PDA

Επιστροφή στο Forum : Στίγμα και κοκκινίλα σε KOI


m0rphy
05-02-13, 13:06
Δυστυχώς ήρθε και η δικία μου ώρα να γράψω σε αυτό το χώρο του forum. Παρατήρησα σήμερα ένα Koi να έχει φουσκώσει λίγο και εμφάνισε ένα μαύρο στίγμα και μία κοκκινίλα στην ουρά.
Το στίγμα παρατηρώντας απο κοντά δεν δείχνει να είναι παράτερω του σώματος, αλλά σαν να άλλαξε το χρώμα.
Η κοκκινιλα από την άλλη είναι σαν "γδάρσιμο".
Το ψάρι δεν δείχνει κάποια διαφορά στην συμπεριφορα, και τα υπολοιπα ψάρια της λίμνης δείχνουν καλά. Μετρήσεις από την λίμνη επίσης σε φυσιολογικά επίπεδα.

Φωτός εδώ --> http://db.tt/Pv0Bx8Ra

Andros
09-02-13, 00:22
Μπορεις να μας πεις τι μετρησεις εχεις?
Αν ειναι δυνατον και GH

Το μαυρο στιγμα ξεχνατο το προβλημα ειναι το φουσκωμα και η κοκκινιλα οπως λες και θα ηταν καλυτερα αν υπαρχει χωρος καραντινας να μεταφερεις το ψαρι εκει. Το κοκκινο σημαδι μπορει να ειναι και aeromonas αφου αυτο το βακτηριο εμφανιζεται και τον χειμωνα και αποτελει την πιο κοινη βακτηριακη ασθενεια στις λιμνες.

Οπως και να εχει το πραγμα και ενα απλο γδαρσιμο να ειναι αν το ψαρι ειναι στρεσαρισμενο δεν θα αργησει να δεχθει επιθεση απο τα βακτηρια που παντα ειναι παρον στις λιμνες οποταν αφου υπαρχει και το φουσκωμα που μπορει να ειναι και dropsy που αυτο δεν ειναι καθολου καλο το ψαρι θα πρεπει να μπει σε καραντινα και να γινει θεραπεια αρχικα με αλατι και βλεπουμε...