Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ενυδρειο 30-35 λιτρα

nikolas79
25-02-13, 21:52
Όγκος:30-35L
Κατηγορία:κοινωνικο
Φυτά:hygrophila polysperma-limnophila heterophyila-και το 3ο αν ξερεται θελω να μου πειτε τι φυτο ειναι.
Ψάρια / Άλλα είδη:1 αρσεν.γκαπυ και 2 θυλικα-1ζευγαρι μολι η πλατι τα μπερδευω:smt087
Διακοσμητικά υλικά:χαλικι και ενα τασακι μαρμαρινο που εγινε σαν 2 κοματια:p
Φόντο:μπλε χαρτονι
Φωτισμός:-
Διάρκεια φωτισμού:14 ωρες την ημερα
Φιλτράρισμα:-Θερμοστάτης:-
Λίπανση:υγρο ferropol
Παροχή CO2:-
θερμοκρασια¨25c
ακουω προτασης για φυτα και χαλικι(σκευτομαι να βαλω μπλε χαλικι και το φυτο Eleocharis sp. 'mini')

gallos
25-02-13, 22:00
Πολύ ωραίο!Αλλά νομίζω οτι έχεις αρκετά ψαράκια για τα λίτρα σου. Θα απαντήσουν και οι πιο έμπειροι βέβαια...

platy
25-02-13, 22:05
καλησπερα..μετρησεις κάνεις στο ενυδρείο σου?..το φίλτρο ειναι στρωμένο?..αν ναι με τι το έστρωσες?..η φωτοπερίοδος σου ειναι πολυ μεγαλη...καλυτερα να την μειώσεις σταδιακα στις 10ωρες..το 3ο φυτο σου ειναι valisneria ....

χαλίκι να αγοράσεις απλό χαλαζιακό μικρης κοκκομετρίας..η eleocharis χρειάζεται φωτισμό λίπανση και υποστρωμα για να πιασει και να αναπτυχθει οποτε καλυτερα να επιλέξεις καποιο αλλο ευκολο φυτο....

τα λιτρα για αυτα τα ψαρια ειναι λιγα....θα ειναι καλύτερο να δωσεις τα platy ,και ή να κρατήσεις τα γκάπυ (και να χαρίζεις τα μικρα που θα γεννάνε) ή να βάλλεις ενα μονομάχο.....

το τασάκι να ξερεις οτι θα σου ανεβάζει τις σκληρότητες..και δε ξερουμε αν θα αφήνει και αλλα στοιχεία στο νερο ,τοξικα ισως για τα ψάρια..καλύτερο αντικατεστησε το με καποιο ξύλο απο καποιο pet shop ή πετρες που θα μαζεψεις απο την εξοχη

nikolaosbouk
25-02-13, 22:07
Εχεις δει στην φυση πολλα χαλικια μπλε;:-(
Φυσικα χρωματα να βαλεις.
Επισης βαλε και κανενα κερατοφυλλο που κανει πολυ καλη αναπτυξη και μαζευει και φουλ τα νιτρικα.

nikolas79
25-02-13, 22:38
καλησπερα..μετρησεις κάνεις στο ενυδρείο σου?..το φίλτρο ειναι στρωμένο?..αν ναι με τι το έστρωσες?..η φωτοπερίοδος σου ειναι πολυ μεγαλη...καλυτερα να την μειώσεις σταδιακα στις 10ωρες..το 3ο φυτο σου ειναι valisneria ....

χαλίκι να αγοράσεις απλό χαλαζιακό μικρης κοκκομετρίας..η eleocharis χρειάζεται φωτισμό λίπανση και υποστρωμα για να πιασει και να αναπτυχθει οποτε καλυτερα να επιλέξεις καποιο αλλο ευκολο φυτο....

τα λιτρα για αυτα τα ψαρια ειναι λιγα....θα ειναι καλύτερο να δωσεις τα platy ,και ή να κρατήσεις τα γκάπυ (και να χαρίζεις τα μικρα που θα γεννάνε) ή να βάλλεις ενα μονομάχο.....

το τασάκι να ξερεις οτι θα σου ανεβάζει τις σκληρότητες..και δε ξερουμε αν θα αφήνει και αλλα στοιχεία στο νερο ,τοξικα ισως για τα ψάρια..καλύτερο αντικατεστησε το με καποιο ξύλο απο καποιο pet shop ή πετρες που θα μαζεψεις απο την εξοχη

To μαρμαρο κανει κακο στο νερο??η eleonoharis διαβασα σε ενα αλλο αρθρο οτι ειναι ευκολο φυτο!μετρισης δεν εκανα αλλα τα ψαρια τα βλεπω μια χαρα,το φιλτρο ειναι παλιο αρα δεν ειναι και στρομενω?δεν ξερω:-(
-------------------------
Εχεις δει στην φυση πολλα χαλικια μπλε;:-(
Φυσικα χρωματα να βαλεις.
Επισης βαλε και κανενα κερατοφυλλο που κανει πολυ καλη αναπτυξη και μαζευει και φουλ τα νιτρικα.

το κερατοφυλλο ειναι ευκολο φυτο?θελω να βαλω κατι σαν γρασιδι

leandros69
26-02-13, 00:04
το κερατοφυλλο ειναι φυτο επιφανειας.το αφηνεις να επιπλει η το δενεις καπου.δεν το φυτευεις γιατι σαπιζει.επισης τα χρωματιστα χαλικια εκτος απο αφυσικα μπορει να ειναι και τοξικα,καλυτερα χαλαζιακη αμμο.τα πλατυ καλυτερα δωστα.ειναι πολλα τα ψαρια για τα λιτρα σου.

maria p
26-02-13, 00:12
το φτιαξες τελικά! μπράβο, ωραίο είναι! για τα στοιχεία σου είπαν οι πιο έμπειροι, εγώ θα σου έλεγα αν μπορείς να βάλεις τον θερμαντήρα πίσω γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι μέσα στην φάτσα. πίσω θα κρυφτεί και με την ανάπτυξη των φυτών σου.

nikolas79
26-02-13, 00:29
την valisneria την εκοψα απο πανω λιγο με ψαλιδι γιατι ηταν μεγαλη,λαθος μου?μπορη να χαλαση?για το κερατοφυλο διαβασα και δεν μ αρεση ,ακουω προτασης!!!+-4
αν δεν βαλω co2 σε ευκολα φυτα μελλοντικα θα εχω προβλημα?μετρισης λεω να κανω μια φορα τον μηνα.
ας μου πει καπιος για το μαρμαρο γιατι ο φιλος πιο πανω με εβαλε σε ιδεες και μ αρεσε πολυ ετσι που εγινε σαν σπηλαιο

leandros69
26-02-13, 00:35
το μαρμαρο ειναι ασβεστολιθικο και μπορει να σου ανεβασει τις σκληροτητες σε μη επιτρεπτα ορια.

nikolas79
26-02-13, 23:04
το φτιαξες τελικά! μπράβο, ωραίο είναι! για τα στοιχεία σου είπαν οι πιο έμπειροι, εγώ θα σου έλεγα αν μπορείς να βάλεις τον θερμαντήρα πίσω γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι μέσα στην φάτσα. πίσω θα κρυφτεί και με την ανάπτυξη των φυτών σου.

:oευχαριστο!
τον εβαλα φατσα γιατι φοβομουνα πως αν ακουμπανε τα φυτα επανω οτι δεν κανει!δεν εχουν προβλημα?αν δεν εχουν τοτε τον βαζω πισω εκει που ηθελα
το μαρμαρο ειναι ασβεστολιθικο και μπορει να σου ανεβασει τις σκληροτητες σε μη επιτρεπτα ορια.

αν εβαζα μεσα και ξυλο θα εκανε καπια διαφορα?να κατεβαζε τις σκληροτητες
τα ψαρακια ειναι πολλα το ξερω αλλα.....:mad:
εγω ξεκινησα για να παρω εναν μονομαχο αλλα εκανα την βλακια και πηγα με την γυναικα και την κορουλα μου (4χρονον) στο πετ και όπως καταλαβαίνετε τις επιλογές της έκανε η κόρη μου!δεν μπορούσα να την χαλάσω χατήρι ...
μια συμβουλή από μένα λοιπών... μην πάτε με μικρά παιδάκια για αγορά ψαριών :smt023
εβαλα τον θερμοστατι πισω δεξια και αφερεσα το ενα κοματι απο το μαρμαρο!
ξερει κανενας κανενα φυτο ευκολο να πολλαπλασιαζεται στον πατο σαν γρασιδι?