Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΔΙΑΡΡΟΗ FLUVAL 405

TRYFONAS K.
07-02-13, 13:13
Καλησπερα..
Το πρωι ξυπνοντας για την δουλεια,καθως περναγα διπλα απο το ενυδρειο πατησα κατι υγρα..σκεφτομαι "θα σηκωθηκε η μικρη κ επειδη ηταν βραδυ δεν θα πηγε στην πανα :rolleyes: ) μικρη ειναι κουταβιτσα μου η καινουρια..;)

Ανοιξα το φως κ δυστυχως δεν ηταν αυτης η δουλεισ αλλα του φιλτρου..ειχαν φυγει περιπου 2 λιτρα..(αντε σφουγγαριζε πρωι πρωι με την τσιμπλα στο ματι)

Ειχα κ προχτες διαρροη αλλα ανοιξα το καπακι κ το ξανακλεισα κ σταματησε..αλλα παλι σημερα..........
Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω απο που χανει..τρεχει νερο λιγο κατω απο τα "αυτακια" που ασφαλιζει το καπακι..το ξαναανοιξα-εκλεισα κ εχανε απο 3 μεριες.στην μια γωνια κατω απο τα αυτακι κ στις 2 της αλλης πλευρας..
Το παραξενο ειναι οτι παραλληλα αυτες της μερες,με την διαρροη εκανε κ θορυβο η φτερωτη.καθως ανοιξα το καπακι εβγαλε ΠΟΛΥ αερα..

Να θελει ΠΑΛΙ φλατζα/o-ring??πριν 3 μηνες αλλαξα...:smt102

sarpijk
07-02-13, 14:20
Αλειψε την φλατζα με λιγη βαζελινη.

maikl
07-02-13, 14:25
Καλα ειναι και στα o-ring των σωληνων που κουμπωνουν στην κεφαλη .(αν θυμαμαι καλα εκει εχουν "θεμα" τα συγκεκριμενα φιλτρα;))
(Εγω θα αλλαζα αυτα παντως)

Butterfly
07-02-13, 14:27
Μήπως το έχεις παραγεμισει με υλικά;

sarpijk
07-02-13, 14:32
Καλα ειναι και στα o-ring των σωληνων που κουμπωνουν στην κεφαλη .(αν θυμαμαι καλα εκει εχουν "θεμα" τα συγκεκριμενα φιλτρα;))
(Εγω θα αλλαζα αυτα παντως)

Που εισαi maikl τοσο καιρο! Εκει δεν ειχα βαλει βαζελινη δε το ειχε προτεινει κανενας (καινουριο 206 που εκανε θορυβο) Ευχαριστω!

TRYFONAS K.
07-02-13, 14:35
Αααα ναι ξεχασα!!!χτες προσπαθουσα να τις ξεκουμπωσω κ δεν ανοιγαν....γιατι????(τους σωληνες)

kgf12345
07-02-13, 14:36
αφου τσεκαρεις αυτα που σου ειπανε παραπανω,τσεκαρε και τα πλαστικα στα κουμπωματα.κυριως στη μερια της κεφαλης αλλα και το σημειο αποπου βγαινει το καλωδιο.κοιταξε ειδικα τα γκρι(ανοιχτο) κομματια για σπασιματα και ραγισματα.γενικως ψαξτα λιγο τα πλαστικα γιατι τα ιδια θεματα ειχα κιεγω με τα πλαστικα του και εκανε ακριβως τα ιδια το φιλτρο...

δεν ξερω ποσο παλιο ειναι το φιλτρο σου,αλλα το aquastop καποια στιγμη θα την ακουσει και δεν θα ανοιγοκλεινει σωστα.θα θελει τραβηγμα δηλαδη και πιεση για να μπει και για να βγει.

TRYFONAS K.
07-02-13, 14:40
Τα καλαθακια ειναι κανονικα γεματα..με μακαρονι κ ελαφροπετρα..τις ελαφροπετρες τις εβαλα προσφατα..μηπως βγαζουν αυτες αερα μεχρι να μουλιασουν??επισης εχω βαλει κ σε καλτσα ελαφροπετρα στην θεση των σφογγαριων..
-------------------------
αφου τσεκαρεις αυτα που σου ειπανε παραπανω,τσεκαρε και τα πλαστικα στα κουμπωματα.κυριως στη μερια της κεφαλης αλλα και το σημειο αποπου βγαινει το καλωδιο.κοιταξε ειδικα τα γκρι(ανοιχτο) κομματια για σπασιματα και ραγισματα.γενικως ψαξτα λιγο τα πλαστικα γιατι τα ιδια θεματα ειχα κιεγω με τα πλαστικα του και εκανε ακριβως τα ιδια το φιλτρο...

δεν ξερω ποσο παλιο ειναι το φιλτρο σου,αλλα το aquastop καποια στιγμη θα την ακουσει και δεν θα ανοιγοκλεινει σωστα.θα θελει τραβηγμα δηλαδη και πιεση για να μπει και για να βγει.το χω κανει φυλλο κ φτερο..δεν εχει σπασιματα..

ignatios
07-02-13, 17:46

δεν ξερω ποσο παλιο ειναι το φιλτρο σου,αλλα το aquastop καποια στιγμη θα την ακουσει και δεν θα ανοιγοκλεινει σωστα.θα θελει τραβηγμα δηλαδη και πιεση για να μπει και για να βγει.

Σε όλα τα φίλτρα, πρέπει που και που να βάζεις είτε βαζελίνη ή ακόμα καλύτερα ειδικό λάδι σιλικόνης για την συντήρηση τους. Είναι κανόνας αυτό.

kgf12345
08-02-13, 12:49
Σε όλα τα φίλτρα, πρέπει που και που να βάζεις είτε βαζελίνη ή ακόμα καλύτερα ειδικό λάδι σιλικόνης για την συντήρηση τους. Είναι κανόνας αυτό.

το προβλημα που ειχα εγω με τη διαροη δεν ητανε λογω λιπανσης αλλα λογω του οτι ειχανε αρχισει να σπανε τα πλαστικα στα κουμπωματα απο μονα τους(θρυματιζοντουσαν).συγκεκριμενα εκει που βρισκονται οι βιδες στο γκρι πλαστικο και οχι μονο.
επισης το προβλημα με το aquastop ειναι παρατηρημενο οχι μονο απο μενα αλλα και απο αλλους εδω μεσα και δεν εχει να κανει με τη λιπανση.υπαρχει παλιοτερο θεμα σχετικο;)

TRYFONAS K.
08-02-13, 13:32
το προβλημα που ειχα εγω με τη διαροη δεν ητανε λογω λιπανσης αλλα λογω του οτι ειχανε αρχισει να σπανε τα πλαστικα στα κουμπωματα απο μονα τους(θρυματιζοντουσαν).συγκεκριμενα εκει που βρισκονται οι βιδες στο γκρι πλαστικο και οχι μονο.
επισης το προβλημα με το aquastop ειναι παρατηρημενο οχι μονο απο μενα αλλα και απο αλλους εδω μεσα και δεν εχει να κανει με τη λιπανση.υπαρχει παλιοτερο θεμα σχετικο;)
Λες να παω για καινουριο aquastop??εχτες που σχολασα κ εριξα μια ματια στο φιλτρο δεν εχανε...περιεργο δεν ειναι?

maikl
08-02-13, 14:41
Λες να παω για καινουριο aquastop??εχτες που σχολασα κ εριξα μια ματια στο φιλτρο δεν εχανε...περιεργο δεν ειναι?
....εχε το νου σου,συνηθως χανουν εκει πανω ,και το νερο που μαζευετε μεσα στην κεφαλη(ειναι σαν σκαφη με διαμερισματα μεσα της) βγαινει μετα απο καποιες μερες και ολοι πιστευουν οτι ξανα χανει απο την φλαντζα της κεφαλης παλι. ;)

TRYFONAS K.
08-02-13, 16:34
....εχε το νου σου,συνηθως χανουν εκει πανω ,και το νερο που μαζευετε μεσα στην κεφαλη(ειναι σαν σκαφη με διαμερισματα μεσα της) βγαινει μετα απο καποιες μερες και ολοι πιστευουν οτι ξανα χανει απο την φλαντζα της κεφαλης παλι. ;)

Το εχω παρατηρησει maikl..δεν χανει απο κει..απο κατω χανει.εχει σταματησει τωρα.θα το παρακολουθησω λιγες μερες,γιατι οπως ειπα κ παραπανω,παραληλλα με την διαρροη εκανε κ θορυβο..κ λεω μηπως βγαζουν αερα οι ελαφροπετρες κ γινετε αυτο..

TRYFONAS K.
11-02-13, 22:28
Τελικα αφου μου ξανα εκανε θορυβο κ ειχε διαρροη εβαλα βαζελινη στην τσιμουχα/φλαντζα και στο aquastop...εκτος του οτι κουμπωσε αμεσως κ πολυ γλυκα (οπως καθε τι με βαζελινη πανω:D:D:D) σταματησαν ολα...τουλαχιστον μεχρι στιγμης...:rolleyes: