Επιστροφή στο Forum : προβλημα με ph
γεια σας και παλι.
σημερα καταφερα να αγορασω τα 2 πρωτα τεστ. ξεκινησα με αμμωνιας και ph.
απο αμμωνια καλα βγηκε, ειναι στο 0, το ph ειναι ομως ανεβασμενο, 8 με 8,5 δεν ειμαι σιγουρος, γιατι με μπερδευει λιγο το τεστ της sera με τα χρωματα.
οταν μου το εδωσαν το ενυδρειο(μεταχειρισμενο σε λειτουργια) ειχα το ιδιο προβλημα κανοντας τα τεστ στο pet shop. μου εδωσαν τυρφη και την εβαλα στο φιλτρο για ενα διαστημα και επεσε. το θεμα μου ειναι πως το νερο της περιοχης που μενω ειναι ιδιωτικο , οχι ευδαπ και ειναι πολυ σκληρο, επομενως μετα απο καθε αλλαγη νερου εχω θεμα. πως μπορω να το αντιμετωπισω αυτο. περιμενω συμβουλες σας. εχω το rio 180 τροπικο κοινωνικο με λιγα φυτα ,ξυλα και καμια πετρα μεσα.
Τυρφη , αντίστροφη οσμωση
τι μετρήσεις έχει το νερό σου;
για πολύ σκληρά νερά η χρήση Α/Ο είναι μονόδρομος
TRYFONAS K.
14-02-13, 13:59
Τι πετρες εχεις μεσα????μηπως ειναι ασβεστολιθηκες κ φταιει αυτο.????μην βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα με λυση α/ο κτλ αν δεν χρειαζεται...πρεπει πρωτα να αποκλεισουμε τα παντα..Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..λογω εμπειριας τα τεστ της Sera δεν ειναι αξιοπιστσ..δειχνουν αλλα ντ'αλλλων....
δεν κάνεις προετοιμασία στον νερό πριν την αλλαγή?
Κλεόβουλος
14-02-13, 14:08
για πολύ σκληρά νερά η χρήση Α/Ο είναι μονόδρομος
Έτσι..
ή αλλάζεις βιότοπο και ξεμπέρδεψες :D
Κουραμπιές
14-02-13, 14:51
Έτσι..
ή αλλάζεις βιότοπο και ξεμπέρδεψες :D
ΟΟΟΟ αφρικανμπριζας:D:D
Κλεόβουλος
14-02-13, 14:57
ΟΟΟΟ αφρικανμπριζας:D:D
δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο :smt035 africa rules
Προτοιμασια οχι. μεχρι τωρα οτι κανω το κανω μεσα στο ενυδρειο. λαθος?
πετρες δεν εχω καμια μεσα.
κλεοβουλε τι βιοτοπο ενοεις;
-------------------------
Τωρα το επιασα. οι αφρικανες θελουν ανεβασμενο ph
Που θα παι θα τα μαθω.
Εαν αλλαζω μερος του νερου απο αποσκληρηντη με 0 σκληροτητα θα εχω καπου αλλου προβλημα;
Προτοιμασια οχι. μεχρι τωρα οτι κανω το κανω μεσα στο ενυδρειο. λαθος?
πετρες δεν εχω καμια μεσα.
κλεοβουλε τι βιοτοπο ενοεις;
Τωρα το επιασα. οι αφρικανες θελουν ανεβασμενο ph
Που θα παι θα τα μαθω.
Εαν αλλαζω μερος του νερου απο αποσκληρηντη με 0 σκληροτητα θα εχω καπου αλλου προβλημα;
Τι πετρες εχεις μεσα????μηπως ειναι ασβεστολιθηκες κ φταιει αυτο.????μην βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα με λυση α/ο κτλ αν δεν χρειαζεται...πρεπει πρωτα να αποκλεισουμε τα παντα..Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..λογω εμπειριας τα τεστ της Sera δεν ειναι αξιοπιστσ..δειχνουν αλλα ντ'αλλλων....
μην μου λες τετοια σημερα τα αγορασα.
TRYFONAS K.
14-02-13, 19:01
μην μου λες τετοια σημερα τα αγορασα.[/QUOTE]
Κ ομως χανει...πολυ...τσεκαρε κ με μιας αλλης εταιριας η με ενα ηλεκτρονικο phμετρο καποιου φιλου κ θα δεις!
Την μαμησαμε δηλαδη.
της αμμωνιας τα ιδια?
TRYFONAS K.
14-02-13, 23:25
Την μαμησαμε δηλαδη.
της αμμωνιας τα ιδια?για αμμωνια δεν ξερω,μην σου λεω κ ψεμματα....
μην μου λες τετοια σημερα τα αγορασα.
Κ ομως χανει...πολυ...τσεκαρε κ με μιας αλλης εταιριας η με ενα ηλεκτρονικο phμετρο καποιου φιλου κ θα δεις!
πάντως εγώ το έχω διασταυρώσει με αλλά 2(απο αλλες εταιριες) και δεν εχω δει διαφορά, απλα νερο βαζω παντα απο συριγκα για να ειμαι σιγουρος για τα 5ml. τωρα τι να σου πω... ισως έτυχε το δικο μου να ειναι οκ
πάντως εγώ το έχω διασταυρώσει με αλλά 2(απο αλλες εταιριες) και δεν εχω δει διαφορά, απλα νερο βαζω παντα απο συριγκα για να ειμαι σιγουρος για τα 5ml. τωρα τι να σου πω... ισως έτυχε το δικο μου να ειναι οκ
Θα δοκιμασω και καμιας αλλης εταιριας εαν βρω κανενος φιλου να συγκρινω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.