Επιστροφή στο Forum : για τους τρελαμενους - φανατικους των γκλαμουρους φιλτρων fluval fx6.
http://www.youtube.com/watch?v=J-rkPlR2dP0
το βιντεο για να μην πουμε οτι ειναι κινεζικο...
και ενα ακομη link http://www.seapets.co.uk/products/aquarium-supplies/fish-tank-equipment/aquarium-filters/external-power-filters/fluval-fx6-external-canister-filter.html
ΥΣ:στην εκλεψα την δημοσιευση (ξερει αυτος) αφου ξερεις οτι δεν κρατιεμαι με τετοια φιλτρα.......
Ποσο καιρο το εχεις το fx5?
To Fx5 με 3500λτ/ωρα, 48 Watt, το Fx6 με 2130λτ/ωρα, 48 - 10% = 43 Watt.
Άντε να μεγάλωσε λίγο και η χωρητικότητα του κάδου.
Δεν ξέρω αν είναι αναβάθμιση αυτή..
Με αυτά δεδομένα, εγώ θα ξανάπαιρνα το Fx5...:D
Συγκριτικά πάντα....
Επρεπε να περιμενεις κανα εξαμηνο ακομα, να συμπληρωσεις τα δυο χρονια, να σιγουραρεις :D
στο δευτερο λινκ που εδωσες η χωρητικοτητα του καδου για τα βιολογικα λεει οτι ειναι 5.9 οσο και το fx5 αρα το μονο που αλλαξε ειναι το χρωμα και η ροη
Κλεόβουλος
27-02-13, 21:10
Υπάρχει και αντίγραφο στο 1/3 της τιμής :D
http://www.aquatraders.com/Odyssea-CFS-500-Canister-Filter-p/42044.htm
delta66 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=2741) http://www.aquatek.gr/vb/images/statusicon/user_offline.gif
Senior Member
delta66 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=2741) http://www.aquatek.gr/vb/images/statusicon/user_offline.gif
Senior Member
delta66
δεν ειμαι εγω στο βιντεο να ξερεις.το δικο μου φιλτρο ειναι το fx5.αυτο που ανεβασα το βρηκα στο youtube σημερα.
δεν ξερω τικανει το fx6 ακομη αν και δεν ξερω τι ναι αυτα πανω τα κουμπακια που εχουν αλλα ξερω οτι το δικο μου fx5 σκιζει τουλαχιστον ακομη.τα υπολοιπα μην τα ξαναλεμε οποιος το εχει ξερει τι φιλτρο ειναι.
οσο για τα ρευματα που αναφερετε κακως το λετε συνεχεια γιατι οσο καιρο το εχω εγω δεν ειδα καμια διαφορα στην δει απο χρονια τωρα.
εαν εξερεσουμε της αυξησεις που κανουν και τα χαρατσια επειδη εγω καθε μερα επι χρονια γραφω αναλυτικα τι λεει η χελωνα καθε βραδυ (απο παλια το κανω γιατι ειχα προβλημα με τον υπευθηνο της δει που ερχοταν) της ιδιες μοναδες καιω χρονια τωρα με τα ενυδρεια μου και με τα φωτα τους αναμενα.κακως λοιπον αναφερετια τα w συνεχεια που βλεπω.
εκτοςκιαν εσεις δεν κρατατε σημειωσεις απο την χελωνα της δει καθε μερα.
και εαν παλη το αλαξω παλη fluval θα παρω (εκτος κιαν βγη κιαλλος γιγαντας σαν αυτων)
αυτα.
Να ρωτήσω κατι; Η χελώνα της δει τι ειναι;
Να ρωτήσω κατι; Η χελώνα της δει τι ειναι;
προφανώς εννοει τον μετρητη της ΔΕΗ
O μόνος τρόπος για να μιλάς για σιγουριά το πόσο καίει το κάθε φίλτρο είναι να βάλεις κιλοβατόμετρο. Η χελώνα δεν μου λέει τπτ. Από εκεί τραβάει όλο το σπίτι.
Όσο για το Fx5 γούστα είναι αυτά. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Σεβαστές οι απόψεις όποιες και αν ειναι
Χεχε. Ας κανουμε και λιγο καζουρα. :D:D:D
Ευχομαι (ειλικρινα) να μη παθεις και εσυ τα ιδια στα δυο χρονια.
EDIT : MARCH 2008
I've had no less then 5 ...yep 5 out of 6 FX5's exhibit problems with simply stopping all together or clogging after only a couple of weeks resulting in very slow flowrates.
I now have only 1 FX5 in operation out of the original 6.
I have had zero problems or issues with the Eheims.
I must conclude that the Fluvals are not nearly the same quality as the Eheims.http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?t=7080
Και οσο για το "γιγαντα" FX5 μαλλον δεν το εχετε δει διπλα στο 2080 και σας ξεγελα το βαρελισιο του σχημα :D:D:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua2-fx52080.jpg
Ουτε εχετε καταλαβει ποσο υλικο χωραει το 2080
Εχει τρια τετοια καλαθια (υπολογιζουμε το πραγματικο μεγεθος σε σχεση με το ποδι στο κατω μερος της φωτο - παραλληλα υπολογιζουμε απο το βιντεο το μεγεθος των καλαθιων του FX6 και παρομοιως και του FX5)
Το καθενα καλαθι του 2080, χωραει 4 λιτρα υλικο.
Συνολο 12 λιτρα υλικα συν ενα καλαθι 1.5 λιτρο με σφουγγαρι για προφιλτρο.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua2-eheim2080.jpg
:smt044:smt044:smt044
ΥΓ 25W μετρημενα το 2080
δυστυχως γιαυτο το eheim κανει τοσα λεφτα γιατι ειναι αξιοπιστο και εχει τεραστιο ογκο βιολογικων υλικων και επισης να πουμε εδω οτι η ροη ειναι δευτερευούσης σημασιας γιατι ροη μπορεις να πετυχεις και με ενα κυκλοφοριτη που κανει 10 ευρω
Εμφανισιακά το eheim σκίζει και με τη μισή σχεδόν κατανάλωση απο το fx5.
Εμφανισιακά το eheim σκίζει και με τη μισή σχεδόν κατανάλωση απο το fx5.
Eχει κι αλλα μειονεκτηματα.
- Εχει δυο εισοδους αντι για μια. Ενας μπελας παραπανω.
- Εχει ροδακια στο καδο αλλα δεν εχει τηλεχειρισμο και πρεπει να το σπρωχνεις οταν το πας για καθαρισμα.
- Σου δινει εξτρα λεκανακι ιδιων διαστασεων με την κεφαλη για να ακουμπας εφαρμοστα την κεφαλη οταν βγαζεις το προφιλτρο για καθαρισμα και να μη σταζουν νερα, αλλα δεν σου δινει και μια λεκανη ακομα για το προφιλτρο. Πως θα το πας το σφουγγαρι στην τουαλετα?
- Τα υλικα στο media set που σου δινει ειναι περισσοτερα απο οσα χωρανε τα καλαθια και δεν ξερεις τι να τα κανεις. Αν δεν σου κοψει να τα φυλαξεις για καβατζα, και τα βαλεις ολα, μπορει να το στουμπωσεις το φιλτρο.
κλπ
:D
αλλα δεν σου δινει και μια λεκανη ακομα για το προφιλτρο. Πως θα το πας το σφουγγαρι στην τουαλετα?
- Τα υλικα στο media set που σου δινει ειναι περισσοτερα απο οσα χωρανε τα καλαθια και δεν ξερεις τι να τα κανεις. Αν δεν σου κοψει να τα φυλαξεις για καβατζα, και τα βαλεις ολα, μπορει να το στουμπωσεις το φιλτρο.
κλπ
:D:D:D Μάπα δηλαδή καλα που τα είπες, δε παιζεσαι με τίποτα πάω πάσο...
Eχει κι αλλα μειονεκτηματα.
- Εχει δυο εισοδους αντι για μια. Ενας μπελας παραπανω.
- Εχει ροδακια στο καδο αλλα δεν εχει τηλεχειρισμο και πρεπει να το σπρωχνεις οταν το πας για καθαρισμα.
- Σου δινει εξτρα λεκανακι ιδιων διαστασεων με την κεφαλη για να ακουμπας εφαρμοστα την κεφαλη οταν βγαζεις το προφιλτρο για καθαρισμα και να μη σταζουν νερα, αλλα δεν σου δινει και μια λεκανη ακομα για το προφιλτρο. Πως θα το πας το σφουγγαρι στην τουαλετα?
κλπ
πωπω εχει τοσα προβληματα εεε !!
Ενα ξέχασες.
Δεν μπορείς να το ακούσεις, και νομίζεις συνέχεια ότι σταμάτησε. Ολη την ώρα απο πάνω πρέπει να είσαι
Υπαρκτα προβληματα, λεμε.
Τα εχω συναντησει καποια στιγμη.
Μονο ο διπλος σωληνας εισαγωγης δεν με εχει ταλαιπωρησει ακομα στα 3 χρονια που το εχω, αλλα πιστευω στα επομενα δεκα χρονια θα χρειαστει να καθαρισω σωληνες και τοτε τα λεμε.
Αν βαρεθω και παω για αλλαγη σωληνων αντι για καθαρισμα, θα μου φυγουν τουλαχιστον 10-15 ευρω για καινουριους σωληνες eheim
Ενα ξέχασες.
Δεν μπορείς να το ακούσεις, και νομίζεις συνέχεια ότι σταμάτησε. Ολη την ώρα απο πάνω πρέπει να είσαι
σε αυτο το θεμα δεν θα εχεις προβλημα με το fx5 γιατι σταματαει μια φορα την ημερα και ξεκιναει ξανα μονο του οποτε σιγουρα θα το ακουσεις :smt044
Οχι, παιδια. Ακουγεται καποιο βουητο απο την αντλια του οταν παω κοντα.
Αλλα θα μου πεις ολα σχετικα ειναι. Ενα αλλο παλιο μικρο 2211 που εχω στο βαρελι ακουγεται περισσοτερο.
Το μονο τελειως αθορυβο που ειχα ηταν το 2026. Ακομα κι οταν κολλαγα το αυτι μου πανω του, ισα που ακουγοταν η ροη του νερου. Κοιταγα το spraybar για να σιγουρευτω οτι δουλευει.
Από τη εμπειρία μου μιας και είχα και τα 2 φίλτρα, (και τα 2 τα είχα πάρει καινούργια) αν ξαναπαρω μεγάλο εξωτερικό φίλτρο, θα είναι το 2080..
:smt023
εμενα το μονο που θα μπορουσε να με αποτρεψει απο το να παρω το 2080 σε σχεση με το fx5 θα ηταν η τιμη του και τιποτα αλλο
εχω στη κατοχη μου 2 fluval το 205 και 306 και ενα eheim 2073
Μέχρι και πριν λίγο καιρό το 2080 το θεωρούσα το καλύτερο φίλτρο που υπάρχει. Είχα βάλει σκοπό κάποια στιγμή να το αποκτήσω. Εδω και 1 μήνα περίπου που είδα το Unimax 700 αναθεώρησα πλήρως. Μάλλον θα το αποκτήσω τον επόμενο μήνα και θα κάνω αναλυτική παρουσίαση. Βγάινει πολύ φθηνότερο απο 2080 και έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά. Όμως έχει μερικά + που δεν έχει το 2080. Πχ έχει 2 εισόδους και 2 εξόδους. Μπορείς να τοποθετήσεις εσωτερικά είτε UV έιται θερμοστάτη (που εμένα με καίει γιατί αναγκάζομαι και βάζω εξωτερικό τώρα).
http://prntscr.com/uej6r
Μέχρι και πριν λίγο καιρό το 2080 το θεωρούσα το καλύτερο φίλτρο που υπάρχει. Είχα βάλει σκοπό κάποια στιγμή να το αποκτήσω. Εδω και 1 μήνα περίπου που είδα το Unimax 700 αναθεώρησα πλήρως. Μάλλον θα το αποκτήσω τον επόμενο μήνα και θα κάνω αναλυτική παρουσίαση. Βγάινει πολύ φθηνότερο απο 2080 και έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά. Όμως έχει μερικά + που δεν έχει το 2080. Πχ έχει 2 εισόδους και 2 εξόδους. Μπορείς να τοποθετήσεις εσωτερικά είτε UV έιται θερμοστάτη (που εμένα με καίει γιατί αναγκάζομαι και βάζω εξωτερικό τώρα).
http://prntscr.com/uej6r
Ωραιο φαινεται και μεγαλο. Αλλα ακριβο για ποιοτητα AQUAEL (220ε περιπου?)
http://www.youtube.com/watch?v=tsJPF7IuDdY
για την ποιότητα διαφωνώ. Επίσης αν πρόσεξες έχει 2 κινητήρες. Πολυ βασικό για ένα μεγάλο φίλτρο. Το είδα από κοντά και εντυπωσιάστηκα. Όσο για την τιμή την ψάχνω ακόμα αλλα κάπου στα 280 μαζί με τα υλικά πρέπει να παίζει. 100 λιγότερα απο το eheim.
delta66
- Εχει ροδακια στο καδο αλλα δεν εχει τηλεχειρισμο και πρεπει να το σπρωχνεις οταν το πας για καθαρισμα
για να κανουμε και λιγο χιουμορ βρηκα μια ωραια απαντηση στα παραπανω λεγομενα σου.
το fx5 δεν χρειαζεταιουτε ροδες ουτε μετακινηση απο εκει που ειναι.εχει στα πλαγια - κατω βανα εαν παρατηρησες και εκει λεει σε οσους δεν εχουν ξαναχρησιμοποιηση την τεχνολογια της fluval βαζεις λεει (κουμπωνης) λαστιχο και μετα ανοιγης λεει την βανα και βγαζης το νερακι σου χωρις να λερωσεις το πανακριβο χαλι στο σαλονακι σου.
αλλα λεει και οτι για αυτους που βαριουντε να κανουν καυαρισμο του φιλτρου καθε τοσο απο στουπωματα και βουλωματα και αλλα χαζα αλλων πανεμορφων μεν πλαστικουρα μεν φιλτρων
ΔΕΝ χρειαζεται να καθαρισεις τιποτα τοσο ταχτικα γιατι πολυ απλα ειναι φιλτρο ...... γιαυτο.το καθαριζεις λεει μια στον ενα χρονο.
γιατι κανει πολυ σωστα την δουλεια του.
τωρα εσεις βγαλτε τα δικα σας συμεπρασματα εν ετη 2013 και ακουμε παλη για καλτσες και καλτσων και βουλωσε και φυσα να ξεβουλωση και θελω αλλους 10 κυκλοφοριτες να αεριζουν το ενυδρειο.
το αγοραζεις το βαζεις στην μπριζα και απλα γουσταρεις το χομπι.
και του χρονου εαν εχεις ορεξη οταν ξαναβαψης το σαλονι εεε βγαλε και το φιλτρο και καθαρισε το. αυτο ξερω εγω εως τωρα που το εχω.
ασπρο μπαινη το νερο ασπρο βγαινη.
ασπρο εμπενε στης αλλες μπαχατελες κιτρινο εβγαινε.
πληρωνεις και περνης.
οσο για τα ευρω.τωρα δεν ξερω ποσο κανει αυτο το φιλτρο με τοαλλο πλαστικο τερας που αναφερες dellta.
εγω οταν το πηρα εαν κοιταξεις τo σιτε τι εχα γραψη κερασα τα παιδια σουβλακια στην ταβερνα αγορασα υλικα και ανταλαχτικα για το φιλτρο,πηγα ηρθα βενζινες και ακομη δεν ειχα φταση σε τιμη το πλαστικο τερας που το συγκρινεις. που εκεινον τονκαιρο εαν διαβασεις το πλαστικο τερας το εδιναν χωρις υλικα κιολας. χα χα χα
αυτα εχω να πω εγω οσο καιρο το εχω απο την αγορα του.
οποιος θελει ας ερθη να το ακουση σαν θορυβο και να το ανοιξη για να δει ποσο βρωμικο ειναι.αυτοι που ηρθαν και το ειδαν ξερουν τι ειδαν και τι ακουσαν.
αυτοι που δεν το χουν και απλα διαβαζουν τα λεγομενα απο site.οκ.δεν θα διαφωνισω.την γνωμη τους λενε οπως και εγω την δικια μου.
χωρις να επιρεασω κανενος την γνωμη εγω ξανα πισω στης πλαστικουρες δεν γυριζω με σημερινα 200 ευροπουλα με τετοιο τερας στο επιπλο μου.
εσεις καντε οτι νομιζεται καλο για εσας.εγω την επιλογη μου την εκανα και τα πεταξα ολα τα πλαστικα πρασινα δοχεια.
και υσηχασα απο ρουφιγματα,καλτσες,καλτσακια,σωληνακια μιας βδομαδας να βουλωνουν,και καθε λιγο να αναστατωνω τους κατοικους των ενυδρειων μου.
αυτα εχω εγω να πω χωρις επαναλαμβανω να επιρεασω κανεναν απο εσας που εχετε η θα παρετε οποιαδηποτε αλλο φιλτρο η και αυτο ακομη.
FLUVAL FOR EVER .
THE BEST.
ΥΣ:και εαν σβηση και δεν ξαναπαρη μπροστα οπως ειχα πει και τοτε παλια που λεγαν οτι ειναι μπαχατελες τα fluval θα το κανω λιμνουλα για guppy το καλοκαιρι στην βεραντα . χα χα χα χα
τα πρασινα γινονται λιμνουλές???
Γίνονται και δε φαίνεται και η αλγη
το fx5 δεν χρειαζεταιουτε ροδες ουτε μετακινηση απο εκει που ειναι.εχει στα πλαγια - κατω βανα εαν παρατηρησες και εκει λεει σε οσους δεν εχουν ξαναχρησιμοποιηση την τεχνολογια της fluval βαζεις λεει (κουμπωνης) λαστιχο και μετα ανοιγης λεει την βανα και βγαζης το νερακι σου χωρις να λερωσεις το πανακριβο χαλι στο σαλονακι σου.
αλλα λεει και οτι για αυτους που βαριουντε να κανουν καυαρισμο του φιλτρου καθε τοσο απο στουπωματα και βουλωματα και αλλα χαζα αλλων πανεμορφων μεν πλαστικουρα μεν φιλτρων
ΔΕΝ χρειαζεται να καθαρισεις τιποτα τοσο ταχτικα γιατι πολυ απλα ειναι φιλτρο ...... γιαυτο.το καθαριζεις λεει μια στον ενα χρονο.
γιατι κανει πολυ σωστα την δουλεια του.
Τα μπερδεψες λιγο. Το λαστιχο το κουμπωνεις στο FX5 για να βγαλεις το νερο οχι για να το πας για καθαρισμα :D
Το αυτο (εξαγωγη νερου μεσω του φιλτρου), γινεται πανευκολα (και το εχω κανει) και στο 2080, και δεν λερωνω το χαλακι μου. Μαλιστα οχι απλα βγαζω αλλα και βαζω το νερο της αλλαγης απο εκει :D ;)
Το φιλτρο, αν δεν λερωνεται σημαινει ή οτι δεν εχει ρυπους το ενυδρειο, ή οτι .... δεν φιλτραρει καλα το φιλτρο :D:D
Αν εχεις ασπρη αμμο στο ενδρειο οπως στο δικο μου, και η αμμος ειναι κατασπρη παρα το ταισμα με φτυαρι, τοτε το φιλτρο κανει δουλεια. ;)
Τα φιλτρα θελουν καθαρισμα βουλωσουν δεν βουλωσουν, αλλιως γινονται πηγη νιτρικων ;)
ναι αυτο μαλλον εννουμε και οι δυο.
αδειαζουμε το νερο για να καθαρισουμε τοφιλτρο.
αρα δεν χρειαζεται να κλεισης να ξεκουμπωσης να σηκωσεις να πας στο μπανιο.
βαζεις το λαστιχο αδειαζεις το νερο.ανοιγης το καπακι και τελος.
της ροδες τοτε τι να της κανεις? τζαμπα σου της χρεωσανε.......
για το τηλεχηριστιριο δεν ξερω να σου πω.δεν τοβγαλαν ακομη ετσι το fluval.εδω μπορει να εχεις εναν ποντο.......
για την βρωμια ψαρια εχουμε χρονια ολοι μας ξερουμε τι σημαινη βρωμια.
αρα θα το ξαναπω αλλημια φορα για οσους δεν εχουν δει ακομη τι νερο βγαινη απο το ενυδρειο οταν κανουν αλαγη.
ασπρο πεντακαθαρο μπαινη ασπρο πεντακαθαρο βγαινη.
δεν νομιζω να μην το καταλαβαμε τωρα ετσι?
και ψαρια πολλα εχουμε μεσα και βρωμιζουν και απο ολα κανουν.
το φιλτρο αυτο το πραγμα κανει.
για αυτο και λεγεται fx5.γιατι ειναι γιγαντας.
τα πλαστικα τελειωσαν σε εποχες 2013.οποιος ακομη τα εχει να τα χαιρεται.οποιος τα προλαβε και τα εδιωξε ρωτηστε τον θα σας πει τι τραβουσε .....ασε που τα βλεπουμε μιας και τα γραφουν φιλοι χωρις να το κριβουν εξαλου.
ααα και δεν ειπα εαν σταματουσε και δεν ξεκινουσε τι φιλτρο θα επερνα παλη.
μαλλον το fx6 ετσι για να δω τι κανουν αυτα τα κουμπακια που εχει πανω.
μ αρεσουν τα φιλτρα διαστημοπλεια....εξαλου στο 2014 παμε.δεν θα πολεμισουμε με πετρες πλεον....γιατι να καθαριζω με καλτσες ακομη τα ψαρια μου????
μεταξη σοβαρου και αστειου.
FLUVAL FX5 παντα.......
ναι αυτο μαλλον εννουμε και οι δυο.
αδειαζουμε το νερο για να καθαρισουμε τοφιλτρο.
αρα δεν χρειαζεται να κλεισης να ξεκουμπωσης να σηκωσεις να πας στο μπανιο.
βαζεις το λαστιχο αδειαζεις το νερο.ανοιγης το καπακι και τελος.
της ροδες τοτε τι να της κανεις? τζαμπα σου της χρεωσανε.......
για το τηλεχηριστιριο δεν ξερω να σου πω.δεν τοβγαλαν ακομη ετσι το fluval.εδω μπορει να εχεις εναν ποντο.......
Κοιτα, οσο νερο και να βγαλεις απο το 2080, εχει τοσο περισσοτερο βιολογικο κεραμικο υλικο μεσα, που ειναι και παλι ασηκωτο.
Αν εχει ροδα πας παντου :grin:
dimost Γίνονται και δε φαίνεται και η αλγη
ωραιος,μ αρεσες πολυ καλη απαντηση.
αλλα ουτε και στον μαυρο καδο φαινονται ετσι δεν ειναι?ειναι σκοτεινος ο δικος μας.ενω το πρασινακι(καδος) δειχνη λιγο στην διαφανεια καπως αλλιως η αλγη....στα πλαινα του καδου.χανη το ντεκορ ετσι.
και ασε που εσεις εισται τετραγωνη δεν λεει σαν σχημα.
ενω εμεις ολοστρογυλοι παρακαλω και μεγαλυτερη σε διαμετρο.ταμαμ γιαλιμνουλα.ξερουν τικανουν οι αρχοντες της fluval.δεν πετας τιποτα.
Ελα τωρα που δε λέει σα σχήμα το τετράγωνο
Σκέψου ένα ενυδρειο κύβο τι ωραίο που ειναι
Πέρα απο τη πλάκα τωρα και τα δυο ειναι καλα φίλτρα εγω εχω και τις δυο μάρκες και δεν εχω παράπονο απο καμία
ok.ενταξυ.δεν επιμενω.κερδιζει ο κυβος.
αρα εναν ακομη ποντο στα πρασινακια.
για τα κουμπακια πανω στην κεφαλη δεν ειπαμε ομως.διαβασε κανεις τη ρολο θα παιξουν στο fx6?ειναι για τον καθαρισμο του φιλτρου μαλλον?
ας πει καποιος εαν διαβασε προσεχτικα καποια σχολια.
ok.ενταξυ.δεν επιμενω.κερδιζει ο κυβος.
αρα εναν ακομη ποντο στα πρασινακια.
για τα κουμπακια πανω στην κεφαλη δεν ειπαμε ομως.διαβασε κανεις τη ρολο θα παιξουν στο fx6?ειναι για τον καθαρισμο του φιλτρου μαλλον?
ας πει καποιος εαν διαβασε προσεχτικα καποια σχολια.
Στο λινκ που έδωσες δεν λέει τίποτα για τα κουμπάκια..
όμως
The knobs are just number pointers so that you can set the date of when you cleaned your filter.
απλά σημειώνεις ημερομηνία καθαρισμού....
Στο λινκ που έδωσες δεν λέει τίποτα για τα κουμπάκια..
όμως
The knobs are just number pointers so that you can set the date of when you cleaned your filter.
απλά σημειώνεις ημερομηνία καθαρισμού....
Μπα, λαθος θα κανεις,
Δεν χρειαζεται καθαρισμα αυτο
Μπορει να βαζεις ημερομηνια για να θυμασαι ποσο καιρο δουλεψε πριν χαλασει :D
Στον αλλον που εκανε το τεστ χαλασανε τα 5 FX5 απο τα 6, μεσα σε 22 μηνες, καλα που ειχε κανει το ποστ και φαινοταν η ημερομηνια :)
Για αυτο λεγεται μαλλον FX5.
Στο καινουριο FX6 θα χαλανε δλδ και τα 6 στα 6? :grin:
:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044
όσον αφορά την ροή, βλέπω οτι εχει την ιδια ονομαστική απόδοση η αντλία με το fx5 δηλαδή 3500λτ/ωρα
αλλά η πραγματική με βιολογικό υλικό είναι 2310. 2130
Σε ξένα φορουμ κάνουν παράπονα για τα κλιπ του κάδου όμως...
http://uk.hagen.com/File/ee735f32-e4b2-4169-b102-981d990a2862
οντως εισται πολλοι πρασινοι εδω μεσα ....
κανω πισω.δεν μπορω να σας συναγωνιστω.
θα το πεταξω και θα παρω πρασινο φιλτρο τελικα.
εξαλλου ενας κουκος δεν φερνη την ανοιξη....
για να δω.το θελη κανεις σας η να το κανω λιμνουλα οπως λεει και ο κατασκευαστης????
Θα το έπαιρνα εγω να σε απαλλαξω αλλα στο 300αρι μου εχω το 306 και στο 70αρι μου έβαλα το 205
moufas1973
28-02-13, 01:41
Υπαρκτα προβληματα, λεμε.
Τα εχω συναντησει καποια στιγμη.
Μονο ο διπλος σωληνας εισαγωγης δεν με εχει ταλαιπωρησει ακομα στα 3 χρονια που το εχω, αλλα πιστευω στα επομενα δεκα χρονια θα χρειαστει να καθαρισω σωληνες και τοτε τα λεμε.
Αν βαρεθω και παω για αλλαγη σωληνων αντι για καθαρισμα, θα μου φυγουν τουλαχιστον 10-15 ευρω για καινουριους σωληνες eheim
καλα με αυτα που βλεπω και ακουω νιωθω οτι οδηγαω πατινι και μολις συναντησα την F1 ...
RESPECT!!!
Κουραμπιές
28-02-13, 01:55
Νταξει ρεσπεκτ το τοπικ οπως και τα δυο φιλτρα, απλα μια αναφορα να κανω, εγω μια ενα ταπεινο eheim 2028 και ενα jbl e1500 με συνολικη ροη 2600lh, το νερο βγαινει οσο ειναι και στο ενυδρειο λογω τυρφης, ερωτηση, αν δεν ειχα τυρφη και ανοιγα φιλτρο παλι κιτρινο θα τοβλεπα; Απο καθαρισμα βυθου παντως το δεχομαι εχω παραπονο, σπυρο εσυ το 2080 τοχεις να βαραει επιφανεια στο 450αρι; Αν ναι τι εχεις κανει για να μην μαζευονται σκατα στο βυθο αλλα και να μην εχει ρευμα νερου μεσα (τα αγγελοψαρα δεν θελουν ροη γιαυτο ρωταω)
οντως εισται πολλοι πρασινοι εδω μεσα ....
κανω πισω.δεν μπορω να σας συναγωνιστω.
θα το πεταξω και θα παρω πρασινο φιλτρο τελικα.
εξαλλου ενας κουκος δεν φερνη την ανοιξη....ναι καν'το μπας και δεις την Ανοιξη..!!!
για να δω.το θελη κανεις σας η να το κανω λιμνουλα οπως λεει και ο κατασκευαστης????......σε "τρωει" ο κ@λος σου...:D
.....και να μου το χαριζανε δυστυχως ....ή μαλλον ευτυχως ,θα το χαριζα και 'γω.;)
....και για να μη το αφηνω ετσι(ειναι αδικο):Περυσι φιλαρακι μου ηθελε ενα εξωτερικο για το juwel 450 σε συνδυασμο με το εσωτερικο του.Λογω χαμηλου butzet και επειδη δεν ηθελε να τα "ακουμπησει" οπως ελεγε σε Eheim, του ειπα να παρει το νεο Fluval 406 απο Γερμανια και συγκεκριμενο μαγαζι(www.zooprofi.de (http://www.zooprofi.de)) αφου η εδω αντιπροσωπεια δεν ηξερε καν την υπαρξη τους.
Το φιλτρο ηρθε το βαλαμε σε λειτουργια ....αλλα ω του θαυματος στον μηνα επανω αρχισε να σταματαει και να μη ξεκιναει...Ευτυχως ο Γερμανος σταθηκε αψογος ως επαγγελματιας και εστειλε καινουρια κεφαλη με δικη του ευθυνη και εξοδα αποστολης(δεν ηταν υποχρεωμενος )
Πριν ενα μηνα περιπου εσπασε το impeler και πιο συγκεκριμενα τα πτερυγια της φτερωτης στα καλα καθουμενα και ενω το φιλτρο ηταν σε λειτουργια....Αποτελεσμα? Ευτυχως παλι ο Γερμανος δεχτηκε να γινει αλλαγη με επιβαρυνση του εξτρα κοστους για την αγορα ενος eheim2075.....Στο μεσοδιαστημα ενα δικο μου eheim 2217 αναπληρωνει .....
Αλλη φορα λοιπον δε ξαναμιλαω για Fluval, μπορει το παραπανω να ετυχε ,αλλα ετυχε σε ενυδρειο με δισκους(καποιας αξιας) και ετυχε σε μενα που ποτε δε σκεφτομουν καν να μιλησω για αλλο φιλτρο απο eheim ,αλλα το εκανα και ΄γω μια φορα γιατι θεωρησα οτι θα ειναι καλα φιλτρα.
Και εκει το σταματαω ειναι απλα μετρια φιλτρα οπως τοσα αλλα μες το πληθος......
Καταπληκτικο φιλτρο αλλα η καταναλωση ειναι λιγο απαγορευτικη!
Ουσιαστικα ομως πρεπει να βαλεις καποια ποιοτικα υλικα λογω μικρης χωρητικοτητας. Σωστα? Η τιμη ανεβαινει μετα!:rolleyes:
ελατε για να το σοβαρεψουμε λιγο το θεμα.
εγω θα ντρεπομουν παρα πολυ συμφωνα με ολα αυτα που εχουμε ακουση απο φιλους μας χομπιστες εδω μεσα για τα πανεμορφα αλλα πλαστικα φιλτρα πρασινακια.
δεν ειναι λιγες οι φορες που εσεις οι ιδιοι δεινετε συμβουλες στους ΄'καμενους' ειδη φιλους μας πως .....(ειναι η κεφαλη απο την διαροη παντο να στην αλαξουν το γνωστο προβλημα απο την μαμα τους)και αλλα πολλα που ακομη το φιλτρο δεν προλαβε να δουλεψη η και σε περιπτωσεις πουειχε δουλεψη.εχω τοσα πολλα link εδω μεσα απο τετοιους φιλους καμεννους που δεν θα προλαβετε να τα διαβαζετε.
γιαυτο αφηστε της εξυπναδες και πειτε ανοιχτα πως τα fluval ειναι φιλτραρες και οτιαυτα που σταματισαν και δεν ξαναδουλεψαν που ακουσατε αλλα δεν ειδατε ειναι απο αλλα site του εξωτερικου που δεν ξερουμε καν ποιοι ειναι και πως τα δουλεψαν και εαν οντως επεσαν σε καποιο οντως προβληματικο.
δεν εχω δει εδω μεσα τοσα παντος προβληματα απο ολη την σειρα των fluval οσων των πρασινων φιλτρων.
μας διαβαζουν και ατομα που ξεκινανε τωρα και ειναι κριμα να σχιματισουν λαθος γνωμη.
το να λες οτι ηρθε φιλτρο απο γερμανια και το αλαξε και μετα τηνξανααλαξε την κεφαλη και τελικα καλα σου ειπα παρε πρασινο φιλτρο εμενα δεν μουλεει τιποτα ολο αυτο.αντιθετως εξηγηθικε σωστα ο αντιπροσοπος και μπραβο του.και ετσι ειναι το σωστο.
και εγω ξερω ανθρωπο που μολις αγορασε το αυτοκινητοταδε τον χτυπισανε.τι παει να πει αυτο?να μην παρω τετοιο αυτοκινητο?
και γω ξερω οπως ολοι μας απειρες τετοιες φασεις απο προβληματα φιλων.
γιαυτο ας σοβαρευτουμε γιατι μιλαμε για ενα φιλτρο 200 ευρω που κανη παπαδες.και δεν ειναι πλαστικο σαν τον πρασινο αντιζηλο του.μιλαμε για ενα φιλτρο γιγαντα.το οτι γουσταρετε και δεν θελετε να αλαξετε αυτο εμενα δεν μου λεει τιποτα,αφου τα ειχα και εγω πριν απο το fx5.επειδη λοιπον εσεις δεν το εχετε στα ενυδρεια σας θα μου πειτε εμενα πως ειναι μαπα φιλτρο??? ενω το αλλο ειναι πανακριβο και πλαστικουρα?
οχι ρε παιδια. 2013 εχουμε και ο κοσμος πρεπη να αλαξη επιτελους.
εγω την γνωμη μου δεν την αλαζω.δοκιμασα τα πρασινα δεν εμεινα ευχαριστημενος,αιντε γεια εγυγα και επενδυσα στους γιγαντες.εως στιγμης που μιλαμε ειμαι απολητα ικανοποιημενος χωρις νερα στο στομα μου να ρουφαω χωρις καλτσες και καλτσακια και χαζα που ανοικουν σε μια εποχη πριν απο τον πολεμο.ο κοσμος παει μπροστα,οσοι τουλαχιστον θελουν και να ακολουθουν την τεχνολογια.
το fx5 ειναι κορυφη και πιστεβω πολυ συντομα θαμου δωθη η ευκαιρια να δοκιμασω και το fx6.και οταν βγη ακομη καλυτερο απο αυτο φιλτρο τοτε να εισται σιγουρη πως θα το δοκιμασω και εαν μεινω εγω τουλαχιστον ικανοποιημενος θα το κρατησω και εκεινο.
τα υπολοιπα τυπου χαλασε την πρωτη βδομαδα εγω τα ακουω βαιρεσαι.
και για να το καταλαβετε ακομη καλυτερα καποιοι, πηγε φιλος μου να αγορασει εναν παπαγαλακι θυληκο.του λεει λοιπον του μαστορα θα κανη λεει μικρα?(να μπορει δηλαδη να γεννηση)
και του απανταει ο μαστορας.εδω γυναικα περνης και δεν ξερεις εαν θα σου κανη παιδια που θες να ξερω εγω εαν το παπαγαλακι θα γεννηση.
γιαυτο σας λεω δειτε ποσα πρασινα εδω μεσα βγηκαν ολα σκαρτα απο την αγορα τους και συκρινετε τα μετα fluval.ναεισται σιγουροι πως ουτε ενα 5% εδω δεν ειδα fluval χαλασμενο.ενω απο αγγελιες τυπου σταζει τι κανω,αμαν πηρε φωτια ο .... και αλλα τετοια ειναι γεματο το site.
εγω οπως ειπα και τοτε ξανα σε τετοια κοντρα των 2 αυτων φιλτρων,
ειναι γιγαντας η τιμη του ειναι τρελα δεν ειναι πλαστικουρα και ξεσκιζει βγαζοντας ασπρο νερο οπως και οταν το βαζει.αυτα κυριοι.
εσεις δεστε τι νερο βγαζεται στους κουβαδες σας και μετα πειτε οτι αλλο θελετε.
fluval for ever γιαμια ακομη φορα.
καιοταν σταματηση και δεν ξεκινηση θα τοκανω λιμνουλα οπως εχω δηλασω και ποιο πανω.ενω εσεις θα το πεταξετε......αυτο λεει και μονο.
Για να ξερουμε για ποια φιλτρα μιλαμε.
Δεξια ειναι ο γιγαντας FX5 και αριστερα το μικρο πρασινακι 2080. :D
Το κουμπι δεξια διπλα στους 3 σωληνες του 2080 (δυο εισαγωγης μια εξαγωγης) ειναι το λεγομενο priming, το οποιο πατωντας το, τραβαει αυτοματα νερο απο το ενυδρειο και δεν χρειαζεται να ρουφηξεις πουθενα.
Εχουμε μεινει πισω απο πληροφορηση .... (εν ετη 2013) :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua2-fx52080.jpg
Και μια μεταφραση απο το συγκριτικο τεστ των δυο φιλτρων.
EDIT : MARCH 2008
I've had no less then 5 ...yep 5 out of 6 FX5's exhibit problems with simply stopping all together or clogging after only a couple of weeks resulting in very slow flowrates.
I now have only 1 FX5 in operation out of the original 6.
I have had zero problems or issues with the Eheims.
I must conclude that the Fluvals are not nearly the same quality as the Eheims. Μαρτιος 2008
Δεν ειχα λιγοτερα απο 5 ... ναι 5 απο τα 6 FX5 να παρουσιαζουν προβληματα, απλα σταματωντας ή βουλωνοντας εχωντας πολυ αργη ροη μεσα σε δυο εβδομαδες.
Τωρα (σημ μτφ : 22 μηνες μετα την εναρξη του τεστ), μου εχει μεινει μονο 1 FX5 εν λειτουργια απο τα 6.
Δεν ειχα κανενα προβλημα με κανενα απο τα eheim.
Συμπεραινω οτι τα Fluval, δεν ειναι καθολου κοντα στην ποιοτητα των eheim.
Εδω αναλυτικα το συγκριτικο τεστ και τα αποτελεσματα της φιλτρανσης !!!! (σε παρακατω ποστ)
http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?t=7080
ΥΓ Σοβαρα τωρα η αποψη μου ειναι οτι ειναι καλα και τα δυο φιλτρα, η διαφορα ομως της τιμης fluval και eheim αντιπροσωπευει αληθινα την διαφορα και της ποιοτητας τους. Ισως τo FX5 ειναι λιγο πιο υπεκτιμημενο.
nikolakis94
28-02-13, 13:47
Εγω εχω 2 τετοια φιλτρα:http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/innenfilter-fluval-3-zu-verschenken-/79098815-138-3687 τα οποια μετραν 20 χρονια ζωης.Σε ολο αυτο το διαστημα δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο προβλημα παραμενουν αθορυβα και με ελαχιστη καταναλωση.Τα eheim ειναι καλα φιλτρα αν και οπως τα βλεπω τα πλαστικα τους μου φαινονται κατωτερης ποιοτητας απο τις υπολοιπες μαρκες (ισως κανω και λαθος).Και η πολυ υψηλη τεχνολογια που εχουν (πατας κουμπι και ρουφαει νερο, κανει καφε κλπ) ειναι πιστευω υπερβολικη.
Κουραμπιές
28-02-13, 14:28
Εγω εχω 2 τετοια φιλτρα:http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/innenfilter-fluval-3-zu-verschenken-/79098815-138-3687 τα οποια μετραν 20 χρονια ζωης.Σε ολο αυτο το διαστημα δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο προβλημα παραμενουν αθορυβα και με ελαχιστη καταναλωση.Τα eheim ειναι καλα φιλτρα αν και οπως τα βλεπω τα πλαστικα τους μου φαινονται κατωτερης ποιοτητας απο τις υπολοιπες μαρκες (ισως κανω και λαθος).Και η πολυ υψηλη τεχνολογια που εχουν (πατας κουμπι και ρουφαει νερο, κανει καφε κλπ) ειναι πιστευω υπερβολικη.
νικο αν στειλω μηνυμα σε ενα ενα τα μελη που εχουν eheim clasic να δουλευουν 10+ χρονια, θα πεσει ο σερβερ. ;) αυτης της κατηγοριας (υποτιθεται) φιλτρα συγκρινεις.
nikolakis94
28-02-13, 14:38
Εγω εκανα συγκριση απο αποψη κατασκευης.Μπορει ενα φιλτρο να δουλευει 10 χρονια+ αλλα σ αυτα τα δεκα χρονια να εχεις αλλαξει 20 φορες φλατζες βανακια, φτερωτη,κλπ.Εσυ πιο eheim εχεις?
Κουραμπιές
28-02-13, 14:44
Εγω εκανα συγκριση απο αποψη κατασκευης.Μπορει ενα φιλτρο να δουλευει 10 χρονια+ αλλα σ αυτα τα δεκα χρονια να εχεις αλλαξει 20 φορες φλατζες βανακια, φτερωτη,κλπ.Εσυ πιο eheim εχεις?
Kαι εγω απο αποψη κατασκευης το λεω...τι αλλο να λεω? Design? Tο pro2 2028 εχω. Υπερευχαριστημενος. 6 χρονια δουλευε πριν το παρω, κανενα προβλημα. ;) καμια φλαντζα περιεργη κανενα βανακι σπασμενο οπως λες και καμια φτερωτη. Το μονο που εχω να πω ειναι οτι μετα απο αυτα τα χρονια και μετα απο καποιες δικες μου βλακειες λογω απειριας, θα ηθελα να δω πως ακουγεται μια καινουργια κεφαλη, για να συγκρινω μηπως ακουγεται πολυ εμενα, αλλα δεν νομιζω. Ακουγεται αλλα μαλλον σαν το fx5 που εχει 43db εναντι 19 του 2080.
Τωρα ειδα οτι το λινκ που εδωσε ο σπυρος με τα 6 fx5 ειναι απτο review του ανθρωπου που πριν ελεγε αναλυτικα τα +- του καθε φιλτρου. Δεν ειναι ενας ξεκαρφωτος που οντως μπορεις να αμφισβητησεις αυτο που λεει. Τελωσπαντων, απτο review εγω συμπερενω οτι θα πηγαινα στο eheim :D για πολλους λογους. Αλλα η τιμη του φλουβαλ ειναι μεγαλο +. Το μονο μεγαλο +.
nikolakis94
28-02-13, 14:50
Οκ τοτε παω πασο.Εσεις που τα εχετε ξερετε καλυτερα.Απλα ειχα την εντυπωση οτι ειναι καλα, απλα δεν εχουν μεγαλη αντοχη στον χρονο.
νομίζω η διαφορά της τιμής, αποδεικνύει ποιο είναι καλύτερο.
τόσο μεγάλες εταιρείες διαμορφώνουν τιμές κατόπιν στοιχείων υπεροχής ποιότητας .
κι εγώ fulval έχω (5χρόνια) και είμαι ευχαριστημένη. θα μπορούσα να είχα και φτηνότερο και να είμαι ευχαριστημένη όπως έχω και άλλα δύο.
όπως έχω vw και είμαι ευχαριστημένη αλλά δεν είναι mercedes.
Κουραμπιές
28-02-13, 14:59
Οκ τοτε παω πασο.Εσεις που τα εχετε ξερετε καλυτερα.Απλα ειχα την εντυπωση οτι ειναι καλα, απλα δεν εχουν μεγαλη αντοχη στον χρονο.
Κοιτα εγω δεν κλεινω προς καμια εταιρεια. Αν ειχα να στησω ενα ακριβο ενυδρειο σαν το δελτα με ψαρια μεσα που κοστιζουν πολλα, θα πηγαινα στο eheim και οσο διαβαζω replies στο τοπικ με το review τοσο σιγουρευομαι, αλλα ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα το σκεφτω. Αυτο που θελω να πω ειναι ποτε να μην ειμαστε φανατισμενοι τοσο πολυ με κατι. Καπου θα υπερεχει και το αλλο. Αναμεσα στο eheim 2028 και το jbl e1500 που τρεχουν μαζι στο 450αρι μου, το eheim ειναι σαφως καλυτερο και ευκολοτερο στο ανοιγμα, αλλα λιγο πιο θορυβωδες ισως λογω της φθορας που του προκαλεσα εγω με τις βλακειες μου...:rolleyes: (btw δεν εχω ρουφηξει ποτε για να παρει μπρος, με το που ασφαλιζω τις σωληνες ξεκιναει λογω σιφονιου να γεμιζει και μετα απο 5-10 δευτερολεπτα βγαζει ολον τον αερα απτο spray bar, και το βαζω στο μπριζα και φευγω)
ΥΓ για τις βλακειες...δες τι μλκια εκανα και αναρωτιομουν και απο πανω γιατι βαραει η φτερωτη οταν παταω το prime. ΤΟΧΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 30 ποντους ΠΑΝΩ απτην σταθμη του νερου, και η κεφαλη ουτε αναψε, ουτε εσπασε τιποτα. Και ειχα γυρισει σπιτι και βαρουσε η φτερωτη ωρες, ακουγοταν μεχρι τους διπλα και τιποτα, σκυλι. Πωπω το ξαναβλεπω τωρα και γελαω....:D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=oME2twa7oko
Αν ειχα να στησω ενα ακριβο ενυδρειο σαν το δελτα με ψαρια μεσα που κοστιζουν πολλα, θα πηγαινα στο eheim και οσο διαβαζω replies στο τοπικ με το review τοσο σιγουρευομαι, αλλα ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα το σκεφτω
χαχαχα οχι και ψαρια που κοστιζουν πολλα, οι καρδιναλιοι τα cory και τα dolichopterus (αφου για αυτα στηθηκε το rio400 με το 2080). :p:p:p
(και σε λιγο θα στηθει για χρυσοψαρα)
Κουραμπιές
28-02-13, 17:30
χαχαχα οχι και ψαρια που κοστιζουν πολλα, οι καρδιναλιοι τα cory και τα dolichopterus (αφου για αυτα στηθηκε το rio400 με το 2080). :p:p:p
(και σε λιγο θα στηθει για χρυσοψαρα)
στα περουβιανα αναφερομουν αλλα τελωσπαντων :D :D
Κλεόβουλος
28-02-13, 17:43
Ας μην είμαστε απόλυτοι για καμιά εταιρεία ;)
Τα φίλτρα τα διαλέγουμε ανάλογα με τις απαιτήσεις συγκεκριμένου ενυδρείου (και ανάλογα βέβαια με τη τσέπη μας).
Δεν υπάρχει ένα φάρμακο για όλες τις αρρώστιες.
Όσον αφορά 2080 και Fx5 και τα 2 είναι πολύ καλά φίλτρα,με τα + και - τους και ανάλογα με το τι χρειαζόμαστε στο δικό μας ενυδρείο. Τα έχω και τα 2.
Το 2080 είναι (όπως όλα τα eheim)τσιμπημένο στη τιμή.
Τα eheim classic είναι τίμιοι εργάτες και αντέχουν σε βάαααθος χρόνου.
Τα eheim 2071-2073-2075 είναι η πιο προβληματική σειρά με χιλιάδες αρνητικά σχόλια λόγω κατασκευαστικού λάθους.
Έχω ένα Fluval-άκι εξωτερικό που δουλεύει απροβλημάτιστα καμιά 15ετία.
κλπ κλπ
Δεν μπορώ όμως να συγκρίνω πχ eheim/fluval με aquael/sun-sun :D
(μπορεί να συγκριθεί αυτό που έδειξα στο 7ο ποστ παρόλο που φαίνεται ίδιο,με το fx5? :D)
στα περουβιανα αναφερομουν αλλα τελωσπαντων :D :D
Αυτα ηρθαν ξοφαλτσα αργοτερα.
Κουραμπιές
28-02-13, 18:10
Αυτα ηρθαν ξοφαλτσα αργοτερα.
Στειλτα μου εμενα ξοφαλτσα οταν μπουν τα χρυσοψαρα :D :D
stelios816
28-02-13, 21:04
στα 400-500 λιτρα το 2080 οκ μεχρι εκει ειναι παραπανω δεν. το fx5 ομως στα 850 δεν με κρεμασε ουτε μια φορα χωρις αλλαγη στην ιχθυοφορτιση με το 2080 μονιμα με τεστ στο χερι και αγχος .:mad:για μενα ειναι τι ζηταει ο καθενας απο το φιλτρο του και τιποτα αλλο
Στειλτα μου εμενα ξοφαλτσα οταν μπουν τα χρυσοψαρα :D :D
Θα το δουμε :cool:
-------------------------
στα 400-500 λιτρα το 2080 οκ μεχρι εκει ειναι παραπανω δεν. το fx5 ομως στα 850 δεν με κρεμασε ουτε μια φορα χωρις αλλαγη στην ιχθυοφορτιση με το 2080 μονιμα με τεστ στο χερι και αγχος .:mad:για μενα ειναι τι ζηταει ο καθενας απο το φιλτρο του και τιποτα αλλο
Αλλη μια φορα το συνηθες λαθος συσχετισης λιτρων ενυδρειου και φιλτρου, απο οσους δεν εχουν καταννοηει ακομα τη σχεση ταισμα/λιτρα νερου/φιλτρανση/νιτροποιηση :D
Εγω θα ειχα ... "αγχος" με το FX5 που εχει τα μισα υλικα απο το 2080. Πολυ απλο.
stelios816
28-02-13, 21:57
εχοντας το στα 450 λιτρα πως μπορεις να εχεις αποψη και σε λιτρα που δεν εχεις δουλεψει δεν μπορω να το καταλαβω :confused: ναι στη θεωρια ολα καλα ειναι στην πραξη ομως ?
μιλησα για συγκριση στα ιδια λιτρα με το ιδιο ταισμα και τα ιδια ψαρια τωρα που βρηκες τη διαφορα για να λες περι κατανοησεις ταισματων και απονοιτροποιησης δεν ξερω.
θεωρο πως ουτε καν το εχεις δουλεψει το fx αλλα παρολαταυτα εχεις αποψη. απο που πηγαζει μπορω να καταλαβω? .πως κατηγορεις κατι που δεν ξερεις ουσιαστικα?
1. Κατ'αρχην, οι ιδιοι νομοι της χημειας και βιολογιας που ισχυουν στα 450 ισχυουν και στα 850 και στα 15000.
2. Παρατηρησεις δεν κανω μονο στα δικα μου ενυδρεια αλλα και σε πολυ μεγαλυτερα συστηματα.
3. Μπερδευεις κατι βασικο. Την κυκλοφορια με τη φιλτρανση.
4. Τα FX5 δεν τα εχω δουλεψει, αλλα τα εχω παρατηρησει και μετρησει σε αλλα ενυδρεια. δεν μου χρειαζεται κατι παραπανω απο τα παραπανω που ανεφερα.
ΥΓ δεν ειπα απονιτροποιηση. Νιτροποιηση ειπα.
stelios816
28-02-13, 22:17
εχεις δικια σου αποψη σε πραγματα που οπως ειπα δεν εχεις δει απο ιδια εμπειρια οποτε δεν θα ασχοληθω αλλο:smt023
ελα να μου μαθεις της διαφορες κυκλοφοριας και φιλτρανσης γιατι δεν της γνωριζω χαχαχαχ δεν τρωγεσαι ρε σπυρο.
οταν βγαζω τις μελετες θα σε περνω να μου λες για σκιμαρισμα και φιλτρανση σε πισινες 80000 λιτρων.
ΟΚ, οπως νομιζεις. :smt023
Άμα είναι να δαγκώνεστε συνέχεια θα σας δαγκώσω κι εγώ ε!:D
Οχι μαθαμε κατι χρησιμο σημερα.
Ενα φιλτρο (FX5) λοιπον κατα την αποψη του Στελιου, που εχει 6 λιτρα βιολογικο υλικο, φιλτραρει καλυτερα απο ενα αλλο φιλτρο (2080) που εχει 12 λιτρα βιολογικο υλικο, μονο και μονο επειδη εχει μεγαλυτερη πραγματικη ροη (1991 λ/ω το FX5 - 1200 λ/ω το 2080)
Τα αποτελεσματα ομως του τεστ λενα αλλα πραγματα και καλο θα ειναι να τσεκαρει ο Στελιος που οφειλεται αυτο.
THE FILTRATION TEST
Mechanical filtration
We wanted to test the ability of these filters to remove particals from the water so we emptied a big container of tetrabits near the intakes. The Filters both did a great job catching most of the gunk in their pads but if I had to give to one of them I'd give it to the Fluval that 25 litres of foam really can catch some gunk!
Biological Filtration
The most important function of a filter is its biological filtration capacity and here is the best test for these filters. The clear winner here was the Eheim taking only 11 days to cycle the 700 litres of water from 4ppm of ammonia to Nitrate only vs the FX5's 13 days. It just shows that that extra 6 litres of bio media in the Eheim more then makes up for the 800 litres per hour flow advantage the Fluval has. a 2 day difference is quite significent and its more then we expected. http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?t=7080
To eheim μηδενισε την αμμωνια πιο γρηγορα απο το fluval.
Γιατι? Αφου εχει μικροτερη ροη?
παντως και εγω το φλουβαλ θα αγοραζα ο λογος οτι ειμαι λιγο παλιομοδιτης οτι δηλαδη πιστευω πως καποια πραγματα ειναι καλητερα να ειναι απλα στην λειτουργια τους επισης πιστευω οτι η διαφορα τιμης δεν ειναι τοσο στην ποιοτητα που λετε και ξαναλετε αλλα στα εξτρα που εχει το eheim για μενα το φλουβαλ ειναι κατι απλο τοσο απλο που ισως να ναι και ξεπερασμενο πιστευω ομως οτι το απλο ειναι φτηνοτερο(αποκτηση-συντηρηση),επισης απο εμπειρια μου απο της δυο μαρκες εμεινα ικανοποιημενος απο το 305 το οποιο το καημενο δουλευει τοσα χρονια και σταματαει μονο οταν κανει διακοπες η ΔΕΗ σε αντιθεση με ενα eheim που ειχα eco pro300 που καθε 3 μηνες ηθελε καθαρησμα γιατι γονατιζε η ροη του και καθε 6 μηνες λαστηχο γιατι εχανε.
επισης εαν θελετε να λεμε για καλα φιλτρα δειτε και αυτο http://www.thatpetplace.com/filstar-xp4-canister-filter-265-gal
εχει μακραν καλητερη σχεση τιμης-αποδοσης και τα υλικα του ειναι ανωτερα των αλλων εταιριων.
τελος να διορθωσω καποια λαθη που ειπατε
1,το φλουβαλ εχει 20λτ καδο εναντι 13 του 2080
2,η ροη παιζει μεγαλη σημασια καθως οσο ποιο μεγαλη ειναι τοσο ποιο πολλες φορες γυρναει το νερο του ενυδρειου.
3,γιατι δεν συγκρηνετε το φλουβαλ με ενα αντοιστηχης οικονομικης αξιας eheim να δουμε τι παιρνουμε.;);)
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2268
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1439
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1449
το μονο που δινω +στα eheim ειναι η χαμηλη ισχυς.:D
παλι θα διαφωνησω καθως τα βιολογικα της eheim ειναι μακραν ανωτερα απο του φλουβαλ.
Κουραμπιές
01-03-13, 01:02
Στο τεστ αν ξαναδιαβασεις βαλανε το filter media set της eheim (γιατι φυσικα και ειναι ανωτερο) και στα δυο για να συγκρινουν σωστα. Αρα λαθος διαφωνεις. Δευτερον αν ισχυε οτι οσο περισοτερες φορες γυρναει το ενυδρειο τοσο πιο αποτελεσματικο (πες οτι συνφωνω) τοτε για να μην καταφερει το φλουβαλ να μηδενισει αμμωνια σε τουλαχιστον 2 μερεσ γρηγοροτερα απτο 2080, με 20λιτρα καδο και πολυ μεγαλυτερη ροη απτο 2080...κατι παει τραγικα λαθος με το φλουβαλ. Οχι μονο δεν τοκανε στα ιδια επιπεδα αλλα αργησε και 2 μερεσ. Αυτο και μονο δειχνει ποσο πιο αποδοτικο ειναι το 2080.
Υγ οσον αφορα το xp4 πολυ ωραιο φιλτρο τοχα σταμπαρει στην αρχη, γιατι ομως νομιζω οτι ηταν της rena? ποσες εταιρειες το βγαζουν και με το ιδιο εμπορικο ονομα. Κανω λαθος μηπως;; :/
Στο τεστ αν ξαναδιαβασεις βαλανε το filter media set της eheim (γιατι φυσικα και ειναι ανωτερο) και στα δυο για να συγκρινουν σωστα. Αρα λαθος διαφωνεις. Δευτερον αν ισχυε οτι οσο περισοτερες φορες γυρναει το ενυδρειο τοσο πιο αποτελεσματικο (πες οτι συνφωνω) τοτε για να μην καταφερει το φλουβαλ να μηδενισει αμμωνια σε τουλαχιστον 2 μερεσ γρηγοροτερα απτο 2080, με 20λιτρα καδο και πολυ μεγαλυτερη ροη απτο 2080...κατι παει τραγικα λαθος με το φλουβαλ. Οχι μονο δεν τοκανε στα ιδια επιπεδα αλλα αργησε και 2 μερεσ. Αυτο και μονο δειχνει ποσο πιο αποδοτικο ειναι το 2080.
Υγ οσον αφορα το xp4 πολυ ωραιο φιλτρο τοχα σταμπαρει στην αρχη, γιατι ομως νομιζω οτι ηταν της rena? ποσες εταιρειες το βγαζουν και με το ιδιο εμπορικο ονομα. Κανω λαθος μηπως;; :/
εχει δικιο δεν προσεξα οτι αλλαξανε βιολογικο υλικο τωρα τη να σου πω ειναι λιγο κουλο με μεγαλυτερη κυκλοφορια και περρισοτερο βιολογικο υλικο και να εχει τετοιο αποτελεσμα δεν σου φαινετε και σενα καπως μπορεις να το εξηγησεις??το αλλο ναι ειναι της ρενας που αγοραστηκε απο την απι ή το αντιθετο δεν θυμαμε παντως στο σιτε της ρενας το εχει.;)
Κουραμπιές
01-03-13, 01:18
Μπορω να το εξηγησω το φλουβαλ εχει 20 λιτρα καδο αλλα τα 6 μονο μπορουν να παρουν βιολογικο, ολο το υπολοιπο ειναι σφουγγαρι. Ενω το 2080 εχει σχεδον τον διπλασιο χωρο για βιολογια -αν θελεις- αλλα οχι τοσο χωρο για μηχανικο(οχι οτι δεν μπορεισ να το γεμισεισ σφουγγαρι αλλα δε λεει :P ) παρολαυτα επειδη τραβαει απο δυο μεριες και εχει εξοδο στο κεντρο (μονο ακει μπορω να το αποδοσω) το review λεει οτι τα πηγαν εξισου καλα στη μηχανικη φιλτρανση.
Οσον αφορα το χπ4 ναι ειναι πολυ αξιολογο και απλο φιλτρο απο οσα εχω διαβασει. Τοχα ξεχασει ν σου πω την αληθεια. :D εδω δεν εχω δει κανεναν να το εχει. Το εχεις εσυ;
αρκετα παλια ειχα το μικρο τους ακομα δουλευει πανε τωρα καμια 6 χρονια :D:D
λοιπον θετω την εξης ερωτηση εστω οτι παιρνουμε το μεγαλυτερο μπατζετ δηλαδη τα 300+ε του 2080 και ανταυτου παιρνουμε το φξ5 με 200+ε εχουμε ενα πλεονασμα περιπου 80ε και με αυτα παιρνουμε και γεμιζουμε 15λτ βιολογικο υλικο το φξ τι γιναιτε?
nikolakis94
01-03-13, 01:30
τι γιναιτε?
Κολαση.
Κουραμπιές
01-03-13, 01:45
Κολαση...ναι συμφωνω. Κολαση θα γινει μολις πας να βγαλεις τον καδο και χυθει ολο το βιολογικο υλικο εξω. Δες μια φωτο απτο φιλτρο νικο. Περιμετρικα καθονται τα σφουγγαρια και ειναι διατρητα. Πως να βαλεις εκει σιποραξ η substrate. Θα το σφραγισεις με σελοτειπ γυρω γυρω να μην χυθει; Να πως ξαναγυρναμε κυριολεκτικα προπολεμικα :D εκτος και αν χανω κατι και γινεται αλλα δεν το βλεπω.
κουραμπιε δεν ειδες καλα φιλε για δες εδω προς το τελος εχουν πατο τα καλαθακια http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_506027&feature=iv&src_vid=L4y70L_LhqI&v=hdjv_6mPhtM
επισης μπορεις να δωσεις 20ε και να βαλεις μεσα ενα κιλο symbiont ή rena stars που ειναι τα καλητερα βιολογικα υλικα και να μειωσεις κατα 20-30ε την διαφορα τιμης με το eheim ενημερωτηκα τα 300γρ symbiont δινονται για 900λτ.....ασε λοιπον ως εχει τα σφουγγαρια στο φξ απλα βγαλε ενα ενα λιτρο μακαρονι μικσο που εχει μεσα το φλουβαλ και βαλε αυτο.;);)
1,2kwh/24 καιει το φξ εαν δεν κανω λαθος ειναι 26ε το χρονο.με τιμες 2013 της kwh (0,054)
Παλικαρια, οποιο φιλτρο θελει ο καθενας παιρνει.
Το να λεμε "εγγυηση το ενα", "γιγαντας το αλλο" κλπ (χωρις να ειναι ουτε εγγυηση το ενα -γιατι ολα χαλανε- ουτε το αλλο γιγαντας -γιατι ειναι μικροτερο τελικα και στο ματι και στα υλικα) δεν προσφερουμε τιποτα.
Το θεμα ειναι χρησιμο μονο αν συζηταμε και δινουμε σωστα στοιχεια για να επιλεξει ο καθενας το φιλτρο που μπορει αναλογα την τσεπη του.
Αυτο που εχει σημασια ειναι τελικα να πει "χαλαλι τα χρηματα που εδωσα" και οχι "θα μπορουσα με αυτα να παρω κατι καλυτερο".
Το να γνωριζει καποιος οσα περισσοτερα στοιχεια πριν κανει την αγορα του, ειναι χρησιμο.
Ενα φιλτρο πoυ δεν ειναι ισαξιο* με κανενα απο τα προηγουμενα αλλα αξιζει τα λεφτα του μεχρι τελευταια δεκαρα πιστευω ειναι αυτο
http://shop.wiltec.info/product_info.php/language/EN/info/p5176_Jebao-Aquarium-4-Stufen-Au-enfilter-1200-l-h-Filtermaterial-Kammerfilter.html
με 60 ευρω μαζι με τα μεταφορικα τι παιρνεις?
6 λιτρα υλικα
1200 λ/ω ονομαστικη
20W καταναλωση
* Ενα δεν ειναι ισαξιο .... Δυο ομως?
Σιγουρα θα προτιμουσα δυο τετοια απο ενα FX5 και στο μισο κοστος :smt044:smt044:smt044
Τα σκεφτομαι και στη θεση του 2080 :smt044
Κουραμπιές
01-03-13, 07:34
Φερνει λιγο στο 2028 μου που εχει 6l επισης αλλα 1050 ονομαστικη και οπτικα λιγο. Οντως αξιολογο φαινεται.
Κλεόβουλος
01-03-13, 08:30
Rena, WiTec.....τι άλλο θα δούμε :smt019
πετάξτε τα όλα και πάρτε ένα eheim 2260 :D
stelios816
01-03-13, 08:44
Οχι μαθαμε κατι χρησιμο σημερα.
Ενα φιλτρο (FX5) λοιπον κατα την αποψη του Στελιου, που εχει 6 λιτρα βιολογικο υλικο, φιλτραρει καλυτερα απο ενα αλλο φιλτρο (2080) που εχει 12 λιτρα βιολογικο υλικο, μονο και μονο επειδη εχει μεγαλυτερη πραγματικη ροη (1991 λ/ω το FX5 - 1200 λ/ω το 2080)
Τα αποτελεσματα ομως του τεστ λενα αλλα πραγματα και καλο θα ειναι να τσεκαρει ο Στελιος που οφειλεται αυτο.
http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?t=7080
Ξαναλεω πως εγω εχω δουλεψει και τα δυό και εχω αποψη εσυ λες οτι απλα βλεπεις στο νετ !!
Ξαναλεω, οτι οι παατηρησεις μου δεν περιοριζονται σε οτι εχω στην κατοχη μου μονο, και μονο στο παρον.
Ακομα κι ετσι να ηταν ομως, τα δημοσιευμενα τεστ των φιλτρων, οι εμπειριες των συνχομπιστων, και οι νομοι της χημειας και βιολογιας φτανουν.
Επιμενεις οτι ενα φιλτρο με ροη 2.5 φορες τα λιτρα ενος ενυδρειου αλλά με τα μισα βιολογικα υλικα, φιλτραρει καλυτερα απο ενα αλλο με ροη 1.5 φορα τα λιτρα του ενυδρειου αλλά με τα διπλάσια βιολογικα υλικα?
Και να υπολογισουμε και τη διαφορα ποιοτητας στα υλικα?
δελτα μου αυτο κανουμε βλεπουμε πιο αξιζει τα λεφτα τουκαι εν κατακλειδι τα 100++ε κοστους που κανει το 2080 δεν συμφερουν καθως και εξτρα βιολογικο μπορεις να παρεις αγοραζοντας το φλουβαλ αλλα και ανταλακτηκα για μια εξαετια αφου τα 2 πρωτα ειναι στην εγγυηση:D;);););)
και μενουν και λεφτα για http://www.estiatoria.gr/datafiles/image/%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%87%C E%BF%CF%82%20%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%BB%CE%B1% CE%BA%CE%B9%CE%B1%201.jpg
καλημερες απο μενα και καλο μηνα
κυπριακο το καναμε με τα φιλτρα
eeee και να σας το πω και απλα απλα παιρνω 35 τετοια http://viewitem.eim.ebay.gr/Hidom-Aquarium-Fish-Tank-Filter-Filtration-Pump-Submersible-Tropical-Marine-New/121046655102/item
και σας εχω ολους μια κοντρα και στην ροη και στην βιολογια ολη την πλατη του ενυδρειου θα γεμισω...:D:D:D
Alex_Salonica
01-03-13, 14:03
eeee και να σας το πω και απλα απλα παιρνω 35 τετοια http://viewitem.eim.ebay.gr/Hidom-Aquarium-Fish-Tank-Filter-Filtration-Pump-Submersible-Tropical-Marine-New/121046655102/item
και σας εχω ολους μια κοντρα και στην ροη και στην βιολογια ολη την πλατη του ενυδρειου θα γεμισω...:D:D:D
Το 800 λ/ω με 40 watt το ένα κατανάλωση χαρά που θα κάνει η ΔΕΗ! :smt044
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:smt044:smt044:smt044:smt044
Κωλοφίλτρα τελικά τα eheim, να σκεφτείτε ειχα αγοράσει ενα της σειρας clasic το 1981 (τότε ειχαν άλλα νουμερα δε το θυμάμαι) και αφου το είχα δώσει σε ενα τύπο κατάφερε και το έκαψε to 2010, ούτε 30 χρόνια δε δούλεψε μακριααα απο eheim μάπα.........
Κλεόβουλος
01-04-13, 19:31
gemen πάρε και το manual να το μελετήσεις :)
http://ca-en.hagen.com/File/87daa484-fb66-48b8-b221-897c70e78552
Κλεόβουλος
02-04-13, 07:13
Ελληνικά δεν έχει;
Η Fluval απ' ότι θυμάμαι δεν είχε και ποτέ manual στα ελληνικά ;)
Η Fluval απ' ότι θυμάμαι δεν είχε και ποτέ manual στα ελληνικά ;)
Δε θελουν να τα πουλανε Ελλαδα λογω μνημονιου...μας προστατευουν απο την υπερκαταναλωση ρευματος...:smt039
(2 Απριλιου :D)
Πάντως μπορεί να ειμαι υπερ της eheim όχι άδικα οταν ενα φίλτρο της δούλεψε 30 χρόνια, υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα για fluval, ας γράψει κάποιος.
Μπορεί το τύλιγμα που είχαν τα μοτέρ τότε να ειχε καλύτερο σύρμα
Ακόμα και στο σήμερα όταν ήθελα φίλτρο πήρα το eheim ecco pro 300, ακριβότερο απο το αντίστοιχο και καλύτερο σε χαρακτηριστικά(οχι σε κατανάλωση) 306.
8W κατανάλωση το eheim;
Aλλο ενα φίλτρο απο eheim εξαιρετικής κατασκευής.
Κλεόβουλος
02-04-13, 10:11
Τα eheim πολύ καλά φίλτρα (το είπαμε :)) αλλά υπερτιμημένα και ειδικά αυτή την εποχή δεν μπορούμε να πληρώνουμε 30-40% παραπάνω για ένα ισοδύναμο φίλτρο.
Έχω ένα εξωτερικό φλουβαλάκι που μετράει πάνω απο 20 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας (έχω αλλάξει-από ανασφάλεια-κάποια στιγμή φλάντζα με λιγότερο απο 0,50 ευρώ και ένα πιαστράκι του κάδου (4 στη συσκευασία) για 1,50 ? ευρώ).
Η αντοχή του κάθε φίλτρου (ακόμα και κινέζικου) εξαρτάται φυσικά και απο την σωστή χρήση και συντήρηση του.
Για τους φλουβαλάκηδες, εδώ έχει χρήσιμες πληροφορίες http://www.fluvalblog.com/aquarium-filters/fx5/
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.