PDA

Επιστροφή στο Forum : Θέλω τα φώτα σας!


aias.george
21-02-13, 21:59
Καλησπέρα μόλις πριν λίγο είδα ότι άδειασε η μπουκάλα του διοξειδίου. Πήγα να την αφήσω στο μαγαζί αλλά είχε κλείσει. Το πρόβλημά μου τώρα είναι το εξής: Ρώτησα έναν γνωστό μου που δουλεύει στο συγκεκριμένο μαγαζί και μου είπε ότι μάλλον η μπουκάλα πρέπει να πάει στην Αθήνα για γέμισμα αυτό σημαίνει γύρω στις 5 μέρες μιας και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο! Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να διατηρήσω το PH στο 6.5 που είναι τώρα; Σημειωτέων να αναφέρω ότι υπάρχει και αντίστροφη όσμωση
-------------------------
Εάν το παρακολουθώ και κάνω αλλαγές με νερό από την όσμωση θα κάνω κάτι;

snakepanos
21-02-13, 22:17
Δεν θα εχεις καμια μεταβολη σε τοσες λιγες μερες,,και να μην κανεις αλλαγη
Νερου δεν τρεχη και τιποτα για 5 μερες,.
Αλλα και ΑΟ να βαλεις δεν θα αλλαξη το ph .

aias.george
21-02-13, 22:25
Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο! Μόλις είδα στον ph controller ότι το gh από το 6.56 που ήταν στις 7 η ώρα που είδα ότι άδειασε η μπουκάλα τώρα δείχνει 6.89 τι μπορεί να μεταβάλλει τόσο γρήγορα το ph από την στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα ασβεστολιθικό στο ενυδρείο. Χαλίκι, πέτρες και ξύλα είχαν δοκιμαστεί με υδροχλωρικό οξύ πριν μπουν στο ενυδρείο. Θα τρελαθώ δεν ξέρω τι να κάνω τα ζωντανά μου με αυτό τον ρυθμό αύριο θα φτάσει στο 7.5 όσο είναι και του δικτύου!

exelix
21-02-13, 22:35
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον παροχή διοξειδίου για να πέφτει το pH λογικό είναι να ανέβει. Απλά αν είχες ασβεστολιθικά θα ανέβαινε και περισσότερο, υπάρχουν όμως ήδη buffers στο νερό σου.

Τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι, άσ' τα όπως είναι. Το να μειώσεις ταυτόχρονα και τις σκληρότητες από Α/Ο θα επιφέρει κι άλλες αλλαγές και όπως είπε και ο Πάνος δε θα σου ρίξει το pH με το καλημέρα.

Μπορεί να σφιχτούν και λίγο τα ψαράκια σου, αλλά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Τώρα αν έχεις τίποτα ευαίσθητες γαρίδες μέσα ίσως να έχεις θεματάκι.

Μπορείς να μειώσεις την ανατάραξη της επιφάνειας ώστε να μη διαφεύγει τόσο γρήγορα το ήδη διαλυμένο διοξείδιο από το νερό, αλλά και πάλι δεν μπορείς να το αποφύγεις εντελώς.

aias.george
21-02-13, 22:39
Τι να πω εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην έχω τίποτα δυσάρεστα αποτελέσματα!