PDA

Επιστροφή στο Forum : 140 Λίτρα με Αγγελόψαρα ??

danny
28-02-13, 23:35
μετά το 60λίτρο στο οποίο κατοικεί και περνά την ώρα του ένας τυχερός Μονομάχος ο οποίος γλύτωσε απο τα ποτηράκια,

λεώ να προχωρήσω σε κάποια άλλα αγαπημένα ψαράκια Αγγελόψαρα καθώς θέλω να υπάρχει και λίγος κόσμος μέσα.

η ερώτηση μου είναι η εξής:

Μπορώ να βάλω μέσα σε ένα ενυδρείο 140 λίτρων με διαστάσεις 80x35x50 3-4 αγγελόψαρα? η πρέπει να παω σε αγορά μεγαλύτερου ενυδρείου?

απο ότι ξέρω και ρωτάω για να είμαι σίγουρος θέλουν 60 πόντους ύψος?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

snakepanos
28-02-13, 23:38
Μπορεις να βαλεις αρκεί να εχει χωρο να γυρνανε τα ψαρια ,χωρις πολλα πολλα .

danny
28-02-13, 23:51
σκεφτόμουνα να βάλω λίγα πράγματα μέσα επειδή του μονομάχου το έχω φούλ φυτεμένο οπότε σε αυτό - 1-2 μικρές ρίζες δεξιά και αριστέρα και 2-3 εύκολα μικρά φυτά, (μπορώ να το παλέψω έτσι?)

δυστυχώς δεν μπορώ να παώ σε αγορά μεγαλύτερου καθώς η τιμή ανεβαίνει πολύ και αυτο το βρίσκω σε ευκαιρία

snakepanos
28-02-13, 23:55
Ναι καλο ακουγετε ετσι οπως το λες ,,,βαλε καμια βαλισνερια στο πισω μερος ,και καμια ανουμπια στης ριζες.
Μην βαλεις παραπανω ψαρια ομως ,καλα ειναι και αυτα.

platy
01-03-13, 00:00
αγοράζειςε 5 ...και μεσα σε ενα διμηνο..κρατάς το 1 ζευγαρι που θα δημιουργηθεί,τα αλλα 3 τα στελνεις..και φτιάχνεις ενα ωραιότατο βιοτοπικό ενυδρειο με ενα ζευγος σκαλάρια...;) δοκιμασμένο

danny
01-03-13, 00:02
Ναι καλο ακουγετε ετσι οπως το λες ,,,βαλε καμια βαλισνερια στο πισω μερος ,και καμια ανουμπια στης ριζες.
Μην βαλεις παραπανω ψαρια ομως ,καλα ειναι και αυτα.

για παραπάνω ψάρια δεν το σκέφτομαι καθόλου μόνο αγγελόψαρα !!!!!

snakepanos
01-03-13, 00:04
Οταν θα βγει κανενα ζευγαρι θα εχεις θεμα ομως ,,θα χωρισουν το ενυδρειο σου στη μεση ,γιαυτο σου λεει ο Τασος να κρατησεις ενα ζευγαρι στο τελος.;)

danny
01-03-13, 00:04
αγοράζειςε 5 ...και μεσα σε ενα διμηνο..κρατάς το 1 ζευγαρι που θα δημιουργηθεί,τα αλλα 3 τα στελνεις..και φτιάχνεις ενα ωραιότατο βιοτοπικό ενυδρειο με ενα ζευγος σκαλάρια...;) δοκιμασμένο

μια χαρά μου ακούγεται αυτό :smt023

άσχετο αλλά την παντρειά πως θα την ξεχωρίσω αυτα που θα πηγαίνουν περα δώθε παρέ στην βόλτα? :confused:

snakepanos
01-03-13, 00:11
Οταν βγη ενα ζευγαρι θα το καταλαβεις αμέσως απο την συμπεριφορά τους απεναντι στα αλλα.

gianniwpopi
01-03-13, 00:13
εγω εχω δυο ζευγαρια σε 300λιτρα και οταν θελουν να γεννησουν γινετε το ενυδρειο αρενα...

platy
01-03-13, 00:15
εγω επιτυχως κρατουσα σε 120 λιτρα ενα ζευγος με τις γέννες τους καθε τόσο...το ενυδρείο ηταν ποτε φυτεμένο ποτε βιοτοπικο..μεχρι που τα έδωσα...αν εχεις πολυ καλη φίλτρανση και κανεις συχνα αλλαγες εισαι εντάξει....

ΥΓ γιατι δεν κοιτάς και για καμια αλλη κιχλιδα?//

delta66
01-03-13, 00:18
Η αποψη μου ειναι οτι θα εχεις προβληματα σε τετοιο ενυδρειο.

Μονο αν ειναι διαπιστωμενο ζευγαρι (να εχει γεννες) μπορεις να βαλεις αγγελοψαρα σε μικρο ενυδρειο.
Πρεπει ομως να εχει μινιμουμ διαστασεις 60χ50χ50 (καθαρο υψος).
Και φυσικα κανενα συγκατοικο αφου αν ειναι ζευγαρι θα πανε σε αναπαραγωγη και οι συγκατοικοι θα υποφερουν οπως και τα αυγα απο τους συγκατοικους.

Αν θελεις ομαδα αγγελοψαρα, πρεπει να ειναι πανω απο 7-8 ατομα. Αν ειναι λιγοτερα δεν θα μοιραζεται η επιθετικότητα και καποια (πιο αδυναμαή πιο χαμηλα στην ιεραρχια) θα υποφερουν πολυ.
Και οι μινιμουμ διαστασεις (και παλι με επιφυλαξη) 120χ50χ60.
Επιφυλαξη κρατω γιατι αν δημιουργηθει ζευγαρι και πανε σε αναπαραγωγη μπορει να γινει χαμος αν δεν υπαρχει χωρος και καταλληλο στησιμο για να αποσυρθουν οι "περισσευούμενοι" κατοικοι.
Αν γινουν πανω απο ενα ζευγαρι μπορει να εχουμε ακομα περισσοτερες μαχες.
Αν οι χαρακτηρες των ψαριων ειναι ηπιοι μπορει να τα βρουν στο χωρο. (πχ εχω 10 αγγελοψαρα εκ των οποιων τα 8 εχουν δημιουργησει 4 ζευγαρια σε 500 λιτρα 151χ51χ66 - εχουν μεγαλωσει απο μωρα μαζι ομως και ψιλοανεχεται το ενα το αλλο, οταν γεννανε ομως πεφτουν καποιες φαπες καλες)
Αν δεν τα βρουν, τοτε θα πρεπει να τα χωρισεις.

danny
01-03-13, 00:25
μου αρέσαν αυτά τα ψάρια σε σχέση με κάποια άλλα , θα το σκεφτώ βέβαια καλά όσο αφορά την ψαροσύνθεση καθώς το ενυδρείο δεν αλλάζει για πιο πάνω, για αυτό ρώτησα εδώσα ώστε να γλυτωσουμε τα όποια μελλοντικά προβλήματα
-------------------------
εγω επιτυχως κρατουσα σε 120 λιτρα ενα ζευγος με τις γέννες τους καθε τόσο...το ενυδρείο ηταν ποτε φυτεμένο ποτε βιοτοπικο..μεχρι που τα έδωσα...αν εχεις πολυ καλη φίλτρανση και κανεις συχνα αλλαγες εισαι εντάξει....

ΥΓ γιατι δεν κοιτάς και για καμια αλλη κιχλιδα?//

είχα δει και τα leleupi

Κουραμπιές
01-03-13, 00:54
Θα συμφωνησω με τουσ προλαλησαντεσ για μαξιμουμ ενα ζευγαρι. Εγω στο 450αρι ημουν πολυ κολοφαρδος και πετυχα δυο ζευγαρια. Δυστηχως λογω καλων συνθηκων υποθετω γενανε συνεχεια και τα δυο (ανα 7-10 μερες) και τωρα πχ εχουν γεννα και τα δυο. Το ενα εχει πιασει τη μια ακρη το αλλο την αλλη και γινεται πραγματι αρενα. Οι καρδιναλιοι κινουνται ψιλοελευθερα αλλα αν πλησιασουν φωλια πεφτει ενα κυνηγητο μισου δευτερολεπτου. Φοβαμαι στην σκεψη και μονο του να βαλω κιαλλα για να φτασω τα 8 που "μπορω" και λογω των 100 καρδιναλιων (θα πρεπει να φυγουν καμποσοι) και λογω των αλλων σκαλαριων.

Ριξε και μια ματια προς mesonauta festivum. Μπορει να σαρεσουν.

platy
01-03-13, 01:32
μεγαλωνουν πολυ για αυτα τα λιτρα Σπύρο...;)

Κώστας φ
01-03-13, 01:32
δυστιχώς φίλε μου το ενυδρείο σου δεν κάνει για αγγελόψαρα, το καθαρό υψος νερού σου είναι 40 cm και τα καθαρά σου λίτρα δεν είναι 140 αλλά 100. μη το επιχειρήσεις για εμένα θα μπλέξεις.
σου προτείνω Convict Cichlid , δες εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Cryptoheros%20nigrofasciatus.htm

Κουραμπιές
01-03-13, 01:38
μεγαλωνουν πολυ για αυτα τα λιτρα Σπύρο...;)

Τασο να πω την αληθεια θελω πολυ να δω απο κοντα ποσο γινονται. Κατα βαση δηλαδη γινονται μεγαλυτερα απτα σκαλαρια τα απλα σαν τα δικα μου;; (δεν μιλαω για αλτουμ κλπ) αν ναι τοτε σε μηκος λογικα οχι τοσο σε υψος ε;

platy
01-03-13, 01:52
φυσικα σε μήκος ;) to seriuslyfish τα δινει για 10εκ..αλλα σε καλες συνθηκες φτανουν κανα 13ρι..δεν ειναι και λίγα εκ.για 140λιτρα. φυσικα μιλαμε παλι για ζευγαρι γιατι δεν σε παίρνει για περισσότερα...θα πρότεινα και firemouth αλλα και αυτα μεγαλώνουν πολυ...τα κονβικτ που προτεινε ο φίλος ειναι καλη επιλογη αλλα οπως και τα μεζονατα και τα σκαλαρια και τα λιφαλλιλι και και και..απαξ και κρατήσεις ζευγαρι και γεννησουν μια φορα..δεν θα σταματουν μετα....υπάρχουν και τα gourami αν σε ενδιαφερουν Νωντα,αλλα πας σε αλλο βιότοπο...

danny
01-03-13, 11:41
τα είδα όλα τα παραπάνω που μου προτείνατε αλλά δεν μου αρέσει κανένα :D

οπότε ξεχνάμε και αγγελόψαρα και επίσης δεν θα ήθελα να μπλέξω και με γέννες για άλλα είδη

delta66
01-03-13, 17:39
τα είδα όλα τα παραπάνω που μου προτείνατε αλλά δεν μου αρέσει κανένα :D

οπότε ξεχνάμε και αγγελόψαρα και επίσης δεν θα ήθελα να μπλέξω και με γέννες για άλλα είδη
Τα ειδες σε φωτο μόνο ή και σε κινηση, συμπεριφορες κλπ?
Γιατι αν επιλεγεις μονο μεσω φωτο, θα χασεις πολλα στο χομπι.

danny
01-03-13, 18:01
Τα ειδες σε φωτο μόνο ή και σε κινηση, συμπεριφορες κλπ?
Γιατι αν επιλεγεις μονο μεσω φωτο, θα χασεις πολλα στο χομπι.

εκτός απο Convict Cichlid τα οποία βάζω να δώ τώρα τα άλλα τα έχω δεί,

είμαι και δύσκολος λίγο :smt087