Επιστροφή στο Forum : 240 ΛΙΤΡΑ species αλλα με τι?
Λοιπον παιδια καλησπερα λεω να ξαναγυρισω στην αγαπημενη μου λιμνη αλλα εχουμαι θεμα.....τι βαζουμαι μεσα που εδω δεν ξερουν καν κατα που πεφτει η τανγκανικα για να παραγγειλω απο τα εν λογο μαγαζια ουτε αστειο γιατι θα ερθουν(αφισα μπενετον) mix... Για ριξτε καμια ιδεα? το ενυδρειο ειναι Aqwael 240λιτρα και θελω να το αφιερώσω σε ενα ειδος...:confused:
Παναγιώτης Κ
11-02-13, 18:59
Αυτά είναι!
Την καλύτερη επιλογή έκανες Αλέξανδρε!
Βέβαια σε αυτά τα λίτρα μπορείς και malawi.
Κοίτα, εγώ εφόσον θα το έκανα Tanganyika species, θα κοίταγα να βρω κανένα σκαλωμένο είδος να το αρχίσω. Πχ τα αγαπημένα μου n.tretocephalus.
Ή απο malawi ένα species με p.saulosi. Έχεις και διχρωμία.
Πάντως αν το αποφασίσεις άμεσα, πές στον σταύρο(abyssos) τώρα που θα κάνει την παραγγελία με τις σπάνιες αφρικάνες να σου παραγγείλει αυτά που θες.
Σε μαλαουι 2 ειδη μου αρεσουν υπερβολικα το ενα ειναι p.polit και p.flavus
αλλα ποιος θα εχει και το ποιο συμαντικο ποσο θα κανει....Σε τανγκανικα δεν ξεκιναω γιατι θα ξημερωσει και ακομα θα γραφω...
Κλεόβουλος
11-02-13, 19:18
Τι διαστάσεις έχει το aquael?
1.20μ 43π 46υ νομιζω κλεοβουλε τι εχεις στο νου σου???
Παναγιώτης Κ
11-02-13, 19:28
Σε μαλαουι 2 ειδη μου αρεσουν υπερβολικα το ενα ειναι p.polit και p.flavus
αλλα ποιος θα εχει και το ποιο συμαντικο ποσο θα κανει....Σε τανγκανικα δεν ξεκιναω γιατι θα ξημερωσει και ακομα θα γραφω...
Αυτά τα 2 απο malawi μπορείς να τα βρεις, αλλά για σίγουρα πες στον σταύρο να σου πει και τιμες(δεν κανω διαφήμιση, απλά επειδή είναι καλή ευκαιρία).
Αλλά μπορείς κατόπιν παραγγελίας(δεν έρχονται συχνά) να τα βρεις.
Απο ταγκανίκα τι εννοείς?
Εχω ερωτα με τα tropheus αλλα ο κλεο μαλωνει....πλακα κανω δεν με περνει στα λιτρα μου και για μεγαλυτερο δεν μας βλεπω και μια προσπαθεια που εκανα ηταν πολυ δυσκολο επιχειρημα οντως...
Κλεόβουλος
11-02-13, 19:42
1.20μ 43π 46υ νομιζω κλεοβουλε τι εχεις στο νου σου???
:) ωραίες διαστάσεις.
Θα τολμήσω για αρχή :D να προτείνω (για χρώμα, κίνηση, συμπεριφορές....)
ένα κοπαδάκι Paracyprichromis για τα ανώτερα στρώματα συν
ένα ζευγάρι N.Leleupi και
ένα ζευγάρι Julidochromis.
αν παω σε Ophthalmotilapia boops (Msalaba) η Ophthalmotilapia ventralis (Moliro) http://www.cichlid-forum.com/images/spacer.gif ουτε για αστειο ε????
Θα ειθελα πολυ αλλα πλακα κανω ποσα μπορω να βρω και να βαλω απο τα παρακατω?
Eretmodus cyanostictus (Kasanga) η Tanganicodus irsacae (Mabilibili)
Κλεόβουλος
12-02-13, 08:17
Θα ειθελα πολυ αλλα πλακα κανω ποσα μπορω να βρω και να βαλω απο τα παρακατω?
Eretmodus cyanostictus (Kasanga) η Tanganicodus irsacae (Mabilibili)
Αυτά μπαίνουν ζευγάρι αλλά πρέπει να πάρεις 4-5 και να περιμένεις να ξεχωρίσουν. Τα 2a είναι πιο "ζόρικα" και υπάρχει περίπτωση να μείνεις μόνο με ένα ;)
Ενα update μετα απο πολυ δουλεια (οποιος εχει πλατη κολημενη και προσπαθησει να την βγαλει μπορει να καταλαβει) καλα επαθα πλακα με την αντοχη του γυαλιου... μονο που δεν κρεμαστηκα πανω, να πω την αληθεια ειπα αμα σπασει εσπασε τι ειναι να κολλησω ενα λιιιγο μεγαλυτερο αλλα δεν μου εκανε την χαρη τεσπα....Αυτο ειναι το αποτελεσμα αυτη την στιγμη αυριο θα μπουνε τα ψαρακια...!!!!!!!
Αν και δεν μπορεσα να διαλέξω αυτα τα ψαρακια που ηθελα λογο στενότητας ελπιζω καποια στιγμη να τα καταφέρω...
Κλεόβουλος
28-02-13, 17:17
Μια χαρά βραχόκηπο βλέπω :)
Να βάλεις όμως ένα χαρτόνι σκούρο απο πίσω και κάνα φυτο.
Περιμένουμε να δούμε την επιλογή των ψαριών 8)
Ναι κλεο αυριο το χαρτονι και απο φυτα vallisneria μια συσταδα αριστερα και μια δεξια για να κρυψω και τον εξοπλισμο δεν ξερω μπορει και στο κεντρο μερικα απο χαρτονι μπορει μαυρο η γκρι η καφε ανοιχτο δεν ξερω ακομα καμια ιδεα?Τις πετρες καμια αλλαγη σας καθονται καλα στο ματι?
Κλεόβουλος
28-02-13, 17:49
Για τι ψάρια? :rolleyes:
Μια ομαδα Demasoni θα βαλω κλεο 6 ατομα μικρα......και αργοτερα προσθετω η αφαιρω αμα ξαναβρω
Κλεόβουλος
28-02-13, 18:14
μάλλον θα χρειαστεί να προσθέσεις ;)
Χαρτόνι γκρι(?) ίσως για να αναδεικνύει το μπλε των ψαριών.
Απο χτες το πρωι εχω 6 demasoni πραγματικα παιδια αν και μωρα ακομα με εχουν τρελανει με τα κολπα τους βεβαια ακομα ειναι λιγακι επιφυλακτικα ειδικα στο φαγητο μονο σκιες προλαβενεις να δεις νιντζα ντεμασονι....:D
καμια φώτο να χαζέψουμε :rolleyes:
θα βαλω σε λιγο βιντεακι γιατι δεν τα προλαβαινει η φωτογραφικη....οσες φορες και αν προσπαθησα δεν....
ξερω η ποιοτητα ειναι χαλια...
Παναγιώτης Κ
08-03-13, 16:03
Μπράβο αλέξανδρε! Ομορφα! Μπράβο!
Δοκίμασε να βάλεις και κάτι σε μπλε φωτισμό! Θα δείξει ακόμα πιο ωραίο!
και ενα video..
http://www.youtube.com/watch?v=LJeBiEl7fmw
αν και μικρά είναι πολύ γρήγορα.
θα δώσουν φουλ κίνηση στο ενυδρείο :)
πολυ ωραια ψαρακια!!! καλη συνεχεια!
samilias21
11-03-13, 13:16
μπραβο πολυ ομορφα!
αν και μικρα ακομα πες μας 2-3 πραγματα για τις συμπεριφορες τους!
πεφτει κυνηγι?
κυνηγι πεφτει αρκετο αλλα πιστευω ειναι απλα παιχνιδια ακομα μακαρι να μου βγει ενα ωραιο χαρεμακι εχουν πολυ δυναμικο χαρακτηρα δεν υπαρχει καποιο αδυναμο και το πιο αχρωμο ειναι πολυ τσαμπουκας πλεων με το που πλησιαζω στο ενυδρειο ορμανε μπροστα στο τζαμι για φαγητο και δεν χορταινουν με τιποτα....ααα και πηραν χαμπαρι τις vallisneria καθε μερα βρισκω και ενα μεγαλο φυλο στην επιφανεια καποιον μαγκα τον ενοχλουν μαλλον...
samilias21
12-03-13, 14:38
στα ντεμασονι νομιζω δεν θελεις χαρεμι αλλα ομαδα ισως πρεπει να βαλεις λιγα ακομη μεσα ωστε να μοιραζετε η επιθετικοτητα και να μην κηνηγανε ολα 1
Λοιπον εχω παθει σοκ ρε παιδια απο τι ηλικια ξεκινανε τα γκαστρωματα γιατι εχω ηδη 2 απο τα 6 μπουκωμενα?Εκει που ελεγα μην ειναι ολα αρσενικα θα ψαχνω αρσενικα με το κυαλι θα ανεβασω και φωτο με τις μπουκωμενες.
Κλεόβουλος
26-03-13, 18:22
Είσαι τυχερό παιδί :)
Δώσε φωτο στο λαό!
και ενα update μετα απο λιγο καιρο με πολυ καφε αλγη και μπουκωματα
υγ. το χαρτονι ακομα δεν αξιωθηκα να το βαλω
Κλεόβουλος
27-03-13, 17:27
Με το καλό και οι νεοσσοί :)
sos προβλημα παιδια εχασα χτες ενα το πιο αδυναμο μου σταματησαν αποτομα εδω και μια εβδομαδα να τρωνε ολα δοκιμασα ολες τις τροφες σημερα ταισα και αρακα βρασμενο και παλι τα ιδια βρηκα αμμωνια ανεβασμενη εκανα χτες μια αλλαγη 30% και σημερα 60% βλεπω την αναπνοη τους πολυ γρηγορη σχεδον απο την ημερα που τα πηρα αλλα δεν εδωσα πολυ σημασια στην αρχη, ειπα μεχρι να πρωσαρμοστουν επεφτε και κυνηγι μεχρι να φτιαξουν την περιοχη τους, κανενα αλλο συπτωμα αυτο το διαστημα λετε να ειναι bloat?πρηξημο δεν βλεπω παντως καθολου
Κλεόβουλος
31-03-13, 18:10
Δεν θέλει πανικό :cool:
Πες μας λίγα λόγια (αφού δεν μας έχεις κάνει ολοκληρωμένη παρουσίαση)
τι εξοπλισμό έχεις, τι μετρήσεις, τι ρουτίνες, τι τροφές δίνεις, ότι άλλο νομίζεις σημαντικό.....
Με τα demasoni δεν είναι περίεργο να χάσεις κάποιο αρσενικό ξαφνικά (το πιο αδύναμο) λόγω ανταγωνισμού, ειδικά σε μικρές ομάδες όπως η δική σου (στο είπα ότι το πιο πιθανό, θα χρειαστεί να προσθέσεις κι άλλα στην ομάδα των 6).
εξωπλισμο εχω ενα sun sun 1200λ/ω θερμοστατη 150watt δεν θυμαμαι μαρκα
καθε εβδομαδα 30% με 2 τροφες εναλαξ μια ocean nutrition brine shrimp φυλλαρακι η οποια πιστευω εκανε την ζημια το ειδα σημερα 50%πρωτεϊνη δινει και μια new life spectrum pellets την ειχα και για τα duboisi πολυ καλη.
μετρησεις δεν εκανα ολοκληρωμενες εκανα το πρωτο που ηταν αμμωνια και με το που το ειδα να χλωμιαζει χλωμιασα και εγω ο ιδιος και εκανα μια μεγαλη αλλαγη και ξεκινησα θεραπεια flagyl το πιο χαλια ψαρακι το απομονωσα σε δευτερο ενυδρειακι 30 λιτρα με ιδιες παραμετρους νερου με το μεγαλο αμα δεν φανε και αυριο βλεπω να τα χανω ολα...
δυστυχως δεν υπαρχουν χρηματα για πιο πολλα ατομα και ιδανικο κοπαδι
Κλεόβουλος
01-04-13, 07:48
Πρέπει να βρεις γιατί ανέβασε αμμωνία.
Σταμάτα να ταίζεις για 2-3 μέρες.
Συνέχισε να κάνεις μετρήσεις.
Την brine shrimp άλλαξε την με τροφές βασικά φυτικές και την nls 1-2 φορές την βδομάδα.
καλή επιτυχία!
οπως ανεφερα πιο πανω εχασα το ενα απο τα 6 οποτε μπορει να ηταν απο το βραδυ η απο την προηγουμενη ημερα λογικο δεν ειναι να ανεβαση λιγο αμμωνια???κλεο εχω μια εβδομαδα να ταισω δεν τρωει κανενα παραμενουν κριμμενα ενω στην αρχη κουτουλουσαν πανω στο τζαμι μολις με εβλεπαν για φαγητο.ριχνω τροφη και την μαζευω ριχνω αρακα το ιδιο.Σε λιγο θα βγω και για epsom salt δεν μπορω να βλεπω τα ψαρακια σε αυτα τα χαλια αληθεια πως το ζηταμε αυτο?Μου εχουν περισεψει περιπου 3 κιλα αλατι απο θαλασσινο κανει να βαλω απο αυτο κανει την ιδια δουλεια και σε τι αναλογια????
λέγεται άλας θεϊκής μαγνησίας ή epsom salts.
μόνο μεγάλα φαρμακεία το έχουν. κάποια το πωλούν και χύμα, αλλοιώς σε συσκευασίες σακκουλάκια του κιλού. εγώ το αγόρασα 2,30ευρώ το κιλό.
οι φαρμακοποιοί το ξέρουν για ποδόλουτρα αλλά είναι εντελώς καθαρό είναι πόσιμο και είναι αυτό που ψάχνουμε.
περαστικά!
Κλεόβουλος
01-04-13, 13:40
Πες μας τι μετρήσεις έχεις αυτή τη στιγμή.
Το νεκρό ψάρι για να ανεβάσει αμμωνία έπρεπε να έχει αρχίσει να αποσυντίθεται.
Μη ρίχνεις καθόλου τροφή (ούτε για να δεις αν τρώνε), ούτε αρακάδες και μπρόκολα.
Τα epsom ρίξτα (θα τα βρεις πιο πιθανά σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά)αλλά πρέπει να βρούμε τι πρόβλημα υπάρχει.
Άστο το θαλασσινό αλάτι (αυτό είναι για να ανεβάσεις gh και να προσθέσεις κάποια ιχνοστοιχεία).
αμμωνια 5mg
N02 0mg
N03 15mg
φίλε μου έχει παρα πολύ αμμωνία, επειγόντως αλλαγή(ες) νερού
εκανα 60% το γραφω πιο πανω
αν οι μετρήσεις είναι μετά την αλλαγή θέλει και άλλη
Λοιπον επειδη εχω αντιμετοπισει ακριβως το ιδιο προωβλημα πριν 2 μηνες με τα τροφεους και αφου λες οτι ταιζες και αυτην την τροφη κατα 99% εχεις να κανεις με bloat αλλα μην φοβασαι τιποτα θεραπευεται με επιτυχια αρκει να ακολουθησεις τα βηματα που θα σου πω,καταρχην πρεπει να αντιμετοπισεις αμεσα
την αμμωνια εαν εχεις seachem prime ριξε τρια καπακια γεματα αφου πρωτα κανεις μια αλλαγη της ταξεως 50% προσθεσε και μια κουταλια epsom salt,μετα η θεραπεια εχει ως εξης
Πάρε flagyl 500mg απο το φαρμακείο.
Πριν το βάλεις στο ενυδρείο διαλύεις καλά το περιέχόμενο της κάψουλας σε νερό.
Σταματάς το τάισμα τελείως τις πρώτες 4-5 μέρες.
Την θεραπεία την κάνεις βράδυ!
1η μέρα- 1 κάψουλα ανά 100λίτρα, ανεβάζεις λίγο θερμοκρασία και αερισμό (με αεραντλία)
2η μέρα-50% αλλαγή νερού, ίδια δόση φάρμακο, προσθήκη epsom salt (1κουταλάκι γλυκού περ. ανά 25 λίτρα)
3η-ίδια δόση φάρμακο
4η-50% αλλαγή, ίδια δόση φάρμακο, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής
5η-ίδια δόση φάρμακο
6η-50% αλλαγή, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής
ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!περαστικα:smt071
Κλεόβουλος
02-04-13, 12:49
Εγώ θα πρότεινα να μη βιαστεί για αντιβίωση.
Πως είμαστε σίγουροι ότι είναι bloat?
Παιδια ειμαι ηδη στην τριτη ημερα τις θεραπειας και εχω χασει 2 απο τα 6 εχω ανεβασει θερμοκρασια την αμμωνια την εχω ριξει στο 0.1 με 0.2 κανω θεραπεια με flagyl το διαλυω σε σεικερ πρωτα με νερο του ενυδρειου και εχω βαλει και wave maker στο μεγαλο ενυδρειο και στο μικρο αεροπετρα η κατασταση ειναι σταθερη στα υπολοιπα ψαρια τα πιο αδυναμα τα εχασα το μονο που δεν κανω ειναι epsom salt δεν εχω δυστυχως flagyl ειχα προμηθευτει οταν ειχα τα duboisi τωρα δεν κανει να ριξω απο το θαλασσινο αφου εχει και αυτο θειικο μαγνησιο μεσα???
-------------------------
Τεταρτη ημερα θεραπειας
μετρησεις: Αμμωνια 0
ΝΟ2 0
ΝΟ3 10
Τα ψαρακια ειναι οπως πριν την θεραπεια εντονα χρωματα χωρις πολλες βολτες και πολυ κρυμμενα οπως στην αρχη οταν τα πηρα το μονο που εφτιαξε λιγο ειναι η αναπνοη τους ειναι προς το μετριο θα ελεγα
Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω Clout? Γιατι απο οτι ειδα μονο ebay εχει..
Απο οτι εψαξα στο ιντερνετ τα ιδια συπτωματα εχουν ολοι τον οποιον τα ψαρια εχουν παθει bloat οποτε ειμαστε 99% συγουροι.
Πεμπτη ημερα θεραπειας
μετρησεις:
Αμμωνια 0
Ν02 0
Ν03 10
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.