PDA

Επιστροφή στο Forum : βοηθεια/σκεψεις για αργη αλλαγη νερου

vaspiou
03-02-13, 01:29
Καλησπερα σας

Μεχρι στιγμης εχω το setup που βλεπετε στην εικονα high definition που εχω δημιουργησει.:smt056
Στην αλλαγη νερου εχω το βαρελι μου στο μπανιο.Μεσα δουλευει αντλια ΚΙΝΕΖΟΣ με μανομετρικο 2.5μ. Με λαστιχο 4μ το στελνω στο ενυδρειο οπου και εχει αρκετα δυνατη προς κανονικη ροη. Μεχρι στιγμης αυτο που εκανα (για αργη αλλαγη νερου οπως πρεπει να γινετε...) ανοιγοκλεινα την αντλια ανα 2-3 λεπτα και αφηνα χρονο αναμεσα στα γεμισματα 10-15 λεπτα. Ετσι εβαζα αργα το νερο μεσα, οσο το δυνατον μπορουσα τελος παντων.
Παιρνουμε ως δεδομενο αυτο το setup δεν μπορει να αλλαξει τιποτα.
Θελω να βρουμε εναν τροπο να μπορει να φτανει το νερο μεχρι 1.30μ αλλα να τρεχει απο σωληνακι πχ α/ο οσον το δυνατον πιο αργα. Θελω η αλλαγη μου να γινετε με συνεχομενη ροη νερου 40-50 λεπτα.

Προβληματισμοι:
αμα παρω αντλια με μικροτερο μανομετρικο δεν θα φτανει το νερο μεχρι πανω.
Αμα παρω αντλια που θα φτανει το νερο ισα ισα να ανεβει αλλα της κλεισω την ροη δεν θα χαλασει με την χρηση?

Πειτε καμια γνωμη μπας και βρουμε ακρη ρε παιδια.....

thnx

platy
03-02-13, 01:41
πιστευω οτι με την ιδια αντλία αν βάλλεις ενδιάμεσα στο λαστιχο μια βάνα και χαμηλωνεις τη ροη θα γινεται αυτο που θες...http://www.hvacsolutions.gr/images/content/Vanes/Plastikes/200x200/200x200_1V111.jpg

χαρακτηριστικα --> ενυδρείο(εισαγωγη λαστιχου)----------λαστιχο-βανα-λαστιχο------>κουβας

vaspiou
03-02-13, 01:44
πιστευω οτι με την ιδια αντλία αν βάλλεις ενδιάμεσα στο λαστιχο μια βάνα και χαμηλωνεις τη ροη θα γινεται αυτο που θες...http://www.hvacsolutions.gr/images/content/Vanes/Plastikes/200x200/200x200_1V111.jpg

χαρακτηριστικα --> ενυδρείο(εισαγωγη λαστιχου)----------λαστιχο-βανα-λαστιχο------>κουβας

μα αν βαλω μειωτη πιεσης/ροης δεν θα εχει κακο αντίκτυπο στην αντλια?
Δεν θα ζοριζεται με την μειωση? θα μου πεις κινεζος ειναι...τα ειχε τα λεφτακια του ομως....

platy
03-02-13, 01:48
δεν ξερω αν το ζόρισμα θα του κάνει κακο (προφανως θα κάνει) πάντως δεν εχεις νομίζω και πολλές λυσεις...θα το επεξεργαστώ λιγο και θα επανερθω

kgf12345
03-02-13, 09:03
κιεγω το ιδιο προβλημα ειχα με την αντλια μου.δεν εβαζα βανακι μη την καψω.μετα απο συζητηση με συγχομπιστα καταλαβα οτι μαλον εκανα μ...κια.εφοσον δεν της κοψεις τη ροη εντελως δε θαχει προβλημα.και να ζοριστει λιγο τι εγινε?και δε νομιζω οτι θα χρειαστει να χρησιμοποιησεις τοσο μικρο σωληνακι.και πιο μεγαλο να βαλεις παλι θα αυξηθει ο χρονος αλλαγης.σκοπευεις να βγαλεις καμια 10αρια χρονια με την αντλια αυτη?εγω 11 ςυρω την ειχα παρει τη δικια μου την κινεζικη.και δυο και ενα χρονο να αντεξει στη χειροτερη, τα εβγαλε τα λεφτα της.εγω(πλεον) θα εβαζα βανακι οπως ειπε και ο τασος.

stelios816
03-02-13, 09:31
αντλια και βανες = θανατος αντλιας αν δεν μας ενδιαφερει μια μουφα κινεζια ναι αλλα οταν εχουμε καλη ομως θα ελεγα να μην το δοκιμασεται.

dimosal
03-02-13, 09:52
μπορεις να κανεις αυτο και δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα

stelios816
03-02-13, 09:57
μπορεις να κανεις αυτο και δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα

τι θα κερδισει με αυτο που εχεις κανει?

dimosal
03-02-13, 10:04
θα στραγγαλισει την εξοδο και το νερο που περισευει απο αυτο που στελνει η αντλια,θα επιστρεφει στην εισαγωγη της(βαρελι) και ετσι δεν θα ζοριζεται καθολου θα ειναι σαν να δουλευει χωρις την βανα

stelios816
03-02-13, 10:08
πολυ σωστος ο τροπος μπραβο:smt023:smt023

kat2
03-02-13, 11:44
Σωστος ο dimosal με το μπαϊπας απλα πιστευω θα χρειαστει και μια βανα στο πανω σωληνα για να μπορει να ρυθμιστη.

markosv
03-02-13, 13:39
http://img502.imageshack.us/img502/7014/19301429.png (http://imageshack.us/photo/my-images/502/19301429.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

με την βάνα θα μπορείς να ρυθμίζεις την πίεση που θες. Αν έχοντας την όλη ανοιχτή δεν σου φτάνει η πτώση της πίεσης μπορείς να βάλεις άλλη μια μετά το ταυ προς το ενυδρείο κλείνοντας την θα μειώνετε κι άλλο η πιεση

stelios816
03-02-13, 15:43
δεν εχει καποιο νοημα η βανα εκει που την εχεις καμια ουσια .το σχεδιο του dimosal ειναι ακριβως.

delta66
03-02-13, 16:05
Βαλε ενα φτηνο βανακι (http://www.praktiker.gr/p/vanaki-fis-se-diafores-diastaseis-21007)για ποτιστικα.
Δεν θα δουλευει ετσι κι αλλιως πολυ ωρα η αντλια για να χαλαγε.
Αλλιως παρε αντλια με ρυθμιση ροης compact eheim 1002 (με την ιδια λογικη δουλευει κι αυτη και δεν εχει χαλασει χρονια τωρα)

vaspiou
03-02-13, 18:51
θα στραγγαλισει την εξοδο και το νερο που περισευει απο αυτο που στελνει η αντλια,θα επιστρεφει στην εισαγωγη της(βαρελι) και ετσι δεν θα ζοριζεται καθολου θα ειναι σαν να δουλευει χωρις την βανα

πολυ σωστο σε μια προσπαθεια να μην χαλασουμε την αντλια. αλλα οπως ειπαν και οι φιλοι πιο πανω. και να χαλασει σε 1 ή 2 χρονια τα εχει βγαλει τα λεφτα της.
-------------------------
Βαλε ενα φτηνο βανακι (http://www.praktiker.gr/p/vanaki-fis-se-diafores-diastaseis-21007)για ποτιστικα.
Δεν θα δουλευει ετσι κι αλλιως πολυ ωρα η αντλια για να χαλαγε.
Αλλιως παρε αντλια με ρυθμιση ροης compact eheim 1002 (με την ιδια λογικη δουλευει κι αυτη και δεν εχει χαλασει χρονια τωρα)

Σπυρο την ζαχαρωνω καιρο την αντλια αυτη αλλα δεν ειμαι τωρα για εξοδα.
ισως το ρισκαρω με το βανακι για αρχη και μετα βλεποντας και κανοντας.

thanasis76
03-02-13, 18:52
παιδια οι βανα που βαζουμε για να μειωσουμε την ροη δεν κανει κακο στην αντλια....
να την βαζετε και να φτιαχνετε την ροη εκει που την χρειαζεστε!!!!!

stelios816
03-02-13, 19:06
παιδια οι βανα που βαζουμε για να μειωσουμε την ροη δεν κανει κακο στην αντλια....
να την βαζετε και να φτιαχνετε την ροη εκει που την χρειαζεστε!!!!!

απο που το συμπερασμα θαναση αυτο?τουλαχιστον στην ιδιοτητα μου οταν το κανουμε παντα της περνουμε στο χερι .σε ολες της αντλιες βασικα αν διαβασετε τα τεχνικα manual θα το δειτε να γραφετε ολοκαθαρα τωρα αν λενε και αυτη ψεματα ? μπορει .εγω παντως απο την πειρα μου λεω μην της στραγγαλιζεται τωρα ο καθενας κανει οτι θελει απο εκει και περα.

thanasis76
03-02-13, 19:12
απο που το συμπερασμα θαναση αυτο?τουλαχιστον στην ιδιοτητα μου οταν το κανουμε παντα της περνουμε στο χερι .σε ολες της αντλιες βασικα αν διαβασετε τα τεχνικα manual θα το δειτε να γραφετε ολοκαθαρα τωρα αν λενε και αυτη ψεματα ? μπορει .εγω παντως απο την πειρα μου λεω μην της στραγγαλιζεται τωρα ο καθενας κανει οτι θελει απο εκει και περα.

αυτη η αντλια
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1221

που την ειχα κι εγω εχει βανα και ρυθμιζεις την ροη της. αυτο δεν σημενει οτι θα την παρω στο χερι αν την δουλευω στην χαμηλη της ροη....
οπως επισης και αυτη....

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1212

επισης οταν περνουμε μια αντλια εχει ενα μανομετρικο.
σου λεει μεχρι 3 μετρα... με την λογικη του ζορισματος αν την βαλουμε να δουλευει με μανομετρικο 2.5 μετρα θα ζοριζετε και θα καει...

δεν ειναι ετσι. οι αντλιες αυτες ειναι φτιαγμενες με τετοιο τροπο που δεν εχουν προβλημα με το να σταγγαλιζουμε την ροη τους...
δεν εω φυσικα και να την κλεισουμε τελειος...

delta66
03-02-13, 19:13
Πολλα φιλτρα εσωτερικα και εξωτερικα που δουλευουν και 24/24ωρο, οπως και αντλιες σκετες με ρυθμιση ροης, ετσι μειωνουν τη ροη, με "στραγγαλισμα" της ροης στην εξοδο.
Ακομα και η eheim λεει στις οδηγιες για μειωση ροης στα classic φιλτρα της να κλεινουμε απο το βανακι εξαγωγης (οχι εισαγωγης) ή να βαζουμε σφιγκτηρα να κραταει λυγισμενο το σωληνα.

vaspiou μη μπαινεις σε εξοδα, αφου εχεις ηδη αντλια, βαλε βανακι στο λαστιχο.

stelios816
03-02-13, 19:17
αυτη η αντλια
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1221

που την ειχα κι εγω εχει βανα και ρυθμιζεις την ροη της. αυτο δεν σημενει οτι θα την παρω στο χερι αν την δουλευω στην χαμηλη της ροη....
οπως επισης και αυτη....

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1212

επισης οταν περνουμε μια αντλια εχει ενα μανομετρικο.
σου λεει μεχρι 3 μετρα... με την λογικη του ζορισματος αν την βαλουμε να δουλευει με μανομετρικο 2.5 μετρα θα ζοριζετε και θα καει...

δεν ειναι ετσι. οι αντλιες αυτες ειναι φτιαγμενες με τετοιο τροπο που δεν εχουν προβλημα με το να σταγγαλιζουμε την ροη τους...
δεν εω φυσικα και να την κλεισουμε τελειος...

αλλο αν ο κατασκευαστης εχει πρεσοστατικο θαλαμο θαναση και αλλο η απλες κινεζικες που μιλαμε στη συγκεκριμενη περιπτωση .και δεν εχει καμια σχεση το μανομετρικο με την πιεση .

thanasis76
03-02-13, 19:20
αλλο αν ο κατασκευαστης εχει πρεσοστατικο θαλαμο θαναση και αλλο η απλες κινεζικες που μιλαμε στη συγκεκριμενη περιπτωση .και δεν εχει καμια σχεση το μανομετρικο με την πιεση .

ολες οι αντλιες δεν εχουν προβλημα. τωρα αν καει καποια κινεζικη, μαλλον θα καιγοταν και χωρις το βανακι και τον στραγγαλισμο της ροης...
ακομη και στα εσωτερικα φιλτρα οπως σου λεει και ο φιλος απο πανω. ζοριζονται με τον καιρο, αλλα δεν παθαινουν τιποτα...

stelios816
03-02-13, 19:26
Πολλα φιλτρα εσωτερικα και εξωτερικα που δουλευουν και 24/24ωρο, οπως και αντλιες σκετες με ρυθμιση ροης, ετσι μειωνουν τη ροη, με "στραγγαλισμα" της ροης στην εξοδο.
Ακομα και η eheim λεει στις οδηγιες για μειωση ροης στα classic φιλτρα της να κλεινουμε απο το βανακι εξαγωγης (οχι εισαγωγης) ή να βαζουμε σφιγκτηρα να κραταει λυγισμενο το σωληνα.

vaspiou μη μπαινεις σε εξοδα, αφου εχεις ηδη αντλια, βαλε βανακι στο λαστιχο.

τι σημενει αναγωγη ροης γνωριζουμε ?για να ξερουμε πως λειτουργουν καποια πραγματα πρεπει να εχουμε καποιες στοιχιοδης γνωσεις .η eheim στο λεει σπυρο γιατι οσο εσυ στραγγαλιζεις στο καπακι εχει ενα υδροστατη ο οποιος επιτρεπει την επιστροφη πιεσεως προς τον καδο για αποφυγη καψιματος πηνειου και καταστοφη του impeller.
ολες οι αντλιες δεν εχουν προβλημα. τωρα αν καει καποια κινεζικη, μαλλον θα καιγοταν και χωρις το βανακι και τον στραγγαλισμο της ροης...
ακομη και στα εσωτερικα φιλτρα οπως σου λεει και ο φιλος απο πανω. ζοριζονται με τον καιρο, αλλα δεν παθαινουν τιποτα...

μη συγκρινεις τα φιλτρα με της αντλιες ρε θαναση αλλο το ενα αλλο το αλλο .θεωρεις επειδη σπρωχνει νερο το φιλτρο οτι ειναι και το ιδιο αλλα ειναι λαθος φιλε.μια καλη αντλια με δικο της εναλακτη ροης ειναι οκ μια κινεζικη απλη ειναι αλλο απλα.

delta66
03-02-13, 19:28
H eheim compact 1002 πως κοβει ροη? Εχει υδροστατη?

thanasis76
03-02-13, 19:29
τι σημενει αναγωγη ροης γνωριζουμε ?για να ξερουμε πως λειτουργουν καποια πραγματα πρεπει να εχουμε καποιες στοιχιοδης γνωσεις .η eheim στο λεει σπυρο γιατι οσο εσυ στραγγαλιζεις στο καπακι εχει ενα υδροστατη ο οποιος επιτρεπει την επιστροφη πιεσεως προς τον καδο για αποφυγη καψιματος πηνειου και καταστοφη του impeller.

μη συγκρινεις τα φιλτρα με της αντλιες ρε θαναση αλλο το ενα αλλο το αλλο .θεωρεις επειδη σπρωχνει νερο το φιλτρο οτι ειναι και το ιδιο αλλα ειναι λαθος φιλε.μια καλη αντλια με δικο της εναλακτη ροης ειναι οκ μια κινεζικη απλη ειναι αλλο απλα.

δεν ξερω ισως να εχεις δικιο. παντος οσες φορες το εχω κανει με αντλιες και βανακι ποτε δεν μου επαθε κατι καποια αντλια... ουτε καν να κανει παραπανω θορυβο..

stelios816
03-02-13, 19:34
H eheim compact 1002 πως κοβει ροη? Εχει υδροστατη?

http://www.eheim.com/resources/product//14/downloads/11/EHEIM_compact_600_1000_manual.pdf

κοβει μειονοντας την παροχη σπυρο.
δεν ξερω ισως να εχεις δικιο. παντος οσες φορες το εχω κανει με αντλιες και βανακι ποτε δεν μου επαθε κατι καποια αντλια... ουτε καν να κανει παραπανω θορυβο..

μου το κανεις ρε θαναση σαν αυτους που λενε ναι στο 60αρι εχω το οσκαρ και ειναι οκ ρε φιλε.

delta66
03-02-13, 20:04
http://www.eheim.com/resources/product//14/downloads/11/EHEIM_compact_600_1000_manual.pdf

κοβει μειονοντας την παροχη σπυρο.

Την παροχη σε τι?
Γραφει κατι στο μανιουαλ που δεν προσεξα?

Butterfly
03-02-13, 20:07
http://img502.imageshack.us/img502/7014/19301429.png (http://imageshack.us/photo/my-images/502/19301429.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Να το κάνεις όπως το σχήμα παραπάνω αλλά να βάλεις και άλλη μια βάνα στον σωλήνα που πηγαίνει προς το ενυδρείο... έτσι θα μπορείς να προσαρμόσεις την πίεση που θες προς το ενυδρείο... :smt035 :smt035

stelios816
03-02-13, 20:17
Την παροχη σε τι?
Γραφει κατι στο μανιουαλ που δεν προσεξα?

πρεπει να στο γραψει ?στο σχεδιο τι βλεπεις σπυρο ? παροχη λεγεται η εισοδος του νερου κοβει το νερο με φλαπς η συγκεκριμενη .

delta66
03-02-13, 20:34
Εχει καμια ουσιαστικη διαφορα η διακοπη της παροχης αυτης, με τη μειωση με το βανακι?

vaspiou
03-02-13, 20:40
Να το κάνεις όπως το σχήμα παραπάνω αλλά να βάλεις και άλλη μια βάνα στον σωλήνα που πηγαίνει προς το ενυδρείο... έτσι θα μπορείς να προσαρμόσεις την πίεση που θες προς το ενυδρείο... :smt035 :smt035

με ενα ή δυο βανακια και μια επιστροφη πιστευω θα ειμαι οκ, καλυτερα απο ενα βανακι παντως.
αλλα απο οτι βλεπω ειμαστε ακομα στην αναζητηση αν τελικα χαλαει η αντλια αν την στραγγαλιζεις ή οχι....
οσον αφορα τα manuals πιστευω δεν σημαινει κατι απολυτα αυτο. στην πραξη και στην καθημερινη χρηση μπορεις να δεις πως συμπεριφερεται ενας μηχανισμος....

delta66
03-02-13, 20:49
ΟΚ αν θες να κανεις κατι πιο πολυπλοκο, καντο.
Εστω οτι θεωρητικα χαλαει. Τοσοι χρησιμοποιουν βανακι τοσα χρονια και δεν εχουν προβλημα. Ακομα κι αν ειχαν προβλημα, πιο οικονομικο ειναι να εχεις μια αντλια φτηνη καβατζα.

stelios816
03-02-13, 22:05
Εχει καμια ουσιαστικη διαφορα η διακοπη της παροχης αυτης, με τη μειωση με το βανακι?

η νοτα φα με τη λα εχει καμια διαφορα σπυρο ο καθενας στο ειδος του τι να σου εξηγησω αφου εχεις δικια σου αποψη επι του θεματος αν ηταν θα ημουν εγω μουσικος και εσυ μηχανολογος -υδραυλικος.;)

delta66
03-02-13, 22:17
Μα γιαυτο σε ρωταω εσενα που ξερεις.
Κι επισης αν μπορεις να μου εξηγησεις
α) γιατι δεν εχουν χαλασει ακομα οι φτηνοαντλιες με τα βανακια που βαζουμε μονοι μας
β) αν χαλασουν καποτε, θα αξιζει να κανουμε ολη αυτη φασαρια με λουπες κλπ στις σωληνωσεις για μια κινεζια των 8 ευρω?

stelios816
03-02-13, 22:51
Μα γιαυτο σε ρωταω εσενα που ξερεις.
Κι επισης αν μπορεις να μου εξηγησεις
α) γιατι δεν εχουν χαλασει ακομα οι φτηνοαντλιες με τα βανακια που βαζουμε μονοι μας
β) αν χαλασουν καποτε, θα αξιζει να κανουμε ολη αυτη φασαρια με λουπες κλπ στις σωληνωσεις για μια κινεζια των 8 ευρω?

α)αν δουλευεις την αντλια για 20 λιτρα ναι θα αργησει αν ομως κανεις αλλαγη 200-250 λιτρα ο χρονος θα ειναι πολυ συντομος. και εδω επειδη πιανουμε ολον τον ειδων τα ενυδρεια (πολλα η λιγα λιτρα )καλο θα ειναι να λεμε τα πραγματα ως εχουν.
β)η φασαρια θα ειναι τις ταξης τον 2 -3 ευρο ενω αν σε κρεμασει το μπινελικη θα ειναι ανεκτιμητο

delta66
03-02-13, 23:34
α) γινονται πολλαααα λιτρα και δεν εχει χαλασει
β) ποιο μπινελικι? Δεν θα γινει καμια ζημια εκτος της χαλασμενης αντλιας.
Μια διευκρινηση.
vaspiou μη στραγγαλισεις υπερβολικα το βανακι.
Καπου διαβασα για ροη σαν της οσμωσης.
α) δεν χρειαζεται τοσο αργα, και β) ετσι θα εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να χαλασει η αντλια.

vaspiou
03-02-13, 23:53
α) γινονται πολλαααα λιτρα και δεν εχει χαλασει
β) ποιο μπινελικι? Δεν θα γινει καμια ζημια εκτος της χαλασμενης αντλιας.
Μια διευκρινηση.
vaspiou μη στραγγαλισεις υπερβολικα το βανακι.
Καπου διαβασα για ροη σαν της οσμωσης.
α) δεν χρειαζεται τοσο αργα, και β) ετσι θα εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να χαλασει η αντλια.

ναι καλα διαβασες, στο μυαλο μου ειχα σωληνακι σαν α/ο με τετοια διατομη.
θα εχω υπ οψιν μου να μην κοψω πολυ ροη. ο χρονος που θελω να γεμιζω ειναι τουλαχιστον 30' με 40' λεπτα.
Πανω στην πραξη θα το δω αυτο.

delta66
03-02-13, 23:58
Ποσα λιτρα αλλαγη κανεις?

vaspiou
03-02-13, 23:59
Ποσα λιτρα αλλαγη κανεις?

oλοκληρο το βαρελι, 60λιτρα

delta66
04-02-13, 00:02
Ειναι λιγα τα λιτρα.
Για να κανεις σε 30 λεπτα, 60 λιτρα αλλαγη, πρεπει η πραγματικη ροη (συνολο με τις απωλειες απο το υψος) να ειναι 120 λ/ω.
Ποια αντλια εχεις?

vaspiou
04-02-13, 00:06
Ειναι λιγα τα λιτρα.
Για να κανεις σε 30 λεπτα, 60 λιτρα αλλαγη, πρεπει η πραγματικη ροη (συνολο με τις απωλειες απο το υψος) να ειναι 120 λ/ω.
Ποια αντλια εχεις?

κινεζο SEN HJ-1841 με μανομετρικο 2.5μ

delta66
04-02-13, 00:32
Τερας ειναι.
1800 λ/ω
Δεν ξερω πως θα συμπεριφερθει σε τοσο πολυ στραγγαλισμα (μειωση σε 120λ/ω)
Δεν ειχε πιο μικρη να παρεις?

vaspiou
04-02-13, 00:36
Τερας ειναι.
1800 λ/ω
Δεν ξερω πως θα συμπεριφερθει σε τοση πολυ στραγγαλισμα (μειωση σε 120λ/ω)
Δεν ειχε πιο μικρη να παρεις?

σου λεω 40w τραβαει, την βαζω μπροστα και αναβοσβηνουν τα φωτα σαν εκτελεση στο Alcatraz... :D:p

ειχε πιο μικρη! αλλα πηγαινε για αλλου, και ειχα υπολογισει αλλο και μου βγηκε αλλο....τελος παντων...
αυτο που μπορω να κανω ειναι, να μην την στραγγαλισω τοσο και να επιβραδυνω την αλλαγη μου με ενα χαρουμενο διαλλειμα αρκετων λεπτων.
δηλαδη να χωρισω την αλλαγη σε 2 μερη.... :smt035
anyway....θα τη βρω την λυση....

vaspiou
16-02-13, 19:15
λοιπον ετσι για την καταγραφη,

παρεμβαλα ενα βανακι στο λαστιχο. με λιγο κλειστη την βανα ηδη αγγιζω το αποτελεσμα που ηθελα, αλλα βρε παιδια ακουω την αντλια οτι ζοριζεται...
λογικο οσο κλεινω το βανακι αυξανεται και ο θορυβος....
με μια διακοπη 10 λεπτων πιστευω θα ειμαι οκ και οσο αντεξει ο κινεζος....

delta66
16-02-13, 19:19
Για να δουμε ποσο θα αντεξει.
Αν .... τα φτυσει, μη ξεχασεις να το γραψεις.

vaspiou
16-02-13, 19:22
Για να δουμε ποσο θα αντεξει.
Αν .... τα φτυσει, μη ξεχασεις να το γραψεις.

θα το γραψω, λεω να σημειωνω και τις αλλαγες να δουμε ποσες εβγαλε και ποση ωρα! αρχιζω σημερα! θα φτιαξω excel με πιτα να το στειλω στο RnD του κινεζου!! :smt035:smt035:smt035:smt035:smt035

Immortal
16-02-13, 20:16
Ρε παιδια, αν πάρεις πολύ μακρύ λάστιχο και κανείς 5 τρύπες στο μέσο του μήκους του σα spray bar ας πούμε και βάλεις αυτό το κομμάτι στο ενυδρείο σου και στη συνέχεια επιστρέψεις την έξοδο στο βαρέλι δε ια έχεις χαμηλή ροή μέσα στο ενυδρείο? Και στη χειρότερη αν είναι πολύ χαμηλή η ροή βάζεις ένα φελλό στην έξοδο και μεγαλώνει η ροή. Ούτε η αντλία πρόβλημα ούτε τίποτα...

vaspiou
16-02-13, 20:54
Ρε παιδια, αν πάρεις πολύ μακρύ λάστιχο και κανείς 5 τρύπες στο μέσο του μήκους του σα spray bar ας πούμε και βάλεις αυτό το κομμάτι στο ενυδρείο σου και στη συνέχεια επιστρέψεις την έξοδο στο βαρέλι δε ια έχεις χαμηλή ροή μέσα στο ενυδρείο? Και στη χειρότερη αν είναι πολύ χαμηλή η ροή βάζεις ένα φελλό στην έξοδο και μεγαλώνει η ροή. Ούτε η αντλία πρόβλημα ούτε τίποτα...

σωστο και αυτο αλλα δεν εχω καμια ορεξη να εχω μες την μεση κουλουρες λαστιχα και επιστροφες. θα συνεχισω ετσι. ειμαι πολυ περιεργος να δω ποσο θα αντεξει η αντλια!!

delta66
16-02-13, 21:11
σωστο και αυτο αλλα δεν εχω καμια ορεξη να εχω μες την μεση κουλουρες λαστιχα και επιστροφες. θα συνεχισω ετσι. ειμαι πολυ περιεργος να δω ποσο θα αντεξει η αντλια!!
Δεν χρειαζεται να εχεις κουλουρες κλπ.
Κανε δοκιμαστικα 1-2 τρυπες στο λαστιχο, λιγο μετα την εξοδο απο την αντλια, μεσα στο βαρελι, να εκτονωνεται η πιεση.

888
04-04-13, 13:48
μετά την αντλία βάζετε ένα ταυ (Τ)
- στην ευθεία πλευρά του ταυ συνεχίζετε κανονικά το λάστιχο προς το ενυδρείο.
- στην κάθετη πλευρά του ταυ προσαρμόζετε ένα μικρό (...) κομμάτι λάστιχο και μετά ένα "βανάκι" όπως το λέτε.

Ρυθμίζοντας το άνοιγμα στο βανάκι ορίζετε την ποσότητα του νερού που πέφτει ξανά στο βαρέλι, ανάλογα με το ύψος και την απόσταση του ενυδρείου.

Αν έχετε πάρα πολύ δυνατή αντλία αλλάζετε το λάστιχο που πάει στο βαρέλι από τη θέση στο ταυ (από ευθεία το βάζετε κάθετα ώστε η μεγαλύτερη πίεση που εφαρμόζεται ευθεία να πηγαίνει ξανά το νερό στο βαρέλι) ;)
πιο πρόχειρη λύση είναι {αντλία-λάστιχο-βανάκι-λαστιχο} προς ενυδρείο.
ανοίγουμε μερικές τρυπούλες στο λάστιχο, όσο κλείνουμε το βανάκι τόσο περισσότερο νερό διαφεύγει (αποσυμφορίζει την πίεση που διαφορετικά θα προκαλούσε ζημιά στην αντλία -καποια στιγμή)