Επιστροφή στο Forum : όσκαρ με φουσκωμένη κοιλιά
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 210λ
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 3χρόνια και
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: με το στρώσιμο
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25c
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 1 οσκαρ
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25c
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 48-50λ/εβδομάδα
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: την προηγ.παρασκευή
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φ/ημέρα στικς, σπάνια αρακά, κολοκυθάκι, βραστό κοτόπουλο
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7,2
KH 10
GH:>14
ΝΗ3 (αμμωνια):0
ΝΟ2(νιτρώδη):0
ΝΟ3(νιτρικά):5
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ΣΤΙΚΣ: ναι
Ηλεκτρονική:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: το όσκαρ
2. ΔΕΡΜΑ:ελαφρά ανασηκωμένο στο ένα πλευρό
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:μια χαρά
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):γκρι ευμεγέθη
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):κανονική
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :μεγάλη όρεξη
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: περίπου 15μέρες πριν
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: όταν το πρόσεξα προ 15 ημερών, την μία μέρα του έδωσα το ένα από τα δύο γεύματα κολοκυθάκι και την επομένη πάλι το ένα από τα δύο, αρακά. την επομένη πρόσεξα ότι τα περιττώματά του είχαν φυσαλίδες με αέρα μέσα κάτι που δεν είχα προσέξει άλλη φορά. επίσης το φούσκωμα της κοιλιάς είναι μεγαλύτερο από το ένα πλευρό το δεξί, ενώ το δερματάκι του έχει μια μικρή ανεπαίσθητη διαφορά χρώματος (πιο ανοιχτού) στο άλλο πλευρό το αριστερό.
δεν είμαι σε θέση να πω με σιγουριά αλλά σα να μου φαίνεται ότι παράγει μικρότερη ποσότητα περιττωμάτων τελευταία
ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
το ψαράκι αυτή την στιγμή δεν δείχνει άρρωστο και ελπίζω να μην είναι. ίσως κακώς, θεώρησα οτι η κοιλιά του είναι πρησμένη επειδή τρώει πολύ και μεγάλη βουλιμία. ωστόσο είδα πολλά περιστατικά με όσκαρ τελευταία να αναφέρονται και μου μπήκαν υποψίες, το έψαξα και διάβασα και βλέπω οτι αν ενδεχομένως είναι κάποιο πρόβλημα το σωστό είναι να το προλάβω, γιατί τα ψάρια όταν φτάνουν να φαίνεται το πρόβλημά τους, δεν έχουν επιστροφή. το χειρότερο διάβασα ακόμα πως πολύ σοβαρή και μοιραία ασθένεια μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από μια πρησμένη κοιλιά. κανένα ψαράκι μου δεν θα θελα να πάθει κάτι αλλά αυτό ένας λόγος παραπάνω. γι αυτό ήθελα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου μαζί σας.
σκέφτομαι αύριο να του δώσω μόνο αρακά, γενικά να περιορίσω την τροφή για 4-5μέρες και αν δεν υποχωρήσει το φούσκωμα, να το ταίσω για κάποιο διάστημα (πόσο?) με τις ταμπλέττες bakto tabs. δεν θα θελα χωρίς σαφή ένδειξη να του φαρμακώσω το νερό. θα ήθελα να παρακαλέσω για τις γνώμες σας, ευχαριστώ πολύ
πρωτα απο ολα να βάλλεις φωτο του ψαριου για να κανουμε δουλεια..επειτα θα πρότεινα να κοψεις το ταισμα για 3 μερες και μετα να ξεκινησεις με αρακα...
πρωτα απο ολα να βάλλεις φωτο του ψαριου για να κανουμε δουλεια..επειτα θα πρότεινα να κοψεις το ταισμα για 3 μερες και μετα να ξεκινησεις με αρακα...
ναι το ξέρω οτι θα βοηθούσε, δυστυχώς έχω ένα τεχνικό θέμα και δεν μπορώ να βάλω φωτό.
τρεις μέρες λέτε? θα σηκώνει τα καπάκια όταν με βλέπει. εντάξει θα τον αφήσω νηστικό τρεις μέρες και μετά αρακά και θα ενημερώσω. ευχαριστώ πολύ
περιμενε κιαλλες γνώμες καλύτερα....εισαι σιγουρη οτι ΔΕΝ ειναι dropsy?
nikolakis94
21-02-13, 01:56
Δεν νομιζω να ειναι καποιο προβλημα.Αφου λες οτι τρωει με ορεξη και κανει και την αναγκη του δεν υπαρχει προβλημα.Οταν δεν τρωει το οσκαρ να φοβασαι.
περιμενε κιαλλες γνώμες καλύτερα....εισαι σιγουρη οτι ΔΕΝ ειναι dropsy?
καλημέρα, από dropsy το μόνο κοινό σύμπτωμα είναι η πρησμένη κοιλιά. μάτια, βράγχια γενική εμφάνιση άριστη. τώρα αν είναι αρχικό στάδιο, δεν ξέρω.
-------------------------
Δεν νομιζω να ειναι καποιο προβλημα.Αφου λες οτι τρωει με ορεξη και κανει και την αναγκη του δεν υπαρχει προβλημα.Οταν δεν τρωει το οσκαρ να φοβασαι.
καλημέρα, αυτό είναι η σκέψη μου, επειδή είναι μεγάλο ζώο και εκδηλώνει τα προβλήματα σταδιακά σαν τον άνθρωπο,μην το φτάσω με ευθύνη μου εκεί που θα πρέπει να φοβάμαι.
ήθελα άλλα άτομα που έχουν όσκαρ να μου έλεγαν αν κοιτάζοντάς το από πίσω βλέπουν την κοιλιά του να προεξέχει ή είναι επίπεδη.
δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί παχύς ή είναι κάποιο πρόβλημα.
πάντως είναι ψυχολογική βάσανος ν αφήσεις ατάιστο όσκαρ.
ήδη όταν μπήκα στο δωμάτιο άρχισε τις γρήγορες βόλτες και να με παρατηρεί από γωνία σε γωνία. δύσκολο το τριήμερο. μισό κιλό αρακά θα φάει μετά
nikolakis94
21-02-13, 12:35
Εμενα το δικο μου οταν τρωει φουσκωνει η κοιλια του.Τις υπολοιπες ωρες ειναι επιπεδη.Παντως αν το δεις να τρεμει να το ταισεις μην το αφησεις αταιστο.
επιτέλους! έφτιαξα την μηχανή μου. σας βάζω φωτος να μου πείτε αν παρατηρείτε κάτι άσχημο και να θαυμάσετε την ομορφιά του ψαρή μου
τα σημάδια στο τζάμι από τα πόδια των γατιών που ανεβοκατεβαίνουν πάνω του.
nikolakis94
21-02-13, 15:21
Τωρα αλλαζουν τα πραγματα.Απο τις φωτογραφιες καταλαβαινω οτι τετοιο φουσκωμα ειναι καπως περιεργο.Θεραπεια δεν μπορω να σου προτεινω μιας και δεν εχω συναντησει κατι τετοιο στο δικο μου ψαρι.
ωχ το βλέπεις πολύ πρησμένο ε? θα κάνω κατ αρχήν αυτό που μου είπε ο platy, 3ήμερη δίαιτα και μετά αρακά. αυτό το bakto tabs το ξέρεις σαν φάρμακο? είναι φαγητό αντιβιοτικό και το είχα χρησιμοποιήσει κάποτε στα χρυσόψαρα με άμεσο αποτέλεσμα. ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν εμπειρίες από αυτό το φάρμακο. μάτια, βράγχια τα βλέπεις οκ έτσι δεν είναι?
όρεξη επίσης πολύ μεγάλη και κινητικότητα φυσιολογική
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 15:57
Περιεργο ναι μαλον πας για θεραπεια :( (θεραπεια με αλατι???)καπιος που ξερει πιο καλα??
πως θα βρω τι έχει? μπορεί να είναι απλή δυσκοιλιότητα? γιατί αν δεν είναι αυτό, το σύμπτωμα της φουσκωμένης κοιλιάς μπορεί να είναι και πολύ κακό απ ότι διάβασα. μετά την δίαιτα και τον αρακά να δώσω αυτές τις ταμπλέττες ή κάτι άλλο και ποιό?
ελπιζω να μην ειναι καποιος ογκος..ή καποια εσωτερικη βακτηριδιακη.....απο baktopur τώρα..εχω χρησιμοποιήσει το υγρο,ειναι αρκετα δυνατο αλλα χαλαει τη βιολογία του φίλτρου....βεβαια..αν ειναι να προχωρήσεις σε θεραπέια ισως χρειαστεί και πιο δυνατα φαρμακα...ψάξε και στο google για παρομοιες περιπτώσεις (σε ξενα site) και περιμενε και αλλες γνωμες !
Βασικά το ότι είναι μόνο από τη μία πλευρά είναι πολύ ύποπτο.
nikolakis94
21-02-13, 16:02
Ματια,σωμα, πτερυγια ολα καλα.Το μονο που μας ενδιαφερει ειναι το φουσκωμα τωρα.Το φαρμακο που γραφεις δεν το γνωριζω να σου πω.Κανε αυτο που σου ειπε ο platy και περιμενε και γνωμες απο αλλους.
μ έχουν ζώσει τα φίδια...
πάντως κατ αρχήν δίαιτα νομίζω είναι το σωστό έτσι δεν είναι?
Ξεκίνα με τη νηστεία και βλέπουμε.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 16:06
μ έχουν ζώσει τα φίδια...
πάντως κατ αρχήν δίαιτα νομίζω είναι το σωστό έτσι δεν είναι?
Προφανος..για το αλατι ρωτα .
παιδιά ευχαριστώ πολύ, βλέπετε τι πλάσμα είναι! με τρομοκρατεί να μου πάθει κάτι. όποιος νομίζει πως μπορεί να μου δώσει οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή, θα την ακούσω με πολύ ενδιαφέρον.
Προφανος..για το αλατι ρωτα .
αλάτι ξέρω την χρήση του και έχω πάντα σπίτι. σκέφτηκα τις ταμπλέττες επειδή απ ότι φαίνεται ότι είναι θα είναι κάτι εσωτερικό. ξερω κι εγώ.. λες?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 16:15
Το αλατι κανει και για εσωτερικο και δεν ειναι χυμικο;)αν κανει για οσκαρ δεν ξερο εγω εχω κανει θεραπεια με καλο αποτελεσμα.
Το αλατι κανει και για εσωτερικο και δεν ειναι χυμικο;)
και κακό δεν κάνει, 1 γρ/5λ. τότε θα κάνω αλλαγή σήμερα αντί το σάββατο και θα βάλω , καλά λες, συνεχίζω και νηστεία και παρακολουθώ
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 16:38
περαστικα.
περαστικα.
ευχαριστούμε πολύ....
δεν τάισα σήμερα και το ίδιο θα κάνω άλλες δύο μέρες. την τέταρτη μέρα θα του δώσω αρακά.
όταν άδειαζα το νερό έκανε σαν ζητιανάκι να φάει.
καθάρισα το φίλτρο, άδειασα πάνω από 60λ. νερό και τώρα που βάζω το καινούργιο σιγά σιγά, προσθέτω και αλάτι 1γρ/5λ. συνολικά έβαλα γύρω στα 38γρ υπολογίζοντας τα διάφορα χαμένα λίτρα.
διάβασα ότι σε περίπτωση σοβαρής απόφραξης του εντέρου μπορώ να χρησιμοποιήσω καστορέλαιο, γλυκερόλη ή φαρμακευτικό παραφινέλαιο (κάποιο απ αυτά) τα οποία θα έχω εμποτίσει σε τροφή σε flakes. έχει κάποιος ιδέα γι αυτό?
nikolakis94
21-02-13, 21:40
Θα πω μια ιδεα δεν ξερω αν ειναι σωστη παρακαλω να διορθωθει απο τους εμπειροτερους.Αν εκανε στο ψαρι απαλες μαλαξεις στην φουσκωμενη περιοχη ωστε να βοηθησει καπως το ψαρι να ενεργηθει αν τελικα ειναι αυτο το προβλημα και να προσπαθησει να καταλαβει με την αφη την αιτια του φουσκωματος.Βεβαια ειναι καπως δυσκολο να κατσει το ψαρι να του κανεις μασαζ.
Θα πω μια ιδεα δεν ξερω αν ειναι σωστη παρακαλω να διορθωθει απο τους εμπειροτερους.Αν εκανε στο ψαρι απαλες μαλαξεις στην φουσκωμενη περιοχη ωστε να βοηθησει καπως το ψαρι να ενεργηθει αν τελικα ειναι αυτο το προβλημα και να προσπαθησει να καταλαβει με την αφη την αιτια του φουσκωματος.Βεβαια ειναι καπως δυσκολο να κατσει το ψαρι να του κανεις μασαζ.
δεν με φοβάται καθόλου, να σκεφτείς τώρα που βάζω το νερό και αυτό πεινάει έρχεται και κάνει σαν γάτα, μ ενοχλεί δηλαδή.
όμως δεν θα τολμούσα να το πιάσω στα χέρια μου, φοβάμαι εγώ αντί γ αυτό. γιατί αν το έπιανα θα έβλεπα αν είναι και σκληρό.
έχει γεμίσει μαύρα σύννεφα το μυαλό μου γιατί στην σελίδα για τα όσκαρ είναι κατηγορηματικοί αν δεν είναι δυσκοιλιότητα είναι πολύ κακό
nikolakis94
21-02-13, 21:59
Εσυ θα κανεις οτι μπορεις καλυτερο απο κει και περα δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.Μακαρι να πανε ολα καλα.
leandros69
21-02-13, 22:13
αν ειναι dropsy και βαλεις αλατι θα το στειλεις μεσα σε λιγες μερες.καποια στιγμη ειχα παρει 4 ζωοτοκα απο χομπυστα.στο δικο μου ενυδρειο ειχα βαλει αλατι για προληπτικους λογους.λιγες μερες μετα και τα 4 αρχισαν να ανεβαινουν στην επιφανεια εκει που δεν ειχε ροη η αντλια και ειχαν φουσκωσει σαν κουκουναρια.
σ ευχαριστώ, θέλω να πιστεύω πως είναι δυσκοιλιότητα και θα περάσει.
leandros69
21-02-13, 22:16
προς το παρον διαιτα...
Για δυσκοιλιότητα το ενδεδειγμένο είναι epsom salts (από φαρμακείο ή κατάστημα υγιεινής διατροφής) και όχι αλάτι.
αυτά που ανέφερα πριν, καστορέλαιο, γλυκερόλη και φαρμακευτικό παραφινέλαιο τα έχει υπ όψιν κάποιος?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 22:21
Ειναι λιγο το αλατι....38γραμαρια σε ποσα λιτρα?
30γρ ανα 10λιτρα νερο για μια βδομαδα.
Και μετα με τις αλλαγες σταδιακα ελατωνουμαι το αλατι.
Ανεφερες οτι κανει κακα?? η οχι?
το αλάτι μπορεί να το βλάψει?
Ειναι λιγο το αλατι....38γραμαρια σε ποσα λιτρα?
30γρ ανα 10λιτρα νερο για μια βδομαδα.
Και μετα με τις αλλαγες σταδιακα ελατωνουμαι το αλατι.
1γρ στα 5λίτρα διάβασα
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 22:26
το αλάτι μπορεί να το βλάψει?
οχι
Για τη γλυκερόλη έχω διαβάσει, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει στα ψάρια για να σου πω γνώμη. Το αλάτι θα μπορούσε και να επιδεινώσει την κατάσταση, εάν μιλάμε για δυσκοιλιότητα ή κάποιο πρόβλημα σε εσωτερικό όργανο.
Για τη γλυκερόλη έχω διαβάσει, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει στα ψάρια για να σου πω γνώμη. Το αλάτι θα μπορούσε και να επιδεινώσει την κατάσταση, εάν μιλάμε για δυσκοιλιότητα ή κάποιο πρόβλημα σε εσωτερικό όργανο.
τώρα το έχω βάλει, έτσι κι αλλοιώς το παρακολουθώ συχνά. αν δω κάτι νέο άσχημο στην συμπεριφορά του, να κάνω μερική αφαίρεση καθημερινά? συγγνώμη αλλά έχω ψιλοσυγχιστεί γιατί όλα αυτά δυστυχώς αντιμετωπίζονται στα τυφλά
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 22:41
Ψαξε. Αλατι (κι αγιως ο θεως).Στην αναζητηση.
τώρα το έχω βάλει, έτσι κι αλλοιώς το παρακολουθώ συχνά. αν δω κάτι νέο άσχημο στην συμπεριφορά του, να κάνω μερική αφαίρεση καθημερινά? συγγνώμη αλλά έχω ψιλοσυγχιστεί γιατί όλα αυτά δυστυχώς αντιμετωπίζονται στα τυφλά
Αν δεις να πρήζεται κι άλλο ή να αλλάζει η συμπεριφορά του ναι. Πάντως γενικά το να κάνεις καθημερινές μικρές αλλαγές θα κάνει καλό.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 22:47
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
εντάξει σας ευχαριστώ πολύ όλους. το παρακολουθώ. προς το παρόν κινείται με τον τρόπο που μου δείχνει οτι θέλει να το ταϊσω και είναι όπως πάντα καλά. τώρα έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στον αρακά να το ξεφουσκώσει.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
ευχαριστώ πολύ το έχω "ξεσκονίσει" χα χα
καλημέρα, η συμπεριφορά του συνεχίζει φυσιολογική. τώρα απ ότι καταλαβαίνω ή δυσκοιλιότητα είναι ή το χειρότερο dropsy και δεν έχει προς το παρόν όλα τα συμπτώματα. αν είναι dropsy το αλάτι δεν του κάνει καλό κι εγώ χτες έβαλα αλάτι.
ν αρχίσω απο σήμερα με πολύ μικρές αλλαγές της τάξης των 7-8λ να το αφαιρώ?
νηστεία. είναι η δεύτερη μέρα σήμερα. ζητάει φαγητό. πρέπει να το κάνω τριήμερο?
πρέπει να κάνω πρώτα αγωγή για δυσκοιλιότητα, εκτός του αρακά έχει κάποιος χρησιμοποιήσει κάτι άλλο?
αν δεν δω αποτέλεσμα να προχωρήσω για dropsy ή οποιαδήποτε εσωτερική βακτηριδιακή μόλυνση?
το dropsy χρειάζεται αντιβίωση διάβασα για chloromycetin ή για tetracycline.
πως απο μία κάψουλα των 250mg μπορώ να υπολογίσω περίπου τα 10mg?
θα ήθελα τις γνώμες σας, όχι περιμένοντας κάποιος να μου κάνει ασφαλή διάγνωση, αλλά αν σκέφτομαι και ενεργώ σωστά, μήπως απο άγχος κάνω λανθασμένες κινήσεις. απλά τι θα κάνατε εσεις στην θέση μου? σας ευχαριστώ πολύ
nikolakis94
22-02-13, 17:38
Αν αποδειχθει οτι ειναι dropsy καλυτερα να αρχισεις αμεσως θεραπεια.Ειναι δυσκολη ασθενεια που μπορει να οδηγησει και στο μοιραιο.
moufas1973
22-02-13, 18:26
εντάξει σας ευχαριστώ πολύ όλους. το παρακολουθώ. προς το παρόν κινείται με τον τρόπο που μου δείχνει οτι θέλει να το ταϊσω και είναι όπως πάντα καλά. τώρα έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στον αρακά να το ξεφουσκώσει.
ευχαριστώ πολύ το έχω "ξεσκονίσει" χα χα
καλημέρα, η συμπεριφορά του συνεχίζει φυσιολογική. τώρα απ ότι καταλαβαίνω ή δυσκοιλιότητα είναι ή το χειρότερο dropsy και δεν έχει προς το παρόν όλα τα συμπτώματα. αν είναι dropsy το αλάτι δεν του κάνει καλό κι εγώ χτες έβαλα αλάτι.
ν αρχίσω απο σήμερα με πολύ μικρές αλλαγές της τάξης των 7-8λ να το αφαιρώ?
νηστεία. είναι η δεύτερη μέρα σήμερα. ζητάει φαγητό. πρέπει να το κάνω τριήμερο?
πρέπει να κάνω πρώτα αγωγή για δυσκοιλιότητα, εκτός του αρακά έχει κάποιος χρησιμοποιήσει κάτι άλλο?
αν δεν δω αποτέλεσμα να προχωρήσω για dropsy ή οποιαδήποτε εσωτερική βακτηριδιακή μόλυνση?
το dropsy χρειάζεται αντιβίωση διάβασα για chloromycetin ή για tetracycline.
πως απο μία κάψουλα των 250mg μπορώ να υπολογίσω περίπου τα 10mg?
θα ήθελα τις γνώμες σας, όχι περιμένοντας κάποιος να μου κάνει ασφαλή διάγνωση, αλλά αν σκέφτομαι και ενεργώ σωστά, μήπως απο άγχος κάνω λανθασμένες κινήσεις. απλά τι θα κάνατε εσεις στην θέση μου? σας ευχαριστώ πολύ
μαρια καλησπερα
συγνωμη που δεν μπορω να βοηθησω και να σου ξεπληρωσω την βοηθεια που μου προσεφερες με το χρυσοψαρο...
το μονο που μπορω να κανω ειναι η προσευχη :p
ευχομαι ολα να πανε καλα συμπασχω
μαρια καλησπερα
συγνωμη που δεν μπορω να βοηθησω και να σου ξεπληρωσω την βοηθεια που μου προσεφερες με το χρυσοψαρο...
το μονο που μπορω να κανω ειναι η προσευχη :p
ευχομαι ολα να πανε καλα συμπασχω
δεν θα το πω με ψεύτικη σεμνότητα αλλά επειδή είναι η αλήθεια, δεν ήμουν σε θέση να βοηθήσω πραγματικά απλά σου έδωσε μερικές πρώτες πληροφορίες μέχρι να "μπουν" κάποια πιο έμπειρα άτομα να σε καθοδηγήσουν ασφαλώς. αύριο θα κάνεις κι εσύ το ίδιο με κάποιον άλλο.
σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, μακάρι να μην έχει κάτι το ψαράκι μου
Αν αποδειχθει οτι ειναι dropsy καλυτερα να αρχισεις αμεσως θεραπεια.Ειναι δυσκολη ασθενεια που μπορει να οδηγησει και στο μοιραιο.
πως θα το διαπιστώσω?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
22-02-13, 20:08
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62788&highlight=dropsy
ευχαριστούμε πολύ....
δεν τάισα σήμερα και το ίδιο θα κάνω άλλες δύο μέρες. την τέταρτη μέρα θα του δώσω αρακά.
όταν άδειαζα το νερό έκανε σαν ζητιανάκι να φάει.
καθάρισα το φίλτρο, άδειασα πάνω από 60λ. νερό και τώρα που βάζω το καινούργιο σιγά σιγά, προσθέτω και αλάτι 1γρ/5λ. συνολικά έβαλα γύρω στα 38γρ υπολογίζοντας τα διάφορα χαμένα λίτρα.
διάβασα ότι σε περίπτωση σοβαρής απόφραξης του εντέρου μπορώ να χρησιμοποιήσω καστορέλαιο, γλυκερόλη ή φαρμακευτικό παραφινέλαιο (κάποιο απ αυτά) τα οποία θα έχω εμποτίσει σε τροφή σε flakes. έχει κάποιος ιδέα γι αυτό?
Βιαζεσαι με τα αλατια και τις θεραπειες.
Διαβασε και για εσωτερικα παρασιτα.
Βιαζεσαι με τα αλατια και τις θεραπειες.
Διαβασε και για εσωτερικα παρασιτα.
καλημέρα,ευχαριστώ. αυτό που είναι στενάχωρο είναι πως δεν μπορείς να κάνεις διάγνωση στα ψάρια. όταν έχουμε λάθος παραμέτρους, "κακοποίηση" λόγω κακών γενικότερα συνθηκών, εντάξει διορθώνουμε αυτά και λέμε αυτά εφταιγαν.
όμως οι οργανισμοί συμβαίνει απλά να ασθενούν. και εδώ τι γίνεται?
να ψάξω για εσωτερικά παράσιτα. πως? έχω διαβάσει. θέλει αντιβιοτικό flagyl-s. να δώσω αντιβίωση χωρίς να είμαι σίγουρη? αν είναι βακτηριακή λοίμωξη θέλει baytril-s. μετά να δώσω κι αυτό?
αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου. έχω μια φουσκωμένη κοιλιά. κανένα άλλο σημάδι.
σήμερα διαπίστωσα μια ελαφρά υποχώρηση του πρηξίματος. προφανώς λόγω της δίαιτας. αυτό δεν σημαίνει σίγουρο ξεφούσκωμα. ίσως όταν γεμίσει το στομάχι αύριο να εμφανιστεί με τον ίδιο τρόπο.
τώρα κάνω μικρές καθημερινές αλλαγές και αύριο αρακά και θα ενημερώσω. ευχαριστώ πολύ όλους
εγω ίσως και θεραπεία με esha2000 θα πρότεινα...και ισως αυξηση θερμοκρασίας...
Προσοχη με τις οδηγιες.
Καποιες ασθενειες δεν επωφελουνται με ανοδο θερμοκρασιας, αλλα επιδεινώνονται.
Εγω θα εκανα πρωτα νηστεια 3-4 μερες και μετα αρακα αποφλοιωμένο, να αδειασει το εντερο.
Αν δεν τρωει ή δεν "αδειαζει", θα εκανα "θεραπεια" σε καραντινα, ή δοχειο κλπ, με επταένυδρο άλας του θειϊκού μαγνησίου (MgSO4 . 7H2O) ή αλλιως epsom salt (που ειναι ουσιαστικα καθαρτικο).
(απο φαρμακείο - συσκευασία του 1 κιλού, extra pure, ασφαλές και για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο) 7 ευρώ)
Προτείνονται διάφορες δοσολογίες χρήσης απο 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ανα 40 λίτρα εως 1 με 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα.
Μέγιστη ημερήσια επιτρεπτή δόση είναι τα 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα.
Το άλας είναι πολύ ευδιάλυτο στο νερό αλλα δεν το ρίχνουμε κατευθείαν στο νερο, πρώτα το διαλύουμε καλά σε ένα κανάτι με νερό.
Άν το "άρρωστο" ψάρι δεν είναι πολύ καλύτερα (ξεφουσκωμένο, με όρεξη για φαγητό και με κανονική κολύμβηση) μέσα σε 24-48 ώρες από τη χρήση του άλατος, τότε πρέπει να στραφούμε προς ενδοπαράσιτο ή ενδοβακτήριο, με πρώτη δραστική ουσία εκλογής τη μετρονιδαζόλη (και για τις δύο περιπτώσεις).
Προσοχη με τις οδηγιες.
Καποιες ασθενειες δεν επωφελουνται με ανοδο θερμοκρασιας, αλλα επιδεινώνονται.
Εγω θα εκανα πρωτα νηστεια 3-4 μερες και μετα αρακα αποφλοιωμένο, να αδειασει το εντερο.
Αν δεν τρωει ή δεν "αδειαζει", θα εκανα "θεραπεια" σε καραντινα, ή δοχειο κλπ, με επταένυδρο άλας του θειϊκού μαγνησίου (MgSO4 . 7H2O) ή epsom salt (που ειναι ουσιαστικα καθαρτικο).
(απο φαρμακείο - συσκευασία του 1 κιλού, extra pure, ασφαλές και για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο) 7 ευρώ)
Προτείνονται διάφορες δοσολογίες χρήσης, οι πιο συνηθισμένες είναι, 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ανα 40 λίτρα
και η αλλη 1 με 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα.
Μέγιστη ημερήσια επιτρεπτή δόση είναι τα 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα.
Το άλας είναι πολύ ευδιάλυτο στο νερό αλλα δεν το ρίχνουμε κατευθείαν στο νερο, πρώτα το διαλύουμε καλά σε ένα κανάτι με νερό.
Άν το "άρρωστο" ψάρι δεν είναι πολύ καλύτερα (ξεφουσκωμένο, με όρεξη για φαγητό και με κανονική κολύμβηση) μέσα σε 24-48 ώρες από τη χρήση του άλατος, τότε πρέπει να στραφούμε προς ενδοπαράσιτο ή ενδοβακτήριο, με πρώτη δραστική ουσία εκλογής τη μετρονιδαζόλη (και για τις δύο περιπτώσεις).
η νηστεια ηταν το πρώτο πράγμα που πρότεινα κα ιεγω Σπύρο..παραυτα επειδή εχω αποχή απο τις ασθένειες,δεν μπορώ να δώσω καποια συγκεκριμενη συμβουλή,παρα υπόθεση...+1 για τις πληροφορίες σου :smt023 +-4
σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο,
νηστεία κάνω, σήμερα τρίτη μέρα. αύριο θα δώσω αρακά. πιστεύω θα τον φάει γιατί του έχω ξαναδώσει χωρίς να πεινάει, πόσο μάλλον τώρα.
στο ενυδρείο είναι μόνο του, οπότε καραντίνα δεν νομίζω οτι χρειάζομαι, ότι είναι θα το κάνω εκεί, έτσι δεν είναι?
το θέμα είναι ότι έβαλα ήδη χοντρό αλάτι, χωρίς να ξέρω οτι αντενδείκνυται στο dropsy αν τυχόν έχει αυτό.
τώρα σκέφτομαι ν αρχίσω σταδιακά να το αφαιρώ.
αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το epson salt, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ολική αφαίρεση του χοντρού αλατιού?
το μοναδικό σύμπτωμα που έχει είναι η πρησμένη κοιλιά. κατά τα άλλα είναι μια χαρά.
ναι για την μετρονιδαζόλη διάβασα εκεί που αναφέρεται στο flagyl-s, σ αυτό το λινκ που νομίζω είναι από τα καλύτερα που βρήκα http://thefishvet.com.au/pdf/FVetEssn1_byRL.pdf.
ίσως θεωρείτε λίγο υπερβολική την ανησυχία μου αλλά όταν φτάσω σε προβλήματα δυσκολίας κολύμβησης, άρνησης τροφής κτλ θα έχω ελάχιστα περιθώρια παρέμβασης. πιθανόν σ ενα μικρό ψαράκι το αντίστοιχο φούσκωμα να μην μου γινόταν εύκολα αντιληπτό.
δες περι flagyl κι εδω στα αρθρα για hex και ενδοπαρασιτα
http://www.greekdiscus.com/test2000/forumdisplay.php?90-%C1%F3%E8%DD%ED%E5%E9%E5%F2
http://www.greekdiscus.com/test2000/forumdisplay.php?90-%C1%F3%E8%DD%ED%E5%E9%E5%F2
σας ευχαριστώ πολύ, ησύχασα και λιγάκι γιατί δεν αναφέρει απαγορευτικό στο dropsy το αλάτι.
εντάξει ας φάει αύριο τον αρακά να δούμε τι θα κάνει. ευτυχώς πεινάει και το δείχνει
σήμερα έδωσα αρακά, έφαγε αρκετό, παρά που έδειξε οτι πεινάει ακόμα, από ένα σημείο και μετά τον έφτυνε.
δεν έχει ξεπρηστεί καθόλου.
έχει φάει από τις 10 το πρωί περίπου και δεν έχει κάνει ακόμα κακά του. θα τα έβλεπα γιατί είναι μεγάλα.
τι κάνω?
Epsom salt σε δοχειο
στην μεγάλη ή την μικρή δοσολογία λέτε?
επίσης λέτε μέγιστη ημερήσια δόση, το προσθέτω καθημερινά χωρίς κάποια αλλαγή νερού?
ακόμα, που έχω βάλει αλάτι?
συγγνώμη για τις λεπτομέρειες φοβάμαι μην κάνω κάποιο λάθος
Στο ενυδρειο θα βαλεις?
Μονος του ειναι στο ενυδρειο?
Αφου τρωει, βαλε epsom μεσα σε αρακα.
Δες κι εδω http://www.oscarfish.com/article-home/healthdisease/119-fish-bloat.html
Στο ενυδρειο θα βαλεις?
Μονος του ειναι στο ενυδρειο?
Αφου τρωει, βαλε epsom μεσα σε αρακα.
Δες κι εδω http://www.oscarfish.com/article-home/healthdisease/119-fish-bloat.html
ναι μόνος του είναι και τρώει.
να του δώσω κι αύριο αρακά και να τον αφήσω να μουλιάσει στο epsom δηλαδη? τώρα κοίταζα άλλα ποστς εδώ κι έγραφαν πολλά άτομα οτι δυσκολεύονται να το βρουν, ελπίζω να τα καταφέρω.
Οχι μουλιασμα. Βαζεις μεσα στον αρακα ή σε τροφη, epsom
Οχι μουλιασμα. Βαζεις μεσα στον αρακα ή σε τροφη, epsom
ναι σας ευχαριστώ το διάβασα εν τω μεταξύ στο λινκ που μου στείλατε
harris samos
24-02-13, 16:05
καλα κανατε νυστια σε οσκαρ ????? ο αρακας ειναι για να του αδιασει το εντερο νυστια του κανουμε αν δε φαει τον αρακα
μαρια ποσο αλατι εβαλες ? 1 γραμ στα 5 λιτρα ? τιποτα δηλαδη
επρεπε να βαλεις 1 γραμ το λιτρο εως και 3 για να δεις αποτελεσμα
οσο για το επσον ουτε εγω το βρηκα
εγω στο χελι μου εδωσα μια μεγαλη ποσοτητα σπιρουλινας και ψηλοσυνηλθε με συνδιασμο αλατι 1 γραμ το λιτρο
Τι θα παθει δλδ το οσκαρ με τη νηστεια?
Νηστεια γινεται πριν τον αρακα για να "πιασει" ο αρακας.
harris samos
24-02-13, 16:15
και αμα δε μπορει να ενεργηθει οσο νυστια και να του κανεις τη θα αλλαξει ?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
24-02-13, 16:21
Τι μπερδεβουμε παλι την Μαρια παιδια .
καλα κανατε νυστια σε οσκαρ ????? ο αρακας ειναι για να του αδιασει το εντερο νυστια του κανουμε αν δε φαει τον αρακα
μαρια ποσο αλατι εβαλες ? 1 γραμ στα 5 λιτρα ? τιποτα δηλαδη
επρεπε να βαλεις 1 γραμ το λιτρο εως και 3 για να δεις αποτελεσμα
οσο για το επσον ουτε εγω το βρηκα
εγω στο χελι μου εδωσα μια μεγαλη ποσοτητα σπιρουλινας και ψηλοσυνηλθε με συνδιασμο αλατι 1 γραμ το λιτρο
έβαλα χοντρό αλάτι καθαρό, 1γρ για κάθε 5λίτρα. υπολογίζοντας το χαλίκι, μια κοτρώνα και ένα ξύλο που έχω μέσα, έβαλα σύνολο 38-40γρ.
έκανα 3μέρες νηστεία, έδωσα σήμερα αρακά αλλά δεν έκανε τίποτα. δείχνει έντονα οτι θέλει να φάει, αλλά είναι αρκετά πρησμένος και φοβάμαι να τον ταίσω. σήμερα έκανα αλλαγή γύρω στα 15λ νερό σκοπεύοντας να κάνω το ίδιο και αύριο για να ελλαττώσω την αλατότητα.
θα πάω αύριο να πάρω το epsom salt που μου συνέστησε ο delta66.
η γενική του εικόνα είναι καλή.
σπιρουλίνα έχω κάτι μπιλάκια που δίνω στα χρυσόψαρα δεν έχω καθαρή σε σκόνη.
moufas1973
24-02-13, 18:01
Ευχομαι να πανε ολα καλα Μαρια
Εμενα δειχνει να πηγαινει καλυτερα
Ευχομαι να πανε ολα καλα Μαρια
Εμενα δειχνει να πηγαινει καλυτερα
ευχαριστώ κι εγώ θέλω να πιστεύω οτι θα πάει καλά, επίσης και στο δικό σου
Sakisdraminos
24-02-13, 18:33
μαρια αναιβασε το αλατι 1 με 2 γραμμαρια ΤΟ ΛΙΤΡΟ
ο αρακας δεν ειναι για χωρταση 1 φωρα την εβδομαδα απο 2-3 μπαλακια και αν λεει καπου που ειχα διαβασει αλλιως τα θεριζει
harris samos
moufas1973
24-02-13, 18:35
Αυτο ειναι αντιβιωτικο ευρεως φασματος για πεπτικο κυριως συστημα κ ιδιαιτερα για αναεροβια στους ανθρωπους. Κοιτα εξελιξη στη θεραπεια ψαριων. Χαχα
μαρια αναιβασε το αλατι 1 με 2 γραμμαρια ΤΟ ΛΙΤΡΟ
ο αρακας δεν ειναι για χωρταση 1 φωρα την εβδομαδα απο 2-3 μπαλακια και αν λεει καπου που ειχα διαβασει αλλιως τα θεριζει
harris samos
του έδωσα σήμερα αρακά αλλά δεν έκανε τίποτα από το πρωί και μέχρι τώρα.
αν είναι dropsy το αλάτι δεν ενδείκνυται, γι αυτό αύριο θα ψάξω epsom salt να του δώσω να φάει με το φαγητό
Αυτο ειναι αντιβιωτικο ευρεως φασματος για πεπτικο κυριως συστημα κ ιδιαιτερα για αναεροβια στους ανθρωπους. Κοιτα εξελιξη στη θεραπεια ψαριων. Χαχα
ναι το ξέρω, κάποια στιγμή δεν θυμάμαι γιατί το είχαν δώσει στον γιό μου και κοίταξα αν έχω αλλά προφανώς έληξε και το πήγα στο φαρμακείο. και σκυλόγατα ανθρώπινα φάρμακα παίρνουν, έχω κάνει ενέσεις amoxil 1g, άπειρες φορές σε γάτο με ρηνίτιδα (άσε:))
Τι νεα εχουμε?
Αν δεν βρισκεις τιποτα απο τα παραπανω ή δεν βλεπεις βελτιωση, μπορεις να προχωρησεις σε θεραπεία με eSHa 2000 (αν το νερό είναι πολύ μαλακό ρίξε 2πλή δόση από την προτεινόμενη)
Τι νεα εχουμε?
Αν δεν βρισκεις τιποτα απο τα παραπανω ή δεν βλεπεις βελτιωση, μπορεις να προχωρησεις σε θεραπεία με eSHa 2000 (αν το νερό είναι πολύ μαλακό ρίξε 2πλή δόση από την προτεινόμενη)
πουθενά δεν βρήκα epsom salt, "έφαγα τον τόπο. πήρα για να έχω το flagyl.
πήρα και μια διαφορετική τροφή, μήπως το πείραξε αυτή που το ταίζω.
esha 2000 έχω, κοίταξα τώρα είναι και κλειστό και λήγει 9/2014, οπότε οκ.
λέτε να βάλω αυτό?
σήμερα είχε πολύ λίγες κενώσεις.
μήπως να είναι θηλυκό και να έχει δυστοκία? (λέω τώρα, τι να πω).
ευχαριστώ πολύ
Σε κεντρικα φαρμακεια θα βρεις epsom ή τουλαχιστον θα μπορεις να παραγγειλεις και να φερουν.
Αν δεν βλεπεις βελτιωση, δοκιμασε το esha.
harris samos
25-02-13, 17:17
το esha ειναι νερακι του θεου δε κανει τιποτα σα φαρμακο προτημησε κατι ποιο αξιοπιστο
σήμερα θα το ταϊσω δεν μπορώ άλλο το λυπάμαι.
θα του δώσω την νέα τροφή.
θα κάνω άλλη μία μικρή αλλαγή να μειωθεί η αλατότητα.
θα ξαναπροσπαθήσω και αύριο για το epsom θα πάω αθήνα.
πριν φύγω θα του δώσω πάλι λίγο αρακά και θα του βράσω κοτόπουλο να μην τρώει για λίγο τις παστίλιες. δεν θέλω να δώσω αντιβίωση προς το παρόν.
eSha 2000
6.3 mg ethacridine lactate (Rivanol (http://en.wikipedia.org/wiki/Ethacridine_lactate)), (antiseptic)
1 mg proflavin (http://www.probertencyclopaedia.com/cgi-bin/res.pl?keyword=Proflavine&offset=0), (antibacterial against gram-positive bacteria and antiseptic)
3.2 mg copper 2+ (antimicrobial)
0.26 mg methyl orange (?)
1) Ethacridine lactate, ked in the 1920s as Rivanol, is an antibacterial acridine (http://en.wikipedia.org/wiki/Acridine). It is sometimes used to treat shigella.
2) Proflavin is another acridine that is very closely related to acriflavin. It's good for killing protozoans like velvet, gram positive bacteria, and fungus.
3) Copper is also good for killing protozoans like ich and velvet. Works best but is most toxic to fish in soft water.
4) Methyl orange, good for??? It's normally used as a pH indicator in aquarium alkalinity test kits. I've never seen it mentioned as a fish medicine.
This is an antibiotic-free "scattershot" medicine, and it is reasonable to try it for anything in the leaflet. It will have the strongest action against protozoans like velvet, tetrahymena, and possibly ich. I assume by blocking NTD they mean that it kills free-swimming parasites.
It would not stop transmission from scavenging infected corpses. I wouldn't expect much for dropsy - these compounds don't penetrate tissue every well so they wouldn't get inside the fish.
TetraMedica General Tonic is a similar mixture of acridines with methylene blue and no copper. If you don't like copper, it's a good choice.
As for plants, proflavin must be safer. Acriflavine (a mixture of acriflavin and proflavin) kills them quite effectively. The methylene blue in the Tetra medicine also kills plants, but it's a pretty good antifungal and antibacterial.
The green is most likely malachite green !!http://www.aquarium-forums.com/general/eSHa_2000_223794.html
Proflavine sulphate (proflavine hemisulphaye) is a synthetic acridine dye of red-brown crystals, soluble in water, used as a powerful and effective antiseptic during the Second World War to treat battle casulties and later in hospitals, but is much less used now as a result of the pharmaceutical companies pushing for the use of antibiotics instead. Attempts to prove that proflavine causes cancer, have so far proved negative though the pharmaceutical industries still cite this as a reason not to use it. The effectiveness of proflavine is amazing, a wound dressed with proflavine over night usually shows a marked improvement the following morning, where as antibiotics can typically take days to take effect and have the unfortunate side effect of lowering the body's natural immune system which with prolonged usage leads to permanent damage. http://www.probertencyclopaedia.com/cgi-bin/res.pl?keyword=Acridine&offset=0
harris samos
25-02-13, 17:57
eSha 2000
6.3 mg ethacridine lactate (Rivanol (http://en.wikipedia.org/wiki/Ethacridine_lactate)), (antiseptic)
1 mg proflavin (http://www.probertencyclopaedia.com/cgi-bin/res.pl?keyword=Proflavine&offset=0), (antibacterial against gram-positive bacteria and antiseptic)
3.2 mg copper 2+ (antimicrobial)
0.26 mg methyl orange (?)
http://www.aquarium-forums.com/general/eSHa_2000_223794.html
http://www.probertencyclopaedia.com/cgi-bin/res.pl?keyword=Acridine&offset=0
ευχαριστω για το copy paste !!!! τη γνωμη μου δε την αλλαζεις το εχω χρησιμοπιοισει σε δισκακια με 0 αποτελεσμα και αλλοι πολοι μαζι μου
εγώ το είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα στα χρυσόψαρα γι αυτό είχα ένα ανοικτό ληγμένο κι αυτό που ισχύει το κλειστό. είχα καλά αποτελέσματα, δεν είχα και τότε τελευταία στάδια ασθενείας, (στον πάτο, να μην τρώνε κτλ).
επειδή και τώρα έχω πρώτα συμπτώματα κι όχι προχωρημένα, πιθανόν να με βοηθήσει.
γενικά έχω ακούσει πως είναι ελαφρύ ευρέως φάσματος φάρμακο.
harris samos
25-02-13, 18:16
OCTOZIN την καλυπτη και σε αλλες αρρωστιες που μοιαζουν
;)
nikolakis94
25-02-13, 21:32
Τι τροφες ταιζεις?
μέτρησα με τα υγρά τεστς της tetra, βρήκα το ΚΗ γύρω στο 4 (προς το λιγότερο) αλλά το GH όσες σταγόνες κι αν έριξα δεν άλλαζε χρώμα κι αναγκάστηκα να το μετρήσω με τα στικς της jbl που το έδειξαν λίγο πιο πολύ από 14. είναι φυσική αναλογία? το ΡΗ ήταν γύρω στο 7.
αν βάλω eSHa 2000 να βάλω διπλή αναλογία?
πριν βάλω, να κάνω μεγάλη αλλαγή νερού?
υπάρχει έστω και μία περίπτωση να βλάψει το eSHa 2000 το ψάρι?
Κανονικη δοσολογια εως μιαμιση δοση
(χωρις ανθρακα στο ενυδρειο)
Τι τροφες ταιζεις?
αυτή την εποχή sera sticks, καμμιά φορά sera viformo ταμπλέττες ή prodac ταμπλέττες με βιταμίνες και αλόη, επίσης βραστό κοτόπουλο, ή βραστό κιμά. αρακά και κολοκυθάκι σε μικρές ποσότητες γιατί μόνο στην αρχή τα τρώει μόλις φάει δυο τρεις μπουκιές και καταλάβει τα λαχανικά τα φτύνει.
υπάρχει κάτι καλύτερο που δεν το ξέρω?
nikolakis94
25-02-13, 22:23
Tetra cichlid sticks σου προτεινω.
Tetra cichlid sticks σου προτεινω.
κάτι σε πορτοκαλί είναι? πάντως ευχαριστώ θα τις πάρω κ αυτές
nikolakis94 έχεις όσκαρ?
nikolakis94
25-02-13, 22:54
κάτι σε πορτοκαλί είναι? πάντως ευχαριστώ θα τις πάρω κ αυτές
nikolakis94 έχεις όσκαρ?
http://mngr.thepetcentre.ie/_uploads/main_tetra-cichlid-xl-sticks.jpg.jpg
αυτη ειναι η τροφη
Ναι εχω τον μπουλη.
έχεις σιγουρέψει το φύλο? ή με τέτοια μουτσούνα λες αγόρι θα ναι?:)
nikolakis94
25-02-13, 23:04
Θελω να πιστευω οτι ειναι αρσενικο.Απο μικρο ηταν πιο κινητικο απο τα αλλα,
δεν φοβοταν το χερι μου, αντιθετος ερχοταν και ετρωγε απο την πρωτη μερα που το πηρα,υπερασπιζεται πολυ την περιοχη του.
δεν ξέρω για τα άλλα μεγάλα ψάρια αλλά τα όσκαρ είναι πολύ ιδιαίτερα. κάνουν μορφασμούς, άσε και τα μάτια τους που γυρνάνε σαν τηλεσκόπια.
ας μην χαλάσω το ποστ γιατί μπορώ να σε ρωτάω με τις ώρες. κοίταξα το προφίλ σου δεν έχεις το ενυδρείο σου να το έβλεπα (ούτε κι εγώ βέβαια)
leandros69
25-02-13, 23:20
για ησυχασεις λιγο,εγω που το φθινωπορο εχασα 4 ψαρια απο dropsy μονο δισκιλιοτητα δεν ειχαν.στεκοταν συνεχεια αφρο,σε σημειο που δεν υπηρχε ροη ανλιας,ετρωγαν μονο τροφη που μπορει να περναγε απο διπλα τους,συνεχεια εβγαζαν περιτωματα διαφανα και ηταν τα λεπια ανοιχτα και τα ματια πεταγμενα προς τα εξω.εσυ για την ωρα τετοια συμπτωματα δεν εχεις.
για ησυχασεις λιγο,εγω που το φθινωπορο εχασα 4 ψαρια απο dropsy μονο δισκιλιοτητα δεν ειχαν.στεκοταν συνεχεια αφρο,σε σημειο που δεν υπηρχε ροη ανλιας,ετρωγαν μονο τροφη που μπορει να περναγε απο διπλα τους,συνεχεια εβγαζαν περιτωματα διαφανα και ηταν τα λεπια ανοιχτα και τα ματια πεταγμενα προς τα εξω.εσυ για την ωρα τετοια συμπτωματα δεν εχεις.
σ ευχαριστώ πολύ! να σαι καλά
λοιπόν παιδιά, ψάχνοντας στο φόρουμ πληροφορίες για το octozin που μου πρότεινε ο harris samos, βρήκα αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα και πρακτικά βοηθητική συζήτηση και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5802&highlight=octozin
1. εγώ το είχα χρησιμοποιήσει (esha200) παλαιότερα στα χρυσόψαρα...
....είχα καλά αποτελέσματα
2. επειδή και τώρα έχω πρώτα συμπτώματα κι όχι προχωρημένα, πιθανόν να με βοηθήσει.
γενικά έχω ακούσει πως είναι ελαφρύ ευρέως φάσματος φάρμακο.
1. Δεν θα ειχες μαλακο νερο, οπως πχ στα δισκαδικα, οπου εκει οπως εγραψα πιο πανω θελει μεγαλυτερη δοσολογια. Πολλοι δεν το κανουν και γιαυτο δεν εχουν πολλες πιθανοτητες να πιασει η θεραπεια.
2. Γιαυτο και δεν επεμενα στο flagyl ή αλλη ισχυρη αντιβιωση και προτεινα μετα απο δευτερη σκεψη esha2000, αφου δεν ειναι σιγουρη η διαγνωση και το ψαρι δεν εχει προχωρημενα συμπτωματα.
ίσως επειδή χθες έφαγε, σήμερα είχε περισσότερα περιττώματα, χωρίς όμως να έχει ξεπρηστεί.
δεν ξέρω αν έκανα καλά, ανέβασα ένα βαθμό την θερμοκρασία (είχα τον θερμαντήρα στο 26 και έβγαζε 25c και τον ανέβασα στο 27), σκοπεύοντας να τον ανεβάσω άλλον ένα αύριο.
θα κάνω αλλαγή και θα βάλω το eSHa 2000.
φώτα έτσι κι αλλοιώς δεν του ανάβω
Λενε οτι η διαγνωση ειναι το 80% της θεραπειας.
Εχουμε και λεμε
1. Εχουν περασει 20 μερες και το ψαρι παραμενει ζωηρο ενω η κατασταση του δεν αλλαξε.
Αυτο και μονο αποκλειει την περιπτωση βακτηριακης/μικροβιακης κλπ περιπτωσιολογιας καθοτι σε τετοια περιπτωση θα ειχε χαιρετησει εδω και μερες.
2. Προφανως το αλατι δεν εκανε τιποτε
3. Ουτε ο αρακας.
4. Το προβλημα ειναι ΜΟΝΟ απο τη μια μερια.
Με ολα τα παραπανω δυστυχως θα καταληξουμε οτι προκειται για καποιο ογκο.
Οι ογκοι μπορει να ειναι καλοηθεις, και να μεινουν εκει χωρις αλλα συμπτωματα, ή να εχουν ασχημη εξελιξη οπως και στους ανθρωπους.
Εαν το πραγμα σταθεροποιηθει, τοτε ισως να μπορει να αντιμετωπισθει χειρουργικα, αν και το σημειο ειναι ιδιαιτερα δυσκολο.
(υπαρχει προηγουμενο εγχειρισης σε χρυσοψαρο).
Δυστυχως η επιβεβαιωση των ογκων γινεται με αξονικη τομογραφια
και αν και τεχνικα γινεται, αμφιβαλλω αν υπαρχει καποιος που να μπορει να τη διαβασει ποσο μαλλον να χειρουργησει.
Στα βιβλια ιχθυοπαθολογιας εφαρμοζεται η μεθοδος της θυσιας του ψαριου (μιας και εκει συνηθως αναφερομαστε σε εκτροφεια ) και στη συνεχεια η παρατηρηση του ογκου στο μικροσκοπιο.
Προφανως δεν εχει νοημα κατι τετοιο εδω.
Δεν βρισκω καποιο λογο να το πλακωσεις στα γνωστα ή λιγοτερο γνωστα φαρμακα, που συνηθως δημιουργουν περισσοτερα προβληματα απο οσα λυνουν...
Δεν πολυβοηθανε στο προβλημα οσα λεω, και μπορει να κανω και λαθος, αλλα δεν εχω κατι καλυτερο να σου προτεινω δυστυχως.
σας ευχαριστώ πολύ
εντόπισα σήμερα τηλεφωνικά ένα φαρμακείο που έχει epsom salt.
το έχει σε απλά σακκουλάκι, το ένα κιλό 2,20ευρώ.
δεν γράφει συστατικά ούτε αν είναι σκέτο καθαρό άλας θεικού μαγνησίου.
η κοπέλλα στο τηλέφωνο μου είπε οτι είναι για ποδόλουτρο και δεν γνωρίζει αν είναι πόσιμο.
έτσι το βρίσκετε κι εσείς?
Μη παρεις τιποτα που δεν αναγραφει επταένυδρο άλας του θειϊκού μαγνησίου (MgSO4 . 7H2O) ή αλλιως epsom salt,
extra pure, ασφαλές και για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο), και κόστιζει συνηθως 7 ευρώ το κιλο.
Μη παρεις τιποτα που δεν αναγραφει επταένυδρο άλας του θειϊκού μαγνησίου (MgSO4 . 7H2O) ή αλλιως epsom salt
extra pure, ασφαλές και για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο), και κόστιζει συνηθως 7 ευρώ το κιλο.
epsom salt γράφει απλά δεν έχει καμμία άλλη περιγραφή ούτε αν είναι σκέτο ή με τυχόν αρώματα κτλ. είναι λέει για ποδόλουτρα. κανονικά είναι πόσιμο αυτό?
ναι το είδα τώρα ευχαριστώ
έχω ανεβάσει την θερμοκρασία 2 βαθμούς από 25 στους 27.
έκανα πριν λίγο αλλαγή νερού.
η άποψη του netblues είναι λογική.
όμως θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ για το ψάρι μου. σκέφτομαι να προχωρήσω με το eSHa 2000. έψαξα για αντενδείξεις ή δυσάρεστες συνέπειες και δεν βρήκα κάτι αρνητικό.
αν κάποιος δει το ποστ και έχει κάποια τέτοια πληροφορία, οτι δηλαδή θα μπορούσε να επιβαρυνθεί η κατάσταση ή να πάθει κάτι, θα ήθελα να μου την δώσει πριν βάλω το προϊόν στο ενυδρείο. ακόμα, και φυσικά, και μια θετική άποψη θα ήθελα να την μάθω.
ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια
Δοκιμασε το epsom πρωτα.
Για ποδολουτρο το δινουν οντως.
Δεν το χω πετυχει ποτε ανακατεμενο με αλλα πραγματα.
Αν ειναι λευκο κρυσταλλικο χωρις καποιο χρωμα πρεπει να ειναι οκ.
Τωρα για το esha, απιθανο το κοβω να κανει κατι, και επειδη ειναι φαρμακο που προσπαθει να πιασει τα παντα, ακακο δεν το λες.
"άκακο δεν το λες". αυτή είναι η αγωνία μου, μην το φαρμακώσω εγώ. το epsom μπορώ να το πάρω αύριο. θα το κοιτάξω και η ίδια να δω τι γράφει, η κοπέλλα ήταν, και καλά κάνει, πολύ προσεκτική και μου επεσήμανε οτι δεν αναφέρονται σαφή συστατικά απλά η ονομασία epsom salt.
περίμενα μήπως ακούσω καμμιά επιπλέον γνώμη αλλά με τις ασθένειες δύσκολα τα πράγματα...
μόλις πήρα το epsom salts , σε πρώτη φάση έβαλα έναν κόκκο σε μια ταμπλέττα τροφής και του έδωσα να το φάει.
τώρα θέλω να προσθέσω διάλυμμα στο νερό και είμαι σε σκέψη για την δοσολογία που θα πρέπει να ακολουθήσω.
μου το είχε επισημάνει και ο delta66 οτι προτείνονται διάφορες, ψάχνοντας βρήκα ακόμα περισσότερες δοσολογίες.
κάποια ιδέα?
επίσης δεν έχω αερόπετρα, ωστόσο έχω καλή ανατάραξη επιφανείας με την έξοδο του φίλτρου που είναι σαν βροχή και αφήνει φυσαλλίδες οξυγόνου.
άλλη απορία, η δόση είναι εφ άπαξ?
αν χρειάζεται επανάληψη πρέπει να μεσολαβήσει αλλαγή νερού?
προετοίμασα το κείμενο γιατί πιο πριν μόλις τέλειωνα έκλεισε το pc :)
Καλό μήνα σε όλους!!!
Επανέρχομαι στον διήμερο μονόλογό μου (αυτό που νομίζετε είναι... παραπονιέμαι) ελπίζοντας να έχω κάποια βοήθεια αλλά και για μελλοντικούς χρήστες που ίσως αντιμετωπίσουν ένα παρόμοιο πρόβλημα , μια και διαπίστωσα ότι στα oscars είναι συχνό φαινόμενο.
Για διευκόλυνση, κάνω περίληψη των δεδομένων
Το ψάρι είναι ένα tiger oscar άνω των 3 ετών (μάλλον 3,5), σε ενυδρείο 210λ, μόνο του. Αυτά τα 3 χρόνια το έχω στον ίδιο χώρο.
Εμφάνιση συμπτωμάτων τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου
Πρώτο σύμπτωμα πρήξιμο στο δεξί άνω μέρος του κυρίως σώματος
Άλλα συμπτώματα τις δυο τελευταίες μέρες παρουσίασε πρήξιμο στο αριστερό κάτω σημείο με επέκταση προς την πρωκτική οπή, η οποία είναι κάπως ανοικτή.
Περιττώματα θα έλεγα μειωμένα γι αυτό σε πρώτη φάση σκέφθηκα την δυσκοιλιότητα
Γενικότερη εμφάνιση πολύ καλή μέχρι και σήμερα
Κινητικότητα κανονική , τις τελευταίες δυο μέρες ίσως λιγότερο κινητικό
Ενέργειες (με την σειρά)
3ήμερη δίαιτα
4η μέρα αρακάς
Αλλαγή νερού 40%
Προσθήκη χοντρού απαλλαγμένου πρόσθετων αλατιού, 38γρ στα 210λ μεικτά
Καθημερινές αλλαγές νερού περ. 20λ
Επαναφορά στην προηγούμενη δίαιτα με μικρότερες ποσότητες τροφής 2φ.την ημέρα
Ανέβασμα της θερμοκρασίας κατά 2βαθμούς σε δύο μέρες, από 25 σε 27c
Έχω ανεβάσει την οξυγόνωση και την ανατάραξη της επιφάνειας μέσω του φίλτρου
Επειδή μέχρι εδώ δεν παρατηρήθηκε κάποια βελτίωση, προχώρησα χθες σε εκ νέου αλλαγή 20λ νερού και χρήση Epsom salts (1κιλό 2,30e)
η χορήγηση έγινε με ένα κόκκο αλατιού στην ταμπλέτα τροφής και προσθήκη διαλύματος στο νερό του ενυδρείου 5κοφτές κουταλιές της σούπας για τα 210λ μεικτά. (το προϊόν διαλύθηκε πριν σε νερό του ενυδρείου)
Μετρήσεις νερού
πριν τις ενέργειες μετά (σήμερα)
PH 7,2 6,4
GH 14 21
KH 10 6
N03 5 25 ?
Με την χρήση των Epsom salts τελειώνουν τα διαθέσιμα «αθώα» εργαλεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος για το οποίο δεν μπορούμε να έχουμε και ασφαλή διάγνωση.
Η εφαρμογή του έγινε χθες το βράδυ γύρω στις 9. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση ούτε ευτυχώς αρνητική επίπτωση.
Έχω αρχίσει να προετοιμάζομαι για το ενδεχόμενο χορήγησης αντιβίωσης , κάτι για το οποίο θέλω να είμαι πολύ προσεκτική από τον φόβο μιας μοιραίας εξέλιξης που θα την προκαλέσω η ίδια.
Μέσω των πληροφοριών που έχω πάρει μέχρι στιγμής από εσάς που με συμβουλεύσατε και σας ευχαριστώ άλλη μια φορά αλλά και κάποιων αναζητήσεων στο internet, διαπίστωσα πως το dropsy αν είναι, αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά με συνδυασμό δύο ουσιών της metronidazole και της kanamycin.
την πρώτη την βρήκα εύκολα στο flagyl το οποίο και έχω ήδη προμηθευτεί.
Την δεύτερη δυσκολεύτηκα αρκετά και τελικά το μόνο σκεύασμα που έχω εντοπίσει είναι το κτηνιατρικό φάρμακο με την εμπορική ονομασία Niger. Υπάρχει στον Μαδεμοχωρίτη με τιμή 5ευρώ. Το θέμα μ αυτό είναι πως δεν αναφέρει η εταιρεία χρήση σε ψάρια και δεν συνιστά κάποια δοσολογία.
Δοσολογίες
Έχω βρει για το Flagyl 1κάψουλα των 500mg/50 L νερού Χ 3 φ.τη μέρα
Χ 3 μέρες ????
με καθημερινές αλλαγές 50%νερού
Έχω βρει για την ουσία 1κ.σούπας/20L κάθε δύο μέρες Χ 3 φορές
Kanamycin όχι για το
φάρμακο που βρήκα
Απορίες κι ερωτηματικά
είναι σωστή η χρήση συνδυασμένων αντιβιοτικών και μάλιστα των συγκεκριμένων?
Οι επιμέρους δοσολογίες ποιες θα πρέπει να είναι σε περίπτωση συνδυασμού?
Μπορεί το συγκεκριμένο κοκταίηλ ή και το κάθε ένα ξεχωριστά να αποβεί μοιραίο για το ψάρι?
Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο ισχύει έχει νόημα να προσπαθήσω αφού η άλλη περίπτωση του όγκου θα είναι επίσης μοιραία ?
Υπάρχει τρίτο τέταρτο ενδεχόμενο που παρέλειψα να εξετάσω , δεν έχω σκεφθεί κτλ?
Στην χειρότερη περίπτωση του κακοήθους όγκου έχετε ακούσει ποτέ για θεραπεία μέσω απόλυτης νηστείας ( έχω προσωπική εμπειρία από σκύλα που μόνη της επέλεξε αυτή την τακτική σε διαγνωσμένο καρκίνο και θεραπεύτηκε)
Ποια είναι η γενικότερη εντύπωσή σας για το όλο θέμα?
Για πληρέστερη εικόνα σας παραθέτω και κάποιες σημερινές φωτογραφίες και σας παρακαλώ για τα σχόλιά σας
Εγώ λέω με κάμια περίπτωση και τα δυο αντιβιοτικά , δυο αντιβιοτικά μαζι δεν περνει ούτε ο άνθρωπος , γιατι το ψάρι ;;; Και θα βάλει μόνο άμα είσαι σηγουρι ! Δεν ξέρω πολλα για τα ψαρια αλλα λέω λόγο επαγγέλματος ένα άνθρωπος δεν θα έκανε καμία χορηγία χορις λόγο ...
Εγώ λέω με κάμια περίπτωση και τα δυο αντιβιοτικά , δυο αντιβιοτικά μαζι δεν περνει ούτε ο άνθρωπος , γιατι το ψάρι ;;; Και θα βάλει μόνο άμα είσαι σηγουρι ! Δεν ξέρω πολλα για τα ψαρια αλλα λέω λόγο επαγγέλματος ένα άνθρωπος δεν θα έκανε καμία χορηγία χορις λόγο ...
καλά σκέφτεσαι, βρηκα εδω (http://www.aquarium-pond-answers.com/2006/11/betta-with-dropsy.html) αυτό
Sometimes a “cocktail” approach with more than one medication is necessary for Dropsy, such as Kanacyn and Metronidazole or Neomycin together (and this still includes the baths!!). Please note that combining Metronidazole with Neomycin does not improve results, so this "cocktail" combination should ONLY be with Kanamyacin with EITHER Neomycin or Metronidazole!
το διάβασα και αλλού αυτό βρήκα τώρα στα γρήγορα
κι εδω (http://www.americanaquariumproducts.com/Aquarium_Disease.html#treatment)
harris samos
01-03-13, 17:14
το φλατζηλ μπορεις να το ταισεις κι ολας σε μικρη δοσολογια σε καποια diy τροφη
το φλατζηλ μπορεις να το ταισεις κι ολας σε μικρη δοσολογια σε καποια diy τροφη
να μουλιάσω την τροφή στο φάρμακο πριν το ρίξω στον ενυδρείο? μ αυτό τον τρόπο?
harris samos
01-03-13, 17:17
σε δισκους το βαζαμε μεσα σε μοσχαροκαρδια και το πλαθαμε σα κεφτεδακι
σε δισκους το βαζαμε μεσα σε μοσχαροκαρδια και το πλαθαμε σα κεφτεδακι
πως υπολογίζατε την ποσότητα? οι δίσκοι είναι μικρότεροι βέβαια. αυτό είναι γύρω στους 30πόντους.
σωζόντουσαν?
Εγώ λέω να περιμένεις να δεις κάποιος άμα το έχει χορήγηση και τα αποτελεσματα !
Εγώ λέω να περιμένεις να δεις κάποιος άμα το έχει χορήγηση και τα αποτελεσματα !
εννοείται, σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, σκέψεις μοιράζομαι ακριβώς γι αυτό, για να μην κάνω βιαστικές και ίσως ανόητες κινήσεις
Κοιτα και εδω λιγω αυτο που βρήκα εδω (http://www.cichlids.com/disc/read.php?1,44724)
Κοιτα και εδω λιγω αυτο που βρήκα εδω (http://www.cichlids.com/disc/read.php?1,44724)
αχ το διάβασα , δυστυχώς τα περισσότερα έτσι τελειώνουν...
harris samos
01-03-13, 17:49
υπαρχει περιπτοση να ριξεις και το ph ?
παντος διαβαζω οτι το αλατι βοιθαει σημαντικα
υπαρχει περιπτοση να ριξεις και το ph ?
παντος διαβαζω οτι το αλατι βοιθαει σημαντικα
γι αυτό έβαλα τις μετρήσεις με τα άλατα από 7,2 έπεσε στο 6,4
harris samos
01-03-13, 18:13
με καποια οσμοση να πεσεις κατω απο το 6 :rolleyes:
με καποια οσμοση να πεσεις κατω απο το 6 :rolleyes:
δεν έχω όσμωση . με το ζουμί όχι ε? τώρα ανέβασα κι αλλο την θερμοκρασία
καλημέρα, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, (θα αναφερθώ στις ευχαριστίες αναλυτικά και συγκεκριμένα στο τέλος).
Ξεκινάω σήμερα την θεραπεία μόνο με το Flagyl 500 και νηστεία. Διαρκεί εννέα μέρες.
Θα κρατήσω αναλυτικές σημειώσεις και θα σας ενημερώσω με την αποθεραπεία.
Αν ενδιαμέσως παρουσιαστεί οποιαδήποτε εμπλοκή (που το απεύχομαι), θα επανέλθω.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι
moufas1973
02-03-13, 19:58
δεν έχω όσμωση . με το ζουμί όχι ε? τώρα ανέβασα κι αλλο την θερμοκρασία
καλημέρα, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, (θα αναφερθώ στις ευχαριστίες αναλυτικά και συγκεκριμένα στο τέλος).
Ξεκινάω σήμερα την θεραπεία μόνο με το Flagyl 500 και νηστεία. Διαρκεί εννέα μέρες.
Θα κρατήσω αναλυτικές σημειώσεις και θα σας ενημερώσω με την αποθεραπεία.
Αν ενδιαμέσως παρουσιαστεί οποιαδήποτε εμπλοκή (που το απεύχομαι), θα επανέλθω.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι
Ετσι! Το πατε απο δω το πατε απο κει στο ιατρικο φαρμακο θα καταληξετε. Δεν γλυτωνετε απο εμας λεμεεεεεεε χαχαχαχα.
Περαν της πλακας ευχομαι Μαρια να πανε ολα καλα.
Εμενα υπαρχει μια απιστευτη στασιμοτητα ανεξηγητη. Να θεραπευθει δεν λεει, να χειροτερεψει δεν λεει, να κολλησει ρα αλλα δεν λεει.
:)))
nikolakis94
02-03-13, 20:09
Εμενα παντως μου φαινεται χειροτερα ή μηπως με ξεγελουν οι φωτογραφιες.
moufas1973
02-03-13, 21:05
Μαρια λογικα εαν σκεφτω καθοτι δεν εχω καμια γνωση για ψαρια ποσο μαλλον για ασθενειες καταληγω στα εξης:
Το ψαρι παρουσιασε ενα μορφωμα στην περιοχη που αναφερεις
Αυτο μπορει διαφοροδιαγνωστικα να σημαινει δυο πραγματα:
1) ειτε ο ογκος προερχεται απο φλεγμονη, δηλαδη μικροβιο, βακτηριο, μυκητας ή τελος παντων κατι τετοιο αφου δεν γνωριζω τα παθογονα των ψαριων
2) ειτε προερχεται απο νεοπλασια καλοήθη ή κακοήθη
Στην πρωτη περιπτωση απαιτειται θεραπεια φαρμακευτικη η οποια εαν ειτε αργησει ειτε ειναι αστοχη σαν επιλογη για το συγκεκριμενο μικροβιο συντομα και καθημερινα το ψαρι θα πρεπει να χειροτερευει καθοτι η ασθενεια εξελισσεται. Αρα τοσες μερες πιυ συζηταμε κλινικα θα το βλεπεις χειροτερα με αλλαγη σε συμπεριφορα σε χρωμα σε ορεξη κτλ δεν ξερω σε τι αλλα οχι το ιδιο
Στην δευτερη περιπτωση θα υπαρξει στασιμοτητα ειτε πολυ πιο αργη εξελιξη προς το χειροτερο κι η θεραπεια η φαρμακευτικη δεν παιζει ρολο κανενα
Δεν ξερω βεβαια εαν αυτο το μορφωμα μπορει να εχει σχεση με εντερικη δυσλειτουργια δηλαδη δυσκοιλιοτητα αλλα λογικα με αρακα κτλ θα επρεπε να υποχωρησει
Πολυ πιθανο να μην βοηθησα αλλα σκεπτομενος ιατρικα ισως καποιος εμπειρος με ψαρια μπορει να σκεφτει κατι απο αυρα που ειπα και να βοηθηθεις
Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα
Εμενα παντως μου φαινεται χειροτερα ή μηπως με ξεγελουν οι φωτογραφιες.
ναι, το δεξί φούσκωμα (που βρίσκεται δεξιά προς τα πάνω του σώματος)δεν έχει μεγαλώσει αλλά έχει πρηστεί αριστερά προς τα κάτω στον πρωκτό ο οποίος φαίνεται κάπως ανοικτός και κάτι σαν τσουτσουνάκι να ξεπετάγεται (φαίνεται στην φωτό).
γενικότερα, όρεξη, κινητικότητα, τσαμπουκά στις γάτες που πηδάνε στο καπάκι, όλα ίδια. αυτό μου δίνει και ελπίδες.
Μαρια λογικα εαν σκεφτω καθοτι δεν εχω καμια γνωση για ψαρια ποσο μαλλον για ασθενειες καταληγω στα εξης:
Το ψαρι παρουσιασε ενα μορφωμα στην περιοχη που αναφερεις
Αυτο μπορει διαφοροδιαγνωστικα να σημαινει δυο πραγματα:
1) ειτε ο ογκος προερχεται απο φλεγμονη, δηλαδη μικροβιο, βακτηριο, μυκητας ή τελος παντων κατι τετοιο αφου δεν γνωριζω τα παθογονα των ψαριων
2) ειτε προερχεται απο νεοπλασια καλοήθη ή κακοήθη
Στην πρωτη περιπτωση απαιτειται θεραπεια φαρμακευτικη η οποια εαν ειτε αργησει ειτε ειναι αστοχη σαν επιλογη για το συγκεκριμενο μικροβιο συντομα και καθημερινα το ψαρι θα πρεπει να χειροτερευει καθοτι η ασθενεια εξελισσεται. Αρα τοσες μερες πιυ συζηταμε κλινικα θα το βλεπεις χειροτερα με αλλαγη σε συμπεριφορα σε χρωμα σε ορεξη κτλ δεν ξερω σε τι αλλα οχι το ιδιο
Στην δευτερη περιπτωση θα υπαρξει στασιμοτητα ειτε πολυ πιο αργη εξελιξη προς το χειροτερο κι η θεραπεια η φαρμακευτικη δεν παιζει ρολο κανενα
Δεν ξερω βεβαια εαν αυτο το μορφωμα μπορει να εχει σχεση με εντερικη δυσλειτουργια δηλαδη δυσκοιλιοτητα αλλα λογικα με αρακα κτλ θα επρεπε να υποχωρησει
Πολυ πιθανο να μην βοηθησα αλλα σκεπτομενος ιατρικα ισως καποιος εμπειρος με ψαρια μπορει να σκεφτει κατι απο αυρα που ειπα και να βοηθηθεις
Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα
τι συγγνώμη, ίσα ίσα σ ευχαριστώ πολύ που κάθεσαι και σκέφτεσαι και ασχολείσαι με τον ψαρή μου.
ναι έχεις δίκιο το καταλαβαίνω με την λογική αυτό, αν διαβάσεις πιο πάνω, κάτι αντίστοιχο είπε κι ο netblues.
πάντως ένα θέμα δυσκοιλιότητας το έχει. είναι ψάρια που κοπρίζουν πολύ αλλά τώρα είναι τόσο λίγα που τα μετράω να δω τι γίνεται.
επίσης με το ανέβασμα της θερμοκρασίας και τα άλατα παρατήρησα ότι έβγαζε από πίσω του κάτι φυσαλίδες τριχοειδείς (σαν ιστός αράχνης), είναι πολύ ανεπαίσθητες και δεν φαίνονταν στην φωτό.
για να δούμε, ελπίζω
harris samos
03-03-13, 10:13
επίσης με το ανέβασμα της θερμοκρασίας και τα άλατα παρατήρησα ότι έβγαζε από πίσω του κάτι φυσαλίδες τριχοειδείς (σαν ιστός αράχνης), είναι πολύ ανεπαίσθητες και δεν φαίνονταν στην φωτό.
για να δούμε, ελπίζωβγαζει βλενα το ψαρι για να προστατευτει το αλατι το βοιθαει πολυ
προσοχη στο αναιβασμα θερμοκρασιας αεραντλιες οπως διποτε
και σταδιακα το αναιβασμα και το κατεβασμα 1 βαθμος τη μερα ειναι αρκετος
βγαζει βλενα το ψαρι για να προστατευτει το αλατι το βοιθαει πολυ
προσοχη στο αναιβασμα θερμοκρασιας αεραντλιες οπως διποτε
και σταδιακα το αναιβασμα και το κατεβασμα 1 βαθμος τη μερα ειναι αρκετος
καλημέρα, ναι κάπως σαν βλέννα, σαν να ιδρώνει, κάτι τέτοιο.
την θερμοκρασία την ανέβασα σταδιακά σε διάρκεια πολλών ημερών κοντά βδομάδα.
αεραντλία δεν έχω, το φίλτρο βγαίνει με οριζόντια στήλη με πολλές τρύπες και πάντα το έχω να κάνει οξυγόνωση αλλά τώρα που έχει κατέβει και η στάθμη του νερού κατεβαίνει αρκετά ορμητικά και ταράσσει το νερό πολύ ικανοποιητικά.
μέχρι στιγμής, παρ όλο που είναι σκεπασμένος στα σκοτεινά η διάθεσή του παραμένει ακμαία και η όρεξή του μεγάλη.
υποχώρηση του πρηξίματος προς το παρόν δεν βλέπω.
harris samos
03-03-13, 11:09
βαλε το σπρει μπαρ καθετα να κανει πολλες μπουρμπουλιθρες τοτε
θα κανει θορυβο ομως αλλα κανε πωσ δε το ακους ;):D
βαλε το σπρει μπαρ καθετα να κανει πολλες μπουρμπουλιθρες τοτε
θα κανει θορυβο ομως αλλα κανε πωσ δε το ακους ;):D
ευχαριστώ πολύ, εντάξει τώρα στην επόμενη αλλαγή θα το γυρίσω
συγνωμη ειπες σε καποιο ποστ οτι η θεραπεια με flagyl κραταει 9 μερες ?
εγω σε οσα ποστ εχω δει αλλα και εχω κανει στο δικο μου οσκαρ ειναι για 3 μερες 500mg ανα 8 ωρες και με καθημερινες αλλαγες νερου
συγνωμη ειπες σε καποιο ποστ οτι η θεραπεια με flagyl κραταει 9 μερες ?
εγω σε οσα ποστ εχω δει αλλα και εχω κανει στο δικο μου οσκαρ ειναι για 3 μερες 500mg ανα 8 ωρες και με καθημερινες αλλαγες νερου
καλημέρα, τρεις μέρες διαρκεί σωστά.
αν με την πρώτη εφαρμογή δεν θεραπευτεί, θα κάνω τριήμερη διακοπή και επανάληψη της 3ήμερης θεραπείας.
νερό αλλάζω ανά 8ωρο πριν την προσθήκη της κάθε δόσης φαρμάκου.
έχεις την καλοσύνη να πεις λίγα πράγματα για την δική σου περίπτωση? τι σύμπτωμα είχε? θεραπεύτηκε? υπάρχει κάποιο ποστ εδώ για να μην σε βάζω σε κόπο? σ ευχαριστώ πολύ
οχι δεν ειχα ανεβασει ποστ το δικο μου ειχε διαφανα περιτωμματα και τρυπουλες ηταν κατι σε συνδυασμο hexamita και hol in the head εκανα σε αυτο το οσκαρ σε ενυδρειο καραντινα με flagyl και οταν περασαν μερικες μερες επειδη ειχα τον φοβο εκανα θαραπεια με hexamita της esha στο μεγαλο ενυδρειο με ολα τα ψαρια μεσα και μετα απο λιγες μερες παλι για το φοβο των ιουδαιων εκανα και θεραπεια με ανοδο της θερμοκρασιας στους 35 βαθμους για μια μερα την κρατησα αυτη τη θερμοκρασια για να ξεφορτωθω μια και καλη ολα τα βακτηρια προτοζωα κλπ
τωρα παντως 3 μηνες μετα απο ολα αυτα τα ψαρια δειχνουν μια χαρα
οχι δεν ειχα ανεβασει ποστ το δικο μου ειχε διαφανα περιτωμματα και τρυπουλες ηταν κατι σε συνδυασμο hexamita και hol in the head εκανα σε αυτο το οσκαρ σε ενυδρειο καραντινα με flagyl και οταν περασαν μερικες μερες επειδη ειχα τον φοβο εκανα θαραπεια με hexamita της esha στο μεγαλο ενυδρειο με ολα τα ψαρια μεσα και μετα απο λιγες μερες παλι για το φοβο των ιουδαιων εκανα και θεραπεια με ανοδο της θερμοκρασιας στους 35 βαθμους για μια μερα την κρατησα αυτη τη θερμοκρασια για να ξεφορτωθω μια και καλη ολα τα βακτηρια προτοζωα κλπ
τωρα παντως 3 μηνες μετα απο ολα αυτα τα ψαρια δειχνουν μια χαρα
ευχαριστώ, διαφορετικά συμπτώματα. χαίρομαι που όλα πήγαν καλά
το μεσημέρι κλείνουν 48ώρες εφαρμογής του flagyl.
χθες το βράδυ του είχα φτιάξει κεφτεδάκια με κοτόπουλο,αρακά,σκόρδο και 2ταμπλέττες τροφής του. τα άνοιξα, έβαλα λίγη σκόνη flagyl και τα έφαγε.
σήμερα το πρωί ήταν καθισμένο χαμηλά και υποτονικό.
έκανα κανονικά την αλλαγή, προετοίμασα την τροφή και πρώτη φορά στα 3 χρόνια που το έχω, δεν έφαγε.
θόλωσα.
σκέφτηκα οτι οι συνεχείς αλλαγές νερού ίσως το είχαν στρεσάρει, μεταβάλει τις παραμέτρους του νερού όπως τις είχε συνηθίσε.
επίσης η αμέσως προηγούμενη θεραπεία ήταν με epsom salts που είχαν ρίξει αρκετά το ΡΗ.
βέβαια ήταν και η τροφή αλλά αυτό είχε γίνει δεν μπορούσα να κάνω κάτι.
αποφάσισα και διέλυσα epsom salts και το πρόσθεσα πάλι στο ενυδρείο.
αμέσως, μα αμέσως, ανέλαβε και άρχισε να κολυμπάει κανονικά.
γενικότερα σημάδια βελτίωσης δεν υπάρχουν. απο σήμερα δεν θα το ξαναταϊσω καθόλου όπως ήταν η αρχική συμβουλή του delta66.
επίσης διάβασα για ένα ενυδρειακό φάρμακο clout, για το οποίο έχει γίνει συζήτηση και στο φόρουμ μας. το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος? το βρίσκουμε στην Ελλάδα?
σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν τα 3 μέρες θεραπείας με το flagyl.
σημάδια βελτίωσης δεν υπήρξαν.
το πρήξιμο ίσως και να μεγάλωσε.
η διάθεσή του χειροτέρεψε.
η κίνησή του ατόνισε.
η όρεξή του σταμάτησε.
η θεραπεία έγινε με διάλυμμα του φαρμάκου στο ενυδρείο.
είχα σκεφθεί ν αφήσω μόνο 100λ νερό αλλά πρακτικά δεν γινόταν λόγω της σωλήνας εισαγωγής του φίλτρου για την οποία δεν είχα προέκταση. τέλος πάντων άφησα 160λ νερό από τα 200 περίπου.
έβαζα 4 κάψουλες.
την πρώτη μέρα το τάιζα και τροφή μουλιασμένη στο φάρμακο.
τις δύο επόμενες δεν ήθελε να φάει.
θέλω να ελπίζω πως η κακοδιαθεσία του οφείλεται στις συνεχείς οχλήσεις με τις αλλαγές νερού 3φορές την ημέρα και την σκοτεινιά με την κουβέρτα που έχω σκεπάσει το ενυδρείο.
ακόμα, και ίσως πρώτα, στο γεγονός πως δεν έλαβα υπ όψιν μου το epsom salts που είχε προηγηθεί και την πρώτη μέρα μετά τις 3πρώτες αλλαγές νερού υπέστη μεγάλη διαφοροποίηση των παραμέτρων. όταν το σκέφτηκα, συμπλήρωσα τα άλατα και αμέσως ανέκαμψε.
θα περιμένω να συμπληρωθούν άλλα 3 24ωρα και θα επαναλάβω flagyl?
έχω στεναχωρεθεί πολύ, όταν ξεκίνησα το θέμα, δεν μπορούσα να φανταστώ την σοβαρή εξέλιξή του.
ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας και κυρίως τον delta66 και τον harris samos και σας παρακαλώ να παραμείνετε κοντά μου γιατί θέλω να κάνω ότι γίνεται για το ψάρι μου και δεν έχω ίδιες δυνάμεις γι αυτό.
nikolakis94
05-03-13, 20:12
σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν τα 3 μέρες θεραπείας με το flagyl.
σημάδια βελτίωσης δεν υπήρξαν.
το πρήξιμο ίσως και να μεγάλωσε.
η διάθεσή του χειροτέρεψε.
η κίνησή του ατόνισε.
η όρεξή του σταμάτησε.
η θεραπεία έγινε με διάλυμμα του φαρμάκου στο ενυδρείο.
είχα σκεφθεί ν αφήσω μόνο 100λ νερό αλλά πρακτικά δεν γινόταν λόγω της σωλήνας εισαγωγής του φίλτρου για την οποία δεν είχα προέκταση. τέλος πάντων άφησα 160λ νερό από τα 200 περίπου.
έβαζα 4 κάψουλες.
την πρώτη μέρα το τάιζα και τροφή μουλιασμένη στο φάρμακο.
τις δύο επόμενες δεν ήθελε να φάει.
θέλω να ελπίζω πως η κακοδιαθεσία του οφείλεται στις συνεχείς οχλήσεις με τις αλλαγές νερού 3φορές την ημέρα και την σκοτεινιά με την κουβέρτα που έχω σκεπάσει το ενυδρείο.
ακόμα, και ίσως πρώτα, στο γεγονός πως δεν έλαβα υπ όψιν μου το epsom salts που είχε προηγηθεί και την πρώτη μέρα μετά τις 3πρώτες αλλαγές νερού υπέστη μεγάλη διαφοροποίηση των παραμέτρων. όταν το σκέφτηκα, συμπλήρωσα τα άλατα και αμέσως ανέκαμψε.
θα περιμένω να συμπληρωθούν άλλα 3 24ωρα και θα επαναλάβω flagyl?
έχω στεναχωρεθεί πολύ, όταν ξεκίνησα το θέμα, δεν μπορούσα να φανταστώ την σοβαρή εξέλιξή του.
ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας και κυρίως τον delta66 και τον harris samos και σας παρακαλώ να παραμείνετε κοντά μου γιατί θέλω να κάνω ότι γίνεται για το ψάρι μου και δεν έχω ίδιες δυνάμεις γι αυτό.
Με αυτα που γραφεις, πλεον ειναι εμφανες οτι δεν προκειται για καποια εσωτερικη ασθενεια π.χ dropsy.Μηπως μπορεις να το αγγιξεις λιγο να δουμε αν προκειτε για καποιο φουσκωμα ή ειναι κατι στερεο?
harris samos
05-03-13, 20:13
μην ανχωνεσε βγαλτου την κουβερτα δε χρειαζετε
καντου μια καλη αλλαγη νερου ! και ριχτου λιγο αλατακι να ηρεμησει και αστο σε θερμοκρασια 27 -28 1-2 γραμμαρια το λιτρο μονο καλο του κανει το αλατι να το θυμασε μη κανεις αλλαγες συνεχεια ταιζε οπως πρωτα και ελαχυστα λιγοτερο δωστου σπιρουλινα
δε τρωει γιατι το flagyl ειναι πικρο και δε τους αρεσει
δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το πιάσω, θα το προσπαθήσω. υπαρχει και μια κοπέλλα η foxylady που έχει τον μονομάχο της από τον νοέμβριο πρησμένο.
όπου διαβάζω μιλάνε για μικρά χρονικά διαστήματα. τα χω χάσει.
moufas1973
05-03-13, 21:25
δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το πιάσω, θα το προσπαθήσω. υπαρχει και μια κοπέλλα η foxylady που έχει τον μονομάχο της από τον νοέμβριο πρησμένο.
βρε μπας κι ειναι εγγυος;:smt044:smt044
βρε μπας κι ειναι εγγυος;:smt044:smt044
να πω την αλήθεια, μου πέρασε απ το μυαλό η δυστοκία
leandros69
06-03-13, 00:06
ο μονομαχος της κοπελας κανει μπαμ οτι εχει dropsy.ενα ψαρι απο τη στιγμη που θα εκδηλωθει αυτη η ασθενεια μπορει να ζησει απο μερικες μερες μεχρι και 3 με 4 μηνες.
Αφου δεν υπηρξε βελτιωση και μαλλον χειροτερεψε, μαλλον ειναι βακτηριακη (αν δεν ειναι κακοηθης ογκος που δεν μπορεις να κανεις κατι), η οποια δεν ηθελε ανεβασμα θερμοκρασιας.
1η μερα: Υποθετω οτι εισαι ακομα στους 30C θερμοκρασια, και με 160 λιτρα νερο στο ενυδρειο (δεν ανεβαζεις σταθμη ακομα).
Ρυθμιζεις στους 29C, και παραλληλα βαζεις μπολικο ενεργο ανθρακα στο φιλτρο. (και 1 λιτρο ανθρακα δεν ειναι ασχημα)
2η μερα: Εισαι στους 29C (και στα 160 λιτρα νερο)
Πετας τον ανθρακα.
Ρυθμιζεις στους 28C
Αφαιρεις 50% νερο και εισαι στα 80 λιτρα νερο.
Ριχνεις 40 σταγονες esha2000 και συμπληρωνεις νερο να φτασεις στα 160 λιτρα νερο. (Δλδ αυτο το μισαωρο που διαρκει η αλλαγη του ριχνουμε υπερδοσολογια για λιγο)
Το νερο της αλλαγης να ειναι ζεστο για να μη πεσει η θερμοκρασια.
3η μερα: Ρυθμιζεις στους 27C, ριχνεις 20 σταγονες esha (για τα 160 λιτρα πλεον νερο)
(οι δοσολογιες ειναι για νορμαλ νερο βρυσης, οχι μαλακο. Εκει θελει μεγαλυτερες δοσολογιες)
Παρατηρεις το ψαρι και αναφερεις.
Τα λεμε για μετα.
harris samos
06-03-13, 14:21
εγω λεω να μεινει το ψαρι με λιγο αλατι μονο και να μη φαει κι αλλο φαρμακο στα καπακια
ευχαριστώ πολύ!
με το epsom salts τι κάνω? έχει κατεβάσει το ΡΗ και όταν κάνω αλλαγές δείχνει να καταρρέει το ψάρι. ν αφήσω ενα κάποιο (ποιό?) ποσοστό?
Χάρη μου, δύο μέρες εκτός φαρμάκου θα μείνει με την πρόταση του Delta 66, θεωρείς οτι είναι λίγες?
To espom μια φορα δεν το εβαλες?
Αστο τωρα, ετσι κι αλλιως κανεις αλλαγες.
Ναι καλο ειναι να μη γινει καπακι, αλλα εσυ ξεκινα σημερα και μη περιμενεις.
Και ξαναδες αυτο
Λενε οτι η διαγνωση ειναι το 80% της θεραπειας.
Εχουμε και λεμε
1. Εχουν περασει 20 μερες και το ψαρι παραμενει ζωηρο ενω η κατασταση του δεν αλλαξε.
Αυτο και μονο αποκλειει την περιπτωση βακτηριακης/μικροβιακης κλπ περιπτωσιολογιας καθοτι σε τετοια περιπτωση θα ειχε χαιρετησει εδω και μερες.
2. Προφανως το αλατι δεν εκανε τιποτε
3. Ουτε ο αρακας.
4. Το προβλημα ειναι ΜΟΝΟ απο τη μια μερια.
Με ολα τα παραπανω δυστυχως θα καταληξουμε οτι προκειται για καποιο ογκο.
Οι ογκοι μπορει να ειναι καλοηθεις, και να μεινουν εκει χωρις αλλα συμπτωματα, ή να εχουν ασχημη εξελιξη οπως και στους ανθρωπους.
Εαν το πραγμα σταθεροποιηθει, τοτε ισως να μπορει να αντιμετωπισθει χειρουργικα, αν και το σημειο ειναι ιδιαιτερα δυσκολο.
(υπαρχει προηγουμενο εγχειρισης σε χρυσοψαρο).
Δυστυχως η επιβεβαιωση των ογκων γινεται με αξονικη τομογραφια
και αν και τεχνικα γινεται, αμφιβαλλω αν υπαρχει καποιος που να μπορει να τη διαβασει ποσο μαλλον να χειρουργησει.
Στα βιβλια ιχθυοπαθολογιας εφαρμοζεται η μεθοδος της θυσιας του ψαριου (μιας και εκει συνηθως αναφερομαστε σε εκτροφεια ) και στη συνεχεια η παρατηρηση του ογκου στο μικροσκοπιο.
Προφανως δεν εχει νοημα κατι τετοιο εδω.
Δεν βρισκω καποιο λογο να το πλακωσεις στα γνωστα ή λιγοτερο γνωστα φαρμακα, που συνηθως δημιουργουν περισσοτερα προβληματα απο οσα λυνουν...
Δεν πολυβοηθανε στο προβλημα οσα λεω, και μπορει να κανω και λαθος, αλλα δεν εχω κατι καλυτερο να σου προτεινω δυστυχως.
εγω λεω να μεινει το ψαρι με λιγο αλατι μονο και να μη φαει κι αλλο φαρμακο στα καπακια
+1000
Και ξαναδες αυτο
το έχω αποθηκεύσει στο μυαλό μου το ποστ του netblues. επειδή από τότε που γράφτηκε έχω επιδείνωση στην άλλη πλευρά, λέω, σκέφτομαι, πως δεν πρόκειται περί όγκου.
μέτρησα κι εδώ με υγρά τεστς, έχω υψηλό ΡΗ πάνω από 7,5 όχι 8 και ΚΗ 5.
ξαναμέτρησα και με τα στικάκια, στο ΚΗ συμφωνούν γιατί βγάζει ανάμεσα στο 3 και το 6 οπότε λέω οκ. στο ΡΗ μου βγάζει όμως 7,2 με το ζόρι.
GH που μετράω μόνο με αυτά (τα στικάκια), μου βγάζει 21 άντε 20 επειδή μια γραμμούλα τσικ, γίνεται λίγο πρασινάκι.
τι γίνεται που δεν έχω υγρό για GH? πως θα υπολογίσω το eSHa 2000?
και αποκλείεται σήμερα να πάρω?
harris samos
07-03-13, 14:36
σε χαμιλο ph βαζεις 2 δοση κατω του 6
εκει που εισαι βαζεις την κανονικη
αν και εγω θα περιμενα στη θεση σου λιγο το ψαρι να ηρεμησει
πρήζεται συνέχεια και πιο πολύ έχω ανησυχήσει...
moufas1973
07-03-13, 17:46
Ειτε ογκος ειτε αποστημα. Εαν ογκος δυσκολη θεραπεια
Εαν αποστημα ισως με μια βελονα και αναρροφηση στρωσει.
Αν ηταν ανθρωπος θα στον εσωζα.
Λυπαμαι που δεν μπορω να βοηθησω ζω την αγωνια σου:(
Ειτε ογκος ειτε αποστημα. Εαν ογκος δυσκολη θεραπεια
Εαν αποστημα ισως με μια βελονα και αναρροφηση στρωσει.
Αν ηταν ανθρωπος θα στον εσωζα.
Λυπαμαι που δεν μπορω να βοηθησω ζω την αγωνια σου:(
moufas1973, πρήζεται από την άλλη και χαμηλά, όχι το ίδιο σημειο...
moufas1973
07-03-13, 19:38
moufas1973, πρήζεται από την άλλη και χαμηλά, όχι το ίδιο σημειο...
δηλαδη πρωτα πρηστικε απο την μια οσο ηταν σταματησε τωρα απο εκει δεν πρηζεται αλλο και πρηζεται απο την αλλη μερια συμμετρικα τωρα;
μηπως καποιο οργανο υπαρχει απο την μια μερια και το ιδιο απο την αλλη και αυτο που εχει, προσβαλλει το συγκεκριμενο οργανο;
δεν ξερω και ανατομια των ψαριων :(
ήταν από την δεξιά και κεντρο/άνω και πρήστηκε αριστερά και κάτω προς τον πρωκτό
σήμερα δεύτερη μέρα με eSHa 2000.
και την πρώτη μέρα (χθες) αλλά και σήμερα, έδειξε μία ενόχληση και μία νευρικότητα την ώρα που το έριχνα.
ίσως φταίει το σκούρο χρώμα? ίσως κάτι άλλο?
πάντως πρήζεται όλο και περισσότερο.
δεν είναι κινητικό
δεν το ταίζω αλλά δεν κάνει όπως παλιά για να φάει
κάθεται πλέον στα χαμηλά του ενυδρείου
παρά που είναι νηστικό, σήμερα είχε "κακά" πίσω του, κάπως νηματώδη, όπως έχουν τα μικρά ψαράκια. (αυτού του μεγέθους τα ψάρια κάνουν στρογγυλά ή σαν πέλλετς αλλά χοντρά περιττώματα).
αυτά....
δεν πάει καλά
μέχρι στιγμής έχω κάνει
αλάτι, epsom salts, flagyl, eSHa 2000.
ολοκληρώνοντας την θεραπεία με το eSHa 2000, διαπίστωσα, απίστευση κατάρρευση του ψαριού.
προχθές το βράδυ πίστεψα πως δεν θα ξημερωθεί.
έδειχνε δύσπνοια , ακουμπούσε σχεδόν στον πάτο και φυσικά το πρήξιμο όλο και μεγαλώνει.
αποφάσισα μόνη μου (είχα βάλει άνθρακα στο φίλτρο), να βάλω γερή δόση epsom salts, το οποίο και σχεδόν το έλουσα πάνω του.
λες και το χτύπησε το ραβδάκι της νεράιδας, αμέσως άρχισε να κολυμπάει.
μην φανταστείτε πως έγινε καλα, απλά δεν είναι έτοιμο να γύρει.
χθες πρόσθεσα και χοντρό αλάτι, γιατί το διάβασα σε ένα άρθρο για το malawi bloat, να συνδυάζουμε το αλάτι με το epsom.
όρεξη δεν έχει πλέον, είναι πιο κινητικό από προχθές, όχι φυσιλογικά όμως, κινείται αργά και στο κέντρο του ενυδρείου.
δυστυχώς όσο και να έψαξα για κάποιο ελπιδοφόρο άρθρο στο ιντερνετ, δεν βρήκα κάτι.
ελπίζω να μου χαρίσει την ευχάριστη έκπληξη.
αν υπάρχει κάποια υπόδειξη , θα χαρώ να την διαβάσω
Μπραβο βρε Μαρια χαρας το κουραγιο σου.Παρακολουθω απο την αρχη
το θεμα με το ψαρι σου και μπορω να σου πω με καθε ειλικρινεια εγω δεν
θα ειχα κανει τοσες προσπαθειες.Μακαρι να πανε ολα καλα για το ψαρι σου.
Σ ευχαριστώ πολύ Σταύρο μου, έχω λυπηθεί πάρα πολύ, θέλω να το βοηθήσω, πως να εγκαταλείψεις μια ζωή που εξαρτάται από σένα?
Μακάρι όντως, είναι κρίμα το ψαράκι, μακάρι να ναι τυχερό!
Diskus fan
11-03-13, 15:52
Έχεις αγχωθεί τόσο πολύ.... και κάνεις κινήσεις πανικού. Τα αποτελέσματα μιας θεραπείας, ΔΕΝ εμφανίζονται μέσα σε ένα 24ωρο.... πάντα (υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά για ελαφράς μορφής ασθένειες).
Για μια γερή δόση μπάνιου με epsom... θα έπρεπε να βγει το ψάρι σε κουβά... να περιέχει 4 λίτρα νερό από το ενυδρείο και να του προσθέσεις 1-2 κουταλιές της σούπας.... για 15-30 λεπτά, παρατηρώντας το ψάρι και μόλις εμφάνιζε συμπτώματα άγχους/παράλυσης.... να επέστρεφε στο ενυδρείο.
Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι ΔΕΝ θα γινόταν τίποτα για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έχεις ήδη κάνει θεραπεία με epsom... και προφανώς το ψάρι σου θα το είχε ξεπεράσει.
Όταν το έλουσες.... ΔΕΝ το χτύπησε το ραβδάκι της νερά'ι'δας... αλλά το οσμωτικό σόκ.
Η θεραπεία με το eSHa 2000 θα έπρεπε κατά την άποψη μου να γίνει για διπλάσιο χρόνο (6 μέρες... και την 4η μέρα στην δοσολογία της 1ης) τουλάχιστον. ΑΝ η γενική σκληρότητα (GH) είναι κάτω από 4... σε διπλάσια δόση)
Όσο περισσότερο το βλέπεις έτσι και όσο περισσότερο διαβάζεις... τόσο περισσότερο θα αγχώνεσαι... θα μπερδεύεσαι (πχ. έγραψες για Malawi bloat... αλλά απ' όσο γνωρίζω αυτό αφορά τις κιχλίδες Αφρικής) και ΑΝ παράλληλα κάνεις και ότι καινούργιο βρίσκεις... θα το "στείλεις" μια ώρα γρηγορότερα.
Έχε στο νου σου ότι... τα φάρμακα ΔΕΝ κάνουν μόνο καλό.
Προσωπικά εύχομαι το ψάρι σου να σωθεί... αλλά ΑΝ είναι όγκος το βλέπω σχεδόν αδύνατον.
Πότε έκανες την τελευταία αλλαγή νερού και σε τι ποσοστό.... είναι η αλλαγή που κάνεις συνήθως και κάθε πόσες μέρες;
Μέτρηση ΝΟ3 (με υγρό test) έχει γίνει;
σ ευχαριστώ για την απάντηση, έχεις δίκιο οτι έχω αγχωθεί.
τώρα η θεραπεία με το eSHa 2000 δυστυχώς, έδειξε να το κατέβαλε εντελώς.
δεν μπόρεσα να σκεφτώ καν να την συνεχίσω.
επίσης και το χοντρό αλάτι που έβαλα σήμερα δεν νομίζω να ωφέλησε.
δυστυχώς είδα χτες ένα όσκαρ στην Αμερική ακριβώς με τα ίδια πρηξίματα και την (φτου φτου) νεκροψία του, γεμάτη με πράσινα υγρά και πηγμένα αίματα.
τώρα λόγω των φαρμάκων κτλ, κάνω συνέχεια αλλαγές, μάλιστα επειδή είχα κατεβάσει την στάθμη στα 160λ, στην τελευταία αλλαγή προχθές, πρόσθεσα και νερό, δηλαδή είμαι καθαρή, δεν υπάρχει θέμα με ΝΟ3 κτλ.
τώρα στο malawi bloat, οδηγήθηκα από παραπομπή του oscarfish.com πάνω σ' αυτήν την συμπτωματολογία.
οτι πιθανότατα κάνω λάθη, το σκέφτομαι κι εγώ. δυστυχώς δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν βρήκα κάποιο "μπούσουλα" ασφαλή να πατήσω.
δεν ξέρω αν διάβασες όλο το ιστορικό γιατί είναι και πολλές σελίδες, όλα έγιναν βήμα βήμα κι όταν ξεκινούσα ουτε πέρναγε απ το μυαλό μου οτι ήταν κάτι σοβαρό.
σ ευχαριστώ και πάλι αν είναι κάτι, πες μου θα με βοηθήσεις
janickrules
11-03-13, 16:32
μαρια,μπραβο και απο μενα για την προσπαθεια.
παρακολουθω απο την αρχη το θεμα,απλα δυστυχως δεν γνωριζω για να βοηθησω..
παντως ποτε δεν ξερεις..
μπορει και ολα να πανε καλα!
το οποιο και ευχομαι!
Diskus fan
11-03-13, 16:33
Είναι πολλές οι σελίδες και τις πέρασα στο γρήγορο. Η δική μου προτροπή σε ασθένειες είναι πάντα σαν πρώτη κίνηση.... μια καλή αλλαγή νερού (50%).
Αφού έγινε θεραπεία για βακτηριακή... άσε το ψάρι να συνέλθει για λίγο και τάισε το με καλή τροφή, για να ανακάμψει (ΑΝ θυμάμαι καλά τρώει).
ΔΕΝ μπορείς άλλωστε να κάνεις κάτι άλλο προς το παρόν.... τουλάχιστον.
Με τι τροφές το τα'ί'ζεις;
Το πιο συνηθισμένα αίτια πάντως για ασθένειες είναι... λάθος συνθήκες νερού... λάθος μέγεθος ενυδρείο... και λάθη στην διατήρηση του είδους.
μαρια,μπραβο και απο μενα για την προσπαθεια.
παρακολουθω απο την αρχη το θεμα,απλα δυστυχως δεν γνωριζω για να βοηθησω..
παντως ποτε δεν ξερεις..
μπορει και ολα να πανε καλα!
το οποιο και ευχομαι!
σ ευχαριστώ για την συμπαράσταση, για μπράβο μου, τι να πω, αυτονόητο δεν είναι? πάντως ανακουφίζομαι, γιατί συνήθως ακούω επιπλήξεις οτι είμαι υπερβολική που ασχολούμαι τόσο μ ένα ψάρι.
μακάρι οι ευχές σου να βγουν αληθινές
Είναι πολλές οι σελίδες και τις πέρασα στο γρήγορο. Η δική μου προτροπή σε ασθένειες είναι πάντα σαν πρώτη κίνηση.... μια καλή αλλαγή νερού (50%).
Αφού έγινε θεραπεία για βακτηριακή... άσε το ψάρι να συνέλθει για λίγο και τάισε το με καλή τροφή, για να ανακάμψει (ΑΝ θυμάμαι καλά τρώει).
ΔΕΝ μπορείς άλλωστε να κάνεις κάτι άλλο προς το παρόν.... τουλάχιστον.
Με τι τροφές το τα'ί'ζεις;
Το πιο συνηθισμένα αίτια πάντως για ασθένειες είναι... λάθος συνθήκες νερού... λάθος μέγεθος ενυδρείο... και λάθη στην διατήρηση του είδους.
αυτό σκέφτομαι να τ αφήσω λίγο, δυστυχώς σταμάτησε να τρώει. δεν ξέρω αν είναι αποτέλεσμα της υποτροπής της ασθένειας ή του στρες με τις συνεχείς αλλαγές.
λάθος συνθήκες, έχω την ενοχή του περιορισμένου χώρου. ίσως δεν είναι τραγικά μικρός (210λ μόνο του) αλλά ένα 300άρι το θελε τώρα και κανένα 10μηνο μπορώ να πω. από αλλαγές ήμουν τυπικότατη λόγω ακριβώς των πολλών ρύπων.
τροφή, επίσης μπορεί να έχω μερίδιο ευθύνης, το ταιζα μόνο έτοιμη ξηρά τροφή, δηλαδή στικς και ταμπλέττες. δυστυχώς και σε άλλα ζώα απέκτησα πικρή εμπειρία με τις ξηρές τροφές, δεν ξέρω τι βάζουν αλλά δημιουργούν προβλήματα στα νεφρά.
δεν είναι εύκολο για τον μέσο άνθρωπο τελικά να συντηρήσει ασφαλώς μια ψυχή
Diskus fan
11-03-13, 17:10
300αρι.... μικρό θα ήταν και πάλι για ψάρι που γίνεται 40 εκ. Θα έπρεπε να λάβεις υπ' όψιν και άλλες απαιτήσεις.... πχ. ομάδα ΑΝ ζει έτσι.
Το θέμα σου ΔΕΝ νομίζω ότι προήλθε αποκλειστικά από λάθος διατροφή.
Όπως και να έχει.... μέσω διαδικτύου... δύσκολα μπορείς να πάρεις την απόλυτα σωστή άποψη.
Ειδικά στις ασθένειες βαδίζουμε στα τυφλά... αφού χρειάζεται κανονικά εξέταση κάτω από μικροσκόπιο, για ασφαλή διάγνωση.
Τα συμπεράσματα ποικίλουν ανάλογα με την ικανότητα και την γνώση του καθενός... οπότε... πιάσ' τ' αυγό και κούρεψ' το!!!
harris samos
11-03-13, 17:22
αυτα τα ψαρια ειναι πολυ σκληρα και για να κατερευσε ετσι παει να πει οτι εχει κατι σοβαρο
εφαγε και τοσα φαρμακα καπακια
για μονο του μια χαρα ειναι το ενυδρειο αυτο δε πασχουν αυτα τα ψαρια απο στρεσ κλπ
ενα οσκαρ ειναι σα να εχεις ενα σκυλο
Diskus fan
11-03-13, 17:27
μην ανχωνεσε βγαλτου την κουβερτα δε χρειαζετε
καντου μια καλη αλλαγη νερου ! και ριχτου λιγο αλατακι να ηρεμησει και αστο σε θερμοκρασια 27 -28 1-2 γραμμαρια το λιτρο μονο καλο του κανει το αλατι να το θυμασε μη κανεις αλλαγες συνεχεια ταιζε οπως πρωτα και ελαχυστα λιγοτερο δωστου σπιρουλινα
δε τρωει γιατι το flagyl ειναι πικρο και δε τους αρεσει
Τα έμαθες κι' εσύ όλα... γι' αυτό γράφεις "μαργαριτάρια"!!!!
ευχαριστώ Χάρη, θα συνεχίσω λίγο το epsom, βλέπω οτι του κάνει καλό
Diskus fan
11-03-13, 17:31
Μαρία... πως το βλέπεις αυτό;
harris samos
11-03-13, 17:32
Τα έμαθες κι' εσύ όλα... γι' αυτό γράφεις μαργαριτάρια!!!!ειχα καλους δασκαλους !!!!!!
Diskus fan
11-03-13, 17:33
Ξέχασες τον τόνο.... αυτός κάνει την διαφορά!!! ;)
Μαρία... πως το βλέπεις αυτό;
απο κει που ήταν καθισμένο στον πάτο, άρχισε να κινείται και τα μάτια του ήταν προσηλωμένα σαν "πιωμένο" και τώρα είναι πιο ζωηρά και παρατηρητικά όπως πριν
harris samos
11-03-13, 17:39
νικο δε γουσταρω να τσακωθω μαζι σου αμα εχεις να πεις κατι για το ψαρι τις κοπελας πεστω και σταματα να μασας φυλλα και να μας κανεις την πυθεια
τουλαχιστον εγω ειμαι χωμπιστας και λεω αυτα που ξερω και εχω δει δεν ειμαι εμπορος δισκων να κραταω τα μυστικα ερμητικα κλειστα
Diskus fan
11-03-13, 17:43
Το Epsom είναι καθαρτικό... ΔΕΝ θεωρώ ότι είναι η αιτία γι' αυτό που βλέπεις. ΑΝ είναι βακτηριακό το πρόβλημα.... η θεραπεία μπορεί να έχει βοηθήσει (ισχύουν αυτά που σου έγραψα παραπάνω).
Έχοντας κάνει όμως 20 κινήσεις... ΔΕΝ θα ξέρεις τελικά, τι έχει κάνει και ποίο.- ;)
νικο δε γουσταρω να τσακωθω μαζι σου αμα εχεις να πεις κατι για το ψαρι τις κοπελας πεστω και σταματα να μασας φυλλα και να μας κανεις την πυθεια
τουλαχιστον εγω ειμαι χωμπιστας και λεω αυτα που ξερω και εχω δει δεν ειμαι εμπορος δισκων να κραταω τα μυστικα ερμητικα κλειστα
Ούτε εγώ έχω κατάστημα (για αποφυγή λάθος εντυπώσεων).... κι' εδώ τελειώσαμε την κουβέντα.-
Το Epsom είναι καθαρτικό... ΔΕΝ θεωρώ ότι είναι η αιτία γι' αυτό που βλέπεις. ΑΝ είναι βακτηριακό το πρόβλημα.... η θεραπεία μπορεί να έχει βοηθήσει (ισχύουν αυτά που σου έγραψα παραπάνω).
Έχοντας κάνει όμως 20 κινήσεις... ΔΕΝ θα ξέρεις τελικά, τι έχει κάνει και ποίο.- ;)
Ούτε εγώ έχω κατάστημα (για αποφυγή λάθος εντυπώσεων).... κι' εδώ τελειώσαμε την κουβέντα.-
τι εννοείς κατάστημα? έχεις δίκιο για το ότι δεν ξέρω τι έκανε τι. πάντως στην παρούσα φάση, τι νομίζεις? πρέπει να σταματήσω το epsom? όταν λες καθαρτικό μόνο για τα "κακά" του? ή το βοηθάει κιόλας στην αποβολή πιθανών εγκλωβισμένων υγρών?
harris samos
11-03-13, 17:49
και καλα κανεις γιατι δε σε περνει ;)
μη κανω copy paste την απαντηση σου σε παλιο ποστ !!! γιατι δε βοιθας καινουριους χομπιστες να μεγαλοσουν σωστα τα μικρα δισκακια τους
ηταν τοτε που με διωξατε απο το GREEK DISCUS αν θυμασε .......
δισκοι = χρημα ...............
Diskus fan
11-03-13, 17:50
Στον Χάρη ήταν η απάντηση για το κατάστημα (έχω βάλει και παράθεση).
Καθαρτικό κυρίως είναι... αλλά κάνει και απορρόφηση υγρών. Ότι είχε να κάνει το epsom (αφού το είχες και ήδη χρησιμοποιήσει) το έκανε (θεωρώ).- ;)
δυστυχώς και σε άλλα ζώα απέκτησα πικρή εμπειρία με τις ξηρές τροφές, δεν ξέρω τι βάζουν αλλά δημιουργούν προβλήματα στα νεφρά.
δεν είναι εύκολο για τον μέσο άνθρωπο τελικά να συντηρήσει ασφαλώς μια ψυχή
Τρομερή διαπίστωση μια και χάσαμε 2 σκυλάκια απο νεφρικη ανεπάρκεια, και η διατροφή τους στο 90% ήταν ξηρά τροφή.
Μπράβο για την επιμονή σου εύχομαι να πάνε όλα καλα.
Τρομερή διαπίστωση μια και χάσαμε 2 σκυλάκια απο νεφρικη ανεπάρκεια, και η διατροφή τους στο 90% ήταν ξηρά τροφή.
Μπράβο για την επιμονή σου εύχομαι να πάνε όλα καλα.
ευχαριστώ για τις ευχές, λυπάμαι για τα σκυλάκια, κι εγώ πολυαγαπημένο γάτο έχασα, αφού τον υποβάλαμε σε 7 καθετηριασμούς και χιλιάδες προσπάθειες κι ήταν μόνο 8 ετών. τα ούρα ήταν σαν πηχτή άμμος όταν άδειαζε ο γιατρός την κύστη. κι είχαμε σκύλα που έτρωγε από τσόφλια αυγών, έως και τσίχλα και έζησε 21χρόνια.
Ειναι αναγκη να ανταλλαζετε "φιλοφρονησεις" σε αυτο το thread?
Δεν βοηθανε στο προβλημα ουτε και την προσπαθεια, απλα φτιαχνουν κλιμα.
Επι της ουσιας νομιζω οτι ο κυκλος των πειραματικων θεραπειων εχει ολοκληρωθει με ασαφη αποτελεσματα.
Ηταν πολυ δυσκολο απο την αρχη ουτως ή αλλως.
Τουλαχιστον προσπαθησες.
Και ειναι μαλλον προτιμοτερο να δοκιμασεις και να χασεις, παρα να μην δοκιμασεις καθολου.
Ειναι μαλλον τραβηγμενο να συνδεουμε την οποιαδηποτε ξηρα τροφη με προβληματα στα νεφρα.
Οπως και να το κανουμε, μεταξυ γατας σκυλου και ψαριων, υπαρχουν σημαντικες διαφορες.
Και οι ξηρες τροφες διαφερουν κατα πολυ επισης.
ευχαριστώ για την απάντησή σας.
δυστυχώς το χάνω το ψάρι μου και μάλιστα νομίζω δεν θα βγάλει καν την αποψινή νύχτα. άρχισε ήδη να χάνει το χρώμα του και να πλαγιάζει.
έτσι μου ρχεται να πάρω μια σύριγγα να το ανοίξω.
μέχρι τώρα είχα τις ελπίδες μου, τώρα που το είδα πλαγιασμένο, τρελλάθηκα
nikolakis94
11-03-13, 21:39
ευχαριστώ για την απάντησή σας.
δυστυχώς το χάνω το ψάρι μου και μάλιστα νομίζω δεν θα βγάλει καν την αποψινή νύχτα. άρχισε ήδη να χάνει το χρώμα του και να πλαγιάζει.
έτσι μου ρχεται να πάρω μια σύριγγα να το ανοίξω.
μέχρι τώρα είχα τις ελπίδες μου, τώρα που το είδα πλαγιασμένο, τρελλάθηκα
Δυστυχως αυτα ειναι μεσα στο προγραμμα.Εσυ απο την πλευρα σου εκανες οτι καλυτερο μπορουσες για να το βοηθησεις και ειμαι σιγουρος οτι αν φυγει θα φυγει (ευτυχισμενο) ξεροντας οτι καποιος το ταιζε, το φροντιζε και προσπαθησε να το γιατρεψει.
για να πάρεις μια ιδέα για τι ζώο μιλάμε, όταν το είδα πλαγιασμένο, το έσπρωξα με την απόχη να σηκωθεί. αυτό έγινε 2 φορές. την τρίτη που πήγα στο ενυδρείο και ήταν ξαπλωμένο, σηκώθηκε μόνο του
harris samos
11-03-13, 22:43
oscar τα σκυλια του ενυδρειου
ποιο πολλα χαδια θελουν παρα φαει
κρημα ρε μαρια μακαρι να τα καταφερει ειναι ζορικα ψαρια
oscar τα σκυλια του ενυδρειου
ποιο πολλα χαδια θελουν παρα φαει
κρημα ρε μαρια μακαρι να τα καταφερει ειναι ζορικα ψαρια
μακάρι!!!
είναι ξαπλωμένο δυστυχώς έπαψα να το σηκώνω. με κοιτάει μεσ τα μάτια, ένας φιλος σηκώθηκε κι εφυγε δεν αντεξε να τον κοιτάζει ετσι
έφυγε
Κριμα...:(
Τουλαχιστον εκανες οτι μπορουσες..
κρίμα, πολύ κρίμα γι αυτό που έχασε την ζωή του τόσο νέο...
δυστυχώς και η προσπάθεια εκ του αποτελέσματος κρίνεται.
όποιος νομίζει οτι θα ήθελε να πει κάτι για το περιστατικό, ακόμα κι αν αυτό αφορά ευθύνες μου και πιθανά λάθη μου, απο μένα είναι ελεύθερος να το κάνει, εφ όσον αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους άλλους.
προσωπικά, έχω πει τα πάντα επί του θέματος και τουλάχιστον αυτή την στιγμή, μου είναι δύσκολο να το αναλύσω περαιτέρω λογικά. αν χρειαστεί σε κάποια στιγμή θα το κάνω.
ευχαριστώ πολύ όσους με βοήθησαν και είστε πάρα πολλοί, με πρώτο και καλύτερο τον delta66. επίσης τον harri samos για την συνεχή συμπαράστασή του και με πμ αλλά και όσους ακόμα και με μία αναφορά τους έδειξαν να κατανοούν την αγάπη και την αγωνία μου γι αυτό το πλασμα.
Κριμα Μαρια, δυστυχως εχει και αυτα το hobby.
Κριμα το ψαρακι σου Μαρια.Εκανες ομως οτι περνουσε απο το χερι σου και προσπαθησες πολυ!Μακαρι να βρισκατε τι ειναι ακριβως ωστε να μπορουσατε στο μελλον να βοηθησετε καποιον που θα ειχε το ιδιο προβλημα και να ειχε αποφευχει το τραγικο αποτελεσμα!
moufas1973
12-03-13, 10:09
καλημερα Μαρια
Δυστυχως η ζωη ειναι συνυφασμενη με τον θανατο απο την αρχη της υπαρξης της
Οταν κατι γεννιεται ειναι καταδικασμενο να πεθανει
Φυσικα το ποτε δεν ειναι κατι που κανονιζεται οπως και το προωρα το οψιμα κτλ
Εχασα 16 ετων ενα σκυλακι με ευθανασια γιατι πλεον η ποιοτητα ζωης του ηταν απιστευτα τραγικα ασχημη...τυφλωση διαβητης κτλ...εζησε ομως μια ευτυχισμενη ζωη θελω να πιστευω διπλα μου με πολυ αγαπη και στοργη
Τελικα ισως αυτο που μετραει δεν ειναι το ποσο ζεις αλλα το πως ζεις..η ποιοτητα..και πιστευω οτι κοντα σου εζησε το ψαρι ποιοτικη ζωη, πηρε αγαπη και στοργη ακομα και στις τελευταιες του στιγμες...
Μην καθεσαι στο χθες...παρε ενα νεο ψαρι που φυσικα δεν θα ειναι το ιδιο το προηγουμενο αλλα θα ειναι μια νεα ζωη που θα της προσφερεις ιδια συναισθηματα και θα την κανεις ευτυχισμενη
Και ας συμβιβαστουμε ολοι με την λεξη θανατος...ο θανατος ειναι το πιο δημοκρατικο πραγμα...δεν κοιταει φυλες, ειδη, πορτοφολια κτλ...
Και μην ξαχναμε για να το προεκτεινω λιγο και στο ζωικο βασιλειο με ενταγμενο τον ανθρωπο μεσα σε αυτο, το γεγονος οτι: Ο,τι γεννιεται φερει μαζι του και μια καταρα....το οτι θα πεθανει
σας ευχαριστώ για την συμπάθειά σας και τα καλά σας λόγια.
Λυπαμε για την απωλεια σου,ολοι λιγο πολυ ειχαμε καποια απωλεια και στο χομπυ μας και εξω απο αυτο,σου ευχομαι να εισαι γερη και να δινεις παντου τη αγαπη σου οπως σε αυτο το ψαρι..
Diskus fan
12-03-13, 14:34
Λυπάμαι για την απώλεια του ψαριού σου. :(
Δυστυχώς το έχω ζήσει αρκετές φορές, αφού το σπίτι μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ζωολογικός κήπος... (σκυλιά, γατιά, κουνέλια, πουλιά, ψάρια κλπ.... έχουν παρελάσει μέσα σε αυτό και συνεχίζουν να το κάνουν).
Θα σου ευχηθώ το επόμενο στήσιμο του ενυδρείου σου, να έχει καλύτερη τύχη.
Θα είναι καλύτερο να αποφύγω να γράψω οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή (που ΙΣΩΣ θα μπορούσε και να προκαλέσει οποιασδήποτε μορφής αντιπαράθεση με κάποια μέλη) και όταν έρθει εκείνη η ώρα... να δεχτείς την βοήθεια που θα χρειάζεσαι, για την καινούργια σου αρχή.-
Λυπάμαι για την απώλεια του ψαριού σου. :(
Δυστυχώς το έχω ζήσει αρκετές φορές, αφού το σπίτι μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ζωολογικός κήπος... (σκυλιά, γατιά, κουνέλια, πουλιά, ψάρια κλπ.... έχουν παρελάσει μέσα σε αυτό και συνεχίζουν να το κάνουν).
Θα σου ευχηθώ το επόμενο στήσιμο του ενυδρείου σου, να έχει καλύτερη τύχη.
Θα είναι καλύτερο να αποφύγω να γράψω οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή (που ΙΣΩΣ θα μπορούσε και να προκαλέσει οποιασδήποτε μορφής αντιπαράθεση με κάποια μέλη) και όταν έρθει εκείνη η ώρα... να δεχτείς την βοήθεια που θα χρειάζεσαι, για την καινούργια σου αρχή.-
σ ευχαριστώ πολύ.
ίσως να φαίνεται και υπερβολικό, ίσως και να είναι, η απώλεια δεν συνηθίζεται, παρά που όσο μεγαλώνουμε βιώνουμε περισσότερες,μερικές πολύ συνταρακτικές, παρά που το γνωρίζουμε εκ των προτέρων, δεν γινόμαστε πιο έτοιμοι και πιο σκληροί.
να χαίρεσαι τα ζωάκια σου. κι εγώ απο πολύ μικρή είχα πολλά και έχω.
για νέα στησίματα θέλω τον χρόνο μου, σ ευχαριστώ για την προθυμία σου και θα χαρώ να με βοηθήσεις όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Λυπαμε για την απωλεια σου,ολοι λιγο πολυ ειχαμε καποια απωλεια και στο χομπυ μας και εξω απο αυτο,σου ευχομαι να εισαι γερη και να δινεις παντου τη αγαπη σου οπως σε αυτο το ψαρι..
σ ευχαριστώ, να σαι καλά και να χαίρεσαι τα ψαράκια σου
janickrules
12-03-13, 18:11
πωωω...
κριμα ρε γαμωτο...
εσυ Μαρια εκανες οτι μπορουσες και με το παραπανω!
αυτο ειναι που θα πρεπει να μεινει!
ειναι ζορικο,ολοι το εχουμε νιωσει το συναισθημα.
μην μεινεις με τα χερια σταυρωμενα!
παρε ενα αλλο ψαρι οταν ερθει η στιγμη.
πιστεψε με αυτο εκανα κι εγω..
μπραβο σου και παλι!
moufas1973
12-03-13, 18:13
εν τω μεταξυ μαρια το δικο μου ακομα ζει...
να σου πω την αληθεια εχω κανει οτι μπορουσα αλλα δυστυχως θεραπεια δεν ηρθε...
παρολα αυτα ουτε χειροτερευει ουτε καλυτερευει και συνεχιζει να εχει ορεξη και να τρωει οτι βρει...τι να πω....
αλλος ειναι ο υποψηφιος κι αλλος φευγει...
harris samos
12-03-13, 19:38
κριμα :(:(:(:(
μαρια εκανες οτι περναγε απο το χερι σου παντος και αυτο μετραει
ChocolatePuma
12-03-13, 19:51
Μαρία, κι εγώ λυπάμαι για την απώλεια
Δυστυχώς αυτά έχει το χόμπι (δεν μ αρέσει η λέξη)...και μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση...και να συνεχίσουμε έχοντας πάντα αυτό στο μυαλό μας
(κι εγώ σήμερα έχασα ένα cpd, χωρίς να προλάβω να κάνω το παραμικρό)
Παρακολουθούσα από την αρχή το θέμα σου και μόνο η προσπάθεια που έκανες ήταν άξια συγχαρητηρίων (και λίγα λέω)
ευχαριστώ πολύ όλους σας.
να πω την αλήθεια δεν νομίζω οτι έκανα οτι μπορούσα, αντιθέτως αφού τα οσκαρς είναι δυνατά ψάρια, πιστεύω βαθειά μέσα μου, οτι εγώ δεν το φρόντισα καλά, όχι όταν αρρώστησε, αλλά πριν αρρωστήσει.
δεν ξέρω σε ποιο σημείο δεν ήμουν επαρκής, αλλά και οτι δεν ξέρω σε ποιο σημείο, αποδεικνύει οτι φιλοξενούσα ένα ζώο που δεν ήμουν πολύ καλά ενημερωμένη για τις ανάγκες του.
δεν είναι μια φιλένοχη άποψη είναι ένα λογικό συμπέρασμα.
ίσως φταίει οτι δεν ακολούθησα προσεκτική και ποικίλη διατροφή και πιθανόν και να το παρατάιζα. δεν ξέρω τι άλλο.
moufas1973 χαίρομαι για το ψαράκι σου και chocolate puma, λυπάμαι πολύ, τα πιο μικρά είναι η αλήθεια δεν σου δίνουν το περιθώριο αντίδρασης, κρίμα το καημένο.
παιδιά ευχαριστώ και πάλι όλους σας και συγγνώμη για το στενάχωρο κλίμα που σας δημιούργησα.
harris samos
12-03-13, 21:02
μαρια μη το λες αυτο μια χαρα το φροντιζες ετυχε να σου κατσει εχω δει οσκαρ σε αθλιες συνθηκες να ζουν χρονια ενας που ξερω το πυροβολισε με αεροβολο στο κεφαλι και ζουσε για 4 χρονια ακομα ειχε γινει 2 κιλα
κ.ω.σ.τ.α.ς.
12-03-13, 23:00
:smt022:smt022:smt022
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.