PDA

Επιστροφή στο Forum : ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ!


ChocolatePuma
02-02-13, 00:39
Καλησπέρα
Ποτέ δεν συμπαθούσα το youtube...και πριν λίγο βρήκα μερικούς ακόμη λόγους...για την αντιπάθεια!
Χωρίς φυσικά να μου φταίνει το youtube για όσα είδα

MOD EDIT: Τέτοιου είδους υλικό απαγορεύεται, οπότε και σβήνονται οι σύνδεσμοι.


....ο κατάλογος των βιντεο, δεν έχει τέλος! Και είναι, το λιγότερο που μπορώ να πω..σοκαριστικά!

Το μέγα ερώτημα που μπαίνει, καθότι είμαι άσχετος και δεν γνωρίζω τι τρώει το κάθε είδος, είναι δυνατόν αυτό να ονομάζεται χομπι?

Τα έχουμε βάλει με τους πετσοπαδες...και τελικά υπάρχουν και χειρότερα!!!
Αν το θεμα που άνοιξα ενοχλεί και αν προκαλέσει έντονες διαφωνίες στο φόρουμ, απλά διάγραψτε το

Το ερώτημα όμως θα παραμένει...

nikolakis94
02-02-13, 00:46
Οντως ειναι αηδια αυτα τα βιντεο αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε κατι.

ChocolatePuma
02-02-13, 00:48
Οντως ειναι αηδια αυτα τα βιντεο αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε κατι.

Νίκο δεν αναφέρομαι στα βιντεο.
Αναφέρομαι σ αυτούς τους "συγχομπίστες"...που κάνουν όλα τα παραπάνω

Τα βιντεο, απλα αποδεικνυουν τις πράξεις τους. Τιποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο

nikolakis94
02-02-13, 00:55
Οταν λεω οτι δεν μπορουμε να κανουμε κατι, εννοω να κανουμε κατι να τους εμποδισουμε.Και εγω εχω ταισει ψαρι σε oscar αλλα ηταν νεκρο μετα απο ενα λαθος που εκανα και το χτυπησα με την αποχη στην προσπαθεια μου να το πιασω.Και νεκρο που το εφαγε λυπηθηκα,σκεψου να ειναι ζωντανο και να υποφερει μπροστα στα ματια σου.

Vangelis21
02-02-13, 01:09
να αρχισω λεγοντας οτι ειμαι καθετα αντιθετος με ολα αυτα και εχω πολυ ασχημη γνωμη για οσους τα κανουν.

Να συνεχισω λεγοντας οτι δυστυχως εδω στον καναδα ειναι πολυ συνηθες να ταιζουν χελωνες με γκαπυ.

Να τελειωσω λεγοντας οτι εγω προσωπικα δε βρισκω καμια διαφορα μεταξυ αυτων των βιντεο και του κυνηγιου η του ψαρεματος. Θα μου πειτε "μα καλα ******* εισαι?" και ισως πανω στο συγκεκριμενο εχετε δικιο αλλα για μενα και τα τρια ειναι ανουσιος λογος για να σκοτωσεις ενα ζωντανο. και τα τρια λεγονται χομπυ απο πολλους.

αυτα απο μενα

maxmike
02-02-13, 08:42
παρολο που ενα τετοιο θεμα εγειρη παντα αντιδρασεις,νομιζω οτι δεν εχει να κανει με την πραξη αυτο καθεαυτο οσο για τον λογο που γιναιτε.τι εννοω οτι εγω ειμαι και κυνηγος και ψαροντουφεκας,ποτε ομως δεν επιασα-σκωτωσα θηραμα ή ψαρι με βασηκο σκοπο την διασκεδαση μου παντα οτι πιανω το τρωω και ποτε δεν χτυπησα ανηληκα ζωα ή ψαρια.για μενα ο συνειδητοποιημενος κυνηγος δεν κανει κατι κακο η ανηθηκο.τωρα στα ενυδρεια νομιζω ισχυει το ιδιο ταιζωντας ενα ψαρι κυνηγο ζωντανη τροφη δεν ειναι ανηθηκο μιας και ολοι μας προσπαθουμε να πετυχουμε βιοτοπικο ενυδρειο και φυσηκες συμπεριφορες,πιστευω οτι εχει να κανει με το δικο μας μυαλο ποιο πολλυ δηλαδη να ταισουμε ενα οσκαρ κατεψυγμενη τροφη που την σκωτωσε αλλος δεν πειραζει να το κανουμε εμεις πειραζει!!!!επειτα οταν καποιος λεει μην ταιζετε ζωντανη τροφη θα πρεπει να αναφερετε σε ολες της εμβιες τροφες οπως πχ οι αρτεμιες.αλλιως ειμαστε ρατσιστες και δεν θεωρουμε την μια ζωη ιση με την αλλη.

παντα φιληκα λεω την γνωμη μου;);)

maria p
02-02-13, 09:56
καλημέρα, το θέμα σηκώνει ατέλειωτες συζητήσεις,γιατί μπερδεύονται το ένστικτο, το συναίσθημα και η λογική, διαφορετικά στον καθένα και δεν βγαίνει άκρη.
ο καθένας μπορεί να πει τι μπορεί να κάνει ο ίδιος και τι όχι, χωρίς να ισχυρίζεται οτι αυτό είναι και το σωστό.
εγώ πχ λιποψυχώ όταν ένα γατάκι αρπάζει μια μύγα, του την παίρνω και την απελευθερώνω, παρά που και μ ένα μ ενοχλούν οι μύγες,τις λυπάμαι.
το oscar μου, μου δείχνει σαφώς οτι είναι κυνηγός την ώρα που το ταίζω αλλά εγώ την μόνη χάρη που του κάνω είναι να του ρίχνω την τροφή λίγο πεταχτά για να εκτονώνει την μανία του και να τινάζεται να την πιάσει.
φυσικά είναι το ίδιο να προσφέρεις στο ζώο σου ένα ζωντανό που σκότωσες εσύ ή να το αγοράσεις κατεψυγμένο αλλά η βιομηχανία δεν θα πάψει να υπάρχει αν κάνεις το αντίθετο.
νομίζω οτι το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να καταφεύγει σε τέτοια τροφή όταν δεν γίνεται αλλοιώς. έτσι δεν διαταράσσεις την οικονομία της φύσης.

leda
02-02-13, 11:10
βρε πουμα,ανακαλυψες την αμερικη?:D
εχω διαβασει εδω και μηνες,παλιοτερες συζητησεις εδω για το συγκεκριμενο θεμα οι οποιες ως επι το πλειστον (τροπικο επιρρημα:D) εχουν κλειδωθει,
ειναι ομως πολυ ενδιαφερουσες ...ψαξε λιγο και διαβασε τες:):)

ChocolatePuma
02-02-13, 15:12
@mods : Δεν γνώριζα περί του συγκεκριμένου υλικού (ότι απαγορεύεται), οπότε καλά κάνατε και το διαγράψατε

@maxmike : Συμφωνώ με τον γενικότερο τρόπο σκέψης σου. Απλά στα συγκεκριμένα βιντεο, δεν υπήρχε πουθενά τροφή προερχόμενη από νεκρό ψάρι ή ζώο. Υπήρχε θύμα και θύτης...και ένας "συγχομπίστας" ο οποίος δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε εάν έβλεπε πχ το όσκαρ του, να δίνεται ως ζωντανή τροφή σε κάτι μεγαλύτερο...! Άραγε θα αηδίαζε όπως αηδίασα εγώ όταν είδα να πετάνε ζωντανούς μονομάχους....για τροφή

@leda : Όσο ζω μαθαίνω. Αν το θέμα πρέπει να κλειδώσει,ας κλειδώσει. Αυτό το ξέρουν άλλοι κι όχι εγώ. Οι κανόνες υπάρχουν για να τηρούνται απ όλους.
Ενδεχομένως κι εγώ τόσους μήνες να ασχολούμαι και να διαβάζω πιο σημαντικά και σοβαρά θέματα. Δυστυχώς όμως έπεσα πάνω στα συγκεκριμένα βίντεο, τα οποία δεν γινόταν να μην σχολιάσω

@maria_p : Συμφωνω. Απλά δεν ψάχνω να βρω άκρη, σε κάτι που όντως δεν έχει άκρη. Ένα ερώτημα έθεσα : Αυτός που ταίζει ζωντανό ένα ψάρι που ο διπλανός του μεγαλώνει για χρόνια, με την ίδια και μεγαλύτερη αγάπη από τον πρώτο, χαρακτηρίζεται χομπίστας?

@Vangelis : Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ για το κυνήγι και το ψάρεμα και μάλλον έχεις δίκιο

nikolakis94
02-02-13, 16:07
Συμφωνω με τον maxmike.Και εγω ψαρευω απο τα 7 μου και κανω και ψαροντουφεκο, δεν ειναι κατι κακο,την τροφη σου βγαζεις.

thanasis76
02-02-13, 16:34
σε τετοια θεματα ποτε δεν εχουμε βγαλει ακρη γιατι ολοι εχουμε δικιο... εγω δεν λεω την αποψη μου... την ξερετε...:D:D

delta66
02-02-13, 16:47
παρολο που ενα τετοιο θεμα εγειρη παντα αντιδρασεις,νομιζω οτι δεν εχει να κανει με την πραξη αυτο καθεαυτο οσο για τον λογο που γιναιτε.τι εννοω οτι εγω ειμαι και κυνηγος και ψαροντουφεκας,ποτε ομως δεν επιασα-σκωτωσα θηραμα ή ψαρι με βασηκο σκοπο την διασκεδαση μου παντα οτι πιανω το τρωω και ποτε δεν χτυπησα ανηληκα ζωα ή ψαρια.για μενα ο συνειδητοποιημενος κυνηγος δεν κανει κατι κακο η ανηθηκο.τωρα στα ενυδρεια νομιζω ισχυει το ιδιο ταιζωντας ενα ψαρι κυνηγο ζωντανη τροφη δεν ειναι ανηθηκο μιας και ολοι μας προσπαθουμε να πετυχουμε βιοτοπικο ενυδρειο και φυσηκες συμπεριφορες,πιστευω οτι εχει να κανει με το δικο μας μυαλο ποιο πολλυ δηλαδη να ταισουμε ενα οσκαρ κατεψυγμενη τροφη που την σκωτωσε αλλος δεν πειραζει να το κανουμε εμεις πειραζει!!!!επειτα οταν καποιος λεει μην ταιζετε ζωντανη τροφη θα Δεν παιζει ρπρεπει να αναφερετε σε ολες της εμβιες τροφες οπως πχ οι αρτεμιες.αλλιως ειμαστε ρατσιστες και δεν θεωρουμε την μια ζωη ιση με την αλλη.

παντα φιληκα λεω την γνωμη μου;);)
Συμφωνω με το σκεπτικο σου ως κυνηγος.

Στη περιπτωση των ενυδρειων θα σου προτεινω να αναλογιστεις τα εξης:
1. Το ταισμα μεγαλων ψαριων σε ενυδρειο με μικροτερα ζωντανα ψαρια, δεν μοιαζει σαν να κυνηγας με το ψαροντουφεκο σε μια μικρη οικιακη πισινα?
Ειναι θεμιτο για το θηραμα κατι τετοιο?
Δεν του δινεις καμια πιθανοτητα επιβιωσης.
2. Δεν παιζει ρολο η νοημοσυνη του ζωντανου που προσφερεται ως τροφη?
Το ιδιο ειναι ενα ψαρι που το βλεπει και ο πιο ασχετος οτι το θηραμα καταλαβαινει οτι σε λιγο επερχεται οδυνηρος θανατος (γιατι ως συνηθως απο τα βιντεο που εχω δει, τα ψαρια δεν τα τρωνε ολοκληρα και πεθαινουν ακαριαια, αλλα λιγο λιγο) και το ιδιο ειναι μια artemia, το microworm η infusoria κλπ, που δεν εχουν αυτην την νοημοσύνη?
Εξαλλου, τα ψαρια οταν καταλαβαινουν οτι επερχεται ο θανατος, υπο κατασταση υπερβολικου στρες, απελευθερωνουν τοξινες.
Αυτο ειναι και το θεμα μια νεας επιστημονικης μελετης που ετοιμαζεται για τα ψαρια που αλιευονται, ετσι ωστε να βρεθουν τροποι να αποφευγεται για λογους υγειας (δικης μας :D). Το ιδιο ισχυει και για την υγεια των ψαριων θηρευτων, (η μελετη αυτη αναφερθηκε απο το Σταματη στην πιτα για οποιον θυμαται).
3. Δεν παιζει ρολο η μεταφορα ασθενειων ή η προκληση τραυματισμων (πχ κατα την καταποση) απο τα θηραματα?
Και δεν μιλω μονο για τις κλασσικες ενυδρειακες ασθενειες, αλλα και για πιο προχωρημενες μελετες.
(Feeder fish should also not be fed as a staple, especially Goldfish as they have a heavy fat content and contain Thiaminase. Freshwater feeder fish must not be fed to Saltwater Fish at any point, they will offer little nutrition to Saltwater Fish and can lead to liver problems). http://www.theaquariumwiki.com/Feeder_Fish
If an animal eats raw animal flesh containing Thiaminase over a period of time of several months then thiaminase will break down the vitamin B1, an essential element of life and render it inactive. Therefore over time the health of your animal will suffer.
http://www.theaquariumwiki.com/Thiaminase

Θα μου πεις τωρα "και τι θα γινουν τα ψαρια θηρευτες που δεν μπορουν να τραφουν με τιποτα αλλο εκτος ζωντανης τροφης" ?
Εγω δεν θα τα εβαζα ποτε σε ενυδρειο, και δεν θα ειχα το προβλημα με τι να τα ταισω.
Αν μου δινοταν η δυνατοτητα να υιοθετησω ενα παιδακι, θα υιοθετουσα ενα νορμαλ παιδι ή θα υιοθετουσα το παιδι ενος κανιβαλου και ... "αναγκαστικά" θα σκοτωνα κοσμο για να το ταισω? :)

Ροδιτης
02-02-13, 17:45
Συμφωνω με το σκεπτικο σου ως κυνηγος.

Στη περιπτωση των ενυδρειων θα σου προτεινω να αναλογιστεις τα εξης:
1. Το ταισμα μεγαλων ψαριων σε ενυδρειο με μικροτερα ζωντανα ψαρια, δεν μοιαζει σαν να κυνηγας με το ψαροντουφεκο σε μια μικρη οικιακη πισινα?
Ειναι θεμιτο για το θηραμα κατι τετοιο?
Δεν του δινεις καμια πιθανοτητα επιβιωσης.
2. Δεν παιζει ρολο η νοημοσυνη του ζωντανου που προσφερεται ως τροφη?
Το ιδιο ειναι ενα ψαρι που το βλεπει και ο πιο ασχετος οτι το θηραμα καταλαβαινει οτι σε λιγο επερχεται οδυνηρος θανατος (γιατι ως συνηθως απο τα βιντεο που εχω δει, τα ψαρια δεν τα τρωνε ολοκληρα και πεθαινουν ακαριαια, αλλα λιγο λιγο) και το ιδιο ειναι μια artemia, το microworm η infusoria κλπ, που δεν εχουν αυτην την νοημοσύνη?
Εξαλλου, τα ψαρια οταν καταλαβαινουν οτι επερχεται ο θανατος, υπο κατασταση υπερβολικου στρες, απελευθερωνουν τοξινες.
Αυτο ειναι και το θεμα μια νεας επιστημονικης μελετης που ετοιμαζεται για τα ψαρια που αλιευονται, ετσι ωστε να βρεθουν τροποι να αποφευγεται για λογους υγειας (δικης μας :D). Το ιδιο ισχυει και για την υγεια των ψαριων θηρευτων, (η μελετη αυτη αναφερθηκε απο το Σταματη στην πιτα για οποιον θυμαται).
3. Δεν παιζει ρολο η μεταφορα ασθενειων ή η προκληση τραυματισμων (πχ κατα την καταποση) απο τα θηραματα?
Και δεν μιλω μονο για τις κλασσικες ενυδρειακες ασθενειες, αλλα και για πιο προχωρημενες μελετες.
(Feeder fish should also not be fed as a staple, especially Goldfish as they have a heavy fat content and contain Thiaminase. Freshwater feeder fish must not be fed to Saltwater Fish at any point, they will offer little nutrition to Saltwater Fish and can lead to liver problems). http://www.theaquariumwiki.com/Feeder_Fish
If an animal eats raw animal flesh containing Thiaminase over a period of time of several months then thiaminase will break down the vitamin B1, an essential element of life and render it inactive. Therefore over time the health of your animal will suffer.
http://www.theaquariumwiki.com/Thiaminase

Θα μου πεις τωρα "και τι θα γινουν τα ψαρια θηρευτες που δεν μπορουν να τραφουν με τιποτα αλλο εκτος ζωντανης τροφης" ?
Εγω δεν θα τα εβαζα ποτε σε ενυδρειο, και δεν θα ειχα το προβλημα με τι να τα ταισω.
Αν μου δινοταν η δυνατοτητα να υιοθετησω ενα παιδακι, θα υιοθετουσα ενα νορμαλ παιδι ή θα υιοθετουσα το παιδι ενος κανιβαλου και ... "αναγκαστικά" θα σκοτωνα κοσμο για να το ταισω? :)
Συνφωνω απολυτα μακαρι ολοι να σκεφτοντουσαν καπως ετσι.. Για να δωσω κ παραδειγμα δειτε τον μονομαχο του chocolatepuma και τον δικο μου στην φωτογραφια του αβαταρ σε ποιον θα αρεσε να βλεπει ενα τοσο ωραιο ψαρι με τοσο ωραια χρωματα να γινετε τροφη κ να ποναει??

nikolakis94
02-02-13, 18:06
Συνφωνω απολυτα μακαρι ολοι να σκεφτοντουσαν καπως ετσι.. Για να δωσω κ παραδειγμα δειτε τον μονομαχο του chocolatepuma και τον δικο μου στην φωτογραφια του αβαταρ σε ποιον θα αρεσε να βλεπει ενα τοσο ωραιο ψαρι με τοσο ωραια χρωματα να γινετε τροφη κ να ποναει??

Σε κανεναν δεν θα αρεσε να βλεπει κατι τετοιο και οπως ειπαμε δεν μπορουμε να το σταματησουμε αυτο.Το μονο <παρηγοριτικο> ειναι οτι μερικα απο αυτα τα ψαρια δεν ταλαιπορουνται για πολυ ωρα.

Κλεόβουλος
02-02-13, 19:18
.....ή θα υιοθετουσα το παιδι ενος κανιβαλου και ... "αναγκαστικά" θα σκοτωνα κοσμο για να το ταισω? :)

όχι.... κανονικά έπρεπε να τους βάζεις σ' ένα δωμάτιο με το κανιβαλλάκι να τους κυνηγάει...για να εκπαιδεύεται κιόλας :D:D

maria p
02-02-13, 19:19
1. Το ταισμα μεγαλων ψαριων σε ενυδρειο με μικροτερα ζωντανα ψαρια, δεν μοιαζει σαν να κυνηγας με το ψαροντουφεκο σε μια μικρη οικιακη πισινα?
Ειναι θεμιτο για το θηραμα κατι τετοιο?
Δεν του δινεις καμια πιθανοτητα επιβιωσης.

πολύ βασική παράμετρος από άποψη ηθικής. δεν το είχα σκεφτεί και συμφωνώ απόλυτα

ChocolatePuma
02-02-13, 19:32
Συμφωνω με το σκεπτικο σου ως κυνηγος.

Στη περιπτωση των ενυδρειων θα σου προτεινω να αναλογιστεις τα εξης:
1. Το ταισμα μεγαλων ψαριων σε ενυδρειο με μικροτερα ζωντανα ψαρια, δεν μοιαζει σαν να κυνηγας με το ψαροντουφεκο σε μια μικρη οικιακη πισινα? Αν κρίνω απ τα ελάχιστα που είδα, περισσότερο θυμίζει κυνήγι με δυναμίτη μέσα σε πισίνα
Ειναι θεμιτο για το θηραμα κατι τετοιο?
Δεν του δινεις καμια πιθανοτητα επιβιωσης.
2. Δεν παιζει ρολο η νοημοσυνη του ζωντανου που προσφερεται ως τροφη?
Το ιδιο ειναι ενα ψαρι που το βλεπει και ο πιο ασχετος οτι το θηραμα καταλαβαινει οτι σε λιγο επερχεται οδυνηρος θανατος (γιατι ως συνηθως απο τα βιντεο που εχω δει, τα ψαρια δεν τα τρωνε ολοκληρα και πεθαινουν ακαριαια, αλλα λιγο λιγο) και το ιδιο ειναι μια artemia, το microworm η infusoria κλπ, που δεν εχουν αυτην την νοημοσύνη?
Εξαλλου, τα ψαρια οταν καταλαβαινουν οτι επερχεται ο θανατος, υπο κατασταση υπερβολικου στρες, απελευθερωνουν τοξινες. Οι αντιδράσεις των θηραμάτων σε σχέση με τους κυνηγούς, ήταν πραγματικά μέρα με νύχτα!
Αυτο ειναι και το θεμα μια νεας επιστημονικης μελετης που ετοιμαζεται για τα ψαρια που αλιευονται, ετσι ωστε να βρεθουν τροποι να αποφευγεται για λογους υγειας (δικης μας :D). Το ιδιο ισχυει και για την υγεια των ψαριων θηρευτων, (η μελετη αυτη αναφερθηκε απο το Σταματη στην πιτα για οποιον θυμαται).
3. Δεν παιζει ρολο η μεταφορα ασθενειων ή η προκληση τραυματισμων (πχ κατα την καταποση) απο τα θηραματα?
Και δεν μιλω μονο για τις κλασσικες ενυδρειακες ασθενειες, αλλα και για πιο προχωρημενες μελετες.
(Feeder fish should also not be fed as a staple, especially Goldfish as they have a heavy fat content and contain Thiaminase. Freshwater feeder fish must not be fed to Saltwater Fish at any point, they will offer little nutrition to Saltwater Fish and can lead to liver problems). http://www.theaquariumwiki.com/Feeder_Fish
If an animal eats raw animal flesh containing Thiaminase over a period of time of several months then thiaminase will break down the vitamin B1, an essential element of life and render it inactive. Therefore over time the health of your animal will suffer.
http://www.theaquariumwiki.com/Thiaminase

Θα μου πεις τωρα "και τι θα γινουν τα ψαρια θηρευτες που δεν μπορουν να τραφουν με τιποτα αλλο εκτος ζωντανης τροφης" ? Το έχω ξαναγράψει πιο πάνω. Πως θα φαινόταν άραγε σε κάποιον από τους συγκεκριμένους χομπίστες, αν παίρναμε το δικό του ζωντανό και το προορίζαμε για ζωντανή τροφή σε κάτι μεγαλύτερο?
Εγω δεν θα τα εβαζα ποτε σε ενυδρειο, και δεν θα ειχα το προβλημα με τι να τα ταισω. +1!
Αν μου δινοταν η δυνατοτητα να υιοθετησω ενα παιδακι, θα υιοθετουσα ενα νορμαλ παιδι ή θα υιοθετουσα το παιδι ενος κανιβαλου και ... "αναγκαστικά" θα σκοτωνα κοσμο για να το ταισω? :)

Ξέρω ότι με το συγκεκριμένο θέμα ούτε τώρα (όπως και στο παρελθόν), θα βγει άκρη. Ίσως λίγη περισσότερη σκέψη όμως, να κάνει καλό...

Ουτε ο "ενοχος" είναι ο θηρευτής. Άλλος πετάει το θήραμα μέσω και αποθανατίζει με κάμερα το κατόρθωμα του!

Για μένα το θέμα κλείνει εδώ. Το συζήτησα ήδη με αρκετούς φίλους μέσω πμ και τους ευχαριστώ για τις απόψεις που ανταλλάξαμε.

Οι πράξεις μας, είτε αφορούν στην προσωπική μας ζωή είτε πχ στα χόμπι με τα οποία ασχολούμαστε, μας εκφράζουν σαν ανθρώπους...ή σαν οτιδήποτε άλλο

thanasis76
02-02-13, 19:38
τελικα μου κανει εντυπωση πως με τοσο χορτοφαγους Ελληνες ειμαστε απο τις πιο παχυσαρκες χωρες...
οταν θα ξεκινησουμε και θα σκεφτομαστε τι τρωμε και πως το τρωμε και τι γινετε μεχρι να το φαμε τοτε ισως αλλαξουν ολα...
δεν επικρωτω το να παιδευουμε ζωντανα για να ταισουμε τα ζωα μας αλλα ας αναλογιστουμε την ζωη γενικα και πως μεγαλωνει αιονες ο ανθρωπος...
και τωρα πειτε μου οτι θελετε που μας β γαζω την αληθεια καταμουτρα...

maria p
02-02-13, 19:58
Για μένα το θέμα κλείνει εδώ. Το συζήτησα ήδη με αρκετούς φίλους μέσω πμ και τους ευχαριστώ για τις απόψεις που ανταλλάξαμε.

χα χα :) ωραία μας "την είπες" . "φτάνει παιδιά εγώ με τους φίλους μου τα κουβέντιασα, κόφτε την κουβέντα" τότε τι ανοίγεις θέμα? όχι πως θέλω να γράψω κάτι επιπλέον στο θέμα. μην με παρεξηγήσεις όπως κι εγώ δεν σε παρεξήγησα γιατί καταλαβαίνω πως δεν το σκέφτηκες έτσι αλλά είδες τα γραπτά πως είναι?

ChocolatePuma
02-02-13, 20:15
χα χα :) ωραία μας "την είπες" . "φτάνει παιδιά εγώ με τους φίλους μου τα κουβέντιασα, κόφτε την κουβέντα" τότε τι ανοίγεις θέμα? όχι πως θέλω να γράψω κάτι επιπλέον στο θέμα. μην με παρεξηγήσεις όπως κι εγώ δεν σε παρεξήγησα γιατί καταλαβαίνω πως δεν το σκέφτηκες έτσι αλλά είδες τα γραπτά πως είναι?

Νομίζω πως φίλοι...με την ευρυτερη έννοια είμαστε ολοι!:D

Τελείως άλλο εννοούσα με το προηγούμενο ποστ!
Πως απλά δεν πρόκειται να βγει συμπερασμα :rolleyes:
Εγω θα συνεχίσω να αηδιάζω με αυτά που είδα ή θα ξαναδω στο μέλλον και κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να τα κάνουν

Οσο για το αν το σκέφτηκα...πριν ανοιξω το θεμα, το σκέφτηκα ;)
Η κουβεντα σε κάθε θέμα συνεχίζεται, εφόσον κάποιος/οι έχουν κάτι να γράψουν :)

@Θανάση, η χορτοφαγία δεν έχει σχέση με το θέμα. Ουτε το τι τρώμε ή πως το μαγειρεύουμε.

maria p
02-02-13, 20:25
Για μένα δεν χρειάζεται να εξηγήσεις κάτι περαιτέρω γιατί η επισήμανση ήταν πιο πολύ για πλάκα και όχι γιατί ενοχλήθηκα.
Δεν είδα το βίντεό σου αλλά καταλαβαίνω περίπου. Υπάρχουν μερικοι που με πρόσχημα κάποιο ζωντανό που διατηρούν, ικανοποιούν τα σαδιστικά τους ένστικτα ή το διατηρούν για να τα ικανοποιούν. Είναι αρρωστάκια. Τα δικά μας παιδιά ασχέτως των μικροδιαφορών έγραψαν πολύ υπεύθυνα γι αυτά θέματα.
Τρώω κρέας αλλά αν επρόκειτο να το κυνηγήσω μόνη μου σίγουρα δεν θα έτρωγα γιατί δεν έχω την δύναμη να το κάνω.

ChocolatePuma
02-02-13, 20:28
...Υπάρχουν μερικοι που με πρόσχημα κάποιο ζωντανό που διατηρούν, ικανοποιούν τα σαδιστικά τους ένστικτα ή το διατηρούν για να τα ικανοποιούν. Είναι αρρωστάκια...

+1!!!

delta66
02-02-13, 20:41
όχι.... κανονικά έπρεπε να τους βάζεις σ' ένα δωμάτιο με το κανιβαλλάκι να τους κυνηγάει...για να εκπαιδεύεται κιόλας :D:D
Σωστος :D
Και αμα λαχει να τραβαγα και βιντεο για να ανεβασω στο youtube, τιτλος "little cannibal feeding time" (....και καλα 'το μονο που μας νοιαζει ειναι η επιβιωση του" και απο πισω ακουνται γελια απο μ@λ@κισμενα και φωνες του στυλ "πωωω!!! τον ξεσκισε") :cool:

ChocolatePuma
02-02-13, 20:47
Σωστος :D
Και αμα λαχει να τραβαγα και βιντεο για να ανεβασω στο youtube, τιτλος "little cannibal feeding time" (....και καλα 'το μονο που μας νοιαζει ειναι η επιβιωση του" και απο πισω ακουνται γελια απο μ@λ@κισμενα και φωνες του στυλ "πωωω!!! τον ξεσκισε") :cool:

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις

Καμιά φορά ισχύει και το 42 λέξεις (δεν έχω μετρήσει το "σωστός")...μία εικόνα!:D

Σπύρο...respect!

thanasis76
03-02-13, 17:12
@Θανάση, η χορτοφαγία δεν έχει σχέση με το θέμα. Ουτε το τι τρώμε ή πως το μαγειρεύουμε.

ολα εχουν θεμα οταν μιλαμε για διατροφη. δηλαδη ποια η διαφορα του να κραταει καποιος ενα ψαρι που δεν μπορει να τραφει αλλιως παρα μονο με ζωντανα, η εστω στην αρχη μεχρι να μαθει
με το να γεννιεται ενα γουρουνακι, κατσικακι, προβατακι και πολλα αλλα και να τα μελαγωνει ο αγροτης γιατι εμεις τους τα ζηταμε για να τα φαμε...??? η διαφορα ειναι οτι δεν το κανεις εσυ αμεσα, αλλα εμεσα εσυ αναγκαζεις το προβατακι να μεγαλωσει για να το φας...
οποτε αν ειναι να τα κοιταμε ολλα και οχι μονο οτι μας συμφερει!!!!!!
αν εισουν χορτοφαγος, ισως σε καταλαβαινα πιο πολυ και σεβομουν την αποψη σου... αλλα τωρα ασχετα με το τι στιριζεις με τις λεξεις στην πραξη κανεις κι εσυ το ιδιο.... δεν εχω κατι μαζι σου και μιλαμε φιλικα, αλλα να ξερουμε και τι λεμε...
-------------------------
Υπάρχουν μερικοι που με πρόσχημα κάποιο ζωντανό που διατηρούν, ικανοποιούν τα σαδιστικά τους ένστικτα ή το διατηρούν για να τα ικανοποιούν. Είναι αρρωστάκια.

αυτο ναι!!!!! το σεβομαι και εχεις απολυτο δικιο!!!! οταν ο αλλος ειναι το κανει για λογους διασκεδασης ειναι πολυ αρρωστος και πρεπει να τον κραζουν!!!!

delta66
03-02-13, 17:27
Αλλο να σκοτωνει καποιος ενα ζωο (εστω και μεσω τριτου) οσο πιο ανωδυνα γινεται για να φαει και να επιβιωσει, και αλλο να σκοτωνει (ο ιδιος) οσο πιο επωδυνα γινεται, απλα και μονο για διασκεδαση.

thanasis76
03-02-13, 17:34
Αλλο να σκοτωνεις (εστω και εμμεσα) οσο πιο ανωδυνα γινεται για να φας και να επιβιωσεις, και αλλο να σκοτωνεις (αμμεσα) οσο πιο επωδυνα γινεται, απλα και μονο για διασκεδαση.

οταν σκοτωνεις σκοτωνεις. τωρα αν εσυ φταις 100% η 80% η 50% δεν αλλαζει οτι κατι το σκοτωνεις...
απλα οπως τονισα κι εγω αρκει να γινετε για επιβιωση.
και το λεω και περνω θεση γιατι κι εγω εχω ψαρια που οταν τα πηρα ηταν αγρια πιασμενα απο την φυση και δεν ηξεραν να φανε τιποτα αλλο... στην αρχη ταιζα ζωντανα αλλα σημερα τα εχω μαθει να τρωνε νεκρα ψαρια... αυτο ομως δεν παυει να μην με κανει ενοχο... γιατι ψωνιζω απο τον ψαρα που και αυτος τα ψαρευει για εμενα... απλα γινομε εμεσα δολοφονος... :D:D:D

delta66
03-02-13, 17:36
Τα να διατηρουνται σε ενυδρειο ψαρια, ειναι θεμα διασκεδασης και οχι επιβιωσης (για εμας).

ChocolatePuma
03-02-13, 17:36
ολα εχουν θεμα οταν μιλαμε για διατροφη. δηλαδη ποια η διαφορα του να κραταει καποιος ενα ψαρι που δεν μπορει να τραφει αλλιως παρα μονο με ζωντανα, η εστω στην αρχη μεχρι να μαθει
με το να γεννιεται ενα γουρουνακι, κατσικακι, προβατακι και πολλα αλλα και να τα μελαγωνει ο αγροτης γιατι εμεις τους τα ζηταμε για να τα φαμε...??? η διαφορα ειναι οτι δεν το κανεις εσυ αμεσα, αλλα εμεσα εσυ αναγκαζεις το προβατακι να μεγαλωσει για να το φας...
οποτε αν ειναι να τα κοιταμε ολλα και οχι μονο οτι μας συμφερει!!!!!!
αν εισουν χορτοφαγος, ισως σε καταλαβαινα πιο πολυ και σεβομουν την αποψη σου... αλλα τωρα ασχετα με το τι στιριζεις με τις λεξεις στην πραξη κανεις κι εσυ το ιδιο.... δεν εχω κατι μαζι σου και μιλαμε φιλικα, αλλα να ξερουμε και τι λεμε...
-------------------------


Τι σχέση έχει το τι τρώω εγώ και από που έχει προέλθει αυτό που τρώω με αυτό που συζητάμε το οποίο είναι : Ταίζω ζωντανό οργανισμό σε ζωντανό ψάρι, με τα εξής χαρακτηριστικά
1. Αυτο που εγώ ταίζω είτε είναι βάτραχος, είτε ποντίκι, είτε ψάρι, κάποιος άλλος το έχει ως κατοικίδιο! Αλλά εγώ το αγνοώ αυτό εσκεμένα...και έχοντας ως άλλοθι τη συντήρηση του δικού μου κατοικίδιου...κάνω ότι κάνω!
2. Η τύχη του θηράματος είναι δεδομένη. Το ρίχνω στη δεξαμενή, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να το αναλύσω κι άλλο?
3. Ικανοποιώ κάποια σαδιστικά ένστικτα που έχω. Δεν το γενικεύω. Αλλά θεωρώ πως σε κάποιους συμβαίνει
4. Βιντεοσκοπώ το συμβάν με σκοπό να το μοιραστώ με άλλους μαζί!!! Εδώ δεν σηκώνει σχόλιο!

Αν μου πεις πως συγκρίνεται Α. η τροφή που έχω στο τραπεζί μου με Β. τα 1 έως 4...θα ήθελα με πολύ ενδιαφέρον να το ακούσω!

Και φυσικά δεν μπαίνει τπτ προσωπικό σε όσα λέμε.

thanasis76
03-02-13, 17:46
Τι σχέση έχει το τι τρώω εγώ και από που έχει προέλθει αυτό που τρώω με αυτό που συζητάμε το οποίο είναι : Ταίζω ζωντανό οργανισμό σε ζωντανό ψάρι, με τα εξής χαρακτηριστικά
1. Αυτο που εγώ ταίζω είτε είναι βάτραχος, είτε ποντίκι, είτε ψάρι, κάποιος άλλος το έχει ως κατοικίδιο! Αλλά εγώ το αγνοώ αυτό εσκεμένα...και έχοντας ως άλλοθι τη συντήρηση του δικού μου κατοικίδιου...κάνω ότι κάνω!
2. Η τύχη του θηράματος είναι δεδομένη. Το ρίχνω στη δεξαμενή, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να το αναλύσω κι άλλο?
3. Ικανοποιώ κάποια σαδιστικά ένστικτα που έχω. Δεν το γενικεύω. Αλλά θεωρώ πως σε κάποιους συμβαίνει
4. Βιντεοσκοπώ το συμβάν με σκοπό να το μοιραστώ με άλλους μαζί!!! Εδώ δεν σηκώνει σχόλιο!

Αν μου πεις πως συγκρίνεται Α. η τροφή που έχω στο τραπεζί μου με Β. τα 1 έως 4...θα ήθελα με πολύ ενδιαφέρον να το ακούσω!

Και φυσικά δεν μπαίνει τπτ προσωπικό σε όσα λέμε.

κατοικιδια μπορει να ειναι ολα τα ζωα. ακομη και ενα προβατακι.
οσο καταδικασμενη ειναι η τυχη του θυραματος στο ενυδρειο αλλο τοσο ειναι οταν ο γεοργος μεγαλωνει για εμας το ζωντανο!!!!!
οσο για το τι σχεση εχει το τι τρωμε εμεις με το τι ταιζουμε τα ψαρια εχει και παρα εχει.... γιατι εμεις για να ζεισουμε μπορουμε να κανουμε τα παντα και να σκωτονουμε οτι γουσταρει το στομαχι μας ενω ενα ψαρι που εχει αυτη την αναγκη δεν γινετε να του την προσφερουμε....??? δηλαδη να τοα φησουμε να πεθανει...???
-------------------------
Τα να διατηρουνται σε ενυδρειο ψαρια, ειναι θεμα διασκεδασης και οχι επιβιωσης (για εμας).

εχεις δικιο σε αυτο, αλλα δεν ειναι ακριβος διασκεδαση. μερικα πραγματα γινονται τροπος ζωης. και απο την στιγμη που τα ενυδρεια για πολους ειναι τροπος ζωης, δεν ειναι μονο διασκεδαση!!!! και πολλα ενυδρεια κρατανε ψαρια που σε λιγο δεν θα υπαρχουν στην φυση...
εχεις ενα δικιο αλλα ενα ενυδρειο δεν ειναι για ολους το ιδιο και δεν αντιπροσωπευει τις ιδιες αναγκες του καθενος...

delta66
03-02-13, 17:53
Αν ειναι η διατηρηση σε ενυδρειο ενος τετοιου ειδους, ως βοηθεια στην διασωση του απο την εξαφανιση, δεν διαφωνω.
Αν ειναι απλα τροπος ζωης, θα κοιταζα να βρω καποιον αλλο τροπο.

ChocolatePuma
03-02-13, 17:54
Το χάνω τελείως Θανάση!

Δλδ θέλεις να μου πεις πως ο μονομάχος που πχ εγώ συντηρώ, μεγαλώνω, φροντίζω και ο οποίος θα καταλήξει στο ενυδρείο ενός "συγχομπίστα" ως τροφή, συγκρίνεται με το χοιρινό που εκτρέφει ο κτηνοτρόφος και το οποίο καταλήγει κάποια στιγμή στο τραπέζι μου?

Μάλλον έχεις την εικόνα, πως εγώ σπίτι μου πριν ξεκινήσω το φαγητό μου, παίρνω 2-3 τσεκούρια και 4-5 μαχαίρια, κυνηγάω το γουρούνι στο σαλόνι του σπιτιού μου και μόλις το πιάσω, πέφτουμε πάνω του οικογειακώς και το τρώμε ζωντανό!!!!

Ή μήπως ο τρόπος με τον οποίο θανατώνεται το γουρούνι, συγκρίνεται με το ζωντανό χρυσόψαρο που πετάνε ως τροφή των πιράνχας?

Να κλείσω λέγοντας πως η ερμηνεία : "το ψάρι που συντηρώ τρώει μόνο ζωντανή τροφή"...αποτελεί άλλοθι

delta66
03-02-13, 17:57
Ή μήπως ο τρόπος με τον οποίο θανατώνεται το γουρούνι, συγκρίνεται με το ζωντανό χρυσόψαρο που πετάνε ως τροφή των πιράνχας?
Δεν σου λεει οτι συγκρινεται, αλλα οτι εχει το ιδιο αποτελεσμα.
Καποιο ζωο πεθαινει (πχ ψαρι feeder, γουρουνι) για να ζησει καποιο αλλο ζωο (ψαρι θηρευτης, ανθρωπος).
Εκει ομως υπαρχουν οι διαφορες που αναφερω πιο πανω.
Πως πεθαινει και αν ειναι αναγκη να πεθανει.

Ακομα και στο χειροτερο σφαγειο ζωων, θα σκοτωσουν το σφαγειο πολυ γρηγορα και ανωδυνα, γιατι ξερουν οτι ετσι θα ειναι πιο νοστιμο (τοξινες κλπ, σκληραινει το κρεας τους οταν ειναι υπο στρες κλπ)
Το χρυσοψαρο και το ποντικι ομως, θα κολυμπαει κομμενο στη μεση για μερικα λεπτα ακομα μεχρι να πεθανει.
Το κακο ειναι οτι και τα ψαρια θηρευτες (οπως φαινεται στα λινκ που εβαλα πιο πανω για τα feeders), ενδεχεται να αποκτησουν προβληματα υγειας απο τα feeders. Οποτε καταρρίπτεται και η φιλοσοφια "το κανω αναγκαστικα για το καλο των ψαριων μου".

thanasis76
03-02-13, 18:07
Να κλείσω λέγοντας πως η ερμηνεία : "το ψάρι που συντηρώ τρώει μόνο ζωντανή τροφή"...αποτελεί άλλοθι

μεγαλα παιδια ειμαστε και μπορεις να καταλαβεις τι εννοω... τελειος χαζο να γραψεις οτι νομιζω πως κυνηγατε οικογενιακος ζωα και τα τρωτε ζωντανα... αν δεν θελεις να καταλαβεις τι εννοεω... οκ!!!!!!!
οσο για το τελευταιο που ειπες μιας και το θεωρεις αλλοθι.
σου λεω τι ψαρι να πληρωσεις να παρεις, να το ταιζεις οτι νομιζεις και να μου πεις ποτε θα πεθανει...
το να μου λες οτι σου γραφω κατι για να βρω αλλοθι ειναι βλακια... σου εξηγησα οτι κραταω ψαρια που πιαστηκαν απο την φυση τους, και τρεφονται με μικρα ψαρια... με πολυ κοπο τα εμαθα να τρωνε νεκρα... αλλα αυτο δεν γινετε σε 1-2-3 μερες... θελει μηνες!!!!! αν το θεωρεις αλλοθι το οτι το λεω, πες μου να σου πω ενα απο τα ψαρια μου και να δω ποσο θα σου ζεισει νυστικο....
-------------------------

Εκει ομως υπαρχουν οι διαφορες που αναφερω πιο πανω.
Πως πεθαινει και αν ειναι αναγκη να πεθανει.

διαφορες θα υπαρχουν παντα, εχεις δικιο. απλα το ενα δεν ανερει το αλλο....
σε αυτο που συμφωνω και με βρισκεις μαζι σου ειναι στο πως πεθαινει ενα ζωντανο.... τα ψαρια που τρωνε εστο στην αρχη αλλα ψαρια δεν χρειαζεται να γινετε με κομματιασμο ( βασανηστηρια) οπως κανουν οι περισσοτεροι. μπορει να γινει και μια κι εξω... αλλα ειπαμε υπαρχουν και αρρωστοι ανθρωποι....
-------------------------

Το χρυσοψαρο και τι ποντικι ομως, θα κολυμπαει κομμενο στη μεση για μερικα λεπτα ακομα μεχρι να πεθανει.
Το κακο ειναι οτι και τα ψαρια θηρευτες (οπως φαινεται στα λινκ που εβαλα πιο πανω για τα feeders), ενδεχεται να αποκτησουν προβληματα υγειας απο τα feeders. Οποτε καταρρίπτεται και η φιλοσοφια "το κανω αναγκαστικα για το καλο των ψαριων μου".

το πρωτο που γραφεις το κατακρινω και το συχενομαι μαζι και αυτους που το κανουν... στο δευτερο ισως εχει μια βαση αλλα τουλαχιστον στα δικα μου ψαρια οσο ετρωγαν ζωντανα δεν εδειξε να ισχυει.... ισως γιατι μολις επεφτε μεσα πεθαινε... δεν ξερω...

nikolakis94
03-02-13, 18:11
Ναι, ομως τα ψαρια δεν τρωνε τα αδυναμα και τα αρρωστα?Τοτε πως θα αποκτησουν προβληματα απο τα αρρωστα ψαρια?:confused:

delta66
03-02-13, 18:16
Τα ψαρια που διατηρεις Θαναση, ειναι απο το πιο ομορφα και ενδιαφεροντα ψαρια που υπαρχουν.
Προσωπικα (κι αφου εχουν τετοιες αναγκες διατροφης) θα προτιμουσα να τα βλεπω μονο σε ντοκιμαντέρ, οπως και τους καρχαριες, τους λυκους, τα λιονταρια, τις τιγρεις κλπ, απο τα ομορφοτερα ζωα της Γης.

Ειμαι σιγουρος πως αν ηταν εφικτο, καποιοι που διατηρουν ψαρια θηρευτες, θα τα πεταγαν με την πρωτη ευκαιρια στη τουαλλετα, αν μπορουσαν να βαλουν στο σπιτι τους μια τιγρη και να της πετανε ζωα για να τα βλεπουν να κατασπαραζονται. (και ενα βιντεακι στο tube δεν θα τους χαλαγε να το ανεβαζαν)

thanasis76
03-02-13, 18:28
Τα ψαρια που διατηρεις Θαναση, ειναι απο το πιο ομορφα και ενδιαφεροντα ψαρια που υπαρχουν.
Προσωπικα (κι αφου εχουν τετοιες αναγκες διατροφης) θα προτιμουσα να τα βλεπω μονο σε ντοκιμαντέρ, οπως και τους καρχαριες, τους λυκους, τα λιονταρια, τις τιγρεις κλπ, απο τα ομορφοτερα ζωα της Γης.



οπως το λες, καποια ψαρια ειναι τοσο ομορφα αλλα πολυ δυσκολα στο να τα διατηρησεις σε ενυδρειο. και αυτο γιατι πρεπει να θυσιασεις πολλα...
πηρα αυτα τα ψαρια ξεροντας τις δυσκολιες, και ξεροντας και τις θυσιες που πρεπει να κανω και τα χρηματα που θα χασω.
το εκανα ομως με το σκεπτικο οτι αφου τα θελω θα τα μαθω να τρεφονται οπως πρεπει για εμενα. στην αρχη επρεπε να τρωνε ζωντανα και καθε μερα επερνα αποχη, ψωμι και κουβα και ετρεχα στην θαλασσα.... αυτο το εκανα για 2-3 μηνες και καθε μερα προσπαθουσα να μαθουν και το νεκρο.
τα καταφερα ( αφου εχασα αρκετα ψαρια ) και τωρα ολα μου τα ψαρια τρωνε γοπακια, γαριδες, καλαμαρι....
χαιρομαι που εχω φυσικα αυτα τα ψαρια και τα καταφερα να τρωνε κανονικα και οπως εχεις δει κανω οτι μπορω για να εχουν τις καταλληλες συνθηκες...
αν το εκανα για διασκεδαση δεν θα ξοδευα οτι δουλευω για τα ψαρια, θα μου αρκουσε να τα βλεπω και σε 1000 λιτρα ενυδρειο... :D:D:D κατα βαθος μεσα απο τις διαφωνιες μας συμφωνουμε....;););)

delta66
03-02-13, 18:41
Ξερω οτι προσπαθεις για το καλυτερο, αλλα δεν το κανουν πολλοι αυτο.
Και οπως και να εχει, χαθηκαν ψαρια τσαμπα μεχρι να το καταφερεις.
(θα μου πεις ποσα κοινα ψαρια δεν χανονται καθε μερα απο τους αρχαριους, αλλα .... )

thanasis76
03-02-13, 18:44
Ξερω οτι προσπαθεις για το καλυτερο, αλλα δεν το κανουν πολλοι αυτο.
Και οπως και να εχει, χαθηκαν ψαρια τσαμπα μεχρι να το καταφερεις.

ναι χαθηκαν χωρις να το θελω φυσικα... :sad::sad::sad: ειναι οπως το οτι ο χασαπης σφαζει για εμας. :D:D:D
τα ψαρια χαθηκαν γιατι αγρια... και το δυνατο θελει να κυριαρχισει... οπως γινετε σε ολα μας τα ψαρια στα ενυδρεια... λογο χωρου που τους παρεχουμε χανουμε πολλα ψαρια απο το ενστικτο της κυριαρχιας...

harris samos
03-02-13, 18:55
και ποιος μπορει να μας πει τη να ταιζουμε τα ψαρια μας ???????

ποια η διαφορα να ταισω ενα δατνοιντ μια ζωντανη γαριδα ????

και ποια η διαφορα να ταισω αρτεμιες ενα τσουρμο μονομαχακια ?????

στη φυση το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο αυτο λεγετε τροφικη αλισηδα
και οταν το ειδος που διατηρω ειναι θυρευτης και δε τρωει ουτε ξυρα τροφη ουτε κατεψηγμενο θα το ταισω ζωντανο !!!!!!!

ChocolatePuma
03-02-13, 18:59
Θανάση το θέμα δεν είναι προσωπικό και δεν χρειάζεται να απολογείσαι για το τι κάνεις ή τι δεν κάνεις

Και δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε κάποιον

Απλά αηδίασα με όσα κυκλοφορούν, τα οποία ορισμένοι δεν φτάνει που τα κάνουν...αλλά τα προβάλουν κιόλας

Sakisdraminos
03-02-13, 19:04
και ποιος μπορει να μας πει τη να ταιζουμε τα ψαρια μας ???????

ποια η διαφορα να ταισω ενα δατνοιντ μια ζωντανη γαριδα ????

και ποια η διαφορα να ταισω αρτεμιες ενα τσουρμο μονομαχακια ?????

στη φυση το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο αυτο λεγετε τροφικη αλισηδα
και οταν το ειδος που διατηρω ειναι θυρευτης και δε τρωει ουτε ξυρα τροφη ουτε κατεψηγμενο θα το ταισω ζωντανο !!!!!!!


Δεν απαντας ομως ρε φιλε ChocolatePuma σε αυτο που σου ειπε ο χαρης!!!



εσυ μετα απο γεννα τι ταιζες?

harris samos
03-02-13, 19:06
Θανάση το θέμα δεν είναι προσωπικό και δεν χρειάζεται να απολογείσαι για το τι κάνεις ή τι δεν κάνεις

Και δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε κάποιον

Απλά αηδίασα με όσα κυκλοφορούν, τα οποία ορισμένοι δεν φτάνει που τα κάνουν...αλλά τα προβάλουν κιόλαςφιλε ChocolatePuma το ιντερνετ ειναι ελευθερο αμα δε σ αρεσει ενα βιντεο κανε αναφορα για να κατεβει η απλα μη μπενεις στους θυρευτες

delta66
03-02-13, 19:07
Συμφωνω με το σκεπτικο σου ως κυνηγος.

Στη περιπτωση των ενυδρειων θα σου προτεινω να αναλογιστεις τα εξης:
1. Το ταισμα μεγαλων ψαριων σε ενυδρειο με μικροτερα ζωντανα ψαρια, δεν μοιαζει σαν να κυνηγας με το ψαροντουφεκο σε μια μικρη οικιακη πισινα?
Ειναι θεμιτο για το θηραμα κατι τετοιο?
Δεν του δινεις καμια πιθανοτητα επιβιωσης.
2. Δεν παιζει ρολο η νοημοσυνη του ζωντανου που προσφερεται ως τροφη?
Το ιδιο ειναι ενα ψαρι που το βλεπει και ο πιο ασχετος οτι το θηραμα καταλαβαινει οτι σε λιγο επερχεται οδυνηρος θανατος (γιατι ως συνηθως απο τα βιντεο που εχω δει, τα ψαρια δεν τα τρωνε ολοκληρα και πεθαινουν ακαριαια, αλλα λιγο λιγο) και το ιδιο ειναι μια artemia, το microworm η infusoria κλπ, που δεν εχουν αυτην την νοημοσύνη?
Εξαλλου, τα ψαρια οταν καταλαβαινουν οτι επερχεται ο θανατος, υπο κατασταση υπερβολικου στρες, απελευθερωνουν τοξινες.
Αυτο ειναι και το θεμα μια νεας επιστημονικης μελετης που ετοιμαζεται για τα ψαρια που αλιευονται, ετσι ωστε να βρεθουν τροποι να αποφευγεται για λογους υγειας (δικης μας :D). Το ιδιο ισχυει και για την υγεια των ψαριων θηρευτων, (η μελετη αυτη αναφερθηκε απο το Σταματη στην πιτα για οποιον θυμαται).
3. Δεν παιζει ρολο η μεταφορα ασθενειων ή η προκληση τραυματισμων (πχ κατα την καταποση) απο τα θηραματα?
Και δεν μιλω μονο για τις κλασσικες ενυδρειακες ασθενειες, αλλα και για πιο προχωρημενες μελετες.
(Feeder fish should also not be fed as a staple, especially Goldfish as they have a heavy fat content and contain Thiaminase. Freshwater feeder fish must not be fed to Saltwater Fish at any point, they will offer little nutrition to Saltwater Fish and can lead to liver problems). http://www.theaquariumwiki.com/Feeder_Fish
If an animal eats raw animal flesh containing Thiaminase over a period of time of several months then thiaminase will break down the vitamin B1, an essential element of life and render it inactive. Therefore over time the health of your animal will suffer.
http://www.theaquariumwiki.com/Thiaminase

Θα μου πεις τωρα "και τι θα γινουν τα ψαρια θηρευτες που δεν μπορουν να τραφουν με τιποτα αλλο εκτος ζωντανης τροφης" ?
Εγω δεν θα τα εβαζα ποτε σε ενυδρειο, και δεν θα ειχα το προβλημα με τι να τα ταισω.
Αν μου δινοταν η δυνατοτητα να υιοθετησω ενα παιδακι, θα υιοθετουσα ενα νορμαλ παιδι ή θα υιοθετουσα το παιδι ενος κανιβαλου και ... "αναγκαστικά" θα σκοτωνα κοσμο για να το ταισω? :)
..........

leda
03-02-13, 19:07
Ή μήπως ο τρόπος με τον οποίο θανατώνεται το γουρούνι, συγκρίνεται με το ζωντανό χρυσόψαρο που πετάνε ως τροφή των πιράνχας?



μαλλον εχεις στο μυαλο σου τον τροπο που θα επρεπε να θανατωνεται το γουρουνι και οχι το τι γινεται στην πραγματικοτητα:rolleyes:.............

harris samos
03-02-13, 19:11
. Δεν παιζει ρολο η μεταφορα ασθενειων ή η προκληση τραυματισμων (πχ κατα την καταποση) απο τα θηραματα?


αμα ηταν δελτα ετσι οι θυρευτες δε θα καταπηνανε τα ψαρια ετσι αλλα θα κρατουσανε ενα μπλεντερ:smt035

ChocolatePuma
03-02-13, 19:14
Δεν απαντας ομως ρε φιλε ChocolatePuma σε αυτο που σου ειπε ο χαρης!!!



εσυ μετα απο γεννα τι ταιζες?

Τριμμένο φυλλαράκι αν μιλάμε για γκάπις!;)

Και αν πρόκειται για άλλο είδος, αν αναφέρεσαι σε αρτέμια ή δαφνια, και πάλι είναι άστοχη η σύγκριση!

Ειλικρινά απορώ τι δεν μπορούν να καταλάβουν ορισμένοι?
Δλδ η αρτέμια που θα φάει ο μονομάχος συγκρίνεται με τον ίδιο τον μονομάχο που θα τον φάει ένα όσκαρ??????
Ή με το ποντίκι και το βατράχι?

Σε δέκα ποστ έχει αναφερθεί πως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει, ο τρόπος που πεθαίνει το θύμα!

Και επειδή πολύ συχνά διαβάζω τα περί φύσης, να πω πως στη φύση το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, αλλά τρώει το πιο αδύναμο συνήθως
Και οταν λέμε φύση, δεν εννοούμε ένα ενυδρείο, όσο τεράστιο κι αν είναι!
Φύση είναι ο ωκεανός, η λίμνη και το ποτάμι! Όπου το κάθε θύμα, έχει έστω και 1 στο 1.000.000.000 πιθανότητα να ξεφύγει!
-------------------------
φιλε ChocolatePuma το ιντερνετ ειναι ελευθερο αμα δε σ αρεσει ενα βιντεο κανε αναφορα για να κατεβει η απλα μη μπενεις στους θυρευτες

Επικοδομητική συζήτηση το λένε αυτό....να υποθέσω?:smt035

harris samos
03-02-13, 19:49
παιδια το θεμα ειναι το εξης

αμα εχεις ενα ψαρι που τρωει μονο ζωντανο δυστιχος θα το ταισεις ζωντανο αυτο δε μπορουν να καταλαβουν μερικοι νομιζετε μας αρεσει να τρεχουμε στη θαλασσα να βρουμε γαριδες και μικρα ψαρακια να ταισουμε χειμονιατικα ???

ειμαστε αρρωστοι ναι αλλα οχι στο να βλεπουμε ενα ψαρι να πεθενει αλλα με το χομπι
μας αρεσει αυτο το χομπι και νιοθουμε περιφανοι που κραταμε τοσο σπανια ψαρια
τωρα αμα μερικοι μας νομιζουν τερατα προβλημα τους δε μπορω να αλλαξω το μυαλο κανενος !!!!!

Sakisdraminos
03-02-13, 19:55
λοιπον με εκανες να αλλαξω σκεψη αυριο θα παραγκειλω ψαρια φιλε!!! οτι πιο σπανιο....

exelix
03-02-13, 19:59
Τι λέτε να το τελειώνουμε σιγά σιγά μια και πήρε την (δυστυχώς) αναμενόμενη ρότα;

maxmike
03-02-13, 20:04
οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια !!!!!!!

και αν ειμαι αρρωστος ασε να το πει ο ψυχιατρος μου !!!

και μη ξανα πεις τα ψαρια μου τερατα
τερας εισαι εσυ που παραγκελνεις την μοσχαρισια με το αιμα μου γυνατε ολοι φιλοζωοι και οικολογοι
+1000

delta66
03-02-13, 20:06
Τι λέτε να το τελειώνουμε σιγά σιγά μια και πήρε την (δυστυχώς) αναμενόμενη ρότα;
Ναι. Μεχρι ενα σημειο καλα τα πηγαιναμε διαφωνωντας κοσμια και με επιχειρηματα.

ChocolatePuma
03-02-13, 20:09
Τι λέτε να το τελειώνουμε σιγά σιγά μια και πήρε την (δυστυχώς) αναμενόμενη ρότα;

Συμφωνώ
Εγώ τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα δεν ξαναποσταρω, έστω κι αν το άνοιξα...εάν και εφόσον φυσικά, δεν προκληθώ

Γιατί ορισμένοι εκλαμβάνουν τη "μη απάντηση", ως αδυναμία απάντησης

maxmike
03-02-13, 20:09
Ναι. Μεχρι ενα σημειο καλα τα πηγαιναμε διαφωνωντας κοσμια και με επιχειρηματα.
αναμενωμενο το εχουμε ξαναδει το εργο αλλωστε και δυστηχως ποτε δεν βγαινει ακρη.

leda
03-02-13, 20:13
εγω δεν εχω καταλαβει,ειλικρινα ομως,επειδη δεν ξερω,για εξηγηστε μου κατι.
αυτα τα τοσο σπανια αγρια ψαρια που λετε οτι εχετε,τα πηρατε επειδη γουσταρατε να εχετε στο ενυδρειο σας κατι σπανιο,
η για να σωθουν,επειδη ειναι ειδη προς εξαφανιση?
(το δευτερο δεν μου "κολλαει" για τον εξης λογο,
αναπαραγονται στο ενυδρειο και μετα τα αμολατε ελευθερα ξανα,
η απλα θελετε να σωσετε αυτα τα 3,4,5 και μοναδικα,τα οποια θα πεθαιναν στην φυση εαν καποιος δεν τα επιανε και σας τα πουλουσε?)
γενικα,κατι δεν εχω καταλαβει,για βοηθειστε με.

harris samos
03-02-13, 20:14
οταν ανοιγετε ενα θεμα για να καταδικασετε καποιους ειναι λογικο

ουτε να το κλειδωσετε ουτε τιποτα

συνεχηστε αλλα θα τα λαβετε ολα υποψην ακομα και το ταισμα με αρτεμιες που φυσικα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε ταισμα με ψαρι (ετσι λετε εσεις εγω το βλεπω ιδιο )

αυτα ειναι τεχνασματα για να βγαζουμε την ουρα μας απεξω

πανε και πες σε εναν που εχει φαρμα μυρμιγκιων οτι ταιζεις μυρμιγκια στα γκαπι ασ πουμε να δουμε τη θα σου πει

harris samos
03-02-13, 20:20
εγω δεν εχω καταλαβει,ειλικρινα ομως,επειδη δεν ξερω,για εξηγηστε μου κατι.
αυτα τα τοσο σπανια αγρια ψαρια που λετε οτι εχετε,τα πηρατε επειδη γουσταρατε να εχετε στο ενυδρειο σας κατι σπανιο,
η για να σωθουν,επειδη ειναι ειδη προς εξαφανιση?
(το δευτερο δεν μου "κολλαει" για τον εξης λογο,
αναπαραγονται στο ενυδρειο και μετα τα αμολατε ελευθερα ξανα,
η απλα θελετε να σωσετε αυτα τα 3,4,5 και μοναδικα,τα οποια θα πεθαιναν στην φυση εαν καποιος δεν τα επιανε και σας τα πουλουσε?)
γενικα,κατι δεν εχω καταλαβει,για βοηθειστε με.


θα μπορουσες να καταλαβεις αν ειχες
Poecilia wingei (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CDwQFjAE&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FPoecili a_wingei&ei=XKkOUbWkNNDHtAavh4GABg&usg=AFQjCNEBUs2DAu18g1EpmmDyJ5Bp3UBBug&bvm=bv.41867550,d.Yms&cad=rja) τα γνωστα εντλερακια


iaX4r_ST5QU
που κοντεβουν να εξαφανιστουν απο τη φυση και ειναι σε ενυδρεια χομπιστον και αναπαραγωντε φυσικο και επομενο ειναι να μην αφηνοντε στην φυση μια και οι λογοι που εξαφανιζοντε δε το επιτρεπουν ειτε θυρευτεσ ητε η μολυνση του περιβαλοντος ακομα και και οι εξαφανηση βιοτοπων

leda
03-02-13, 20:27
βρε χαρη,για κατσε πια που ειναι το ιδιο η αρτεμια με τον μονομαχο..
τον ειδες πως αντιδρα μπροστα στο οσκαρ? βλεπει οτι ερχεται η ωρα του και παλι το αντιμετωπιζει με θαρρος,που και ανθρωπος να ηταν,λιγοι θα αντιδρουσαν ετσι(ισως σου φαινεται υπερβολικο,ομως εγω αυτο ειδα) ..
τι να κλ@σει η αρτεμια και ο γεωσκωληκας τωρα?
οχι πως κι αυτα δεν εχουν ζωη και μαλιστα ισης αξιας,αλλο λεω ομως.
-------------------------
θα μπορουσες να καταλαβεις αν ειχες
Poecilia wingei (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CDwQFjAE&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FPoecili a_wingei&ei=XKkOUbWkNNDHtAavh4GABg&usg=AFQjCNEBUs2DAu18g1EpmmDyJ5Bp3UBBug&bvm=bv.41867550,d.Yms&cad=rja) τα γνωστα εντλερακια


iaX4r_ST5QU
που κοντεβουν να εξαφανιστουν απο τη φυση και ειναι σε ενυδρεια χομπιστον και αναπαραγωντε φυσικο και επομενο ειναι να μην αφηνοντε στην φυση μια και οι λογοι που εξαφανιζοντε δε το επιτρεπουν ειτε θυρευτεσ ητε η μολυνση του περιβαλοντος ακομα και και οι εξαφανηση βιοτοπων

και τα γνωστα αυτα εντλερακια,ειναι ολα απο αναπαραγωγες των χομπιστων χαρη?(διοτι προσφατα ακουσα πως ειναι δυσκολη η αναπαραγωγη,εαν κανω λαθος διορθωσε με).
η τα περισσοτερα εχουν φτασει στα ενυδρεια απο ανθρωπους που τα πιανουν αγρια και τα πουλανε ?

Sakisdraminos
03-02-13, 20:27
βρε χαρη,για κατσε πια που ειναι το ιδιο η αρτεμια με τον μονομαχο..
τον ειδες πως αντιδρα μπροστα στο οσκαρ? βλεπει οτι ερχεται η ωρα του και παλι το αντιμετωπιζει με θαρρος,που και ανθρωπος να ηταν,λιγοι θα αντιδρουσαν ετσι(ισως σου φαινεται υπερβολικο,ομως εγω αυτο ειδα) ..
τι να κλ@σει η αρτεμια και ο γεωσκωληκας τωρα?
οχι πως κι αυτα δεν εχουν ζωη και μαλιστα ισης αξιας,αλλο λεω ομως.

εισαι λαθος τωρα και δεν λες να το κατελαβεις.
φυσικα και ειναι το ιδιο αλλα με διαφορα μεγεθους....

delta66
03-02-13, 20:27
Λεφτα εχουμε δοξα το Θεω. :cool:
Ταιζομαστε οτι γουσταρουμε και χωρις αποχη μεσα στο κρυο

harris samos
03-02-13, 20:30
βρε χαρη,για κατσε πια που ειναι το ιδιο η αρτεμια με τον μονομαχο..
τον ειδες πως αντιδρα μπροστα στο οσκαρ? βλεπει οτι ερχεται η ωρα του και παλι το αντιμετωπιζει με θαρρος,που και ανθρωπος να ηταν,λιγοι θα αντιδρουσαν ετσι(ισως σου φαινεται υπερβολικο,ομως εγω αυτο ειδα) ..
τι να κλ@σει η αρτεμια και ο γεωσκωληκας τωρα?
οχι πως κι αυτα δεν εχουν ζωη και μαλιστα ισης αξιας,αλλο λεω ομως.
ειδες και το θαρος του μονομαχου ????
εγω ειδα το θαρος της αρτεμιας οταν επητεθηκαν ομαδικα σε ενα μικρο δισκακι που ηθελε τα τα φαει :smt120:smt120:smt120:smt120


ολα τα ψαρια ειναι θυρευτες οσο και να μη θελετε να το καταλαβετε

εσεις που εχετε γκαπι γιατι δε σκοτονετε τη κανιβαλο μανα που μολις τα γενναει τα τρωει ??????????? μιλαμε για κανιβαλισμο οχι για κυνηγι

Sakisdraminos
03-02-13, 20:30
μα και εμεις κανουμε γεννες καρντιναλ και γκαπι γιανα τα ταιζουμε.
πιος σου ειπε οτι δεν υπαρχει λισει?

maxmike
03-02-13, 20:32
βρε χαρη,για κατσε πια που ειναι το ιδιο η αρτεμια με τον μονομαχο..
τον ειδες πως αντιδρα μπροστα στο οσκαρ? βλεπει οτι ερχεται η ωρα του και παλι το αντιμετωπιζει με θαρρος,που και ανθρωπος να ηταν,λιγοι θα αντιδρουσαν ετσι(ισως σου φαινεται υπερβολικο,ομως εγω αυτο ειδα) ..
τι να κλ@σει η αρτεμια και ο γεωσκωληκας τωρα?
οχι πως κι αυτα δεν εχουν ζωη και μαλιστα ισης αξιας,αλλο λεω ομως.
βρε λεντα δεν ειναι ολοι η οργανισμοι ιδιο και σιγουρα δεν αντιδρουν-κατανοουν το ιδιο αυτο που δεν καταλαβαινουμε εδω ειναι οτι ο θανατος ειναι θανατος το πως και γιατι ερχονται δευτερα οπως ειπαμε στην αρχη ολες οι ζωες το ιδιο και οπως ειπε ο χαρης ειναι τροφικη αλυσηδα ειτε μας αρεσει ειτε οχι και στην φυση που εχει πιθανοτητες να σωθει που ειπε καποιος δεν ειναι απολυτα σωστο γιατι?μα γιατι ο θηρευτης στο τελος θα φαει οπως και να χει οποτε παλι στο ιδιο καταληγουμε στο μονο που συμφωνω ειναι οτι καποιοι το κανουν σαδιστηκα και ειναι κατακριτεο οταν ομως δεν γιναιτε αλλιως τι να κανουμε εαν ειναι ετσι να σταματισουμε να κανουμε και αναπαραγωγες πχ σκαλαρια,δισκοι κλπ που τρωνε ζωντανη,και κατι τελαιυταιο το οτι δεν βπλεπουμε τον τρομο στα ατια της αρτεμιας πχ οταν παει να την φαει το δισκακι δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.....

delta66
03-02-13, 20:36
μα και εμεις κανουμε γεννες καρντιναλ και γκαπι γιανα τα ταιζουμε.
πιος σου ειπε οτι δεν υπαρχει λισει?
Θα ηθελα να δω μερικες σαμιωτικες γεννες απο καρντιναλ :D

leda
03-02-13, 20:38
οκ,παραιτουμαι :cool:

delta66
03-02-13, 20:45
...και κατι τελαιυταιο το οτι δεν βπλεπουμε τον τρομο στα ματια της αρτεμιας πχ οταν παει να την φαει το δισκακι δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.....Οι ναυπλοι artemia εχουν καταρχας μονο ενα ματι και το μονο που νοιωθουν ειναι το φως το οποιο ακολουθουν για να επιβιωσουν.
Αυτα για την νοημοσύνη της artemia :D
http://www.schursastrophotography.com/robotics/visionlogic-4.html

maxmike
03-02-13, 20:48
ααα δεν το ξερα αυτο νομιζα οτι μονο τα cyclops ειναι ετσι χαχαχαχαχα τεσπα στο νοημα μπηκατε?(ισοπεδωτη):D:D:Dπανω που νομιζα οτι ειπα κατι εξυπνο

delta66
03-02-13, 20:52
Αυτο λεμε τοση ωρα αλλα δεν .....
Δεν εχουν ολα τα οντα την ιδια νοημοσυνη.
(εννοω ψαρια, σκουληκια, αρτεμια κλπ :D)

maxmike
03-02-13, 21:03
ναι αλλα ο θανατος δεν παυει να ναι θανατος το πως το αντιμετωπηζει ο καθενας ειναι δικο του θεμα.;)

delta66
03-02-13, 21:10
ναι αλλα ο θανατος δεν παυει να ναι θανατος το πως το αντιμετωπηζει ο καθενας ειναι δικο του θεμα.;)
Συμφωνω. Εχω γραψει ηδη για αυτα στο θεμα.
Δεν σου λεει οτι συγκρινεται, αλλα οτι εχει το ιδιο αποτελεσμα.
Καποιο ζωο πεθαινει (πχ ψαρι feeder, γουρουνι) για να ζησει καποιο αλλο ζωο (ψαρι θηρευτης, ανθρωπος).
Εκει ομως υπαρχουν οι διαφορες που αναφερω πιο πανω.
Πως πεθαινει και αν ειναι αναγκη να πεθανει.

Ακομα και στο χειροτερο σφαγειο ζωων, θα σκοτωσουν το σφαγειο πολυ γρηγορα και ανωδυνα, γιατι ξερουν οτι ετσι θα ειναι πιο νοστιμο (τοξινες κλπ, σκληραινει το κρεας τους οταν ειναι υπο στρες κλπ)
Το χρυσοψαρο και το ποντικι ομως, θα κολυμπαει κομμενο στη μεση για μερικα λεπτα ακομα μεχρι να πεθανει.
Το κακο ειναι οτι και τα ψαρια θηρευτες (οπως φαινεται στα λινκ που εβαλα πιο πανω για τα feeders), ενδεχεται να αποκτησουν προβληματα υγειας απο τα feeders. Οποτε καταρρίπτεται και η φιλοσοφια "το κανω αναγκαστικα για το καλο των ψαριων μου".

Dimis
03-02-13, 21:49
Διεγράφησαν οι εκατερωθεν ομορφιες...

Τους τροπους σας να θυμάστε ενίοτε παρακαλω!

thanasis76
04-02-13, 07:27
Ναι. Μεχρι ενα σημειο καλα τα πηγαιναμε διαφωνωντας κοσμια και με επιχειρηματα.

συμφωνω απολυτα. μπορουμε να διαφωνουμε ομορφα και κοσμια. δεν χρειαζονται να κλεινοντα ποστ επιδη τα περνουν μερικα ατομα... και μιλαω γενικα σε ολα τα θεματα...;);)
-------------------------
η αρτεμια και ο γεωσκωληκας
οχι πως κι αυτα δεν εχουν ζωη και μαλιστα ισης αξιας,αλλο λεω ομως.


και θα συμφωνισω και με αυτο!!!!! οτιδηποτε ζωντανο εχει ζωη, ειτε ειναι 1 χιλιοστο ειτε ειναι 1 μετρο.
ειτε ειναι 1 γραμμαριο ειτε ειναι 100 κιλα.
απο οτιδηποτε περνουμε την ζωη για να τραφουμε η να τραφουν τα κατοικιδια μας ειναι ειναι το ιδιο καταδικαστεο!!!!!!
οποτε μην βγαζουμε τις ουρες μας απ εξω ολοι και να αναλογιστουμε καθε μερα τι σκοτωνετε για εμας, η τι σκοτωνουμε εμει αμεσα η εμεσα.....

Stivv27
04-02-13, 08:39
και θα συμφωνισω και με αυτο!!!!! οτιδηποτε ζωντανο εχει ζωη, ειτε ειναι 1 χιλιοστο ειτε ειναι 1 μετρο.
ειτε ειναι 1 γραμμαριο ειτε ειναι 100 κιλα.
απο οτιδηποτε περνουμε την ζωη για να τραφουμε η να τραφουν τα κατοικιδια μας ειναι ειναι το ιδιο καταδικαστεο!!!!!!
οποτε μην βγαζουμε τις ουρες μας απ εξω ολοι και να αναλογιστουμε καθε μερα τι σκοτωνετε για εμας, η τι σκοτωνουμε εμει αμεσα η εμεσα.....

+1...

Sakisdraminos
04-02-13, 15:40
και θα συμφωνισω και με αυτο!!!!! οτιδηποτε ζωντανο εχει ζωη, ειτε ειναι 1 χιλιοστο ειτε ειναι 1 μετρο.
ειτε ειναι 1 γραμμαριο ειτε ειναι 100 κιλα.
απο οτιδηποτε περνουμε την ζωη για να τραφουμε η να τραφουν τα κατοικιδια μας ειναι ειναι το ιδιο καταδικαστεο!!!!!!
οποτε μην βγαζουμε τις ουρες μας απ εξω ολοι και να αναλογιστουμε καθε μερα τι σκοτωνετε για εμας, η τι σκοτωνουμε εμει αμεσα η εμεσα.....[/QUOTE]

μην το ψαχνεις θαναση δεν μποροθν να το καταλαβουν εγω παντος εβλεπα καθημερινα τον χαρη τι περασε γιανα τα κανει τα ψαρια του να τρωνε κατι αλλο εκτος απο ζωντανο...

yannis
04-02-13, 16:27
Υπάρχουν μερικοι που με πρόσχημα κάποιο ζωντανό που διατηρούν, ικανοποιούν τα σαδιστικά τους ένστικτα ή το διατηρούν για να τα ικανοποιούν. Είναι αρρωστάκια.

+1000
-------------------------
...για μενα ο συνειδητοποιημενος κυνηγος δεν κανει κατι κακο η ανηθηκο....;);)

Δεν υπαρχει συνειδητοποιημενος κυνηγος γιατι αν υπήρχε δεν θα ηταν κυνηγος.

stelios816
04-02-13, 16:54
ποσο δηθεν μπορει να ειμαστε η ανθρωποι ομως? σε αυτο το θεμα φαινετε απλα και ξεκαθαρα. αν ξεχωριζουμε μια ζωη στο κατα ποσο ευφυης ειναι ποσο μυαλο εχει και τα σχετικα και θεωρουμε οτι η ζωη αυτου του χ πλασματος εχει μεγαλητερη αξια απο ενα ψαρι η οποιοδηποτε αλλο ον τοτε εχουμε φτασει σε ανωτερο επιπεδο κρισης ευγε. πως γινεται να λεμε ολοι βαλτε aventome για τους λαθρεπιβατες και μετα να εχουμε ευαισθησιες του τυπου το ψαρι θα πονεσει η καταλαβενει? το σαλιγγαρι οταν τρωγεται σιγα και βαναυσα δεν εχει ζωη? αλλα εκει εχουμε καθαρη τη συνειδηση μας το εχουμε επιλεξη να βαλουμε τον θυρευτη να φαει το θυραμα στην μικρη πισινα.αυτο το παιχνιδι τον εντυπωσεων ειναι απιστευτο .

το να κρινουμε τους αλλους ειναι ευκολο αλλα ας αναλογιστει πρωτα και ας κρινει τον εαυτο ο καθενας μας και υστερα βλεπουμε για τα υπολοιπα.

maria p
04-02-13, 17:28
έχει πάρει φιλοσοφική χροιά η συζήτηση.
το στοιχείο της υποκρισίας υπάρχει σε όλους. όχι του ψεύδους απαραίτητα αλλά της αλλοίωσης των πραγματικών διαστάσεων των πραγμάτων μέσα από ένα προσωπικό πρίσμα . και ακόμα κάποια πράγματα δεν τα σκεφτόμαστε καν.
επίσης ο θάνατος είναι κοινός και αναπόφευκτος για όλα τα πλάσματα.
η νοημοσύνη δεν είναι τίποτ άλλο, παρα ένα ακόμα αρνητικό συν, στο γεγονός της απώλειας της ζωής.
δηλαδή το νοήμον πλάσμα αντιλαμβάνεται και μετά τρόμου αναμένει. αυτό είναι η διαφορά. όχι οτι αξίζει η ζωή του παραπάνω ή παρακάτω.
τώρα βέβαια και η νοημοσύνη και ποιοί και κατά πόσο την έχουν είναι κι αυτό υπό μελέτη.

delta66
04-02-13, 17:40
ποσο δηθεν μπορει να ειμαστε η ανθρωποι ομως? σε αυτο το θεμα φαινετε απλα και ξεκαθαρα. αν ξεχωριζουμε μια ζωη στο κατα ποσο ευφυης ειναι ποσο μυαλο εχει και τα σχετικα και θεωρουμε οτι η ζωη αυτου του χ πλασματος εχει μεγαλητερη αξια απο ενα ψαρι η οποιοδηποτε αλλο ον τοτε εχουμε φτασει σε ανωτερο επιπεδο κρισης ευγε. πως γινεται να λεμε ολοι βαλτε aventome για τους λαθρεπιβατες και μετα να εχουμε ευαισθησιες του τυπου το ψαρι θα πονεσει η καταλαβενει? το σαλιγγαρι οταν τρωγεται σιγα και βαναυσα δεν εχει ζωη? αλλα εκει εχουμε καθαρη τη συνειδηση μας το εχουμε επιλεξη να βαλουμε τον θυρευτη να φαει το θυραμα στην μικρη πισινα.αυτο το παιχνιδι τον εντυπωσεων ειναι απιστευτο .

το να κρινουμε τους αλλους ειναι ευκολο αλλα ας αναλογιστει πρωτα και ας κρινει τον εαυτο ο καθενας μας και υστερα βλεπουμε για τα υπολοιπα.
Ελπιζω να μη καταλαβες αυτο, απο αυτα που εγραψα. :D

stelios816
04-02-13, 17:50
δεν το καταλαβα μονο εγω αυτο αλλα ολοι οι νοημονες θαρρω τωρα αν αλλα λεμε και αλλα εννωουμε ισως να ειμαστε μη νοημωνες και εμεις .;)
-------------------------
Αυτο λεμε τοση ωρα αλλα δεν .....
Δεν εχουν ολα τα οντα την ιδια νοημοσυνη.
(εννοω ψαρια, σκουληκια, αρτεμια κλπ :D)

τι αλλο να καταλαβω?

harris samos
04-02-13, 17:53
εγω βλεπω με τα ματια μου οτι την ιδια αντιδραση εχει μια αρτεμια
και ενα γκαπι πχ απο ενα γρηγορο θυρευτη

και η αντιδραση ειναι ( δεν προλαβενει να δει τιποτα )


αλλο οτι μερικοι βαζουν μεγαλα ψαρια σε θυρευτη σχεδον ιδιου μεγεθους για να βλεπουν ξεκιλιασματα κλπ αυτο ναι το καταδικαζω και εγω

delta66
04-02-13, 18:07
δεν το καταλαβα μονο εγω αυτο αλλα ολοι οι νοημονες θαρρω τωρα αν αλλα λεμε και αλλα εννωουμε ισως να ειμαστε μη νοημωνες και εμεις .:wink:
-------------------------
τι αλλο να καταλαβω?

Οτι δεν εχεις διαβασει προσεκτικα τη συζητηση και παρασυρεσαι.

κατοικιδια μπορει να ειναι ολα τα ζωα. ακομη και ενα προβατακι.
οσο καταδικασμενη ειναι η τυχη του θυραματος στο ενυδρειο αλλο τοσο ειναι οταν ο γεοργος μεγαλωνει για εμας το ζωντανο!!!!!
οσο για το τι σχεση εχει το τι τρωμε εμεις με το τι ταιζουμε τα ψαρια εχει και παρα εχει.... γιατι εμεις για να ζεισουμε μπορουμε να κανουμε τα παντα και να σκωτονουμε οτι γουσταρει το στομαχι μας ενω ενα ψαρι που εχει αυτη την αναγκη δεν γινετε να του την προσφερουμε....??? δηλαδη να τοα φησουμε να πεθανει...???
-------------------------


εχεις δικιο σε αυτο, αλλα δεν ειναι ακριβος διασκεδαση. μερικα πραγματα γινονται τροπος ζωης. και απο την στιγμη που τα ενυδρεια για πολους ειναι τροπος ζωης, δεν ειναι μονο διασκεδαση!!!! και πολλα ενυδρεια κρατανε ψαρια που σε λιγο δεν θα υπαρχουν στην φυση...
εχεις ενα δικιο αλλα ενα ενυδρειο δεν ειναι για ολους το ιδιο και δεν αντιπροσωπευει τις ιδιες αναγκες του καθενος...Το χάνω τελείως Θανάση!

Δλδ θέλεις να μου πεις πως ο μονομάχος που πχ εγώ συντηρώ, μεγαλώνω, φροντίζω και ο οποίος θα καταλήξει στο ενυδρείο ενός "συγχομπίστα" ως τροφή, συγκρίνεται με το χοιρινό που εκτρέφει ο κτηνοτρόφος και το οποίο καταλήγει κάποια στιγμή στο τραπέζι μου?

Μάλλον έχεις την εικόνα, πως εγώ σπίτι μου πριν ξεκινήσω το φαγητό μου, παίρνω 2-3 τσεκούρια και 4-5 μαχαίρια, κυνηγάω το γουρούνι στο σαλόνι του σπιτιού μου και μόλις το πιάσω, πέφτουμε πάνω του οικογειακώς και το τρώμε ζωντανό!!!!

Ή μήπως ο τρόπος με τον οποίο θανατώνεται το γουρούνι, συγκρίνεται με το ζωντανό χρυσόψαρο που πετάνε ως τροφή των πιράνχας?

Να κλείσω λέγοντας πως η ερμηνεία : "το ψάρι που συντηρώ τρώει μόνο ζωντανή τροφή"...αποτελεί άλλοθιΔεν σου λεει οτι συγκρινεται, αλλα οτι εχει το ιδιο αποτελεσμα.
Καποιο ζωο πεθαινει (πχ ψαρι feeder, γουρουνι) για να ζησει καποιο αλλο ζωο (ψαρι θηρευτης, ανθρωπος).
Εκει ομως υπαρχουν οι διαφορες που αναφερω πιο πανω.
Πως (?) πεθαινει και αν ειναι αναγκη (?) να πεθανει.

Ακομα και στο χειροτερο σφαγειο ζωων, θα σκοτωσουν το σφαγειο πολυ γρηγορα και ανωδυνα, γιατι ξερουν οτι ετσι θα ειναι πιο νοστιμο (τοξινες κλπ, σκληραινει το κρεας τους οταν ειναι υπο στρες κλπ)
Το χρυσοψαρο και το ποντικι ομως, θα κολυμπαει κομμενο στη μεση για μερικα λεπτα ακομα μεχρι να πεθανει.
Το κακο ειναι οτι και τα ψαρια θηρευτες (οπως φαινεται στα λινκ που εβαλα πιο πανω για τα feeders), ενδεχεται να αποκτησουν προβληματα υγειας απο τα feeders. Οποτε καταρρίπτεται και η φιλοσοφια "το κανω αναγκαστικα για το καλο των ψαριων μου".

Απο οτι εχω γραψει μεχρι τωρα, θα επρεπε να ειχες καταλαβει οτι, δεν καταδικαζω τη φυση του θηρευτη (ειτε ψαριου, ειτε ανθρωπου) και δεν γραφω υποκριτικα.
Ετσι μας εκανε η φυση (τους σαρκοφαγους, ειτε ψαρια ειτε ανθρωπους) και τρεφομαστε με αλλα ζωα.
Καταδικαζω τον λογο και το τροπο που πεθαινουν ψαρια fedders.
Ο λογος ειναι οτι κατα την αποψη μου δεν ειναι αναγκαιο (εννοω θεμα επιβιωσης μας, οπως το να "σκοτωσουμε" πχ μια κοτα για να φαει το παδι μας πχ) να διατηρουμε στα ενυδρεια (ενυδρειο = χομπι, οχι αναγκη επιβιωσης μας) τετοια ψαρια και "αναγκαστικα" να τα ταιζουμε ζωντανα ψαρια .... feeders που δεν εχουν τις ιδιες πιθανοτητες επιβιωσης που εχει ενα θηραμα στη φυση. (κατι που εγραψα στην αρχη του θεματος)
Και 2ον ο τροπος που θανατωνονται, που συνηθως ειναι απανθρωπος και τις περισσοτερες φορες γινεται διασκεδαστικο θεαμα για αρρωστους ψυχολογικα ανθρωπους.

stelios816
04-02-13, 18:16
Αυτο λεμε τοση ωρα αλλα δεν .....
Δεν εχουν ολα τα οντα την ιδια νοημοσυνη.
(εννοω ψαρια, σκουληκια, αρτεμια κλπ :D)

θα ηταν καλυτερο να το θεσεις ως ατυχης σκεψη αυτο παρα να προσπαθεις να με πεισεις εμενα και ολους τους αλλους οτι καταλαβαμε κατι αλλο.με την προσπαθεια διασκευεις εντυπωσεων δεν βγενει κατι .αναφερθηκα σε κατι συγκεκριμενο και οχι σε ολα τα υπολοιπα.

delta66
04-02-13, 18:19
Απαντησα ηδη

harris samos
04-02-13, 18:19
Mod note ... ειπαμε τετοια βιντειο δεν ειναι συμφωνα με τους κανονισμους!




βλεπετε διαφορα ????????

γιατι εγω δε βλεπω ! :rolleyes:

delta66
04-02-13, 18:20
stelios816 ειπες καπου την αποψη σου για το ταισμα με ζωντανη τροφη?

ΥΓ Μη κολλας στο θεμα "νοημοσυνη του θηραματος".
Απο αυτα που εγραψα θα επρεπε να ειχες καταλαβει οτι λεω, θηραματα θα υπαρχουν παντα. Ετσι ειναι η ζωη.
Η ελλειψη νοημοσυνης απλα βοηθαει το θηραμα, και αυτο κανει πιο ευκολη την επιλογη του ως τροφη απο ενα αναγκαστικα σαρκοφαγο ζωο με νοημοσυνη (οπως ειναι ενιοτε ο ανθρωπος) ειτε για τον εαυτο του (μονο που δεν υπαρχει για αυτον, τετοια ζωντανη τροφη χωρις νοημοσυνη) ειτε για τα ψαρια του (αν εχει ενυδρειο - εδω ομως υπαρχουν τετοιες επιλογες)

stelios816
04-02-13, 18:29
θες να σου πω σπυρο μου την αποψη μου για την ζωντανη τροφη γιατι θες να με κρινεις? οκ λοιπον παλαιωτερα που ειχα αναλογα ψαρια εριχνα και εγω λοιπον ζωντανη τροφη και κυνηγαω και ψαρευω ειδες? εχω και δοντια απο αγριογουρουνο αν θες μπρελοκ να σου φτιαξω ειδες ποσο προτογονος ειμαι σαν τους αλλους και εγω ;) δεν εχω της ευαισθησιες της αναλογες αλλα οταν πεις σε καποιον aventome βαλε τοτε τα λεμε παλι.:)

harris samos
04-02-13, 18:32
Mod note ... ειπαμε τετοια βιντειο δεν ειναι συμφωνα με τους κανονισμους!




βλεπετε διαφορα ????????

γιατι εγω δε βλεπω ! :rolleyes:


σιγουρα και το βιντεακι με τις αρτεμιες δεν ειναι ? γιατι εγω πραγματικα δε βλεπω κανενα ψαρι να βασανιζετε να αργοπεθενει να ξεκιλιαζετε κλπ

Γιώργος Κ
04-02-13, 18:36
Χαρη τα εχουμε πει πολλες φορες για τα βιντεακια ... απλα δεν ειναι ανεκτα για πολλους λογους!!!

Επι του θεματος εχω πει την αποψη μου σε παλαιότερα θεματα οποτε θα ειναι κουραστικο να τα ξαναπω ...

harris samos
04-02-13, 18:52
εγω ξερω το εξης οτι αυτα τα θεματα ανοιγοντε για να καταδικασουν λιγους απο εμας που εχουμε ψαρια θυρευτες !!!!
και ποιος ο λογος ?? θα σταματησω εγω να ταιζω ? δε νομιζω τα ψαρια ακομα ειναι μικρα αμα μεγαλοσουν μπορει να το σταματισω και να κανο νιστιες για να μαθουν την ξυρα τρωφη

λετε για βασανισμους τον ψαριων λετε λετε λετε
αλλα δε κοιτατε ποσα ψαρακια εχετε καψει απο την αμονια ουτε ποσα πεθαναν για φχψ λογους ποσα πεθαναν απο φαρμακα η επαθαν ανεπανορθοτες ζημιες που στο τελος καταλιγουν στη λεκανη η στο γατο
και ερχετε να κρινει εμενα που παω και ψαρευω απο τη θαλασσα γαριδεσ και ψαρακια
μια και δε θα φερω και καμια αρρωστια στο ενυδρειο μου και θα χορτασουν και τα ζωντανα μου
ο αλλος βαζει μονομαχο με ρεντ τσερι και αναροτιετε γιατι δε βλεπει μικρα ας πουμε



ενο βλεπει ενα ψοφιο ψαρι μεσα στο ενυδρειο του 3 μερες και λεει αστο θα το φανε
τα εχω δει αυτα που λεω και δε τα λεω στον αερα

οπως εγραψα δε θα βαζα ποτε ενα μεγαλο χρυσοψαρο σε ενα θυρευτη ιδιου μεγεθους για να δω με ποσες δαγκωνιες θα το φαει

δε θελω ουτε αντερα να κανουν βολτες στο ενυδρειο μου ουτε λεπια και βρομιες


και σα να μη μου φτανανε ολα βγενει εδω και ενα .......... και μου λεει οτι σκεφτομε με το κατω κεφαλι και ειμαι ψυχοπαθεις
το βιντεακι ηταν προσβλητικο και σβηστικε
αυτο δεν ηταν προσβολη
τι του κανατε σα μοντερειτορες τιποτα !!!!!
αλλα αμα τον στωλιζα εγω θα επερνα μια κοκκινη για τη συλογη μου

Γιώργος Κ
04-02-13, 18:56
Δεν υπαρχει εμεις και εσεις ... μονο εμεις!

Για τα υπολοιπα .... ανακυκλωνουμε τα ιδια ακριβως .... δε θα μπω σε αυτη τη διαδικασια!

maria p
04-02-13, 18:59
λοιπόν εγώ θα "πεταχτώ" πάλι να πω τα δικά μου.
σας αφιερώνω ένα πανέμορφο τραγουδάκι
"τι είν' αυτό που μας ενώνει..."
http://www.youtube.com/watch?v=cHla5HbDJQ4
αυτό έχει σημασία, όχι οι διαφωνίες
είστε όλοι όσοι συμμετέχετε στην συζήτηση,εκλεκτά μέλη

harris samos
04-02-13, 19:06
Δεν υπαρχει εμεις και εσεις ... μονο εμεις!

Για τα υπολοιπα .... ανακυκλωνουμε τα ιδια ακριβως .... δε θα μπω σε αυτη τη διαδικασια!δε μου απαντισες αυτο που σε αφορα ος μοντερειτορ ομως

thanasis76
04-02-13, 19:17
λοιπόν εγώ θα "πεταχτώ" πάλι να πω τα δικά μου.
σας αφιερώνω ένα πανέμορφο τραγουδάκι
"τι είν' αυτό που μας ενώνει..."
http://www.youtube.com/watch?v=cHla5HbDJQ4
αυτό έχει σημασία, όχι οι διαφωνίες
είστε όλοι όσοι συμμετέχετε στην συζήτηση,εκλεκτά μέλη

μια χαρα παρεμβαση εκανες... :smt031:smt031:smt031

Γιώργος Κ
04-02-13, 19:20
δε μου απαντισες αυτο που σε αφορα ος μοντερειτορ ομως
Συγνωμη αλλα το περιστατικο που αναφερεις δε το εχω δει καν!!!! :smt056 Εχω πολλες σελιδες αδιαβαστες .... ισως ειναι καπου εκει μεσα!!

Απο την αλλη ειμαι mod ... οχι αστυνομος και δικαστης! Αν δε μπορειτε να τα βρειτε τα μελη μεταξυ σας δεν φταιω εγω .... ουτε κανενας αλλος ...
Για αλλο λογο ειμαι εδω ... δε με ενδιαφερει το παιδαριώδη "κυριε κυριε με χτυπησε ... πειτε του" ... εγω ειμαι πιο μικρος απο ολους σας :smt035:D... ουτε δασκαλος ουτε τιμωρος ειμαι - ουτε θελω να γινω! :rolleyes:
Οι καρτες που εχω δωσει ηταν αναγκαστικές και με στεναχωρησε πολυ που επρεπε να το κανω!!

Sakisdraminos
04-02-13, 19:24
Δεν υπαρχει εμεις και εσεις ... μονο εμεις!

Για τα υπολοιπα .... ανακυκλωνουμε τα ιδια ακριβως .... δε θα μπω σε αυτη τη διαδικασια!
Γιωργο καλος ειναι και εχει αρκετο δικαιο αλλα το θεμα ειναι απλος κλειδωστετο αλλη μια φορα και μην αρχισουν παλι τετιοες συζιτησεις αφου κοστιζουν στο φορουμ(διμιουργουν στρατοπαιδα-συμαχιες).

Γιώργος Κ
04-02-13, 19:26
Αν ειναι καποιος Δον Κιχωτης ... φανταζεται διαφορα!! Οτι και να κανει ο αλλος θα τα φανταζεται οπως και να εχει ...
Αν πει ο καθενας την αποψη του με σεβασμο για τους συνομιλητες του ... δεν υπαρχει λογος να κλειδωσει ...
Φορουμ ειμαστε ... συζητησεις για τα παντα γινονται!!!

Ειναι ομως "καταλληλο" για ολες τις ηλικιες οποτε να αποφευγουμε "ακαταλληλα" για ανήλικους βιντεο.

harris samos
04-02-13, 20:17
τα μυνηματα που δε βρηκες σβηστηκαν απο αλλον μοντ

τελος παντον ο δρομος της ευγενειας ειναι στενος και δε μου παει ο επομενος που θα μου απαντισει αναλογα θα τον απαντισω οπως πρεπει και δε θα χρειαστε να ενοχλησω κανενα μοντ :smt102δε θα φταιω εγω μετα εσεις μου δινετε το δικαιωμα να υπερασπιστω τον εαυτο μου !!!

Γιώργος Κ
04-02-13, 20:28
Οι mod αγαπανε ολα τα μελη και πιστευουν οτι αν μιλησουν μεταξυ τους θα αγαπηθουν και δε θα βριζονται!!!!
Αγαπη παντου = Gab +-2:smt060:smt049:smt059:smt055:smt111

maxmike
05-02-13, 09:37
make love not war
http://2.bp.blogspot.com/-8GO93SdZ1Bw/T60LW8OznaI/AAAAAAAABJw/cre_xrRwqE8/s1600/Make+Love+Not+War+-+tye+die.jpg

Plakas
05-02-13, 15:00
Εγώ προτείνω να γίνει ένα υπόμνημα με το θέμα με όλες τις συζητήσεις (αυτές που έχουν κλειδωθεί) για να μας θυμίζει γιατί δεν πρέπει να ανοίγουμε αυτή την κουβέντα!

Τη γνώμη μου δεν θα την πω (την έχω πει παλιότερα), κατά τα άλλα η διαφωνίες δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να τελειώσουν σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, αφού η διαφορά δεν είναι επιφανιακή, αφορά την ουσία αυτού που κάνουμε και έχει να κάνει με τη διαφορετική προσέγγιση που έχει ο καθένας για το υπέροχο αυτό χόμπι.

Δεν λέω ότι κάποιος έχει δίκαιο και κάποιος όχι. Ο Σπύρος για παράδειγμα είχε πει ότι αυτοί που ταϊζουν ζωντανά, κάνουν άλλο χόμπι από αυτό που κάνει αυτός. (ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ) ο Κώστας είχε πεί ότι το χόμπι του είναι τα ενυδρεια (ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ)....απλά οι δυο τους βλέουν τα πράγματα από πολυ διαφορετική σκοπιά.
(Τα ονόματα είναι τυχαία αλλά χαρακτηριστικά :smt003)

Προσωπικά, μπορώ να κατανοήσω και τους δύο!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ!!!

Stivv27
05-02-13, 15:11
Φυσικα ολοι εχουν την αποψη τους και κατα αυτους εχουν δικιο!
Η παροιμια "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ" δεν βγηκε τυχαια!
Και θα ηθελα να κανω σε αυτους που εχουν wild ψαρια ειτε θυρευτες ειτε δισκους ειτε οποιοδηποτε αλλο ψαρι!
Απο την ωρα που πηραν αυτη την αποφαση και πηραν wild ψαρια ηταν τοσο σιγουροι οτι θα τρωγαν τα φυλλαρακια που θα θελαν αυτοι?Και αν δεν τα τρωγαν τι θα καναν?Θα πετουσαν τα τοσων ΕΥΡΩ ψαρια στο καζανακι τους θα τα επιστρεφαν στην φυση ή θα καναν αυτο που θελαν τα ψαρια τους?
Γιατι με το να εχεις ενα βιοτοπικο και να ταιζεις με οτι θες εσυ και οχι με οτι τρωνε στον βιοτοπο τους τοτε παλι το ψαρι δεν ζει σωστα και Απλα προσπαθει να επιβιωσει εκει μεσα!

nikolakis94
05-02-13, 15:15
Εγω ειμαι μπερδεμενος σχετικα με το ποσο σωστο ειναι να αγοραζουμε αγρια πιασμενα ψαρια.

ChocolatePuma
06-02-13, 09:13
Καλημέρα
Να ξεκαθαρίσω κατι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις
Το συγκεκριμένο θέμα το άνοιξα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τίποτε άλλο
Αν δεν είμαστε σε θέση να κρατήσουμε ένα θέμα ανοιχτό, παρόλο που διαφωνούμε, αυτο είναι το προβλήματα κι όχι οι τροφές των ψαριών μας

Δεν πρόκειται να προσβαλω συνομιλητή μου, αλλα θα απαντήσω οσο πιο κοσμια γινεται, αν προσβληθω.
Αν κάποιος νιώθει πως απο τα γραφόμενα μου έχει δειχτει, ζητάω προκαταβολικά συγνώμη χωρίς όμως αυτο να σημαινει ότι συμφωνω με όσα γράφει η όσα κανει.

Ο καθένας εχει τις απόψεις του για το συγκεκριμένο θέμα, ο καθένας έχει τα δικα του επιχειρήματα κι αυτα οφείλει να προβάλει.
Δεν σκοπεύω να πείσω κάποιον ότι κανει λάθος να ταιζει ζωντανές τροφές, ούτε ομως σκοπεύω να αλλάξω γνώμη πως το ταισμα ζωντανών αποτελεί μονόδρομο.
Ο καθένας έχει την άποψη μου, οφείλουμε όλοι μας να τη σεβαστούμε, έστω κι αν διαφωνούμε.

Αυτα προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Stivv27
06-02-13, 15:17
Ο καθένας έχει την άποψη μου, οφείλουμε όλοι μας να τη σεβαστούμε, έστω κι αν διαφωνούμε.


+10000

ChocolatePuma
06-02-13, 15:22
+10000

Εσκεμμενο 'λάθος' ήταν ;)

leda
06-02-13, 16:04
συγνωμη,αλλα ειδα κατι βιντεακια,που οχι μονο δεν σεβομαι την αποψη τους,αλλα εαν τους εβλεπα απο κοντα να κανουν κατι τετοιο σαν αυτα που ειδα,
οσες φανε κι οσες φαω,με καθε ειλικρινια.
αυτα και τελος απο μενα.

harris samos
06-02-13, 18:07
Καλημέρα
Να ξεκαθαρίσω κατι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις
Το συγκεκριμένο θέμα το άνοιξα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τίποτε άλλο
Αν δεν είμαστε σε θέση να κρατήσουμε ένα θέμα ανοιχτό, παρόλο που διαφωνούμε, αυτο είναι το προβλήματα κι όχι οι τροφές των ψαριών μας

Δεν πρόκειται να προσβαλω συνομιλητή μου, αλλα θα απαντήσω οσο πιο κοσμια γινεται, αν προσβληθω.
Αν κάποιος νιώθει πως απο τα γραφόμενα μου έχει δειχτει, ζητάω προκαταβολικά συγνώμη χωρίς όμως αυτο να σημαινει ότι συμφωνω με όσα γράφει η όσα κανει.

Ο καθένας εχει τις απόψεις του για το συγκεκριμένο θέμα, ο καθένας έχει τα δικα του επιχειρήματα κι αυτα οφείλει να προβάλει.
Δεν σκοπεύω να πείσω κάποιον ότι κανει λάθος να ταιζει ζωντανές τροφές, ούτε ομως σκοπεύω να αλλάξω γνώμη πως το ταισμα ζωντανών αποτελεί μονόδρομο.
Ο καθένας έχει την άποψη μου, οφείλουμε όλοι μας να τη σεβαστούμε, έστω κι αν διαφωνούμε.

Αυτα προς αποφυγή παρεξηγήσεων ρε φιλε ειναι μονοδρομος πως να το κανουμε σταματα να ταιζεις τα ψαρια σου και κοιτα τα να αργοπεθενουν να δουμε σου αρεσει ????????

εχω πλυρωσει πολλα για τις καλυτερες τρωφες και δε τρωνε ισα ισα βρωμιζουμε τα ενυδρεια μας με τις τρωφες που πεφτουν

Antonios
06-02-13, 19:26
(Θέλω να πιστεύω ότι) όλοι υποσυνείδητα συμφωνούμε στα εξής:
Έχουμε ένα χόμπι που βασίζεται στην λατρεία της (υδρόβιας) ζωής και της φύσης, καθώς και των νόμων που την διέπουν. Από κει και πέρα, αν θέλουμε να βάλουμε κάποιο "μπούσουλα" στο πως φερόμαστε στα ψαράκια μας, ίσως καταλήγουμε στα παρακάτω:
Να σεβόμαστε τα ψάρια μας και τις ανάγκες τους. Κάποια είναι θηρευτές, κάποια όχι. Άλλωστε ο άνθρωπος είναι ο υπέρτατος (και πιο ανεύθυνος) θηρευτής στον πλανήτη. Αν είναι να ταΐζουμε με ζωντανή τροφή, ας φροντίσουμε να υποφέρει όσον το δυνατόν λιγότερο το θήραμα...Άλλωστε στη φύση (αν δεν κάνω λάθος) κανένα αρπακτικό δεν σκοτώνει από σαδισμό ή για λόγους επίδειξης. Μακάρι και οι άνθρωποι να φερόμασταν έτσι...
Και επειδή αναφέρθηκε και το θέμα του πως τρεφόμαστε ως άνθρωποι, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε όλοι μας να συμμετέχουμε στην διαδικασία παραγωγής της τροφής μας. Γιατί; Γιατί έχω κοτέτσι, και πότε - πότε σφάζω και καμία κότα. Και πιστεύω πως αν όλοι μας είμασταν υποχρεωμένοι να παράγουμε ή/και να σφάζουμε το φαγητό που καταλήγει στο πιάτο μας, θα γινόμασταν κατά 90% χορτοφάγοι...
Sorry για το τεράστιο μήνυμα...

maxmike
06-02-13, 19:34
(Θέλω να πιστεύω ότι) όλοι υποσυνείδητα συμφωνούμε στα εξής:
Έχουμε ένα χόμπι που βασίζεται στην λατρεία της (υδρόβιας) ζωής και της φύσης, καθώς και των νόμων που την διέπουν. Από κει και πέρα, αν θέλουμε να βάλουμε κάποιο "μπούσουλα" στο πως φερόμαστε στα ψαράκια μας, ίσως καταλήγουμε στα παρακάτω:
Να σεβόμαστε τα ψάρια μας και τις ανάγκες τους. Κάποια είναι θηρευτές, κάποια όχι. Άλλωστε ο άνθρωπος είναι ο υπέρτατος (και πιο ανεύθυνος) θηρευτής στον πλανήτη. Αν είναι να ταΐζουμε με ζωντανή τροφή, ας φροντίσουμε να υποφέρει όσον το δυνατόν λιγότερο το θήραμα...Άλλωστε στη φύση (αν δεν κάνω λάθος) κανένα αρπακτικό δεν σκοτώνει από σαδισμό ή για λόγους επίδειξης. Μακάρι και οι άνθρωποι να φερόμασταν έτσι...
Και επειδή αναφέρθηκε και το θέμα του πως τρεφόμαστε ως άνθρωποι, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε όλοι μας να συμμετέχουμε στην διαδικασία παραγωγής της τροφής μας. Γιατί; Γιατί έχω κοτέτσι, και πότε - πότε σφάζω και καμία κότα. Και πιστεύω πως αν όλοι μας είμασταν υποχρεωμένοι να παράγουμε ή/και να σφάζουμε το φαγητό που καταλήγει στο πιάτο μας, θα γινόμασταν κατά 90% χορτοφάγοι...εδω να διαφωνησω λιγο και να πω οτι εαν ηταν υποχρεωτηκο να βρισκουμε-κυνηγαμε το φαγητο μας τωρα και η υπεραλιευση θα ταν λιγοτερη και τα θηραματα δεν θα κινδηνευαν να εκληψουν
Sorry για το τεράστιο μήνυμα...
+10000

Predator..Steven
06-02-13, 20:44
Ας πω και εγω το κατιτις μου...

Εχει τυχει να χρειαστει να ταισω και εγω με ζωντανο ναι...αλλα η διαφορα ειναι οτι...
Λυπαμαι πολυ τα ψαρια τα οποιοια χανουν την ζωη τους για να ταιστουν αλλα ψαρια, και σεβομαι την ζωη η οποια σταματαει να υπαρχει για να φαει το δικο μου...
Ποτε δεν θα διασκεδαζα με ενα τετοιο θεαμα..
Απο μενα λοιπον,απλα σεβασμος..

ChocolatePuma
06-02-13, 20:50
ρε φιλε ειναι μονοδρομος πως να το κανουμε σταματα να ταιζεις τα ψαρια σου και κοιτα τα να αργοπεθενουν να δουμε σου αρεσει ????????

εχω πλυρωσει πολλα για τις καλυτερες τρωφες και δε τρωνε ισα ισα βρωμιζουμε τα ενυδρεια μας με τις τρωφες που πεφτουν

Νομίζω πως διαβάζεις ότι σε συμφέρει και απαντάς σε ακόμη λιγότερα!
Έκανα μια γενική τοποθέτηση, μήπως και πέσουν λίγο οι τόνοι

Αλλά μάλλον δεν το "πήρες το μήνυμα"!:smt102

Immortal
06-02-13, 21:20
μαλλον εχεις στο μυαλο σου τον τροπο που θα επρεπε να θανατωνεται το γουρουνι και οχι το τι γινεται στην πραγματικοτητα:rolleyes:.............


μεγάλη αλήθεια....




Νομίζω ότι το καταδικαστεο του θέματος είναι το γεγονός ότι κάποιοι διασκεδάζουν βλέποντας το "θηριο" τους να ξεσκιζει το χρυσοψαρακι και το ότι το μοιράζονται με τον κόσμο μέσω internet... η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε αίμα στα χέρια μας. Το αν σκοτώσαμε άμεσα ή έμμεσα είναι άσχετο. Το να το κάνουμε θέαμα είναι που είναι άρρωστο.
Επίσης δε νομίζω ότι θα συμφωνήσουν οι μεν με τους δε οπότε σε μη γεμίσουμε το server με αυτό το thread....

harris samos
06-02-13, 21:44
Νομίζω πως διαβάζεις ότι σε συμφέρει και απαντάς σε ακόμη λιγότερα!
Έκανα μια γενική τοποθέτηση, μήπως και πέσουν λίγο οι τόνοι

Αλλά μάλλον δεν το "πήρες το μήνυμα"!:smt102εσυ μαλλον δε θες να καταλαβεις

λιπον θα σε ρωτησω κατι
και θελω απαντιση ηλικρινη και οχι φιλοσοφικη

εγω εκανα ενα λαθος ας το παρουμε ετσι πηρα ενα ψαρι που μου αρεσε και ενω εχω προσπαθησει ολλες τις τρωφες που μπορω να βρω διαβαζω οτι αυτα τα ψαρια τρωνε μονο ζωντανη τρωφη και με πολυ κοπο κατεψηγμενη εσυ στι θεση μου τη θα εκανες ??? θα δοκιμαζες ζωντανη μπας και το σωσεις ? η θα το αφηνες να πεθανει απο την πεινα ???

απαντισε μου σε παρακαλω και οχι μονο εσυ οποιος μπορει να απαντισει:rolleyes:

Γιώργος Κ
06-02-13, 22:50
εγω εκανα ενα λαθος ας το παρουμε ετσι πηρα ενα ψαρι που μου αρεσε και ενω εχω προσπαθησει ολλες τις τρωφες που μπορω να βρω διαβαζω οτι αυτα τα ψαρια τρωνε μονο ζωντανη τρωφη και με πολυ κοπο κατεψηγμενη εσυ στι θεση μου τη θα εκανες ??? θα δοκιμαζες ζωντανη μπας και το σωσεις ? η θα το αφηνες να πεθανει απο την πεινα ???

απαντισε μου σε παρακαλω και οχι μονο εσυ οποιος μπορει να απαντισει:rolleyes:
Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει? Αν ηταν λαθος οπως λες τοτε πρεπει να το διορθωσεις!!
Αν δεν εχεις ψαξει τι "χρειαζεται" ενα ψαρι και δε μπορεις να του το προσφερεις τοτε το δινεις σε καποιον που μπορει!
ΦΥΣΙΚΑ δεν αναφερομαι στη τροφη και μονο εκει ....
Τα ψαρια σου Χαρη εχεις την αυταπατη οτι θα τα εχεις σε αυτο το ενυδρειο? Θα χρειαστει να φτιαξεις λιμνη οπως ο Θανασης για να τα κρατησεις ... αλλιως στο ενυδρειο δε θα "χωρανε" .... Οτι και να τα ταιζεις (προσωπικα δε με ενδιαφερει ... αλλα με ενδιαφερει το μελλον τους ... ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω)

Για τις δε ζωντανες η οχι τροφες ... εχω πει τη γνωμη μου πολλάκις .... δεν ασχολουμαι καν με το θεμα αυτο ... μη σας κουραζω με τα ιδια!!

thanasis76
07-02-13, 08:06
(Θέλω να πιστεύω ότι) όλοι υποσυνείδητα συμφωνούμε στα εξής:
Έχουμε ένα χόμπι που βασίζεται στην λατρεία της (υδρόβιας) ζωής και της φύσης, καθώς και των νόμων που την διέπουν. Από κει και πέρα, αν θέλουμε να βάλουμε κάποιο "μπούσουλα" στο πως φερόμαστε στα ψαράκια μας, ίσως καταλήγουμε στα παρακάτω:
Να σεβόμαστε τα ψάρια μας και τις ανάγκες τους. Κάποια είναι θηρευτές, κάποια όχι. Άλλωστε ο άνθρωπος είναι ο υπέρτατος (και πιο ανεύθυνος) θηρευτής στον πλανήτη. Αν είναι να ταΐζουμε με ζωντανή τροφή, ας φροντίσουμε να υποφέρει όσον το δυνατόν λιγότερο το θήραμα...Άλλωστε στη φύση (αν δεν κάνω λάθος) κανένα αρπακτικό δεν σκοτώνει από σαδισμό ή για λόγους επίδειξης. Μακάρι και οι άνθρωποι να φερόμασταν έτσι...
Και επειδή αναφέρθηκε και το θέμα του πως τρεφόμαστε ως άνθρωποι, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε όλοι μας να συμμετέχουμε στην διαδικασία παραγωγής της τροφής μας. Γιατί; Γιατί έχω κοτέτσι, και πότε - πότε σφάζω και καμία κότα. Και πιστεύω πως αν όλοι μας είμασταν υποχρεωμένοι να παράγουμε ή/και να σφάζουμε το φαγητό που καταλήγει στο πιάτο μας, θα γινόμασταν κατά 90% χορτοφάγοι...
Sorry για το τεράστιο μήνυμα...

μεγαλες αληθειες μεσα σε λιγες λεξεις!!!!!!!!
respect...!!!!!!!

ChocolatePuma
07-02-13, 09:32
εσυ μαλλον δε θες να καταλαβεις

λιπον θα σε ρωτησω κατι
και θελω απαντιση ηλικρινη και οχι φιλοσοφικη

εγω εκανα ενα λαθος ας το παρουμε ετσι πηρα ενα ψαρι που μου αρεσε και ενω εχω προσπαθησει ολλες τις τρωφες που μπορω να βρω διαβαζω οτι αυτα τα ψαρια τρωνε μονο ζωντανη τρωφη και με πολυ κοπο κατεψηγμενη εσυ στι θεση μου τη θα εκανες ??? θα δοκιμαζες ζωντανη μπας και το σωσεις ? η θα το αφηνες να πεθανει απο την πεινα ???

απαντισε μου σε παρακαλω και οχι μονο εσυ οποιος μπορει να απαντισει:rolleyes:

Καλημέρα
Η ειλικρινής απάντηση μου, δυστυχώς δεν είναι μονολεκτικη
Πρώτον δεν θα αγόραζα ποτέ τέτοιο ψάρι
Δεύτερον αν το αγόραζα θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθω για τις ανάγκες του
Τρίτον θα επεδιωκα να το ταιζω κατεψυγμενη τροφή
Τέταρτον αν δεν γινόταν τίποτε, θα το επεστρεφα εκεί απ όπου το αγόρασα

Ολα όμως ξεκινάνε απο το πρώτο

Με το ποστ του Γιώργου συμφωνώ 110% !!!!!!

maria p
07-02-13, 10:26
το θέμα τελικά είναι δύσκολο γιατί δεν αφορά μόνο τις τυχόν απόψεις μας αλλά και τον ψυχισμό και το εφικτό ή το ανέφικτο για τον καθένα μας.
δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε τα ένστικτά μας άποψη ή το αντίθετο.
έχω μια μανία με τα leopard geckos αλλά δεν πρόκειται ποτέ να πάρω, γιατί τρώνε ζωντανούς γρύλλους. δεν μπορώ να το κάνω. δεν σημαίνει οτι αυτός που έχει, είναι καταγεγραμμένος ως τέρας στην συνείδησή μου.
όταν μικρό βουτυρόπαιδο πήγα διακοπές στο νησί του πατέρα μου, βλέποντας τα πάνκαλα, πανάγαθα συνομίληκα ξαδέλφια μου να πνίγουν τα περιστέρια στο βαρέλι ή να σφάζουν τις κότες για να μαγειρέψει η θεία μου το μεσημέρι, μ έπιανε ζάλη. κατάλαβα οτι οι συνθήκες της ζωής διαμορφώνουν την ψυχή μας, την αγριάδα της, χωρίς να είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλο.
δεν είναι απο διάθεση προσωπικών εκμυστηριεύσεων που τα ανέφερα αυτά αλλά για να πω πιο παραστατικά οτι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν νοιώθουμε και δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, χωρίς αυτό να μας ζυγίζει ή να μας κατατάσσει σε κάποια κλίμακα (ποια άραγε?) και εξ αυτού του λόγου δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε όλοι σ αυτό το θέμα. ας είναι κριτήριό μας να κάνει ο καθένας αυτό που νομίζει σωστό.

Plakas
07-02-13, 12:46
Το μπάνερ πάνω πάνω, λεεί όχι στα παπαγαλόψαρα και όχι στα τεχνικά βαμμένα ψάρια.....δεν βλέπω να λεεί και όχι στα fire eel γιατί έχουν απαιτητικές διατροφικές συνήθιες.

Το δεν θα αγόραζα αυτό το ψάρι μπορώ να το καταλάβω....το "Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει?" δεν το καταλαμβαίνω ρε Γιώργο μου. Εσύ τους δίσκους γιατί τους πήρες δηλαδή? Γιατί σου αρέσουν και είσαι διατεθημένος να κάνεις ότι χρειάζεται για να τους προσφέρεις τα απαραίτητα.
....Ε και ο Χάρης για τον ίδιο λόγο πήρε τα ψάρια που έχει....και για να συνεχίζει να τα έχει, φαίνεται ότι είναι διατεθημένος να κάνει και πράγματα που άλλοι δεν θα έκαναν για να μπορέσει να τους προσφέρει τα απαραίτητα.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να ζήσει με αυτές. Τώρα για το ότι μερικοί διαφημίζουν και το ταϊσμα των ψαριών τους, συμφωνώ ότι είναι αρρώστια!
....ειδικά σε ένα φόρουμ σαν αυτό, σίγουρα πρέπει να υπάρχει σεβασμός....και πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει!!!
Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που το χόμπι του ενυδρείου δεν περιορίζεται στα μποστανια, στα αφρικάνικα στα χρυσόψαρα και στους μονομάχους, καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές που σε κάποιους ίσως να μην αρέσουν.

harris samos
07-02-13, 13:57
Το μπάνερ πάνω πάνω, λεεί όχι στα παπαγαλόψαρα και όχι στα τεχνικά βαμμένα ψάρια.....δεν βλέπω να λεεί και όχι στα fire eel γιατί έχουν απαιτητικές διατροφικές συνήθιες.

Το δεν θα αγόραζα αυτό το ψάρι μπορώ να το καταλάβω....το "Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει?" δεν το καταλαμβαίνω ρε Γιώργο μου. Εσύ τους δίσκους γιατί τους πήρες δηλαδή? Γιατί σου αρέσουν και είσαι διατεθημένος να κάνεις ότι χρειάζεται για να τους προσφέρεις τα απαραίτητα.
....Ε και ο Χάρης για τον ίδιο λόγο πήρε τα ψάρια που έχει....και για να συνεχίζει να τα έχει, φαίνεται ότι είναι διατεθημένος να κάνει και πράγματα που άλλοι δεν θα έκαναν για να μπορέσει να τους προσφέρει τα απαραίτητα.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να ζήσει με αυτές. Τώρα για το ότι μερικοί διαφημίζουν και το ταϊσμα των ψαριών τους, συμφωνώ ότι είναι αρρώστια!
....ειδικά σε ένα φόρουμ σαν αυτό, σίγουρα πρέπει να υπάρχει σεβασμός....και πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει!!!
Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που το χόμπι του ενυδρείου δεν περιορίζεται στα μποστανια, στα αφρικάνικα στα χρυσόψαρα και στους μονομάχους, καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές που σε κάποιους ίσως να μην αρέσουν.σε ευχαριστω φιλε τουλαχιστον καποιοι καταλαβενουν !
-------------------------
Καλημέρα
Η ειλικρινής απάντηση μου, δυστυχώς δεν είναι μονολεκτικη
Πρώτον δεν θα αγόραζα ποτέ τέτοιο ψάρι
Δεύτερον αν το αγόραζα θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθω για τις ανάγκες του
Τρίτον θα επεδιωκα να το ταιζω κατεψυγμενη τροφή
Τέταρτον αν δεν γινόταν τίποτε, θα το επεστρεφα εκεί απ όπου το αγόρασα

Ολα όμως ξεκινάνε απο το πρώτο

Με το ποστ του Γιώργου συμφωνώ 110% !!!!!!

ειληκρηνη απαντιση δεν εχεις και αυτα που μου λες ειναι αερολογιες οταν αγοραζεις 3 ψαρια απο τα 100 που ηρθαν στην ελλαδα σε μεγεθος 0,5 εκ και στο τελος μενεις να τα εχεις μονο εσυ δε τα πας πισω σε κενενα πετ σοπ και ιδικα αμα σ αρεσουν !!

και κατι αλλο γιατι μαλλον δεν εχεισ καταλαβει τη θεση σου μια που λες οτι δε θα επερνες ενα ψαρι αν δεν ηξερες

φιλε δε ξερεις οτι τα ψαρια τρωνε γαριδες εχεις βαλει σε ενα κουβα νερο γιατι ετσι θεωρω το ενυδρειο σου ενα κοπαδι cpd και ενα μονομαχο μαζι με το φαει τους γαριδες αμα γενανε οι red cherry τα ψαρια κανουν παρτυ αλλα μαλλον δεν το ηξερες οποτε παντα πισω στο πετ σοπ γιατι ταιζεις ζωντανα η μηπος θες να συζητησουμε τη νοιμοσηνη της γαριδας ετσι για να μην εχεις πολλες τιψεις

nikolakis94
07-02-13, 13:57
Το μπάνερ πάνω πάνω, λεεί όχι στα παπαγαλόψαρα και όχι στα τεχνικά βαμμένα ψάρια.....δεν βλέπω να λεεί και όχι στα fire eel γιατί έχουν απαιτητικές διατροφικές συνήθιες.

Το δεν θα αγόραζα αυτό το ψάρι μπορώ να το καταλάβω....το "Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει?" δεν το καταλαμβαίνω ρε Γιώργο μου. Εσύ τους δίσκους γιατί τους πήρες δηλαδή? Γιατί σου αρέσουν και είσαι διατεθημένος να κάνεις ότι χρειάζεται για να τους προσφέρεις τα απαραίτητα.
....Ε και ο Χάρης για τον ίδιο λόγο πήρε τα ψάρια που έχει....και για να συνεχίζει να τα έχει, φαίνεται ότι είναι διατεθημένος να κάνει και πράγματα που άλλοι δεν θα έκαναν για να μπορέσει να τους προσφέρει τα απαραίτητα.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να ζήσει με αυτές. Τώρα για το ότι μερικοί διαφημίζουν και το ταϊσμα των ψαριών τους, συμφωνώ ότι είναι αρρώστια!
....ειδικά σε ένα φόρουμ σαν αυτό, σίγουρα πρέπει να υπάρχει σεβασμός....και πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει!!!
Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που το χόμπι του ενυδρείου δεν περιορίζεται στα μποστανια, στα αφρικάνικα στα χρυσόψαρα και στους μονομάχους, καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές που σε κάποιους ίσως να μην αρέσουν.

Συμφωνω.

harris samos
07-02-13, 14:02
Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει? Αν ηταν λαθος οπως λες τοτε πρεπει να το διορθωσεις!!
Αν δεν εχεις ψαξει τι "χρειαζεται" ενα ψαρι και δε μπορεις να του το προσφερεις τοτε το δινεις σε καποιον που μπορει!
ΦΥΣΙΚΑ δεν αναφερομαι στη τροφη και μονο εκει ....
Τα ψαρια σου Χαρη εχεις την αυταπατη οτι θα τα εχεις σε αυτο το ενυδρειο? Θα χρειαστει να φτιαξεις λιμνη οπως ο Θανασης για να τα κρατησεις ... αλλιως στο ενυδρειο δε θα "χωρανε" .... Οτι και να τα ταιζεις (προσωπικα δε με ενδιαφερει ... αλλα με ενδιαφερει το μελλον τους ... ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω)

Για τις δε ζωντανες η οχι τροφες ... εχω πει τη γνωμη μου πολλάκις .... δεν ασχολουμαι καν με το θεμα αυτο ... μη σας κουραζω με τα ιδια!!

εσυ τους δισκους που εχεις γιατι τους πηρες δε σ αρεσουνε ??
και αγριους

τα πηρες απο ενα ποταμι και τα εκλεισες σε ενα γιαλινο κλουβι κανω λαθος

αμα χρειαστει εγω θα φτιαξω ποταμι οχι λιμνη μη φωβασε γιαυτο

nikolakis94
07-02-13, 14:11
Χαρη τι ψαρια εχεις?

harris samos
07-02-13, 14:23
τα ψαρια μου ειναι
3 datnoid microlepis 20 cm 13 cm 15cm
1 fire ell 70 cm
1 arowana silver 60+ cm
3 γεωφαγους 15-20 cm
1 terror 22 cm

ολα τρωνε κατεψυγμενο αλλα καμια φορα ταιζω ζωντανες γαριδες απο τη θαλασσα ποιο πολυ για τα datnoid και το χελι και μια φωρα ταισα μια γεννα 200 ψαρια fire mouth που δε τα ηθελε κανεις και θα πηγεναν στην τουαλετα

τα ψαρια μου ηταν ομως 10-12 εκ και τα ψαρακια ηταν 1 εκ

leda
07-02-13, 14:29
αμαν με τους ποντους ολη την ωρα...:rolleyes:

Stivv27
07-02-13, 14:41
Κασκολ ειναι ενα ψαρι για να το παρεις επειδη σου αρεσει? Αν ηταν λαθος οπως λες τοτε πρεπει να το διορθωσεις!!
Αν δεν εχεις ψαξει τι "χρειαζεται" ενα ψαρι και δε μπορεις να του το προσφερεις τοτε το δινεις σε καποιον που μπορει!
ΦΥΣΙΚΑ δεν αναφερομαι στη τροφη και μονο εκει ....
Τα ψαρια σου Χαρη εχεις την αυταπατη οτι θα τα εχεις σε αυτο το ενυδρειο? Θα χρειαστει να φτιαξεις λιμνη οπως ο Θανασης για να τα κρατησεις ... αλλιως στο ενυδρειο δε θα "χωρανε" .... Οτι και να τα ταιζεις (προσωπικα δε με ενδιαφερει ... αλλα με ενδιαφερει το μελλον τους ... ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω)

Για τις δε ζωντανες η οχι τροφες ... εχω πει τη γνωμη μου πολλάκις .... δεν ασχολουμαι καν με το θεμα αυτο ... μη σας κουραζω με τα ιδια!!

Μια ερωτηση βρε Γιωργο γιατι μου διαφευγει!Οι Δισκοι στην φυση τι τρωνε?και ακομη μια σε ποσα λιτρα εχεις Γιωργο τους wild δισκους σου?
Και οσο για τα παιδια με τα Monster τους για να τα παρουν ειμαι σιγουρος οτι θα τους παρεχουν αυτο που θελουν!Και ολοι εσεις που λετε για το τι παρεχει ο καθενας στα ψαρια του εισαστε σιγουροι πως τα δικα σας ψαρια ειναι καλα?

leda
07-02-13, 14:47
Καλημέρα
Η ειλικρινής απάντηση μου, δυστυχώς δεν είναι μονολεκτικη
Πρώτον δεν θα αγόραζα ποτέ τέτοιο ψάρι
Δεύτερον αν το αγόραζα θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθω για τις ανάγκες του
Τρίτον θα επεδιωκα να το ταιζω κατεψυγμενη τροφή
Τέταρτον αν δεν γινόταν τίποτε, θα το επεστρεφα εκεί απ όπου το αγόρασα

Ολα όμως ξεκινάνε απο το πρώτο

Με το ποστ του Γιώργου συμφωνώ 110% !!!!!!

παντως κι εσυ πολλες φορες εχεις προτεινει να μην μπαινουν τα μωρα σε γεννηστρες αλλα να μενουν στο ενυδρειο και ..."η φυση θα κανει την δουλεια της".. και ετσι δεν θα μεινουν πολλα απο τις γεννες των ζωοτοκων ,κλπ κλπ.
ποια φυση τα 50 λιτρα?:rolleyes:
ουσιαστικα,να φαγωθουν δεν προτεινεις?
μην παιζουμε με τα λογια...

Plakas
07-02-13, 14:53
αμαν με τους ποντους ολη την ωρα...:rolleyes:

Έτσι είναι, άμα είναι πολλοί τους αναφέρεις συγχνα!!! :smt003

Φίλε Χάρη είπαμε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του! Κατά τα άλλα, δεν πρεπει να υποτιμούμε το γεγονός ότι κάποια είδη διατυρούνται στη φύση ακριβώς επιδή υπάρχει το χόμπι του ενυδρείου!

Και για σκοπούς προβληματισμού....ΟΧΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ αφού δεν θα βγλάλουμε άκρη, παρθέτω τα πιο κάτω.....

http://www.ethicurean.com/wp-content/uploads/2009/03/menhaden.jpg

Το πιο πάνω ψαράκι λέγεται Menhaden και φτάνει τα 15εκ.

ΕΡ 1. Τρώγεται? :

ΑΠ: Όχι οι άνθρωποι δεν κάνει να τα τρώνε λόγω του ότι είναι πολύ λαδερά.

ΕΡ 2. Ψαρεύεται?:

ΑΠ: 200 000 με 300 000 τόνοι το χρόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 70!!!!

ΕΡ 3. Γιατί το ψαρεύουν?:

ΑΠ: Μαζί με τις ρέγκες αποτελούν την κύρια πηγη ψαροτροφής για κατοικίδια ψάρια.

Με λίγα λόγια.....πριν ξεκινήσετε να κατηγοράτε τον οποιοδήποτε, σκεφτείτε ότι αν δεν είχαμε τα ενυδρεία μας στο σπίτι, αυτά τα ψαράκια δεν θα είχαμε κανένα λόγο να τα μαζεύμε με τους τόνους στα δίκτυα των αλειευτικών.
Άρα την επόμενη φορά που θα ταϊσετε το μονομάχο σας η το χρυσόψαρο σας και δείτε να γράφει πάνω η τροψή ψαρέλαιο ή ψαράλευρο ή κάτι ανάλογο....σκεφτείτε ότι ένα ψαράκι σαν το πιο πάνω.....πιθανότατα μεγαλύτερο από το ψαράκι του ενυδρείου σας, έχασε τη ζωή του για να έχει φαγητό το κατοικίδιο σας.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ!!!

....Το να κρίνεις τον άλλο είναι πολύ εύκολο! Το να κάνεις την αυτοκριτική σου χρειάζεται μεγάλη δύναμη!!!

Stivv27
07-02-13, 14:59
Αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ολοι μας με τον Α ή Β τροπο το κανουμε αυτο που καποιοι κατακρηνουν τοσο πολυ!

leda
07-02-13, 15:01
δε νομιζω.

Plakas
07-02-13, 15:02
Το τραγικό φίλε δεν είναι ότι κάποιοι το κάνουν, το τραγικό είναι που καμαρώνουν επιδή το κάνουν!

Το να λέμε ταϊζει ζωντανά, για εμένα δεν λεεί κάτι....το να ανεβάζει όμως και βιντεάκια στο γιουτιουπ για να καμαρώσει το λεβέντι του που ξεσκισε το χρυσόψαρο....είναι ανωμαλία!!!

Stivv27
07-02-13, 15:15
Το τραγικό φίλε δεν είναι ότι κάποιοι το κάνουν, το τραγικό είναι που καμαρώνουν επιδή το κάνουν!

Το να λέμε ταϊζει ζωντανά, για εμένα δεν λεεί κάτι....το να ανεβάζει όμως και βιντεάκια στο γιουτιουπ για να καμαρώσει το λεβέντι του που ξεσκισε το χρυσόψαρο....είναι ανωμαλία!!!

Κοιτα οτι υπαρχουν και μαζοχυστες αυτο ειναι σιγουρο!
Αλλα σκεψου και το αλλο ενας που κραταει στο ενυδρειο του θυρευτες τοτε τους κραταει για καποιο λογο και οχι για να καμαρωνει τα ωραια του δοντακια να μασανε φυλαρακια!
Και οπως καυχετιε ενας δισκας που οι δισκοι του τεντωνονται και λαμποκοπαν ετσι και αυτος καυχετιε για αυτο που εχει!

harris samos
07-02-13, 15:37
εγω ξερω παιδια 1 πραγμα οταν ταισω ζωντανη τρωφη το μονο που βλεπω ειναι αλλες συμπεριφορες που δε προκυτε να δο με καμια κατεψυγμενη η πελετ η οτι αλλη τρωφη

αλλα οπως ειπα ακομα και ζωντανο να ταισω θα το βαλω σε σωστο μεγεθος και δε θα καθομε να το βλεπο μισο μεσα μισο εξω απο το στωμα να χαροπαλευει

rtolis
07-02-13, 15:51
Προσπάθησα να παρακολουθήσω το thread όσο μπορούσα, πάνω κάτω ξέρω τι γράφεται, ξαναβγαίνει κάθε 3μηνο. Τα βίντεο δεν τα είδα, ξέρω επίσης τι παίζεται.
Πρώτα από όλα θέλω να παρακαλέσω κάτι: Σε αυτό το forum υπάρχουν και άτομα που δεν είναι ενήλικες. Ούτε τα διάφορα βίντεο αρμόζουν, ούτε οι διάφορες εκφράσεις. Μερικές φορές φέρνουν και το αντίθετο αποτέλεσμα...

Επί του θέματος: Αν θέλει κάποιος να ταΐζει "ζωντανή" τροφή τα ψάρια του δικαίωμά του. Το να ανεβάζει βίντεο αποκλειστικά για το γούστο του όμως είναι κατακριτέο. Κάπως έτσι ξεκίνησε το παρόν thread....
Όποιος, σωστός ενυδρειόφιλος, ξεκινήσει να ασχοληθεί με κάποιο σαρκοβόρο ψάρι πιστεύω καταλαβαίνει τις ανάγκες του ψαριού. Αν έχει πάρει συνειδητά την απόφαση, και έχει τη σχετική εμπειρία, να ασχοληθεί με τέτοιου είδους ψάρια ας ασχοληθεί. Είμαι σίγουρος επίσης ότι δεν θα δημοσιεύει βίντεο πως ταΐζει τα ψάρια. Αυτό ως νοοτροπία. Αν κάποιος θέλει να θεωρηθεί "άντρας" μέσω αυτού, είμαι σίγουρος έχει φτιάξει και το αυτοκίνητο, έχει κάνει τατού, φοράει κολλητά παντελόνια κλπ κλπ. Σε κάθε ενασχόληση υπάρχουν άτομα που θέλουν επιδειχθούν.

Ένας ακόμη παράγοντας είναι τι θεωρούμε "ζωντανή τροφή¨. Η άποψή μου είναι ότι καθένας βάζει τα όριά του. Π.χ. δε νομίζω ότι κάποιος θα είχε ενδοιασμό στο να ταΐζει infusoria... Ή η αρτέμια είναι γαρίδα, έστω ατελές είδος. Δεν έχω πρόβλημα να τη χρησιμοποιήσω ως τροφή, αλλά θα είχα πρόβλημα να χρησιμοποιήσω γαρίδες red cherry ως τροφή. Κάποιος άλλος, συνειδητά μπορεί να το κάνει (χωρίς να επιδεικνύεται ξαναλέω) .Τα λογής σαλιγκάρια που τρώνε τα puffer και botia, επίσης είναι στην ίδια περίπτωση. Επιλέγουμε τι μπορούμε να ανεχτούμε.

Μια παράμετρος ακόμη είναι ότι είναι άλλο το "ζωντανό", άλλο το "αφού θανατωθεί", σε ηθικό επίπεδο Π.χ Πολλοί θα είχαμε πρόβλημα να χρησιμοποιούμε διαφόρων ειδών γαρίδες αλλά δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένη.

Το παράδειγμα περί κυνηγού - ψαρά είναι ατυχές. Αν είμαστε εδώ και συζητάμε είναι επειδή για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια αυτό κάναμε. Και ακόμα αυτό κάνουμε, πιο επεξεργασμένα.

harris samos
07-02-13, 16:04
παντως κι εσυ πολλες φορες εχεις προτεινει να μην μπαινουν τα μωρα σε γεννηστρες αλλα να μενουν στο ενυδρειο και ..."η φυση θα κανει την δουλεια της".. και ετσι δεν θα μεινουν πολλα απο τις γεννες των ζωοτοκων ,κλπ κλπ.
ποια φυση τα 50 λιτρα?:rolleyes:
ουσιαστικα,να φαγωθουν δεν προτεινεις?
μην παιζουμε με τα λογια...:D:D:D:smt023

Stivv27
07-02-13, 16:10
Αν κάποιος θέλει να θεωρηθεί "άντρας" μέσω αυτού, είμαι σίγουρος έχει φτιάξει και το αυτοκίνητο, έχει κάνει τατού, φοράει κολλητά παντελόνια κλπ κλπ. Σε κάθε ενασχόληση υπάρχουν άτομα που θέλουν επιδειχθούν.
Αν τα εκανε με γεια του με χαρα του!Δεν μπορεις να κατακρινεις καποιον ετσι!

harris samos
07-02-13, 16:16
Αν τα εκανε με γεια του με χαρα του!Δεν μπορεις να κατακρινεις καποιον ετσι!
τωρα μας κρινουνε και απο τα τατουαζ και κολλητα πανελονια

ελα παναγια μου :rolleyes:


και εγω εχω ταττοο και φτιαγμενο αμαξι και φωραω κολλητα παντελονια και εχω και μοικανα για να ξεχωριζω
τι να φοραω παντελονια σακουλες
το γιατι τωρα ?


γιατι ειναι διαφορετικος και ειστε ολοι ιδιοι :smt035:smt035:smt067

thanasis76
07-02-13, 16:18
επιδη υπαρχουν στεναμυαλοι ανθρωποι εχουμε μπει σε μια διαδικασια να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον σε ενα φορουμ που ειμαστε μια ωραια παρεα με ενα κοινο χομπι!!!! ολοι θελουμε το καλητερο για τα ψαρια μας και ολοι περνουμε τα ψαρια επιδη μας αρεσουν!!!! αν δεν μας αρεσαν δεν θα τα περναμε. απο εκει και περα επιδη ολοι προσπαθουμε να κανουμε το καλλητερο αλλα κανενας δεν μπορει να το προσφερει ας μη κοιταμε τι κανει ο ενας και τι κανει ο αλλος. ας βλεπουμε μεσα απο τα ενυδρεια του καθενος στο φορουμ, τα ψαρια, τις συμπεριφορες και να ανταλασουμε αποψεις χωρις τσακομους!!!! εγω πχ ταιζω ζωντανα τα ψαρια μου και σε καποιον αλλον δεν αρεσει... εμενα παλι δεν μου αρεσει οταν καπιος βαζει τα ψαρια σε μια γυαλα 100 λιτρα, σε καποιον αλλον δεν αρεσει να εχουμε αγρια ψαρια στα ενυδρεια γιατι χαλαμε την φυση.... πολλα μπορει να μην αρεσουν στον καθενα μας αλλα αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να κοιταμε το δικο μας ενυδρειο, τα δικα μας ψαρια, και με τις γνωσεις του καθενος να προσπαθει να εχει τα ψαρια του οσο πιο καλα μπορει και κρινει εκεινος...
αν ειναι δυνατον να κρινει εμενα καποιος επιδη ταιζω τα ψαρια μου με μικρα ζωντανα ψαρια η γαριδες σε ενα ενυδρειο 6.000 λιτρα και να μην κρινει αυτος τον εαυτο του που μπορει σε 100 λιτρα να εχει 10 αγγελοψαρα.... η να με κρινει καποιος αλλος που εχει αστρωτο φιλτρο και εχει καψει 10-20-30 ψαρια ....
οπως καταλαβαινεται ο καθε ενας μπορει να κατηγορισει τον αλλον για ενα καρο πραγματα στο ενυδρειο του αλλα το φορουμ δεν ειναι φτιαγμενο για αυτον τον λογο... ας αναλογιστουμε για ποιον λογο γραφτηκαμε στο φορουμ.... και ας γινουμε μια μεγαλη παρεα και να μαθαινει ο ενας απο τον αλλον.....
καλο απογευμα σε ολους...δολοφονους και μη..... :D:D:D:D:D

Immortal
07-02-13, 16:23
132 μηνύματα και ακόμα το συζητάτε ρε παιδιά? Ας συμφωνησουμε ότι διαφωνούμε και λήγει το θέμα... ήμαρτον πια! Πείτε μου ποιος κέρδισε κάποια, οποιασδήποτε μορφής γνώση από αυτό το thread! Peace brothers and sisters!

exelix
07-02-13, 16:40
Και πριν αρχίσουν τα σου είπα μου είπες κάπου εδώ τελειώνει (πάλι) αυτό το θέμα.

Ανεξάρτητα του τι πιστεύω για το θέμα όσοι ταΐζουν με ψάρια να συνεχίσουν να σέβονται (όπως κάνουν βέβαια οι περισσότεροι) την ευαισθησία πολλών μελών αυτού του φόρουμ πάνω σε αυτό το ζήτημα και για να μην παρεξηγηθώ ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίπλευρος.

Αυτά.