PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιθετικος Μονομαχος ? ? ?


Rayden
19-12-04, 18:21
Καραρχην να δωσω τα συνχαριτηρια μου στους δημιουργους της σελιδας.
Ειμαι σχετικα καινοργιος σε οτι αφορα τα ενυδρεια και μπορεσα και βρηκα αρκετες πληροφηριες που ηθελα στο Site. Εχω εδω και κανενα μηνα ενα κοινωβιακο ενυδρειο (1 μονομαχο, 1 Τιγρακι, 1 Δισκο, 2 Γατοψαρα, 1 Γλυφτη??, 1 Αγγελοψαρο, 1 Γκουραμι, 1 Κλοουν, 1 Φαντασμα, 2 Νεον και ενα καρχαριακι) 125 λιτρων. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον μονομαχο μου! Επειδη μου αρεσουν πολυ, θελω να βαλω ακομα ενα μεσα. Το κακο ειναι οτι μολις αγοραζω καποιον και τον τοποθετω στο ενυδρειο την επομενη μερα το βρισκω νεκρο :( . Ο μονομαχος που εχω ειναι θυληκος ( Μου φαινεται τουλαχιστον αλλα απο οσες φωτο εχω δει αυτο βγαζω).
Μηπως αυτος επιτηθετε στους καινουργιους μονομαχους? Δεν ξερω τι να σκεφτω. Πηγα και αγορασα και ενα δευτερο ενυδρειο 30 λιτρων για να κραταω τα καινουργια ψαρια για μια εβδομαδα απο οτι διαβασα, αλλα με τους μονομαχους δεν εβγαλα ακρη. Μηπως επιτηθετε και καποιο αλλο ψαρακι απο αυτα που εχω? Αν καποιος εχει καμια ιδεα τι γινεται θα με βοηθουσε πολυ. Ευχαριστω εκ τον προτερων.

netblues
19-12-04, 18:42
Οι μονομαχοι γενικα δεν πανε μαζι γενικά ΑΛΛΑ εδω βλεπω αλλα τεράστια προβληματα.... Ενα απο αυτά το black ghost που ειναι νυκτοβιος θηρευτής..
Μπορει να σου την κανει αυτός
Επετρεψε μου να σου πω χωρις παρεξηγηση οτι οι επιλογες που εχεις κανει ειναι λες και εφτιαξες δειγματολογιο ψαριων...
Διαβασε λιγο το forum, δες τα ενυδρεια των μελων, παρε μια ιδεα και αποφασισε τι ειδους ενυδρειο θες.
Με αυτους τους συνδιασμους τα προβληματα θα ειναι συνεχομενα και θα απογοητευθείς...

Περα απο ολα αυτά, μετρησεις του νερού σου εχεις κανει?
Τι λενε?

Rayden
19-12-04, 19:33
Μετρησεις δεν εχω κανει εγω ο ιδιος αλλα ενασ φιλος που ασχολειται χρονια και απο οτι μου εχει πει ολα ειναι φυσιολογικα. αυτη τι στιγμη δεν βρισκω και το χαρτι που μου της εχει σημιωσει (Την προηγουμενη Τεταρτη εγιναν παντως). Δυστηχως οταν αγορασα το ενυδρειο δεν ειχα ιδεα πηρα οτι μου προτεινε ο μαγαζατορας. Παντως δεν εχει πεθανει κανενα ψαρακι και ολα δειχνουν φυσιολογικα. Τι θα μπορουσα να κανω αυτη την στιγμη δηλαδη? ( Δεν υπαρχει λογως παραιξηγισεις, αλλωστε για να μαθω βρισκομαι εδω, καθε συμβουλη-παρατηρηση ειναι καλοδεχουμενη :lol: )

Mariel
19-12-04, 20:54
αυτά τα ψάρια δεν πάνε με το δίσκο ο οποίος καλύτερα να κρατείται σε κπάδι.το τιγράκι θα σκίσει την ουρά των μονομάχων και τα αγγελόψαρα όταν μεγαλώσουν θα φάνε τα νέον που χωράνε στο στόμα τους

netblues
19-12-04, 23:08
Οι νεκροι μονομαχοι ΔΕΝ μετρανε?
:roll:

Τα περισσοτερα ψαρια που εχεις δεν ειναι συμβατα μεταξυ τους.
Φαντασμα και καρχαριακι πρεπει να φυγουν γιατι γινονται πολυ μεγαλα..
Επισης το τιγρακι δεν ειναι συμβατο με οσα εχουν μακρια πτερυγια και
πρεπει να φυγει επισης.
Εαν επιλεξεις ΕΝΑΝ μονο μονομαχο, κρατας επισης αγγελοψαρο, γκουραμι,
γατοψαρα (corydoras?) Γλυφτη? (τι ειδους? κανενα τερας?)
Τα νεον μεχρι να τα φαει το αγγελοψαρο..... παντως πρεπει να ειναι σε κοπαδι των 10..
και τα σκαλαρια 2-3 θα ειναι πιο ομορφα...(αν ειναι μικρα υπαρχει μια μιρκη ελπιδα να μην φανε τα νεον)....
και τα γατοψαρα πρεπει να γινουν 5-6
Ο δισκος ειναι αλλο κεφαλαιο απο μονος του.. και μαλλον περισσευει.

Και καλο ειναι να αρχισεις να μετρας... Οι συνθηκες του νερου αλλαζουν και μονο με συχνες μετρησεις ξερεις που βαδιζεις.

Αυτα τα ολιγα.

Rayden
20-12-04, 16:22
Καταρχην να σας ευχαριστησω για τις συμβουλες σας. Και βεβαια μετρανε οι μονομαχοι, αλλωστε για αυτους ζητησα βοηθεια :wink: .
Πηγα το πρωι και αγορασα αλλα 3 Corydoras, καθως και 1 ακομα αγγελοψαρο (μικρο). Θα μεταφερω το απογευμα τονΜονομαχο, το τιγρακι και το φαντασμα στο 30 λιτρο ενυδρειο που εχω. Μηπως θα τους πεσει ομως μικρο?
Μονομαχο αφου δεν μπορω να παρω αλλο δεν θα αγορασω κανενα και θα αρκεστω στον ειδη υπαρχον.
Οσο για το Δισκο απο οτι εχω διαβασει εκ τον υστερων δυστηχως, ειναι για πιο προχωρημενους. Ειχε ομως και 40 Ευρο οποτε μαλλον δεν με συμβουλεψε καλα ο μαγαζατορας :twisted: . Ελπιζω να επιζησει.
Ο Γλυφτης μου δεν ξερω ακριβως τι ειναι, αλλα ειναι μικρουλης (6-7 εκ)

Mariel
20-12-04, 16:29
μονομάχος και τιγράκι μαζί δεν είναι καλός συνδυασμός.το τιγράκι είναι επιθετικό με ψάρια με μακρυά πτερύγια...

ASCCO1
07-01-05, 00:18
μονομάχος και τιγράκι μαζί δεν είναι καλός συνδυασμός.το τιγράκι είναι επιθετικό με ψάρια με μακρυά πτερύγια...

Maverick
12-01-05, 15:01
Επίσης θα μπορούσες να πετάξεις μέσα στο ενυδρείο σου ένα clarias γατόψαρο και θα σου κάνει αυτό την απαραίτητη εκκαθάρηση.... :twisted:


Απλά αστειεύομαι... :D :D :D
(μην τολμήσεις και κάνεις αυτό το λάθος!!!)

Πάντως να ξέρεις ότι πολλές φορές πουλιούνται στα pet shop αρσενικοί μονομάχοι με κοντά φτερά για θηλυκοι :evil: :evil: :evil: . Και μάλιστα είναι πιο επιθετικοί από αυτούς με τα μακριά φτερά. Οπότε μπορεί αυτός να σκοτώνει τους καινούριους....