Επιστροφή στο Forum : Όχι πλέον αρχάριος (πιστεύω)
αγορασα ενα ενυδρειο 200 λιτρα απο ενα παλικαρα εδω μεσα. μαζι με ενα φιλτρο eheim2217 εναν κυκλοφορητη και εναν θερμοστατη 300w.
για αρχη θα βαλω μεσα 3 χρυσοψαρα που εχω και για το μελλον βλεπουμε
λοιπον αγορασα χαλαζιακη αμμο την επλυνα και την εβρασα σε μια κατσαρολα.
το προβλημα που προκειτε (για την ωρα) ειναι οτι εβαλα την αμμο και εριξα 30 λιτρα νερο για να δω πως θα ειναι και το νερο ειναι θολο.
τι πηγε στραβα σε αυτη τη περιπτωση? πρεπει να δουλεψω το φιλτρο για να καθαρισει τη θολουρα?
η θολουρα εξαφανιζεται σε καποιο διαστημα?
υπαρχει μονιμα?:D
καθε βοηθεια δεκτη
καλησπερα φιλε μου!!!!!ποσο καλα την επλυνες?????θελει πολλα χερια πλυσιμο να καθαρισει τουλαχιστον 10 φορες
την επλυνα 8-10 φορες και μετα την εβρασα. υπαρχει αυτη η περιπτωση να φταιει η αμμος δηλαδη?
[QUOTE=ducatista;742463]αγορασα ενα ενυδρειο 200 λιτρα απο ενα παλικαρα εδω μεσα. μαζι με ενα φιλτρο eheim2217 εναν κυκλοφορητη και εναν θερμοστατη 300w.
για αρχη θα βαλω μεσα 3 χρυσοψαρα που εχω και για το μελλον βλεπουμε
λοιπον αγορασα χαλαζιακη αμμο την επλυνα και την εβρασα σε μια κατσαρολα.
το προβλημα που προκειτε (για την ωρα) ειναι οτι εβαλα την αμμο και εριξα 30 λιτρα νερο για να δω πως θα ειναι και το νερο ειναι θολο.
τι πηγε στραβα σε αυτη τη περιπτωση? πρεπει να δουλεψω το φιλτρο για να καθαρισει τη θολουρα?
η θολουρα εξαφανιζεται σε καποιο διαστημα?
Λογικα οπως θυμαμε και σε εμενα συνεβει αυτο(για την αμμο)! Δηλαδη καποια στιγμη οταν ειθελα να συμπλιρωσω την αμμο(και την εβαλα)ηταν θωλω ομως μετα το φιλτρο το καθαρισε και ηταν κομπλε!!! Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι το φιλτρο θα το καθαρισει
(μην βιαζεσαι σε μια μερα:smt007:smt007:smt007)Α... παρε και Easy Test[(οι υγρα)γιατι με ολα αφτα βλεπεις της μετρησης του νερου!;)Και κατι ακομα. Αμα σου πουνε κατι διαφορετικο τα αλλα παιδια να τους ακουσης γιατι ειναι ποιο εμπειρη απο μενα! Αιντε καλοριζικο,μεγια να το χερεσαι;););)
οταν ξεπλενες εφευγε καθαρο νερο????βαλε φυτα η οτι αλλο θελεις στον βυθο σου γιατι αν γεμισεις κανονικα με νερο μετα τελος δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο....οταν τελικα γεμισεις μεχρι επανω νερο τοτε βαλε το φιλτρο 1 με 2 μερες μεχρι να καθαρισει τελειως το νερο........το φιλτρο σου εχει καλη βιολογια???καλη επιτυχια
μπράβο! καλογέμιστο να το χαίρεσαι!
στην αρχή μια θολούρα υπάρχει. Θα την καθαρίσει το φίλτρο. Αν βάλεις φυτά, φυτεψέ τα πριν γεμίσεις το νερό μέχρι πάνω. κανένα ξύλο επίσης αν πάρεις, να το αφήσεις 1μέρα στο νερό και μετά να το βράσεις. πως θα στρώσεις? βρήκες κάποιον να σου δώσει μπόλι?
γι αυτο δεν γεμισα μεχρι απανω νερο γιατι θα κανω και διακοσμηση σιγα σιγα.. το νερο οταν ξεπλενα την αμμο πεντακαθαρο δεν ηταν αλλα ηταν καθαρο.
αυριο θα βαλω τη διακοσμηση και θα συμπληρωσω νερο και θα ξαναγραψω
μαζί τα γράφαμε savvasko:)
χαχαχαχχααχαχαχαχα στο μυαλο μου εισαι......
Βαλε το φιλτρο σου ή αν εχεις κανενα μικροτερο ακομα καλυτερα να δουλεψει μονο με λιγο ανθρακα και μπολικο filter wool και θα καθαρισει σε μια-δυο μερες. Ηθελε καλυτερο ξεπλυμα προφανως η αμμος, αλλα οσο και να την πλυνεις, παλι θα θολωσει στην αρχη.
Καλοριζικο!
μια υποσημειωση παιδια. απο τα 200 λιτρα εχω βαλει μονο 30.
το νερο απο πανω φαινεται καθαρο μονο απο τα πλαγια φαινεται θολο.
ενταξει λογικα θα κανει δουλεια και το φιλτρο αλλα αμα συμπληρωθουν και τα αλλα 170 λιτρα η θολουρα δεν θα ''αραιωθει''?
μην αγχωνεσαι!!!!!κανε αυτα που σου λεμε και θα δεις μεχρι δευτερα θα ειναι κομπλε
μην αγχωνεσαι!!!!!κανε αυτα που σου λεμε και θα δεις μεχρι δευτερα θα ειναι κομπλε
:smt036:smt036:smt036:smt036:smt036:smt036
το φιλτρο εχει 2 βανες. πρεπει να δουλευουν στο τερμα ανοιχτες στο μισο? γιατι μου φαινεται οτι το φιλτρο ειναι λιγο δυνατο για το ενυδρειο που εχω
το φιλτρο εχει 2 βανες. πρεπει να δουλευουν στο τερμα ανοιχτες στο μισο? γιατι μου φαινεται οτι το φιλτρο ειναι λιγο δυνατο για το ενυδρειο που εχω
ποιο φιλτρο εχεις?
το 2217 ειπες τερμα ανοιχτεςαστες
εβαλα που λετε γυρω στα 150 λιτρα (το νερο ειναι ακομα θολο) και εβαλα το φιλτρο να δουλευει. τι γινετε ομως οταν η πιεση του φιλτρου ειναι μεγαλη και ανακατευση την αμμο?
Το εχεις φουλ υλικα? Γιατι δεν εχει καμια σχεση αν εχει λιγα υλικα με το να ειναι γεματο.
Αλλιως μπορες να στρεψες το spray bar προς το τζαμι, για να περιορισει λιγο τη ροη στο ενυδρειο.
καλημερα και απο μενα φιλε μου!!!!θα ελεγα να μειωσεις λιγο την ενταση του φιλτρου γιατι αν ανακατευει την αμμο οπως λες δεν εχει νοημα.....δεν θα κατσει ποτε η αμμο και θα εχεις μονιμη θολουρα.....
leandros69
04-03-13, 12:28
μπράβο! καλογέμιστο να το χαίρεσαι!
στην αρχή μια θολούρα υπάρχει. Θα την καθαρίσει το φίλτρο. Αν βάλεις φυτά, φυτεψέ τα πριν γεμίσεις το νερό μέχρι πάνω. κανένα ξύλο επίσης αν πάρεις, να το αφήσεις 1μέρα στο νερό και μετά να το βράσεις. πως θα στρώσεις? βρήκες κάποιον να σου δώσει μπόλι?
αν το ξυλο ειναι απο ενυδρειακα ενα απλο πλυσιμο και μπλουμ μεσα.εδω τα χρυσοπληρωνουμε για να βγαζουν αυτη την καφετιλα στο ενυδρειο μας....:smt023
εβαλα το φιλτρο να δουλευει. το εβαλα σε σημειο να μην ανακατευει την αμμο. 1,5 μερα λειτουργια ειδα καποια διαφορα στη θολουρα. αν δω σε καμια βδομαδα οτι δεν καθαριζει το νερο να το αδειασω και να ξανακαθαρισω την αμμο?
Μπορείς με ένα τρυπανάκι να ανοίξεις λίγο μεγαλύτερες τρύπες στο spray bar και να πέφτει πιο ομαλά το νερό.
καλη ιδεα αλλα εφοσον δεν την ανακατευει πλεον υπαρχει προβλημα? λετε να μην φαινεται οτι ανακατευει την αμμο?
ηθελε κιαλλο πλυσιμο η αμμος.βαλε ενυδρειακη βατα και ανθρακα και θα καθαρισει μονο του.οταν καθαρισει τα πετας και ξεπλενεις τα μηχανικα σφουγγαρια του φιλτρου.
απο το πρωι εχει καθαρησει κι αλλο. (τουλαχιστον φαινεται το απεναντι τζαμι)
αυτο που μου προτεινες που τα βρισκω? και ποσο εχουν?:D
από τα πετ σοπς το παίρνεις είναι φτηνό και κρατάει αρκετά, δεν θυμάμαι πόσο έχει (είναι σαν τζίβα κατάλευκη). το χρησιμοποιούμε πάνω πάνω στο φίλτρο
καθαρισε κι αλλο παιδια. το νερο λογικα κραταει καποια θολουρα η γινεται κρυσταλο?
αν καθαρισει τελειως γινεται κρυσταλο
εχει γινει σχεδον κρυσταλο παιδια. σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. το φιλτρο πρεπει να δουλευει συνεχεια? γιατι το βραδυ στην απολυτη ησυχια ψιλοακουγεται?
και κατι αλλο μπορω να βαλω μεσα φυτα απο καμια λιμνη η φραγμα η θα εχω προβλημα?
Δηλαδη αν δεν εισαι αρχαριος τι εισαι;
αν μπορεις αγορινα να βοηθησεις απαντα στο προβλημα που εχω και μην πιανεσαι απο τον τιτλο.
Το φιλτρο δεν σταματαει ποτε.
εχει γινει σχεδον κρυσταλο παιδια. σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. το φιλτρο πρεπει να δουλευει συνεχεια? γιατι το βραδυ στην απολυτη ησυχια ψιλοακουγεται?
και κατι αλλο μπορω να βαλω μεσα φυτα απο καμια λιμνη η φραγμα η θα εχω προβλημα?
για το φίλτρο σου είπε ο stav, αν ακούγεται κατ αρχήν από που ακούγεται? το νερό στην έξοδο? το μηχάνημα? αν είναι από την έξοδο, αφού καθαρίσει η άμμος κάνε δοκιμαστικές κινήσεις να δεις που είναι πιο αθόρυβο. η μηχανή συνθήθως δεν ακούγεται ή ελάχιστα. περίμενε να σου πει και κάποιος άλλος.
φυτά μπορείς να βάλεις από ποταμό ή λίμνη, θα κοιτάξεις να έχουν ρίζα και πριν τα βάλεις στο ενυδρείο θα τ απολυμάνεις με χλωρινόνερο (χλωρίνη απλή όχι την παχύρευστη με τα σαπούνια), και θα το ξεβγάλεις με μπόλικο νερό βρύσης μετά. τώρα αν θα αναπτυχθούν και ποια πρέπει να διαλέξεις, δεν ξέρω.
για τα φυτα μαρακι με καλυψες. το φιλτρο ακουγεται απο τη μηχανη εδω και μια μερα τωρα. παιζει επειδη μαζεψε τη θολουρα να εχει μεσα αμμο και να δυσκολευει τη λειτουργια του?
για τα φυτα μαρακι με καλυψες. το φιλτρο ακουγεται απο τη μηχανη εδω και μια μερα τωρα. παιζει επειδη μαζεψε τη θολουρα να εχει μεσα αμμο και να δυσκολευει τη λειτουργια του?
δεν έβαλες υαλοβάμβακα που σου είπαν τα παιδιά, ενδεχομένως να φταίει η σκόνη. έχεις "στρώσει"? με μπόλι ή τι άλλο? για να το ξέπλενες λίγο
υαλοβαμβακα ειχε το φιλτρο αλλα μονο τον ξεπλυνα δεν τον αλλαξα. για στρωσιμο δεν εβαλα μπολι αλλα με αμμωνια και μετρησεις και μαλλον βακτηρια.
υαλοβαμβακα για να αγορασω καινουργιο εχουν τα πετ σοπ για eheim?
έχουν, δεν ξέρω αυτά τα φίλτρα παίρνουν κάποιο διαφορετικό? είναι σε συσκευασίες μεγάλες και κόβεις και βάζεις όσο χρειάζεσαι
ευχαριστω πολυ. θα εχετε νεοτερα οταν βαλω και τα φυτα
Timekeeper
06-03-13, 20:58
Φιλαρακο μου αμα χρειαστεις υαλοβαμβακα παμε μαζι να παρουμε στο Βολο ενα μαγαζι που ξερω εχει σιγουρα οσο για την αμμο στο αρχικο θεμα θα καθαρισει μολις ρολαρει το ενυδρειο μην ανυσηχεις!φιλικα γιωργος
STEFANOS PAKOU
07-03-13, 11:29
αν μπορεις αγορινα να βοηθησεις απαντα στο προβλημα που εχω και μην πιανεσαι απο τον τιτλο.
κατα την γνωμη μου να μην βαλεις φυτα απο λιμνη η φραγμα γιατι δεν ξερεις τι οργανισμους θα μεταφερεις μεσα στο ενυδρειο σου
παιδες θα κληρονομησω 4 αρσενικα γκαπυ και σκεφτομαι να παρω και 2 θυληκα. απο οτι διαβασα δεν πανε με τα χρυσοψαρα που εχω. τι μπορω να κανω γι αυτο? να δωσω τα χρυσοψαρα
δεν είχα ποτέ γκάπυ, ωραία ψαράκια είναι, θέλεις και θερμαντήρα γι αυτά.
επίσης απ ότι διαβάζω πρέπει τα αρσενικά να είναι λιγότερα από τα θηλυκά.
ακόμα γεννούν πολύ και την πρώτη φορά είναι ευχάριστο, μετά τι θα κάνεις με τα πολλά μωρά?
και τέλος γιατί να δώσεις τα χρυσοψαράκια? που θα τα δώσεις? αφού γι αυτά δεν έγινε όλο το θέμα?
εντάξει ότι νομίζεις κάνε, αλλά μην νομίζεις οτι με χρυσόψαρα δεν μπορείς να έχεις ένα ευχάριστο ενυδρείο.
Και εγω δεν βρισκω λογο να βγαλεις τα χρυσοψαρα απο τα 200 λιτρα.
Παντως μαζι δεν γινεται. Εχουν αλλες απαιτησεις. Τα guppies θελον αναλογια 1 αρσενικο / 3 θυληκα αν αποφασισιες, παντως.
το νερο εγινε κρυσταλο. το φιλτρο το καρθαρισα και αλλαξα και υαλοβαμβακα και δουλευει και παλι αθορυβα. αρχισα τις μετρησεις για να δω πως θα ειναι το νερο. το σαββατοκυριακο θα παω να παρω και φυτα και πετρες ωστε να κανω και διακοσμηση οπως πρεπει. θα εχετε νεοτερα απο την κυριακη τωρα.
ακομα μια φορα συγχαρητηρια για την οργανωση του φορουμ. τα σπατε ρε:D
πηγα σημερα σε μια παραλια και πηρα πετρες. της βραζω τωρα και αμεσως μετα σε πολυ κρυο νερο τις πεταω για να αποβαλω το αλατι.
αυριο λογικα θα τις εχω στο ενυδρειο μεσα
καμια συμβουλη περαιτερω?
τις πέτρες κανονικά πρέπει αφού τις πλύνεις και πριν τις βράσεις, να τις τσεκάρεις με ακουα φόρτε να δεις αν αφρίζουν. αν αφρίζουν δεν κάνουν. εννοείται μετά τις ξαναπλένεις και μετά βράσιμο και μετά ενυδρείο.
πετρες απο τη θαλασσα δεν εχουν μεσα ασβεστη βρε μαρακι
εντάξει τότε, αν είσαι σίγουρος, όπως τα είπες πριν είναι οκ. (βρήκες ωραίες?)
πλακε περισσοτερες για να κανω και κανα σχεδιο (οικοδομος στο επαγγελμα)
καμια σπηλια η κανα πυργακι με τουνελ και ετσι
και 2 μεγαλες με πολλες τρυπες ετσι για ξεκαρφωμα θα τις βαλω μονες τους
τις πέτρες κανονικά πρέπει αφού τις πλύνεις και πριν τις βράσεις, να τις τσεκάρεις με ακουα φόρτε να δεις αν αφρίζουν. αν αφρίζουν δεν κάνουν. εννοείται μετά τις ξαναπλένεις και μετά βράσιμο και μετά ενυδρείο.
Μαρια αν αφρισουν δεν σημαινει οτι δεν κανουν για ενυδρειο γενικως. Απλα δεν κανουν για ψαρια που προτιμουν μαλακο νερο, γιατι θα ανεβασουν τις σκληροτητες. Για κιχλιδες, ζωοτοκα, σαλιγκαρια για παραδειγμα, ειναι καλυτερα να ειναι ασβεστολιθικες οι πετρες.
πλακε περισσοτερες για να κανω και κανα σχεδιο (οικοδομος στο επαγγελμα)
καμια σπηλια η κανα πυργακι με τουνελ και ετσι
και 2 μεγαλες με πολλες τρυπες ετσι για ξεκαρφωμα θα τις βαλω μονες τους
καλές δημιουργίες:)
leandros69
10-03-13, 10:30
με τα ασβεστολιθικα υλικα ολα σχετικα ειναι.εμεις εχουμε χαμηλες σκληροτητες και ετσι στο ενυδρειο που εχω ζωοτοκα εχω βαλει ασβεστολιθικες απο επιλογη.αλλα και στα υπολοιπα 3 ενυδρεια με μαλακο νερο που εχω εχω βαλει μια ποσοτητα απο αμμο θαλασσης και η ανωτερη gh που εχω μετρησει ειναι 8.
Μαρια αν αφρισουν δεν σημαινει οτι δεν κανουν για ενυδρειο γενικως. Απλα δεν κανουν για ψαρια που προτιμουν μαλακο νερο, γιατι θα ανεβασουν τις σκληροτητες. Για κιχλιδες, ζωοτοκα, σαλιγκαρια για παραδειγμα, ειναι καλυτερα να ειναι ασβεστολιθικες οι πετρες.
τώρα είδα την απάντησή σας, ευχαριστώ πολύ!
παιδια καλησπερα. το ενυδρειο απο στρωσιμο ειναι πανετοιμο αλλα δυστυχως μονο με 3 χρυσοψαρα. αφου οι μετρησεις ειναι οκ ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη να βαλω φυτα? θα τα παρω οπως σας ειχα πει απο ενα φραγμα εδω κοντα.
μπορείς να βάλεις φυτά. (προσοχή για τα φυτά, ψάξ' το λίγο, αν τα πάρεις από την φύση θέλουν απολύμανση). απλά όταν είναι εντελώς γεμάτο νερό, δυσκολεύεσαι στην φύτευση. τοποθέτησέ τα όταν κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού.
τωρα που στρωθηκε θα κανω μια μεγαλη αλλαγη νερου οποτε ειναι ευκαιρια.
κατι τελευταιο ρε συ μαρακι. θελει ειδικη λαμπα για τα φυτα? εννοω για το χρωμα παντα
δεν είμαι σχετική, στο δικό μου που έχω φυτά έχει κάποιες aqua glo είναι για φυτά. το χρώμα έχει να κάνει με τα ψάρια πιο πολύ απ όσο ξέρω κάποια δεν ανέχονται τον έντονο φωτισμό.
Ριξε μια ματια στα θεματα ελληνικων υδροβιοτοπων, μπορει να βρεις αρκετες πληροφοριες για τα συγκεκριμενα φυτα και τις απαιτησεις τους:
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=150
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=151
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=152
Γενικως για τα φυτα καλο ειναι να χρησιμοποιουνται λαμπες που ενισχυουν τη φωτοσυνθεση. Οι περισσοτερες απο αυτες εχουν ροζ αποχρωση. Ισως η καλυτερη και πιο οικονομικη λυση ειναι η sylvania grolux. Πολλοι, βεβαια, εχουν χρησιμοποιησει και απλες ηλεκτρολογικες λαμπες με μεγαλη επιτυχια.
παιδες καλησπερα. σημερα παρελαβα 30+ γκαπυ (μικρα και μεγαλα) και τα εβαλα στο ενυδρειο. εχω βασικα καποιες ερωτησουλες.
θερμοκρασια το εβαλα στο 26 εκανα καλα?
εβαλα τουλι στο φιλτρο
τα ταιζω φιλαρακια της sera αλλα για τα μικρα δεν ειμαι σιγουρος και εαν τρωνε και αν μπορουν να τα φανε ευκολα τα φυλλαρακια.
σε ποσο καιρο μεγαλονουν αρκετα ωστε να βγαλω το τουλι?
καθε αλλη πληροφορια δεκτη
ενα μεγαλο ευχαριστω στον alex salonica που μου χαρισε τα γκαπακια
Τριβε το φυλαρακι να γινεται σκονη και ριχνε την για τα μικρα.
και πως ξερω οτι χορτασαν? πρεπει να ριχνω συγκεκριμενη τροφη η μεχρι να χορτασουν?
παιδες καλησπερα. σημερα παρελαβα 30+ γκαπυ (μικρα και μεγαλα) και τα εβαλα στο ενυδρειο. εχω βασικα καποιες ερωτησουλες.
εβαλα τουλι στο φιλτρο
τα ταιζω φιλαρακια της sera αλλα για τα μικρα δεν ειμαι σιγουρος και εαν τρωνε και αν μπορουν να τα φανε ευκολα τα φυλλαρακια.
30γκαπυ:smt101:smt118:roll::smt074
εβαλα τουλι στο φιλτρο
Τα φυλλαρακια θα τα τριβεις καλα για τα μικρα. Ριχνε μερικα για να φανε τα μεγαλυτερα και τα αλλα σκονη. Να ξερεις τα πολυ μικρα θελουν πολλα συχνα γευματα μεσα στη μερα. 4-5 ταϊσματα απο λιγο δεν ειναι υπερβολη. Να ξερεις, ομως, αυτο οδηγει σε αναγκη για περισσοτερες αλλαγες νερου, ωστε να πεφτουν τα νιτρικα. Ανα 3 ημερες οσο εχεις πολυ μικρα ψαρακια, παλι δεν ειναι υπερβολη.
Το τουλι θα το εχεις πλεον μονιμα στο φιλτρο, γιατι και να μγαλωσουν αυτα, θα γεννηθουν πολυ γρηγορα αλλα. Τα 30 guppies ειναι παρα πολλα, σε ενα χρονο μπορει να γινουν και 500. Οποτε πρεπει να βρεις απο τωρα που θα τα δινεις.
αυτο με τη σκονη πιανει και ευχαριστω πολυ παιδες. το θεμα ειναι οτι ποτε θα ξερω οτι χορτασαν? ειναι σαν τα χρυσοψαρα που τρωνε παντα και μπορει να σκασουν η οχι?
Οσο ριχνεις θα τρωνε σαν τα χρυσοψαρα και σαν τους σκυλους! :D
Οποτε δεν θα περιμενεις να δεις αν χορτασαν. Θα ταϊζεις μια ποσοτητα και θα φανε αυτα, μην ανησυχεις.
Ενας γενικος κανονας ειναι να καταναλωθει η τροφη που ριχνεις μεσα σε 2 λεπτα, αλλιως θα παραμεινει στο ενυδρειο και θα ανεβασει την αμμωνια. Στη φυση δεν βρισκουν καθε μερα τροφη τα ψαρια, δεν θα παθουν τιποτα απολυτως. Το πολυ ταϊσμα κανει κακο, οχι το λιγο.
ηρθε η στιγμη να κανω αλλαγη νερου. μετα 30+ γκαπυ μεσα τι αλλαγη νερου μου προτεινετε ρε παιδια? ολο το νερο? και εκτος απο αντιχλωριο τι αλλο να βαλω μεσα?
Ποτε ολο το νερο! Ενας γενικος κανονας ειναι 30% ανα εβδομαδα, αλλα αυτο θα το δεις μονο απο τις μετρησεις. Αν ανεβαινουν τα νιτρικα γρηγορα μεσα στην εβδομαδα, θελεις πιο συχνες αλλαγες νερου. Τη ρουτινα σου θα τη βρεις με τον καιρο.
Παντα με αντιχλωριο και η αλλαγη να γινεται με νερο ιδιας θερμοκρασιας και παραμετρων.
σημερα εγινε η πρωτη αλλαγη. μεχρι τωρα κανενα προβλημα. αγορασα και 2 γλυφτες αλλα ειναι πολυ υπερκινητικοι ρε παιδια:confused: τεσπα.
δεν υπαρχουν γλυφτες αλλα πλακοστομοι;);)
Ουτε πλακοστομοι υπαρχουν αλλα Πλεκοστομοι! :smt106
http://www.petsupermarket.gr/2850/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-aquarium-heater-300w.html
εχω αυτον τον θερμοστατη. ποιο κομματι του πρεπει να ειναι εξω απο το νερο?
Πρεπει να λεει στο manual. Αλλιως, σχεδον μεχρι επανω, στο πλαστικο. Μην τους φοβασαι, ειναι βυθιζομενοι συνηθως. Αλλα ριξε μια καλυτερη ματια στο manual, αποκλειεται να μην λεει. Να προσεχεις μονο οταν κανεις αλλαγη και πεφτει η σταθμη του νερου. Να τον βγαζεις απο το ρευμα πριν, εχουν παρατηρηθει περιπτωσεις που σπανε οταν μενουν εκτος ενω ειναι σε λειτουργια.
ναι τον βγαζω μην ανυσηχεις. φοβαμαι παντως να τον βυθησω ειναι η αληθεια:D
Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου, αλλα οσους εχω ειναι IP68 ολοι, δηλαδη πληρως βυθιζομενοι. Δες το manual ή ψαξε καποιο στο internet.
και μενα λεει απανω με μικρα γραμματα ip68. να τον βυθισω?
Βρε manual δεν εχεις? Δες τι λεει. Συνηθως τους βαζουμε μεχρι ενος σημειου, το λεει παντα ο κατασκευαστης.
-------------------------
Διαβασε αυτο:
http://usa.hagen.com/File/859528b4-d5e4-4b04-9667-7add15158da6
Πρεπει να ειναι σαν τον δικο σου, εχει και σχεδιο μεχρι που πρεπει να τον βαζεις. Λογικα θα εχει και ενδειξη πανω στο θερμοστατη.
ναι μην το φοβασαι καθολου . Να και μια επιστημονικη ερευνα:
IP 68 Enclosures - IP rated as "dust tight" and protected against complete, continuous submersion in water. (http://www.euroboxenclosures.co.uk/IP-Ratings-Explained.php)
:p:p
να και μια googliσια μεταφραση:
• IP 68 Κουτιά - IP αξιολογήθηκε ως «σκόνη σφιχτό" και προστατεύονται από πλήρη, συνεχή βύθιση στο νερό.
ρε παιδες παρατηρησα σημερα 2 γκαπυ μεγαλα (το ενα σιγουρα θυλυκο) να ειναι κατω στην αμμο και να καθονται ακινητα. μονο την ουρα κουνουσαν.
υπαρχει περιπτωση να παω για γεννα?
ηδη εχω καμια 20 μικρα
Και για γεννα να πηγαινεις υπαρχει περιπτωση, αλλα και για καποια ασθενεια υπαρχει περιπτωση. Μετρησεις κανεις? Εβαλες πολλα ψαρια ταυτοχρονα.
να πω την αληθεια απο τοτε που στρωθηκε οχι. απλα μου εκανε εντυπωση που ολα γυρνανε γυρω γυρω ολα μια χαρα και αυτα τα δυο αραζανε κατω στην αμμο. εχεις φωτο απο αυγα να δω πως ειναι για να ψαξω?
Ψαρακια γεννανε τα guppies, οχι αυγα.
alexkoun18
09-04-13, 00:01
να πω την αληθεια απο τοτε που στρωθηκε οχι. απλα μου εκανε εντυπωση που ολα γυρνανε γυρω γυρω ολα μια χαρα και αυτα τα δυο αραζανε κατω στην αμμο. εχεις φωτο απο αυγα να δω πως ειναι για να ψαξω?
30 γκαπυ θα γεννιθουν τα δεκαπλασια εγω εχω καπου 7 μηνες 4 γκαπι και εχω καπου στα 30 μωρα
Αυτο συμβαινει με τα ζωοτοκα :rolleyes:
Πριν αποφασισουμε να βαλουμε, πρεπει να εχουμε σκεφτει που θα τα δινουμε οταν παρουν μπροστα και δεν σταματανε με τιποτα :D
alexkoun18
09-04-13, 20:45
Αυτο συμβαινει με τα ζωοτοκα :rolleyes:
Πριν αποφασισουμε να βαλουμε, πρεπει να εχουμε σκεφτει που θα τα δινουμε οταν παρουν μπροστα και δεν σταματανε με τιποτα :D ναι δικιο εχεις ωποσ και να το δω το θεμα με τα ψαρια προσωπικα θελω 700 λιτρα και πανω για μενα
τις τελευταιες μερες παρατηρησα μια θολουρα μονο στην επιφανεια του ενυδρειου. το νερο μεσα ειναι μια χαρα αλλα η επιφανεια εχει γινει πιο θολη. οταν βαζω μπροστα το μηχανημα για τις φουσκαλες , οι φουσκαλες στην αρχη οταν φτανουν στην επιφανεια οι περισσοτερες δεν σκανε αλλα παραμενουν εκει. αμα δουλεψει το μηχαναημα για καμια ωρα η επιφανεια ξαναγινετε καθαρη. τι ακριβως συμβαινει?
αλλαξα και το νερο αλλα δεν ειδα καποια βελτιωση. μετα απο κανα 2 μερες ξαναγινετε ιδια η επιφανεια μετα το δουλεμα απο το μηχανημα
Για τσέκαρε τις φωτογραφίες εκεί που λέει πρωτεϊνικό φιλμ αν μοιάζει σε κάποια.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816
ναι αυτο ειναι
-------------------------
δηλαδη πρεπει να μειωσω τη τροφη και να βαζω πιο συχνα το μηχανημα ε?
τρωνε πολυ τα πιρανχας ρε παιδια:D
σ έχω 'χάσει'... χρυσόψαρα, γκάπυς, πιράνγχας έχεις τελικά? για βάλε φωτογραφίες να δούμε:)
τα χρυσοψαρα τα εδωσα στη κοπελα μου και ειναι μια χαρα. τα γκαπακια τα εδωσα σε εναν φιλο μου. τωρα εχω 9exodon paradoxus και 2 γλυφτες.
φωτο μπορω να το βγαλω αλλα δεν ξερω να τις περασω εδω μεσα
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.