PDA

Επιστροφή στο Forum : εχει κατι??


Tsipourinos
09-02-13, 20:03
Φιλοι μου καλησπερα!το ενυδρειο λειτουργει δυο μηνες ειναι 30 λιτρα,εχει εσωτερικο φιλτρο με ανθρακα και αντιφωσφορο τον οποιο αλλαζω ανα 15 μερες,ενα μικρο κυκλοφορητη και 2 κιλα ζωντανο βραχο!τα δυο κλοουνακια μπηκαν μαζι απο την αρχη στο ενυδρειο!κανω αλλαγες νερου 10 περιπου λιτρα (1/3) ανα 7 ημερες,το οποιο ειναι στους 26 βαθμους με αλατοτητα στο 1024!αμμωνια εχω μηδεν με τεστ της jbl,no2 0 με τεστ της salifert και no3 10 επισης με salifert!εδω και πανω απο μια εβδομαδα εχω παρατηρηση οτι κατω απο το χειλος του ενος κλοουν υπαρχει ενα κοκκινο σημαδακι το οποιο ομως καποιες μερες ειναι ασθενεστερο καποιες φαινεται πιο εντονο,αλλα βλεποντας οτι συνεχιζει να υπαρχει αποφασισα να σας συμβουλευτω!τα ψαρακια ειναι και τα δυο μια χαρα στη συμπεριφορα του οπως ηταν παντα και ανεβαινουν να φανε κατευθειαν με το που ανοιγω το καπακι!το μονο που εχω παρατηρηση ειναι οτι το ενα που ειανι ελαχιστα μεγαλυτερο σε μεγεθος κυνηγαει καμια φορα το μικρο και του τραβαει και καμια δαγκονιτσα,αυτο το φαινομενο εχει γινει τις τελευταιες 2 με 2μιση βδομαδες!!με αποτελεσμα το μικρο να ειναι πιο μαζεμενο και πολλες φορες να κρυβεται αναμεσα στα βραχακια!υπαρχει περιπτωση να ειναι καποια αρρωστια η απλα μπορει να ειναι καποιος τραυματισμος λογω του τσακομου τους??
ελπιζω η φωτο να βοηθαει!

stelios816
09-02-13, 21:09
αν και δεν διακρινεται στη φοτω κατι στα ocellaris να διαλεγεις να ειναι το ενα ποιο μικρο και οχι σχετικα ιδιου μεγεθους.

Tsipourinos
09-02-13, 21:16
ναι το ξερω αυτο στελιο γιατι διαβασα οτι το μεγαλυτερο σε μια ομαδα γινεται θυληκο!απλα αυτα ειχαν μεγαλωσει απο μωρα μαζι απο οτι μου ειπαν οποτε λογικα θα επρεπε να ειναι σχεδον ιδια και σε μεγεθος!ελπιζω στο ενυδρειο που ετοιμαζεται να μπουν να μην εχουμε τσακομους!το μονο θεμα μου ειναι οτι το εχε πανω απο βδομαδα κ μια εναι λιγοτερο εντονο μια περισσοτερο.ελπιζω να ειναι ενας τραυματισμος που απλα δεν περναει λογο του τσακομου τους!

stelios816
09-02-13, 21:22
τα occelaris δεν μπαινουν σε ομαδα αλλα ζευγαρι. οταν ειναι 2 ιδιου μεγεθους μπορει το ενα να σκοτωσει το αλλο . το σημαδι ειναι ομως κοκκινο οχι ασπρο αυτο που βλεπεις ετσι? να ξερεις οτι συνηθες ασθενεια στα ψαρακια αυτα ειναι το ick .

Tsipourinos
09-02-13, 21:30
Στελιο ναι εχω διαβασει παρα πολλα και την βρηκα αυτη την ασθενεια που υπαρχει και στο γλυκο νερο!σκεφτομουν χθες οτι αν ειχα διαβασει ετσι και σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα και για τις πανελληνιες θα ειχα περασει σιγουρα εκει που ηθελα :( !!ναι ειναι κοκκινο!και κατι εκτος θεματος μιας και εχω διαβασει πολλα και οχι μονο απο το δικο μας φορουμ αλλα και απο αλλα η και απο σελιδες που βρεθηκαν στο γκουγκλ χωρις να ειναι απο φορουμ ,ηθελα να ρωτησω αν μπορουσα να τα αναρτησω τονιζοντας οτι δεν ειναι δικα μου αλλα αλλονων (κλεμενα :p ) οχι για ν ακουσω μπραβο απλα για να υπαρχουν και στο δικο μας φορουμ και να βοηθησουν και αλλους συνχομπιστες!