PDA

Επιστροφή στο Forum : Ασθένεια θηλυκιάς μονομάχου


Cristos
21-12-04, 09:59
Καλημέρα. Εχθές παρατήρησα ένα από τους θηλυκούς μονομάχους ότι ήταν άρρωστο. Τα λέπια του φαινόντουσαν έντονα. Ήταν όπως εμείς ανατριχιάζουμε και σηκώνεται η τρίχα κάτι αντίστοιχο και σε αυτό. Το δέρμα του δεν ήταν λείο αλλά φαινόντουσαν σηκωμένα τα λέπια του. Επίσης καθότανε ακίνητο. Προς το βράδυ πέθανε και έτσι όπως έβαλα την απόχη για να το βγάλω έξω παρατήρησα ότι η περιοχή κάτω από το στόμα ( κοντά στα βράγχια ) ήταν κόκκινη και φαινότανε κάτι σαν σπασμένα αγγεία. Τι μπορεί να είναι? Στο ίδιο ενυδρείο έχω ένα αρσενικό μονομάχο και άλλα δύο θηλυκούς μονομάχους. Να κάνω κάτι? Ενδέχεται να το χτύπησε ο μονομάχος και να πέθανε από χτύπημα?

johnny98130
21-12-04, 10:54
Μπορεί να ειναι πάρα πολλά πράγματα. Τα συμπτώματα που αναφέρρεις περιλαμβάνουν τυπικά χαραχτηριστικά πολλών ασθενειών στο τελευταίο τους στάδιο. Τις περισσότερες περιπώσεις μάλιστα δεν μπορείς να κανεις και πολλά πράγματα(εκτός και ειναι εξωτερικό χτύπημα οπότε το παλευεις) :wink: :wink:

Husky_Jim
21-12-04, 18:32
Τα λέπια του φαινόντουσαν έντονα. Ήταν όπως εμείς ανατριχιάζουμε και σηκώνεται η τρίχα κάτι αντίστοιχο και σε αυτό. Το δέρμα του δεν ήταν λείο αλλά φαινόντουσαν σηκωμένα τα λέπια του. Επίσης καθότανε ακίνητο.

Απο ότι περιγράφεις μάλλον Dropsy μου φένεται.Κοιτα άν και τα άλλα ψάρια σου έχουν τέτοια συμπτώματα.Άν όχι τότε μήν ρίξεις κανένα φάρμακο αλλά κάνε συχνές αλλαγές,και πρόσεχε την ποιότητα του νερού σου.

Mariel
21-12-04, 21:04
είναι σίγουρα dropsy(είχα κάνει πέρσι μια εργασία γι'αυτό στο πανεπιστήμιο).οι κοκκινίλες είναι δευτερογενής βακτηριακή μόλυνση.το dropsy δεν είναι ακριβώς ασθένεια,αλλά κατάσταση που χαρακτηρίζεται από κάποια συμπτώματα.έχει τρεις μορφές(οξεία,χρόνια και λανθάνουσα)και ονομάζεται και pinecone disease ακριβώς γιατί τα ψάρια αποκτούν μορφή κώνου πεύκου.προκαλείται από πληθώρα παραγόντων(π.χ.μεγάλη ποσότητα τροφής,παράσιτα,κακή ποιότητα νεροού,καρκίνο)αν οι συνθήκες του νερού είναι καλές και τα υπόλοιπα ψάρια που βρίσκονται στο ίδιο ενυδρείο όχι καταπονημένα και στρεσαρισμένα,το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα λειτουργήσει φυσιολογικά,οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις φάρμακα.

Husky_Jim
21-12-04, 21:06
το dropsy δεν είναι ακριβώς ασθένεια,αλλά κατάσταση που χαρακτηρίζεται από κάποια συμπτώματα.έχει τρεις μορφές(οξεία,χρόνια και λανθάνουσα)και ονομάζεται και pinecone disease ακριβώς γιατί τα ψάρια αποκτούν μορφή κώνου πεύκου.προκαλείται από πληθώρα παραγόντων(π.χ.μεγάλη ποσότητα τροφής,παράσιτα,κακή ποιότητα νεροού,καρκίνο)αν οι συνθήκες του νερού είναι καλές και τα υπόλοιπα ψάρια που βρίσκονται στο ίδιο ενυδρείο όχι καταπονημένα και στρεσαρισμένα,το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα λειτουργήσει φυσιολογικά,οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις φάρμακα.

Πολύ καλή απάντηση!!!Thanks for the info!!!!! :wink:

johnny98130
22-12-04, 09:30
είναι σίγουρα dropsy

Χωρίς φωτο ειναι παρακινδυνεμενη μια τετοια εκτιμηση για dropsy ΙΜΟ χωρις φυσικά να αποκλείω κάτι τετοιο. Υπάρχουν πολλες άλλες αρρώστιες που καταλήγουν σε τετοια συμπτώματα.

Mariel
22-12-04, 12:04
λέπια που προεξέχουν,φουσκωμένη κοιλιά και κοκκινίλες στην κοιλιά συνδυαζόμενα είναι μόνο συμπτώματα dropsy(ασκίτη)