Επιστροφή στο Forum : Background σε betta tank
Κουραμπιές
15-02-13, 13:31
Να ρωτησω τι background βαζετε σε betta tank? Εχω το 450αρι με 100cardinals 4 αγγελοψαρα και 2 ansistrus και πηρα τον μονομαχο που ειχαμε στο περιπτερο του ΠΣΦΕ στην εκθεση, με σκοπο να του στησω δικο του ενυδρειο. Προσωρινα θα τον εβαζα με διαχωριστικο στο 450αρι οπως και εκανα, αλλα δραπετευσε και με χαρα βλεπω οτι δεν τον πειραζει κανενα αγγελοψαρο, τον αγνοουν. Ομως, τον βλεπω συχνα στο πισω τζαμι που εχω μαυρο φοντο, να ανοιγει βραγχια. Μηπως βλεπει καποια αμυδρη αντανακλαση? Ειναι αφισα ενυδρειου γυαλιστερη.
Επειδη το ενυδρειο ξαναστηθηκε απτο 0, δεν εχω πολλα φυτα πισω να κρυβουν την πλατη, μηπως να περιμενω να φουντωσουν? Να βαψω την πλατη μαυρη και τελος? Να βαλω μαυρο χαρτονι? :confused::confused:
υπάρχει ένα υλικό δεν ξέρω πως το λένε το πουλάνε στα petshops για τα ενυδρεία που το βάζεις μέσα στην πλάτη, είναι μαύρο σαγρέ με αυλακια.όταν είχα μονομάχο επειδή το πήρα εκ των υστέρων, το είχα κολλήσει απ έξω στην πλάτη. βοηθάει να μην κάνει είδωλο το τζάμι. βέβαια καθρεφτίζεται και πλαγίως και εκνευρίζεται αλλά με τα φυτά και το σκούρο νερό, ξεπερνιέται
nikolakis94
15-02-13, 13:37
Επειδη ειναι μαυρο το φοντο η επιφανεια γινεται σαν καθρεφτης και βλεπει το εαυτο του.
είναι αυτό και δεν καθρεφτίζει
http://www.interpetshop.gr/product.asp?catid=3631
Κουραμπιές
15-02-13, 13:43
υπάρχει ένα υλικό δεν ξέρω πως το λένε το πουλάνε στα petshops για τα ενυδρεία που το βάζεις μέσα στην πλάτη, είναι μαύρο σαγρέ με αυλακια.όταν είχα μονομάχο επειδή το πήρα εκ των υστέρων, το είχα κολλήσει απ έξω στην πλάτη. βοηθάει να μην κάνει είδωλο το τζάμι. βέβαια καθρεφτίζεται και πλαγίως και εκνευρίζεται αλλά με τα φυτά και το σκούρο νερό, ξεπερνιέται
Σαν τις πλατες της juwel λες? Δωσε καμια φωτο.
Α οκ αυτο ειναι....ποσο λες να κανει επιφανεια 1,50x65? :D :D προτιμω να το βαψω χαχαχα
nikolakis94
15-02-13, 13:45
είναι αυτό και δεν καθρεφτίζει
http://www.interpetshop.gr/product.asp?catid=3631
Αυτο μπαινει μεσα στο ενυδρειο οχι απ εξω.Ειναι μια πολυ καλη λυση.
-------------------------
https://www.google.gr/search?q=juwel+backgrounds&hl=el&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=vB8eUdHKBoWD4ATFnoA4&ved=0CEUQsAQ&biw=1376&bih=688
Κουραμπιές
15-02-13, 13:46
Ναι εδω ξεφευγουμε παιδια. Μιλαμε για πολλα λεφτα, μονο με ακατεργαστο φυλλο φελου αξιζει να γινει κατι τετοιο για τετοιες διαστασεις. Αν περιμενω να μεγαλωσουν τα φυτα θαχει αποτελεσμα λετε? Δεν θα παρει πολυ, καμια βδομαδα το πολυ.
nikolakis94
15-02-13, 13:49
Οντως ειναι λιγο ακριβα.Νομιζω οτι οταν μεγαλωσουν λιγο τα φυτα θα ειναι ενταξει.Και να συνεχισει ομως καποια στιγμη θα βαρεθει.:D
Σαν τις πλατες της juwel λες? Δωσε καμια φωτο.
Α οκ αυτο ειναι....ποσο λες να κανει επιφανεια 1,50x65? :D :D προτιμω να το βαψω χαχαχα
ναι δεν συμφέρει για μεγάλο ενυδρείο νόμιζα θα τον βάλεις μόνο του. πάντως και το βαμμένο καθρεφτίζει. για να μην καθρεφτίζει πρέπει να μην είναι λείο το βάψιμο αλλά δεν γνωρίζω κάποια τέτοια τεχνική για τζάμι
Εγω ειχα βαλει ματ χαρτονι γκρι και δεν ειχε προβλημα. Παλιοτερα, που ειχα γυαλιστερο μαυρο, δεν πηγαινε προς τα πισω.
Κουραμπιές
15-02-13, 14:17
Λετε ε; Θα παω σημερα να παρω μαυρο ματ χαρτονι να το αλλαξω.
σε οτιδήποτε εκτος μαυρου (αν και καλυτερα να ειναι χωρίς φοντο) δεν κάνει flaring
Κουραμπιές
15-02-13, 14:25
Χωρις φοντο τασο δεν παιζει χαχα. Οκ παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες. :)
Μην παρεις μαυρο. Παρε καποιο αλλο σκουρο, αλλα οχι μαυρο.
δοκιμασε και κατι σε καφε ή ριζοχαρτο ;) !
Κουραμπιές
15-02-13, 14:39
Σε καφε ελεγα να παω ναι ;)
http://www.plaisio.gr/zwgrafiki-hobby/maketa/accessories/Noch-Scattered-Material-Dark-Green-8420.htm
εγω εβαλα αυτο ειναι ρολο χαρτινο και εχει υφη σαν αληθινο γρασιδι δεν ειναι αφισα ειναι σαν να κολησανε γρασιδι επανω σε χαρτι:Dουτε αντανακλαση ουτε τιποτα:D
-------------------------
αμα δεις στην υπογραφη μου και το γαλαζιο κανει και ωραιο εφε ουρανου ειδικα αμα δεν το βαλεις κολητα,τωρα που το κοιταζα λεω να το ξαναβαλω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.