Επιστροφή στο Forum : Φακη., πως την περιοριζω
gianniwpopi
26-02-13, 18:52
Στο ενυδρειο μου είχα κερατοφυλλο και μόλις το έβγαλα ξύπνησε η φακή. Εξαπλώνεται με τρελους ρυθμούς και κρύβει το φως απο τα αλλα φυτα. Σκέφτομαι να την πετάξω αλλα φοβάμαι τα νιτρικα. Καμία ιδέα;;;
σε καθε αλλαγη θα βγάζεις με την αποχη η με χαρτι κουζινας που θα απλωνεις αποτομα στην επιφανεια του νερου και θα το σηκώνεις οση φακη μπορεις....εγω ετσι ελεγχω την ποσοτητα....(φυσικα κλείνε το φίλτρο πριν το κανεις αυτο,για να διευκολύνει τη διαδικασία....) παντως ρουφαει πολλα νιτρικα,και ειναι και πιο ομορφη στην εμφανιση(αποψη μου)
gianniwpopi
26-02-13, 19:08
Έχεις δίκιο και αυτο θα κανω. Το άλλο θέμα όμως είναι οτι λόγο της κυκλοφορίας του νερού δεν μένει εκεί που θέλω και παει εκεί που χρειάζομαι φως.
mathaios81
26-02-13, 19:16
Την χαριζεις:smt023
υπάρχει κόλπο και για την κυκλοφορία που λες..αλλα ειναι μπελας και δεν αξιζει σε συμβατικό ενυδρείο..
γεια σου ρε πλατυ με τα κολπα σου!!! :smt023
Δώσε και σε μενα λίγη! Την ψάχνω πόσο καιρό και δεν τη φέρνει κανένας πια!
korasidikos
26-02-13, 21:25
εχει στη αβυσσο ο Σταυρος πολλα κιλα!!!!
gianniwpopi
26-02-13, 22:02
Δώσε και σε μενα λίγη! Την ψάχνω πόσο καιρό και δεν τη φέρνει κανένας πια!
οποτε και οση θελεις....:D αμα θες πες μου
korasidikos
26-02-13, 22:12
οποτε και οση θελεις....:D αμα θες πες μου
αμα περισσευει ριξε μια φωνη και εδω στο πολυπαθο κεντρο!!!:D
gianniwpopi
27-02-13, 00:05
αμα περισσευει ριξε μια φωνη και εδω στο πολυπαθο κεντρο!!!:D
αμα θες να κανονισουμε.... εγω καθε δυο βδομαδες περιπου πεταω μπολικη
γεια σου ρε πλατυ με τα κολπα σου!!! :smt023
αν λες για το παραπανω ,το οποιο δεν το ανεφερα..απλα εχει να κάνει με βεντουζες και ψιλή πετονια...κολλας της βεντουζες μια στο πισω τζαμι και μια στην οθονη (λιγο κατω απο την επιφανεια του νερου ή ακριβως στην επιφανεια...και στις βεντουζες δενεις ψιλη πετονια (απο την μια στην αλλη)..ετσι φυτα οπως πιστια,λιμνοβιουμ και πιο δυσκολα φακη..βρισκουν κοντρα και σταματουν εκει...) περιλιπτικα η ολη διαδικασια :smt023
korasidikos
27-02-13, 18:44
αν λες για το παραπανω ,το οποιο δεν το ανεφερα..απλα εχει να κάνει με βεντουζες και ψιλή πετονια...κολλας της βεντουζες μια στο πισω τζαμι και μια στην οθονη (λιγο κατω απο την επιφανεια του νερου ή ακριβως στην επιφανεια...και στις βεντουζες δενεις ψιλη πετονια (απο την μια στην αλλη)..ετσι φυτα οπως πιστια,λιμνοβιουμ και πιο δυσκολα φακη..βρισκουν κοντρα και σταματουν εκει...) περιλιπτικα η ολη διαδικασια :smt023
τους χαλας τη πλευση σαν να λεμε Τασο!!!!!:smt023
-------------------------
:D :smt023
ChocolatePuma
27-02-13, 18:53
Σήμερα βρήκα κι εγώ φακή και μάλιστα από υπάλληλο pet shop, ο οποίος πάνω στην κουβέντα για φυτά επιφάνειας πριν μερικές μέρες, προσφέρθηκε να μου φέρει από το δικό του ενυδρείο!! :D
Επειδή όμως η ποσότητα ήταν σχετικά λίγη, αν συνεχίσεις να "πετάς"...στείλε κανένα μήνυμα ;)...κοντά είμαστε...
Ακριβώς το ιδιο κάνω,
ενας άλλος τρόπος για να μην τραβάω γαρίδες με την απόχη , στα γαριδάδικα για να ξεφορτοθω μπολικη ποσότητα βάζω ενα φίλτρακι εσωτερικο eheim ανάποδα με μια σιτα στη προπέλα , μισό εκατοστο κατω απο την επιφάνεια του νερού , και μου την μαζευει ολη.. :D
πολυ καλος τρόπος και αυτος nic..δεν το ειχα σκεφτεί ;)!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.