PDA

Επιστροφή στο Forum : μαμαλακησ


faxkosit
16-12-04, 19:20
Ποιος επίδοξος Μαμαλάκης θα περιγράψει με λεπτομέρειες την παραγωγή τροφής από συκώτι μοσχαριού από την αγορά μέχρι την ψύξη του ?
Εργασία και υλικά φυσικά..

johnny98130
16-12-04, 21:48
Ας ξεκινήσω την προσπάθεια μαγειρέματος λοιπόν:
1) Ένα κιλό καρδιά μοσχαριου που εχουν αφαιρεθεί τα λιπη και τα νευρα
2) Μισό κιλό γαρίδες βρασμένες.
3) 1 Κουταλια της σουπας σπιρουλίνα
4) 5-7 σκελύθρες σκόρδου
5) Εγώ βάζω κύκλωπες σε φυλαράκια
6) Τυχόν βιταμίνες που έχεις

Αφου κόψεις τη καρδιά σε όχι πολύ μικρά κομματια με το μαχαίρι(3cm) περασε τα από ένα μια multineta (το μυστικό ειναι να μην τα περάσεις από blender γιατι θα σου διαλυθεί το κρέας) μαζί με τα υπόλοιπα . Το τελικο μέγεθος που θέλεις κανόνισε να ειναι περίπου 3mm. Βάλτα ολα σε πλαστικές σακούλες και καθάρισες. Ελπίζω να ειμα αναλυτικός.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

P.S. Αν δεις ότι έχεις πολλά ζουμιά βάλε ζελατίνα.
Συνάδελφε BALOG που εισαι???? Τα είπα καλάααααααα????

ahar
17-12-04, 00:48
εάν δεν έχεις καρδια μοσχαριου μπορεις να δοιμασεις και με φιλετο γαλοπουλας.... και αυτο το σκίζουν....

προσωπικα δεν βαζω σκορδο αλλα προσθετω λίγο σπανακι
επισις εχω μια χειροκινιτη μηχανη του κιμα... οποτε βγαζω την καρδια σε κιμα.. προσθετω και ενα αυγο....
2 πολυβιταμινες Σεντρουμ ανα κιλο παρασκευασματος....

καλο ανακατεμα......

προσθετω λιωμενη ζελατινη (βασικα για να μην δυαλιεται οταν πεφτει στο νερο)
και ανακατευω καλα......
το βαζω σε μια σακουλα μεγαλη με κλεισιμο ζιπ λοκ και το βαζω στο πατωμα της καταψυξης έτσι ώστε να απλωσει...
αν θες το βαζεις σε ένα ταψακι που έχει απλωσει μια λαδοκολα για να μην κολλησει και στην καταψυξη... μετο που αρχισει να "σφίγγει" το χαρασεις με το πισω μερος της λεπιδας ενος μαχαιριου σε τετραγωνακια...και το αφηνεις να παγώσει...

johnny98130
17-12-04, 09:28
προσωπικα δεν βαζω σκορδο αλλα προσθετω λίγο σπανακι [/quote]

Παρόλο που οι δίσκοι το τρώνε το σπανακι εντούτοις δεν το μεταβολίζουν γιαυτό και δεν συνίστανται η προσθήκη του στην τροφή. :wink:

balog
17-12-04, 13:15
Συνάδελφε BALOG που εισαι???? Τα είπα καλάααααααα????

έτσι έτσι....

Την τελευταία φορα που "δημιούργησα" όταν έβαλα την σκόνη - ζελατίνη να διαλυθεί σε λιίγο βραστό νερό ,το ξεχασα στον μπρίκι να βράζει (ανακάτευα τα άλλα) και όπως καταλάβατε έγινε όλος ο πάγκος της κουζίνας με στρώμα ζελατίνη.....
Προσοχή λοιπόν !!!

targas21
22-01-05, 21:03
Nα κανω κατι ερωτησεις για το θεμα???
1ον.την καρδια χωρις λιπη κ νευρα τη δινουν ετσι στο κρεοπωλειο?
2ον.τη λιωμενη ζελατινη που τη βρισκουμε?
3ον.τι ειναι τα σπιρουλινια κ οι κυκλωπες?
4ον.ποιο μεγεθος να ειναι 3mm?
& 5oν.ποσο κοστιζει ολο αυτο?συμφερει?(οι γαριδες ειναι ψιλοακριβες).

χοχλακας φωτης
22-01-05, 23:05
μπορω να το ταισω αυτο στα θαλασσινα μου?

tasos
23-01-05, 00:17
Θα το τάιζα αν έβγαζα το βοδινό και έβαζα κανένα μύδι,και αφού τσεκάριζα τα νιτρικοφωσφορικά μου πρώτα!!Αλλιώς μείνε στις εμπορικές τροφές!Στο ενυδρείο των δίσκων αλλάζουμε ΠΟΛΛΑ λίτρα κάθε εβδομάδα κάτι που δεν κάνουμε συνήθως στο θαλασσινό :wink: .

targas21
24-01-05, 15:29
θα μπορεσει καποιος να με βοηθησει με τις παραπανω αποριες μου μπας και κανω κιεγω καμια μαγειρικη?

balog
24-01-05, 15:45
Nα κανω κατι απαντήσειςς για το θεμα...
1ον.την καρδια τη δινουν στο κρεοπωλειο (σε φίλο) και εσύ την καθαρίζεις...
2ον.τη ζελατινη την βρίσκεις σε σκόνη-φακελλάκι στο Super Market και με λίγο νεράκι βρασμένο την διαλύεις και την ρίχνεις στο τέλος..
3ον.τα σπιρουλινια κ οι κυκλωπες είναι τροφές και μπορείς να τα βρείς στο εμπόριο...
4ον.ποιο μεγεθος να ειναι 3mm????
& 5oν.ποσο κοστιζει ολο αυτο?συμφερει?(οι γαριδες ειναι ψιλοακριβες).

fOR MY OPINION ΣΥΜΦΕΡΕΙ !!!

O Γιάννης πιστεύω σε κατεύθυνε στην αρχή
DETAILS ON PM

oscar
24-01-05, 15:54
Αντί για μοσχαρίσια καρδιά , μπορούμε να χρησιμοποιείσουμε μοσχαρίσιο συκότι ???
Καρδιά δεν μπορώ να βρώ πουθενά.

johnny98130
24-01-05, 17:12
Αντί για μοσχαρίσια καρδιά , μπορούμε να χρησιμοποιείσουμε μοσχαρίσιο συκότι ???

Σε όλα τα κροεπολεία μπορεις να παραγγείλεις καρδιά μοσχαιου και να στην φέρουνε σε λίγες μέρες.

ahar
25-01-05, 01:19
απλα όταν στην φερουνε φριντισε να την βαλεις για 3-4 ώρες στην κατα ψυξη.. θα παγώση τόσο ώστε να είνια ευκολη στο κοψιμο αλλα οχι εντελως. Απο μια καρδια μικρη (1,5-2 κιλα) βγαινουν περι τα 2-2,5 τροφη

Φροντισε να την κοψεις σε φετες (σαν πεπονι ή καρπουζι) και να αφαιρεσεις με ένα καλα ακονισμενο μαχαίρι την εξωτερικη και την εσωτερικη μεμβρανη. Επισις καλο είνια να αφεραίσεις όλα τα λιπη και τις αρτηριες και φλεβες .

Την βρίσκεις σε όλα τα κρεοπωλεια...

NIDAL
28-03-05, 22:44
Παιδακια θα ηθελα μια διευκρινιση και συγνωμη εκ των προτερων αν ακουγεται αστεια.Την καρδια δεν τη βραζουμε,ετσι??? :idea:

lasal
28-03-05, 23:10
Οχι δεν τη βράζουμε

NIDAL
28-03-05, 23:48
Thanks +-3

annivas2000
29-03-05, 00:08
Aν και δεν εχω κατσει να φτιαξω καποια συνταγη, εχω δει και αξιοπιστες συνταγες οπου η καρδια βραζεται πριν (ελαφρα)...

johnny98130
29-03-05, 09:53
Οχι δεν βραζεται. Οτιδηποτε βραζεται αφηνει καποιες βιταμινες (πολλες η λιγες) στο νερό οποτε το καλυτερο ειναι να μην βραζουμε το κρεας. ΙΜΟ

mikele
17-12-05, 23:58
σημερα τελειωσα και δοκιμασα για πρωτη φορα home made beef για τους καλομαθημενους φιλους μας...απιστευτη επιτυχια και τα υλικα που χρησιμοποιησα τα εξη

ενα μεγαλο καροτο
5 φυλλα σπανακι
6/7 φυλλα μαρουλι
3 σκελιδες(ματακια) απο ενα σκορδο
ενα κουτακι σκουλικια νωπα της tetra
1 κιλο μοσχαρισια καρδιαστο μουλινεξ με 2 λεπιδες ψιλοεκοψα τα ζαρζαβατικα(οτι χοντραδια μειναν τα αφαιρεσα) επειτα αδειασα τα σκουλικια και τα ανακατεψα...τα αφησα ενα βραδυ στο ψυγειο να τραβηξουν μυρωδια τα λαχανικα απο τα σκουλικια για τα τρωγονται χωρις σκεψη και σημερα αλεσα τους κυβους της καρδιας(πειτε στο χασαπη σας να την τεμαχησει βγαζουν και τα νευρα αυτοι απο μονοι τους) τελος ανακατεψα το μιγμα λαχανικων με τη καρδια γεμισα 3 πολυμπακ σακουλακια και καταψυξη...πριν 10 λεπτα ταισα ελαχιστα για δοκιμη λιωνοντας σε πολυβιταμινες και δεν εμεινε τιποτα....!!!!
η αποχρωση του μιγματος ειναι κοκκινη καφε οχι πρασινη....οτι νευρο μενει πριν τη καταψυξη φαινεται ασπρο και αφαιρειται ευκολα με το ματι(τα νευρα δεν αλεθονται και μενουν ευκολα ορατα).....ευκολη διαδικασια γρηγορη πολυ πιο οικονομικη απο οτι αγοραζαμε απο εξω...και το κυριωτερο φρεσκα υλικα που περνανε απο τα χερια μας και ξερουμε ακριβως τι βαζουμε....το ραντισμα του μιγματος με πολυβιταμινες το αφηνω ετσι....ανοιχτο... γιατι προσωπικα το ξεπαγωνω μετα με αυτες....επομενη ιδεα, εμπνευση απο το θεμα "μπανανα και δισκοι" να δοκιμασουμε ενα μιγμα τροπικων φρουτων μαζι με συμπληρωματα βιταμινων και να ταιζουμε αναλλαξ......?????

accnt
19-12-05, 09:47
Αν όταν ρίχνεις την καρδιά αρχίζει και διαλύεται, πρέπει να βάζεις ζελατίνη για να το κρατάει πιο σταθερό.
Σκουλήκια καλύτερα να μην βάζεις και να τους τα δίνεις σκέτα μετά από καλό πλύσιμο.…
Επίσης εγώ έλιωνα μέσα στο μείγμα και σπιρουλίνα….
Μπράβο πάντως.

mikele
19-12-05, 09:59
αυτη η ζελατινη τι ειναι??? το ξαναειδα σε αλλο θεμα αλλα δε καταλαβα...τρωγεται η ειναι η γνωστη ζελατινη??

accnt
19-12-05, 10:18
Η γνωστή της ζαχαροπλαστικής.
Πουλιέται σε φυλλαράκια στα σούπερ μάρκετ. Μόνο προσοχή στο πως θα την λιώσεις προτού την αναμίξεις με την καρδιά. Έχει οδηγίες πάνω στη συσκευασία.

mikele
19-12-05, 10:55
σε ευχαριστω για την επεξηγηση θα τη δοκιμασω στην επομενη παρτιδα που θα φτιαξω γιατι αυτη ειναι ηδη ετοιμη και ριχνω λιγο λιγο καθε φορα για να το τρωνε ολο.....παντως ειχε μεγαλη επιτυχια