PDA

Επιστροφή στο Forum : Άσχετος-κατασκευή ενυδρείου.


nikolaos_81
14-12-04, 21:53
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος. Σήμερα γράφτηκα. Εδώ και μια-δυο βδομάδες μου κόλησε η ιδέα να ασχοληθώ με το ενυδρείο. Αποφάσισα όμως να το φτιάξω εγώ γιατί έτσι το απολαμβάνεις καλύτερα. Και γι' αυτό έχω πολλές απορίες-ερωτήσεις.
1) Σκέφτομαι σαν διαστάσεις το 100-40-50 (Μ-Π-Υ) ή εναλλακτική λύση 80-40-50.
2) Σκέφτομαι να το φτιάξω συνδιασμό γυαλιού και ξύλου. Δηλαδή για πάτο να βάλω ξύλο και πλάτη πάλι ξύλο. Στις 3 πλευρές να μπεί τζάμι και καπάκι ξύλινο. Θα έχω καλή εφαρμογή? Θα κρατήσει το ξύλο για μεγάλο χρονικό διάστημα?
3) Τί πάχος γυαλιού να βάλω σε αυτήν την περίπτωση και τί πάχος στην περίπτωση που το φτιάξω εξ΄ολοκλήρου με γυαλί?
4) Διάβασα κάτι για κόντρες. Τί είναι και πού τοποθετούνται? Υπάρχει καμιά φωτογραφία να δώ? Είναι πάντα απαραίτητες?
5)Για φωτισμό δε θέλω να βάλω κάτι σε "άσπρο". Έχω δει κάτι σε μπλε, κόκκινο. Βασικά θα μου άρεσε να είναι λίγο "σκοτεινό" το ενυδρέιο.
6) Θέλω να βάλω και φυτά σε συνδιασμό με background από φελιζόλ που είδα σε μια σελίδα. Αν βάλω πραγματικά σίγουρα θέλει ειδικό υπόστρωμα και όχι βότσαλα από την παραλία όπως έχω σκεφτεί να βάλω. Σωστά? Υπάρχει περίπτωση να μεγαλώσουν περισσότερο απ' όσο θα υπολογίζω με αποτέλεσμα να μου "κρύψουν" το ενυδρείο?
7) Υπάρχει καμιά σελίδα με σχέδια για το πώς να φτιάξεις ενυδρείο βήμα-βήμα ή απλά βάζουμε τη φαντασία μας?
8) Σκέφτηκα να βάλω μέσα πιράνχας ή άλλα άγρια ψάρια αλλά μου λένε ότι το ένα θα τρώει το άλλο. Σαν εναλλακτική λύση μου πρότειναν να βάλω ένα δυχτάκι και να το φτιάξω έτσι ώστε να φένεται πραγματικό και να χωρίσω το ενυδρείο στα δύο ώστε να αποφύγω τις "συγκρούσεις"

Σας κούρασα ε? Τί να κάνω που είμαι άσχετος? Όλοι από κάπου ξεκινάνε. :D :D
Περιμένω τα φώτα σας.

NIDAL
14-12-04, 22:58
ΡΙΞΕ ΕΝΑ ΒΛΕΦΑΡΟ ΕΔΩ
http://studio.aaquaria.com/board/viewforum.php?f=27
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.

nikolaos_81
15-12-04, 00:14
Τα διάβασα αυτά αλλά είναι πολύ γενικά και το κάθε post είναι για διαφορετική περίπτωση. Δε λέω. Πήρα μια ιδέα γιατί όπως είπα τώρα ξεκινάω........

Giorgos
15-12-04, 00:32
Υπάρχει σχετικό άρθρο (κατασκευή ξύλινου ενυδρείου με γυάλινη πρόσοψη) στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού του Συλλόγου "Ενυδρείο".

ANEMOS
15-12-04, 01:30
http://users.evr.sch.gr/notios_n/kataskeyh_enydreiou.htm

mikenuke
15-12-04, 01:48
Κλασσικη περιπτωση...νεος ασχετος στο χομπι που του αρεσει η ιδεα να κανει ενα νευδρειο και εχει σκεφτει κανα 2 τρελλες ιδεες. Καπως ετσι ξεκινησα κι εγω.

Το ευτυχημα ειναι οτι μας βρηκες και θα κανεις τελικα σωστο ξεκινημα αρκει να διαβασεις και να ακουσεις τις συμβουλες που απλοχερα θα σου δωσουν τα μελη του φορουμ.

Κανε υπομονη και διαβασε και θα εχεις συντομα ενα πανεμορφο ενυδρειο.

nikolaos_81
16-12-04, 12:41
http://users.evr.sch.gr/notios_n/kataskeyh_enydreiou.htm


Πολύ καλό και κατατοπιστικότατο. Δε μου άρεσε η ιδέα με το καπάκι γιατί σκέφτομαι να έχω μαπούνια και να ανοίγει (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του καπακιού). Επίσης να πώ ότι αρχικά είχα σκεφτεί να το κάνω ξύλινο. Τί εννοώ? Ο πάτος να είναι ξύλινος καθώς και η πλάτη. Κάπου μέσα στο forum διάβασα ότι γίνεται αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες για στεγανοποίηση. Και για το καπάκι ξύλινο λέω να το κάνω (από άποψη αισθητικού αποτελέσματος). Υπάρχει δυνατότητα να γίνει ή θα τα κάνω "μούσκεμα"? Εσείς πως μου προτείνετε να ξεκινήσω....?????

Fonamstel
16-12-04, 13:27
...Επίσης να πώ ότι αρχικά είχα σκεφτεί να το κάνω ξύλινο. Τί εννοώ? Ο πάτος να είναι ξύλινος καθώς και η πλάτη. Κάπου μέσα στο forum διάβασα ότι γίνεται αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες για στεγανοποίηση. Και για το καπάκι ξύλινο λέω να το κάνω (από άποψη αισθητικού αποτελέσματος). Υπάρχει δυνατότητα να γίνει ή θα τα κάνω "μούσκεμα"? Εσείς πως μου προτείνετε να ξεκινήσω....?????

Υπάρχει σχετικό άρθρο (κατασκευή ξύλινου ενυδρείου με γυάλινη πρόσοψη) στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού του Συλλόγου "Ενυδρείο".

ANEMOS
16-12-04, 14:31
Αν δεν εχεις το περιοδικο ριξε μια ματια εδω

http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/plywoodtank_greek1.html

lasal
17-12-04, 03:34
Αν δεν εχεις το περιοδικο ριξε μια ματια εδω

http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/plywoodtank_greek1.html
Το άρθρο του Frank Panis ειναι αξιόπιστο όμως το παρακάτω site
εχει ατέλειες οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν ακόμη διορθωθεί παρόλο που τις ειχα επισημάνει στο παρελθόν.
Επειτα δεν ειναι ξυλοκατασκευή
users.evr.sch.gr/notios_n/kataskeyh_enydreiou.htm

nikolaos_81
18-12-04, 21:24
Παιδιά πήγα και ρώτησα για ξύλα. Συγκεκριμένα για το μπετοφόρμ. Είναι 100% στεγανό απ' ότι μου είπε ο ξυλέμπορος. Βρήκα σε 2 μεγέθη (πλάτος). 1,5 και 2 cm. Επίσης βγαίνει σε 2 τύπους. Βαμμένο (σκούρο καφέ) και άβαφτο. Πουλιέται σε πλάκες των 2,50Χ1,22. Ρώτησα τιμή μόνο για το άβαφτο. Το 2άρι έχει 60 ευρώ η πλάκα και το 1,5άρι 40 ευρώ. Καλές μου φαίνονται οι τιμές. Τί λέτε? Επίσης τί πάχος μου προτείνετε να βάλω? Νομίζω ότι 1,5 είναι πολύ καλό (για να μειωθεί και το συνολικό βάρος). Τώρα όσον αφορά βαμμένο ή άβαφτο στα κοψίματα θα θέλει βάψιμο οπότε λέω να πάρω το άβαφτο και να το βάψω όλο μαζί. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν υπάρχουν μή τοξικές μπογιές γι' αυτό το σκοπό και αν χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη προεργασία. Διαφωτίστε με........ :D

Tolis
19-12-04, 01:09
Το σκουρο καφε 2 εκ. να παρεις, μην χρησιμοποιησεις καθολου μπογιες.

Στα κοψιματα βαλε ενα πηχακι-γωνια.

γαυρος
19-12-04, 01:30
στα σοκορα προεδρεεε !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

+-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3