Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βοηθεια για στρωσιμο ΞΑΝΑ

Αντζι
09-02-13, 13:19
Καλησπερα σας.Ειμαι νεο μελος στην παρεα σας αν και γνωριζω την υπαρξη σας απο καιρο.Χωρις πολα λογια να μην σας κουραζω θετω τον προβληματισμο που με καιει και τα υπολοιπα εν καιρω..
Εχω ενα Rio 125 lt.Το εχω σχεδον 4 χρονια.Τα τελευταια 2 μετα την γεννηση του μικρου μου λιγο παραμελημενο η αληθεια ειναι.Ολα ''καλα'' μεχρι την μερα που ο μικρος μου καταφερε να ριξει μεσα στο ενυδρειο οοολη την τροφη μαζι με κατι αλλα... με αποτελεσμα τα γινει ενας κακος χαμος και η μονη λυση ηταν να αδειαζω/καθαρισω εντελως το ενυδρειο.Το ενα ψαρακι το εχασα δυστηχως.Αυτη την στιγμη που μιλαμε τα αλλα 2 ειναι σε αλλο σημειο,το ενυδρειο καθαρισμενο και γεματι μεχρι την μεση με νερο και καιγομαι να το κανω σωστα αυτη την φορα.να πω οτι απο την μερα αγορας δεν εχω αλλαξει τα σφουγγαρια παρα μονο τον ανθρακα φυσικα και τον υαλοβαμβακα συμφωνα με οδηγιες που ειχα παρει οταν το αγορασα.Ξερω οτι δεν ειμαι καθολου συνεπης και εχω κανει τραγικα λαθη και φταιω και εγω γιατι εμπιστευτηκα υποτιθεται καποιους γνωστες και δεν ενημερωθηκα.Θελω λοιπον αυτη τη φορα να τα κανω ολα σωστα οποτε χρειαζομαι την βοηθεια σας.Εχω σκοπο να παω σε πετ σοπ να αγορασω απο την αρχη καποια πραγματα οπως πρωτα θελω τις οδηγιες σας.
πειτε μου πως να ξεκινησω,τι να αλλαξω αλλα το πιο σημαντικο πως να συντηρησω τα ψαρια μεχρι να φτιαξω ξανα το ενυδρειο μου σωστα.Ρωτηστε οτι θελετε γιατι ισως τα εγραψα λιγο μπερδεμενα.Περιμενω με αγωνια απαντηση σας.Ευχαριστω πολυ...
τα ψαρακια ειναι αυτα:
ενα:
http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=403_404_485&products_id=1546
και 2:

http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=403_404_485&products_id=1562
εκ των οποιων το ενα απεβιωσε δυστηχως...

Vangelis21
09-02-13, 14:34
Καλησπερα σας.Ειμαι νεο μελος στην παρεα σας αν και γνωριζω την υπαρξη σας απο καιρο.Χωρις πολα λογια να μην σας κουραζω θετω τον προβληματισμο που με καιει και τα υπολοιπα εν καιρω..
Εχω ενα Rio 125 lt.Το εχω σχεδον 4 χρονια.Τα τελευταια 2 μετα την γεννηση του μικρου μου λιγο παραμελημενο η αληθεια ειναι.Ολα ''καλα'' μεχρι την μερα που ο μικρος μου καταφερε να ριξει μεσα στο ενυδρειο οοολη την τροφη μαζι με κατι αλλα... με αποτελεσμα τα γινει ενας κακος χαμος και η μονη λυση ηταν να αδειαζω/καθαρισω εντελως το ενυδρειο.Το ενα ψαρακι το εχασα δυστηχως.Αυτη την στιγμη που μιλαμε τα αλλα 2 ειναι σε αλλο σημειο,το ενυδρειο καθαρισμενο και γεματι μεχρι την μεση με νερο και καιγομαι να το κανω σωστα αυτη την φορα.να πω οτι απο την μερα αγορας δεν εχω αλλαξει τα σφουγγαρια παρα μονο τον ανθρακα φυσικα και τον υαλοβαμβακα συμφωνα με οδηγιες που ειχα παρει οταν το αγορασα.Ξερω οτι δεν ειμαι καθολου συνεπης και εχω κανει τραγικα λαθη και φταιω και εγω γιατι εμπιστευτηκα υποτιθεται καποιους γνωστες και δεν ενημερωθηκα.Θελω λοιπον αυτη τη φορα να τα κανω ολα σωστα οποτε χρειαζομαι την βοηθεια σας.Εχω σκοπο να παω σε πετ σοπ να αγορασω απο την αρχη καποια πραγματα οπως πρωτα θελω τις οδηγιες σας.
πειτε μου πως να ξεκινησω,τι να αλλαξω αλλα το πιο σημαντικο πως να συντηρησω τα ψαρια μεχρι να φτιαξω ξανα το ενυδρειο μου σωστα.Ρωτηστε οτι θελετε γιατι ισως τα εγραψα λιγο μπερδεμενα.Περιμενω με αγωνια απαντηση σας.Ευχαριστω πολυ...
τα ψαρακια ειναι αυτα:
ενα:
http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=403_404_485&products_id=1546
και 2:

http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=403_404_485&products_id=1562
εκ των οποιων το ενα απεβιωσε δυστηχως...

Καταρχην δε μας λες ποιο απο τα δυο απεβιωσε!

το ενυδρειο σου τωρα ειναι στρωμενο η οχι?
τεστ για μετρησεις εχεις?

Αντζι
09-02-13, 14:47
γραφω οτι ειχα 2 αγγελοψαρα και πεθανε το ενα.ισως δεν φαινεται καλα.
για μετρησεις εχω για ph και αμμωνια ναι

Vangelis21
09-02-13, 14:53
γραφω οτι ειχα 2 αγγελοψαρα και πεθανε το ενα.ισως δεν φαινεται καλα.
για μετρησεις εχω για ph και αμμωνια ναι

οντως με μπερδεψε το κειμενο σου!

οποτε εχεις ενα αγγελοψαρο τωρα και ενα κλοουνακι?
θα πρεπει να αγορασει υγρα τεστ για ολες τις μετρησεις ( αυτα που εχεις + No2, No3) για να μπορεσεις να στρωσεις και να διατηρησεις ενα ενυδρειο.

Σε ποια περιοχη μενεις? Ακου πως σου προτεινω να ξεκινησεις

- πας αγοραζεις τα τεστ
- τεσταρεις το νερο και μας λες τι βρηκες. Αν εχεις νιτρωδη και αμμωνια 0 αλλα νιτρικα 10+ τοτε εισαι στρωμενος. Αν δεν εισαι στρωμενος (δηλαδη αν βρεις νιτρωδη η αμμωνια, η αν εχεις 0 νιτρικα) τοτε ποσταρε εδω τα αποτελεσματα να το δουμε. ισως χρειαστεις να βαλεις αγγελια στο φορουμ για μπολι

Αντζι
09-02-13, 14:59
θελω σας παρακαλω πρωτα απο ολα να μου πειτε τι πρεπει να κανω με τα ψαρακια που απεμειναν ωστε να τα συντηρησω σωστα μεχρι να φτιαξω το ενυδρειο.ειναι σε ενα γυαλινο βαζο αυτη τη στιγμη πολυ ψηλο αλλα φυσικα δεν ειναι οτι καλυτερο.ηταν εντελως προχειρη λυση μεσα στον πανικο μου να τα βγαλω απο εκει
-------------------------
εχω αυτο:
http://www.pace-aquatics.co.uk/images/products/vlarge_p1253206.jpg

και αυτο:

http://www.mondoanimaleshop.it/91-176-large/tetra-test-ph.jpg

και αυτο:

http://www1.tetra.de/tetra_cf/tet_internet_import/import_data/TH30259_p06_a01_v001.png

πρεπει να παρω κατι αλλο?για να καταλαβεται λοιπον:
το ενυδριο ειναι γεμισμενο μεχρι την μεση με νερο βρυσης.δεν εχω ριξει denitrol ουτε biotopol τα οποια τα ριχνεις οταν κανεις στρωσιμο και οταν αλλαζεις νερο.τα σφουγγαρια δεν τα εχω μεσα διοτι τα ξεπλυνα...ελεγα να παρω καινουρια μιας και δεν τα εχω αλλαξει ποτε...τι κανω?να το γεμισω με νερο βρυσης?τα σφουγγαρια να τα βαλω παλι μεσα και να τα αλλαξω αλλη στιγμη καλυτερα?φανταστειτε ενα ενυδριο μεσα με το χαλικι και νερο.ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.τα ψαρακια ειναι αλλου
μενω Βυρωνα

Vangelis21
09-02-13, 15:01
θελω σας παρακαλω πρωτα απο ολα να μου πειτε τι πρεπει να κανω με τα ψαρακια που απεμειναν ωστε να τα συντηρησω σωστα μεχρι να φτιαξω το ενυδρειο.ειναι σε ενα γυαλινο βαζο αυτη τη στιγμη πολυ ψηλο αλλα φυσικα δεν ειναι οτι καλυτερο.ηταν εντελως προχειρη λυση μεσα στον πανικο μου να τα βγαλω απο εκει

μα νομιζω σου εξηγησα. Αυτα που σου ειπα να κανεις δεν εννοουσα "μεσα στη βδομαδα" εννοουσα ΤΩΡΑ. πεταξου καπου αν βρεις ανοικτα τωρα και παρε ενα τεστ (η μπορεις να ζητησεις απο καποιον συμφορουμιτη να κανετε μαιζ το τεστ για μια φορα στην αναγκη) και μετα αναλογα τα αποτελεσματα μεχρι το βραδυ να εχεις βρει μπολι αν χρειαζεται.

τα ψαρια που εχεις σε βαζο, ποσο καιρο ειναι εκει? εχεις αεραντλια να τους βαλεις μεσα?
εχω αυτο:
http://www.pace-aquatics.co.uk/images/products/vlarge_p1253206.jpg

και αυτο:

http://www.mondoanimaleshop.it/91-176-large/tetra-test-ph.jpg

και αυτο:

http://www1.tetra.de/tetra_cf/tet_internet_import/import_data/TH30259_p06_a01_v001.png

πρεπει να παρω κατι αλλο?ειναι γεμισμενο μεχρι την μεση.τα σφουγγαρια δεν τα εχω μεσα διοτι τα ξεπλυνα...ελεγα να παρω καινουρια μιας και δεν τα εχω αλλαξει ποτε...τι κανω?να το γεμισω με νερο βρυσης?τα σφουγγαρια να τα βαλω παλι μεσα και να τα αλλαξω αλλη στιγμη καλυτερα?
μενω Βυρωνα

το τριτο τεστ (τα στικακια) αστα στην ακρη, να παρεις υγρα. Βεβαια, τωρα που ειναι αναγκη κανε ενα τεστ με τα στικακια να δουμε μετρησεις.

εκτος απο τα σφουγγαρια δεν εχεις αλλο υλικο στο φιλτρο σου??? ποσο καιρο τα εχεις τα σφουγγαρια? οταν λες τα ξεπλυνες, εννοεις με νερο βρυσης?

Αντζι
09-02-13, 15:06
αεραντλια δενεχω οχι .
εχω και τα υγρα τεστ τα εβαλα πιο πανω οποτε παω να τα κανω(να γεμισω το ενυδριο μεχρι επανω πρωτα ?)
δεν εχει μονο σφουγγαρια.εχει 3 σφουγαρια,ανθρακα και υαλοβαμβακα στην κορυφη.αυτη τη στιγμη τα εχω εκτος ενυδριου.δυστηχως τα ξεπλυνα με νερο βρυσης ναι.μετα διαβασα οτι δεν κανει....
να τα βαλω μεσα και μετα να κανω τα τεστ?
τα ψαρακια ειναι εκει 3 μερες

Vangelis21
09-02-13, 15:11
αεραντλια δενεχω οχι .
εχω και τα υγρα τεστ τα εβαλα πιο πανω οποτε παω να τα κανω(να γεμισω το ενυδριο μεχρι επανω πρωτα ?)
δεν εχει μονο σφουγγαρια.εχει 3 σφουγαρια,ανθρακα και υαλοβαμβακα στην κορυφη.αυτη τη στιγμη τα εχω εκτος ενυδριου.δυστηχως τα ξεπλυνα με νερο βρυσης ναι.μετα διαβασα οτι δεν κανει....
να τα βαλω μεσα και μετα να κανω τα τεστ?
τα ψαρακια ειναι εκει 3 μερες

λοιπον, δωσε βαση γιατι γινεται ενας χαμος. εκτος απο τα τεστ που θα πρεπει να πας να παρεις ΑΜΕΣΑ θα χρειαστεις και βιολογικο υλικο για το φιλτρο σου. ετσι πες το στο πετ σοπ.

τα τεστ που εχεις ΔΕΝ ειναι αρκετα. το pH δεν μας ενδιαφερει καν αυτη τη στιγμη. ξεχνα το. κανε απο τα στικακια και γραψε προσεκτικα ολες τις τιμες εδω. Οπως ειναι το ενυδρειο. Μην αλλαξεις τιποτα ακομα.

Για τα ψαρακια τωρα, το σωστο ειναι να βρεις καποιον με σωστο ενυδρειο να στα κρατησει μερικες μερες. Αν δεν γινεται με τιποτα τωρα αυτο η θα πρεπει να βρεις μεγαλυτερο κουβα να τα βαλεις ειτε αστα εκει που ειναι ΑΛΛΑ θα πρεπει να τους αλλαζεις νερο καθε μερα

Αντζι
09-02-13, 15:16
λοιπον θα παω τωρα.ζηταω τεστ για ολες τις μετρησεις?ετσι το λεω?
καποιον με ενυδρειο δεν εχω οποτε θα αλλαξω το νερο.με απλο βρυσης?

Vangelis21
09-02-13, 15:20
λοιπον θα παω τωρα.ζηταω τεστ για ολες τις μετρησεις?ετσι το λεω?
καποιον με ενυδρειο δεν εχω οποτε θα αλλαξω το νερο.με απλο βρυσης?

τα τεστ που ΠΡΕΠΕΙ να εχεις για να δεις τι κινδυνους εχει το ενυδρειο σου ειναι
- νιτρωδη (υγρα τεστ)
- νιτρικα (υγρα τεστ)
- αμμωνια (αυτο το εχεις ηδη)

και τα αλλα τα εχεις σε στικακια, τα οποια ομως δεν ειναι 100% αξιοπιστα παντα. Παντως αν δεν βρεις καπου υγρα τεστ τωρα η αν δεν εχεις λεφτα για ξοδεμα, τοτε και τα στικακια τωρα στην κανουν την δουλεια κατα τη γνωμη μου (αν εχουν πανω No3, No2 - που εχουν)

αντιχλωριο εχεις? στις αλλαγες βαζουμε παντα αντιχλωριο

Αντζι
09-02-13, 15:22
N03 mg/l 10
N02 mg/l 0.5

gh >7d

KH 10d
ph 7.6

με το στικακι αυτα.βοηθανε?

Vangelis21
09-02-13, 15:23
ναι βοηθανε, κανε και με τα υγρα αμμωνιας που εχεις και πες μας τι δειχνει

Αντζι
09-02-13, 15:25
αντιχλωριο οχι μου εχει τελειωσει.εχω biotopol και denitrol...βοηθαει σε κατι?να βαλω τα σφουγγαρια μεσα και το φιλτρο και να ξεκινησει να δουλευει?

exelix
09-02-13, 15:27
Λοιπόν, όπως είσαι γεμίζεις το ενυδρείο και βάζεις αντιχλώριο ανάλογο των λίτρων σου. Το νερό να μην είναι παγωμένο, αλλά να φτάσει σταδιακά στους 25. Το λέω σταδιακά γιατί άμα τα έχεις ήδη στο βάζο θα έχουν παγώσει, να μην φάνε κι άλλο σοκ μεγάλης αλλαγής θερμοκρασίας.

Βάλε αγγελία για μπόλι γράφοντας και την περιοχή σου, μην ταΐζεις και ένα ένα θα τα βρούμε.

Το να κάνεις μετρήσεις σε ενυδρείο που τώρα το ξέπλυνες και άλλαξες το νερό και έπλυνες και το φίλτρο δε θα σου δείξουν κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο και σίγουρα δεν είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή το αν το pH σου είναι 7,4 ή 7,8 για να τα βγάλεις από το βάζο.

Vangelis21
09-02-13, 15:30
αντιχλωριο οχι μου εχει τελειωσει.εχω biotopol και denitrol...βοηθαει σε κατι?να βαλω τα σφουγγαρια μεσα και το φιλτρο και να ξεκινησει να δουλευει?

να κανεις τεστ αμμωνιας να μας πεις ποσο ειναι . To biotopol ειναι αντιχλωριο, δε λεει πανω?
Λοιπόν, όπως είσαι γεμίζεις το ενυδρείο και βάζεις αντιχλώριο ανάλογο των λίτρων σου. Το νερό να μην είναι παγωμένο, αλλά να φτάσει σταδιακά στους 25. Το λέω σταδιακά γιατί άμα τα έχεις ήδη στο βάζο θα έχουν παγώσει, να μην φάνε κι άλλο σοκ μεγάλης αλλαγής θερμοκρασίας.

Βάλε αγγελία για μπόλι γράφοντας και την περιοχή σου, μην ταΐζεις και ένα ένα θα τα βρούμε.

Το να κάνεις μετρήσεις σε ενυδρείο που τώρα το ξέπλυνες και άλλαξες το νερό και έπλυνες και το φίλτρο δε θα σου δείξουν κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο και σίγουρα δεν είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή το αν το pH σου είναι 7,4 ή 7,8 για να τα βγάλεις από το βάζο.

μα αν το ενυδρειο του ειναι τιγκα στην αμμωνια γιατι να τα βαλει εκει? και πως θα βλεπει πως στρωνει και αν το ενυδρειο του χωρις τεστ?

exelix
09-02-13, 15:33
Αφού γράφει ότι το άδειασε εντελώς το ενυδρείο, τι αμμωνία να έχει;

Αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα να δει αν στρώνει, προτεραιότητα είναι να βγουν τα ψάρια από τα βάζα και να μπουν σε καθαρό νερό.

Αντζι
09-02-13, 15:35
τα σφουγγαρια και το φιλτρο να τα βαλω?

exelix
09-02-13, 15:36
Εννοείται ότι θα τα βάλεις. Ελπίζω να μην έκανες τίποτα πλυσίματα με σαπούνια, αλλά απλά ξέβγαλμα με νερό.

Vangelis21
09-02-13, 15:38
που λεει οτι το αδεισε και το ξαναγεμισε το ενυδρειο? το εχασα αυτο. Αλλα και παλι, εδω εχει ηδη νιτρωδη. Και αν τα βαλει εκει τα ψαρια, χωρις μπολι πως θα τα κρατησει? αναγκαιο το μπολι πρωτα γιατι αν δε βρει την εβαψαν.

ναι βαλτο το φιλτρο αλλα θα πρεπει να του αγορασεις υλικα

exelix
09-02-13, 15:43

Για το άδεισμα το έχει γράψει κανά δυο φορές παραπάνω και στο πρώτο μήνυμα. Για τα νιτρώδη πού έγραψε ότι έχει; Και να έχει στο βάζο θα έχει λιγότερα;

Αντζι
09-02-13, 15:44
μονο με νερο ξεπλυνα ευτυχως.
τι τεστ της αμμωνιας δεν δειχνει τιποτα...το νερο δεν εχει παρει καν χρωμα...σημαινει κατι?μηπως ειναι ανενεργα τα τεστ?καλυτερα να παω να παρω.
μην με βρισετε αλλα δεν ξερω καν τι ειναι το μπολι και που χρησιμευει...δεν μου εχει πει κανεις για αυτο...
τα σφουγγαρια δεν τα εχω αλλαξει ποτε εδω και 4 χρονια..αλλαζα μονο ανθρακα και υαλοβαμβακα.να τα βαλω η να παρω καινουρια?

exelix
09-02-13, 15:46
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934

Με το μπόλι στρώνεις αμέσως το ενυδρείο σου, όχι βέβαια ότι αμέσως μπορείς να το φορτώσεις στο φουλ.

Τα σφουγγάρια να τα βάλεις, τον άνθρακα μόνο αν έχεις καινούργιο.

Vangelis21
09-02-13, 15:49
βρες μπολι αμεσα και παρε οσα σου χρειαζονται (βιολογικο υλικο για το φιλτρο και τεστ). βακτηρια ειπες οτι εχεις για να βοηθησεις στο στρωσιμο και αντιχλωριο.

ανθρακα μη βαζεις

Αντζι
09-02-13, 15:53
λοιπον για να συνοψισω.

Γεμιζω με νερο βρυσης το υπολοιπο ενυδριο

βαζω τα σφουγγαρια,φιλτρο και υαλοβαμβακα(ανθρακα θα παρω καινουριο)

αντιχλωριο δεν εχω.εχω denitrol...ειναι αλλο πραγμα?πειτε μου γιατι σε λιγο παω να αγορασω οτι χρειαζομαι

μετα απο ολα αυτα τι τεστ πρεπει να κανω ωστε να ξερω οτι ειμαστε ετοιμοι να ριξω τα ψαρια?
προφανως θα παρω νεο τεστ αμμωνιας.αυτο ειναι χαλασμενο οπως ειπα.
βρες μπολι αμεσα και παρε οσα σου χρειαζονται (βιολογικο υλικο για το φιλτρο και τεστ). βακτηρια ειπες οτι εχεις για να βοηθησεις στο στρωσιμο και αντιχλωριο.

ανθρακα μη βαζεις

τωρα το ειδα.λοιπον αρα αγοραζω βιολογικο υλικο και τεστ. εχω denitrol αυτη τη στιγμη.μπολι απο οτι καταλαβα δεν αγοραζεται...αν δεν βρω τι κανω?

exelix
09-02-13, 15:56
Άλλο είναι αυτό, από αυτή τη μάρκα το Biotopol είναι το αντιχλώριο. Ο άνθρακας μικρή διαφορά θα κάνει, έλεγα αν είχες ήδη.

Κάνεις αυτά, φτιάχνεις τη θερμοκρασία (την οποία σιγά σιγά θα φτάσεις στους 25), βάζεις τα ψάρια, βρίσκεις μπόλι.

Ποιο είναι το φίλτρο σου;

Vangelis21
09-02-13, 16:01
μπολι μπορει να εχει να σου δωσει και ο πετσοπας αλλα δεν ειναι η καλυτερη λυση. Αν δε βρισκεις απο αλλου παντως, εγω προσωπικα θα το ζηταγα απο τον πετσοπα.

το biotopol ειναι αντιχλωριο. Δες για ποσα λιτρα κανει και πως χρησιμοποιειται και αναλογα πραττεις αν νομιζεις οτι χρειαζεσαι κι αλλο. Αν παρεις κι αλλο, παρε prime.

Το αλλο ειναι βακτηρια τα οποια θα χρησιμοποιησεις για να στρωθει πιο ευκολα και γρηγορα το ενυδρειο μαζι με το μπολι.

ανθρακα μην παρεις.

για τεστ ζητα αν εχει το API test kit. ειναι λιγο ακριβουτσικο (καμια 30αρια ευρω) αλλα εχει ολα τα τεστ μεσα εκτος απο σκληροτητες που εχει το στικακι σου ετσι κι αλλιως

Αντζι
09-02-13, 16:05
το φιλτρο γραφει bioflow 600
μπολι μπορει να εχει να σου δωσει και ο πετσοπας αλλα δεν ειναι η καλυτερη λυση. Αν δε βρισκεις απο αλλου παντως, εγω προσωπικα θα το ζηταγα απο τον πετσοπα.

το biotopol ειναι αντιχλωριο. Δες για ποσα λιτρα κανει και πως χρησιμοποιειται και αναλογα πραττεις αν νομιζεις οτι χρειαζεσαι κι αλλο. Αν παρεις κι αλλο, παρε prime.

Το αλλο ειναι βακτηρια τα οποια θα χρησιμοποιησεις για να στρωθει πιο ευκολα και γρηγορα το ενυδρειο μαζι με το μπολι.

ανθρακα μην παρεις.

για τεστ ζητα αν εχει το API test kit. ειναι λιγο ακριβουτσικο (καμια 30αρια ευρω) αλλα εχει ολα τα τεστ μεσα εκτος απο σκληροτητες που εχει το στικακι σου ετσι κι αλλιως

ανθρακας λετε δεν χρειαζεται καθολου δηλαδη?
το biotopol εχει οδηγιες αναλογα τι θες.πχ για αλλαγη νερου λεει 10μλ για το δικο μου ενυδρειο αν δεν κανω λαθος.
εαν ομως ειναι για αστρωτο θελει για καποιες μερες καπια μλ.
εμενα τωρα θεωρειται ξανα αστρωτο ετσι δεν ειναι?

stav
09-02-13, 16:45
Το biotopol ειναι αντιχλωριο,βαλε οσο λενε οι οδηγιες για τα λιτρα του
νερου που εβαλες.Το detitrol ειναι βακτηρια βαζε οσο λενε οι οδηγιες
της συσκευασιας.Το νερο που θα βαλεις να εχει περιπου την θερμοκρασια
που εχει το νερο εκει που εχεις τα ψαρια.Βαλε τα σφουγγαρια στο φιλτρο
και βαλτο να δουλευει οπως και τον θερμαντηρα.Μην βαζεις τον ανθρακα,
βιολογικο υλικο αγοραζεις απο Δευτερα.
Καλη επιτυχια και μην πανικοβαλεσαι.

Αντζι
09-02-13, 17:02
Το biotopol ειναι αντιχλωριο,βαλε οσο λενε οι οδηγιες για τα λιτρα του
νερου που εβαλες.Το detitrol ειναι βακτηρια βαζε οσο λενε οι οδηγιες
της συσκευασιας.Το νερο που θα βαλεις να εχει περιπου την θερμοκρασια
που εχει το νερο εκει που εχεις τα ψαρια.Βαλε τα σφουγγαρια στο φιλτρο
και βαλτο να δουλευει οπως και τον θερμαντηρα.Μην βαζεις τον ανθρακα,
βιολογικο υλικο αγοραζεις απο Δευτερα.
Καλη επιτυχια και μην πανικοβαλεσαι.

σε ευχαριστω παρα πολυ.θελω να κανω σωστη δουλεια υτη τη φορα.
συμφωνα με τις οδηγιες που μου εδωσαν και τα αλλα παιδια λοιπον το ενυδριο το γεμισα,εβαλα biotopol,μετα απο λιγο denitrol,το φιλτρο και τα σφουγγαρια οκ και δουλευει.το μονο που δεν εχω να κανω ειναι τεστ αμμωνιας.ετοιμαζομουν να παω τωρα γιατι δεν μπορουσα νωριτερα με το μωρο.μπορω και αυτο απο δευτερα η ειναι σημαντικο πριν βαλω μεσα τα ψαρια?

stav
09-02-13, 17:10
σε ευχαριστω παρα πολυ.θελω να κανω σωστη δουλεια υτη τη φορα.
συμφωνα με τις οδηγιες που μου εδωσαν και τα αλλα παιδια λοιπον το ενυδριο το γεμισα,εβαλα biotopol,μετα απο λιγο denitrol,το φιλτρο και τα σφουγγαρια οκ και δουλευει.το μονο που δεν εχω να κανω ειναι τεστ αμμωνιας.ετοιμαζομουν να παω τωρα γιατι δεν μπορουσα νωριτερα με το μωρο.μπορω και αυτο απο δευτερα η ειναι σημαντικο πριν βαλω μεσα τα ψαρια?

Το αφιλτρο ειναι αστρωτο,ειτε δεις σημερα την αμμωνια ειτε την Δευτερα
το ιδιο κανει.Μια δυο ημερες μην ταιζεις και μετα ταισμα με φειδω.Βαλε
μια αγγελια και ζητα μπολι τα βακτηρια μην σταματας να τα ριχνεις παντα
συμφωνα με τις οδηγιες

Αντζι
10-02-13, 13:07
Σε ευχαριστω παρα πολυ.Να εισαι καλα και εσυ και τα αλλα παιδια που με βοηθησαν.Θα επανελθω γιατι εχω πολλα να μαθω.
Καλησπερα.Επανερχομαι με νεες πληροφοριες και αποριες.
Το ενυδρειο ειναι απο χθες με νερο κανονικα,δουλευει το φιλτρο,εχω φτιαξει θερμοκρασια,εχω ριξει τα απαραιτητα denitrol biotopol(αυτα διαθετω αυτη τη στιγμη)και συνεχιζω να βαζω τα βακτηρια(denitrol)συμφωνα εμ τις οδηγιες.
Τα ψαρακια εξακολουθουν να ειναι στο μεγαλο βαζο.χθες αλλαξα νερο.δεν εχω ταισει εδω και 4 μερες
Σημερα εβαλα και αεροαντλια την οποια εχω τελικα.
Μετρησεις προς το παρων μονο με στικακι και ειναι οι εξης:

N03 mg/l μεταξυ 0 και 10
N02 mg/l μεταξυ 0 και ο,5

gh >7d

KH 6 με 10 d
ph 7.2

Αποριες λοιπον:
1)πως σας φαινονται οι μετρησεις εστω και με στικακι?

2)πρεπει να περιμενω να αγορασω αυριο τεστ αμμωνιας ωστε να βαλω τα ψαρακια?

3)μηπως στο βαζο επειδη ειναι μειωμενη χωρητικοτητα στρεσαρονται απο τη αεροαντλια?

4)ποτε ταιζω?

5)τα πλαστικα διακοσμητικα που ειχα απο πριν να τα βαλω?

6)πετρες θαλασσης που επισης ειχα και ηταν μεσα εδω και 2 χρονια να τις ξαναβαλω?

7)απο φωτισμο να πουμε η να περιμενουμε να μπουν τα ψαρια μεσα?

αυτα προς το παρων...

Vangelis21
10-02-13, 14:44
1) οι μετρησεις σου (θα πρεπει να δουμε και αμμωνια βεβαια) δειχνουν οτι αν κατεβασεις λιγο τα νιτρωδη (Νο2) θα εισαι μια χαρα. Αλλα κανε ολα τα τεστ και θα το δουμε αυτο

2) σου ειπαν τα παιδια οτι ισως καλο θα ηταν να τα βαλεις απο τωρα στο ενυδρειο γιατι και στο βαζο τα ιδια και χειροτερα θα ειναι το νερο. Το οτι δεν κανεις κινηση να παρεις μπολι ομως δεν ειναι καθολου σωστο.

3) θα πρεπει να μειωσεις τη δυναμη της με καποιον τροπο

4) στο βαζο μη ταιζεις

5) οχι

6) αν θες

7) δεν εχεις καθολου φωτα?

Αντζι
10-02-13, 14:55
1) οι μετρησεις σου (θα πρεπει να δουμε και αμμωνια βεβαια) δειχνουν οτι αν κατεβασεις λιγο τα νιτρωδη (Νο2) θα εισαι μια χαρα. Αλλα κανε ολα τα τεστ και θα το δουμε αυτο

2) σου ειπαν τα παιδια οτι ισως καλο θα ηταν να τα βαλεις απο τωρα στο ενυδρειο γιατι και στο βαζο τα ιδια και χειροτερα θα ειναι το νερο. Το οτι δεν κανεις κινηση να παρεις μπολι ομως δεν ειναι καθολου σωστο.

3) θα πρεπει να μειωσεις τη δυναμη της με καποιον τροπο

4) στο βαζο μη ταιζεις

5) οχι

6) αν θες

7) δεν εχεις καθολου φωτα?

Δεν το καταλαβα οτι μου ειπαν να τα βαλω ειλικρινα...θα τα βαλω λοιπον.
φωτα δεν εχω γιατι εχουν καει.θα ηθελα να μου πειτε τι πρεπει να παρω(αν πρεπει να αλλαξω αυτα που ειχε το ενυδρειο δηλαδη)και ποσω ωρα χρειαζονται)
με τι τροπο μειωνεται η δυναμη της αεραντλιας?οταν τα βαλω στο ενυδρειο ειναι απαραιτητη?
απο χθες προσπαθω να ενημερωθω απο τα αρθρα σας και λιγο φοβηθηκα το μπολι απο την αποψη οτι δεν ξερω εαν θα ειναι καλο απο εκει που θα το παρω.εχω σκοπο να ρωτησω αυριο τον πετσοπα που θα παω.οχι λες?

Vangelis21
10-02-13, 15:38
φιλε μου με τοσα προβληματα που εχει το ενυδρειο σου, να το κανεις χειροτερα αποκλειεται! βαλε αγγελια για μπολι και οποιος σου προσφερει παρτο αμεσως. Θες να χασεις τα ψαρια? αν θες, μην παρεις μπολι.

Φωτα κακως δεν εχεις, παρε αυτα που ειχε και στην αρχη το ενυδρειο σου και βαζε τα 5-6 ωρες την ημερα αν δεν εχεις φυτα

και να ξερεις οτι τα πιο βρωμικα και αρρωστα ενυδρεια τα εχουν οι πετσοπαδες. Απο εκει να παρεις μπολι μονο αν δε βρεις απο αλλο παιδι εδω μεσα και παλι πολλοι δε το προτεινουν καν

Αντζι
10-02-13, 16:28
φιλε μου με τοσα προβληματα που εχει το ενυδρειο σου, να το κανεις χειροτερα αποκλειεται! βαλε αγγελια για μπολι και οποιος σου προσφερει παρτο αμεσως. Θες να χασεις τα ψαρια? αν θες, μην παρεις μπολι.

Φωτα κακως δεν εχεις, παρε αυτα που ειχε και στην αρχη το ενυδρειο σου και βαζε τα 5-6 ωρες την ημερα αν δεν εχεις φυτα

και να ξερεις οτι τα πιο βρωμικα και αρρωστα ενυδρεια τα εχουν οι πετσοπαδες. Απο εκει να παρεις μπολι μονο αν δε βρεις απο αλλο παιδι εδω μεσα και παλι πολλοι δε το προτεινουν καν

Μισο να καταλαβω.Γιατι πιστευεις εχει τοοοσα προβληματα?Απο αυτα που διαβαζω δεν φανταζομουν οτι ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα μιας και ειναι το καθαρισα ολο και βαζω φαρμακα ξανα απο την αρχη ωστε να γινει υγιης τοπος διαβιωσης.
Με αγχωσες λιγο τωρα ενω νομιζα οτι δεν ειχε γινει και κατι τραγικο.εξαλλου δεν εχω μεσα φυτα ουτε ψαρια τοσο πολυ ευαισθητα.
Ρωταω για να μαθαινω και αν θες και εχεις χρονο απαντας ωστε να βοηθηθω.
Για το μπολι απλα σκεφτηκα οτι επειδη εβαλα απο την αρχη νερο και φαρμακα δεν πολυχρειαζεται.Φυσικα για να το λες ξερεις εννοειται και δεν σε αμφισβητω.Απλα προσπαθω να λυσω τις αποριες μου.

Υ.Γ ειμαι φιλη αν και δεν εχει σημασια νομιζω

Vangelis21
10-02-13, 16:37
Μισο να καταλαβω.Γιατι πιστευεις εχει τοοοσα προβληματα?Απο αυτα που διαβαζω δεν φανταζομουν οτι ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα μιας και ειναι το καθαρισα ολο και βαζω φαρμακα ξανα απο την αρχη ωστε να γινει υγιης τοπος διαβιωσης.
Με αγχωσες λιγο τωρα ενω νομιζα οτι δεν ειχε γινει και κατι τραγικο.εξαλλου δεν εχω μεσα φυτα ουτε ψαρια τοσο πολυ ευαισθητα.
Ρωταω για να μαθαινω και αν θες και εχεις χρονο απαντας ωστε να βοηθηθω.
Για το μπολι απλα σκεφτηκα οτι επειδη εβαλα απο την αρχη νερο και φαρμακα δεν πολυχρειαζεται.Φυσικα για να το λες ξερεις εννοειται και δεν σε αμφισβητω.Απλα προσπαθω να λυσω τις αποριες μου.

Υ.Γ ειμαι φιλη αν και δεν εχει σημασια νομιζω

εννοουσα οτι το το ενυδρειο σου ηθελε και θελει πολυ δουλεια για να ειναι ετοιμο να ζησουν σωστα τα ψαρια. Δεν ειναι στρωμενο, δεν εχεις υλικα για το φιλτρο, δεν εχεις φωτα. Ε αυτα δεν ειναι και λιγα.

καταρχην δε βαζεις καποιο φαρμακο και δε χρειαζεται κιολας. το αντιχλωριο απλα σπαει το χλωριο του νερου της βρυσης και τα βακτηρια βοηθανε στο στρωσιμο.

Το αν ειναι ευαισθητα τα ψαρια δεν εχει σημασια. Ολα τα ψαρια ειναι ευαισθητα στα νιτρωδη και στην αμμωνια που εχεις στο ενυδρειο σου.

οπως ειπαμε λοιπον θα πρεπει να πας να παρεις

υγρα τεστ
φωτισμο
μπολι

και μετα σιγα σιγα να μπει στο δρομο του. Αν εχεις συγκεκριμενες ερωτησεις, φυσικα και ρωτας

Αντζι
10-02-13, 16:49
οκ με καλυψες.θα βαλω αγγελια για μπολι λοιπον και αυριοαγοραζω οσα χρειαζομαι.Σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου.Να εισαι καλα
οκ με καλυψες.θα βαλω αγγελια για μπολι λοιπον και αυριοαγοραζω οσα χρειαζομαι.Σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου.Να εισαι καλα

τελευταια ερωτηση προς το παρων...την αγγελια πως την συντασω?τι ακριβως ζητω?μηνκανω λαθος και μπερδεψω τους φιλους που ειναι γνωστες σε αντιθεση με μενα...

ζητω μπολι για?...

Vangelis21
10-02-13, 17:05

τελευταια ερωτηση προς το παρων...την αγγελια πως την συντασω?τι ακριβως ζητω?μηνκανω λαθος και μπερδεψω τους φιλους που ειναι γνωστες σε αντιθεση με μενα...

ζητω μπολι για?...

απλα λες την περιοχη που μενεις και οτι ζητας μπολι. Αυτο τιποτα αλλο

Αντζι
10-02-13, 17:11
α οκ.σε ζαλισα..σε ευχαριστω

Vangelis21
10-02-13, 17:15
α οκ.σε ζαλισα..σε ευχαριστω

δε ζαλιζομαι, μη σε νοιαζει

yannis
11-02-13, 12:11
Σε ευχαριστω παρα πολυ.Να εισαι καλα και εσυ και τα αλλα παιδια που με βοηθησαν.Θα επανελθω γιατι εχω πολλα να μαθω.
Καλησπερα.Επανερχομαι με νεες πληροφοριες και αποριες.
Το ενυδρειο ειναι απο χθες με νερο κανονικα,δουλευει το φιλτρο,εχω φτιαξει θερμοκρασια,εχω ριξει τα απαραιτητα denitrol biotopol(αυτα διαθετω αυτη τη στιγμη)και συνεχιζω να βαζω τα βακτηρια(denitrol)συμφωνα εμ τις οδηγιες.
Τα ψαρακια εξακολουθουν να ειναι στο μεγαλο βαζο.χθες αλλαξα νερο.δεν εχω ταισει εδω και 4 μερες
Σημερα εβαλα και αεροαντλια την οποια εχω τελικα.
Μετρησεις προς το παρων μονο με στικακι και ειναι οι εξης:

N03 mg/l μεταξυ 0 και 10
N02 mg/l μεταξυ 0 και ο,5

gh >7d

KH 6 με 10 d
ph 7.2

Αποριες λοιπον:
1)πως σας φαινονται οι μετρησεις εστω και με στικακι?

2)πρεπει να περιμενω να αγορασω αυριο τεστ αμμωνιας ωστε να βαλω τα ψαρακια?

3)μηπως στο βαζο επειδη ειναι μειωμενη χωρητικοτητα στρεσαρονται απο τη αεροαντλια?

4)ποτε ταιζω?

5)τα πλαστικα διακοσμητικα που ειχα απο πριν να τα βαλω?

6)πετρες θαλασσης που επισης ειχα και ηταν μεσα εδω και 2 χρονια να τις ξαναβαλω?

7)απο φωτισμο να πουμε η να περιμενουμε να μπουν τα ψαρια μεσα?

αυτα προς το παρων...

1.Οι μετρησεις σου φαινονται οκ. Μετρα όμως και NH3/4

2.ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΣ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΑΦΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ - ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΣΤΙΓΜΗ.

4.5.6.Διακοσμητικα πλαστικα δεν βάζουμε και ο φωτισμος ειναι το τελευταιο που σε ενδιαφερει τωρα

Διαβασε παλια αρθρα να καταλαβεις τι ειναι το ενυδρειο και πως δουλευει.

.............................

Vangelis21
11-02-13, 13:11
1.Οι μετρησεις σου φαινονται οκ.

:confused:

Αντζι
12-02-13, 18:53
Επανερχομαι με μετρησεις με υγρα

NH4 0.1
NO2 0.025
NO3 1

Οπως εχω ηδη γραψει το ενυδρειο δουλευει κανονικα και εχω μεσα τα ψαρακια(αυτα που εχω στην υπογραφη μου)
ειναι αταιστα σχεδον 6 μερες.
Αγορασα siporax
трофη πηρα φλεικς με σπιρουλινα και flakes με krill για ποικιλια
το φιλτρο που εχω ειναι bioflow 600 και εχει μεσα 3 σφουγγαρια(2 μπλε 1 πρασινο)και υαλοβαμβακα
εχω γυρισει την ακρη του φιλτρου ελαφρως για αναταραξη

αποριες λοιπον:

1)ποτε ταιζω και ποσο

2)πως τοποθετω το βιολογικο υλικο.μου ειπαν ξεπλυμα με τρεχουμενο χλιαρο νερο και το βαζω ολο οπως ειναι στο φιλτρο ΚΑΤΩ απο τα σφουγγαρια.στην βαση δηλαδη

3)μαζι με το βιολογικο υλικο εχει ενα μπουκαλακι με βακτηρια και μου ειπαν να το ριξω ολο στο φιλτρο

4)Δεν βρηκα μπολι...

πειτε μου αυτα που ειναι τα βασικα ωστε να ζουν σωστα τα ψαρια που εχω αυτη τη στιγμη και στην συνεχεια μιλαμε πιο συγκεκριμενα για αλλαγες

απο διακοσμηση εχω μεσα ενα κοραλι μεγαλο,κατω λεπτο χαλικι,και μια πετρα θαλασσης την οποια την εχω μεσα 3 χρονια τωρα.πλαστικα τα εβγαλα ολα και εχω σκοπο να βαλω αληθινα.
τα γραφω ολα αυτα ωστε να δημιουργησω οσο μπορω καλυτερες συνθηκες για τα υπαρχοντα ψαρια μεχρι να δουμε πως θα προχωρησω

Vangelis21
12-02-13, 19:09
Επανερχομαι με μετρησεις με υγρα

NH4 0.1
NO2 0.05
NO3 >1

Οπως εχω ηδη γραψει το ενυδρειο δουλευει κανονικα και εχω μεσα τα ψαρακια(αυτα που εχω στην υπογραφη μου)
ειναι αταιστα σχεδον 6 μερες.
Αγορασα siporax
трофη πηρα φλεικς με σπιρουλινα και flakes με krill για ποικιλια
το φιλτρο που εχω ειναι bioflow 600 και εχει μεσα 3 σφουγγαρια(2 μπλε 1 πρασινο)και υαλοβαμβακα

αποριες λοιπον:

1)ποτε ταιζω και ποσο

2)πως τοποθετω το βιολογικο υλικο.μου ειπαν ξεπλυμα με τρεχουμενο χλιαρο νερο και το βαζω ολο οπως ειναι στο φιλτρο ΚΑΤΩ απο τα σφουγγαρια.στην βαση δηλαδη

3)μαζι με το βιολογικο υλικο εχει ενα μπουκαλακι με βακτηρια και μου ειπαν να το ριξω ολο στο φιλτρο

4)Δεν βρηκα μπολι...

πειτε μου αυτα που ειναι τα βασικα ωστε να ζουν σωστα τα ψαρια που εχω αυτη τη στιγμη και στην συνεχεια μιλαμε πιο συγκεκριμενα για αλλαγες

απο διακοσμηση εχω μεσα ενα κοραλι μεγαλο,κατω λεπτο χαλικι,και μια πετρα θαλασσης την οποια την εχω μεσα 3 χρονια τωρα.πλαστικα τα εβγαλα ολα και εχω σκοπο να βαλω αληθινα.
τα γραφω ολα αυτα ωστε να δημιουργησω οσο μπορω καλυτερες συνθηκες για τα υπαρχοντα ψαρια μεχρι να δουμε πως θα προχωρησω

συγνωμη αλλα δεν υπαρχει "δεν βρηκα μπολι". Αυτη τη στιγμη το ενυδρειο σου ειναι εντελως αστρωτο (βεβαια δεν ξερω τι σημαινουν οι μετρησεις ετσι οπως στις δειχνουν τα τεστ που πηρες, ειδικα τα νιτρικα.) ΠΡΕΠΕΙ να βρεις μπολι Η να διωξεις τα ψαρια μεχρι να το στρωσεις.

Αντζι
12-02-13, 20:22
συγνωμη αλλα δεν υπαρχει "δεν βρηκα μπολι". Αυτη τη στιγμη το ενυδρειο σου ειναι εντελως αστρωτο (βεβαια δεν ξερω τι σημαινουν οι μετρησεις ετσι οπως στις δειχνουν τα τεστ που πηρες, ειδικα τα νιτρικα.) ΠΡΕΠΕΙ να βρεις μπολι Η να διωξεις τα ψαρια μεχρι να το στρωσεις.

ειναι λαθος οι μετρησεις?
δεν εχω κανεναν με ενυδρειο ωστε να βρω μπολι τι να κανω?:confused:
τα νιτρικα ειναι το N03 ετσι?ειναι 1 και στον πινακα μου το εχει οκ?δεν ειναι?
λοιπον εκανα και τα στικακια και βγαινει:

NO3 10
NO2 0
καλυτερσ τωρα?ισως εχει αλλη μετρηση το υγρο της jbl που πηρα?παντως στα δειγματ οκ με βγαζει...
καμια βοηθεια?

Vangelis21
12-02-13, 20:30
εγραψες στην αρχη οτι τα νιτρικα (με τα υγρα τεστ) ειναι >1 δηλαδη περισσοτερο απο 1 το οποιο δε βγαζει νοημα γιατι και το 2 και το 80 περισσοτερο απο ενα ειναι! η επομενη κλιμακα ποια ειναι?

Τα νιτρικα σου ομως θα πρεπει να ειναι 10-20 και τα αλλα δυο (νιτρωδη και αμμωνια) να ειναι μηδεν για να ιεναι στρωμενο ενα ενυδρειο.

Βαλε αγγελια, ξανα και ξανα, καποιος θα σου δωσει. Ανοιξε και θεμα στους αρχαριους. Δεν ειναι για ντροπες οταν τα ψαρια κινδυνευουν!

alexkoun18
12-02-13, 21:14
αν δεν βρεισ μπολι αν ειναι εσωτερικο το φιλτρο σου βαλτο σε ενα κουβα με νερο να καλειπτετε ολο με νερο και πηγενε σε ενα φαρμακιο και παρε αμωνια υγρι και θα την ριχνισ μεσα στον κουβα που εχεισ βαλει το φιλτρο και θα κανεισ μετρισησ αμωνια νιτρωδι και νιτρικα οταν μηδενιστουν αμωνια και νιτρωδη βαλε το φιλτρο μεσα στο ενιδριο και εισαι ετιμος θα ριχνισ πολλη αμωνια στον κουβα 1 μ3ε 2 καπακια για να γινει ο κυκλοσ του αζωτου γρηγορα γιατη ειπε οτι εχεισ ψαρια στο ενιδρειο. Για να δεισ αν διχνη σωστα το τεστ τησ αμωνιας που ειχεισ απο παλια ριξετου μια σταγωνα αμωνιασ οταν καιν αν παρεις την υγρη αμωνια

Αντζι
12-02-13, 21:26
εγραψες στην αρχη οτι τα νιτρικα (με τα υγρα τεστ) ειναι >1 δηλαδη περισσοτερο απο 1 το οποιο δε βγαζει νοημα γιατι και το 2 και το 80 περισσοτερο απο ενα ειναι! η επομενη κλιμακα ποια ειναι?

Τα νιτρικα σου ομως θα πρεπει να ειναι 10-20 και τα αλλα δυο (νιτρωδη και αμμωνια) να ειναι μηδεν για να ιεναι στρωμενο ενα ενυδρειο.

Βαλε αγγελια, ξανα και ξανα, καποιος θα σου δωσει. Ανοιξε και θεμα στους αρχαριους. Δεν ειναι για ντροπες οταν τα ψαρια κινδυνευουν!

εχεις δικιο.Το διορθωσα το >1 ειναι 1 σκετο.η επομενη κλιμακα ειναι 5 η 10 αναλογα το ειδος ψαριου.για δισκους πχ ειναι 5
με τα στικακια ξαναεκανα.τα ειδες;μηπως το 1 της jbl ειναι το 10;
παντως μου βγαζει οκ οτι ειμαι στα διαγραμματα

Vangelis21
12-02-13, 21:31
βγαλε καμια φωτο η βρες ονλαιν και λινκαρε μας στο σχεδιαγραμμα που λες. Παντω με Νο3 = 1 δεν εισαι καλα. και τα αλλα δυο πρεπει να ειναι μηδενικα (αμμωνια, νιτρωδη).

εχεις κι αλλη επιλογη αν δε μπορεις να βρεις μπολι (την αμμωνια δε στην προτεινω). Πηγαινε σε ενα πετ σοπ και πες τους οτι εχεις αστρωτο ενυδρειο και εχεις και ψαρια μεσα και θες ζουμι για αμεσο στρωσιμο. Αν ειναι τουλαχιστον σοβαρο πετ σοπ θα καταλαβουν τι ψαχνεις και θα στο δωσουν.

Αντζι
12-02-13, 21:35
θα βαλω σε λιγο φωτο απο την κλιμακα να δεις
http://i631.photobucket.com/albums/uu35/angellina33/P1030432_zpsde83c318.jpg

αυτο ειναι για το Νο3...

Vangelis21
12-02-13, 21:40
περιεργη κλιμακα. παντως 1 δεν δειχνει οτι εχει στρωσει. κι εξαλλου εχεις νιτρωδη κι αμμωνια που δε θα επρεπε. βρες μπολι η παρε αυτο που σου ειπα (ας μας θυμησει καποιος το ονομα του γιατι ξεχναω) για να στρωθει αμεσως

Αντζι
12-02-13, 21:46
περιεργη κλιμακα. παντως 1 δεν δειχνει οτι εχει στρωσει. κι εξαλλου εχεις νιτρωδη κι αμμωνια που δε θα επρεπε. βρες μπολι η παρε αυτο που σου ειπα (ας μας θυμησει καποιος το ονομα του γιατι ξεχναω) για να στρωθει αμεσως

1)για τα υπολοιπα εχεις κατι να μου πεις?
τα ψαρια ποσο αντεχου αταιστα?
2)θα περιμενω να μου πειτε τι να ζητησω
3)τo βιολογικο να το βαλω?πες μου πως...

Vangelis21
12-02-13, 22:12
1)για τα υπολοιπα εχεις κατι να μου πεις?
τα ψαρια ποσο αντεχου αταιστα?
2)θα περιμενω να μου πειτε τι να ζητησω
3)τo βιολογικο να το βαλω?πες μου πως...

1) τι αλλη ερωτηση εχεις? τα ψαρια αντεχουν αλλα δεν ειναι και 100% οκ να μενουν αταιστα πανω απο εβδομαδα. Για αυτο το θεμα ειναι να παρεις αυριο ειτε μπολι ειτε το ζουμι αυτο και να αρχισεις κανονικα

2) και ετσι οπως σου ειπα να το ζητησεις, ξερει ο πετσοπας τι ειναι. καντου ενα τηλεφωνημα να δεις αν ξερει

3) πες μου τι βιολογικο εχεις και τι φιλτρο γιατι τα εχασα εδω μεσα και θα σου πω!

Αντζι
12-02-13, 22:33
1) τι αλλη ερωτηση εχεις? τα ψαρια αντεχουν αλλα δεν ειναι και 100% οκ να μενουν αταιστα πανω απο εβδομαδα. Για αυτο το θεμα ειναι να παρεις αυριο ειτε μπολι ειτε το ζουμι αυτο και να αρχισεις κανονικα

2) και ετσι οπως σου ειπα να το ζητησεις, ξερει ο πετσοπας τι ειναι. καντου ενα τηλεφωνημα να δεις αν ξερει

3) πες μου τι βιολογικο εχεις και τι φιλτρο γιατι τα εχασα εδω μεσα και θα σου πω!

πηρα siporax
πως τοποθετω το βιολογικο υλικο.μου ειπαν ξεπλυμα με τρεχουμενο χλιαρο νερο και το βαζω ολο οπως ειναι στο φιλτρο ΚΑΤΩ απο τα σφουγγαρια.στην βαση δηλαδη

Vangelis21
13-02-13, 01:05

πηρα siporax
πως τοποθετω το βιολογικο υλικο.μου ειπαν ξεπλυμα με τρεχουμενο χλιαρο νερο και το βαζω ολο οπως ειναι στο φιλτρο ΚΑΤΩ απο τα σφουγγαρια.στην βαση δηλαδη

λοιπον, πλυνε το σιποραξ καλα καλα. ασε μονο ενα σφουγγαρι μεσα στο φιλτρο και βγαλε τα υπολοιπα. κοιτα στο φιλτρο απο που μπαινει το νερο στο φιλτρο και απο που βγαινει. Αν γινεται λοιπον με το πως ειναι φτιαγμενο το φιλτρο βαλε το σφουγγαρι εκει που μπαινει το νερο και επειτα βαλε ολο το σιποραξ. καλο ειναι να ειναι γεματο το φιλτρο και να μην εχει κενο χωρο. Αν μενει κενος χωρος ασε μεσα κι αλλο σφουγγαρι αλλα τα σφουγγαρια μην τα πολυπιεσεις γιατι θα μπουκωσουν.

Τα βακτηρια απο πισω πρεπει να λενε οδηγιες. Ολα τα βακτηρια στο φιλτρο δε βλεπω λογο. Δες τις οδηγιες και πραξε. Αν δεν εχει οδηγιες πες μας ποια βακτηρια ειναι να σου πουμε

Αντζι
13-02-13, 01:15
λοιπον, πλυνε το σιποραξ καλα καλα. ασε μονο ενα σφουγγαρι μεσα στο φιλτρο και βγαλε τα υπολοιπα. κοιτα στο φιλτρο απο που μπαινει το νερο στο φιλτρο και απο που βγαινει. Αν γινεται λοιπον με το πως ειναι φτιαγμενο το φιλτρο βαλε το σφουγγαρι εκει που μπαινει το νερο και επειτα βαλε ολο το σιποραξ. καλο ειναι να ειναι γεματο το φιλτρο και να μην εχει κενο χωρο. Αν μενει κενος χωρος ασε μεσα κι αλλο σφουγγαρι αλλα τα σφουγγαρια μην τα πολυπιεσεις γιατι θα μπουκωσουν.

Τα βακτηρια απο πισω πρεπει να λενε οδηγιες. Ολα τα βακτηρια στο φιλτρο δε βλεπω λογο. Δες τις οδηγιες και πραξε. Αν δεν εχει οδηγιες πες μας ποια βακτηρια ειναι να σου πουμε

το φιλτρο μου ειναι αυτο:
http://www.juwel-aquarium.co.uk/out/pictures/generated/srcms/1/618_342_80/09300(2).jpg

τα βακτηρια ειναι αυτα:

http://www.zooprofi.de/info/6727/sera_filter_biostart_50ml.html

δηλαδη προτεινεις απο κατω προς τα επανω(με εισροη νερου απο πανω)σφουγγαρι,siporax,υαλοβαμβακα?

Vangelis21
13-02-13, 03:11
αν εχει μεσα ανθρακα βγαλτον. μπορεις να κανεις το βιολογικο υλικο σαντουιτς (σφουγγαρι, σιποραξ, σφουγγαρι)

με τα βακτηρια αυτα μαλλον εισαι οκ να στρωσει γρηγορα. κανε καθε 2 μερες μετρησεις να δεις πως παει. οι οδηγιες στο μπουκαλι λενε ποσα να βαλεις

johnpecn`
13-02-13, 04:13
φιλε μου τα ψαρια τα εχεις στο βαζο ακομα;Αν ναι βαλτα στο ενυδρειο ΤΩΡΑ...το βαζο ειναι 1000 φορες χειροτερα απο το αστρωτο ενυδρειο αστρωτο το ενα αστρωτο και τ αλλο.Τα στρεσαρεις μεσα στο βαζο συν την αμμωνια συν το κρυο συν την ελειψη χωρου,στο ενυδρειο θα εχουν απλα την αμμωνια,ΜΗΝ ριχνεις επιπλεον αμμωνια μονο τα βακτηρια,μπολι αμα θες ελα να σου δωσω εγω
με τα βακτηρια αν στρωσει θα στρωσει σε 1-2 βδομαδες,αν δεν βρεις μπολι αγορασε αντιχλωριο Prime που λειτουργει και εναντια στην τοξικοτητα της αμμωνιας.Σε ποια περιοχη εισαι;

Γιώργος Κ
13-02-13, 09:41
Διαβαζοντας ολα τα ποστ κατα τη γνωμη μου νομιζω ειναι καλυτερα να δωσεις τα ψαρια που σου εμειναν σε καποιον που μπορει να τους προσφερει οτι "χρειαζονται" ... Το ενυδρειο σου δεν ειναι καταλληλο να τα φιλοξενησει εξαιτιας πολλων παραγοντων!

Μπολι μη σκας ιδιαιτερα θα σου δωσω εγω ... οταν χρειαστεις!

Τωρα με το μικρουλι σου (να σου ζησει) νομιζω θα ηταν καλυτερα να φτιαξεις ενα πιο "ευκολο" ενυδρειο γιατι ο ελευθερος χρονος σου θα εχει συρρικνωθεί ... προσανατολισου σε μικροσωμα ψαρια που "ταιριαζουν" πιο πολυ με τα λιτρα που διαθετεις!!! Εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 εχει πολλες προτασεις .... καλυτερα διαλεξε ψαρια "σκληρου" νερου ετσι ωστε να χρησιμοποιεις κατευθειαν νερο βρυσης χωρις να υπαρχει αναγκη να το επεξεργαστεις (το αντιχλωριο βεβαια παντα να το χρησιμοποιεις) ...
Βαλε και μια αγγελια για "ευκολα" φυτα (αφου πρωτα διαβασεις στους κανονες για τις αγγελιες) και θα φτιαξεις ενα ενυδρειο απροβληματιστο και χωρις να σε αγχωνει αλλα να το απολαμβανεις!
Και εσυ και τα ψαρια και το μικρουλι σου ... (κρυψε τις τροφες :smt003:smt003:smt003)

Κατι τελευταιο ... ενα "σωστο" ενυδρειο χρειαζεται μονο 3 πραγματα ...
1. Καθαρο και "σωστο" νερο (αναλογα με τα ψαρια που εχεις)
2. Αντιχλωριο
3. Τροφες για τα ψαρια

Ουτε φαρμακα ουτε σκευασματα ... Δεν χρειαζονται ... και πιο πολυ κακο κανουν παρα καλο!

johnpecn`
13-02-13, 13:15
Διαβαζοντας ολα τα ποστ κατα τη γνωμη μου νομιζω ειναι καλυτερα να δωσεις τα ψαρια που σου εμειναν σε καποιον που μπορει να τους προσφερει οτι "χρειαζονται" ... Το ενυδρειο σου δεν ειναι καταλληλο να τα φιλοξενησει εξαιτιας πολλων παραγοντων!

Μπολι μη σκας ιδιαιτερα θα σου δωσω εγω ... οταν χρειαστεις!

Τωρα με το μικρουλι σου (να σου ζησει) νομιζω θα ηταν καλυτερα να φτιαξεις ενα πιο "ευκολο" ενυδρειο γιατι ο ελευθερος χρονος σου θα εχει συρρικνωθεί ... προσανατολισου σε μικροσωμα ψαρια που "ταιριαζουν" πιο πολυ με τα λιτρα που διαθετεις!!! Εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 εχει πολλες προτασεις .... καλυτερα διαλεξε ψαρια "σκληρου" νερου ετσι ωστε να χρησιμοποιεις κατευθειαν νερο βρυσης χωρις να υπαρχει αναγκη να το επεξεργαστεις (το αντιχλωριο βεβαια παντα να το χρησιμοποιεις) ...
Βαλε και μια αγγελια για "ευκολα" φυτα (αφου πρωτα διαβασεις στους κανονες για τις αγγελιες) και θα φτιαξεις ενα ενυδρειο απροβληματιστο και χωρις να σε αγχωνει αλλα να το απολαμβανεις!
Και εσυ και τα ψαρια και το μικρουλι σου ... (κρυψε τις τροφες :smt003:smt003:smt003)

2. Αντιχλωριο
3. Τροφες για τα ψαρια

Ουτε φαρμακα ουτε σκευασματα ... Δεν χρειαζονται ... και πιο πολυ κακο κανουν παρα καλο!

+1000:D

Vangelis21
13-02-13, 15:09
παιδια δωστε μπολι και ολα θα φτιαξουν.

δυο ερωτησεις

1) τι σχεση εχει το αντιχλωριο με το μπολι :confused:
2) τα βακτηρια που λεμε ειναι για αμεο στρωσιμο και οχι 2 εβδομαδων (καλα αυτο δεν ηταν ερωτηση!)

johnpecn`
13-02-13, 15:17
παιδια δωστε μπολι και ολα θα φτιαξουν.

δυο ερωτησεις

1) τι σχεση εχει το αντιχλωριο με το μπολι :confused:
2) τα βακτηρια που λεμε ειναι για αμεο στρωσιμο και οχι 2 εβδομαδων (καλα αυτο δεν ηταν ερωτηση!)

1)καμμια σχεση δεν εχει το αντιχλωριο με το μπολι απλα επειδη το ενυδρειο του ειναι αστρωτο και εχει αμμωνια το καλυτερο αντιχλωριο ειναι το prime που λειτουργει και εναντια στην αμμωνια την αποτοξικοποιει:)

2)δεν υπαρχει μπουκαλακι με βακτηρια που να στρωνει σε 2 μερες.....
απλα ετσι γραφει το μπουκαλακι πανω, στην ουσια σου λεει ριξε το σκευασμα και την επομενη βαλε ψαρια τα οποια θα παραγουν αμμωνια και θα στρωσουν το φιλτρο απλα το μπουκαλακι βοηθαει λιγο να γινει μια αρχη.Μολις πριν 2-3 μηνες εστρωσα το φιλτρο απο το καινουριο ενυδρειο με nitrivec και πηρε 3 βδομαδες οχι 2 μερες ,και αμφιβαλλω αν βοηθησε καθολου το μπουκαλακι αλλα το εριχνα για ψυχολογικους λογους κυριως:D

Vangelis21
13-02-13, 16:03
1)καμμια σχεση δεν εχει το αντιχλωριο με το μπολι απλα επειδη το ενυδρειο του ειναι αστρωτο και εχει αμμωνια το καλυτερο αντιχλωριο ειναι το prime που λειτουργει και εναντια στην αμμωνια την αποτοξικοποιει:)

2)δεν υπαρχει μπουκαλακι με βακτηρια που να στρωνει σε 2 μερες.....
απλα ετσι γραφει το μπουκαλακι πανω, στην ουσια σου λεει ριξε το σκευασμα και την επομενη βαλε ψαρια τα οποια θα παραγουν αμμωνια και θα στρωσουν το φιλτρο απλα το μπουκαλακι βοηθαει λιγο να γινει μια αρχη.Μολις πριν 2-3 μηνες εστρωσα το φιλτρο απο το καινουριο ενυδρειο με nitrivec και πηρε 3 βδομαδες οχι 2 μερες ,και αμφιβαλλω αν βοηθησε καθολου το μπουκαλακι αλλα το εριχνα για ψυχολογικους λογους κυριως:D

1) δηλαδη προτεινεις ενω στρωνει το ενυδρειο να ριχνει αντιχλωριο μαζι :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

2) πολυ/πολλοι εμπειροι χομπυστες προτεινουν αυτα τα σκευασματα ως τον καλυτερο τροπο στρωσιματος. Δεν μπορω να παρω θεση ακομα για το ποσο ασφαλες ειναι για τα ψαρια αλλα εχουν πολλα επιχειρηματα. παντως αυτα τα σκευασματα (αν χρησιμοποιηθουν σωστα) το στρωνουν αμεσως και εχοντας ψαρια μεσα

Γιώργος Κ
13-02-13, 16:13
Διαβαζοντας ξανα την απαντηση μου θα καταλαβεις για τι αναφερομαι στο αντιχλωριο - δε το συνδεω με το μπολι η το στρωσιμο!!
2. Αντιχλωριο
3. Τροφες για τα ψαρια

Ουτε φαρμακα ουτε σκευασματα ... Δεν χρειαζονται ... και πιο πολυ κακο κανουν παρα καλο!Με το κοκκινο λες οτι δε θα παρεις θεση αλλα με το μπλε ... παιρνεις!! :smt003:smt003
Δεν μπορω να παρω θεση ακομα για το ποσο ασφαλες ειναι για τα ψαρια αλλα εχουν πολλα επιχειρηματα. παντως αυτα τα σκευασματα (αν χρησιμοποιηθουν σωστα) το στρωνουν αμεσως και εχοντας ψαρια μεσα
Προσωπικα εχω δει οτι δε κανουν τιποτα - τουλαχιστον αυτα που ειχα παρει εγω ... Αλλα και μια ματια σε αναλογα θεματα θα σε προβληματισει αρκετα θα ελεγα!!

Vangelis21
13-02-13, 16:33
Διαβαζοντας ξανα την απαντηση μου θα καταλαβεις για τι αναφερομαι στο αντιχλωριο - δε το συνδεω με το μπολι η το στρωσιμο!!
Με το κοκκινο λες οτι δε θα παρεις θεση αλλα με το μπλε ... παιρνεις!! :smt003:smt003

Προσωπικα εχω δει οτι δε κανουν τιποτα - τουλαχιστον αυτα που ειχα παρει εγω ... Αλλα και μια ματια σε αναλογα θεματα θα σε προβληματισει αρκετα θα ελεγα!!

Γιωργο δεν απαντουσα σε σενα!

οσο για τα σκευασματα ξερω παιδια που ορκιζονται σε αυτα και παιδια που τα φοβουνται. Δεν παιρνω θεση! παιρνω θεση στο τι λεει το μπουκαλι πανω και στο οτι παντα εμπιστευομαι τις εταιριες οι οποιες εχουν γνωσεις

johnpecn`
13-02-13, 16:44
1) δηλαδη προτεινεις ενω στρωνει το ενυδρειο να ριχνει αντιχλωριο μαζι :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

2) πολυ/πολλοι εμπειροι χομπυστες προτεινουν αυτα τα σκευασματα ως τον καλυτερο τροπο στρωσιματος. Δεν μπορω να παρω θεση ακομα για το ποσο ασφαλες ειναι για τα ψαρια αλλα εχουν πολλα επιχειρηματα. παντως αυτα τα σκευασματα (αν χρησιμοποιηθουν σωστα) το στρωνουν αμεσως και εχοντας ψαρια μεσα

ρε παιδια μην το τραβαμε απο τα μαλλια ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Το πρωτο που επρεπε να ειχες πει στον φιλο οταν ρωτησε τι να κανει, ηταν να δωσει τα ψαρια αμεσα και αν δεν μπορουσε να τα εβαζε παλι στο ενυδρειο εφοσον το ειχε καθαρισει, γιατι στο βαζο το σκαλαρι και ο κλοουν υπεφεραν

λοιπον με δεδομενη την κατασταση του φιλου του ειπα 1) να βαλει τα ψαρια παλι μεσα στο ενυδρειο και ΟΧΙ στο βαζο (το οποιο ειναι χωρις φιλτρανση χωρις θερμανση,και αστρωτο νερο) να ριξει αντιχλωριο prime που βοηθαει και στην αποτοξικοποιηση της αμμωνιας....ολα αυτα μεχρι να βρει μπολι
Το prime την αποτοξικοποιει δεν την εξαφανιζει, δηλαδη τα βακτηρια συνεχιζουν να τρεφονται μ αυτη απλα την κανει ελαφρως πιο ακινδυνη για τα ψαρακια.

οσο για το δευτερο που λες ολοι οι εμπειροι χομπιστες προτεινουν το στρωσιμο με αμμωνια χωρις ψαρια ως την καλυτερη λυση,και αν εχει τυχει και εχεις παρει και σκευασματα σου λενε ριχτο κι αυτο να μην παει τζαμπα,κακο δεν κανει.....

διαβασε ξανα τα υπομνηματα φιλε μου νομιζω δεν τα εχεις καταλαβει πολυ καλα:) εγω ακομα και μετα τοσα χρονια ακομα τα διαβαζω ποτε ποτε

Vangelis21
13-02-13, 17:03
ρε παιδια μην το τραβαμε απο τα μαλλια ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Το πρωτο που επρεπε να ειχες πει στον φιλο οταν ρωτησε τι να κανει, ηταν να δωσει τα ψαρια αμεσα και αν δεν μπορουσε να τα εβαζε παλι στο ενυδρειο εφοσον το ειχε καθαρισει, γιατι στο βαζο το σκαλαρι και ο κλοουν υπεφεραν

λοιπον με δεδομενη την κατασταση του φιλου του ειπα 1) να βαλει τα ψαρια παλι μεσα στο ενυδρειο και ΟΧΙ στο βαζο (το οποιο ειναι χωρις φιλτρανση χωρις θερμανση,και αστρωτο νερο) να ριξει αντιχλωριο prime που βοηθαει και στην αποτοξικοποιηση της αμμωνιας....ολα αυτα μεχρι να βρει μπολι
Το prime την αποτοξικοποιει δεν την εξαφανιζει, δηλαδη τα βακτηρια συνεχιζουν να τρεφονται μ αυτη απλα την κανει ελαφρως πιο ακινδυνη για τα ψαρακια.

οσο για το δευτερο που λες ολοι οι εμπειροι χομπιστες προτεινουν το στρωσιμο με αμμωνια χωρις ψαρια ως την καλυτερη λυση,και αν εχει τυχει και εχεις παρει και σκευασματα σου λενε ριχτο κι αυτο να μην παει τζαμπα,κακο δεν κανει.....

διαβασε ξανα τα υπομνηματα φιλε μου νομιζω δεν τα εχεις καταλαβει πολυ καλα:) εγω ακομα και μετα τοσα χρονια ακομα τα διαβαζω ποτε ποτε

καταρχην ποιος μιλησε για τα υπομνηματα? Δηλαδη εσυ για να μαθεις για το χομπι μονο απο το GAB διαβαζεις?

οσο για το τι προτεινουν οι εμπειροι χομπιστες, αστο. Σου μιλαω για δεκαετιες στο χομπυ με δεκαδες ενυδρεια, που εχουν στρωσει χιλιαδες φορες κτλ κτλ. τωρα πια προτεινουν πρωτα τα σκευασματα η το μπολι. Για την αμμωνια δε θα το σχολιασω καν.

johnpecn`
13-02-13, 17:18
καταρχην ποιος μιλησε για τα υπομνηματα? Δηλαδη εσυ για να μαθεις για το χομπι μονο απο το GAB διαβαζεις?

οσο για το τι προτεινουν οι εμπειροι χομπιστες, αστο. Σου μιλαω για δεκαετιες στο χομπυ με δεκαδες ενυδρεια, που εχουν στρωσει χιλιαδες φορες κτλ κτλ. τωρα πια προτεινουν πρωτα τα σκευασματα η το μπολι. Για την αμμωνια δε θα το σχολιασω καν.

φιλε μου δεν εχω διαθεση για αντιπαραθεση με κανεναν, απλα γραφεις λαθος πραγματα που μπορει να τα διαβασει καποιος αρχαριος και να ταλαιπωρει τα ψαρια του, το μπολι οκ πολυ καλη και γρηγορη λυση αν σου πιασει με την μια.
Για την αμμωνια τι δεν θα σχολιασεις ; το 90% του φορουμ με αμμωνια εστρωσε,και σε σαιτ του εξωτερικου με αμμωνια στρωνουν δεν υπαρχει αλλος τροπος...Και το μπουκαλακι αμμωνια θελει,και στρωμενο φιλτρο να εχεις παλι αμμωνια θελει να τραφει, φιλικα γραφω οτι γραφω να ξερεις

Vangelis21
13-02-13, 17:20
φιλε μου δεν εχω διαθεση για αντιπαραθεση με κανεναν, απλα γραφεις λαθος πραγματα που μπορει να τα διαβασει καποιος αρχαριος και να ταλαιπωρει τα ψαρια του, το μπολι οκ πολυ καλη και γρηγορη λυση αν σου πιασει με την μια.
Για την αμμωνια τι δεν θα σχολιασεις ; το 90% του φορουμ με αμμωνια εστρωσε,και σε σαιτ του εξωτερικου με αμμωνια στρωνουν δεν υπαρχει αλλος τροπος...Και το μπουκαλακι αμμωνια θελει,και στρωμενο φιλτρο να εχεις παλι αμμωνια θελει να τραφει, φιλικα γραφω οτι γραφω να ξερεις

ε κι εγω σου λεω οτι οι εμπειροτεροι στρωνουν με ζουμια και μπολι. τωρα αν νομιζεις οτι οσοι στρωνουν με αμωνια κανουν το σωστο, ειναι δικια σου επιλογη και πεποιθηση. Ο καθενας εχει τη γνωμη του

ΥΓ το μπολι παντα πιανει αρκει να ξερεις

genecr
13-02-13, 17:32
φίλε Βαγγέλη μιας και σε θεωρώ έξυπνο απορώ με αυτά που γράφεις.
αφού ξέρεις ότι εδώ υποστηρίζεται περισσότερο η άποψη της αμμωνίας σε άλλο φόρουμ το αντίθετο, έχουν γραφτεί πολλά θέματα :confused:
διαβάζεις και ακολουθείς την άποψη που πιστεύεις εσύ σωστή, δε χρειάζεται να πείσεις κανέναν...

johnpecn`
13-02-13, 17:56
μα ακομα και τα σκευασματα σου λενε ριξε και βαλε ψαρια σε 24 ωρες....
Γιατι το λενε αυτο;Μα για την αμμωνια φυσικα ...τα σκευασματα απλα σου δινουν μια ωθηση στην αρχη(εγω αμφιβαλω) και με την αμμωνια των ψαριων στο τελος στρωνει, αυτο που δεν σου λενε ειναι οτι μεχρι να στρωσει πραγματικα και να ερθουν οι μετρησεις στα σωστα νουμερα τα ψαρακια σου ταλαιπωρουνται.Εχει ριξει κανεις το σκευασμα εβαλε ψαρια σε 24 ωρες και μετα απο αλλες 24 να ειχε NH4-NH3 0; NO2 0; ΝΟ3 <20; κανεις!
[QUOTE=Vangelis21;735966]1) δηλαδη προτεινεις ενω στρωνει το ενυδρειο να ριχνει αντιχλωριο μαζι :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:το φορουμ που προτεινει τα σκευασματα ως την καλυτερη λυση στρωσιματος ,αλλα και η εταιριες με την τεραστια εμπειρια λενε ρητα να ριξεις πρωτα αντιχλωριο ωστε να μην σκοτωσει το χλωριο τα "βακτηρια"
:):)

Αντζι
14-02-13, 01:41
παιδια μολις ειδα τα οσα γραφετε γιατι δεν μπορουσα να μπω νωριτερα.
τα ψαρια για το παιδι που ρωτησε ειναι στο ενυδρειο εδω και 2 μερες.
ειναι ομως αταιστα σχεδον εβδομαδα.μου ειπατε να μην ταισω ακομα.ποτε ομως;;;;
πιστευεται ταλαιπωρουνται και πρεπει να τα δωσω ε?θα στεναχωρηθω η αληθεια ειναι...

τωρα ποy σας γραφω εκανα ξανα μετρησεις΅

αμμωνια συμφωνα με τον παρακατω πινακα εχω 0,1

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-uu35-angellina33-fish-p1030439_zps652401d3.jpg

N03 συμφωνα με τον παρακατω πινακα εχω 1

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-uu35-angellina33-fish-p1030432_zpsde83c318.jpg

NO2 συμφωνα με τον παρακατω πινακα εχω 0.05

ανεβηκε η τιμη εδω σημερα...

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-uu35-angellina33-fish-p1030440_zps60b4116f.jpg

siporax θα βαλω αυριο.δεν καταφερα σημερα.
πεστε μου βημα βημα τι κανω με την δεδομενη κατασταση ωστε να ειμαι οκ για το καλο των ψαριων μεχρι να αποφασισω τι θα κανω αν θα τα κρατησω η οχι και πως θα το στησω.
Γιωργο θα τα μελετησω οσα παρεθεσες με την πρωτη ευκαιρια.
με καιει το ποτε ταιζω μην παθουν και τιποτ χειροτερο κριμα ειναι:(

johnpecn`
14-02-13, 01:57
κοιταξε εγω προτεινω να βαλεις μια αγγελια να τα δωσεις, μιας και να στρωσει το ενυδρειο τα ψαρια σου θελουν κοπαδακι και τα 2 ειδη και πολλα λιτρα
αφου εισαι βυρωνα φερε μου αυριο μια χουφτα σιποραξ να βγαλω την αντιστοιχη δικη μου που ειναι στρωμενη και να στη δωσω και μετα σκεφτεσαι πιο ψυχραιμα τι θα κανεις, Ας μας γραψει και καποιος αλλος πως γινεται το σωστο μπολιασμα μιας και 1 φορα που το επιχηρεισα εμενα δεν μου επιασε

Αντζι
14-02-13, 02:02
φιλε μου τα ψαρια τα εχεις στο βαζο ακομα;Αν ναι βαλτα στο ενυδρειο ΤΩΡΑ...το βαζο ειναι 1000 φορες χειροτερα απο το αστρωτο ενυδρειο αστρωτο το ενα αστρωτο και τ αλλο.Τα στρεσαρεις μεσα στο βαζο συν την αμμωνια συν το κρυο συν την ελειψη χωρου,στο ενυδρειο θα εχουν απλα την αμμωνια,ΜΗΝ ριχνεις επιπλεον αμμωνια μονο τα βακτηρια,μπολι αμα θες ελα να σου δωσω εγω
με τα βακτηρια αν στρωσει θα στρωσει σε 1-2 βδομαδες,αν δεν βρεις μπολι αγορασε αντιχλωριο Prime που λειτουργει και εναντια στην τοξικοτητα της αμμωνιας.Σε ποια περιοχη εισαι;

Ειμαι Βυρωνα

johnpecn`
14-02-13, 02:03
Ειμαι Βυρωνα

αφου εισαι βυρωνα φερε μου αυριο μια χουφτα σιποραξ να βγαλω την αντιστοιχη δικη μου που ειναι στρωμενη και να στη δωσω και μετα σκεφτεσαι πιο ψυχραιμα τι θα κανεις, Ας μας γραψει και καποιος αλλος πως γινεται το σωστο μπολιασμα μιας και 1 φορα που το επιχηρεισα εμενα δεν μου επιασε

Αντζι
14-02-13, 02:10
κοιταξε εγω προτεινω να βαλεις μια αγγελια να τα δωσεις, μιας και να στρωσει το ενυδρειο τα ψαρια σου θελουν κοπαδακι και τα 2 ειδη και πολλα λιτρα

Η αληθεια ειναι δεν θελω να τα δωσω μετα απο τοσα χρονια γιατι τα αγαπω αλλα εχεις δικιο σε αυτο που λες για το κοπαδακι και τα πιο πολλα λιτρα.Τωρα ενημερωνομαι σωστα δυστηχως μετα απο τοσα χρονια και θελω το καλο των ψαριων ομως.

εισαι βυρωνα φερε μου αυριο μια χουφτα σιποραξ να βγαλω την αντιστοιχη δικη μου που ειναι στρωμενη και να στη δωσω και μετα σκεφτεσαι πιο ψυχραιμα τι θα κανεις, Ας μας γραψει και καποιος αλλος πως γινεται το σωστο μπολιασμα μιας και 1 φορα που το επιχηρεισα εμενα δεν μου επιασε

περιμενω να δω τι θα μου πουνε και τα αλλα παιδια και θα σου στειλω μυνημα να κανονισουμε.να δω που εισαι κιολας γιατι εχω και τον μικρο και δεν οδηγω αμαξι.απογευμα μου ειναι καλυτερα νομιζω.εκτος αν ειμαστε διπλα

johnpecn`
14-02-13, 02:17
οκ φιλε μου οτι θες μιλαμε, στειλε μου πμ:)

Αντζι
14-02-13, 11:48
παιδια μολις ειδα τα οσα γραφετε γιατι δεν μπορουσα να μπω νωριτερα.
τα ψαρια για το παιδι που ρωτησε ειναι στο ενυδρειο εδω και 2 μερες.
ειναι ομως αταιστα σχεδον εβδομαδα.μου ειπατε να μην ταισω ακομα.ποτε ομως;;;;
πιστευεται ταλαιπωρουνται και πρεπει να τα δωσω ε?θα στεναχωρηθω η αληθεια ειναι...

τωρα ποy σας γραφω εκανα ξανα μετρησεις΅

αμμωνια συμφωνα με τον παρακατω πινακα εχω 0,1

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-uu35-angellina33-fish-p1030439_zps652401d3.jpg

N03 συμφωνα με τον παρακατω πινακα εχω 1

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-uu35-angellina33-fish-p1030432_zpsde83c318.jpg

NO2 συμφωνα με τον παρακατω πινακα εχω 0.05

ανεβηκε η τιμη εδω σημερα...

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-uu35-angellina33-fish-p1030440_zps60b4116f.jpg

siporax θα βαλω αυριο.δεν καταφερα σημερα.
πεστε μου βημα βημα τι κανω με την δεδομενη κατασταση ωστε να ειμαι οκ για το καλο των ψαριων μεχρι να αποφασισω τι θα κανω αν θα τα κρατησω η οχι και πως θα το στησω.
Γιωργο θα τα μελετησω οσα παρεθεσες με την πρωτη ευκαιρια.
με καιει το ποτε ταιζω μην παθουν και τιποτ χειροτερο κριμα ειναι:(

περιμενω οδηγειες παιδια.πρωτον αν θα ταισω η οχι και δευτερον αν χρειαζεται αλλαγη το νερο.δειτε και τις μετρησεις παραπανω πλιζ

Γιώργος Κ
14-02-13, 15:51
Η αληθεια ειναι δεν θελω να τα δωσω μετα απο τοσα χρονια γιατι τα αγαπω αλλα εχεις δικιο σε αυτο που λες για το κοπαδακι και τα πιο πολλα λιτρα.Τωρα ενημερωνομαι σωστα δυστηχως μετα απο τοσα χρονια και θελω το καλο των ψαριων ομως.
Αν τα αγαπας θα πρεπει να τα δωσεις η να παρεις μεγαλυτερο ενυδρειο και να τους "δωσεις" το "σωστο" νερο... Οχι μονο απο αποψη νιτρικων αμμωνιας κοκ αλλα και απο θεμα σκληρότητας ph κοκ!!
Δεν εχουν ενα μελλον που τους "αξιζει" στο υπαρχον ενυδρειο ...
Μη ταιζεις προς το παρων δε παθαινουν τιποτα τα ψαρια ... και κανε μικρες και συχνες αλλαγες νερου ωστε να μηδενισουν αμμωνια και ΝΟ2

Αντζι
16-02-13, 11:25
Να ρωτησω;
Εβαλα siporax.To ενα σφουγγαρι το αφαιρεσα ωστε να μην μπουκωνει οπως μου ειπατε.
πως το αποθηκευω/συντηρω ωστε να ειναι οκ μεχρι να το χρειαστω ξανα?θα το χρειαστω?
ο θερμοστατης εχω την εντυπωση δεν λειτουργει(παλι...)λεω παλι γιατι σε 2 χρονια εχω αλλαξει 2 ργμ.Τι φταιει?
οταν τον εβαλα αναψε το λαμπακι για λιγο και μετα εσβησε.μετρω θερμοκρασια και ηταν 23 χθες.ανεβαζω,λαμπακι δεν αναβει ομως και συνεχιζει και σημερα να ειναι 23...τιιιιιι γινεται??

johnpecn`
16-02-13, 11:54
Να ρωτησω;
Εβαλα siporax.To ενα σφουγγαρι το αφαιρεσα ωστε να μην μπουκωνει οπως μου ειπατε.
πως το αποθηκευω/συντηρω ωστε να ειναι οκ μεχρι να το χρειαστω ξανα?θα το χρειαστω?
ο θερμοστατης εχω την εντυπωση δεν λειτουργει(παλι...)λεω παλι γιατι σε 2 χρονια εχω αλλαξει 2 ργμ.Τι φταιει?
οταν τον εβαλα αναψε το λαμπακι για λιγο και μετα εσβησε.μετρω θερμοκρασια και ηταν 23 χθες.ανεβαζω,λαμπακι δεν αναβει ομως και συνεχιζει και σημερα να ειναι 23...τιιιιιι γινεται??

δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη αποθηκευση βαλτο σε ενα σακουλακι να μην γεμισει σκονες κλπ και ειναι οκ,γιατι το εβγαλες δεν χωραγε;εγω αν θυμαμαι καλα εβγαλα τον ανθρακα στο ιδιο φιλτρο και συμπληρωσα siporax.Ο θερμοστατης αν τον γυρισεις στους 27 ασ πουμε δεν αναβει το λαμπακι;Τα θερμομετρα δεν ειναι ακριβειας μπορει μεσα να εχεις 26 βαθμους και να δειχνει 24 εγω εχω 2 μεσα στο ενυδρειο το ενα δειχνει 27 και το αλλο 25:D
ενας σωστος τροπος για να διαλεξεις θερμομετρο ειναι στο μαγαζι να βαλεις κατω 10 και να διαλεξεις ενα που δειχνει την θερμοκρασια που δειχνουν τα πιο πολλα (θα δεις οτι ολα δειχνουν διαφορετικες θερμοκρασιες 1-2 βαθμους διαφορα, καποια και 3με 4)

Αντζι
16-02-13, 11:59
δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη αποθηκευση βαλτο σε ενα σακουλακι να μην γεμισει σκονες κλπ και ειναι οκ,γιατι το εβγαλες δεν χωραγε;εγω αν θυμαμαι καλα εβγαλα τον ανθρακα στο ιδιο φιλτρο και συμπληρωσα siporax.Ο θερμοστατης αν τον γυρισεις στους 27 ασ πουμε δεν αναβει το λαμπακι;Τα θερμομετρα δεν ειναι ακριβειας μπορει μεσα να εχεις 26 βαθμους και να δειχνει 24 εγω εχω 2 μεσα στο ενυδρειο το ενα δειχνει 27 και το αλλο 25:D
ενας σωστος τροπος για να διαλεξεις θερμομετρο ειναι στο μαγαζι να βαλεις κατω 10 και να διαλεξεις ενα που δειχνει την θερμοκρασια που δειχνουν τα πιο πολλα (θα δεις οτι ολα δειχνουν διαφορετικες θερμοκρασιες 1-2 βαθμους διαφορα, καποια και 3με 4)

το σφουγγαρι το εβγαλα γιατι δεν χωραγε ναι και τα παιδια εδω μου ειπαν αν δεν χωραει το βιολογικο να βγαλω ενα.
να το αφησω να στεγνωσει πρωτα και μετα να το βαλω σε σακουλακι ε?η οχι?
δεν αναβει το λαμπακι οχι ργμ.εχω θερμοκρασια σταθερη 23 οτι και να κανω.μαλλον πρεπει να παρω αλλο...

johnpecn`
16-02-13, 12:02
ναι καθαρισε το στεγνωσε το και αποθηκευσε το αφου δεν θα το χρησιμοποιησεις.Ποσα watt ειναι ο θερμοστατης;
λογικα αφου δεν αναβει εχει χαλασει εγω ειχα τον ιδιο 5 χρονια τωρα τον αλλαξα γιατι τον αφησα αναμμενο εκτος νερου και ελυωσε το πλαστικο:D

Αντζι
16-02-13, 12:08
ναι καθαρισε το στεγνωσε το και αποθηκευσε το αφου δεν θα το χρησιμοποιησεις.Ποσα watt ειναι ο θερμοστατης;
λογικα αφου δεν αναβει εχει χαλασει εγω ειχα τον ιδιο 5 χρονια τωρα τον αλλαξα γιατι τον αφησα αναμμενο εκτος νερου και ελυωσε το πλαστικο:D

100 watt ειναι.αφου αναψε ργμ οταν τον εβαλα

johnpecn`
16-02-13, 12:17
βγαλτον και δοκιμασε με το χερι να δεις ειναι ζεστος;παντως δεν ειναι ακριβος ο δευτερος ειναι πολυ καλος:D

http://www.petsupermarket.gr/2844/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-aquarium-heater-150-w.html

http://www.petsupermarket.gr/5879/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/jager-100-watt.html

Αντζι
16-02-13, 12:23
βγαλτον και δοκιμασε με το χερι να δεις ειναι ζεστος;παντως δεν ειναι ακριβος ο δευτερος ειναι πολυ καλος:D

http://www.petsupermarket.gr/2844/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-aquarium-heater-150-w.html

http://www.petsupermarket.gr/5879/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/jager-100-watt.html

τον εβγαλα πριν δεν ειναι ζεστος...αρα γεια σας...
Ασχετο αλλα η αμμωνια μου κατεβηκε στο <0.05 :smt026:smt026:smt026

παραυτα τωρα θα βαλω αγγελια να δωσω τα ψαρακια μου:(:(
ωστε να τους προσφερω καλυτερο σπιτι.
μετα θελω να με βοηθησετε να στησουμε ενα ομορφο ενυδρειο με τα καταλληλα για τα λτρα μου ψαρια

johnpecn`
16-02-13, 12:59
τον εβγαλα πριν δεν ειναι ζεστος...αρα γεια σας...
Ασχετο αλλα η αμμωνια μου κατεβηκε στο <0.05 :smt026:smt026:smt026

παραυτα τωρα θα βαλω αγγελια να δωσω τα ψαρακια μου:(:(
ωστε να τους προσφερω καλυτερο σπιτι.
μετα θελω να με βοηθησετε να στησουμε ενα ομορφο ενυδρειο με τα καταλληλα για τα λτρα μου ψαρια

:smt023:smt023:smt023

Αντζι
20-02-13, 01:53
Λοιποοοοοοοοον τα ψαρακια δωθηκαν σε καλυτερα σπιτια(τουλαχιστον ετσι μου υποσχεθηκαν οι συνχομπιστες:) )
Ξεκιναμε τωρα λοιπον απο την αρχη με σωστο στρωσιμο,ωραιο στησιμο,φυτα και νεα ψαρακια.
Θα ανοιξω νεο ποστ γιατι εδω θα χαθουν τα οσα ρωταω και τα λεμε εκει.