Επιστροφή στο Forum : 3000 λιτρα
ikaria_jim
01-02-13, 15:16
εχω στο μυαλο μου κατι δυσκολο, αλλα....
στο σπιτι μου υπαρχει ενα μεγαλο σαλονι...μου μπηκε λοιπον η ιδεα να φταξω ενα ενυδρειο 300 επι 100 επι 100...3000λιτρα...και...iwagumi...αλλα ετσι οπως το φαντοζομαι...3 iwagumi...δλδ 3 μεγαλες seiryu stone και διπλα οι μικρες...πως το βλεπετε σαν ιδεα...?
Vangelis21
01-02-13, 15:30
σε τι θεση θα ειναι? θα ακουμπαει σε τοιχους η στη μεση του σαλονιου?
ikaria_jim
01-02-13, 15:31
οχι...δεν θα ειναι πλατη...καπου στην μεση...
Vangelis21
01-02-13, 15:34
ωραια γιατι το πρωτο που εχεις να σκεφτεις με αυτες τις διαστασεις ειναι οτι οποτε θες να καθαριζεις, να βγαζεις η να βαζεις κατι μεσα κτλ θα πρεπει να εχεις προσβαση απο γυρω γυρω.
Απο κει και περα, αν εχεις τα λεφτα, τις αντοχες και τον χωρο, καντο.
ποσα τμ ειναι το σαλονι σου ρε θηριο και εχεις τετοιο χωρο ?
3 τόνους + βάρος στην μέση? Μήπως πεθύμησες τους γείτονες σου? Χιούμορ κάνω.
Κάνε πρώτα μια μελέτη αν αντέχει το βάρος και μετά προχώρα το.
iwagumi...
πρώτα ξεκίνα απο το φωτισμό που θα χρειαστείς ..που για iwagumi για μένα ειναι το ελάχιστο 1 metal halide λαμπα και αλλες 5 t5 (για αυτο το μηκος και αυτα τα λιτρα.....φυσικα να λάβεις υπόψιν σου το υπόστρωμα,και το διοξείδιο....
καλη αρχη
ψαξε το καλα εαν ειναι ασφαλες για την πλακα,τοσο βαρος στην μεση του σαλονιου.
ikaria_jim
01-02-13, 15:40
να τα καθαρισω θα ειναι ευκολο...απο ολες τις πλευρες θα μπορω...ειναι πολυ μεγαλο το σαλονι....αλλα 10 τετοια λογικα μπορω να βαλω...απο αποψη iwagumi....αυτο που ειπα?για περιπου 3 σε ενα...ετσι οπως το φανταζομαι?
-------------------------
3 τόνους + βάρος στην μέση? Μήπως πεθύμησες τους γείτονες σου? Χιούμορ κάνω.
Κάνε πρώτα μια μελέτη αν αντέχει το βάρος και μετά προχώρα το.
θα μπει διπλα απο μια κολωνα....μεγαλη....
τα λευτα που θα παει σιγουρα θα ειναι πολλαααααααα........αυτο δεν θελω να το σκευτομαι ακομα....πρωτα θελω την ιδεα...
Vangelis21
01-02-13, 15:42
να τα καθαρισω θα ειναι ευκολο...απο ολες τις πλευρες θα μπορω...ειναι πολυ μεγαλο το σαλονι....αλλα 10 τετοια λογικα μπορω να βαλω...απο αποψη iwagumi....αυτο που ειπα?για περιπου 3 σε ενα...ετσι οπως το φανταζομαι?
και παλι πραγματικα εκπλησσομαι! Μιλαμε για ενα ενυδρειο 3τμ. Γνωμη μου απλα, αλλα αν το σαλονι δεν ειναι 45+τμ εγω δε θα το κανα
μωρε ξεκινα πρωτα απο την μελετη σου λεωωωω:rolleyes:
δεν ειναι καθολου αστειο οπως καταλαβαινεις.
και παλι πραγματικα εκπλησσομαι! Μιλαμε για ενα ενυδρειο 3τμ. Γνωμη μου απλα, αλλα αν το σαλονι δεν ειναι 45+τμ εγω δε θα το κανα
και τοσο μεγαλο σου φαινεται ενα σαλονι 45 τετραγωνικα?
το δικο μου ειναι τοσα,που εχω ενα απλο τριαρακι σπιτι 90 τετραγωνικων:D
ikaria_jim
01-02-13, 15:44
σιγουρα θα κανω μελετη....ειναι εδω και ο μηχανικος που το εφτιαξε...αλλα ειναι πολυ μεγαλο...και συν οτι απο κατω ειναι μια μεγαλη αποθηκη...που μπορω για πλακα να βαλω κολωνα..
αφού έχεις χώρο και μηχανικό για την στατική μελέτη γιατί δεν σκέφτεσαι μια λίμνη εσωτερικού χώρου?
σιγουρα θα κανω μελετη....ειναι εδω και ο μηχανικος που το εφτιαξε...αλλα ειναι πολυ μεγαλο...και συν οτι απο κατω ειναι μια μεγαλη αποθηκη...που μπορω για πλακα να βαλω κολωνα..
ενταξει,ειναι πολυ μεγαλο,το εμπεδωσαμε :D,αλλα αυτο εχει να κανει με το αν χωραει το ενυδρειο και εαν ειναι καλαισθητο ενα τοσο μεγαλο ενυδρειο στον χωρο,και ειναι καθαρα υποκειμενικη κατασταση.
δεν ειναι να κανει με την στατικοτητα σε σχεση με το ενυδρειο,το αν ειναι πολυ μεγαλο το σαλονι σου ,ισα ισα ,αλλα ας στα πει αυτα ο μηχανικος.
Vangelis21
01-02-13, 16:11
μωρε ξεκινα πρωτα απο την μελετη σου λεωωωω:rolleyes:
δεν ειναι καθολου αστειο οπως καταλαβαινεις.
και τοσο μεγαλο σου φαινεται ενα σαλονι 45 τετραγωνικα?
το δικο μου ειναι τοσα,που εχω ενα απλο τριαρακι σπιτι 90 τετραγωνικων:D
ε φιλε μου δεν ειμαστε ολοι τοσο τυχεροι! ειδικα σε μεγαλες πολεις εγω μεγαλυτερο απο 30τμ δεν εχω δει
ikaria_jim
01-02-13, 16:15
δεν μου αρεσουν οι λιμνες....θελω να φτιαξω ενα μεγαλο ενυδρειο που να το απολαμβανω.....να ειναι οραιο και να γουσταρω...να πινω τον καφε μου διπλα του....και μενω στην ικαρια....το σπιτι ειναι παρα πολυ μεγαλο....
thanasis76
01-02-13, 16:16
οπως πολυ καλα σου ειπαν τα παιδια, ξεκινα πρωτα απο τον μηχανικο σου, γιατι δεν εισαι καν ισογειο οποτε πρεπει να δεις αν αντεχει το κτηριο ενα τετοιο μονιμο βαρος. μην υπολογιζεις 3000 που θα ειναι το νερο.. στην ξεφτιλα το ενυδρειο θα επιβαρυνει την πλακα κατα 5 τονους.
αν σου πει οκ ο μηχανικος, παρε μια τιμη για τζαμια...
αν αντεξεις και την τιμη που θα ακουσεις συνεχισε με τον υπολοιπο εξοπλησμο... αν περασεις κι απο εκει οικονομικα, τοτε να συζητησουμε τι μπορεις να κανεις....:D:D:D
στα λεω ολα αυτα γιατι ισως δεν εχεις υπολογισει οτι δεν σε φτανουν 15.000 ευρω χωρις καν να το μελετησω....
και χωρις να βαλω το κοστος της συντηρησης που θα θελει.....
ikaria_jim
01-02-13, 16:19
μμμμμμ...οπως ειπα και πριν το κοστος απλα το φανταζομαι και ναι τα 15.000 τα βλεπω.....και ολα τα υπολοιπα σωστα....κανενας ομως δεν εχει πει την αποψη του για το iwagumi....και ετσι οπως το βλεπω....
μα βρε θαναση..ειναι παρα πολυ μεγαλο! :D
θελεις iwagumi και μονο ? δεν σκεφτεσαι τιποτα αλλο ??
thanasis76
01-02-13, 16:24
μμμμμμ...οπως ειπα και πριν το κοστος απλα το φανταζομαι και ναι τα 15.000 τα βλεπω.....και ολα τα υπολοιπα σωστα....κανενας ομως δεν εχει πει την αποψη του για το iwagumi....και ετσι οπως το βλεπω....
δηλαδη τωρα θα μας πεις οτι επιδη κανεις δεν σου εχει πει την αποψη του, θα το ακυρωσεις...??? και οχι για ολαααααααα τα αλλα που πρεπει να σκεφτεις??? μενεις μονος στο σπιτι?? με γονεις...???
ikaria_jim
01-02-13, 16:29
οχι δεν αλλαζω γνωμη....απλα αποψεις ακουω...και θελω να μαθω για τα παντα...δεν ειναι μεγαλο στο σαλονι...εχω μετρησει το μερος και δεν πιστευω οτι θα διχνει μεγαλο....αν ηταν πιο μικρος πιστευω πως ναι...θα ηταν υπερβολικο....το iwagumi μου αρεσει παρα πολυ...και νομιζω οτι αφου θα το βλεπεις απο ολες τις πλευρες...θα ειναι πιο ωραιο...ασε που δεν θελω να μπλεξω και με πολλα φυτα....ενα καλο γρασιδι.....
Vangelis21
01-02-13, 16:34
Αν εχεις τοσα φραγκα πας κατευθειαν για το ωραιοτερο ενυδρειο του κοσμου που φυσικα ειναι το θαλασσινο
15000 ειπαμε θελει να δωσει,οχι 50000 :D
Vangelis21
01-02-13, 16:39
15000 ειπαμε θελει να δωσει,οχι 50000 :D
μια χαρα θαλασσινο θα φτιαξει με 15000 μη γελιομαστε! το πολυ πολυ ας μην το κανει 3 τονους αλλα 1-2. Τι συγκρινουμε τωρα! να το απολαμβανει θελει, υπαρχει μεγαλυτερη απολαυση?
ikaria_jim
01-02-13, 16:39
χμμμ....κοιτα...δεν εχω καμια ιδεα για θαλασσινα....αλλα καμια ομως....δεν νομιζω οτι θα το ηθελα κιολας....τροπικα μου αρεσουν....και για να ξεκαθαρισω κατι...το θεμα λευτα....δεν εχω...και ειναι πολλα....αυτα που θα θελω...απλα εδω τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα απο οτι στην αθηνα πχ..τους ξερεις και σε ξερουν ολοι....παντα οποτε αγοραζω κατι δεν παιζει να τα δωσω στο χερι...λιγα λιγα η μετα απο καποιο διαστημα....κανενας δεν χανει απο κανενα...
βιοτοπο cichla ocellaris!!!!!!!!!!! :D
ikaria_jim
01-02-13, 16:53
μου αρεσει που μου βαζετε νεες ιδεες...
thanasis76
01-02-13, 17:01
ιδεες πολλες!!!! αλλα αυτα πεφτουν μετα... ξεκινα την κατασκευη και συζηταμε... μπορεις να κανεις τρελα πραγματα εκει μεσα...
οσο για τα χρηματα κι εγω για τα χρηματα κι εγω σε νησι μενω αλλα δεν ειναι οπως τα λες ιδικα την εποχη αυτη...
εχεις σκεφτει τι παχος τζαμιου χρειαζεσαι και ποσο θα κοστισει στον τοπικο τζαμα να στα φερει... ( κοστος μεταφορασ τεραστιο. οσο και το παχος που θελεις..... :D:D:D
Αυτό μου θυμίζει λίγο ένα ''πείραμα'' ενυδροπονείας με το οποίο ασχολήθηκα. Εκαί παιζουν πολλά λίτρα και μεγάλη ιχθυοφόρτηση.
3 κυβικά νερό θα πρέπει να κάνουν ένα κύκλο για να φιλτράρονται. Δηλαδή η διαδρομή ενυδρείο>φίλτρο>ενυδρείο.
Ανάλογα με το πόσα ψάρια θα βάλεις μέσα πρέπει να έχεις και τα κατάληλλα φίλτρα. Και δεν ξέρω και για τις αλλαγές νερού τι πρέπει να γίνει.
Θέλω να πω ότι ίσως πρέπει να συνυπολογίσεις και τη κατασκευή φιλτραρίσματος κάτι σαν σαμπ και το χώρο που θα καταλαμβάνει και που θα στηθεί.
ikaria_jim
01-02-13, 17:05
μα δεν λεω οτι δεν θα παει πολλα λευτα.....ενα παραδειγμα....φτιαχνω αυτες τις μερες ενα 250λ....και μου ειπε ο φιλος μου που θα το φτιαξει<τζαμας>....θα το φτιαξουμε θα το βαλεις ειναι κομπλε και μετα τα λεμε....λιγα λιγα....φυσικα δεν ειναι το ιδιο με ενα τοσο μεγαλο...αλλα θα εχω μαζεψει καποια και θα γινει η δουλεια.....δεν με απασχολει τοσο αυτο....τουλαχιστον τωρα...μετα δεν ξερω....αλλα πρωτα θελω να μαθω για τα υπολοιπα που μου ειπατε...
thanasis76
01-02-13, 17:09
οταν θα εισαι ετοιμος, απο μηχανικο, απο μελετη κατασκευης, μελετη φιλτραρισματος, μελετη φωτισμου, και οικονομικη μελετη.... εγω θα σου δωσω και τις ιδεες μου για το ενυδρειο...
μαλλον δεν εχεις σκεφτει οτι χρειαζεσαι γυρο στους 3 ποντους τζαμι... και ποσο κοστιζει... και ποσο βαρος εχει... :confused::confused::confused::confused:
ikaria_jim
01-02-13, 17:12
Αυτό μου θυμίζει λίγο ένα ''πείραμα'' ενυδροπονείας με το οποίο ασχολήθηκα. Εκαί παιζουν πολλά λίτρα και μεγάλη ιχθυοφόρτηση.
3 κυβικά νερό θα πρέπει να κάνουν ένα κύκλο για να φιλτράρονται. Δηλαδή η διαδρομή ενυδρείο>φίλτρο>ενυδρείο.
Ανάλογα με το πόσα ψάρια θα βάλεις μέσα πρέπει να έχεις και τα κατάληλλα φίλτρα. Και δεν ξέρω και για τις αλλαγές νερού τι πρέπει να γίνει.
Θέλω να πω ότι ίσως πρέπει να συνυπολογίσεις και τη κατασκευή φιλτραρίσματος κάτι σαν σαμπ και το χώρο που θα καταλαμβάνει και που θα στηθεί.
τωρα το sump η εξωτερικο θα το δω...δεν ξερω....μπορει 2 με 3 μεγαλα εξωτερικα....αλλα δεν ξερω...αν κανω sump πρεπει να δω που και πως.....για τις αλλαγες κατι εχω στο μυαλο μου....μια δεξαμενη του κιβ....απο κατω στην αποθηκη που ειπα....και με μια μεγαλη αντλια πανω....αλλα και αυτο απλα το φανταζομαι....
οταν θα εισαι ετοιμος, απο μηχανικο, απο μελετη κατασκευης, μελετη φιλτραρισματος, μελετη φωτισμου, και οικονομικη μελετη.... εγω θα σου δωσω και τις ιδεες μου για το ενυδρειο...
μαλλον δεν εχεις σκεφτει οτι χρειαζεσαι γυρο στους 3 ποντους τζαμι... και ποσο κοστιζει... και ποσο βαρος εχει... :confused::confused::confused::confused:
εψαξα λιγο και για αυτα....θελω λιγο πανω απο 3 ποντους....το ποσο παει δεν το ξερω αλλα θα το μαθω και αυτο....και μπορει να χρειαστω και ενα πλαισιο....
stelios816
01-02-13, 17:16
μολις ακουσεις τιμη ανα m2 ελπιζω να μην σε βρει το εγγεφαλικο :D:D
ikaria_jim
01-02-13, 17:17
ε κοιτα 26 ειμαι....αμα αρχισουν τα εκγεφαλικα απο τωρα....δεν κανω δουλεια.....
thanasis76
01-02-13, 17:19
τωρα το sump η εξωτερικο θα το δω...δεν ξερω....μπορει 2 με 3 μεγαλα εξωτερικα....αλλα δεν ξερω...αν κανω sump πρεπει να δω που και πως.....για τις αλλαγες κατι εχω στο μυαλο μου....μια δεξαμενη του κιβ....απο κατω στην αποθηκη που ειπα....και με μια μεγαλη αντλια πανω....αλλα και αυτο απλα το φανταζομαι....
εψαξα λιγο και για αυτα....θελω λιγο πανω απο 3 ποντους....το ποσο παει δεν το ξερω αλλα θα το μαθω και αυτο....και μπορει να χρειαστω και ενα πλαισιο....
πλακα κανεις.... 3000 λιτρα σκεφτεσαι να τα φιλτραρεις με εξωτερικα φιλτρα????:smt096:smt096:smt096
φιλε δεν εχεις μελετησει τι χρειαζεται ενα τετοιο ενυδρειο!!!! δυστυχος...
οπως δεν φανταζεσαι ποσο εχουν τα τζαμια που χρειαζεσαι σε 3+ εκατ.
εχεις να κανεις πολλες μελετες ακομη και οταν υπολογισεις το κοστος θα μικρυνει κατα πολυ το ενυδρειο σου...
κατσε υπολογισε τα ολα και μετα ζητα ιδεες για το στησιμο... αυτο που θα επρεπε να κανεις ειναι να κανεις ενα θεμα και να ζητας να υπολογισεις μαζι με τα παιδια εδω τι χρειαζεται ενα τετοιο ενυδρειο και ποσο μπορει να κοστισει... η διακοσμιση ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολει....
αληθεια, μενεις μονος??? με τους γονεις σου??
βοηθα ρε Στελιο λιγο... δεν εχει φανταστει καν το κοστος της κατασκευης που θελει.... τζαμια, σιλικονες, φωτισμος, φιλτρο, αντλιες, αμμο, βαρος, αλλαγες νερου.... ΚΑΙ.... κοστος συντηρισης... ( Δ.Ε.Η )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ikaria_jim
01-02-13, 17:20
για να φτασεις στο φεγγαρι πρεπει πρωτα να εγκαταλειψεις τη γη.......
stelios816
01-02-13, 17:22
θαναση μου τα ονειρα δεν εβλαψαν ποτε κανεναν φιλε.θα ερθει η ωρα που θα καταλαβει μονος του ψαχνοντας λιγο παραπανω.;)
πάντως σαν ιδέα τα σπάει...
θα είναι απίστευτα όμορφο ένα iwagumi τέτοιου μέγεθος σε κεντρικό σημείο στο σαλόνι :cool:
τα υπόλοιπα στα είπαν παραπάνω :smt003
για να φτασεις στο φεγγαρι πρεπει πρωτα να εγκαταλειψεις τη γη.......
Houston, we've had a problem here...:D
ποσο εχει δηλαδη μονο το τζαμι,για πειτε ,μου εχετε κανει την περιεργεια ΝΑ με το συμπαθειο (οση το σαλονι του)
ikaria_jim
01-02-13, 17:25
ρε παιδια δεν ειμαι τρελος.....απλα ψαχνω....να μαθω θελω οπως ειπα....και καταλαβαινω οτι θα θελει πολλα....αλλα να μην σας αναπτηξω θεωριες ζωης....βαζεις ενα στοχο....σιγα σιγα κατι κανεις....μπορει αυτο που εχω στο μυαλο μου να ειναι δυσκολο αλλα καποια στιγμη μπορει και να γινει....λογικα εχω πολλα χρονια μπροστα μου...δεν ειπα οτι θελω να το κανω αυριο...γιατι σημερα δεν προλαβαινω...
και που θα στηρίξεις αυτό το βάρος των 4-5 τόνων? σε τι βάση? εγώ γι αυτό σου είπα για λίμνη γιατι ένα μεγάλο κομμάτι θα ήταν χτιστό και θα μπορούσεις να βάλεις και τζάμι σε κάποια ή κάποιες πλευρές. όλα βέβαια μετά απο μελετη. ψάξε στα θέματα των παιδιών με τα μεγάλα ενυδρεία και τις λίμνες να δεις τις προδιαγραφές. εκτός του βάρους και η πίεση τέτοιου όγκου νερού είναι μεγάλη. στην Ικαρία είστε και πάνω στο σεισμικό τόξο αν δεν κάνω λάθος. πρέπει να τσεκάρεις κι αυτή την παράμετρο.
δεν σε αποθαρρύνει κανείς απλά σε συμβουλεύουν όλοι για την μεθοδολογία ώστε να έχεις το ωραίο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να κουράζεσαι με συνεχείς ατυχίες και επιδιορθώσεις.
ikaria_jim
01-02-13, 17:27
ποσο εχει δηλαδη μονο το τζαμι,για πειτε ,μου εχετε κανει την περιεργεια ΝΑ με το συμπαθειο (οση το σαλονι του)
εισαι ωραιος........αχαχαχχαα....
πλακα κανεις.... 3000 λιτρα σκεφτεσαι να τα φιλτραρεις με εξωτερικα φιλτρα????:smt096:smt096:smt096
γιατί 5 fx5 δε φτάνουν :D
ikaria_jim
01-02-13, 17:31
και που θα στηρίξεις αυτό το βάρος των 4-5 τόνων? σε τι βάση? εγώ γι αυτό σου είπα για λίμνη γιατι ένα μεγάλο κομμάτι θα ήταν χτιστό και θα μπορούσεις να βάλεις και τζάμι σε κάποια ή κάποιες πλευρές. όλα βέβαια μετά απο μελετη. ψάξε στα θέματα των παιδιών με τα μεγάλα ενυδρεία και τις λίμνες να δεις τις προδιαγραφές. εκτός του βάρους και η πίεση τέτοιου όγκου νερού είναι μεγάλη. στην Ικαρία είστε και πάνω στο σεισμικό τόξο αν δεν κάνω λάθος. πρέπει να τσεκάρεις κι αυτή την παράμετρο.
δεν σε αποθαρρύνει κανείς απλά σε συμβουλεύουν όλοι για την μεθοδολογία ώστε να έχεις το ωραίο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να κουράζεσαι με συνεχείς ατυχίες και επιδιορθώσεις.
ραγες....αυτο ειναι το μονο ευκολο....η βαση ειναι ευκολη....εχω κανει πολλα πραγματα και για πιο πολυ βαρος με ραγες....ητα οπως τα λενε.....και οσο για τους σεισμους.....στην ικαρια αν ξερεις εχει ζεστα νερα....το ζεστο νερο ειναι αυτο που κανει το μερος να μην κουναει ποτε....εχω να δω σεισμο εδω απο παιδι....
thanasis76
01-02-13, 17:31
δεν ξερω ποσο ακριβως αλλα σιγουρα επιπλωνει ολο το μεγαλοοοο σαλωνι του απο την αρχη!!!!!:D:D:D
ikaria_jim
01-02-13, 17:32
ο ρε φιλε....5 fx5...γουσταρω....
thanasis76
01-02-13, 17:32
ρε παιδια δεν ειμαι τρελος.....απλα ψαχνω....να μαθω θελω οπως ειπα....και καταλαβαινω οτι θα θελει πολλα....αλλα να μην σας αναπτηξω θεωριες ζωης....βαζεις ενα στοχο....σιγα σιγα κατι κανεις....μπορει αυτο που εχω στο μυαλο μου να ειναι δυσκολο αλλα καποια στιγμη μπορει και να γινει....λογικα εχω πολλα χρονια μπροστα μου...δεν ειπα οτι θελω να το κανω αυριο...γιατι σημερα δεν προλαβαινω...
καλα κανεις και ψαχνεις, απλα ξεκινησες λαθος... ζητας να ψαξεις για την διακοσμιση οταν δεν εχεις ψαξει για τα βασικα...
δηλαδη θα ψαχνεις για τη σημαια που θα καρφωσεις στο φεγγαρι και δεν θα σε νοιαζει πως θα πας????
stelios816
01-02-13, 17:33
δεν ξερω ποσο ακριβως αλλα σιγουρα επιπλωνει ολο το μεγαλοοοο σαλωνι του απο την αρχη!!!!!:D:D:D
325ευρα m2 ειχε το 2010 τωρα δεν ξερω:D
thanasis76
01-02-13, 17:33
θεωρητικα ναι, πρακτικα οχι δεν φτανουν!!!!!:D:D:D
ikaria_jim
01-02-13, 17:34
για να απαντησω και στην ερωτηση αν μενω μονος.....τωρα οχι.... και η μαμα μου εχει βαλει 2 καθηστικα εκει....πολυ καναπε....θελω να τα βγαλω ολα....σε καρεκλα θα καθομαι αν ειναι να το κανω...
thanasis76
01-02-13, 17:35
325ευρα m2 ειχε το 2010 τωρα δεν ξερω:D
αυτη η τιμη ειναι τιμη αθηνας. και σιγουρα δεν ισχυει με τιποτα τωρα.
για να μεταφερεις αυτα τα τζαμια με καραβι σε νησι, κοστιζει πιο πολλα απο οτι το τζαμι... το περασα αυτο πριν κανα χρονο... :D:D:D
ikaria_jim
01-02-13, 17:36
καλα κανεις και ψαχνεις, απλα ξεκινησες λαθος... ζητας να ψαξεις για την διακοσμιση οταν δεν εχεις ψαξει για τα βασικα...
δηλαδη θα ψαχνεις για τη σημαια που θα καρφωσεις στο φεγγαρι και δεν θα σε νοιαζει πως θα πας????
ναι αλλα κριμα δεν ειναι να πας στο φεγγαρι και να μην εχεις σημαια..?
φιλε μου δεν με νοιαζει η διακοσμηση ακομα....απλα θελω να το κανω εικονα στο μυαλο μου...
thanasis76
01-02-13, 17:37
για να απαντησω και στην ερωτηση αν μενω μονος.....τωρα οχι.... και η μαμα μου εχει βαλει 2 καθηστικα εκει....πολυ καναπε....θελω να τα βγαλω ολα....σε καρεκλα θα καθομαι αν ειναι να το κανω...
αρα ξεκινας απο την μαμα σου, και την προετοιμαζεις και για τον λογαριασμο της δεη που θα της ερχετε....:D:D:D
αληθεια πως θα θερμανεις 3000 λιτρα????
φιλε μου δεν με νοιαζει η διακοσμηση ακομα....απλα θελω να το κανω εικονα στο μυαλο μου...
αν θελεις οικονα εικονα ειναι ευκολο!!!!!!!!!
http://www.google.gr/search?q=iwagumi+aquarium&hl=el&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=POELUf3RH-eG0AWVp4HoCg&ved=0CCgQsAQ&biw=1280&bih=681
stelios816
01-02-13, 17:38
αρα ξεκινας απο την μαμα σου, και την προετοιμαζεις και για τον λογαριασμο της δεη που θα της ερχετε....:D:D:D
αληθεια πως θα θερμανεις 3000 λιτρα????
ρε παλαβιαρη ολοκληρη πισινα εκανες εσυ και λες τον αλλο με τα μολις 3000 λιτρα του αχαχαχα:smt064:smt064
ikaria_jim
01-02-13, 17:40
αν παρεις δλδ κατι σαν το Eheim 2178 δεν κανεις δουλεια...?
..
ελα μωρε που αγχωνεσαι γι αυτο τωρα,θα σου στειλουμε εμεις μια με κουριερ,
στην αναγκη καρφωσε εκει ενα σωβρακο να κανεις τη δουλεια σου να μην εχεις αναγκη και κανεναν..χαχαχαχαχα!!:D:D:D
stelios816
01-02-13, 17:44
αν παρεις δλδ κατι σαν το Eheim 2178 δεν κανεις δουλεια...?
ναι με 7-8 κανεις χααχαχ:p
ελα μωρε που αγχωνεσαι γι αυτο τωρα,θα σου στειλουμε εμεις μια με κουριερ,
στην αναγκη καρφωσε εκει ενα σωβρακο να κανεις τη δουλεια σου να μην εχεις αναγκη και κανεναν..χαχαχαχαχα!!:D:D:D
αμαν ρε ληδα σωβρακο ?μα σωβρακο που πηγε το savouar vivr εδω μεσα πια zwzwzwzw παρε και λιγο απο τον δικο σου χαχαχα
αν θελεις οικονα εικονα ειναι ευκολο!!!!!!!!!
http://www.google.gr/search?q=iwagumi+aquarium&hl=el&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=POELUf3RH-eG0AWVp4HoCg&ved=0CCgQsAQ&biw=1280&bih=681
λοιπον,για να σοβαρευτω και λιγο,απο τα λιγα που εχω καταλαβει γι αυτο το στυλ ενυδρειου,ειναι πως για να πετυχει σαν αποτελεσμα,
χρειαζεται μια εσωτερικη φιλοσοφια,ενα ψαξιμο,πως να το πω,για να ειναι αρμονικο και να ειναι αυτο ακριβως που αντιπροσωπευει με λιτο και φυσικο τροπο οσα θελεις να εκφραστουν...
οποτε δεν ειναι τοσο απλο,(ειδικα σε τετοιο μεγεθος)
πχ,ειδα εικονες και φτιαχνω κατι τετοιο..
εαν κανω λαθος,διορθωστε με,γιατι μου αρεσει κι εμενα πολυ αυτο το στυλ και με ενδιαφερει να μαθαινω...
ikaria_jim
01-02-13, 17:50
τελος παντων ευχομαι μονο μια μερα να καταφερω να το κανω και να ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας το παρουσιασω....και εχω και λιγο πισμα.....ειδικα τωρα με ολα αυτα που μου λετε....με καλο τροπο το λεω παντα...και πολυ καλα κανατε και μου τα ειπατε...
thanasis76
01-02-13, 17:53
λοιπον,για να σοβαρευτω και λιγο,απο τα λιγα που εχω καταλαβει γι αυτο το στυλ ενυδρειου,ειναι πως για να πετυχει σαν αποτελεσμα,
χρειαζεται μια εσωτερικη φιλοσοφια,ενα ψαξιμο,πως να το πω,για να ειναι αρμονικο και να ειναι αυτο ακριβως που αντιπροσωπευει με λιτο και φυσικο τροπο οσα θελεις να εκφραστουν...
οποτε δεν ειναι τοσο απλο,(ειδικα σε τετοιο μεγεθος)
πχ,ειδα εικονες και φτιαχνω κατι τετοιο..
εαν κανω λαθος,διορθωστε με,γιατι μου αρεσει κι εμενα πολυ αυτο το στυλ και με ενδιαφερει να μαθαινω...
εχεις απολυτο δικιο. αλλα προσπαθω να του εξηγησω πως τα πραγματα τα περνουμε με την σειρα.... καλος εχει στο μυαλο του τι ενυδρειο θελει να κανει αλλα απο εκει και περα πρεπει να κοιταξει τι χρειαζεται και να τα παρει ολα με την σειρα... ιδικα στο οικονομικο ενα τετοιο ενυδρειο που θελει, θελει πολλα ευρω!!!!!!
stelios816
01-02-13, 17:53
τελος παντων ευχομαι μονο μια μερα να καταφερω να το κανω και να ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας το παρουσιασω....και εχω και λιγο πισμα.....ειδικα τωρα με ολα αυτα που μου λετε....με καλο τροπο το λεω παντα...και πολυ καλα κανατε και μου τα ειπατε...
πραγματικα σου ευχομαι να το καταφερεις και ολα εδω ειναι καλοπροαιρετα παντα και απο ολους νομιζω;)
thanasis76
01-02-13, 17:56
ρε παλαβιαρη ολοκληρη πισινα εκανες εσυ και λες τον αλλο με τα μολις 3000 λιτρα του αχαχαχα:smt064:smt064
εγω δεν πηγα απο τα 60 λιτρα στα 6.000 που ετοιμαζω ;);) και οπως ξερεις και εχεις διαβασει εχω μελετησει απο πριν τα παντα.... ΑΑΑΑ και δεν μενω σε οροφο...:rolleyes::rolleyes:
προσπαθω επιδη ξερω καποια πραγματα απο μεγαλα ενυδρεια να τον προσγειωσω και να το ψαξει λιγο καλητερα... :D:D
κι εγω στο ευχομαι και πραγματικα μεσα απο την καρδια μου. εξαλου ειμαι λατρης των μεγαλων ενυδρειων και ψαριων.... γι αυτο και ξεκινησα το ενυδρειο μου στα 6.000 λιτρα...:D:D
απλα παρε τα με την σειρα και κανε ολους τους υπολογισμους σωστα...
αν δεν σε περνει 3.000 δεν ειναι κακο να κανεις ενα 1000-1500 λιτρα και να το κανεις ομορφο να το χαιρεσαι!!!!!
κι εγώ στο εύχομαι μέσ απο την καρδιά μου όμως μελέτησέ το καλά και αν χρειαστεί να το κάνεις λίγο μικρότερο να χωράει και το σαλόνι να το απολαμβάνεις με την παρέα σου δεν θα ναι κακό, μην το δεις εγωιστικά. υπολόγισε και το κόστος λειτουργιας του πλην αυτού της κατασκευής του.
μην νομίζεις κι όσοι σε συμβουλεύουμε απο τα λάθη μας έχουμε διδαχθεί. εγώ πχ απο κάποια λάθος τοποθέτηση στο σαλόνι μου, κάθε τόσο μουρμουράω τον εαυτό μου γιατί είναι δύσκολη η αλλαγή.
κι εγω στο ευχομαι και πραγματικα μεσα απο την καρδια μου. εξαλου ειμαι λατρης των μεγαλων ενυδρειων και ψαριων.... γι αυτο και ξεκινησα το ενυδρειο μου στα 6.000 λιτρα...:D:D
απλα παρε τα με την σειρα και κανε ολους τους υπολογισμους σωστα...
αν δεν σε περνει 3.000 δεν ειναι κακο να κανεις ενα 1000-1500 λιτρα και να το κανεις ομορφο να το χαιρεσαι!!!!!
χα χα Θανάση μαζί το γράψαμε το κείμενο?
jim,(εκτος της γνωμης του μηχανικου που προεχει)
γιατι δεν ανοιγεις ενα νεο θεμα ,να σου πουν και τα παιδια τι ακριβως θα χρειαστεις απο εξοπλισμο,να το συζητησετε,να τα βαλεις κατω να δεις το κοστος,πραγματα που ισως δεν σου περασαν απο το μυαλο για την λειτουργεια του,κλπ κλπ?
τωρα εδω μιλησαμε τελειως γενικα,πως θα ξεκινησεις ετσι μονος σου?
χαιρομαι πολυ που εχεις πεισμα και ευχομαι πραγματικα να βγει κατι υπεροχο,εστω κι αν στην πορεια δεις οτι ισως το κανεις πιο μικρο.
εξαλλου το μεγεθος δεν μετραει λενε,τι πολυυυυ μεγαλο,τι σκετο μεγααααλο,δεν θα τα χαλασουμε εκει χαχαχαχαχαχα!!:D:D:D
Κλεόβουλος
01-02-13, 19:03
Μ' αρέσει το όνειρο σου :)
Αλλά για συντηρήσεις ένα τέτοιο ενυδρείο εκτός απ' όλα τ' άλλα θέλει και κάποια εμπειρία ;)
Alex_Salonica
01-02-13, 19:37
Μ' αρέσει το όνειρο σου :)
Αλλά για συντηρήσεις ένα τέτοιο ενυδρείο εκτός απ' όλα τ' άλλα θέλει και κάποια εμπειρία ;)
+1
εξάλλου οι διαστάσεις που αναφέρεις δεν είναι ότι καλύτερο για iwagumi, θα χρειαστείς υπερβολικά πολύ δυνατό φωτισμό για να διατηρήσεις το γρασίδι σε τόσο ύψος και τόσο πλάτος εκτός κι αν μπορείς να βάλεις φωτοσωλήνες.
Γνώμη μου φτιάξε το ενυδρείο με το καλό, σκέψου πολύ καλά το τεχνικό κομμάτι φίλτρανσης-φωτισμού και μετά βλέπεις τι ψάρια και φυτά θα μπορέσεις να βάλεις
Σε όλα τα παραπάνω κοστολόγια συνυπολόγισε και το κόστος της στολής κατάδυσης που θα χρειαστείς για να το κλαδεύεις.
ikaria_jim
01-02-13, 20:04
δλδ αν το κανω 1000 με 1500 δεν θα εχει μεγαλο κοστος...καλα σιγουρα δεν θα εχει σε σχεση με τα 3000 αλλα και παλι πιστευω οτι θα ειναι μεγαλο...
+1
εξάλλου οι διαστάσεις που αναφέρεις δεν είναι ότι καλύτερο για iwagumi, θα χρειαστείς υπερβολικά πολύ δυνατό φωτισμό για να διατηρήσεις το γρασίδι σε τόσο ύψος και τόσο πλάτος εκτός κι αν μπορείς να βάλεις φωτοσωλήνες.
Γνώμη μου φτιάξε το ενυδρείο με το καλό, σκέψου πολύ καλά το τεχνικό κομμάτι φίλτρανσης-φωτισμού και μετά βλέπεις τι ψάρια και φυτά θα μπορέσεις να βάλεις
αααα,δεν παιζω,εσεις λετε συνεχως,πως τα μεγαλυτερα ενυδρεια ειναι ευκολοτερα οταν δεν εχουμε εμπειρια ,απο τα μικρα:p
δλδ αν το κανω 1000 με 1500 δεν θα εχει μεγαλο κοστος...καλα σιγουρα δεν θα εχει σε σχεση με τα 3000 αλλα και παλι πιστευω οτι θα ειναι μεγαλο...
εσενα η αγαπημενη σου λεξη θα πρεπει να ειναι η "μεγαλο" :D
nikolakis94
01-02-13, 20:11
Τοσο μεγαλα project θελουν πολυ μελετη,δεν ειναι απλα.Στην θεση σου δεν θα εκανα κατι τετοιο και ειδικα σε πολυκατοικια.
ikaria_jim
01-02-13, 20:28
μονοκατοικια..
Alex_Salonica
01-02-13, 20:29
αααα,δεν παιζω,εσεις λετε συνεχως,πως τα μεγαλυτερα ενυδρεια ειναι ευκολοτερα οταν δεν εχουμε εμπειρια ,απο τα μικρα:p
D
Ισχύει.. θα μπορεί να βάλει μέσα μερικές red cherry και αν ξεχνάει και καμιά αλλαγή νερού δεν τρέχει τίποτα :p (κατάλαβες νομίζω τη λογική του εύκολου-πολλά λίτρα)
Πέρα από τη πλάκα εδώ ο φίλος μας δεν μιλάει για ένα απλό κοινωνικό ενυδρείο αλλά για φυτεμένο και μάλιστα iwagumi που παρεμπιπτόντως πολλοί έμπειροι έφαγαν τα μούτρα τους. Δεν λέω ότι είναι αδύνατο αλλά θέλει αρκετό διάβασμα και σε τέτοιες διαστάσεις και πολύ χρήμα για την συντήρηση του.
ikaria_jim
01-02-13, 20:34
λοιπον παιδια.....εγω νομιζω οτι απαντησα σε ολους......σιγα σιγα....θα κατσω να τα βαλω κατω να δω τι και πως και ποσα...και σιγα σιγα θα δουμε.....δεν βιαζομαι....δεν το θελω για αυριο....ειναι στο μυαλο απο καθε αποψη....
Τσιόνογλου Σταύρος
01-02-13, 20:40
:smt035:smt109:smt028 Θέλω και εγω απο αυτό ρε παιδια ,νομίζω έχουμε ξεφύγει ε;
Θα έλεγα στον φίλο μας να φωνάξει καλύτερα τον Amano να του το φτιάξει,θα του βγεί κάτιτις παραπάνω αλλα θα έχει σίγουρη επιτυχία (για οσο καιρο θα είναι εκει ο Amano).Υπολογίστε έτσι απλά στο δικό μου Iwagomi είχα 2 ΜΗ Χ150W αυτο θα θέλει τουλάχιστον 6 με 8 και το λιγότερο 250W )μήπως είναι ο Λάτσης.
ikaria_jim
01-02-13, 20:43
καλη ιδεα..πραγματικα ειναι το μονο που δεν ειχα σκευτει...εχεις το κιν του?χεχεχε....
Alex_Salonica
01-02-13, 21:31
:smt035:smt109:smt028 Θέλω και εγω απο αυτό ρε παιδια ,νομίζω έχουμε ξεφύγει ε;
Θα έλεγα στον φίλο μας να φωνάξει καλύτερα τον Amano να του το φτιάξει,θα του βγεί κάτιτις παραπάνω αλλα θα έχει σίγουρη επιτυχία (για οσο καιρο θα είναι εκει ο Amano).Υπολογίστε έτσι απλά στο δικό μου Iwagomi είχα 2 ΜΗ Χ150W αυτο θα θέλει τουλάχιστον 6 με 8 και το λιγότερο 250W )μήπως είναι ο Λάτσης.
πες τα στρατηγέ μας....
λοιπόν με έναν απλό υπολογισμό 8 ΜΗ 250watt με οκτώ (8) ώρες λειτουργίας(το λιγότερο) ημερησίως για 1 χρόνο (365 μέρες), καταναλώνει 8χ250χ8χ365 = πέντε εκατομμύρια οκτακόσιες σαράντα (5.840.000) κιλοβατώρες.
Η χρέωση γίνεται με το υψηλότερο κλιμάκιο (0,15€/KWr με τον παλιό τιμοκατάλογο της ΔΕΗ χωρίς να υπολογίζουμε τις φετινές αυξήσεις)
Άρα ο φωτισμός του ενυδρείου για ένα χρόνο θα κοστίσει 5.840.000 * 0,15 = 876.000 € ΝΑΙ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!
Το σκέφτεσαι ακόμα; αν ναι θα ήθελα να σε γνωρίσω.. έχω κάποιες επιχειρηματικές ιδέες και θα ήθελα έναν επενδυτή να τις υλοποιήσω
-+10:smt119:smt120:smt103
nikolakis94
01-02-13, 21:39
πες τα στρατηγέ μας....
λοιπόν με έναν απλό υπολογισμό 8 ΜΗ 250watt με οκτώ (8) ώρες λειτουργίας(το λιγότερο) ημερησίως για 1 χρόνο (365 μέρες), καταναλώνει 8χ250χ8χ365 = πέντε εκατομμύρια οκτακόσιες σαράντα (5.840.000) κιλοβατώρες.
Η χρέωση γίνεται με το υψηλότερο κλιμάκιο (0,15€/KWr με τον παλιό τιμοκατάλογο της ΔΕΗ χωρίς να υπολογίζουμε τις φετινές αυξήσεις)
Άρα ο φωτισμός του ενυδρείου για ένα χρόνο θα κοστίσει 5.840.000 * 0,15 = 876.000 € ΝΑΙ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!
Το σκέφτεσαι ακόμα; αν ναι θα ήθελα να σε γνωρίσω.. έχω κάποιες επιχειρηματικές ιδέες και θα ήθελα έναν επενδυτή να τις υλοποιήσω
Παρα πολλα ειναι μηπως εγινες καποιο λαθος στις πραξεις?
Alex_Salonica
01-02-13, 21:46
Παρα πολλα ειναι μηπως εγινες καποιο λαθος στις πραξεις?
είναι όντως πάρα πολλά.. η πραγματική αξία είναι γύρω στις 20.000 ευρώ ....μόνο
τέλος πάντων για τελειώσει το θέμα κόστους αν υπολογίσετε με τον κατάλογο της ΔΕΗ βγαίνει περίπου 2000 ευρώ το χρόνο μόνο για τον φωτισμό αλλά και πάλι δεν είναι υπερβολικά;
Ελπίζω ο φίλος μας να τα βάλει κάτω και να το ξανασκεφτεί, μακάρι να έχει την δυνατότητα να το φτιάξει αλλά έτσι όπως μας κατάντησαν οι κυβερνώντες ήδη τα ενυδρειάκια μας είναι πολυτέλεια..
ε,2000 δεν ειναι και τοσα πολλα,ικαρια ειναι εκει,λιγα λιγα κι οποτε εχουν τα δινουν...
(καλα,κοντεψα να παθω τον δεσποτη στρατηγο..κανουν τετοιες πλακες ωρε?)
thanasis76
02-02-13, 09:46
ε,2000 δεν ειναι και τοσα πολλα,ικαρια ειναι εκει,λιγα λιγα κι οποτε εχουν τα δινουν...
:smt043:smt043:smt043:smt043
παντος νομιζω οτι εχουν συνηθησει στα πολλα ευρω σε ρευμα...
αν σκεφτεις ποσο μεγααααααλαααααααα σαλονια εχουν και ποσο μεγαααααααααλααααα φωτιστικα για να ειναι φωτινα...
οποτε δεν αλλαζει κατι, θα σβησει τα μεγαλα φωτα του σαλονιου και θα αναβει του ενυδρειου...:D:D:D:D
πες τα στρατηγέ μας....
Η χρέωση γίνεται με το υψηλότερο κλιμάκιο (0,015€/KWr με τον παλιό τιμοκατάλογο της ΔΕΗ χωρίς να υπολογίζουμε τις φετινές αυξήσεις)
Το σκέφτεσαι ακόμα; αν ναι θα ήθελα να σε γνωρίσω.. έχω κάποιες επιχειρηματικές ιδέες και θα ήθελα έναν επενδυτή να τις υλοποιήσω....:D
εχω στο μυαλο μου κατι δυσκολο, αλλα....
στο σπιτι μου υπαρχει ενα μεγαλο σαλονι...μου μπηκε λοιπον η ιδεα να φταξω ενα ενυδρειο 300 επι 100 επι 100...3000λιτρα...και...iwagumi...αλλα ετσι οπως το φαντοζομαι...3 iwagumi...δλδ 3 μεγαλες seiryu stone και διπλα οι μικρες...πως το βλεπετε σαν ιδεα...?
γιατί 1 μέτρο ύψος ;; δεν θα μπορείς να κάνεις δουλειές στον πάτο..πιστεύω πως με 60 πόντους είσαι κομπλέ και πέφτεις στα 1800λ τα οποία μπορείς να τα φωτίσεις με 8-12 λεντ των 50βατ
ikaria_jim
02-02-13, 11:44
....:D
γιατί 1 μέτρο ύψος ;; δεν θα μπορείς να κάνεις δουλειές στον πάτο..πιστεύω πως με 60 πόντους είσαι κομπλέ και πέφτεις στα 1800λ τα οποία μπορείς να τα φωτίσεις με 8-12 λεντ των 50βατ
καλημερα παιδες...λοιπον...πολυ αρνιτικο κλιμα βλεπω και δεν μου αρεσει....απλα για να καταλαβετε....σε 5-6 χρονια η δεη θα με πληρωνει....φωτοβολταικα..και αν τα ποσα που λετε ειναι οντος αυτα.....θα ειμαι οκ....για να ακουσω λοιπον αλλο θεμα....αλλο προβλημα....
καλημέρα Τζίμ, πάντως η επισήμανση του Κώστα82 δεν αφορούσε απλά το κόστος του ρεύματος αλλά και την ευκολία εργασιών στον πάτο. αφού θα το κάνεις με φυτά θα έχεις ανάγκη να παρεμβαίνεις άρα πρέπει να μπορείς να ακουμπάς και να εργάζεσαι με το χέρι σου σε τόσο μεγάλο χώρο. πως θα το κάνεις με λαβίδες? κράτα τα κρατούμενα εσύ σε χαρτί και αποφασίζεις. γι αυτό εξ άλλου δεν ρώτησες?
το'' :D '' παραπάνω το έβαλα γιατί οι πράξεις είναι λάθος και λεντ σου πρότεινα γιατί είναι καλύτερα από τ5 και μετάλλου ο αρνητισμός δεν με αντιπροσωπέυει φίλε μου ;) εξάλλου και εγώ θα κολλήσω ένα κτηνάκι σιγάσιγά και το ψάχνω
κ.ω.σ.τ.α.ς.
02-02-13, 12:32
Κανε ξυλινο.....;) Με της 2 οθονες γιαλυνες και χωρισμενες σε 4 τζαμια.Ευκολο,εφικτο, και δεν θες ουτε σημαια ουτε σοβρακο.
καλημέρα Τζίμ, πάντως η επισήμανση του Κώστα82 δεν αφορούσε απλά το κόστος του ρεύματος αλλά και την ευκολία εργασιών στον πάτο. αφού θα το κάνεις με φυτά θα έχεις ανάγκη να παρεμβαίνεις άρα πρέπει να μπορείς να ακουμπάς και να εργάζεσαι με το χέρι σου σε τόσο μεγάλο χώρο. πως θα το κάνεις με λαβίδες? κράτα τα κρατούμενα εσύ σε χαρτί και αποφασίζεις. γι αυτό εξ άλλου δεν ρώτησες?αυτό ;)
ikaria_jim
02-02-13, 13:02
θελω να τα βλεπω ολα και χαιρομαι που ακουω μαλλον διαβαζω τα παντα....σιγα σιγα...αν πω τελικα οτι το κανω θα τα βρω ολα....ειναι ονειρο....και πιστευω οτι για ολα υπαρχουν λυσεις...μπορει να ειμαι υπερβολικος αλλα η αγαπη για το σπορ που λεμε.....και ιδικα απο τοτε που μπηκα εδω....εχω μαθει αρκετα...και συνεχιζω να μαθαινω...
παρακολούθησε και την κατασκευή του Thanasis76 από την Σύρο, εκεί θα δεις και πολλά τεχνικά ζητήματα να τα επεξεργαστείς στο μυαλό σου για την δική σου κατασκευή
thanasis76
02-02-13, 13:28
καλημερα παιδες...λοιπον...πολυ αρνιτικο κλιμα βλεπω και δεν μου αρεσει....απλα για να καταλαβετε....σε 5-6 χρονια η δεη θα με πληρωνει....φωτοβολταικα..και αν τα ποσα που λετε ειναι οντος αυτα.....θα ειμαι οκ....για να ακουσω λοιπον αλλο θεμα....αλλο προβλημα....
το θεμα φιλε δεν ειναι οτι ειμαστε αρνιτικοι και σου βγαζουμε προβληματα... το λαθος σου ειναι οτι ξεκινησες λαθος θεμα... και ακομη και ετσι δεν μας λες τα δεδομενα!!!!! σε ενοιαξε να μας πεις ποσο μεγααααααααλο σαλονι εχεις και οχι οτι εχεις βαλει, η θα βαλεις φωτοβολταικα...
αλλα λογια να αγαπιομαστε.
κανε ενα σωστο θεμα, δωσε μας τα δεδομενα, και ξεκινα απο την αρχη!!!!!!! φαντασου να λεμε , λεμε, λεμε, λεμε.... και να ερθει ο μηχανικος και να σου πει δεν γινετε....:confused::confused::confused::confused:
οποτε οπως καταλαβαινεις παρε τα πραγματα με την σειρα και ολοι θα ειμαστε διπλα σου να κανεις το ονειρο σου πραγματικοτητα.
παντος να ξερεις δεν εχει καμια σχεση 60 λιτρα που συντηρεις με 1000+
leandros69
02-02-13, 14:05
εγω τον καταλαβαινω απολυτα τον τζιμ.
θα ξεκινησει να το κανει σε ικαριωτικους ρυθμους.
και λογικα θα ολοκληρωθει η κατασκευη οταν θα αρχισει να τον πληρωνει η ΔΕΗ :D.
ikaria_jim
02-02-13, 14:27
μα ρε παιδια αν δεν μου λεγατε ολα αυτα ακομα θα φανταζομουν....μου ειπατε να κανω καποια πραγματα.....θα τα κανω....αν τα ηξερα απο μονος μου δεν θα εβαζα θεμα....αρα γιατι ειμαι λαθος...?αν μου πει ο μηχανικος οχι...ακυρο....λετε αν το ηξερα πριν να μην το ειχα κανει....?και ναι....θα γινει πολυ αργα....στην ικαρια ειμαι...δεν ειμαι αθηνα....χρονοςςςςςςςς......οταν βρω τον μηχανικο και κανονισουμε και αφου παμε για κανενα τσιπουρο....μετα απο κανενα μηνα θα ερθει να δει και να μου πει....και παει λεγοντας.....ετσι ειναι εδω....
κ.ω.σ.τ.α.ς.
03-02-13, 00:19
μα ρε παιδια αν δεν μου λεγατε ολα αυτα ακομα θα φανταζομουν....μου ειπατε να κανω καποια πραγματα.....θα τα κανω....αν τα ηξερα απο μονος μου δεν θα εβαζα θεμα....αρα γιατι ειμαι λαθος...?αν μου πει ο μηχανικος οχι...ακυρο....λετε αν το ηξερα πριν να μην το ειχα κανει....?και ναι....θα γινει πολυ αργα....στην ικαρια ειμαι...δεν ειμαι αθηνα....χρονοςςςςςςςς......οταν βρω τον μηχανικο και κανονισουμε και αφου παμε για κανενα τσιπουρο....μετα απο κανενα μηνα θα ερθει να δει και να μου πει....και παει λεγοντας.....ετσι ειναι εδω....
Μπραβο ετσι....φεεεετα...;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.