PDA

Επιστροφή στο Forum : Λαθροεπιβατεσ και Gastropex


babis100nx
01-03-13, 11:42
Καλημερα παιδια επειδη εχω γεμισει λαθρεπιβατες πηρα σημερα το gastropex το εχει χρησιμοποιεισει κανεις?επειδη εχω μεσα γαριδες τις επηρεαζει γιατι στις οδηγιες δεν λεει κατι τετοιο ευχαριστω.

korasidikos
01-03-13, 12:39
καλο ειναι να αποφευγοντε τα χημικα,δοκιμασες με παγιδα με το πιατακι να τα μαζεψεις;;βαλτα σε μια σακουλα εχω κατι helena πεινασμενα πολυ!!!δεν βρηκα να λεει κατι για γαριδες αλλα καλο ειναι να περιμενεις και τη γνωμη των εμπειροτερων

babis100nx
01-03-13, 12:47
χεχε δοκιμασα εβγαλα αερκετα αλλα και παλι εινα παρα πολλα μεσα καθε χρονο τετοιο καιρο γεμιζω και περισυ τα ιδια και αμα τα αφησω μεχρι και τις ανουμπιες μασουλανε οποτε καλυτερα να τα στειλω στο καλο του θεου!!;)ειχα βαλει χελενα αλλα μονο 4 και εχουν σκασει ποσα να φανε κ αυτα τωρα τα εχω βαλει σε ενα μικρο ενυδρειακι που εχω στρωμενο για να βαλω το φαρμακο.

bloskas
01-03-13, 12:54
οτι σαλιγκαρακια και να εχεις αποτελουν μερος του συστηματος σου και οχι απειλη.

να δοκιμασεις να βγαζεις που και που μερικα με το πιατακι ή με αλλο κολπο για να ελενχεις το πλυθυσμο τους και να γυρισεις το φαρμακο απο εκει που το πηρες.

snakepanos
01-03-13, 13:17
Αμα δεν τα θελεις στειλτα Θεσσαλονικη εχουμε ενα φιλο που τα θελει ,του δινουμε και εμεις για να ταιζη τα ψαρακια του,.:D:D:D

babis100nx
01-03-13, 13:36
bloskas τωρα το εχω βαλει φιλε μου!Δεν γινεται τα εχω δοκιμασει ολα τα παιτακια παγιδες,με το χερι με αποχη...δεν γινεται εχει παραγινει το κακο και εχουν γεμισει και τα φυτα.περισυ επρεπε να δες πως ειχαν γινει οι ανουμπιες μου που σκεψου κανονικα δεν τις ακουμπανε.και ειναι δυσκολο να βαζω καθε τρεις και λιγο πιατακια και εχοχες γιαιτ εχω ενα φυτο επιφανειας πολυ ψιλουλι δεν θυμαμαι πως λεγεται και καθε φορα που βαζω πιατακι η αποχη αναγκαστικα μπλεκονται και φυλλα απο αυτο το φυτο και πετιχουναι αδικα.

Alex_Salonica
01-03-13, 13:50
χεχε δοκιμασα εβγαλα αερκετα αλλα και παλι εινα παρα πολλα μεσα καθε χρονο τετοιο καιρο γεμιζω και περισυ τα ιδια και αμα τα αφησω μεχρι και τις ανουμπιες μασουλανε οποτε καλυτερα να τα στειλω στο καλο του θεου!!;)ειχα βαλει χελενα αλλα μονο 4 και εχουν σκασει ποσα να φανε κ αυτα τωρα τα εχω βαλει σε ενα μικρο ενυδρειακι που εχω στρωμενο για να βαλω το φαρμακο.

Οι λαθρεπιβάτες δεν τρώνε υγιή φυτά, μάλλον κάτι άλλο φταίει για τα φυτά σου.

Αφού κάνεις όσα λες για να τους περιορίσεις και πάλι δεν τα καταφέρνεις κάτι δεν κάνεις καλά.
Το βασικότερο που θα πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις την τροφή.

To Gastropex λένε ότι δεν επηρεάζει άμεσα τις γαρίδες αλλά προσωπικά αποφεύγω τα χημικά σε γαριδάδικα.

Stivv27
01-03-13, 15:20
γενικα δεν καλο να βαζουμε υλικα που σκοτωνουν εναν οργανισμο σε ενα ενυδρειο πιστευω εγω!Καλυτερα να ξςστησεις και να ξαναστησεις το ενυδρειο και να καθαρισεις το υποστρωμα παρα να ριξεις καποιο δηλητηριο!Γιατι δεν δοκιμαζεις να αυξησεις συμαντικα τον αριθμο των helena και να περιορισεις την τροφη και μετα ολα τα αλλα?

babis100nx
01-03-13, 19:47
alex καλησπερα δεν νομιζω να ηταν κατι αλλο περιση ειχα τοσα σαλιγκαρια που παρολολο οτι εβγαζα τα φυλλα απο τις ανουμπιες ηταν γεματα και αρχισαν να φαγονονται μονο το αρκετο χλωρο μερος τους και εμεναν τα κοτσανακια(οσκελετος του φιλου)δεν ηερω αν καταλαβαινεις μολις ελατωθηκε ο αριθμος οι ανουμπιες ηρθαν στα καλα τους.
stiv φοβαμαι μην αρχισουν να ζευγαρωνουν και αυτα μετα και μετα γεμιζω helena :p

savvasko
01-03-13, 20:50
φιλε μου θελω μερικα ειμαι αθηνα!!!!!!μπορεις να μου δωσεις???

rtolis
01-03-13, 21:24
Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις πιατάκι κάτι που έχω δοκιμάσει είναι λεπτές φέτες αγγουριού, βρασμένο 2-3 λεπτά. Τα σπόρια αφαίρεσέ τα γιατί δεν τα τρώνε και θα γεμίσει το ενυδρείο. Και το κεντρικό υγρό, μαλακό μέρος γιατί διαλύεται εύκολα και θα βρωμίσει το ενυδρείο. Όταν μαζευτούν αρκετά σαλιγκάρια πάνω κάνεις μια με την απόχη και μαζεύεις μαζί τη φέτα με τα σαλιγκάρια. Αν έχεις planorbis δουλεύει τέλεια, τα melanoides είναι λίγο πιο πονηρά.

stiv φοβαμαι μην αρχισουν να ζευγαρωνουν και αυτα μετα και μετα γεμιζω helena
Η όλη διαδικασία αναπαραγωγής των helena είναι πάααρα πολύ αργή. Δεν έχεις τέτοιο φόβο. Και δεν είναι ερμαφρόδιτα και πολλά αυγά δε γεννάνε και κάθε νεογέννητο σαλιγκαράκι μέχρι να ενηλικιωθεί περνάνε μήνες.