Επιστροφή στο Forum : 15 lt Φυτεμένο
Ορίστε μερικές φωτογραφίες του 15 λτ ενυδρείου μου που φιλοξενεί 1 guppy :)
δεν ειναι ασχημο,αν και πολυ μικρο.με χαλαει το πολυχρωμο χαλικι στο "γλαστρακι" και με χαλαει και το "γλαστρακι".θα σου προτεινα να βαλεις κοντρολερ αν προκειται να το κρατησεις με ζωντανα μεσα.θα προσθετα και λιγη μος και λιγο Java fern.
η πετρα που εχεις μεσα τι ειδος ειναι?γιατι τη βλεπω λιγο περιεργη.ειναι σκουρια αυτο πανω της?παρε ενα μαγνητη και δοκιμασε τον πανω της να δεις.αν μαγνητιζει εστω και ελαφρα βγαλτη.
δεν εχεις κανει ολοκληρωμενη παρουσιαση και δε μπορω να σου πω περισσοτερα.παντως ειναι πολυ μικρο για ζωντανα.αλλαγες καθε ποτε κανεις?
Το ενυδρείο αυτό είναι προσωρινό μέχρι να φτιάξω το DIY 66 λτ. Η πέτρα είναι από ένα βουνό και αυτά είναι στίγματα(μάλλον από χώμα) που δεν βγαίνουν με τίποτα και της έχω κάνει αποστείρωση με καυτό νερό για 7 μέρες.Νερό αλλάζω 30-40% 1 φορά την εβδομάδα.
πόσα ψάρια έχεις μέσα? γιατί στην αρχή λές ένα γκάπυ αλλά στην περιγραφή λές δύο γκάπυ κι ένα γατόψαρο
Αυτά που λέω στην περιγραφή πέθαναν και μου έμεινε μόνο το 1 Guppy :(
αποδειξη οτι ειναι πολυ μικρο το δοχειο που εχεις.βαλτο σε κανονικο ενυδρειο με στρωμενο φιλτρο,αλλιως θα παει κιαυτο που εμεινε να βρει τα αλλα.επισης διαβασε τα υπομνηματα στους αρχαριους (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490).και κοιταξε για ενυδρειο με εξοπλισμο,τουλαχιστον 60 λιτρα.
Θα φτιάξω μόνος μου ενυδρείο 60 λτ και όσο για το φίλτρο είναι στρωμένο γιατί δουλεύει σχεδόν 2 χρόνια.Τα υπόλοιπα ψάρια πέθαναν εξαιτίας μου γιατί δεν είχα καταλάβει τι μου είπαν στο pet shop.
ChocolatePuma
02-02-13, 22:56
Θα φτιάξω μόνος μου ενυδρείο 60 λτ και όσο για το φίλτρο είναι στρωμένο γιατί δουλεύει σχεδόν 2 χρόνια.Τα υπόλοιπα ψάρια πέθαναν εξαιτίας μου γιατί δεν είχα καταλάβει τι μου είπαν στο pet shop.
Απώλειες είχαμε σχεδόν όλοι στο παρελθόν
Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνονται οι απώλειες
Τι ακριβως σου είπαν απ το πετ σοπ? :confused:
Το ρωτάω γιατί συνήθως (110%) μιλάνε για πτηνα...στον τομέα των ενυδρείων...και το αντίστροφο :smt102
αποδειξη οτι ειναι πολυ μικρο το δοχειο που εχεις.βαλτο σε κανονικο ενυδρειο με στρωμενο φιλτρο,αλλιως θα παει κιαυτο που εμεινε να βρει τα αλλα.επισης διαβασε τα υπομνηματα στους αρχαριους (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490).και κοιταξε για ενυδρειο με εξοπλισμο,τουλαχιστον 60 λιτρα.
+1 ειναι πολύ μικρό το ενυδρείο..
Για να αγοράσω ένα 60 λτ ενυδρείο θα μου κοστίσει 90-100 ευρό οπότε κοιτάζω να το αποφύγω ενώ άμα το φτιάξω θα μου κοστίσουν τα υλικά 25 ευρό. Στο pet shop μου είπε ο άνθρωπος να αλλάζω 1 φορά τον μήνα 30% νερό και όχι κάθε εβδομάδα άρα η αμμωνία είχε φτάσει σε υψηλό επίπεδο και μου σκότωνε τα ψάρια. Επίσης δεν μου είχε πει να καθαρίζω το φίλτρο του ενυδρείου με το ίδιο του το νερό οπότε εγώ το έπλενα με νερό βρύσης.
Vangelis21
02-02-13, 23:16
Για να αγοράσω ένα 60 λτ ενυδρείο θα μου κοστίσει 90-100 ευρό οπότε κοιτάζω να το αποφύγω ενώ άμα το φτιάξω θα μου κοστίσουν τα υλικά 25 ευρό. Στο pet shop μου είπε ο άνθρωπος να αλλάζω 1 φορά τον μήνα 30% νερό και όχι κάθε εβδομάδα άρα η αμμωνία είχε φτάσει σε υψηλό επίπεδο και μου σκότωνε τα ψάρια. Επίσης δεν μου είχε πει να καθαρίζω το φίλτρο του ενυδρείου με το ίδιο του το νερό οπότε εγώ το έπλενα με νερό βρύσης.
φιλε μου, εαν εχεις πλυνει το φιλτρο με νερο βρυσης, πως ειναι στρωμενο τοτε?
οσο για το κοστος του ενυδρειου, 90-100 θα σου παει μαζι με καπακι και φωτα και 99% με ενα εσωτερικο φιλτρο (που και παλι πολυ ακριβα ειναι γιατι μπορεις να αγορασεις απο αγγελια με 50-60). Δε θα γλυτωσεις λεφτα φτιαχνοντας το μονος σου, ασε που σε ποιοτητα δε θα ειναι ποτε σαν το μαρκας
Αυτό έγινε τον πρώτο καιρό γιαυτό και είχα απώλειες.Τώρα εδώ και 2 μήνες το πλένω με νερό από το ενυδρείο και από όσο βλέπω έχει γίνει δουλειά γιατί είναι πιο βρόμικο και βγάζει μια έντονη ψαρίλα.
Vangelis21
02-02-13, 23:32
Αυτό έγινε τον πρώτο καιρό γιαυτό και είχα απώλειες.Τώρα εδώ και 2 μήνες το πλένω με νερό από το ενυδρείο και από όσο βλέπω έχει γίνει δουλειά γιατί είναι πιο βρόμικο και βγάζει μια έντονη ψαρίλα.
ψαριλα? και ποιος σου ειπε οτι το να βρωμαει ειναι και καλο? τι μετρησεις εχεις?
Δεν μυρίζει έντονα αλλά βγάζει μια μυρωδιά σε σχέση με πριν. Μετρήσεις δεν έχω κάνει γιατί δεν έχω τα εξαρτήματα.
Vangelis21
03-02-13, 01:34
Δεν μυρίζει έντονα αλλά βγάζει μια μυρωδιά σε σχέση με πριν. Μετρήσεις δεν έχω κάνει γιατί δεν έχω τα εξαρτήματα.
καταρχην αν δεν εχεις μετρησεις δεν μπορεις να ξερεις ουτε αν ειναι στρωμενο το φιλτρο σου ουτε τιποτα. Σορρυ αλλα εχεις ηδη 2 θανατους τουλαχιστον εκει μεσα, δεν κανεις ποτε μετρησεις, ειναι πολυ μικρο το ενυδρειο αλλα ακομα δεν κανεις καποια κινηση να σωσεις τουλαχιστον το τριτο ψαρι... τι να πω...
διαβασε τα υπομνηματα στους αρχαριους (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490) γιατι τα εχεις μπερδεμενα στο κεφαλι σου κ κανεις οτι να'ναι.διαβασε κ οτι δεν καταλαβαινεις,ρωτα.
Έχω τώρα ένα τεράστιο πρόβλημα...Κάηκε το φίλτρο του ενυδρείου μου με σπόγγο και δεν έχω τώρα φίλτρο. :( Άμα αγοράσω καινούριο να είναι με σπόγγο η χωρίς;
γιατι σου κάηκε το φίλτρο?..πάνω σε τι φάση..(ανοιξες αλλο θέμα που ρωτάς για το φιλτρο οποτε ειναι εκει οι απαντησεις...εγω θα σου πω μονο οτι οτι φιλτρο και να αγοράσεις θα εχει σφουγγάρι μεσα ...εσυ θα κρίνεις αν θα κοψεις το μισο η αν θα το βγάλλεις ολο κλπ)
Το φίλτρο που είχα στο ενυδρείο μου ήταν το εργοστασιακό του δεν το είχα πάρει ξεχωριστά οπότε θα ήταν κανένα κινέζικο τις πλάκας.
με βαση αυτα που εχεις και οχι το τι ειναι σωστο παρε ενα μικρο φιλτρο βγαλε τα 3/4 απο το σφουγγαρι και βαλε σιποραξ μινι
οκ αυτό θα κάνω.Το σιποραξ είναι πάντα σε διχτάκι η μπορώ να το πάρω και χύμα και να βάζω όση ποσότητα θέλω εγώ;Χθες έφτιαξα μόνος μου ένα φίλτρο(DIY) οπότε είμαι οκ για λίγες μέρες.
Αγόρασα καινούργιο φίλτρο Magic-Jet 200 http://www.google.gr/search?q=Hailea+60&aq=f&um=1&ie=UTF-8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=eA8VUbzoJIjVtAbCiYCoDA&biw=1422&bih=776&sei=eg8VUazGFMyVswbMjYGgCQ#um=1&hl=el&tbo=d&tbm=isch&spell=1&q=Magic-Jet+Filter+200&sa=X&ei=gRAVUeqGCciEtAblvIGQDQ&ved=0CEkQvwUoAA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42080656,d.Yms&fp=94cabc037ea12397&biw=1422&bih=776&imgrc=cWniV8HLIK5zWM%3A%3Bt8Yfh8jloI3BKM%3Bhttp%25 3A%252F%252Fimgs.inkfrog.com%252Fpix%252Fbobo123%2 52FA329bd01.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ebay.co.u k%252Fitm%252FNew-Fish-Aquarium-Tank-Fresh-Sea-Wather-FILTER-200L-H-%252F390321740353%3B500%3B500 και σιποραξ. Επίσης αγόρασα και ένα νερόφιδο και 3 guppy.
πήρες μεγαλύτερο ενυδρείο?
Δυστυχώς σήμερα που έψαχνα σε pet shop βρήκα κάποια 60 λτ αλλά τα είχαν 120 ε οπότε δεν πήρα...Μόλις τώρα έβαλα αγγελία και ψάχνω μεταχειρισμένο.
δες στις αγγελιες..πωλουνται 2 60λιτρα
Χρηστος Ζ.
09-02-13, 00:55
το νεροφιδο τι ειναι?
Δεν βρήκα ακόμα τι είναι... Μοιάζει πολύ με χέλι αλλά δεν έχω βρει περισσότερα για το είδος του...Μια από αυτές τις μέρες θα κόψω τζάμι για να φτιάξω DIY 66 λτ ενυδρείο και να βάλω μέσα τα ψαράκια μου και αν έχει γίνει κάτι και έχουν πεθάνει τα guppy μου :( θα βάλω Κιχλίδες.
θα σου έλεγα να σκεφτείς καλά πριν κάνεις οτιδήποτε.
είχες τα ψαράκια πέθαναν λόγω του χώρου, έμεινε ένα, είπαμε να κοιτάξεις για μεγαλύτερο χώρο, χάλασε το φίλτρο, πήρες φίλτρο και άλλα ψάρια και το χέλι. είδες εδώ το χέλι του φίλου μας? θέλει 1000 λίτρα όταν μεγαλώσει.
ξόδεψες τα λεφτά για καινούργιο φίλτρο ενώ με λίγα ακόμα θα έπαιρνες και μεταχειρισμένο ενυδρείο μετά του φίλτρου του.
τώρα σκέφτεσαι να το φτιάξεις μόνος σου. αν διαβάσεις, μεγάλοι άντρες μάστορες, παίρνουν χίλιες συμβουλές και γνώμες για να το κάνουν μόνοι τους.
δεν είναι εύκολο και υπάρχει περίπτωση να σου στοιχίσει περισσότερο.
κρίμα είναι τα ζωντανά να πεθαίνουν, ενώ ξέρουμε πως δεν γίνεται να ζήσουν εκεί μέσα.
μην στεναχωρεθείς μ αυτά που σου λέω, όλους μας πιάνει ο ενθουσιασμός και κάνουμε επιπολαιότητες γι αυτό έχουμε την πείρα να σε συμβουλεύσουμε όχι επειδή είμαστε τέλοιοι.
χτες βγήκε κι άλλη αγγελία στο φόρουμ και σήμερα νομίζω, ψάξε λίγο, τακτοποίησε αυτά που έχεις κι αν έχεις το μεράκι φτιάξε ένα για την εμπειρία και βάλε άλλα ψαράκια αργότερα.
αν χρειαστείς κάτι άλλο, πες το
harris samos
09-02-13, 14:40
φιλε μαλλον τα εχεις κανει λιγο σαλατα
τσαμπα αγορασες φιλτρο και τσαμπα αγορασες ψαρια
σε 15 λιτρα θα ειναι πολυ καιρο
μια και για να κολλησεις ενυδρειο και να πετυχει θα το κανεις 2 -3 φορες
ακου κοστολογιο τωρα για να σκεφτης να παρεις ετοιμο
τζαμια 25- 30 ευρο τουλαχιστον 5 ρι
σιλικονες θες αμεσος 2-3 αλλα 20 ευρο
λαμπες μπαλαστ καλωδια αλλα 30
φιλτρο γιατι αυτο που εχεις ειναι μικρο βαζω 20
θερμοστατη αλλα 15
χαλικι φυτα κλπ κλπ δε στα μετραω αυτα
και θα δωσεις τοσα λευτα και δε θα ξερεις και αμα σου πετυχει και αν δε σου πετυχει βαλε αλλα 20 ευρω να παρεις ξυραφια ασετον για να το καθαρησεις και παλι απο την αρχη
τωρα στο θεμα ψαρια το χελι ειναι κρiμα να μeινει σε τετειο ενυδρειο υποπτευομε οτι ειναι το l_XHWvJ0_Uc
φιλε μια συμβουλη αλλαζε νερο καθε 2 μερες σε σωστη θερμοκρασια και προετημασμενο με αντιχλωριο αλλιως θα τα στειλεις και αυτα στη μεγαλη λιμνη του αγιου πετρου στον παραδεισο
Το χέλι δεν είναι αυτό...Είναι ποιο μικρό το δικό μου,έχει χρώμα γεωσκώληκα και δεν μεγαλώνει άλλο οπότε δεν έχει πρόβλημα...Και όσο για το ενυδρείο θα το φτιάξω μάλλον αυτήν την βδομάδα (μάλλον από Τρίτη)και θα σας ανεβάσω φωτογραφίες να δείτε πως όλα πήγαν μια χαρά.
harris samos
09-02-13, 15:54
αυτο εχει μεγεθος 5 εκ ειναι ποιο μικρο αποκλιεται βαλε φωτο να το δουμε
-------------------------
http://www.google.gr/imgres?safe=off&client=firefox-a&hs=zXr&sa=X&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1680&bih=920&tbm=isch&tbnid=oz4U2YR2-UnL2M:&imgrefurl=http://www.amazingamazon.com.au/freshwater-eels.html&docid=EAAJXQsZlpWF0M&imgurl=http://www.amazingamazon.com.au/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/r/freshwater_eels.jpg&w=1600&h=1200&ei=XlQWUbXxKorhtQbV84H4BQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:69,s:0,i:295&iact=rc&dur=2093&sig=103394418954229295229&page=3&tbnh=177&tbnw=244&start=54&ndsp=31&tx=135&ty=106
http://www.google.gr/imgres?start=150&safe=off&client=firefox-a&hs=WYr&sa=X&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1680&bih=920&tbm=isch&tbnid=JoXi6o-583y5qM:&imgrefurl=http://mumbai.olx.in/looking-for-freshwater-eel-s-iid-156696664&docid=e1R2XFcTNUFuWM&imgurl=http://images01.olx.in/ui/11/70/64/1294915069_156696664_1-Looking-for-Freshwater-Eels-Borivaliwest.jpg&w=625&h=417&ei=f1QWUf7pGYnrswa5_oEI&zoom=1&ved=1t:3588,r:58,s:100,i:178&iact=rc&dur=2201&sig=103394418954229295229&page=6&tbnh=153&tbnw=241&ndsp=34&tx=124&ty=49
μοιαζει με καποιο απο αυτα ?:confused:
Δυστυχώς όχι θα ανεβάσω φωτογραφίες
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες του νερόφιδου,των ψαριών και του εξοπλισμού μου.
harris samos
09-02-13, 18:59
γιατι εχει μπαταρει ???? δεν ειναι καλο αυτο τα χελια παντος να ξερεις θελουν τρυπα να κριβοντε και αμμο για να μη τραυματιζοντε
beeromixalhs
09-02-13, 19:01
πόσους βαθμούς θερμοκρασία έχεις μέσα στο ενυδρείο???
harris samos
09-02-13, 19:25
τι φαρμακα ειναι αυτα που εχεισ εκει ?
QqWiKXiitXo:D
Δεν έχει μπατάρει έτσι φαίνεται επειδή είναι πολύ κοντά..Τρύπα του έχω για να κρύβεται και η θερμοκρασία είναι 20-22 βαθμούς.Αυτά τα φάρμακα είναι για την βελτίωση του νερού από χλώριο κ.α
δεν μου μοιαζει με kuhli,αλλα μπορει και να κανω λαθος απτη φωτο.αν ειναι kuhli,θελουνε ομαδα,περισσοτερα λιτρα,αμμο και γενικως καλυτερα στημενο ενυδρειο.
αν δεν ειναι kuhli,μαλον θα μεγαλωνει αρκετα και θαναι ακαταλληλο για τα λιτρα σου.αναλογα το ειδος μπορει να κινδυνευουν και τα αλλα ψαρια που εχεις μεσα.
οπως και ναχει κακως το αγορασες,ειδικα αφου δεν ξερεις καν τι ειναι.σου προτεινω να ξεκινησεις διαβασμα εδω μεσα,να πας τα ψαρια πισω,να αγορασεις ενα κανονικο ενυδρειο με εξοπλισμο και αφου το στρωσεις, να ξεκινησεις απτην αρχη.
το ενυδρειο σου ειναι ακαταλληλο για οτιδηποτε εκτος απο σαλιγκαρια.η παρε κανονικο ενυδρειο 60 λιτρα τουλαχιστον,η παρε δοχειο απτο ικεα και βαλε μεσα στρωμενο φιλτρο μεχρι να μπορεσεις να παρεις ενυδρειο.
αν θες σωνει και καλα 15λιτρο,βαλε να μεγαλωσεις αρτεμια εκει μεσα η κανενα σαλιγκαρι.δεν ειναι απαραιτητο ναχεις ψαρια.
harris samos
09-02-13, 20:31
Δεν έχει μπατάρει έτσι φαίνεται επειδή είναι πολύ κοντά..Τρύπα του έχω για να κρύβεται και η θερμοκρασία είναι 20-22 βαθμούς.Αυτά τα φάρμακα είναι για την βελτίωση του νερού από χλώριο κ.α για αρχη ανεβασε στουσ 26 τη θερμοκρασια
ποια φαρμακα ειναι τα ονοματα τους θελω :rolleyes:
το εκτοζον ειναι αντιπαρασητικο για ποιο λογο το εχεις ??????
το λυπαμαι τοσο πολυ το κακομοιρο...
εσενα εαν σε εβαζαν σε ενα wc να ζησεις και να σερνεσαι ολη μερα πανω σε κοφτερα βραχια,θα σου αρεσε?:(
Όπως έχω πει σήμερα πάνω από 3 φορές αυτήν την βδομάδα μάλλον θα πάρω τα τζάμια για το DIY 60 λτ και θα βολευτούν.Το ένα φάρμακο είναι αυτό: http://www.sera.de/gr/pages/sera-produktwelt/in_category/1807/product/-05e2e1c283.html και το άλλο είναι αυτό:http://www.sera.de/gr/pages/sera-produktwelt/in_category/1595/product/-f02c6e654a.html διάβασε τι κάνουν είναι πολύ καλά φάρμακα.
για εξηγησε μου τοτε,για ποιο λογο δεν περιμενες πρωτα να φτιαξεις το ενυδρειο και μετα να τα αγορασεις???
εσενα θα σε καλυπτε να ζεις ετσι και να σου λενε,"ετοιμαζω νεο χωρο,το ψαχνω ,οπου να ναι αργα η γρηγορα μαλλον θα βολευτεις"???:smt013:smt013
μα δεν είναι απλά σε στενό χώρο τα ψαράκια αυτά, καίγονται από την αμμωνία των αποβλήτων τους, δεν μπορούν ν ανασάνουν
harris samos
09-02-13, 21:51
Όπως έχω πει σήμερα πάνω από 3 φορές αυτήν την βδομάδα μάλλον θα πάρω τα τζάμια για το DIY 60 λτ και θα βολευτούν.Το ένα φάρμακο είναι αυτό: http://www.sera.de/gr/pages/sera-produktwelt/in_category/1807/product/-05e2e1c283.html και το άλλο είναι αυτό:http://www.sera.de/gr/pages/sera-produktwelt/in_category/1595/product/-f02c6e654a.html διάβασε τι κάνουν είναι πολύ καλά φάρμακα.
ειμαι κατα τον φαρμακων και ειμαι ηπερ του καθαρου νερου
http://www.sera.de/gr/pages/sera-produktwelt/in_category/1807/product/-05e2e1c283.html ειναι ενα ζουμι αχρηστο που στο πασαρε ο πετσοπας για να πουλησει οπως και το εκτοζων
εγω σου εδωσα κοστολογιο ποσο θα σου κοστησει το ενυδρειο το diy και για τοσα λιγα λιτρα δε θα εκανα καν τον κοπο αφου βρωμοπουλιουντε τα ετοιμα να ηθελες πολλα λιτρα 500+ ναι το diy συμφερει το ξερω γιατι φτιαχνω :smt102 αλλα για μικρο απαπα
θες διαβασμα ξεκινα να καταλαβεις τα υπομνηματα στην κατηγορια τον αρχαριων για να μη σε δουλευουν ουτε οι πετσοπαδες και να πετας λεφτα τσαμπα ουτε να ταλαιπορεις τα ζωντανα σου
βρες αμεσα ενυδρειο αυτο δεν ειναι ενυδρειο ειναι καρμανιολα με τοσα λιγα λιτρα στα χερια αρχαριου ειναι φωνικο οπλο
και ψαξε καποιον που μενει κοντα σου να σου δοσει μπολι να μπολιασεις το ενυδρειο σου μπας και σωσουμε κανα ζωντανο
και οπως ειπαμε θερμοκρασια στουσ 26 ! εχεις καμια απορια
και επιδει ουτε παλι θα με ακουσεις παρε αυτη τη σελιδα να σου πει ποσο θα κοψεις τα τζαμια http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Όταν πήρα τα ψάρια δεν ήξερα σίγουρα πως θα φτιάξω ενυδρείο η πως θα πάρω μεγαλύτερο οπότε τα αγόρασα...Τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι :sad: Αυτή τη σελίδα που μου έστειλες την ξέρω και από αυτήν πήρα τα μέτρα για το ενυδρείο 55χ35χ34 Μ-Π-Υ 66 λύτρα.
Όταν πήρα τα ψάρια δεν ήξερα σίγουρα πως θα φτιάξω ενυδρείο η πως θα πάρω μεγαλύτερο οπότε τα αγόρασα........τα ψαρια δεν επρεπε να τα αγορασεις γιατι οπως σου εχουν ολοι πει ειναι ακαταληλο για οποιοδηποτε ζωντανο εκτος απο σαλιγκαρι... επισης στο pet πηγες για φιλτρο οποτε το φιλτρο σου ειναι αστρωτο και το ξερες...Τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι ..... μπορεις να τα πας πισω στο πετ να στα κρατησει μεχρι να φτιαξεις σωστο ενυδρειο:sad: Αυτή τη σελίδα που μου έστειλες την ξέρω και από αυτήν πήρα τα μέτρα για το ενυδρείο 55χ35χ34 Μ-Π-Υ 66 λύτρα.
:smt102
οτι να ναι.......:smt035:smt035
harris samos
09-02-13, 22:30
κανε 40 το υψος αν σε περνει και βαλε το safe στο 2,6 για να σου βγαλει μετρα για 5 ρι τζαμι να βγει 77 λιτρα
40*55 2
40*34 2
55*35 1
αυτα ειναι τα τζαμια τωρα κοντρες μονο τελαρομα κατω περιμετρικα και ενα πανω με 5 ρι παλι 4-5 εκ φαρδος και εισαι οκ αν δε χανει με αυτα τα τζαμια δεν ανοιγει με τιποτα :rolleyes:
ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ
ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ !!
ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ???
κανε 40 το υψος αν σε περνει και βαλε το safe στο 2,6 για να σου βγαλει μετρα για 5 ρι τζαμι να βγει 77 λιτρα
40*55 2
40*34 2
55*35 1
αυτα ειναι τα τζαμια τωρα κοντρες μονο τελαρομα κατω περιμετρικα και ενα πανω με 5 ρι παλι 4-5 εκ φαρδος και εισαι οκ αν δε χανει με αυτα τα τζαμια δεν ανοιγει με τιποτα :rolleyes:
ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ
ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ !!
ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ???
φανταζομαι δεν το λες σε μενα μιας και δεν εκραξα κανεναν... απλα του γραφω να παει τα ψαρια πισω στο πετ μιας και ηδη εχει αρκετες απωλειες...
harris samos
09-02-13, 22:40
ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ 5 ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
φταίει και το μαγαζί, τον έχει βάλει σε μια διαδικασία, ψάρια, φάρμακα, κι άλλα ψάρια, νέο φίλτρο (αυτό το φίλτρο θα κάνει για το μεγαλύτερο ενυδρείο?). έχει χαλάσει ένα κόσμο λεφτά που θα έπαιρνε απ την αρχή ένα 60άρι και θα το χαιρόταν τώρα, αντί να αγχώνεται.
τέλος πάντων, Έκτωρ αφού σε βοηθάει ο Χάρης μην φοβάσαι τίποτα
ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ 5 ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Οκ λοιπον... τη θερμοκρασία καλυτερα να την αφήσει ως εχει , αντε να την τσιμπήσει 1βαθμο μιας και η τοξικοτητα της αμωνιας ειναι συναρτηση της θερμοκρασιας και του ph ,τα γκαπυ και τα κουλι λοουτς ζουνε κατωτατη θερμοκρασια 23 οποτε καλα ειναι. Το ph στο ηρακλειο ειναιγυρω στο 7, 5 νομιζω, το φιλτρο του ειναι αστρωτο οποτε το να ανεβασει θερμοκρασια ειναι επικυνδηνο και θα στρεσαρει και τα ψάρια τζάμπα :D
harris samos
10-02-13, 15:31
καλο ειναι να αλλαζει ενα 20 -30 % καθημερηνα καθαρο νερο με αντιχλοριο στην ιδια θερμοκρασια χωρις να πλενει σφουγκαρια φιλτρα κλπ σιγα σιγα θα το αδιαζεις σιγα θα το γεμηζεις θερμοκρασια στους 26 γιατι εκει που το εχεις ο μεταβολισμος τους εχει ποιασει πατο
5 λιτρακια καθε μερα δεν ειναι κοπος μεχρι να βρεις να μπολιασεις τουλαχιστον
μην κανεις σκουπα βυθου ομως μονο νερακι αλλαζε
και προσεχε στης αλλαγες ολες οι μπριζες να ειναι εκτος ρευματος
και να μην ανακατεβεισ χαλικια κλπ οσο μπορεις μη βαζεις χερια μεσα στο ενυδρειο δε φανταζεσε τη κουβαλανε τα χερια μας πανω :rolleyes:
Σκούπα βυθού κάνω υποχρεωτικά γιατί τα ποιο πολλά πάνε στον πάτο και όχι στο φίλτρο.Αυτό το ενυδρείο είναι καλό;Δηλαδή αξίζει να το πάρω; http://www.agroktima-oropou.gr/en/ilektroniko-katastima/enudreia/plires-enudreio-glukou-nerou-sera-60-lt.html
το βρίσκω ακριβό, αν και δεν ψάχνω σ αυτή την φάση και δεν γνωρίζω τι γίνεται στην αγορά. περίμενε να σου πουν κι άλλοι, θα έλεγα οτι μπορείς να βρεις γύρω από το 100ρικο -125ευρώ, κάπου εκεί.
Αυτό που έδειξα παραπάνω μου το δίνουν 70 ευρό μεταχειρισμένο.
harris samos
10-02-13, 22:49
παντος καινουριο ειναι πανακριβο 250 ευρο 60 λιτρο απο χρυσο ειναι
ψαξε στισ αγγελιες εχει καλες φασεις
Δεν τις πολυ εμπιστεύομαι τις αγγελίες γιατί δεν ξέρω πως θα είναι το ενυδρείο (αν θα έχει γρατσουνιές, ρωγμές κ.α) η αν είναι κανένα ηλεκτρικό καμένο οπότε τα αποφεύγω.
harris samos
10-02-13, 23:10
εδω μεσα δεν εχει τετεια ;)
Αυτό που έδειξα παραπάνω μου το δίνουν 70 ευρό μεταχειρισμένο.
70 ευρώ με το φίλτρο? πάντως καλή τιμή είναι. τσέκαρέ το με νερό όταν πας να το δεις μήπως έχει καμμιά διαρροή, βάλτο στο ρεύμα να δεις τα φώτα αν δουλεύουν καθώς και το φίλτρο και πάρτο
αν ειναι σε καλη κατασταση μπορεις να το παρεις,δεν ειναι ασχημο ενυδρειο.εχε ομως υποψιν οτι οι διαστασεις του και το σχημα του μπορει να σε περιορισουν αργοτερα αν θελησεις να αλλαξεις ψαρια και να βαλεις καποιο ειδος που θελει μεγαλυτερο μηκος η διαφορετικο στησιμο του ενυδρειου.
αν σου αρεσει ομως(η τιμη καλη μου ακουγεται)μην σε αποτρεψει αυτο.κοιταξε το μην εχει γρατσουνιες,κοιτα τις σιλικονες του στις ενωσεις μην ειναι ξερες,και κοιτα και τον εξοπλισμο του αν λειτουργει και μην λειπει τιποτα και αν σου αρεσει παρτο.
μπορεις ομως σιγουρα στα ιδια λεφτα να βρεις ορθογωνιο ενυδρειο με εξοπλισμο.ειτε μεταχειρισμενο απο εδω μεσα σε καλη κατασταση,η ακομα και καινουριο.ψαξιμο θελει.το δικο μου το juwel rekord 600 το ειχα παρει σε προσφορα 80 ευρω.αν ψαξεις θα βρεις.αν ο κυβος σε βολευει,κανε ενα τηλεφωνο και στο animal station στον νινταλ μηπως εχει ξεμεινει κανενα εκθεσιακο.ειχα παρει ενα 70λιτρο (σχεδον) με φιλτρο και θερμαντηρα 50 ευρω.μια χαρα ενυδρειακι ητανε,μονο που δεν ειχε φωτισμο.(αν υπαρχει κανενα ακομα).
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.