PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέος με απορίες για Κιχλίδες!


Kostis T.
27-12-04, 03:26
Καλησπέρα. Εχω ένα ενυδρείο 120L και μετα απο πολύ μελετη αποφασισα να ασχοληθώ με Κιχλιδες απο τη λιμνη Malawi. Μεχρι τώρα προσανατολίζομαι σε Labidochromis sp. yellow και σε Labidochromis caeruleus. Κάποιο άλλο ειδος με εντονα χρωματα που να ταιριαζει με τα παραπανω? Για αυτά τα λίτρα ποσα ψάρια μπορω να βάλω?
Ξύλο επιτρεπεται? Απο φυτά?
Φιλικά, Κωστης.

Tolis
27-12-04, 07:03
Labidochromis sp. yellow και σε Labidochromis caeruleus
Ειναι το ιδιο ειδος.

Ξυλα καλυτερα οχι. Φυτα, ισως καποιες σκληρες vallisneria, java fern και anubias, χωρις εγγυηση οτι δεν θα στα καταστρεψουν.

Kostis T.
27-12-04, 11:01
Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για την αμεση απάντηση.Απο αυτο το είδος ποσα θα μπορουσα να βάλω στα 120L με το σκεπτικο οτι θα αυξηθεί ο πληθυσμός με μια ενδεχόμενη γέννα? Κάποιο άλλο είδος που θα μπορούσε να τους κάνει παρέα?

stefanos.f
28-12-04, 19:48
Θα μπορουσες να βαλεις ενα γκρουπακι απο 5-6 ψαρια απο Lab. caeruleus (ενας αρσενικος και τα υπολοιπα θηλυκα θα ηταν η ιδανικη αναλογια αν υπηρχε τροπος να τα ξεχωρισεις) και σε ενα τετοιο ενυδρειο θα μπορουσες να βαλεις και αλλο ενα παρομοιο γκρουπακι ενος αλλου ειδους mbuna της αρεσκειας σου :!: 10 -12 ψαρια σε ενα τετοιο ενυδρειο θα επρεπε να ειναι το οριο του για να αισθανονται και αυτα ευχαριστημενα :wink:

Kostis T.
29-12-04, 01:24
Μ'αρεσουν τα Sciaenochronis ahli. Μπορουν να ζήσουν αρμονικά με τα Labidochromis caeruleus. Οι δύο αρσενικοι θα σκοτωθουν? Και κάτι αλλο...θα μπουν ένα ένα? Ο αρσενικός και μια θηλυκιά πρώτα και μετα προσθετω τις θηλυκιες? Οταν εχουμε 2 είδη?
Φιλικά, Κωστης.