PDA

Επιστροφή στο Forum : αναπαραγωγη sos


Timekeeper
01-03-13, 15:32
καλημερα στα παιδια του φορουμ.πριν δυο ωρες μετα απο δυο μερες γνωριμιας σε διπλανα ενυδρεια εριξα την σουζανα( red cambodian) μαζι με τον αρχοντα να ζευγαρωσουν.ακολουθησα ολα τα βηματα και το conditioning βημα προς βημα και στα δυο ψαρακια μου .η φωλια ειναι μεγαλη και ασφαλης κατω απο το ποτηρακι ο αρχοντας ειναι δεκτικος αλλα η μικρη μας τα χαλαει.εχουν πεσει μερικες ψιλες αλλα παρολα αυτα δεν παει στη φωλια του καο οταν παει η ειναι απαθεστατη και φευγει ητην πσιρνει στο κυνηγι.μπορειτε να μ πειτε τι φταιει?εχω την αισθηση οτι ειναι λιγο μικρουλα αλλα ο ωοοαποθετης φαινεται καθαρα και η κοιλια της φαινεται σαν να εχει αυγα.το κακο ειναι οτι σημερα ειμαι βραδινις στη δουλεια και φοβαμαι να την αφησω τι να κανω

Maverick
01-03-13, 16:48
Την έβαλες αρχικά σε κάποιο προστατευτικό δοχείο; Πιο καλά θα ήταν να την απελευθέρωνες το βράδυ στο ενυδρέιο (λίγο πριν κλείσουν τα φώτα) για να προλάβει να εγκλιματιστεί χωίς κυνηγητό.

Timekeeper
01-03-13, 16:57
shamane μου εκανα μια πολυ ωραια κατασκευη απο μπουκαλι που εκοψα και φελιζολ απο ποτηρι καφε και την ειχα εκει 3 ωρες κοντα δεν την περασα κατευθειαν κοντα του απο το ενυδρειο της στο σικο του.απλα σε ενα τεταρτο φευγω για δουλεια και φοβαμαι να την αφησω.

Maverick
01-03-13, 18:51
Αν και μάλλον έχεις ήδη φύγει για δουλειά, εγώ θα την ξανάβαζα στο προστατευτικό (για να "φλερτάρει" χωρίς κίνδυνο να τραυματιστεί) και θα την απελευθέρωνα ξανά το βράδι κανα 10λεπτο πριν κλείσουν τα φώτα. Μετά κάνεις μια προσευχούλα και ελπίζεις το πρωί να τους πιάσεις στα πράσα ;)

Timekeeper
01-03-13, 23:04
Φιλε μου μολις γυρισα σπιτι !Προς το παρον δεν ειχαμε απωλειες!Δυστηχως ο αρχοντας μου απο το πολυ flaring εκανε 2 τρυπιτσες στην ουρα αναμενομενο η μικρη μου στρεσαρισμενη κρυβοταν !Η φωλια μεγαλωσε αρκετα ελπιζω αυριο να ζευγαρωσουν !Εαν δεν ζευγαρωσουν να την επιστρεψω στο ενυδρειο της η να την βαλω παλι στο πλαστικο μπουκαλι μεσα στο ενυδρειο να φλερταρουν????Ανυσηχω οτι θα την στειλει αμα συνεχισει ετσι!:(:(:(

Maverick
02-03-13, 03:41
Αν το πρωί δεν δεις αποτέλεσμα, θα σου έλεγα να τη βάλεις πάλι μέσα στο προστατευτικό. Παρατήρησέ τη γενικά άν κάνει κινήσεις σαν να προσπαθεί να πάει προς τη φωλιά που συνήθως δείχνει ότι είναι έτοιμη. Αν όχι, απελευθέρωσέ τη πάλι το βράδυ και τσέκαρε την Κυριακή το πρωί. Αν και πάλι δεν έχει γίνει η δουλειά, θα σε συμβούλεβα να τη βάλεις πάλι στο ενυδρείο της για καμία βδομάδα με καλό conditioning πάλι (και ξαναπροσπαθείς το επόμενο π/σ/κ που είναι και πιο βολικό για να παρατηρείς ;))