PDA

Επιστροφή στο Forum : Σταδιακή αποκόλληση λεπιών.


GIWRGOS
22-12-04, 21:29
τέσσερα "οράντα" σταδιακά χάνουν τα λέπια τους και φαίνονται σαν ξεφλουδισμένα.Ο μαγαζάτορας μου σύστησε το "MELAFIX ALL NATURAL".Έχει κάποιος να προτείνει κάτι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιώργος-Θεσσαλονίκη

tasos
24-12-04, 00:45
Καλό το Melafix,αλλά καλύτερα να βρείς ην αιτία που τα οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.Έχεις άλλα ψάρια μέσα;Δώσε περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου.Πόσα λίρα,πόσα ψάρια,πόσες μέρες λειτουργεί,πόσο ταίζεις ,έχεις μετρήσει αμμωνία,νιτρώδη, :?: ,και άλλα!

GIWRGOS
24-12-04, 01:33
Το ενυδρείο το λειτουργώ περίπου τρεις εβδομάδες.Πρόκειται για το γνωστό ενυδρείο -προσφορά του carfour (104Χ50Χ35 ,εγώ το υπολόγισα 180 λίτρα)

Πάνω στον ενθουσιασμό μου και επειδή δεν διακρίνομαι και για την υπομονή μου,έκανα ΟΛΑ τα λάθη που θα μπορούσα να κάνω!(όπως κατάλαβα εκ των υστέρων διαβάζοντας αυτήν την σελίδα ):Δεν έκανα καθόλου στρώσιμο,έριξα μέσα μόνο λίγο stresscoat και το γέμισα μέσα σε λίγες ημέρες με είκοσι ένα ψάρια:

4 μικρά οράντα
1 μεγάλο οράντα
1 'ορεγκον
2 αγγελόψαρα
2 παπαγαλόψαρα
4 τιγράκια
5 γατόψαρα
1 γλύφτη
και 1 ακόμα μικρό μαύρο (αγνοώ το όνομά του)

Πριν αρχίσετε να με βρίζετε(και με το δίκιο σας:) ) ,ακούστε και τα χειρότερα:το γέμισα με πέτρες και κοχύλια από παραλία,τα οποία έπλυνα μόνο με νερό.Επίσης δεν είχα κάνει καμία μέτρηση!

Αυτήν την στιγμή προσπαθώ να περισώσω ό,τι μπορώ..Το παράξενο είναι ότι προς το παρόν όλα τα ψάρια φαίνονται μια χαρά και συμβιώνουν αρμονικά μεταξύ τους(εκτός από τα οράντα που παρουσίασαν το παραπάνω πρόβλημα).Στο petshop που πήγα,μου σύστησαν το MYXAGIN.Τα έχω ήδη απομονώσει και άρχισα την θεραπεία

Υ.Γ :άσχετο με τα παραπάνω ,διαπίστωσα και κάτι άλλο:Τον τελευταί μήνα ,μέσα στην ασχετοσύνη μου και στον ενθουσιασμό μου πιάστηκα μ.....ας από έναν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ενός PETSHOP στην Θεσσαλονίκη ο οποίος και μου πούλησε όλα τα παραπάνω είδη,με την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Σήμερα,σε άλλο μαγαζί όπου και πήγα για πρώτη φορά ,το παλληκάρι που ήταν εκεί αφιέρωσε περίπου μία ώρα για να με ενημερώσει και να με συμβουλέψει.Όλα όσα μου είπε ,συμφωνούσαν με αυτά τα οποία διαβάζω σε αυτήν την σελίδα.Δεν αναφέρω ονόματα,για να μην διαπράξω δυσφήμηση και διαφήμιση αντίστοιχα....

Σημασία έχει ότι ο πρώτος μαγαζάτορας,μπόρεσε και μου άρπαξε περίπου 200 ευρώ ,αλλά δεν πρόκειται να με ξαναδεί(και θα προσπαθήσω να αποτρέψω και άλλους φίλους μου να πάνε σε αυτόν).
Ο δεύτερος συνάδελφός του ,με την άψογη συμπεριφορά του, κατάφερε να αποκτήσει σήμερα έναν μόνιμο πελάτη(εμένα) ,για όλα τα υπόλοιπα χρόνια που θα ασχολούμαι με αυτό το χόμπυ...
Παρηγοριέμαι με την σκέψη ότι σε τελική ανάλυση,ο μεγαλύτερος μ…..ς δεν ήμουν εγώ ,αλλά ο πρώτος μαγαζάτορας… :)

GIWRGOS
24-12-04, 01:42
τα ψάρια τα ταίζω 2 φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ).Ήδη σήμερα έκανα αλλαγή νερού (50%)και έριξα μέσα to baktalysator ths astra,stress coat ,και easy balance. Επίσης το φίλτρο καθαρισμού από σήμερα λειτουργεί συμπληρωμένο με σφουγγάρια και το eheim substrat pro(μέχρι τώρα ήταν σχεδόν άδειο) .Υπέρχει και ένα δεύτερο μικρότερο φίλτρο ,και δύο θερμοστάτες στους 26 βαθμούς.

Λέτε να σωθεί η κατάσταση?

(Υ.Γ.Εύχομαι να γνώριζα την ύπαρξη αυτής της σελίδας,πριν ξεκινήσω το ενυδρείο μου.Δεν πειράζει όμως,κάλλιο αργά παρά ποτέ :)

annivas2000
24-12-04, 02:36
GIWRGOS εφ'οσον λες οτι καταλαβες οτι πιαστηκες μ..ς, σου'πε και ο μαγαζατορας καποια πραγματα, εχεις διαβασει και εδω αλλα λιγα ..........τι (αλλο) κατα τη γνωμη σου πρεπει να γινει για να βελτιωθει η κατασταση στο ενυδρειο σου??

dim
24-12-04, 02:57
αδερφέ καταρχήν το ενυδρείο του καρφούρ είναι 100x40x30. που σημαίνει ότι αν δεν το γεμίσεις μέχρι επάνω(εγώ δεν το γέμισα πάντος) αν βγάλεις χαλίκι, φίλτρο κτλ. που θα έχει μέσα θα σου μείνουν καμιά 90 λίτρα. όπως ακριβώς ξεκίνησες εσύ έτσι ξεκίνησα και εγώ πριν απο κάτι μήνες και νομίζω και πολλοί άλλοι. στα ψαράκια σου θα εμφανίζονται συνέχεια αρρώστιες . μάθε για το στρώσιμο αγόρασε κανα τεστάκι για αμμωνία,νιτρικά άλατα και νιτρώδη βγάλε απο μέσα ότι έχεις βάλει απο θάλλασα και πρίν βάλεις οτιδήποτε στο ενυδρείο σου θα κάνεις πρώτα το τεστ με το ακουαφορτε ή το ξίδι. το προτιμότερο κατα την γνώμη μου είναι να διαλέξεις τι ψάρια θες να κρατήσεις μέσα και τα άλλα όλα να βρείς κανα μαγαζί να τα δώσεις πίσω. τιγράκια-αγγελόψαρα-χρυσόψαρα είναι απαγορευτικό να είναι μαζί. σου μιλάω εκ πείρας.όσο και να νομίζεις ότι ζουν καλά κάνεις λάθος. όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο καλύτερα.

GIWRGOS
24-12-04, 03:03
έγινε,παιδιά,θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σας κατά γράμμα..να είστε καλά...

GIWRGOS
27-12-04, 15:41
Στα 4 άρρωστα οράντα που προανέφερα,έχουν σχηματιστεί ήδη κόκκινες πληγές στο σώμα τους και στην ουρά τους,ενώ το "ξεφλούδισμα" παραμένει.Ήδη τα έχω απομονώσει και τους ρίχνω ΜΕΛΑΦΙΞ .Έχει κάποιος να προτείνει κάτι?