PDA

Επιστροφή στο Forum : Μονομάχος με σαλιγκάρια ?

danny
13-02-13, 14:48
θα ήθελα να ρωτήσω αν με τον μονομάχο μπορούν να μπούν κάποια είδη σαλιγκαριών.

όχι ότι σκοπεύω να το κάνω απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν ταιριάζουν.

johnpecn`
13-02-13, 15:11
εγω παντα ειχα μονομαχους και σαλιγκαρια apple και τωρα anentome helena στην αρχη λιγο τα περιεργαζονται και μετα αδιαφορουν,γενικα δεν ειναι επιθετικα ψαρια παρα μονο με το ειδος τους και σε αλλα ψαρια που μπορει να τους μοιαζουν...

Ροδιτης
13-02-13, 15:54
εγω παντα ειχα μονομαχους και σαλιγκαρια apple και τωρα anentome helena στην αρχη λιγο τα περιεργαζονται και μετα αδιαφορουν,γενικα δεν ειναι επιθετικα ψαρια παρα μονο με το ειδος τους και σε αλλα ψαρια που μπορει να τους μοιαζουν...

Aκριβως.. Συνφωνω απολυτα!!

danny
13-02-13, 16:05
τα anentome helena κάνουν καλό στο βυθό? και πειράζουν καθόλου τα φυτά?

επίσης ο φωτισμός μου είναι άσπρος 15 watt, τον έχω γύρω στις 7 ώρες, έχω και φυτά επιφάνειας και θα ήθελα να ξέρω να επηρεάζει το άσπρο το φώς το μονομάχο για να το αλλάξω, μέρη σκιερά υπάρχουν στο ενυδρείο όταν τα φώτα είναι αναμμένα

Maverick
13-02-13, 16:08
Μου έχουν τύχει 1-2 μονομάχοι που συνεχώς τραυμάτιζαν τα apple (τους τσιμπούσαν τις κεραίες). Είναι μάλλον στοιχείο της προσωπικότητας του ψαριού...

danny
13-02-13, 16:13
επειδή όπως είπα δεν θέλω να το ρισκάρω και να κάνω πειράματα και απο την στιγμή που ο κύριος καλοπερνά εκεί μέσα, μένει όπως είναι και αργότερα βλέπουμε.

ChocolatePuma
13-02-13, 17:32
O δικός μου πάντως, ειδικά όταν φτιάχνει φωλιά γίνεται αρκετά επιθετικός

Ενα nerite snail δεν το είχε αφήσει σε ησυχία ώσπου αναγκάστηκα να το βγάλω και να το δώσω σε φίλο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67882

Αντίθετα, δεν ενοχλεί καθόλου το apple snail και τα helena

Νομίζω κι εγώ πως είναι θέμα χαρακτήρα

greeknick
14-02-13, 01:52
Και μένα με apple την 1η μέρα το γυρόφερνε αλλά συνεχώς μειωνόταν το ενδιαφέρον και μετά την 1η βδομάδα δεν το δίνει καν σημασία... Τα melanoides tuberculata ούτε καν τα ενόχλησε ποτέ και κάνουν σίγουρα καλό στο βυθό... Όσο για τα anentome helena που ρωτάς δεν νομίζω να πειράζουν φυτά παρα μόνο σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες.

danny
14-02-13, 13:30
τα anentome helena πειράζουν τα apple snails καθόλου? γιατι έχω φίλο που έχει γεμίσει λαθρεπιβάτες και θέλει να τα βάλει μέσα αλλά έχει και 3 apple snails. θα πρέπει να τα βγάλει?

ChocolatePuma
14-02-13, 13:32
τα anentome helena πειράζουν τα apple snails καθόλου? γιατι έχω φίλο που έχει γεμίσει λαθρεπιβάτες και θέλει να τα βάλει μέσα αλλά έχει και 3 apple snails. θα πρέπει να τα βγάλει?

Σε κάποια διεθνή φόρουμ έχουν αναφερθεί επιθέσεις helena σε apple snails
Ωστόσο δεν είναι κάτι συνηθισμένο

Εφόσον έχει γεμίσει λαθρεπιβάτες και εφόσον δεν τους θέλει....ας βάλει helena

danny
14-02-13, 14:02
Σε κάποια διεθνή φόρουμ έχουν αναφερθεί επιθέσεις helena σε apple snails
Ωστόσο δεν είναι κάτι συνηθισμένο

Εφόσον έχει γεμίσει λαθρεπιβάτες και εφόσον δεν τους θέλει....ας βάλει helena

τα apple είναι μεγάλα τα 2, το άλλο όχι τόσο, ακ και σκέφτεται να τα βγάλει για 2-3 μέρες και μετά να τα ξαναβάλει,

ChocolatePuma
14-02-13, 14:46
τα apple είναι μεγάλα τα 2, το άλλο όχι τόσο, ακ και σκέφτεται να τα βγάλει για 2-3 μέρες και μετά να τα ξαναβάλει,

Δεν θα αλλάξει κάτι αν τα βγάλει και τα ξαναβάλει
Ας μην τα πειράξει καθόλου

Τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί μιλούσαν για αρκετά helena σε ένα apple snail, το οποίο ενδεχομένως να ήταν άρρωστο ή γερασμένο

Γενικά, όπως είπα, είναι σπάνιο έως απίθανο φαινόμενο, οι επιθέσεις σε apple snails

stav
15-02-13, 08:06
Τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί μιλούσαν για αρκετά helena σε ένα apple snail, το οποίο ενδεχομένως να ήταν άρρωστο ή γερασμένο

Γενικά, όπως είπα, είναι σπάνιο έως απίθανο φαινόμενο, οι επιθέσεις σε apple snails

Μην το λες μπροστα στα ματια ενα helena σκοτωσε ενα υγειεστατο apple snail.

ChocolatePuma
15-02-13, 10:04
Μην το λες μπροστα στα ματια ενα helena σκοτωσε ενα υγειεστατο apple snail.

Βρε συ συμφωνώ!
Και στο δικο μου ειδα 2-3 επιθεσεις helena σε red chery...αλλά ούτε μπορώ να το γενικεύσω - "πως τα helena χτυπανε γαριδες" - ούτε μπορω να ξέρω πόσο γερασμένη ή ενδεχομένως αρρωστη ήταν η γαρίδα

Αυτό εννοω. Πως γενικά τα helena επικεντρώνονται στους λαθρεπιβάτες ;)

danny
25-02-13, 17:57
σήμερα ανακάλυψα στο κουβά που είχα τα φυτά 1 σαλιγκάρι και μπήκε και αυτό καταλάθος στο ενυδρείο μαζί με τον μονομάχο.

Παρόλο που είναι μικρό λέω να το αφήσω καθώς δεν με παίρνει να το ρίξω αλλού. αν δώ να παίζει επίθεση θα το βγάλω , προς το παρόν βλέπουμε.