Επιστροφή στο Forum : ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ OSCAR
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 21:43
Καλησπερα!
Γνωρίζει κανείς να μου πεί αν τα oscar ειναι φυσιολογικό να καθονται κάτω στο βυθό σαν να βαριούνται?
ευχαριστώ.
korasidikos
13-02-13, 21:53
καλως ηρθες καταρχην!σε τι ενυδρειο τα εχεις,τι φιλτρανση τους παρεχεις μετρησεις του νερου εχεις κανει;;
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 21:58
ειναι 500 λιτρα...
ειναι 5 oscar...
απλα ειχα ενα θέμα με το θερμοστατη και η θερμοκρασια ηταν πολυ χαμηλη μεχρι να το καταλαβω...
τα παρατηρω και ειναι λιγο περιεργη η συμπεριφορα τους...ολα ειναι στο βυθο...
-------------------------
για να πω την αληθεια μετρησεις στο νερο δεν εχω κανει...
korasidikos
13-02-13, 21:59
οταν λες χαμηλη ποσο επεσε; πιθανον αν ηταν αποτομη και μεγαλη να εχουν παθει σοκ τα ψαρια!τι φιλτρο τους εχεις;
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:01
δυστηχως ειχε πεσει στους 20 c
εξωτερικό με βιολογια!
korasidikos
13-02-13, 22:05
δυστηχως ειχε πεσει στους 20 c
εξωτερικό με βιολογια!
ροης το φιλτρο;;το ξερεις φανταζομαι οτι τα οσκαρ θελουν πολυ καλη φιλτρανση για αυτο σε ρωταω!
ποτε επεσε σημερα ? Εχει επανελθει τωρα ? Αν εγινε σημερα δωσε τους λιγο χρονο να επανελθουν. Εμειναν ωρα στους 20 ? 5 oscar ειναι πολλα σε 500 λιτρα. Τι μεγεθος εχουν ?
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:13
ροης το φιλτρο;;το ξερεις φανταζομαι οτι τα οσκαρ θελουν πολυ καλη φιλτρανση για αυτο σε ρωταω!
ναι εχει πολυ καλη ροη και φιτρανση!
ποτε επεσε σημερα ? Εχει επανελθει τωρα ? Αν εγινε σημερα δωσε τους λιγο χρονο να επανελθουν. Εμειναν ωρα στους 20 ? 5 oscar ειναι πολλα σε 500 λιτρα. Τι μεγεθος εχουν ?
μαλλον 5 μερες.....
πριν 2 μερες το εφτιαξα και τωρα εχει 27-28
ναι εχει πολυ καλη ροη και φιτρανση!
μαλλον 5 μερες.....
πριν 2 μερες το εφτιαξα και τωρα εχει 27-28
ειναι 20 εκκατοστα!
nikolakis94
13-02-13, 22:15
Παιδια ηρεμηστε τα οσκαρ ειναι ανθεκτικα ψαρια δεν στρεσαρονται τοσο πολυ απο την πτωση της θερμοκρασιας.Εκτος βεβαια αν ο φιλος εκανε αλλαγη νερου αποτομα με νερο χαμηλης θερμοκρασιας και δεν το ζεστανε στην θερμοκρασια που ειχε το ενυδρειο.Και αφου εκανε την αλλαγη ξεχασε να αναψει και τον θερμοστατη.
korasidikos
13-02-13, 22:17
μεγαλο διαστημα εμειναν:(οντως τα ψαρια ειναι μεγαλα και πολλα για αυτα τα λιτρα:oποιο φιλτρο τους εχεις Αλεξανδρε :confused:εχουν ορεξη τρωνε καθολου:confused:
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:18
Παιδια ηρεμηστε τα οσκαρ ειναι ανθεκτικα ψαρια δεν στρεσαρονται τοσο πολυ απο την πτωση της θερμοκρασιας.Εκτος βεβαια αν ο φιλος εκανε αλλαγη νερου αποτομα με νερο χαμηλης θερμοκρασιας και δεν το ζεστανε στην θερμοκρασια που ειχε το ενυδρειο.Και αφου εκανε την αλλαγη ξεχασε να αναψει και τον θερμοστατη.
οχι φιλε μου.
εχω χρονια ενυδριο και γιαυτο επελεξα τα οσκαρ επειδη ειναι πολυ δυνατα ψαρια.
απλα τετοια συμπεριφορα δεν εχω δει...
γιαυτο αναρωτηθηκα..
δεν εγινε στην αλλαγη..χαλασε ο θερμοστατης.
οχι φιλε μου.
εχω χρονια ενυδριο και γιαυτο επελεξα τα οσκαρ επειδη ειναι πολυ δυνατα ψαρια.
απλα τετοια συμπεριφορα δεν εχω δει...
γιαυτο αναρωτηθηκα..
δεν εγινε στην αλλαγη..χαλασε ο θερμοστατης.
ειναι ολα καλτω και στριμογμενα λεσ και μπηκαν σε λεωφορειο!!!!χεχεχε
nikolakis94
13-02-13, 22:19
Στρεσαρισμενα ειναι αν ειναι ετσι.Εκανες κατι που να τα στρεσαρει?
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:19
μεγαλο διαστημα εμειναν:(οντως τα ψαρια ειναι μεγαλα και πολλα για αυτα τα λιτρα:oποιο φιλτρο τους εχεις Αλεξανδρε :confused:εχουν ορεξη τρωνε καθολου:confused:
δεν θυμαμαι χαρακτηριστικα αλλα ειναι για 1000 λιτρα...φαντασου!
ναι φαγανε το πρωι μια χαρα...και ηταν και επιθετικα!
Χμμ...5 μερες ειναι πολλες...... Λογικα παντως αφου την βγαλανε μεχρι σημερα θα επανελθουν. Τουλαχιστον ανεβασες σταδιακα την θερμοκρασια ?
Εγώ παντως νομιζω οτι 5 ψαρια 20εκ στα 500 λιτρα ενυδρειου ειναι πολλα.... Πρεπει να παρεις μετρησεις ΝΟ3 για να δεις τι γινεται. Καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου ? Ποιο φιλτρο εχεις με ποσο βιολογικο και ποσα λιτρα την ωρα ? Αν δεν εχεις τεστ πηγαινε σε ενα ποτηρι λιγο νερο απο το ενυδρειο σου σε ενα πετ σοπ και πες του να σου παρει μετρησεις ΝΟ3..... Φανταζομαι οτι το ενυδρειο τρεχει καιρο και ειναι στρωμένο ε ?
korasidikos
13-02-13, 22:21
δεν θυμαμαι χαρακτηριστικα αλλα ειναι για 1000 λιτρα...φαντασου!
ναι φαγανε το πρωι μια χαρα...και ηταν και επιθετικα!
το μοντελο και μαρκα θελουμε φιλε μου για να δουμε τι κανει και ποσο υλικο χωραει;)
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:22
Χμμ...5 μερες ειναι πολλες...... Λογικα παντως αφου την βγαλανε μεχρι σημερα θα επανελθουν. Τουλαχιστον ανεβασες σταδιακα την θερμοκρασια ?
Εγώ παντως νομιζω οτι 5 ψαρια 20εκ στα 500 λιτρα ενυδρειου ειναι πολλα.... Πρεπει να παρεις μετρησεις ΝΟ3 για να δεις τι γινεται. Καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου ? Ποιο φιλτρο εχεις με ποσο βιολογικο και ποσα λιτρα την ωρα ? Αν δεν εχεις τεστ πηγαινε σε ενα ποτηρι λιγο νερο απο το ενυδρειο σου σε ενα πετ σοπ και πες του να σου παρει μετρησεις ΝΟ3..... Φανταζομαι οτι το ενυδρειο τρεχει καιρο και ειναι στρωμένο ε ?
ναι οντως εχεις δικιο...
ναι τρεχει δυο χρονια τωρα...
και οποτε εκανα μετρησεις ηταν τελειο.
η βιολογια ειναι επαρκης για το ενυδρειο την εκανε φιλος επαγγελματιας!
η βιολογια ειναι επαρκης για το ενυδρειο την εκανε φιλος επαγγελματιας!
μπορει να σου φανει παραξενο ομως αυτο ειναι που με τρομαζει......
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:26
το μοντελο και μαρκα θελουμε φιλε μου για να δουμε τι κανει και ποσο υλικο χωραει;)
της jbl einai to clystal profi
exei 4 doxeia mesa..
den xerw an se bohthisa!
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:31
μπορει να σου φανει παραξενο ομως αυτο ειναι που με τρομαζει......
xexexe λες? δεν μπορω ομως να επεμβω σε κατι που δεν το γνωριζω καλα!
δεν νομιζω οτι ειναι πολλα. 100 λιτρα το καθενα ειναι αρκετα .
xexexe λες? δεν μπορω ομως να επεμβω σε κατι που δεν το γνωριζω καλα!
δεν νομιζω οτι ειναι πολλα. 100 λιτρα το καθενα ειναι αρκετα .
αλωστε εκει μεγαλωσαν..
εκτος και αν κανω το σπιτι ενυδρειο!
το 1500αρι ?
ναι!
εγώ έχω ένα μόνο του σε 210λ (χρειάζεται γύρω στα 300λ) και αντιμετώπισα κι εγώ κάποιο θέμα με τον θερμαντήρα που μάλλον το ίδιο τον χάλασε. όντως ήταν υποτονικό γι αυτό και το πρόσεξα. όμως την επομένη μέρα που τον άλλαξα επανήλθε αμέσως. γενικά όταν φοβούνται ή σοκάρονται (εμένα μόνο στην αρχή, τώρα δύσκολα φοβάται ακόμα και στις αλλαγές νερού κυκλοφορεί), κάθονται στις χαμηλές γωνίες.
εσύ αφού απεκατέστησες την βλάβη δεν επανήλθαν?
πως τα πάνε μεταξύ τους? δεν γίνονται τσακωμοί?
για την μεγαλύτερη οξυγόνωση του έχω στην έξοδο του φίλτρου αυτό το εξάρτημα σαν βροχή λίγο πάνω από την επιφάνεια.
korasidikos
13-02-13, 22:36
το φιλτρο αν ειναι το 1500αρι το βρισκω μικρο για αυτα τα λιτρα και αυτα τα ψαρια!!γυρναει χοντρικα 3 φορες το νερο του ενυδρειου μονο!
Θεωρητικα σαν λιτρα σε καλυπτει ομως εσυ έχεις μεγαλη ιχθυοφορτωση.... 100 λιτρα ειναι λιγα για το καθε oscar θεωρω εγω....
Τεσπα δε το νερο σου και βλεπουμε..... Σημερα πρωτη μερα "παρκαραν"στο βυθο ? Βάλε αν εχεις καμια αεραντλια για καλυτερη οξυγονωση του νερου. Τωρα τρωνε ? Αν μεχρι και χθες ηταν οκ δεν νομιζω να εχει σχεση με την μειωση τις θερμοκρασιας. Υπαρχει περιπτωση να επεσε τιποτα στο νερο ?
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:39
εγώ έχω ένα μόνο του σε 210λ (χρειάζεται γύρω στα 300λ) και αντιμετώπισα κι εγώ κάποιο θέμα με τον θερμαντήρα που μάλλον το ίδιο τον χάλασε. όντως ήταν υποτονικό γι αυτό και το πρόσεξα. όμως την επομένη μέρα που τον άλλαξα επανήλθε αμέσως. γενικά όταν φοβούνται ή σοκάρονται (εμένα μόνο στην αρχή, τώρα δύσκολα φοβάται ακόμα και στις αλλαγές νερού κυκλοφορεί), κάθονται στις χαμηλές γωνίες.
εσύ αφού απεκατέστησες την βλάβη δεν επανήλθαν?
πως τα πάνε μεταξύ τους? δεν γίνονται τσακωμοί?
για την μεγαλύτερη οξυγόνωση του έχω στην έξοδο του φίλτρου αυτό το εξάρτημα σαν βροχή λίγο πάνω από την επιφάνεια.
χαιρομαι! αν και θεωρω υπερβολη καπως τα 210 λιτρα για ενα μονο οσκαρ..αλλα αυτο ειναι και λιγο αποψη!
επανηλθαν αλλα μου καθονται πολυ στο βυθο και συνοστιζονται μεταξυ τους και μου κανει εντυπωση!
Να μην σου κανει .....250-300 θελει το ενα.....
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:40
Θεωρητικα σαν λιτρα σε καλυπτει ομως εσυ έχεις μεγαλη ιχθυοφορτωση.... 100 λιτρα ειναι λιγα για το καθε oscar θεωρω εγω....
Τεσπα δε το νερο σου και βλεπουμε..... Σημερα πρωτη μερα "παρκαραν"στο βυθο ? Βάλε αν εχεις καμια αεραντλια για καλυτερη οξυγονωση του νερου. Τωρα τρωνε ? Αν μεχρι και χθες ηταν οκ δεν νομιζω να εχει σχεση με την μειωση τις θερμοκρασιας. Υπαρχει περιπτωση να επεσε τιποτα στο νερο ?
οχι τιποτα αγαπητε.
εχει και οξυγονωση καλη.
το πρωι φαγανε κανονικα...
ελπιζω να φτιαξουν...
korasidikos
13-02-13, 22:42
[QUOTE=ALEXANDROS OSCAR;736175]χαιρομαι! αν και θεωρω υπερβολη καπως τα 210 λιτρα για ενα μονο οσκαρ..αλλα αυτο ειναι και λιγο αποψη!
ριξε μια ματια στο προφιλ του ψαριου http://fishprofiles.com/profiles/freshwater/Cichlids/Astronotus_ocellatus/
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:42
Να μην σου κανει .....250-300 θελει το ενα.....
οκ παω πασο.
αλλα συνηθως απο οσο γνωριζω μεγαλωνουν με βαση το μεγεθος του ενυδρειου ετσι δεν ειναι?
δεν τα πηρα μεγαλα..εκει μεγαλωσαν και δεν υπηρξε καποια μεταβολη!
λαθος αποψη εχω?
Εχουν τιποτα εξωτερικα σημαδια ? Ταλαιπωρημενα πτερυγια ? Πληγες ? Θολωμενα ματια ?
Το φιλτρο αυτο σε τέτοιο ενυδρειο με αυτα τα ψάρια ειναι σαν να μην υπάρχει θες αλλα δυο τέτοια
αλλα συνηθως απο οσο γνωριζω μεγαλωνουν με βαση το μεγεθος του ενυδρειου ετσι δεν ειναι?
ναι παθαινουν νανισμο το οποιο δεν ειναι φυσιολογικο και εξασθενειται σταδιακα το ανοσοποιητικο τους....
ChocolatePuma
13-02-13, 22:46
οκ παω πασο.
δεν τα πηρα μεγαλα..εκει μεγαλωσαν και δεν υπηρξε καποια μεταβολη!
λαθος αποψη εχω?
Ισχύει
Αν θες διάβασε αυτό
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47789&highlight=%ED%E1%ED%E9%F3%EC%FC%F2
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:47
σε ευχαριστω ηταν πολυ χρησιμο!!!
χαιρομαι! αν και θεωρω υπερβολη καπως τα 210 λιτρα για ενα μονο οσκαρ..αλλα αυτο ειναι και λιγο αποψη!
επανηλθαν αλλα μου καθονται πολυ στο βυθο και συνοστιζονται μεταξυ τους και μου κανει εντυπωση!
είσαι ο μόνος που μου το λες. τα ξένα σάιτ αναφέρουν γύρω στα 75γαλλόνια το ένα (δηλ.280λ), 100γαλ.τα δύο (δηλ.390λ). τώρα ο δικός μου είναι 30εκ και τον βλέπω καλά. βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να του το παρέχω.
παρακολούθησέ τα, πάντως όταν είναι ομάδα λειτουργούν διαφορετικά από τα μεμονομένα, γιατί υπάρχει η αλληλεπίδραση. ελπίζω να πάνε όλα καλά, είναι ψάρια που ζουν πολύ και ευτυχώς είναι ανθεκτικά. έχεις καθόλου φυτά μέσα ή μπα?
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 22:55
οχι τιποτα ευτυχως.
αλωστε ζουνε τρελα αρμονικα....οταν ηταν μικρα ειχαμε εντασεις...
τι να πω θα τα αφησω να δω πως θα συνεχισουν!!!!
ευχαριστω πολυ παντως.
ολος περιεργως δεν εχω καθολου τσακωμους μεταξυ τους παροτι ειναι 3 ηδη...2 tiger ενα albino και 2 παραλαγη του tiger
είσαι ο μόνος που μου το λες. τα ξένα σάιτ αναφέρουν γύρω στα 75γαλλόνια το ένα (δηλ.280λ), 100γαλ.τα δύο (δηλ.390λ). τώρα ο δικός μου είναι 30εκ και τον βλέπω καλά. βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να του το παρέχω.
παρακολούθησέ τα, πάντως όταν είναι ομάδα λειτουργούν διαφορετικά από τα μεμονομένα, γιατί υπάρχει η αλληλεπίδραση. ελπίζω να πάνε όλα καλά, είναι ψάρια που ζουν πολύ και ευτυχώς είναι ανθεκτικά. έχεις καθόλου φυτά μέσα ή μπα?
εχεις ενα δικιο αλλα ειχα πιο παλια 2 οσκαρ σε 200 ενυδρειο και ζησανε 6 χρονια και με δυσκολες συνθηκες...και φαντασου οτι μετα τα εδωσα γιατι επρεπε να φυγω. ημουν φοιτητης.
εχω φυτα ...συνθετικα εννοειται...
τα αληθηνα εζησαν μονο 2 μερες...χεχεχεχεχεχεχε
κυριως βραχια και ενα αεροπλανο ναυαγιο στο οποιο μπαινουν..απορω πως χωρανε!!!!!
πάντως το ποστ για τον νανισμό αναφέρει οτι τα όσκαρ δεν περιλαμβάνονται σ αυτά που παθαίνουν νανισμό λόγω έλλειψης χώρου. τώρα τι άλλα θέματα μπορεί να προκύψουν από αυτό και τι λέμε μικρό χώρο, εφ όσον όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό των ζώων μας, το συζητάμε.
https://www.youtube.com/watch?v=VTHuUjmkF58
και φυτα μπαινουν αρκει να υπαρχει χωρος
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 23:03
πάντως το ποστ για τον νανισμό αναφέρει οτι τα όσκαρ δεν περιλαμβάνονται σ αυτά που παθαίνουν νανισμό λόγω έλλειψης χώρου. τώρα τι άλλα θέματα μπορεί να προκύψουν από αυτό και τι λέμε μικρό χώρο, εφ όσον όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό των ζώων μας, το συζητάμε.
δεν νομιζω οτι ισχυει ο νανισμος στα οσκαρ...
αυτα μεγαλωνουν σαν τρελα....
https://www.youtube.com/watch?v=VTHuUjmkF58
και φυτα μπαινουν αρκει να υπαρχει χωρος
δικά σου είναι αυτά? πολύ όμορφα και το ενυδρείο επίσης. τέτοιος τιγρέ είναι κι εμένα.
κοίτα ο δικός μου είναι στυλ "τσαμπουκά" του έχω μια μεγάλη κοτρώνα που όταν ήταν μικρός καμμιά φορά κρυβόταν πίσω της και ένα ξύλο μοπάνι που τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως είναι πολύ ελαφρύ γι αυτόν γιατί το κάνει βόλτα στο ενυδρείο και φοβάμαι μην κάνει καμμιά ζημιά στα τζάμια. έχει χαλάσει τον θερμαντήρα του, κουνάει τις άκρες από τα φίλτρα και όταν τρώει γεμίζει νερά τον τόπο. ούτε σκέψη για φυτά, α ούτε ανέχεται φως στο ενυδρείο, μόνο του δωματίου.
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 23:14
εχω και εγω αρκετα φυτα!
δημο δουλευεις σε πετ???
σοβαρα???
πρεπει να δεις τα δικα μου...
λες και ειναι οικογενεια...
δικά σου είναι αυτά? πολύ όμορφα και το ενυδρείο επίσης. τέτοιος τιγρέ είναι κι εμένα.
κοίτα ο δικός μου είναι στυλ "τσαμπουκά" του έχω μια μεγάλη κοτρώνα που όταν ήταν μικρός καμμιά φορά κρυβόταν πίσω της και ένα ξύλο μοπάνι που τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως είναι πολύ ελαφρύ γι αυτόν γιατί το κάνει βόλτα στο ενυδρείο και φοβάμαι μην κάνει καμμιά ζημιά στα τζάμια. έχει χαλάσει τον θερμαντήρα του, κουνάει τις άκρες από τα φίλτρα και όταν τρώει γεμίζει νερά τον τόπο. ούτε σκέψη για φυτά, α ούτε ανέχεται φως στο ενυδρείο, μόνο του δωματίου.
ναι τα δικα μου ειναι
κοιτα οτι κανουν ζημιες κανουν αλλα αμα τα δεσεις καλα τα φυτα και εχεις και ορεξη να τακτοποιεις το ενυδρειο μπορει και να ζησουν τα φυτα
εγω εκτος απο της ανουμπιες εχω μεσα και κρυπτοκορινες και κανα δυο αλλα φυτα
ναι τα δικα μου ειναι
κοιτα οτι κανουν ζημιες κανουν αλλα αμα τα δεσεις καλα τα φυτα και εχεις και ορεξη να τακτοποιεις το ενυδρειο μπορει και να ζησουν τα φυτα
εγω εκτος απο της ανουμπιες εχω μεσα και κρυπτοκορινες και κανα δυο αλλα φυτα
εχω και εγω αρκετα φυτα!
δημο δουλευεις σε πετ???
σοβαρα???
πρεπει να δεις τα δικα μου...
λες και ειναι οικογενεια...
οχι δεν δουλευω σε pet
ALEXANDROS OSCAR
13-02-13, 23:28
τι να σου πω... εμενα παλι αλλο ψαρι δεν εζησε.....
τα δε φυτα τα κοβουν ακομα και τα πλαστικα!
τι να σου πω... εμενα παλι αλλο ψαρι δεν εζησε.....
τα δε φυτα τα κοβουν ακομα και τα πλαστικα!
ευχαριστώ πολυ ολουσ σας!
καλο βραδυ να εχετε!!
και τα oscar παθαινουν νανισμο οπως ολα τα ψαρια η διαφορα τους ειναι οτι σε αντιθεση με ολα τα αλλα ψαρια μεγαλωνει μονο το σωμα του ψαριου κανονικα αλλα το κεφαλι παραμενει μικρο (δεν αναπτυσετε) το εχω δει με τα ματια σε ενα τυπο να τον χαρακτηρησω με επιεικια που ειχε ενα oscar σε 60λτ το σωμα του ψαριου δε χωραγε εννοειτε να στριψει μεσα στο ενυδρειο το κεφαλι του ομως ηταν οσο 1 χρονων πολυ λυπηρο θεαμα τελειος απαραδεκτος ο τυπος.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.