PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΡΧΑΡΙΟΣ: Προβλημα με χρυσοψαρο

moufas1973
19-02-13, 19:39
καλησπερα σε ολους και συγχαρητηρια για την βοηθεια που προσφερετε και τις πληροφοριες

παιδια θελω τα φωτα σας..

Ξεκινησα με 2 χρυσοψαρα πριν κανενα ετος ( απο ενα μικρουλι κουτακι-ενυδρειο στο εξαμηνο τα πηγα στο σημερινο 60 λιτρα ) και στο εξαμηνο τους εβαλα παρεα κι αλλα δυο.

Εβαλα γλυφτη μεσα δουλευτης ο πρωτος τρελλος...τον εφαγε η μαρμαγκα...μια μερα δεν τον εβρισκα και βρηκα το σκελετο του στα χαλικακια κατω...

Εβαλα δευτερο ο οποιος ομως τεμπλελαρας..γεμισε πρασιναδα το ενυδρειο και αυτος τιποτα....τα πηρα βαζω κι ενα μικρουλι μεσα...τρελλος δουλευτης..αλλα τον βρηκα σε μια εβδομαδα νεκρο τον μικρο...ο μεγαλος αν και αχρηστος ( χαχα ) ακομα ζει...

Πριν κανενα διμηνο βρηκα το ενα ψαρι σχεδον διαφανες - ασπρο πεθαμενο αναμεσα στα φυτα...το εβγαλα χωρις να κανω κατι για τα αλλα...

Πριν 5 μερες παρατηρησα στο ενα χρυσοψαρο στο σημειο οπως κολυμπαει εκει που ενωνονται τα πλαγια του κοντα στο κεφαλι κατι ασπρο σαν βαμβακι..πως κανεις πληγη στο δερμα και ριχνεις οξυζενε και αφριζει..

ο,τι εχει μεσα ειναι απο pet shop αγορασμενο ( το λεω για τα πλαστικα φυτα κτλ )( πλαστικο ειναι το φυτο στην πρωτη φωτο μπροστα απο το καμπαναριο ενα μικρο )

το ενυδρειο τρεχει τουλαχιστον ενα εξαμηνο...

του ριχνω 15ml generaltonic tetra για 3 μερες τωρα και εχω δει ελαχιστη βελτιωση σαν κατω απο το ασπρο αυτο χνουδι να βγαινουν λεπια αντι να υπαρχει η πληγη που υπηρχε...

αλλαζω καθε 30 μερες το ενα τριτο νερο και μετα ριχνω αντιχλωριο tropical ESKLARIN ALOE vera με το ματι και μια ωρα μετα για τα βακτηρια παλι με το ματι...TROPICAL BactoActive

καιει μια λαμπα αλογονου απο πανω 6 ωρες με χρονοδιακοπτη ημερισιως κι εχω μια αντισταση για θερμοκρασια στους 22 οπου κι ειναι το νερο με θερμομετρο

τα ταιζω καθε 3-4 μερες λιγο με tropical vitality@color granulat και αραια και που για τον γλυφτη SERA wels-chips

σας επισυναπτω φωτο...

καμια βοηθεια για το ψαρακι; δεν εχω κανει ποτε τεστ αμμωνιας κτλ

.υ.γ. αν μπορειτε να με κατατοπισετε τι εξωτερικο φιλτρο να αγορασω που να παιρνει βιολογικο υλικο...

snakepanos
19-02-13, 19:58
Ολα λαθος τα κανεις ρε φιλε ,,Καλως ηρθες και καλο διαβασμα,,στο κουμπακι επανω δεξια γραφη αναζητηση γραψε εκει και θα βρεις πολλα.
Γραψε αρθογραφια του gab

Αλλα τα χρυσοψαρα θελουν το λιγοτερο 30 λιτρα το ψαρι.
Εισαι φουλ στην Αμμωνια συγουρα ,,και το ψαρι εχει φυματιωση ,αν και δεν φαινεται καλα.
Αλαγες νερου κανουμε το 30 τις εκατο καθε εβδομαδα.
Και το φιλτρο το ξεπλενουμε με νερο απο το ενυδρειο.

Κοψε το μισώ σφουγγαρι και βαλε λιγο σιποραξ μεσα ,,εκτος και αν αγορασεις ενα αλλο φιλτρο.
Δεν πυστευω να εχεις και θερμοστατη μεσα στο ενυδρειο σου.,,μαλλον εχεις και το ειδα μετα ,,βγαλτον τα χρυσοψρα ειναι ψαρια κρυου νερου.

moufas1973
19-02-13, 20:09
Ολα λαθος τα κανεις ρε φιλε ,,Καλως ηρθες και καλο διαβασμα,,στο κουμπακι επανω δεξια γραφη αναζητηση γραψε εκει και θα βρεις πολλα.
Γραψε αρθογραφια του gab

Αλλα τα χρυσοψαρα θελουν το λιγοτερο 30 λιτρα το ψαρι.
Εισαι φουλ στην Αμμωνια συγουρα ,,και το ψαρι εχει φυματιωση ,αν και δεν φαινεται καλα.
Αλαγες νερου κανουμε το 30 τις εκατο καθε εβδομαδα.
Και το φιλτρο το ξεπλενουμε με νερο απο το ενυδρειο.

Κοψε το μισώ σφουγγαρι και βαλε λιγο σιποραξ μεσα ,,εκτος και αν αγορασεις ενα αλλο φιλτρο.
Δεν πυστευω να εχεις και θερμοστατη μεσα στο ενυδρειο σου.,,μαλλον εχεις και το ειδα μετα ,,βγαλτον τα χρυσοψρα ειναι ψαρια κρυου νερου.

κανω οτι μου ειπαν φιλε απο το pet shop τρομαρα τους...
πρεπει να κανω κατι; για fungus λεω μηπως εχει...

καμια λυση για ολα αυτα;
το φιλτρο που εχω μπορει να δουλεψει λες μονιμα με μισο σπογγο μισο βιολογικο υλικο;

snakepanos
19-02-13, 21:03
Ασε τι σου ειπανε ,τα λενε για να πουλησουν ,,δεν ειναι ολα τα μαγαζια ιδια.
Κανε μια θεραπια,αν και ειναι προχωρημένο το σταδιο ,δεν εχεις να χασεις τιποτα,,και βγαλε τον θερμοστατη,κοψε το μησω σφουγαρι σου και βαλε μεσα σιποραξ ,λιγο οσο χωραει.
Ποιο φιλτρο ειναι ??ειναι κινεζος ,,χωραει πυστευω υλικα απο οτι ειδα
Και διαβασε τα υπομνηματα για τα χρυσοψαρα.

moufas1973
19-02-13, 21:09
Ασε τι σου ειπανε ,τα λενε για να πουλησουν ,,δεν ειναι ολα τα μαγαζια ιδια.
Κανε μια θεραπια,αν και ειναι προχωρημένο το σταδιο ,δεν εχεις να χασεις τιποτα,,και βγαλε τον θερμοστατη,κοψε το μησω σφουγαρι σου και βαλε μεσα σιποραξ ,λιγο οσο χωραει.
Ποιο φιλτρο ειναι ??ειναι κινεζος ,,χωραει πυστευω υλικα απο οτι ειδα
Και διαβασε τα υπομνηματα για τα χρυσοψαρα.

οχι Γερμανικο ειναι της Eheim απο τα καλυτερα σαν μαρκα που κυκλοφορουν στην αγορα...εσωτερικο μεν αλλα καλο

snakepanos
19-02-13, 21:13
Το βλεπω απο πίσω και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι στηλε ενα λινκ να το δω καλα.
Ειναι μαλλον η παλια σειρα της Eheim,αν ειναι πρασινο το κουτι που βαζεις στο σφουγγαρι ,κοψε το μισω και βαλε σιποραχ μινι αν βρεις.

gallos
19-02-13, 22:19
Ίσως θα βοήθαγε να πάρεις και διάφορα τεστ για να μετράς ρύπους στο νερό.

maria p
19-02-13, 22:26
γεια σου καλώς ήρθες!
τώρα σ αυτή τη φάση έχεις μόνο τα δύο χρυσόψαρα στο ενυδρείο? γιατί λίγο μπερδεύτηκα με τα θανατικά.
επίσης πως έγινε να βρεις τον σκελετό του ψαριού? απουσιάζεις μεγάλα διαστήματα και δεν τα βλέπεις τακτικά τα ψαράκια?
αν έχεις αυτά τα δύο χρυσόψαρα, ακολουθώντας σωστές αλλαγές νερού και τακτικότερο τάισμα, οριακά είσαι εντάξει με τα 60λ.
στην φωτό όντως μοιάζει με φούνγκους. αν βάλεις φάρμακο, μετά το πέρας της θεραπείας θα πρέπει να βάλεις ενεργό άνθρακα για να καθαρίσει το νερό.
αν έχεις τον πλέκο μέσα θα πρέπει να τον βγάλεις γιατί παρενοχλούν οι πλέκο τα χρυσόψαρα, τα οποία έχουν μια προστατευτική βλένα στο σώμα τους, την αφοιρούν και τα τραυματίζουν. με συμβουλές του πετ σοπ την πάτησα κι εγώ σ αυτό το θέμα.

savvas27
19-02-13, 23:06
καλο θα ηταν να βγαλεις και ολα τα πλαστικα μεσα απο το ενυδρειο σου

moufas1973
19-02-13, 23:28
γεια σου καλώς ήρθες!
τώρα σ αυτή τη φάση έχεις μόνο τα δύο χρυσόψαρα στο ενυδρείο? γιατί λίγο μπερδεύτηκα με τα θανατικά.
επίσης πως έγινε να βρεις τον σκελετό του ψαριού? απουσιάζεις μεγάλα διαστήματα και δεν τα βλέπεις τακτικά τα ψαράκια?
αν έχεις αυτά τα δύο χρυσόψαρα, ακολουθώντας σωστές αλλαγές νερού και τακτικότερο τάισμα, οριακά είσαι εντάξει με τα 60λ.
στην φωτό όντως μοιάζει με φούνγκους. αν βάλεις φάρμακο, μετά το πέρας της θεραπείας θα πρέπει να βάλεις ενεργό άνθρακα για να καθαρίσει το νερό.
αν έχεις τον πλέκο μέσα θα πρέπει να τον βγάλεις γιατί παρενοχλούν οι πλέκο τα χρυσόψαρα, τα οποία έχουν μια προστατευτική βλένα στο σώμα τους, την αφοιρούν και τα τραυματίζουν. με συμβουλές του πετ σοπ την πάτησα κι εγώ σ αυτό το θέμα.

σε ευχαριστω
τωρα εχω μεσα στο ενυδρειο 3 χρυσοψαρα εκ των οποιων το ενα εχει την ασθενεια και εναν γλυφτη
βρηκα στον πατο του ενυδρειου σε μια γωνια τον σκελετο ενος γλυφτη με ολο το περιγραμμα του
το αλλο χρυσοψαρο το βρηκα ασπρο και αναποδα πιασμενο στο φυτο το πλαστικο που βλεπεις στην φωτο μπροστα απο το καμπαναριο...δεν λειπω και καθημερινα τα κοιταω για αυτο και μου εκανε εντυπωση ποσο γρηγορα σε μια μερα εγιναν αυτα τα γεγονοτα...
σημερα πηρε τεταρτη δοση απο το φαρμακο και οντος το ψαρι παει καλυτερα..μειωθηκε το ασπρο και απο κατω δειχνει να βγαζει λεπι κανονικα...αλλα ποσο θα του δωσω ακομα φαρμακο;
ενεργο ανθρακα ; δεν εχω βιολογικο φιλτρο και σκεφτομαι να παρω...
μου αρεσει που οταν ρωτησα στο πετ σοπ μεχρι ποσα ψαρια μπορω να βαλω μεσα μου λεει ε μεχρι 8 χρυσοψαρα ειναι οκ..δηλαδη οκ ελεος..οτι ναναι..
-------------------------
καλο θα ηταν να βγαλεις και ολα τα πλαστικα μεσα απο το ενυδρειο σου

τα πλαστικα οταν λες τι εννοεις;
πλαστικο ειναι το φυτο μπροστα απο το καμπαναριο στην φωτογραφια αλλα το πηρα απο το πετ σοπ...υποτιθεται εκει δεν πουλανε διακοσμητικα συμβατα με ενυδρεια;

savvas27
19-02-13, 23:37
υποτιθεται αλλα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για ενα κομματι πλαστικο μεσα στο ενυδρειο σου.εγω ποτε δεν ειχα και δεν προκειται να βαλω αλλα εχω διαβασει απο συνχομπιστες για απελευθερωση χημικων ουσιων μεσα στο ενυδρειο απο την χρηση πλαστικων διακοσμητικων μεχρι και θανατους ζωντανων.

maria p
19-02-13, 23:41
ο savvas27 σωστά σε ενημέρωσε για τα πλαστικά, μπορεί να είναι ή όχι ύποπτα για τοξικότητες αλλά περ απ αυτό τραυματίζονται τα ψάρια πολλές φορές ακουμπώντας πάνω τους. επίσης έχεις πρόβλημα χώρου ιδιαίτερα που είναι 3 τα χρυσόψαρα και καλό είναι να μην καλύπτεται ο λίγος χώρος σου από αντικείμενα όπως το καμπαναριό.
δυο τρεις ριζούλες από εύκολα φυσικά φυτά που δεν έχουν ειδικές απαιτήσεις θα σε βοηθήσουν και στην καλύτερη οξυγόνωση του ενυδρείου σου και θα αισθάνονται πιο χαλαρά τα ψαράκια.
για την θεραπεία θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του φαρμάκου στο μίνιμουμ και υπολογίζοντας ότι τα λίτρα του νερού σου δεν είναι ακριβώς 60 αλλά γύρω στα 45 πάνω κάτω.
τον άνθρακα θα τον βάλεις στο φίλτρο που έχεις. κανονικά πρέπει να έχει κάποιο δυχτάκι να τον τοποθετήσεις και στην συνέχεια στο φίλτρο σου.
επειδή το δικό σου φίλτρο είναι μικρό αν δείς οτι δεν χωράει θα χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι γυναικείας νάυλον κάλτσας και θα βάλεις τον άνθρακα πρώτα σ αυτήν και μετά στο φίλτρο.
αν θες να κρατήσεις και τα 3 ψαράκια πρέπει να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο και να δώσεις τον πλέκο.
περαστικα στο ψαράκι σου

moufas1973
19-02-13, 23:43
ο savvas27 σωστά σε ενημέρωσε για τα πλαστικά, μπορεί να είναι ή όχι ύποπτα για τοξικότητες αλλά περ απ αυτό τραυματίζονται τα ψάρια πολλές φορές ακουμπώντας πάνω τους. επίσης έχεις πρόβλημα χώρου ιδιαίτερα που είναι 3 τα χρυσόψαρα και καλό είναι να μην καλύπτεται ο λίγος χώρος σου από αντικείμενα όπως το καμπαναριό.
δυο τρεις ριζούλες από εύκολα φυσικά φυτά που δεν έχουν ειδικές απαιτήσεις θα σε βοηθήσουν και στην καλύτερη οξυγόνωση του ενυδρείου σου και θα αισθάνονται πιο χαλαρά τα ψαράκια.
για την θεραπεία θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του φαρμάκου στο μίνιμουμ και υπολογίζοντας ότι τα λίτρα του νερού σου δεν είναι ακριβώς 60 αλλά γύρω στα 45 πάνω κάτω.
τον άνθρακα θα τον βάλεις στο φίλτρο που έχεις. κανονικά πρέπει να έχει κάποιο δυχτάκι να τον τοποθετήσεις και στην συνέχεια στο φίλτρο σου.
επειδή το δικό σου φίλτρο είναι μικρό αν δείς οτι δεν χωράει θα χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι γυναικείας νάυλον κάλτσας και θα βάλεις τον άνθρακα πρώτα σ αυτήν και μετά στο φίλτρο.
αν θες να κρατήσεις και τα 3 ψαράκια πρέπει να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο και να δώσεις τον πλέκο.
περαστικα στο ψαράκι σου

ευχαριστω για τις συμβουλες μαρια και σαββα
εχεις να μου προτεινεις για αυτο το ενυδρειο αναμεσα στο εσωτερικο βιολογικο φιλτρο και στο εξωτερικο ποιο να παρω και αν ναι και ποια μαρκα;
επισης καποιο αξιολογο On line καταστημα γιατι ειμαι νεος στον χωρο...
μενω ορια νεας σμυρνης φαληρου

maria p
19-02-13, 23:45
ξέχασα, με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να προμηθευτείς τεστς να μετράς την αμμωνία και τις υπόλοιπες παραμέτρους του νερού σου.
για το φίλτρο καλύτερα εξωτερικό γιατί και χώρο κερδίζεις και είναι πιο δυνατά. τώρα μάρκες, ισχύ και τιμές περίμενε τα παιδιά που γνωρίζουν καλύτερα και τα τεχνικά ζητήματα και την αγορά

moufas1973
19-02-13, 23:48
ξέχασα, με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να προμηθευτείς τεστς να μετράς την αμμωνία και τις υπόλοιπες παραμέτρους του νερού σου.
για το φίλτρο καλύτερα εξωτερικό γιατί και χώρο κερδίζεις και είναι πιο δυνατά. τώρα μάρκες, ισχύ και τιμές περίμενε τα παιδιά που γνωρίζουν καλύτερα και τα τεχνικά ζητήματα και την αγορά

οκ
στο τελος θα δωσω πιο πολλα για τα παρελκομενα απο οσο κανει το ενυδρειο χαχα

αλλα δεν μπορω και να αφησω το ψαρακι στην μοιρα του...εχω ξοδεψει ηδη πιο πολλα απο την αξια του αλλα ζωη ειναι ...πρεπει να το παλεψω...

για τον γλυφτη τον πηρα μπας και καθαρισει κανενα τζαμι αλλα μπα....ο πρωτος εσκιζε αλλα βρηκα το πτωμα του σκελετο.....
αυτος που ζει τωρα εχει επιζησει απιστευτα πολυ αλλα δεν κανει τιποτα..καθεται στην σπηλια μεσα αραχτος και βγαινει να γλυψει το τριγυρω της..απο τζαμι τιποτα...
πηρα κι εναν μικρουλι απο τα νευρα μου που ηταν δραστηριος αλλα κι αυτον σε μια βδομαδα τον μαζευα σκελετο..τον φουκαρα..δεν προλαβε να συμπληρωσει ενσημα χεχε

maria p
19-02-13, 23:51
ναι καλά κάνεις, πότε τελειώνει η θεραπεία? μετά το τέλος πρέπει να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού και μετά ν αρχίσεις τακτικές εβδομαδιαίες αλλαγές τουλάχιστον 20-25 λίτρα (περίπου 2 κουβάδες, δεν είναι τίποτα). είναι μικρά σε μέγεθος αυτή την στιγμή τα ψαράκια που έχεις?

moufas1973
20-02-13, 00:01
ναι καλά κάνεις, πότε τελειώνει η θεραπεία? μετά το τέλος πρέπει να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού και μετά ν αρχίσεις τακτικές εβδομαδιαίες αλλαγές τουλάχιστον 20-25 λίτρα (περίπου 2 κουβάδες, δεν είναι τίποτα). είναι μικρά σε μέγεθος αυτή την στιγμή τα ψαράκια που έχεις?

ο τυπος που μου εδωσε το φαρμακο μου ειπε για τρεις μερες..χθες βραδυ τελειωσε η θεραπεια πηγα σημερα του ειπα οτι ειδα βελτιωση αλλα δεν ειναι καλα εντελως και μου ειπε δυο ακομα μερες..εβαλα σημερα κι αυριο ειναι ....

μου δειχνει η ολη φαση λιγο μαγος της φυλης..δηλαδη οκ κοιταμε τον πιθηκο και λεμε αν θα βρεξει αλλα δεν εχω και αλλη λυση ποιον να ακουσω...

τα ψαρια ειναι αρκετα μεγαλα...το μικρουλι μου πεθανε...τωρα ειναι ενα χρυσο στην κυριολεξια στο χρωμα πιο μικρο και δυο ιδια σχεδον πορτοκαλι μεγαλα...

maria p
20-02-13, 00:15
κοίταξε το fungus προκαλείται από μήκυτα είτε ως συνέχεια μιας προηγηθείσας ασθένειας που ίσως δεν την αντιλήφθηκες, είτε από ακατάλληλες παραμέτρους νερού (λίγα λίτρα, ιχθυοφόρτιση, αραιές αλλαγές), είτε από εκδορά και επιμόλυνση (πλαστικά, πλέκο). λίγο πολύ έχεις όλες τις πιθανότητες. τελείωσε την θεραπεία, κάνε αλλαγή στο 50% αυτή την φορά και βάλε άνθρακα.
διάβασα τώρα, προληπτικά και για καλύτερη αποθεραπεία, μπορείς να βάλεις melafix ή χοντρό τυροκομικό αλάτι χωρίς πρόσθετα ροής, σε αναλογία 1γρ. ανά 5 λίτρα νερού.
επειδή ο άνθρακας καθαρίζει το νερό από το φάρμακο αλλά σου χαλάει και την βιολογία του φίλτρου, στην συνέχεια θα πρέπει να αλλάζεις το νερό σου πιο τακτικά κάθε 3-4μέρες ας πούμε. αν και εφ όσον βάλεις αλάτι, στις επόμενες αλλαγές που θα αρχίσεις να το μειώνεις δεν θα το καταργήσεις ξαφνικά αλλά σταδιακά σε κάθε αλλαγή θα μειώνεις την δοσολογία.

moufas1973
20-02-13, 00:17
κοίταξε το fungus προκαλείται από μήκυτα είτε ως συνέχεια μιας προηγηθείσας ασθένειας που ίσως δεν την αντιλήφθηκες, είτε από ακατάλληλες παραμέτρους νερού (λίγα λίτρα, ιχθυοφόρτιση, αραιές αλλαγές), είτε από εκδορά και επιμόλυνση (πλαστικά, πλέκο). λίγο πολύ έχεις όλες τις πιθανότητες. τελείωσε την θεραπεία, κάνε αλλαγή στο 50% αυτή την φορά και βάλε άνθρακα.
διάβασα τώρα, προληπτικά και για καλύτερη αποθεραπεία, μπορείς να βάλεις melafix ή χοντρό τυροκομικό αλάτι χωρίς πρόσθετα ροής, σε αναλογία 1γρ. ανά 5 λίτρα νερού.
επειδή ο άνθρακας καθαρίζει το νερό από το φάρμακο αλλά σου χαλάει και την βιολογία του φίλτρου, στην συνέχεια θα πρέπει να αλλάζεις το νερό σου πιο τακτικά κάθε 3-4μέρες ας πούμε. αν και εφ όσον βάλεις αλάτι, στις επόμενες αλλαγές που θα αρχίσεις να το μειώνεις δεν θα το καταργήσεις ξαφνικά αλλά σταδιακά σε κάθε αλλαγή θα μειώνεις την δοσολογία.

αυριο κι ολας θα παω να παρω μετρητες νιτρικων νιτρωδων και αμμωνιας
ενα εξωτερικο φιλτρο που περιμενω καμια αποψη για προτιμησεις κτλ και μια γυαλα ή μικρο ενυδρειακι για καραντινες κτλ...

τι να γινει μια κοινωνια θελει και τα νοσοκομεια της...ικα ενσημα κτλ
οχι τιποτα πεσαμε να κανουμε κι εξοδα πανω στην κριση...τεσπα

maria p
20-02-13, 00:23
τεστς και άνθρακα να πάρεις προς το παρόν.
καραντίνα για τα χρυσόψαρα χρησιμοποιείς και άλλα δοχεία.
καλύτερα να κοιτάξεις εδώ στις αγγελίες για κανένα μεταχειρισμένο 100άρι πριν πάρεις το φίλτρο.
περιποιήσου τα εκεί τώρα και κινήσου προσεκτικά για τα μελλοντικά γιατί όταν κάνουμε αποσπασματικές ενέργεις ξοδεύουμε πιο πολλά χρήματα.
όλα καλά θα πάνε

delta66
20-02-13, 02:26
Συμφωνω με τους συνχομπιστες.
Ολιγον χαμος.
Διαβασε λιγο τα υπομνηματα στην κατηγορια αρχαριων να μπεις σε μια σειρα γιατι αλλιως δεν βρισκουμε ακρη και θα συνεχισεις να εισαι "πελατης" φαρμακων, ψαριων και ζουμιων στα πετσοπ.

Ταισμα καθε 3-4 μερες?

moufas1973
20-02-13, 06:46
Συμφωνω με τους συνχομπιστες.
Ολιγον χαμος.
Διαβασε λιγο τα υπομνηματα στην κατηγορια αρχαριων να μπεις σε μια σειρα γιατι αλλιως δεν βρισκουμε ακρη και θα συνεχισεις να εισαι "πελατης" φαρμακων, ψαριων και ζουμιων στα πετσοπ.

Ταισμα καθε 3-4 μερες?

ετσι μου ειπαν..μην τα ταιζεις συχνα...απο το πετ σοπ...
τα ταιζα καθε μερα και μου ειπαν οχι...

snakepanos
20-02-13, 09:06
Δεν ειναι κακο να διαβασεις και μετα να ρωτησεις οτι θελεις ,,

delta66
20-02-13, 09:43
ετσι μου ειπαν..μην τα ταιζεις συχνα...απο το πετ σοπ...
τα ταιζα καθε μερα και μου ειπαν οχι...

Αυτο θα στο ειπαν για την αρχη πλυ ειναι αστρωτο το φιλτρο.
Οχι εφ΄ορου ζωης.

Τεσπα, επειδη δεν ξερουμε καν τι γινεται στο ενυδρειο, αυτο πρεπει να το καταλαβεις μονο σου, διαβαζωντας πως να ελεγχεις το νερο του.

moufas1973
20-02-13, 10:06
Αυτο θα στο ειπαν για την αρχη πλυ ειναι αστρωτο το φιλτρο.
Οχι εφ΄ορου ζωης.

Τεσπα, επειδη δεν ξερουμε καν τι γινεται στο ενυδρειο, αυτο πρεπει να το καταλαβεις μονο σου, διαβαζωντας πως να ελεγχεις το νερο του.

Το να διαβασω το πως να ελεγχω το νερο το εκανα
Θα παρω τα υγρα μετρησης και θα σας τα ποσταρω να μου δωσετε μια κατευθυνση
Εχεις να μου προτεινεις για ενα ενυδρειο 60 λιτρων με χρυσοψαρα μεσα 3 κι εναν γλυφτη ποιο εξωτερικο φιλτρο να παρω για να εχω και βιολογικο υλικο μεσα;
Γιατι εχω ενα εσωτερικο EHEIM που ομως παιρνει μονο σφουγγαρι..εκανα και το λαθος στις αλλαγες και το ξεπλενα πολυ καλα με νερο απο την βρυση και κατεστρεφα την βιολογια...

επισης ξερει κανεις ποσο πρεπει να κρατησει η θεραπεια μια και δεν το γραφει στις οδηγιες το φαρμακο ποσο το δινουμε; μονο την δοση λεει...

maria p
20-02-13, 10:18
καλημέρα, συνήθως οι θεραπείες είναι 3ήμερες, πρέπει να πεις ποιο φάρμακο χρησιμοποίησες για να σου απαντήσει θετικά κάποιος άλλος.
μην ξεχάσεις τον άνθρακα να φύγει το φάρμακο απο μέσα και την μεγάλη αλλαγή νερού.
αν αποφασίσεις για αλάτι δεν είναι ανάγκη να το πάρεις από πετ, στο σουπερ μαρκετ έχει γύρω στο 1ευρώ, απλα ρώτα ποιο να πάρεις.
φίλτρο πάρε ένα κατάλληλο και για 100λ να είσαι ετοιμος για αλλαγή ενυδρείου μην ξαναγοράζεις άλλο αργότερα.
περίμενε να σου απαντήσει και ο delta66, αν είναι εδώ, που ξέρει πολύ καλύτερα

snakepanos
20-02-13, 10:22
Για 2 χρυσοψαρα σε 60 λιτρα νερο,,,,,,παρε αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1254
Εισαι συγουρος οτι δεν γραφει για ποσες μερες??? τα περισοτερα φαρμακα ,κρατανε μια εβδομαδα,,,
Και ειπαμε βγαλε τα πλαστικα ,παρε κανενα αληθινό,φυτο ,,βαλε καμια βαλισνερια ,,ανουμπια ,,σκληρά φυτα και ευκολα.

maria p
20-02-13, 10:24
Για 2 χρυσοψαρα σε 60 λιτρα νερο,,,,,,παρε αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1254
Εισαι συγουρος οτι δεν γραφει για ποσες μερες??? τα περισοτερα φαρμακα ,κρατανε μια εβδομαδα,,,
Και ειπαμε βγαλε τα πλαστικα ,παρε κανενα αληθινό,φυτο ,,βαλε καμια βαλισνερια ,,ανουμπια ,,σκληρά φυτα και ευκολα.
καλημέρα, δυστυχώς έχει 3 χρυσόψαρα στα 60λ, με αυτό το εσωτερικό φίλτρο που είδατε στις πρώτες φωτο

delta66
20-02-13, 10:31
Δυστυχως ειναι απο τις περιπτωσεις που δεν ξερω να βοηθησω.
Δεν ξερω τιποτα για το ενυδρειο και το νερο του, ουτε υπαρχει διαγνωση για την ασθενεια κλπ

moufas1973
20-02-13, 10:44
Δυστυχως ειναι απο τις περιπτωσεις που δεν ξερω να βοηθησω.
Δεν ξερω τιποτα για το ενυδρειο και το νερο του, ουτε υπαρχει διαγνωση για την ασθενεια κλπ

πες μου σε παρακαλω τι πρεπει να ξερεις για το ενυδρειο και το νερο του για να σε ενημερωσω να μπορεις να με βοηθησεις
επισης εαν διαβασες απο την αρχη το κειμενο αναφερω και εχω και φωτο περι ασθενειας και νομιζω οτι ειναι fungus γιατι παει καλυτερα ( εαν ηξερα την διαγνωση θα την θεραπευα κι εγω. το ποστ ειχε το νοημα επειδη ειμαι αρχαριος μηπως καποιο παιδι εμπειρο γνωριζει τι εχει το ψαρι με το ματι οπως ας πουμε η μαρια βοηθησε ωστε να προβουμε στην καταλληλη θεραπεια )

για το φαρμακο λεω αναλυτικα στο πρωτο μηνυμα μου ποιο χρησιμοποιω ποσο ριχνω και για ποσες μερες...

τι πληροφορια ζητατε να σας την δωσω

σημερα θα παρω τα υγρα για να δω αναλυτικα νιτρωδη νιτρικα και αμμωνια και θα σας τα ποσταρω

δυστυχως δεν γραφει
τα πλαστικα τα εβγαλα
το φιλτρο που μου προτεινεις να το παρω ετσι ή πιο κατω που το εχει με βανες και λαστιχακια;
δεν πρεπει να το παρω κομπλε;

genecr
20-02-13, 11:03
το φιλτρο που μου προτεινεις να το παρω ετσι ή πιο κατω που το εχει με βανες και λαστιχακια;
δεν πρεπει να το παρω κομπλε;

ναι πάρτο κομπλέ.
χωρίς βανάκια θα σε ταλαιπωρήσει πολύ όταν το καθαρίζεις

moufas1973
20-02-13, 11:06
ναι πάρτο κομπλέ.
χωρίς βανάκια θα σε ταλαιπωρήσει πολύ όταν το καθαρίζεις

σε ευχαριστω φιλε
αν παρω και λιγο μεγαλυτερο δηλαδη αντι το 2215 παω στο 2217 θα ειναι καλυτερα ή παιζει με την δυναμη που θα εχει να μου πεταει το νερο απεξω ή να κανει τρικυμια στο ενυδρειο ; εχεις καμια ιδεα;

genecr
20-02-13, 11:13
για τα λίτρα σου (60) το 2213, τα μεγαλύτερα θα στο κάνουν μάλλον πλυντήριο.
δες και τα αντίστοιχα της elite και της fluval, αρκετά αξιόπιστα και φτηνά.
http://www.petsupermarket.gr/200/κατάλογος/εξωτερικά-φίλτρα.html

moufas1973
20-02-13, 11:29
για τα λίτρα σου (60) το 2213, τα μεγαλύτερα θα στο κάνουν μάλλον πλυντήριο.
δες και τα αντίστοιχα της elite και της fluval, αρκετά αξιόπιστα και φτηνά.
http://www.petsupermarket.gr/200/κατάλογος/εξωτερικά-φίλτρα.html

τα ειδα και με βολευει τοπογραφικα και το καταστημα θεωρω ομως τα eheim ποιοτικως καλυτερα...
δυστυχως το εν λογω καταστημα δεν τα φερνει απο οτι ειδα και οσο εψαξα μονο απο θεσσαλονικη απο On line κατι που μισω πρεπει να τα παραγγειλω

delta66
20-02-13, 13:25
πες μου σε παρακαλω τι πρεπει να ξερεις για το ενυδρειο και το νερο του για να σε ενημερωσω να μπορεις να με βοηθησεις
επισης εαν διαβασες απο την αρχη το κειμενο αναφερω και εχω και φωτο περι ασθενειας και νομιζω οτι ειναι fungus γιατι παει καλυτερα ( εαν ηξερα την διαγνωση θα την θεραπευα κι εγω. το ποστ ειχε το νοημα επειδη ειμαι αρχαριος μηπως καποιο παιδι εμπειρο γνωριζει τι εχει το ψαρι με το ματι οπως ας πουμε η μαρια βοηθησε ωστε να προβουμε στην καταλληλη θεραπεια )

για το φαρμακο λεω αναλυτικα στο πρωτο μηνυμα μου ποιο χρησιμοποιω ποσο ριχνω και για ποσες μερες...

τι πληροφορια ζητατε να σας την δωσω

σημερα θα παρω τα υγρα για να δω αναλυτικα νιτρωδη νιτρικα και αμμωνια και θα σας τα ποσταρω

Κοιτα μη το παιρνεις στραβα. Η θεραπεια μιας ασθενεια ειναι λιγο πολυπλοκο πραγμα και για τον εμπειροτερο εδω μεσα.
Διαγνωση ασφαλης καταρχην, δεν μπορει να γινει ακομα κι αν εδινες ολα τα στοιχεια που αναφερει η φορμα διαγνωσης (και που δεν σου δωθηκε κακως να συμπληρωσεις εξαρχης, και βρισκεται στην κατηγορια των ασθενειων στα υπομνηματα φόρμα για καλύτερη διάγνωση ασθενειών. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298) Ακομα ομως κι αν σου ειχε δωθει, δεν εχεις μετρησεις κλπ. Κι αν ακομα ειχες και παλι μαντεψιες θα γινονται).
Θεραπεια (ιδιως με φαρμακα) λοιπον κανουμε μονο οταν οι ενδειξεις ειναι πολλες και σχεδον σιγουρες για την ταυτοτητα της ασθενειας. Και παλι με ρισκο. Ρισκο το οποιο δεν αναλαμβανουν πολλοι να παρουν την ευθυνη δινωντας συμβουλες, ιδιως με ελαχιστα δεδομενα στοιχεια.
Εγω παντως δεν καταλαβα τι μπορει να εχουν τα ψαρια.

Το μονο που μπορω να βοηθησω και παλι λεω, ειναι να σου πω να βελτιωσεις τις συνθηκες του ενυδρειου, και αφου ξεκινησες την θεραπεια να την τελειωσεις συμφωνα με τις οδηγιες του φαρμακου που χρησιμοποιεις (τις οποιες δεν γνωριζω).
Για να βελτιωσεις τις συνθηκες του ενυδρειου πρεπει να ξερεις πως να το κανεις, κι αυτο γινεται μελετωντας τα υπομνηματα.
Μια απλη προταση που μπορω να κανω ειναι η εξης αφου ποτε δεν εκανε κακο σε κανενα ενυδρειο κατι τετοιο.
Να κανεις σωστες και συχνες αλλαγες νερου, και να μπολιασεις το φιλτρο (μεχρι να ερθει το καινουριο).
Σωστες αλλαγες νερου σημαινει, να βαζεις πολυ αργα στο ενυδρειο (πχ μιση ωρα) νερο ιδιας θερμοκρασιας καταρχας (και ιδιου pH GH κατεπεκτασιν).
Για το μπολι κοιτα αυτα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52253&highlight=%EC%F0%EF%EB%E9%E1%F3%EC%E1

moufas1973
20-02-13, 13:50
Κοιτα μη το παιρνεις στραβα. Η θεραπεια μιας ασθενεια ειναι λιγο πολυπλοκο πραγμα και για τον εμπειροτερο εδω μεσα.
Διαγνωση ασφαλης καταρχην, δεν μπορει να γινει ακομα κι αν εδινες ολα τα στοιχεια που αναφερει η φορμα διαγνωσης (και που δεν σου δωθηκε κακως να συμπληρωσεις εξαρχης, και βρισκεται στην κατηγορια των ασθενειων στα υπομνηματα φόρμα για καλύτερη διάγνωση ασθενειών. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298) Ακομα ομως κι αν σου ειχε δωθει, δεν εχεις μετρησεις κλπ. Κι αν ακομα ειχες και παλι μαντεψιες θα γινονται).
Θεραπεια (ιδιως με φαρμακα) λοιπον κανουμε μονο οταν οι ενδειξεις ειναι πολλες και σχεδον σιγουρες για την ταυτοτητα της ασθενειας. Και παλι με ρισκο. Ρισκο το οποιο δεν αναλαμβανουν πολλοι να παρουν την ευθυνη δινωντας συμβουλες, ιδιως με ελαχιστα δεδομενα στοιχεια.
Εγω παντως δεν καταλαβα τι μπορει να εχουν τα ψαρια.

Το μονο που μπορω να βοηθησω και παλι λεω, ειναι να σου πω να βελτιωσεις τις συνθηκες του ενυδρειου, και αφου ξεκινησες την θεραπεια να την τελειωσεις συμφωνα με τις οδηγιες του φαρμακου που χρησιμοποιεις (τις οποιες δεν γνωριζω).
Για να βελτιωσεις τις συνθηκες του ενυδρειου πρεπει να ξερεις πως να το κανεις, κι αυτο γινεται μελετωντας τα υπομνηματα.
Μια απλη προταση που μπορω να κανω ειναι η εξης αφου ποτε δεν εκανε κακο σε κανενα ενυδρειο κατι τετοιο.
Να κανεις σωστες και συχνες αλλαγες νερου, και να μπολιασεις το φιλτρο (μεχρι να ερθει το καινουριο).
Σωστες αλλαγες νερου σημαινει, να βαζεις πολυ αργα στο ενυδρειο (πχ μιση ωρα) νερο ιδιας θερμοκρασιας καταρχας (και ιδιου pH GH κατεπεκτασιν).
Για το μπολι κοιτα αυτα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52253&highlight=%EC%F0%EF%EB%E9%E1%F3%EC%E1

καταρχας να σε ευχαριστησω για την ενασχοληση σου με το θεμα μου

γνωριζω οτι δεν υπαρχει ασφαλης διαγνωση δια τηλεφωνου που λενε, αλλα πιστεψε με οτι σιγουρα καποια παιδια εμπειρα απο εδω θα ξερουν ισως πολλα περισσοτερα απο τον ανθρωπο που μου εδωσε το φαρμακο και που ουτε καν φωτογραφια δεν ειδε...
να φανταστεις πηγα χθες να παρω τεστ για το νερο και η απαντηση του ηταν δεν πουλουσε και δεν φερνω πια...μιλαμε για τρελο after sale...

οσο για το στρωσιμο του ενυδρειου απο οτι καταλαβα απο την αρχη ολα λαθος τα εκανα, αλλα πιστεψε με δεν ειχα καθοδηγηθει σωστα ...εκανα ο,τι μου ελεγαν απο το πετ σοπ, οπως ο καθενας αν παει σε εναν ιατρο ακολουθει την θεραπεια...αν τωρα ο ιατρος ειναι ασχετος τα αποτελεσματα βγαινουν μετα :p

εγω αυτο που ζηταω απο εσενα ( ως πιο εμπειρο σιγουρα απο εμενα ) και οποιο αλλο παιδι εδω μεσα γνωριζει ειναι εαν ξερει τι ασθενεια εχει οπτικα παντα το χρυσοψαρο ( που πιθανολογω fungus γιατι ηδη παει καλυτερα με την θεραπεια ), ποσο καιρο πρεπει να κρατησει η θεραπεια και με τα δεδομενα που εχω δωσει για το ενυδρειο που εχω και θα δωσω κι αλλα για την ποιοτητα του νερου του να μου πει τι φιλτρο να παρω ( και για μελλοντικη χρηση αν παω σε μεγαλυτερο καποτε ενυδρειο, καταληγω μαλλον στο ehein 2217 ), και τι να κανω για να στρωσει το ενυδρειο μου

συγνωμη που σας κουρασα κι ευχαριστω για την ενασχοληση σας με το θεμα μου

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 60 λιτρα
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 9 μηνες
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 5 μηνες κι ηταν υγιεστατο οταν το πηρα
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 22 με θερμοστατη
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 3 χρυσοψαρα κι ενας πεκος
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 22 σταθερα
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: το ενα τριτο καθε 30 μερες με νερο της βρυσης χωρις να το προθερμανω οπως βγαινει κρυο και μετα ριχνω με το ματι tropical ESKLARIN ALOE vera και μια ωρα μετα παλι με το ματι ριχνω TROPICAL BactoActive. δυστυχως δεν γνωριζα και ξεπλενα με νερο της βρυσης το σφουγγαρι απο το φιλτρο
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 04-02-2013
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: καθε τρεις με τεσσερις μερες tropical vitality@color granulat και αραια για τον πεκο SERA wels-chips αν προλαβει μια και πανε τα μανιασμενα απο πεινα χρυσοψαρα και του τα τρωνε
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: μια λαμπα αλογονου λευκη που καιει καθημερινα για 6 ωρες με χρονοδιακοπτη, μια αντισταση θερμοστατη, ενα θερμομετρο, ενα eheim εσωτερικο EHEIM 2012, χαλικι κιτρινο, ενα καμπαναριο, ενα πλαστικο φυτο, εναν βραχο με ψευτικα λουλουδια.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ.....

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:
KH:
GH:
ΝΗ3 (αμμωνια):
ΝΟ2(νιτρώδη):
ΝΟ3(νιτρικά):
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: ενα χρυσοψαρο
2. ΔΕΡΜΑ:
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: φυσιολογικη
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): φυσιολογικα
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογικη
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ναι
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: πριν τεσσερις μερες με ενα βαμβακοειδες στο σημειο που φαινεται στην φωτο που ανεβασα στην αρχη με ταση να τρωει σαν πληγη απο κατω το δερμα
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΜΙΑ

1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: σε διαστημα 9 μηνων εχω χασει 2 πεκους στο ενυδρειο βρισκοντας απλα τον σκελετο τους και ενα χρυσοψαρο που το βρηκα ενα πρωι μπλεγμενο στο πλαστικο φυτο μπροστα απο το καμπαναριο στην φωτο αναποδα γυρισμενο και ασπρο σχεδον διαφανες...δεν εκανα κατι απλα το εβγαλα με την αποχη. αυτο συνεβει κανενα τριμηνο πριν..

1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : οχι
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : ναι διανυω σημερα την πεμπτη μερα το βραδυ με 15 ml GeneralTonic TetraMedica η δοση καθε 21:00. εχω δει βελτιωση, μειωση του βαμβακιου κι απο κατω φαινεται να κλεινει η πληγη και να βγαινει δερμα αλλα δεν ειναι φυσιολογικο ακομα
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

snakepanos
20-02-13, 14:20
Το περνεις οπως θελεις ,,φυσικα με τα βανιακια του ειναι ποιο καλα.

delta66
20-02-13, 14:36
Δεν σε κατηγορησε νομιζω κανεις εδω που εκανες τα λαθη απο αγνοια.
Ολοι εχουμε κανει αλλωστε.

Το θεμα ειναι να αντιμετωπιστει η ασθενεια αλλα και να διορθωθει η κατασταση που οδηγει σε αυτα τα προβληματα, γιατι παλι τα ιδια θα εχεις αν δεν διορθωθει.
Τα λαθη που εχεις ειναι οτι εκτος απο το αστρωτο φιλτρο (κι αυτο λυνεται ευκολα με μπολιασμα - βαλε αγγελια)
α) εχεις λαθος συνθεση ψαριων
και β) εχεις μικρο ενυδρειο για αυτα.

Πχ ο πλεκο ειναι ψαρι που γινεται 30-50 εκ. Εκτος οτι θελει μεγαλο ενυδρειο, δεν ειναι συμβατο με τα χρυσοψαρα.
Το καθε χρυσοψαρο common ειδους (οπως βλεπω στις φωτο) δεν θελει 30-50 λιτρα το ατομο (οπως συνηθως τα περισσοτερα fancy ειδη), αλλά 70-80 λιτρα.
Επισης υπαρχει ενα μινιμουμ στις διαστασεις του ενυδρειου που φιλοξενει τετοιο χρυσοψαρο, ασχετως ποσα ψαρια εχεις μεσα.
Οταν το ψαρι που εχεις, μπορει να φτασει φυσιολογικα 30-50 εκ μηκος δεν μπορει να το εχεις σε 30 λιτρα ουτε σε 70, ακομα κι αν ειναι ενα μονο του. κι αυτο γιατι ενα 70λιτρο δεν εχει καταλληλες διαστασεις για να κολυμπησει και να στριψει το ψαρι.
Πρεπει να βγουν τα ψευτικα διακοσμητικα και να μεινουν φυσικα διασκοσμητικα που δεν επηρεαζουν το νερο.
Το ειδος των ψαριων που εχεις, θελει ενυδρειο με μινιμουμ μηκος 120 εκ, και 50 εκ πλατος.

ΥΓ Το 2217 δεν κανει για 60 λιτρα ενυδρειο.

ΥΓ2 απο τις φωτο δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι fungus. Μαλλον για ογκος ή για columnaris μου φαινεται (βακτηριακη).
Εδω οι διαφορες http://www.americanaquariumproducts.com/columnaris.html

snakepanos
20-02-13, 14:49
Σπυρο για το 2213 τον εστηλα το λινκ.

delta66
20-02-13, 14:54
Ναι το ξερω.
Εδω απαντησα καταληγω μαλλον στο ehein 2217
Φυσικα το 2217 ειναι καταλληλο για αυτα τα 3 ψαρια.
Το θεμα ειναι οτι το 2217 ειναι ακαταλληλο για το 60λιτρο, οπως και το 60 λιτρο ειναι ακαταλληλο ενυδρειο για τα ψαρια αυτα.
Βγαλτε τα συμμπερασματα σας ;)
Ποιος ειναι ο αδυναμος κρικος?

genecr
20-02-13, 14:59
Φυσικα το 2217 ειναι καταλληλο για αυτα τα 3 ψαρια.
Το θεμα ειναι οτι το 2217 ειναι ακαταλληλο για το 60λιτρο, οπως και το 60 λιτρο ειναι ακαταλληλο ενυδρειο για τα ψαρια αυτα.
Βγαλτε τα συμμπερασματα σας ;)
Ποιος ειναι ο αδυναμος κρικος?

+1000

moufas1973
20-02-13, 15:41
+1000

το ολο λαθος ειναι η επιλογη λαθους ενυδρειου απο οτι καταλαβα...δηλαδη ενυδρειο και τοσα ψαρια = προβλημα

οποτε ερωτηση θεωρωντας δεδομενο οτι ενυδρειο δεν μπορω να αλλαξω λογω οικονομικης κρισης

εαν μεινουν 2 χρυσοψαρα με αυτο το ενυδρειο και το φιλτρο eheim 2012 με το σφουγγαρακι του χωρις εξωτερικο βιολογικο ειμαστε οκ;

η΄οπως και να εχει πρεπει να παρω εξωτερικο βιολογικο φιλτρο οποτε παμε για το 2213 ?

genecr
20-02-13, 15:48
δεν έχω κρατήσει χρυσόψαρα για να ξέρω και εμπειρικά αλλά βάσει της αρθογραφίας είναι μικρό για 2 common χρυσόψαρα.
διάβασε το ποστ 38 αναφέρει λεπτομέριες.
δε νομίζω εσωτερικό φιλτρο να κάνει δουλεια με χρυσόψαρα.

moufas1973
20-02-13, 15:52
δεν έχω κρατήσει χρυσόψαρα για να ξέρω και εμπειρικά αλλά βάσει της αρθογραφίας είναι μικρό για 2 common χρυσόψαρα.
διάβασε το ποστ 38 αναφέρει λεπτομέριες.
δε νομίζω εσωτερικό φιλτρο να κάνει δουλεια με χρυσόψαρα.

δηλαδη εχω παρει ενα ενυδρειο 60 λιτρων αυτη την στιγμη

παιζει να μπορει να γινει σωστο ενυδρειο εστω και με διαφορετικα ψαρια αν χαρισω τα χρυσοψαρα ή τσαμπα το πηρα; ....

απογοητεύτικα....:(

genecr
20-02-13, 15:53
και βέβαια μπορείς, δες κάποιες από τις επιλογές σου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573

delta66
20-02-13, 16:06
το ολο λαθος ειναι η επιλογη λαθους ενυδρειου απο οτι καταλαβα...δηλαδη ενυδρειο και τοσα ψαρια = προβλημα

οποτε ερωτηση θεωρωντας δεδομενο οτι ενυδρειο δεν μπορω να αλλαξω λογω οικονομικης κρισης

εαν μεινουν 2 χρυσοψαρα με αυτο το ενυδρειο και το φιλτρο eheim 2012 με το σφουγγαρακι του χωρις εξωτερικο βιολογικο ειμαστε οκ;

η΄οπως και να εχει πρεπει να παρω εξωτερικο βιολογικο φιλτρο οποτε παμε για το 2213 ?

Δεν καταλαβες τι εγραψα στο #38.
Δεν ειναι "ενυδρειο και τοσα ψαρια = προβλημα".
Ειναι "ενυδρειο και τετοια ψαρια = προβλημα"
Μαλλον πρεπει να τελειωσεις με τη θεραπεια και να τα δωσεις σε καμια λιμνη, για να βαλεις αλλα ψαρακια κρυου νερου (πχ συννεφακια, white cloud mountain minnow), και ουτε εξωτερικα φιλτρα, ουτε ενυδρεια, ουτε τιποτα.

moufas1973
20-02-13, 16:10
Δεν ηξερα οτι υπαρχει δυνατοτητα να τα δωσω σε λιμνη.

Οκ τοτε μολις ολα στρωσουν θα τα δωσω και με την βοηθεια σας θα χτισω απο την αρχη ενα πλεον προσεγμενο και σωστο ενυδρειο

maria p
20-02-13, 16:51
αν πρόσεξα καλά, έχεις θερμαντήρα οπότε μπορείς να βάλεις κι αλλα ψαράκια εκτός κρύου νερού, προσέχοντας την ψαροσύνθεση αν βάλεις περισσότερα του ενός είδους, αλλά και τον αριθμό τους. αν το αποφασίσεις, προχώρα αργά και ρώτα.
όμως τελείωσε με την θεραπεία των υπαρχόντων και χάρισέ τα κάπου,ίσως κι εδώ κάποιος να τα θέλει

genecr
20-02-13, 17:00
δυστυχώς μαρία τα ψαράκια και σε "σωστο" ενυδρείο να μπουν τη ζημιά τόσους μήνες την έχουν πάθει. και να γίνουν καλά πάλι θα αρρωστήσουν...:(
για άλλη μια φορά τις ευθύνες μου τις έχει ο πετσοπας...
:smt091

savvas27
20-02-13, 17:06
Δεν ηξερα οτι υπαρχει δυνατοτητα να τα δωσω σε λιμνη.

Οκ τοτε μολις ολα στρωσουν θα τα δωσω και με την βοηθεια σας θα χτισω απο την αρχη ενα πλεον προσεγμενο και σωστο ενυδρειο

:smt023:smt023:smt023:smt023 και μην απογοητευεσαι ολα καλα θα πανε με ενα σωστο ξεκινημα

maria p
20-02-13, 17:13
δυστυχώς μαρία τα ψαράκια και σε "σωστο" ενυδρείο να μπουν τη ζημιά τόσους μήνες την έχουν πάθει. και να γίνουν καλά πάλι θα αρρωστήσουν...:(
για άλλη μια φορά τις ευθύνες μου τις έχει ο πετσοπας...
:smt091
δηλαδή δεν θεραπεύονται οι ασθένειες? σοκαρίστηκα

genecr
20-02-13, 17:28
οι αρρώστιες φυσικά και θεραπεύονται.
όταν όμως το ψάρι εχει εκτεθεί σε αμμωνία νιτρώδη νιτρικά η αρρώστια είναι το αποτέλεσμα.

moufas1973
20-02-13, 17:44
οι αρρώστιες φυσικά και θεραπεύονται.
όταν όμως το ψάρι εχει εκτεθεί σε αμμωνία νιτρώδη νιτρικά η αρρώστια είναι το αποτέλεσμα.

να ρωτησω κατι ακομα
οταν λεμε δωστα σε λιμνη που δηλαδη απευθυνομαι; που βρισκω λιμνη για χρυσοψαρα;....

maria p
20-02-13, 17:52
τώρα δεν γίνεται. σε τι θερμοκρασία τα έχεις εσύ? ο καιρός είναι κρύος και οι περισσότερες λίμνες έχουν χαμηλή θερμοκρασία. όσα ψαράκια είναι από πριν έχουν προσαρμοστεί αναλογικά με την αλλαγή του καιρού. αυτά τώρα μαθημένα στην ζέστη και άρρωστα δεν θα επιβιώσουν. αν το κάνεις, ολοκλήρωσε την θεραπεία, κράτα τις σωστές παραμέτρους και όταν ζεστάνει ο καιρός θα βρεις λίμνη. τα χρυσόψαρα ζουν πολύ είναι κρίμα να τ αφήσουμε να πεθάνουν πρόωρα. κι εμένα όταν πήρα το μεγάλο ενυδρείο για να βάλω τα χρυσόψαρα όλοι μου έλεγαν "θα το χαραμίσεις". ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, γιατί αποκτούν τα ζώα μεγαλύτερη αξία ανάλογη με την απόσταση της πατρίδας τους απο μας

moufas1973
20-02-13, 18:08
Στους 22
Ναι δεν λεω για τωρα
Θα τα διατηρησω οσο καλυτερα μπορω κι οταν ζεστανει θα τα δωσω σε λιμνη αν και εχω δεθει ενα ετος μαζι τους και δεν μου παει να τα αφησω ετσι...

janickrules
20-02-13, 23:32
μην χαλιεσαι!
τα ιδια λαθη καναμε ολοι!

οπως σου ειπε και o ο φιλος delta,τα εν λογω ψαρια δεν μπορουν να ζησουν ΜΟΝΙΜΑ σε 60 λιτρα,αλλα για καποιο διαστημα τα κρατας!

προσπαθησε να τα θεραπευσεις και οταν πανε ολα καλα,κρινεις απο μονος σου!

μπορεις να τα δωσεις σε καποιον που εχει λιμνη/γλαστρολιμνη (εγω δυστυχως ειμαι κομπλε),ή μπορει μεχρι τοτε να εχεις βρει καποια ευκαιρια μεγαλου ενυδρειου σε καλη τιμη!

μην απογοητευεσαι!
μην βιαζεσαι!
και διαβασε ΚΑΛΑ τα υπομνηματα!

leda
21-02-13, 00:25
οχι σε λιμνη βρε παιδια εαν ειναι κολλητικη η ασθενεια..
δεν ξερουμε καν τι εχουν.

delta66
21-02-13, 08:17
Ληδα, ειπαμε οταν γινει καλα.
Σε ενυδρειο δλδ μπορει να δωθει αρρωστο ψαρι και σε λιμνη οχι? :)

moufas1973
21-02-13, 10:57
Μην ανησυχειτε καταρχας.
Μιλατε με ανθρωπο του χωρου υγειας που ποτε δεν θα εδινα κατι μη ασφαλες πουθενα.
Παλευω να σωσω τα ψαρια αν κ το κιστος ειναι πολυ μεγαλυτερο απο ρην ονομαστικη τους αξια γιατι εκτιμω την ζωη.
Μονο εφοσον νιωσω ασφαλεια απολυτη για οτι εχω θα το δωσω.

maria p
21-02-13, 11:42
προσωπικά δεν σκέφτηκα καθόλου, οτι θα το χειριστείς ανεύθυνα.
όμως πολλές φορές και το πιο απλό πράγμα μπορεί να διαφύγει της σκέψης μας. εκτός αυτού, συζητώντας εδώ στο φόρουμ, τα περιστατικά διαβάζονται από πολλά άτομα, ακόμα και μη μέλη, και πρέπει να αναλύονται κάποιες λεπτομέρειες για να μην οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση.
σε τι φάση είναι σήμερα ο ασθενής? τι θα κάνεις?

moufas1973
21-02-13, 11:51
προσωπικά δεν σκέφτηκα καθόλου, οτι θα το χειριστείς ανεύθυνα.
όμως πολλές φορές και το πιο απλό πράγμα μπορεί να διαφύγει της σκέψης μας. εκτός αυτού, συζητώντας εδώ στο φόρουμ, τα περιστατικά διαβάζονται από πολλά άτομα, ακόμα και μη μέλη, και πρέπει να αναλύονται κάποιες λεπτομέρειες για να μην οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση.
σε τι φάση είναι σήμερα ο ασθενής? τι θα κάνεις?

καλα τα λετε απλα πεσατε σε περιπτωση ....που περισσοτερο προσεχω τους διπλα παρα εμενα...

ο ασθενης...χμ...λοιπον κατω απο το ασπρο βαμβακι νιωθω οτι βγηκε λεπι...σαν να εγινε ενα καπαλο τωρα δηλαδη λιγο φουσκωνει αλλα απο κατω καλα παμε

το κακο ειναι οτι τα βλεπω ολα μεσα λιγο νευρικα...αρρωστησε και ο μικρος και τον εχω σπιτι και δεν πηγα ουτε δουλεια ουτε να παρω τα τεστ κι ετσι παω λιγο δυστυχως στα τυφλα...

νιωθω ομως οτι κατι ισως τα προβληματιζει...ειναι πολυ νευρικα οταν τα πλησιαζω ερχονται σαν τρελλα κοντα μου...ισως πεινανε; αν και τα ταισα ελαφρια...

επισης οταν αναπνεουν το στομα τους βγαινει πολυ εξω σαν να παιρνουν βαθια ανασα...χωρις ταχυπνοια...

ρε που πεσαμε...ανθρωπους κοιτουσα ψαρια θα θεραπευω :p

maria p
21-02-13, 11:55
πρέπει να κάνεις μεγάλη αλλαγή νερού επειγόντως, (νερό στην ίδια θερμοκρασία, αντιχλώριο και αργή προσθήκη του νερού ) έχει επιβαρυνθεί το νερό επιπλέον και από το φάρμακο. όταν βάζεις το φάρμακο να το βάζεις με κλειστά φώτα. τι αποφάσισες θα το συνεχίσεις? γιατί επ αυτού δεν ξέρω να σου πω.
περαστικά στον μικρούλη σου.

delta66
21-02-13, 12:01
Αυτο το gasping (λαχανιασμα στην επιφανεια) μπορει να οφειλεται στο οτι σου ζητανε φαι, αλλα μπορει να υπαρχει τοξικοτητα στο νερο, αμμωνια ή νιτρωδη που μπορει να οφειλεται στο αστρωτο φιλτρο ή στη θεραπεια που καποια φαρμακα επηρεαζουν την βιολογια (αν υπηρχε στο φιλτρο καποια, ή στο βυθο και λοιπες επιφανειες).
Συμπτωμα λοιπον της ανοδου αμμωνιας και νιτρωδων ειναι το λαχανιασμα. (τα νιτρωδη "κοβουν" το οξυγονο απο το αιμα, και το ψαρι ασφυκτια).
Μπορεις λοιπον (κακο δεν κανει) να κανεις μια μερικη αλλαγη νερου (με σωστη θερμοκρασια, αντιχλωριο και αργη εισαγωγη του νερου) 40% και να βαλεις αεραντλια (αν εχεις) ή αλλιως αυξησε την αναταραξη της επιφανειας μεσω της εξοδου του φιλτρου (η οξυγονωση του νερου γινεται μεσω αναταραξης της επιφανειας στα ενυδρεια, με το φαινομενο της ανταλλαγης αεριων).
Αν εχεις seachem prime, ριξε στο ενυδρειο μια δοση προληπτικα (αποτοξικοποιει αμμωνια νιτρωδη).
ααα στα ειπε και η Μαρια. :smt023

maria p
21-02-13, 12:09
χτες που διάβαζα τις ασθένειες και τις θεραπείες (εξ αιτίας του όσκαρ μου) είδα οτι συνιστούν, όταν βάζεις φάρμακο να κάνεις καθημερινές αλλαγές νερού πριν την προσθήκη της νέας δόσης φαρμάκου. δεν ξέρω τι λέτε επ αυτού, αν το κρίνετε σωστό αλλά μου φάνηκε λογικό

moufas1973
21-02-13, 12:28
χτες που διάβαζα τις ασθένειες και τις θεραπείες (εξ αιτίας του όσκαρ μου) είδα οτι συνιστούν, όταν βάζεις φάρμακο να κάνεις καθημερινές αλλαγές νερού πριν την προσθήκη της νέας δόσης φαρμάκου. δεν ξέρω τι λέτε επ αυτού, αν το κρίνετε σωστό αλλά μου φάνηκε λογικό

παιδια δεν εχω τιποτα απο αυτα που λετε αντλιες κτλ κι ουτε μπορω σημερα τουλαχιστον να βγω να παρω γιατι εχω αρρωστο το μικρο

ομως ανακατεψα λιγο την επιφανεια για να εμπλουτιστει το οξυγονο γιατι κι εμενα απο τις γνωσεις για ανθρωπους μου εδειξε οτι οντος τα ψαρια δειχνουν να θελουν οξυγονο κι αλλο

επισης εβαλα λιγο πιο ψηλα το φιλτρο ωστε οι μπουρμπουληθρες να πεφτουν σχεδον στην επιφανεια να κανει σαν κυμα για να ανακατευεται περισσοτερο το νερο με οξυγονο

θα κανω την αλλαγη

η σειρα που μου ειπανε στο πετ σοπ ηταν

αλλαζεις ενα τριτο νερο και μετα ριχνεις αντιχλωριο και μετα μια ωρα το antibacter

ειναι σωστη η΄οχι

το φαρμακο λεω να το κρατησω για μια βδομαδα γιατι πουθενα δεν βρηκα οδηγιες...το πολυ να γινει overdose αλλα με συχνες αλλαγες νερου ελπιζω να ξεπλενεται...δεν ξερω κι αν ειναι νεφροτοξικο κτλ κι αν εχουν τετοια τα ψαρια οπως οι ανθρωποι ή οχι..

maria p
21-02-13, 12:37
antibacter τι λες το generaltonic το φάρμακο που βάζεις?
επειδή είναι το ενυδρείο μικρό την αλλαγή μπορείς να την κάνεις χωρίς αντλία, όπως την κάνεις μέχρι τώρα. άδειασε πάνω από 20λ νερό, βάλε φρεσκο νερό σε ένα δοχείο, φροντίζοντας να είναι στην θερμοκρασία του ενυδρείου σου, βάλε αντιχλώριο και σιγά σιγά πρόσθεσε το φρέσκο νερό στο ενυδρείο δίνοντας τον χρόνο στα ψάρια να δεχθούν την αλλαγή σιγά σιγά.
όταν ολοκληρώσεις, σβύσε το φως και βάλε την νέα δόση φαρμάκου σου. κράτα την ανατάραξη όπως είπες. τα ψάρια αποβάλουν ούρα συνεχώς.
ρίξε μια ματιά εδώ πως λειτουργεί ο οργανισμός τους
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221

moufas1973
21-02-13, 12:40
Οχι. Αλλο το φαρμακο. Στο ενυδρειο εριχνα παντα αντιχλωριο κ μετα απο μια ωρα το antibacter που αναφερω στην φορμα

maria p
21-02-13, 12:53
Οχι. Αλλο το φαρμακο. Στο ενυδρειο εριχνα παντα αντιχλωριο κ μετα απο μια ωρα το antibacter που αναφερω στην φορμα
δεν ξέρω τι είναι, τι γράφει ακριβώς το σκεύασμα? ίσως είναι βακτήρια που δίνουν τα μαγαζιά για τα άστρωτα φίλτρα. τώρα με το φάρμακο η βιολογία (που δεν είχε αποκατασταθεί έτσι κι αλλοιώς ) χαλάει.

moufas1973
21-02-13, 13:15
δεν ξέρω τι είναι, τι γράφει ακριβώς το σκεύασμα? ίσως είναι βακτήρια που δίνουν τα μαγαζιά για τα άστρωτα φίλτρα. τώρα με το φάρμακο η βιολογία (που δεν είχε αποκατασταθεί έτσι κι αλλοιώς ) χαλάει.

Μαρια εχουν συμβει απανωτα λαθη σε αυτο το οικοσυστημα για το οποιο μιλαμε

1. Το ενυδρειο δεν στηθηκε σωστα απο την αρχη( να ναι καλα ο πετσοπας για αυτο )
2. Το ενυδρειο δεχθηκε λαθος αριθμο οικοτροφων. Επισης λαθος ο πετσοπας που μου ειπε σε 60 λιτρα χωρανε μεχρι 8 χρυσοψαρα
3. Το ενυδρειο λειτουργουσε λαθος ( εκανα αλλαγες καθε 30-40 μερες αφου ο πετσοπας μου ειπε με το φιλτρο εισαι μια χαρα )
4. Στις αλλαγες ξεπλενα καλα το φιλτρο με νερο της βρυσης ( Εδω μου ειπε ο πετσοπας με νερο ενυδρειου αλλα δεν μου ειπε τον λογο κι ετσι θεωρησα καλυτερο το νερο της βρυσης..λαθος δικο μου )
Επισης μου εδωσε να ριχνω αντιχλωριο και antibacter αλλα κανεις δεν ειπε να εχω θερμοκρασια πριν ριξω το νερο ενυδρειου
5. Κανεις δεν μου ειπε να ελεγχω νιτρωδη νιτρικα κτλ...λαθος του πετσοπα
6. Κανεις δεν μου ειπε οτι ο πεκος δεν παει με τα χρυσοψαρα και δεν καθαριζει οπως νομιζα τα τζαμια ( λαθος του πετσοπα )
7. Εχασα τρια ψαρια σε 8 μηνες ( ενα χρυσοψαρο και 2 πεκους ) και κανεις δεν μου ειπε οτι αυτο ειναι προβλημα. Το θεωρησα φυσιολογικο και ο πετσοπας το ιδιο
8. Λογικο στο πρωτο προβλημα λοιπον να μην ξερω ουτε τι γινεται, ουτε τι συμβαινει στο ενυδρειο ουτε φυσικα πως να το αντιμετωπισω. Ο πετσοπας μου εδωσε φαρμακο για τρεις μερες χωρις να μου πεις δες μια αμμωνια δες ενα νιτρικο τα νιτρωδη κτλ..
9. Παρολα αυτα θεωρω για ολα αυτα φερω μεγαλη ευθυνη γιατι δεν ασχοληθηκα κι εγω σοβαρα με την εννοια να μελετησω και να μαθω πρωτα μην ξεκινησω ολα αυτα...αλλα τα ψαρια ηρθαν σαν δωρο στα μικρα σε μια γυαλα απο την γιαγια σαν παιχνιδι κι ετσι μπηκα στο τρυπακι χωρις να το εχω ψαξει. Ομως επρεπε να διασταυρωσω κτλ...καλιο αργα παρα ποτε θα μου πεις

Τι σκοπευω να κανω

Δοξα τω Θεω εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι με μερακι κι ενδιαφερον που με κατατοπισαν οχι για το τι να κανω με τα ψαρια μια και δεν ειναι δυνατον να μου δωσουν συμβουλες για θεραπεια χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ αφου ουτε νιτρικα εχω ουτε μετρησεις ουτε τιποτα κι ολα γινονται κι εγιναν τυχαια, αλλα για το τι πρεπει να ειναι και πως ενα ενυδρειο τι να προσεχω κτλ και τι να εχει σαν εξοπλισμο σωστο

Συνεπως παλευω οπως μπορω τα τρια χρυσοψαρα που εχω και τον πεκο γιατι δεν μπορω ουτε να δωσω κανενα απο αυτα μια και δεν ξερω ποιο πλεον εχει μολυνθει και ποιο οχι, παλευω στα τυφλα με το φαρμακο για 7 μερες και συχνες αλλαγες κτλ κτλ κι αν σωθουν οσα σωθουν και παρακολουθηθουν δινονται σε λιμνη κτλ και το ενυδρειο στηνεται απο την αρχη μετα με guppy που ειναι πιο κοντα τα 60 λιτρα για αυτα και πιο χαλαρα τα πραγματα. Με σωστο εξοπλισμο και πλεον σωστη παρακολουθηση

Συγνωμη για το μεγαλο μυνημα αλλα να ευχαριστησω απο εδω μεσα ολους οσους ειτε διαβασαν ειτε βοηθησαν ειτε συνεχιζουν να με βοηθουν σαν αρχαριος που ειμαι ειτε μεσω ποσταρισματος ειτε μεσω μηνυματων πριβε

Αυταααααα :smt023

υ.γ. Τα ψαρια εδω και δυο μερες ασχολουνται απιστευτα πολυ με το χαλικι λες και κατι ψαχνουν κι οταν πλησιαζω απο μακρια στο ενυδρειο κανουν σαν παλαβα...

leda
21-02-13, 13:16
Ληδα, ειπαμε οταν γινει καλα.
Σε ενυδρειο δλδ μπορει να δωθει αρρωστο ψαρι και σε λιμνη οχι? :)

ειπα εγω να δωθει σε αλλο ενυδρειο?
που και παλι,σε αλλο ενυδρειο,αντε να κολλαγε 2-3 ψαρια ακομη..στην λιμνη,εαν ηταν κατι επικινδυνο,ποσα να κολλουσε?:confused:
τελος παντων,ουσιαστικα μια διευκρινηση εκανα.

maria p
21-02-13, 13:22
ναι έτσι είναι όπως τα λες και όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα την έχουμε "πατήσει".
τέλος πάντων σωστά θα κάνεις μεγάλες αλλαγές και αφού υπολογίζω το σάββατο θα είναι τελευταία μέρα φαρμάκου, αγόρασε τον άνθρακα να καθαρίσεις τον ενυδρείο από το φάρμακο την κυριακή. μετά πάλι θα χρειαστείς συχνές αλλαγές τουλάχιστον 3φορές την βδομάδα γιατί έχεις άστρωτο φίλτρο.και σιγά σιγά βλέπουμε και την πορεία των ψαριών. και ρώτα και τα άλλα παιδιά για το αλάτι, εγώ είμαι φανατική υπέρμαχός του με συντηρητική χρήση φυσικά.

moufas1973
21-02-13, 13:26
ναι έτσι είναι όπως τα λες και όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα την έχουμε "πατήσει".
τέλος πάντων σωστά θα κάνεις μεγάλες αλλαγές και αφού υπολογίζω το σάββατο θα είναι τελευταία μέρα φαρμάκου, αγόρασε τον άνθρακα να καθαρίσεις τον ενυδρείο από το φάρμακο την κυριακή. μετά πάλι θα χρειαστείς συχνές αλλαγές τουλάχιστον 3φορές την βδομάδα γιατί έχεις άστρωτο φίλτρο.και σιγά σιγά βλέπουμε και την πορεία των ψαριών. και ρώτα και τα άλλα παιδιά για το αλάτι, εγώ είμαι φανατική υπέρμαχός του με συντηρητική χρήση φυσικά.

ναι πρεπει να καταληξουμε και σε μια θεραπεια κι αποθεραπεια σωστα
αρα καταληγουμε ολοι(εμπειροι και μη) μεχρι Σαββατο δινω την θεραπεια αυτη κανοντας αλλαγες νερου κτλ και Κυριακη ριχνω ανθρακα ;;;;;;
εδω θελω λιγη βοηθεια στα εξης:

1)Στις αλλαγες που κανω θα ριχνω και το αντιχλωριο και το antibacter? και το βραδυ κανονικα το φαρμακο;
2)ποσο ανθρακα θα ριξω και με το φιλτρο το εσωτερικο τι θα κανω; πως θα το ξεπλυνω αφου το νερο εχει ηδη φαρμακο του ενυδρειου;
3)να ριξω αλατι και αν ναι ποιο σκευασμα και ποσο;

maria p
21-02-13, 13:34
αντιχλώριο στις αλλαγές πάντα.
το αντιμπακτέρ δεν ξέρω τι είναι, καλύτερα μην επιβαρύνεις το νερό με διάφορα.
το φίλτρο δεν χρειάζεται να το ξεπλύνεις.
ο άνθρακας είναι σε μορφή ψιλών κόκκων. θα τον βάλεις σε μια γυναικεία κάλτσα νάυλον. όχι ολόκληρη ένα κομμάτι της και όχι αυτό της φτέρνας που είναι πυκνοπλεγμένο, θα το δέσεις και θα το βάλεις στο φίλτρο κάνοντας λίγο χώρο στο σφουγγάρι που έχεις. για το ενυδρείο σου πιστεύω οτι η ποσότητα πρέπει να είναι ένα μικρό πουγκί. πρέπει να γράφει αναλογία γραμμαρίων στην συσκευασία. δεν είναι τόσο ουσιώδες.
αν κάτι περιγράφω λάθος ας διορθώσει όποιος γνωρίζει.
το αλάτι μπορείς και απο βδομάδα, περίμενε γνώμες.
να πάνε όλα καλά και να σε δω πως θα τ αποχωριστείς μετά.

exelix
21-02-13, 13:45
Κατέβασε τις οδηγίες για το General Tonic από εδώ (http://www.tetra-service.net/tetra/go/61B80F9FA33684D194D7AB6DE467A2DC/?lang_id=2&medientyp=gebrauchsanweisungen). Επέλεξε το General Tonic και πάτα κάτω κάτω το Mark for ZIP download και μετά κατέβασε το αρχείο.

Τις οδηγίες θα τις ακολουθείς ακριβώς όπως τις λέει η εταιρεία. Αν έχω καταλάβει σωστά εσύ ρίχνεις κάθε μέρα; Αν ναι άσε λίγο το ψαράκι να ηρεμήσει και κάνε ό,τι λένε οι οδηγίες. Καλύτερα είναι η θεραπεία να γίνεται σε καραντίνα μόνο για το άρρωστο. Από εδώ και πέρα προσπάθησε να προμηθευτείς τεστ, ώστε να δεις εάν έχει επηρεαστεί η βιολογία σου.

delta66
21-02-13, 13:51
ειπα εγω να δωθει σε αλλο ενυδρειο?
που και παλι,σε αλλο ενυδρειο,αντε να κολλαγε 2-3 ψαρια ακομη..στην λιμνη,εαν ηταν κατι επικινδυνο,ποσα να κολλουσε?:confused:
τελος παντων,ουσιαστικα μια διευκρινηση εκανα.ΟΚ, Ληδα μου. :smt023:cool:
Αν γινεται θεραπεια με αντιβιωση, πρεπει να ολοκληρωθει οπως προσταζουν οι οδηγιες.
Δεν πρεπει να διακοπτεται η θεραπεια γιατι μενουν ανθεκτικα στελεχη.
(αλλα θα τα γνωριζει ο Διονυσης αφου ασχολειται στο τομεα της υγειας)

moufas1973
21-02-13, 15:51
Κατέβασε τις οδηγίες για το General Tonic από εδώ (http://www.tetra-service.net/tetra/go/61B80F9FA33684D194D7AB6DE467A2DC/?lang_id=2&medientyp=gebrauchsanweisungen). Επέλεξε το General Tonic και πάτα κάτω κάτω το Mark for ZIP download και μετά κατέβασε το αρχείο.

Τις οδηγίες θα τις ακολουθείς ακριβώς όπως τις λέει η εταιρεία. Αν έχω καταλάβει σωστά εσύ ρίχνεις κάθε μέρα; Αν ναι άσε λίγο το ψαράκι να ηρεμήσει και κάνε ό,τι λένε οι οδηγίες. Καλύτερα είναι η θεραπεία να γίνεται σε καραντίνα μόνο για το άρρωστο. Από εδώ και πέρα προσπάθησε να προμηθευτείς τεστ, ώστε να δεις εάν έχει επηρεαστεί η βιολογία σου.

τα τεστ λογω θεραπειας επι τετραημερου δεν θα επηρεασουν το αποτελεσμα ή τα αντιδραστηρια του τεστ;

exelix
21-02-13, 16:00
Δε νομίζω ότι έχει αναφερθεί ποτέ τέτοιο θέμα.

moufas1973
21-02-13, 17:40
Σημερα ή αυριο θα προσπαθησω να παω να αγορασω καποια απαραιτητα για το ενυδρειο

εχω καταληξει σε αυτα

http://www.petsupermarket.gr/2411/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-carbon-375gr.html

http://www.petsupermarket.gr/2480/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hagen-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82.h tml

http://www.petsupermarket.gr/5855/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/nitrite-profi-test.html

http://www.petsupermarket.gr/5856/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/nitrate-profi-test.html

http://www.petsupermarket.gr/2603/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/seachem-prime-100ml.html

ειμαι καλυμμενος ή χρειαζομαι κατι διαφορετικο ή κατι ακομα;
ακουω αποψεις απο ολους να προχωρησω εαν ειναι μην το καθυστερω...ευχαριστω

υ.γ. το φιλτρο ακομα το ψαχνω μπας και βρω τιποτα καλυτερο στις αγγελιες ειτε στο εμποριο εξωτερικο και παντα για eheim μιλαμε

maria p
21-02-13, 17:56
νομίζω το 3ο είναι για θαλασσινά. κατ τ άλλα είσαι οκ, τώρα απο μάρκες ποια είναι καλύτερη δεν ξέρω. εγώ έχω τέτρα και σέρα αλλά δεν μπορώ ν αξιολογήσω.
για περίμενε λίγο κανέναν άλλο.
αλάτι πάρε από σουπερ μάρκετ να έχεις , χοντρό χωρίς πρόσθετα, εγώ έχω ένα "χιων" γράφει "εντελώς φυσικό" και στα συστατικά πίσω μόνο "αλάτι θαλασσινό"

moufas1973
21-02-13, 17:57
το αλατι τι θα το κανω; αφου θα παρω το υγρο αυτο για την αμμωνια;

τι εννοεις ειναι για θαλασσινα; δεν πρεπει να παρω για νιτρικα νιτρωδη και αμμωνια τεστ;

maria p
21-02-13, 18:08
μετρήσεις πρέπει να κάνεις γι αυτά τα στοιχεία
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):

δεν ξέρω μήπως υπάρχουν σετ που μετράνε άνω του ενός στοιχείου για πιο οικονομικά

delta66
21-02-13, 18:29
το αλατι τι θα το κανω; αφου θα παρω το υγρο αυτο για την αμμωνια;

τι εννοεις ειναι για θαλασσινα; δεν πρεπει να παρω για νιτρικα νιτρωδη και αμμωνια τεστ;
Το αλατι δεν λυνει προβληματα αμμωνιας.
Χρησιμοποιειται για αλλους λογους.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221

Τα τεστ αυτα δεν τα εχω δοκιμασει.
Ο ανθρακας και το αντιχλωριο ειναι ΟΚ.
Τα σημαντικα τεστ για τωρα ειναι αυτα
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):

moufas1973
21-02-13, 19:09
ακριβο χομπυ επελεξα και οχι τιποτα...πεσαμε και στην κριση #@%$!#%#@%$#@

:(

delta66
21-02-13, 19:17
Κοιτα, στην αρχη ετσι ειναι.
Μετα δεν εχει τοσα εξοδα. Ιδιως ενα ενυδρειο με χρυσοψαρα, τιποτα.
Οταν ωριμασει ενα ενυδρειο, εχει σωστη φιλτρανση και ιχθυοφορτωση και γινονται οι αλλαγες του, δεν θελει τοσο τρεξιμο.
Θα βαρεθεις τοσ δλδ που δεν θα κανεις τιποτα, που θα περιμενεις ποτε θα ερθει η ωρα να ταισεις ή για να κανεις αλλαγη νερου, για να πεις οτι ασχολεισαι με το χομπι και δεν εισαι απλος θεατης. :D
(εσυ ομως με μικρο ενυδρειο θα εισαι λιγο πιο στριμωχτα)

Αλλοι περασαμε χειροτερα, που δεν ειχαμε κανενα να μας προφυλαξει απο ασκοπες (και πολλες φορες και επικινδυνες για τα ζωντανα) αγορες ενυδρειακων.

moufas1973
21-02-13, 19:20
ειχα την κιθαρα μου τι ζητουσε; λιγο ρευμα και καμια ωτοασπιδα των τριγυρω :smt044

maria p
21-02-13, 19:22
χα χα, τα ψάρια είναι αθόρυβα...
να κοιτάξετε την ημερομηνία λήξης των τεστς

delta66
21-02-13, 19:23
ειχα την κιθαρα μου τι ζητουσε; λιγο ρευμα και καμια ωτοασπιδα των τριγυρω :smt044
Αστο.
Αυτο ειναι ακριβο.
Ασχολουμε .... μερικες εβδομαδες, και ξερω.
Με μια μονο απο τις κιθαρες (http://www.facebook.com/media/set/?set=a.183442198388397.45058.100001678553739&type=3) μου στηνω Fishroom , πχ αυτη που φαινεται στο αβαταρ μου κοστιζει κοντα 4000 (http://www.zozef.gr/eshop/xx-733.html) Ε

moufas1973
22-02-13, 18:41
---------------------
το απογευμα εχω στειλει ανθρωπο να μου φερει ανθρακα και για την αμμωνια υγρο αυτο που μου προτεινε ο Σπυρος
χθες βραδυ τελειωσε η θεραπεια βασει οδηγιων που μου βρηκε ο exelix να ναι καλα το παιδι

Εχω μεσα στο ενυδρειο ενα εσωτερικο eheim Eheim Pick Up 2012 κι ενα καβατζα Eheim Pick Up 2008 που ηταν της μανας του το οποιο εχω βγαλει κοντα ενα μηνα και δεν το χρησιμοποιω
Αρα σημερα πρεπει να μπει ο ανθρακας
Σας παρακαλω μπορειτε να μου πειτε την σειρα που πρεπει να τα κανω τα παρακατω;
1)αλλαγη νερου και ποσο
2)αντιχλωριο
3)ανθρακας ποσο και για ποσο? διαβασα ενα 24 ωρο ..ισχυει?
4)antibacter
5)ξεπλυμα φιλτρου εσωτερικου Eheim Pick Up 2012 και με τι αφου το ηδη υπαρχον νερο εχει φαρμακο
6)υγρο για την αμμωνια και ποσο αν υποθεσουμε οτι στο 60λιτρο εχω 50 λιτρα νερο μεσα
7) κατι αλλο που πρεπει να κανω και ξεχασα

Επισης μια ερωτηση
Για να μην κοβω σφουγγαρια και χαλαω βιολογιες κτλ μπορω να κρατησω το Eheim Pick Up 2012 που ηδη δουλευει, και τον ανθρακα να τον βαλω στο Eheim Pick Up 2008 κι αν ναι με το σφουγγαρι του ή χωρις, μονο μεσα σε μια καλτσα; ωστε να δουλευουν και τα δυο, το κανονικο με το σφουγγαρι, και το αλλο με τον ανθρακα;

Η πορεια του ψαριου:
Στο σημειο παει να φυγει το βαμβακι ( Υπαρχει ακομα λιγο ) και απο κατω εχει στη μεση ενα μικρο μαυρο σημειο σαν κεφαλη καρφιτσας και δειχνει να εχει βγει λεπι κανονικα
Η νευρικοτητα παραμενει και σε αυτο και στα αλλα μονο οταν ομως πλησιαζω...

maria p
22-02-13, 18:56
---------------------
το απογευμα εχω στειλει ανθρωπο να μου φερει ανθρακα και για την αμμωνια υγρο αυτο που μου προτεινε ο Σπυρος
χθες βραδυ τελειωσε η θεραπεια βασει οδηγιων που μου βρηκε ο exelix να ναι καλα το παιδι

Εχω μεσα στο ενυδρειο ενα εσωτερικο eheim Eheim Pick Up 2012 κι ενα καβατζα Eheim Pick Up 2008 που ηταν της μανας του το οποιο εχω βγαλει κοντα ενα μηνα και δεν το χρησιμοποιω
Αρα σημερα πρεπει να μπει ο ανθρακας
Σας παρακαλω μπορειτε να μου πειτε την σειρα που πρεπει να τα κανω τα παρακατω;
1)αλλαγη νερου και ποσο 60-70%
2)αντιχλωριο ότι γράφει η συσκευασία
3)ανθρακας ποσο και για ποσο? διαβασα ενα 24 ωρο ..ισχυει? δεν είμαι σίγουρη , νομίζω και παραπάνω
4)antibacter
5)ξεπλυμα φιλτρου εσωτερικου Eheim Pick Up 2012 και με τι αφου το ηδη υπαρχον νερο εχει φαρμακο με το υπάρχον νερό
6)υγρο για την αμμωνια και ποσο αν υποθεσουμε οτι στο 60λιτρο εχω 50 λιτρα νερο μεσα γνωμη μου όχι
7) κατι αλλο που πρεπει να κανω και ξεχασα

Επισης μια ερωτηση
Για να μην κοβω σφουγγαρια και χαλαω βιολογιες κτλ μπορω να κρατησω το Eheim Pick Up 2012 που ηδη δουλευει, και τον ανθρακα να τον βαλω στο Eheim Pick Up 2008 κι αν ναι με το σφουγγαρι του ή χωρις, μονο μεσα σε μια καλτσα; ωστε να δουλευουν και τα δυο, το κανονικο με το σφουγγαρι, και το αλλο με τον ανθρακα; δεν έχεις βιολογία αλλά ναι βάλτο και άστο και αργότερα όταν βγάλεις τον άνθρακα λόγω της μεγάλης ιχθυοφόρτισης

Η πορεια του ψαριου:
Στο σημειο παει να φυγει το βαμβακι ( Υπαρχει ακομα λιγο ) και απο κατω εχει στη μεση ενα μικρο μαυρο σημειο σαν κεφαλη καρφιτσας και δειχνει να εχει βγει λεπι κανονικα
Η νευρικοτητα παραμενει και σε αυτο και στα αλλα μονο οταν ομως πλησιαζω... αυτό συνήθως το κάνουν για να τα ταίσεις

τα δύο υγρά που γράφεις δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και πιστεύω καλύτερα να μην επιβαρύνεις το νερό σου. ωστόσο περίμενε να σου πουν κι άλλοι.

moufas1973
23-02-13, 22:53
Καλησπερα
λοιπον η θεραπεια τελειωσε

σημερα εγινε με σκουπα σωστα πλεον η αλλαγη νερου, μπηκε και το αντιχλωριο με δεσμευτικο αμμωνιας και το δευτερο eheim2008 με σφουγγαρακι στο πατο και απο πανω ανθρακα σε καλτσα σχηματος και μεγεθους μικρου πουγκιου

Τα ψαρια ειναι πολυ χαρουμενα παρολο που το αρρωστο δεν εχει εντελως αποθεραπευθει, αν και εχει εμφανως υποχωρησει το προβλημα

Ειδομεν...ελπιζω ολα να πανε καλα

Ευχαριστω ολους και ιδιαιτερα την Μαρια για την αγωνια της και τις συμβουλες της και τον Σπυρο που τον πεθανα στο πμ...

Σπυρο ειπαμε πως θα στο ξεπληρωσω φιλε

Και παλι ευχαριστω...

αντε να δουμε

delta66
23-02-13, 23:07
Καλη τυχη.
Δεν χρειαζεται να ξεπληρωσεις τιποτα.

moufas1973
23-02-13, 23:09
Καλη τυχη.
Δεν χρειαζεται να ξεπληρωσεις τιποτα.

πλακα κανω για να μην γινει παρεξηγηση οτι ο Σπυρος ειτε ζητησε κατι ειτε εγω θα του δωσω κατι...

το παιδι μιλαμε δεν επρεπε να λεγεται Σπυρος αλλα Σαμαρειτης...

ισως του πληρωσω τα χαπια που σιγουρα πηρε για το πρηξιμο που του εριξα :smt044

maria p
24-02-13, 08:19
καλημέρα, παρακαλώ :) moufas1973, τα χουμε πει και σε άλλο ποστ, δεν είναι οι δυνάμεις μου αρκετές κι εγώ στον delta 66 στηρίχτηκα για να βοηθηθείς.
όλα καλά να πάνε με τα ψαράκια σου και με το ενυδρείο σου. βάλε στο πρόγραμμα κανένα φυσικό φυτάκι, θα βοηθήσει και διακοσμητικά και στην ποιότητα νερού.

moufas1973
25-02-13, 00:16
καλημερα παιδια και καλη βδομαδα να εχουμε

ηθελα να ρωτησω στο ενυδρειο μου των 60 λιτρων μπορω αν θελω να βγαλω το καπακι απο πανω και να το αφησω ανοιχτο; ή θα πεταχτει κανενα χρυσοψαρο κατω;

και αυτο εχει να κανει με το να ανανεωνεται το οξυγονο καλυτερα μια και δεν θα εχει κλειστο καπακι απο πανω;

απλα θα χασω τον φωτισμο του που ειναι ενσωματωμενος στο καπακι αλλα αυτο δεν νομιζω να εχει αντικτυπο στα ψαρακια

σας ευχαριστω

maria p
25-02-13, 09:33
καλημέρα, καλή βδομάδα!
όχι δεν γίνεται τα χρυσόψαρα να τα έχεις χωρίς καπάκι, μπορεί να πεταχτούν και έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις.
για καλύτερη οξυγόνωση, μέσω της εξόδου του φίλτρου σου. δοκίμασε να σκάει στην επιφάνεια π.χ όπου σου δώσει καλυτερο αποτέλεσμα.
επίσης χωρίς καπάκι θα έχεις μεγαλύτερη εξάτμιση και απώλεια νερού.
και συχνές αλλαγές όπως έχουμε πει.

delta66
25-02-13, 12:05
Δεν χρειαζεται να το βγαλεις.
Και τα μικρα ανοιγματα στο καπακι φτανουν για να μπαινει αερας.
Αναλογη των ψαριων και της θεροκρασιας, αναταραξη χρειαζεται. (οσο ανεβαινει η θερμοκρασια μειωνεται το οξυγονο στο νερο).
Θα ελεγα οτι αυτο που χρειαζεται να βγει, ειναι οτι περιττο μειωνει το χωρο μεσα στο ενυδρειο.

maria p
27-02-13, 20:01
το ψαράκι πως πάει? έχω την εντύπωση πως όλα είναι καλύτερα.

moufas1973
27-02-13, 22:53
Δυστυχως Μαρια τα ιδια. Δεν εχει θεραπευθει δεν εχει επιδεινωθει. Μια εκνευριστικη στασιμοτητα.
Δεν μπορω να καταλαβω ()&@€;:;5€!,?&@@€€!

maria p
27-02-13, 22:59
Δυστυχως Μαρια τα ιδια. Δεν εχει θεραπευθει δεν εχει επιδεινωθει. Μια εκνευριστικη στασιμοτητα.
Δεν μπορω να καταλαβω ()&@€;:;5€!,?&@@€€!
κι εγώ τα ίδια... για κάτσε μήπως κάποιος καλύτερος γνώστης σου δώσει κάποια γνώμη.

moufas1973
28-02-13, 00:39
κι εγώ τα ίδια... για κάτσε μήπως κάποιος καλύτερος γνώστης σου δώσει κάποια γνώμη.

μου φαινεται πρεπει να το κοινωνησω το ψαρι...
δεν βλεπω φως χαχα

maria p
28-02-13, 00:51
μου φαινεται πρεπει να το κοινωνησω το ψαρι...
δεν βλεπω φως χαχα
λες να το "ρίξουμε" στα βουντού και τις προσευχές?:)

moufas1973
28-02-13, 00:55
κι οχι τιποτα..εμενα ο φουκαρας πιανει και λιγο χωρο στο χωμα...
εσυ θα μουρλαθεις στην φορολογια και στα χαρατσια με τετοιο ογκο :p

maria p
28-02-13, 01:00
κι οχι τιποτα..εμενα ο φουκαρας πιανει και λιγο χωρο στο χωμα...
εσυ θα μουρλαθεις στην φορολογια και στα χαρατσια με τετοιο ογκο :p
φτου φτου τέτοια λόγια κι εχω αγχωθεί "τα μάλα" :)

genecr
01-03-13, 11:01
τελικά έχουν γίνει μετρήσεις στο νερο

moufas1973
28-03-13, 22:12
Καλησπερα σε ολους :)

Απο τοτε που πρωτοπαρουσιασα το προβλημα στο χρυσοψαρο περασε καμποσος καιρος

Το χρυσοψαρο μετα τη θεραπεια εμφανισιακα δεν αλλαξε, δεν βελτιωθηκε, αλλα ουτε χειροτερεψε

Επισης και λειτουργικα απο θεμα ορεξης κινησης κτλ δεν παρουσιασε κατι

Τελος κανενα απο τα χρυσοψαρα που βρισκονται μαζι του δεν παρουσιασε κατι

Να σημειωσω οτι εαν δεν υπηρχε το εμφανισιακο αυτο προβλημα χαμπαρι δεν θα ειχα παρει οτι κατι εχει γιατι τιποτα απολυτως δεν εχει αλλαξει στην συμπεριφορα του τοσο καιρο

Τελος μετρησεις δεν εχουν γινει αλλα εχω βαλει μεσα εναν δεικτη αμμωνιας ο οποιος δειχνει φυσιολογικα επιπεδα αμμωνιας
Και ο θερμοστατης διατηρει την θερμοκρασια στους 22 βαθμους οπως τον εχω ρυθμισμενο

Τα ταιζω τα γνωστα φυλλαρακια 2 φορες την ημερα, αρκετα θα ελεγα, αλλα τα τρωνε λαιμαργα εντελως....

Παραθετω τις φωτογραφιες πως εχει το χρυσοψαρο σημερα και παρακαλω εαν καποιος μπορει απο τις φωτο να συμπερανει τι προβλημα μπορει να εχει το χρυσοψαρο και πως να το θεραπευσω ας ποσταρει

Ευχαριστω

http://imageshack.us/scaled/thumb/708/14564670.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/708/14564670.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/829/76117950.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/829/76117950.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/534/36039525.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/534/36039525.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/12/18319377.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/12/18319377.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/198/16399204.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/198/16399204.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/834/18128153.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/834/18128153.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/843/88878851.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/88878851.jpg/)

maria p
28-03-13, 23:30
αν θυμάμαι καλά του έχεις κάνει θεραπεία και δεν έχει ξαναβγάλει λέπια?

moufas1973
28-03-13, 23:34
Μετα τη θεραπεια Μαρια ειναι οπως ηταν και πριν κι οπως το βλεπεις στην φωτο τωρα

Ειτε εκανα ειτε οχι θεραπεια καμια διαφορα

Αλλα και καμια αλλαγη στην συμπεριφορα του

maria p
29-03-13, 08:39
δυστυχώς δεν ξέρω να σε πληροφορήσω.
αν όμως θέλεις να πάρεις γνώμες (που πρέπει κατά την άποψή μου), κάνε ένα ιστορικό απ την αρχή και άνοιξε νέο θέμα, γιατί αυτό είναι πολυσέλιδο και κανείς που ξέρει δεν θα κάτσει να διαβάσει όλ' αυτά για να σου δώσει γνώμη.
την βασική πληροφορία που χρειάζεσαι είναι αν παραμένει το έλκος μετά την θεραπεία και τι πρέπει να προσέχεις σε σχέση με την πιθανή ευαισθησία του ψαριού ή μήπως είναι κάποια ασθένεια που δεν έχει θεραπευτεί.
έχεις παρατηρήσει σ εκείνο το σημείο αν έχει λέπια? μήπως είναι απλά αποχρωματισμός?