PDA

Επιστροφή στο Forum : neolamprologus signatus


fishme
20-12-04, 01:02
γεια σε ολους.με πολυ χαρα σας ενημερωνω για τα καινουργια μου αποκτηματα τα οποια και αγορασα σημερα :D :D :D :D :D :D :D :D :D . θελω αν και εσεις θελετε βεβαια να μου πειτε ποτε ειναι αναπαραγωγικα ικανα τα συγκεκριμενα διαμαντακια.οπως θα καταλαβατε εχω παθει +-6 +-6 την πλακα μου με αυτα τα ψαρακια.

AFRIKANOFILOS
20-12-04, 10:54
Tο καταλαβαμε το καταλαβαμε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .Σε κανα εξαμηνο υπολογιζω κυριε Νικε :wink: .

inser
20-12-04, 17:24
Εγω και παλι δεν θα μπορουσα να σου πω σε ποσο καιρο θα γινει αυτο γιατι εξαρταται απο πολλους παραγωντες οπως το νερο σου και αλλα.μπορει να εχεις και το τελειο νερο και μην ζευγαρωσουν ποτε.. δυστηχως τα ψαρια δεν ειναι σαν τα κουνελια..και ειδικα οταν προκειται για tanganyika.εγω παντος σου ευχομαι πολλεσ γεννες. :)

koulio
20-12-04, 17:55
εξαρτατε απο πολλους παραγοντες .

για πες σε τι ενυδρειο τα εχεις/ ποσα ειναι και φυσικα αανλογιες m+f :?:
:?: :?: :?:

fishme
20-12-04, 18:24
προς το παρον τα φιλοξενει ο αφρικανοφιλος αλλα μεσα στην εβδομαδα θα τα βαλω σε ενα 50λ .εχω ενα αρσενικο και 2 θυληκα.ελπιζω να μου βγουν ετσι γιατι ειναι ακομα πιτσιρικια (3 εκατοστα).

stefanos.f
20-12-04, 19:13
Εντελως συμπτωματικα διαβαζα σημερα για αυτα τα αγγελουδια στο βιβλιο ''Guide to African Cichlids'' του Dr. Paul V. Loiselle (αν και μικρο και φτηνο, πολυ καλο βιβλιο) και ελεγε τα εξης μεταξυ αλλων... ''Even at this early age (as offsprings), males are 50 percent larger than females. The young reach sexual maturity 10 months after spawning, at 4cm. for males, 2cm for females.'' Και καποια αλλα ενδιαφεροντα στοιχεια ηταν τα εξης... ''Length: Males up to 5cm. and females up to 3cm.''... ''Sexing: Males grow much larger than females and have deeper and more strikingly marked vertical fins.'' ... Αξιοσημειωτο...''This species will thrive equally well whether maintained in pairs or harems...'' :!: Ειχε και καποιες αλλες ενδιαφερουσες πληροφοριες οποτε για οποιον ενδιαφερεται... απλα παει και αγοραζει το βιβλιο :wink:

Υ.Γ Συγχαρητηρια πολυ ωραια ψαρια :!:

fishme
21-12-04, 02:39
ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.θα βοηθησουν σιγουρα +-3

fishme
26-12-04, 17:54
Παιδιά έχω μπερδέψει τα μπούτια μου :shock: :? .στο internet ta βρίσκω και lamprologus και neolamprologus τελικα ποιό είναι το σωστό;απο την άλλη σε ένα βιβλίο λεει πως γεννούν σε μια τρυπα που κανουν στην λασπη μεσα σε σπηλια.τελικα ειναι sheldwellers ή όχι;τα εχω βρεί και σαν shelldwellers

Tolis
26-12-04, 19:23
Το σωστο ονομα ειναι Neolamprologus signatus (Poll, 1952) και οντως στην λιμνη ζει σε σηραγγες που σκαβει στην λασπη - πραγμα που δεν μπορει να κανει σε ενα ενυδρειο. Ζει και αναπαραγεται μια χαρα σε κοχυλια ομως. Προσοχη ειναι αρκετα επιθετικο.

fishme
27-12-04, 02:08
Προσοχη ειναι αρκετα επιθετικο.
αυτο το εχω προσεξει. :lol: ακομα και τα θυληκα μεταξυ τους.Υπαρχει τροπος να το κανω να φτιαξει αυτες τις συραγγες;

Tolis
27-12-04, 07:00
Μάλλον οχι. Εκτος αν θελεις να γεμισεις το ενυδρειο με λασπη (δυσκολο να βρεις καταλληλο υλικο που να λασπωνει μεσα στο νερο), και να ειναι ολο μια θολουρα.
Λειτουργουν μια χαρα παντως με κελύφη κοχυλιων.

fishme
27-12-04, 17:33
ο αρσενικος εχει τρελανει τις θυληκες καθε φορα που τις βλεπει πηγαινει κοντα τους και τις κυνηγαει ωσπου να αναιβουν ψηλοτερα απο την μεση του ενυδρειου :evil: :evil: .τους εχω βαλει και πετρες για να κρυβονται αλλα τιποτα.καμια ιδεα;

stefanos.f
28-12-04, 19:41
Ολα αυτα ειναι απολυτως φυσιολογικη συμπεριφορα... μην ανησυχεις λοιπον εκτος και αν δεις καποια στιγμη τα θηλυκα σου ασχημα χτυπημενα η στρεσαρισμενα και να μην τρωνε... πραγμα που δεν πιστευω να συμβει :wink: Τα θηλυκα εχουν φοβερες αντοχες :D