PDA

Επιστροφή στο Forum : κοβουμε την πιπιλα

harris samos
14-02-13, 18:39
καλησπερα παιδια
οπως λεει ο τιτλος κοβουμε την πιπιλα
οχι εγω αλλα το βαφτηστιρη μου και φανταστητε τη θελει για να την κοψει

ενα ενυδρειο :rolleyes::rolleyes: απο το νονο της θα πηρε

σκεφτομε για ενα μικρο φυτεμενο καμια 50 λιτρα diy
με ενα εσωτερικο φιλτρο θερμοστατη και απο φωτα βρηκα κατι φωτακια λεντ και σποτακια και λεντοτενιες που πιστευω θα το καλυψουν

τωρα σκεφτομε τη ψαρακια να της βαλω να βαλω γκαπακια η σε λιγο καιρο δε θα ξερουμε τη να τα κανουμε

εχετε καμια προταση ?????:smt102
επισεις θελω να μου προτηνετε φυτακια
(και οποιος εχει και κανενα κλαδεματακι ειναι ευπροσδεκτο
το ενυδρειο θα ειναι 99% χωρις λιπασματα και co2

:smt035:smt035:smt035:smt035:smt035

platy
14-02-13, 18:42
χαρη αν φτάνει ο φωτισμός βάλε ευκολα..ανουμπια νανα ,καμια κρυπτοκορίνα μικρη,ντοματιά κλπ..απο ψαράκια μπορείς να βάλλεις εντλερ...ή cherry barbs..κατι σε κοπαδόψαρο σκέφτεσαι?

Κλεόβουλος
14-02-13, 18:51
Ο Χάρης είναι για "άγρια" :D μάλλον και η βαφτιστήρα.
Carinotetraodon travancoricus (Dwarf Puffer)

Dimis
14-02-13, 18:53
Χαρη το πιο ευκολο ενυδρειο για καποιον αρχαριο και συναμα ενδιαφερον απο συμπεριφορες ειναι ενα Τανγκανικα με κοχυλοψαρα.
Αμμο αβεστολιθικη πετρες κοχυλια ψαρια.

Ουτε να ανησυχείς για αλγες,λιπασματα,φωτα...

Μια χαρα και τα 50 λιτρα για αυτα.

harris samos
14-02-13, 18:53
που να βρω εντλερ????????????? :smt102

τα τσερυ δεν μ αρεσουν

μη ξεχναμε οτι το χωριο μου εχει 7-7,5 ph

δε ξερω τη θελω πολλα σκεφτομε να της κανω ενυδρειο η να βαλω την αροανα να τη φαει να ηρεμησω :rolleyes::rolleyes::rolleyes::smt035:smt035

platy
14-02-13, 19:03
κλεο...δνε νομιζω να καθεται η μικρη ή οι γονεις να καλλιεργουν σαλιγκαράκια για να ταιζουν τα πάφερ...το ταισμα ειναι αυτο που για μενα τα κάνει λιγο πιο δυσκολα..νομιζω η πρόταση του Ντίμη ειναι η ποιο ορθη,,

danny
14-02-13, 19:06
που να βρω εντλερ????????????? :smt102

τα τσερυ δεν μ αρεσουν

μη ξεχναμε οτι το χωριο μου εχει 7-7,5 ph

δε ξερω τη θελω πολλα σκεφτομε να της κανω ενυδρειο η να βαλω την αροανα να τη φαει να ηρεμησω :rolleyes::rolleyes::rolleyes::smt035:smt035

εντλέρακια έχει ο lingistis (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=2691), είχα πάρει πρόσφατα και έμεινα πολύ ικανοποιημένος, στείλε του ένα μύνημα, εγώ είχα πάρει μικρά αλλά σίγουρα θα σε ενημερώσει καλύτερα ο ίδιος

harris samos
14-02-13, 19:07
Χαρη το πιο ευκολο ενυδρειο για καποιον αρχαριο και συναμα ενδιαφερον απο συμπεριφορες ειναι ενα Τανγκανικα με κοχυλοψαρα.
Αμμο αβεστολιθικη πετρες κοχυλια ψαρια.

Ουτε να ανησυχείς για αλγες,λιπασματα,φωτα...

Μια χαρα και τα 50 λιτρα για αυτα.καλη ιδεα αλλα δεν εχω ασχολιθει ποτε
καποιες παραπανω πλυροφοριες ????
τι κοχυλια θελουν ?

Dimis
14-02-13, 19:08
καλη ιδεα αλλα δεν εχω ασχολιθει ποτε
καποιες παραπανω πλυροφοριες ????
τι κοχυλια θελουν ?

Ε οχι και να κλεψω την δουλεια του ΚΛΕΟ!

Κλεο,ξηγησου....:smt003

danny
14-02-13, 19:11
σκέφτομαι να κάνω το 2ο ενυδρείο έτσι και πρόσφατα σε παρόμοιο θέμα εδώ μέσα εχω αυτό το λίνκ (http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=1803&category_id=42) για κοχύλια, γύρω στα 4 ευρώ το κιλό

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67887

Κλεόβουλος
14-02-13, 19:12
Πάει το χάσαμε το μεροκάματο :)
Χάρη υπάρχει ολόκληρο άρθρο του Γιώργου για τους αρχάριους σαν κι εσένα :smt056
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573

harris samos
14-02-13, 20:52
απαπα αυτα ειναι ασχημα

ασε που δε θα τα βρω ποτε στο νησι θα τα πλυροσω χρυσο για να ερθουνε

γκαπι θα βαλουμε το αποφασισα :D:D:D

κατι αλλο τωρα σκεφτομε να κανω μια γωνια η πλευρα φιλτρο και να τα βαλω ολα εκει μεσα και να μην υπαρχουν καλωδια κλπ μεσα στο ενυδρειο +οτι θα εχω παραπανω χωρο για βιολογικα υλικα

ειδα κατι αντλιες στο petcumulus αλλα δε λεει διαστασεις ξερει καποιος να μου πει ?? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2269
2 θα παρω να εχουμε καβατζα :smt003
-------------------------
Πάει το χάσαμε το μεροκάματο :)
Χάρη υπάρχει ολόκληρο άρθρο του Γιώργου για τους αρχάριους σαν κι εσένα :smt056
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573κλεο αφου ξερεις οτι ξερω πως θα το κανω μη με πηραζεις
γνωμες και ιδεες θελω ποιο πολυ
κουβεντα να γινετε
θα βαλω και πως θα το κολλισω και το φιλτρο κλπ ολα για να μαθενουν και τα καινουρια παιδια ;)
τραβηξατε χειροφρενο ??????? :confused::confused::confused::confused::confused:

κανεις δε μιλαει ???? :(:(:(:(

Κλεόβουλος
14-02-13, 21:10
Διαστάσεις αντλίας SEN HJ-541
60χ56χ58 mm

maria p
14-02-13, 21:24
άντε ας πεταχτώ κι εγώ νονέ, αρσενικά γκάπυ θα βάλεις μόνο?

harris samos
15-02-13, 11:20
ευχαριστω κλεο

δε νομιζω μονο αρσενικα αν θα μπουν θα μπουν χαρεμακια

ενασ φιλος μου χαριζει ενα 80 λιτρο ετοιμο να στησω εκεινο :confused::confused::confused: το σκεφτομε

λες να βαλουμε και καμια γαριδουλα :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

maria p
15-02-13, 11:23
καλύτερα το 80άρι εννοείται, γιατί γεννοβολάνε κιόλας αυτά

stav
15-02-13, 15:45
[QUOTE=harris samos;736765]ευχαριστω κλεο

ενασ φιλος μου χαριζει ενα 80 λιτρο ετοιμο να στησω εκεινο :confused::confused::confused: το σκεφτομε

/QUOTE]
Εμεις γιατι δεν εχουμε φιλους που να μας χαριζουν ενυδρειο;:p

Bill-Samos
15-02-13, 16:26
Μη βαλεις ledaκια αυτα που θα βρεις εδω μετα πο λιγο καιρο πεφτουνε τοσο που δεν βρεπεις τιποτα..ασε που τροφοδοτικο συν κανα μετρο ταινια καπου 25 με 30 ευρω..Βαλε σποτακι με μανταλακι και λαμπα οικονομιας daylight.Aν βαρεθεις να κολας τζαμια με 30 -40 ευρω ξερεις ποιος πουλαει γυαλες καπου 100 λιτρα στο ειπε και σενα κομπλε με φιλτρο πλατης και το υλικο του :grin:.Γκαπακια μωρα εχω 5-6 αλλα δεν διακρινω το φυλο ακομα..ολα θυλικα μου φαινονται..

harris samos
16-02-13, 00:38
[QUOTE=harris samos;736765]ευχαριστω κλεο

/QUOTE]
Εμεις γιατι δεν εχουμε φιλους που να μας χαριζουν ενυδρειο;:pγιατι εγω εχω χαρισει 3 100ρια και ενα 360 ρι ;) και φτιαχνω και σε οποιον θελει γιαυτο !:D:D
Μη βαλεις ledaκια αυτα που θα βρεις εδω μετα πο λιγο καιρο πεφτουνε τοσο που δεν βρεπεις τιποτα..ασε που τροφοδοτικο συν κανα μετρο ταινια καπου 25 με 30 ευρω..Βαλε σποτακι με μανταλακι και λαμπα οικονομιας daylight.Aν βαρεθεις να κολας τζαμια με 30 -40 ευρω ξερεις ποιος πουλαει γυαλες καπου 100 λιτρα στο ειπε και σενα κομπλε με φιλτρο πλατης και το υλικο του :grin:.Γκαπακια μωρα εχω 5-6 αλλα δεν διακρινω το φυλο ακομα..ολα θυλικα μου φαινονται..το ενυδρειο θα γινει σαλωνατο δεν πρεπει να φενοντε φιλτρα πλατης κλπ θα στησω τελικα το 80 ρι τωρα φιλτρο μπορει να κανουμε καμια πατεντα ετσι για το γουστο ;)

platy
16-02-13, 00:47
χαρη και με φιλτρο αμβουργου παντως μια χαρα θα γινόταν..και περιμετρικα πανω κατω στη γυαλα υφασματινη μαυρη ταινια ...τώρα για τα φώτα..και γω σε λεντ ψυχρο ασπρο θα πηγαινα..