Επιστροφή στο Forum : Φωτισμος σε ενυδρειο χωρις καπακ.
Εχω ηδη αναφερει σε αλλο θεμα τις σκεψεις μου για κατασκευη ενυδρειου διαστασεων 50 x 30 x40. Σκοπευω να το κανω ανοιχτο με οσα περισσοτερα ευκολα φυτα μπορω. Αυτο που με απασχολει ειναι τι φωτισμο θα εχω. Βλεπω καποια φωτιστικα τις Dennerle για παραδειγμα στα 11 watt. Αν ειναι να δωσω 60 € για δυο φωτιστικα τοτε καλυτερα να παρω ενυδρειο με καπακι που να παιρνει λαμπες τ8.
Το ερωτημα ειναι: Υπαρχει καποια λυση εναλλακτικη? Σκεφτομουν να βρω ενα φωτιστικο τ8 ή τ5 απο μαγαζι με ηλεκτρολογικα και να το βαλω απο πανω. Εχετε καμια αλλη ιδεα?
Το Σαββατο ειδα στο Quicko κατι φωτιστικα 60 εκ με 2χ24watt (Τ5) αυτα με ποδαρακια στα 37,5 ευρω.Κανε μια βολτα απο κει.;)
Alex_Salonica
04-02-13, 13:28
http://www.quiko.gr/62617528.el.aspx
Αυτές τις μέρες έχει και επιπλέον έκπτωση αν θυμάμαι καλά και είναι και 2χ24 watt T5
Ναι αλλα το ενυδρειο θα ειναι 50 εκ μηκος. Αυτες η λαμπες εχουν μικροτερο ανοιγμα 58. Θα χρειαστει πατεντα ή να το κανω μεγαλύτερο.
-------------------------
Στη φωτογραφια τωρα που το κοιταω ισως να μαζευουν τα ποδρακια οσο θες. Ευχαριστω και τους δυο θα παω να το δω απο κοντα.
Ναι αλλα το ενυδρειο θα ειναι 50 εκ μηκος. Αυτες η λαμπες εχουν μικροτερο ανοιγμα 58. Θα χρειαστει πατεντα ή να το κανω μεγαλύτερο.
-------------------------
Στη φωτογραφια τωρα που το κοιταω ισως να μαζευουν τα ποδρακια οσο θες. Ευχαριστω και τους δυο θα παω να το δω απο κοντα.
Μαζευουν σιγουρα. ;)
Η αρχικη τιμη ειναι στα 51 κατι ,αλλα εχει εκπτωση 25% και πεφτει στα 37,5 ...
Εχε το νου σου μονο νομιζω οτι εχει μια ασπρη μια μπλε λαμπα,οποτε ισως να χρειαστεις μια αλλη λαμπα..:rolleyes:
Το θεμα ομως ειναι οτι τζαμια σιλικονες, ενα 30αρι και αλλα 40 για φωτιστικο μας κανουν 70€ . Τοσο κανει καινουριο 60αρι. Πρεπει να παω σε DIY λυση. Καμια ιδεα?
Για λιγα λιτρα οπως τα δικα σου οντως συμφερει η αγορα καινουριου ....
κανε μια αναζητηση στα eshops καλυτερα....;)
Εχω παρόμοιο φωτιστικο...μαζεύει όσο θέλεις...έχεις Κ επιλογές στις λάμπες αντί για μπλε χωρίς επιβάρυνση...πολυ καλο....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.