Επιστροφή στο Forum : μετα απο κοπο..το αποτελεσμα!
Xristos1978
30-01-13, 23:17
γεια στην μεγαλη παρεα του φορουμ,που ολα τα παιδια προσπαθουνε για το καλυτερο.στο θεμα μας τωρα,μετα απο ενυδρεια με νταμαρια,μπηκα σε κοπο να το γυρισω σε φυτεμενο.μετα απο εξ ολοκληρου προσωπικη δουλεια κοπου και λεπτομερειας στην κατασκευη.
η βαση εγεινε απο μελαμινη βεγγε18 με επενδυση τεχ.δρυς mdf
ο πατος του ενυδρειου κολληθηκε σε 4αρι ντουροπαλ το οποιο βιδωθηκε πηχακι γυρω γυρω,και μεσα σε αυτο περαστηκε ενα στρωμα σιλικονη,και χτιστηκε πανω σε αυτο το ενυδρειο.
το καπακι εγεινε απο μασιφ ξυλο,με επενδυση τεχ.δρυς,αφου βερνικοθηκε βιδωθηκανε η ανακλαστηρες με δυο τ5 και δυο λεντοταινιες, στην συνεχεια βιθωθηκε το plexiglas για στεγανοτητα,μετα βιδωθηκανε και τα κλαπε πορτακια και ιδου το αποτελεσμα.
να ευχαριστησω τον αδερφο μου,και τον stiv27 για την βοηθεια τους,και στην συνεχεια θα σας εχω φωτογραφιες στημενο με ψαρακια.
korasidikos
30-01-13, 23:28
πολυ καλη δουλεια φιλε μου μπραβο!!αντε με το καλο να γεμισει και ψαρακια:D
Πολι ορεο φιλε μ να το χερεσε βαλε ενα μπλε ματακι :smt035:smt035
TRYFONAS K.
31-01-13, 07:55
Καλογεμιστο!!
Ομορφη κατασκευη ;)
Εκεινο που με φοβιζει μονο ειναι το μασιφ ξυλινο καπακι που ισως "πιτσκαρει" σε βαθος χρονου ....
Πώς φαίνονται αυτοί που αγαπάνε το αντικείμενο... Πολύ προσεγμένη και με μεράκι, η δουλειά. Μπράβο για το όμορφο αποτέλεσμα. Να περάσεις πολλές όμορφες ώρες μπροστά του.
B.B.'Bear'
31-01-13, 09:28
......ωραίο αποτέλεσμα.
snakepanos
31-01-13, 10:01
Πραγματικα πολυ καλη δουλεια κοσμημα το ενυδρειο σου.
Ωστε αδερφος ειναι ο stivv, θα τον δω ττην Παρασκευη ,,θα μου δωσει ενα φιλτρο για την Ζωοτεχνια.
Xristos1978
31-01-13, 11:03
Πραγματικα πολυ καλη δουλεια κοσμημα το ενυδρειο σου.
Ωστε αδερφος ειναι ο stivv, θα τον δω ττην Παρασκευη ,,θα μου δωσει ενα φιλτρο για την Ζωοτεχνια.
αδερφος μου δεν ειναι,αλλα ειναι πολυ καλος φιλος και μένουμε στην ιδια οικοδομη.ευχαριστω για τα καλα σου λογια φιλε μου
-------------------------
Ομορφη κατασκευη ;)
Εκεινο που με φοβιζει μονο ειναι το μασιφ ξυλινο καπακι που ισως "πιτσκαρει" σε βαθος χρονου ....
φιλε μου,μου αρεσε ο τροπος που σκευτηκες,αλλα ειμαι επιπλποποιος.
μπραβο ρε Χρηστο, τελειο....
Καταπληκτική δουλειά φίλε μου, Μπράβο σου.
Μιας και είσαι επιπλοποιός, μήπως έχεις υπόψη σου ποια ρητίνη μπορείς να βάλεις σε ένα ξύλο για αδιαβροχοποίηση? Αν και δεν υπάρχει λόγος, απλά για μια δικλίδα ασφαλείας το λέω (για το δικό μου). http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68278
Κλεόβουλος
31-01-13, 11:29
Μπράβο Χρήστο χρυσοχέρη!
Καλορίζικο (ας είναι και φυτεμένο :D)
Αντε με το τσιγκελι θα στα βγαζουμε ....:D
Διαστασεις-λιτρα,παχος τζαμιου ,κοντρες ,κοστος τζαμιων ,συνολικο.....εχεις να μας λες...;)
Alex_Salonica
31-01-13, 11:55
Πολύ καλή δουλειά και πολύ όμορφο αποτέλεσμα :smt023
Περιμένουμε να το δούμε και ολοκληρωμένο
Συγχαρητήρια!!! πολύ ωραία κατασκευή και λειτουργική.
καλογέμιστο!!
Μπράβο Χρήστο χρυσοχέρη!
Καλορίζικο (ας είναι και φυτεμένο :D)
Ηθελα να δω το σχολειο σου Κλεοβουλε!Του μετα απο πολυ προσπαθεια καταφερα να τον αλλαξω απο νταμαρι σε φυτεμενο και να τον παω απο Αφρικη στην Αμερικη!
Στο ενυδρειο αυτο επαισε πολυ δουλεια πολυ μελετη αλλα το αποτελεσμα ειναι τελειο!Θα γινει φουλ φυτεμενο με κοπαδοψαρα(ροδοστομοι-πικουινοι-καρδιναλιοι) και κανα 2 ζευγαρια ramirezi αν και προσπαθω να του δωσω τους δισκους μου μιας και το νερο μας εδω με λιγο τυρφη ειναι τελειο!
Καλη αρχη γειτονα αντε και το Σαββατο μας περιμενει πολυ δουλεια!
Αν και το φυτεμένο ήταν σκέτη τρέλα, αυτό που μου την έδινε στα νεύρα ήταν ότι όλες οι πιθανές ψαροσυνθέσεις που μπορούσες να κάνεις ήταν από μικρά σε όγκο ψάρια. Αυτός είναι και ο λόγος που πήγα σε τανγκανίκα. Εσείς απο Αφρική πως τα καταφέρνετε και πάτε σε Αμερική? Δεν σας φαίνεται άδειο το ενυδρείο?? χαχαχαχ
Αν και το φυτεμένο ήταν σκέτη τρέλα, αυτό που μου την έδινε στα νεύρα ήταν ότι όλες οι πιθανές ψαροσυνθέσεις που μπορούσες να κάνεις ήταν από μικρά σε όγκο ψάρια. Αυτός είναι και ο λόγος που πήγα σε τανγκανίκα. Εσείς απο Αφρική πως τα καταφέρνετε και πάτε σε Αμερική? Δεν σας φαίνεται άδειο το ενυδρείο?? χαχαχαχ
Αδειο?Αν μπουν μονο κοπαδοψαρα και μπουν απο 35-40 κομματια απο το καθενα θα ειναι αδειο?Ή αν μπουν καποια κοπαδακια και 6-8 αγγελοψαρα Ή δισκοι θα ειναι αδειο?
nikolakis94
31-01-13, 15:24
Ενταξει ο καθενας οτι ψαρια θελει βαζει.Και τα κοπαδοψαρα μια χαρα ειναι.Εμενα το μονο κοπαδοψαρο που μου αρεσει ειναι το πιρανχα.
.Εμενα το μονο κοπαδοψαρο που μου αρεσει ειναι το πιρανχα.
+1:smt003:smt003
stelios816
31-01-13, 15:57
πολυ καλη δουλεια διαστασεις και λιτρα ομως δεν μαθαμε.:p
150*55*60 καθαρα εσωτερικες διαστασεις!
stelios816
31-01-13, 16:37
μια χαρα 500 λιτρακια .και γιατι δεν εβαλε τους δισκους σου ρε στηβ? θα ηταν σε καλα χερια ειναι μερακλης βλεπω:D
Θα τους βαλουμε για αρχη εκει(αν και δεν βλεπω να βγαινουν μετα)......
stelios816
31-01-13, 16:48
Θα τους βαλουμε για αρχη εκει(αν και δεν βλεπω να βγαινουν μετα)......
ετσι !!!!
Πολύ καλή η δουλειά :smt038 . Τύφλα να έχουν τα έτοιμα... ;) ! Μπράβο παιδιά :smt023 !!!
Πραγματικά το ζήλεψα... :smt053
Καλή επιτυχία σου εύχομαι και να σου πάνε όλα όπως τα υπολογίζεις χωρείς προβλήματα!!!! :D
Φίλε μου πραγματικά είναι πολύ καλή η δουλειά που έχετε κάνει, ένα μεγάλο μπράβο σου, η μόνη παρατήρηση μου είναι το καπάκι θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με τις υγρασίες που δημιουργούνται από το νερό του ενυδρείου.
μπραβο απο τις καλυτερες δουλειες που εχουμε δει . αντε και καλογεμιστο
Xristos1978
31-01-13, 20:33
ευχαριστω παιδια για τα καλασας λογια.ολοι προσπαθουμε για το καλυτερο,εγω προσωπικα ετσι εχω μάθη,χωρις να πενευτω οτι κανω το κανω να με ευχαριστησει εμενα.και απο θεμα κατασκευης,γυαλα,καπακι,επιπλο,ειναι μια για παντα.
Την βαση για το καπακι την πηραμε σαν ιδεα απο ενα παλαιοτερο καπακι που ειχε ο Χρηστος και ηταν στεγανωτατο για 7 χρονια!Σε αυτο που εγινε και ποιο λεπτομερεστερη δουλεια αποκλειετε να χαλασει!Και τωρα αρχισε και ενα ιδιο καπακι για μενα!Αν δεν εκανε δεν θα το βαζα και γω!
Xristos1978
20-02-13, 23:38
Πληροφορίες
Διαστάσεις:150χ55χ65
Όγκος:530λιτρα
Κατηγορία:φυτεμενο Ν.Αμερικης
Φυτά:Valisneria Americana, Cabomba Caroliana, Cryptocoryne Wendtii Brown, Echinodorus Tenellus,Anubias Heterophylla,
Ψάρια / Άλλα είδη:15 ροδοστομοι,10 πιγκουινοι,8 αρλεκινοι,4 κοροι,και στην συνεχεια σκαλαρια.
Διακοσμητικά υλικά:3 ριζες Mangroove,καρυδα ντυμενη με moss,χαλαζιακη αμμος.
Φόντο:χαρτονι 4χιλ σκουρο
Φωτισμός:2x,T5HO 54wOsram Lumilux Cool Daylight, 2λεντοταινιες,ροζ-μπλε
Διάρκεια φωτισμού:5:00-5:15 λεντοταινιες
5:15-1:00τ5 1:00-1:15λεντοταινιες
φιλτράρισμα:2 FLUVAL306 φουλ βιολογια
Θερμοστάτης:FLUVAL300W
Λίπανση: Seachem Flourish 40 tabs + Flourish Seachem Flourish Potassium (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=656)
Παροχή CO2:TetraPlant CO2-Depot (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=980)
Παράμετροι:
pH:6,5-7
Γενική σκληρότητα (GH):5
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):10-15
Αλλαγές νερού:καθε 15 μερες
Θερμοκρασία:25c
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:
Κατι καναμε!Πιστευω πως οντως αξιζε τον κοπο και ακομη ειναι μονο η αρχη απο το ολο θεμα!Πηρε χρωμα το σαλονι σου!!!!!
Πολυ ομορφο ενυδρειο.....:smt023
Να πουμε και οτι η moss ειναι ΝΤΟΠΙΑ!!!!!Μοχθησες κουραστηκες αγχωθηκες αλλα ειναι πολυ ομορφο και θα γινει ακομη καλυτερο!
Οι ριζες ειναι red moorwood και ειναι απο το δικο μου ενυδρειο πρεπει να βαλω το βιντεο που μπηκε σε 1μετρο νερο με εξωτερικη θερμοκρασια +2 για να βγαλει μια ριζα απο ξερο δεντρο για το δικο μου για να παρει αυτες!!!
πανέμορφο!!! τι γίνεται στα Γιαννιτσά παιδιά? και λέμε κι εμείς οτι έχουμε ενυδρεία. η καρύδα με την μος αξιοπρόσεκτη! οι ροδόστομοι πολυαγαπημένοι πολύ καλά ψαράκια. μπράβο να το χαίρεστε
πανέμορφο!!! τι γίνεται στα Γιαννιτσά παιδιά? και λέμε κι εμείς οτι έχουμε ενυδρεία. η καρύδα με την μος αξιοπρόσεκτη! οι ροδόστομοι πολυαγαπημένοι πολύ καλά ψαράκια. μπράβο να το χαίρεστε
Και ακομη δεν εχετε δει τιποτε!!!!
Και ακομη δεν εχετε δει τιποτε!!!!
θα περιμένουμε με χαρά να δούμε τα δημιουργήματά σας:)
πανεμορφο μπραβο στην παρεα για την κατασκευη ..!!!! μια ερωτηση για το πατο δεν εχει τζαμι μονο το υλικο που ειπες και την σιλικονη ??
οχι εχει και τζαμι κανονικα 10χιλ και ολο παταει εκει μεσα!Στην ουσια ειναι σαν να εχει 6 ποντους πατο!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-13, 16:35
Κατι παρομιο εχω κανει και εγω στον πατο.
πολυ καλο,και το αμορτισερ στο καπακι.
Xristos1978
21-02-13, 20:36
ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια,ολοι προσπαθουμε για το καλυτερο,εγω προσπαθησα οσο μπορουσα,φυσικα με την βοηθεια του stiv27 για τις ριζες φυτα και ψαρακια.
Μπηκαν και καποιοι νεοι κατοικοι και η ζουγκλα αρχιζει σιγα σιγα να ανεβαινει!!
Xristos1978
16-09-13, 23:40
Μετα απο αρκετες ζεστες που περασαμε,λιγο πολυ ταλαιπωρηθηκαν τα φυταμας,ετσι αποφασισα να γινει μια αποτελεσματικη και μονιμη κατασκευη,ωστε να εχει ενα επιθυμητο αποτελεσμα χωρις να επηρεασει τον φωτισμο του ενυδρειου.
τα ανεμιστηρακια τοποθετηθηκαν στο κεντρο,οπου ειναι η λεντοταινιες.
βιδωθηκανε σε ενα πλαισιο αλουμηνιου,και στο κατω σημειο απο τα αμεμιστηρακια θα καληβετε με πλεξικλας,για τον χειμωνα που δεν θα δουλευουνε,για θεμα υγρασιας.
ακολουθουνε και μερικες φωτογραφιες οπως ειναι
τωρα το ενυδρειο.
και ενα ευχαριστω για τον snacepanos για τα υπεροχα φυτα.που μου εδωσε τελευταια.
Πολυ καλη δουλεια Χρηστο! Να το χαιρεσαι βλεπω τα φυτα φουντωσανε. Εβαλες μπουκαλα ?
πολυ καλο φιλε μπραβο!!!αξιζε ολος αυτος ο κοπος...
χίλια μπράβο και από εμένα
Xristos1978
17-09-13, 14:32
Πολυ καλη δουλεια Χρηστο! Να το χαιρεσαι βλεπω τα φυτα φουντωσανε. Εβαλες μπουκαλα ?
ευχαριστω φιλε,μπουκαλα εχω παραγγηλει μαζι κ κοντρολερ,κ ειμαι κομπλε
-------------------------
ευχαριστω παιδια για τα καλασας λογια.να πω οτι προτου πιασουνε η ζεστες ειχανε φουντωση στο φουλ,κ τωρα τελευταια πηρανε τα απανο τους:)
snakepanos
19-09-13, 20:31
Μετα απο αρκετες ζεστες που περασαμε,λιγο πολυ ταλαιπωρηθηκαν τα φυταμας,ετσι αποφασισα να γινει μια αποτελεσματικη και μονιμη κατασκευη,ωστε να εχει ενα επιθυμητο αποτελεσμα χωρις να επηρεασει τον φωτισμο του ενυδρειου.
τα ανεμιστηρακια τοποθετηθηκαν στο κεντρο,οπου ειναι η λεντοταινιες.
βιδωθηκανε σε ενα πλαισιο αλουμηνιου,και στο κατω σημειο απο τα αμεμιστηρακια θα καληβετε με πλεξικλας,για τον χειμωνα που δεν θα δουλευουνε,για θεμα υγρασιας.
ακολουθουνε και μερικες φωτογραφιες οπως ειναι
τωρα το ενυδρειο.
και ενα ευχαριστω για τον snacepanos για τα υπεροχα φυτα.που μου εδωσε τελευταια.
Χρηστο τα λογια ειναι περιττά γιαυτο το ενυδρειο σου και για το αλλο που εχεις στο εργοστασιο.
Το εχεις φιλε μεσα σου εισαι καλλιτεχνείς,,στο στήσιμο στο φτιάξιμο ενυδρειου ,,σε ολα ,,οτι κανεις το κανεις με μερακι και αγαπη.
Τελεια κατασκευη ,,με λεπτομερια ,,νομιζω οτι χάνει το ενυδρειο στην φωτο πολυ,,,απο κοντα ειναι φανταστικο.
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ,αν και δεν ηταν αναγκη,,,το εχω πει πολλες φορες αλλα θα το ξαναπω,,εγω τους φιλους τους προσεχω.
Κανονισε να βρεθουμε σε καμια συναντησει σας,,,για καφε ,,φαγητο οτι θέλετε.
Xristos1978
19-09-13, 21:08
Χρηστο τα λογια ειναι περιττά γιαυτο το ενυδρειο σου και για το αλλο που εχεις στο εργοστασιο.
Το εχεις φιλε μεσα σου εισαι καλλιτεχνείς,,στο στήσιμο στο φτιάξιμο ενυδρειου ,,σε ολα ,,οτι κανεις το κανεις με μερακι και αγαπη.
Τελεια κατασκευη ,,με λεπτομερια ,,νομιζω οτι χάνει το ενυδρειο στην φωτο πολυ,,,απο κοντα ειναι φανταστικο.
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ,αν και δεν ηταν αναγκη,,,το εχω πει πολλες φορες αλλα θα το ξαναπω,,εγω τους φιλους τους προσεχω.
Κανονισε να βρεθουμε σε καμια συναντησει σας,,,για καφε ,,φαγητο οτι θέλετε.
πανο ευχαριστω για τα καλα σου λογια,σου υποσχομαι πως η επομενη συναντηση θα ειναι πρωτα για καφε,και μετα για ψησιμο στο εργοστασιο,παντα με καλη παρεα.....
snakepanos
20-09-13, 18:59
Αντε περιμενουμε,,,οταν θα ερθουμε σε βλεπω να φτιαχνεις και αλλο ενυδρειο.;)
μπραβο σας υπεροχη δουλεια :p:p
ChocolatePuma
22-09-13, 10:51
Πολύ καλή δουλειά και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!
Εκεί στα Γιαννιτσά κάτι πρέπει να έχει το νερό σας...και φτιάχνετε τόσο ωραία ενυδρεία! :smt082
Xristos1978
22-09-13, 13:29
ευχαριστω φιλε,το νερο δεν εχει τιποτα,το μονο που εχει ειναι οτι τρεχει με 6.8ph,το αλλο ειναι να το αγαπας αυτο που κανεις,τιποτε αλλο...
κι ελεγα μολις τελειωσω με το καπακι να παρουσιασω αυτο που εφτιαξα τελευταια αλλα τι να ανεβασω? :)
Νομιζα κι εγω οτι κατι εκανα με τα ξυλα και τους βακελιτες και τωρα βλεποντας αυτο "ντρεπομαι" :D:D:D (μα τοσο δυσκολο ηταν να σκεφτω να βαλω κατω μια βαση? )
Πραγματικα αψογη δουλεια...
Μια παρατηρηση μονο, ειδα οτι παρα την ξυλινη βαση εχεις βαλει και κοντρες.
Αν γεμιζες τη βαση με πολυεστερα δε θα ηταν αρκετο ωστε να μη χρειαζονται?
Nick αν λες για τις κοντρες στην 2η φωτο ειναι για να μπορουν να πιαστουν οι ανακλαστηρες με τις λαμπες πανω!
Xristos1978
23-09-13, 21:15
κι ελεγα μολις τελειωσω με το καπακι να παρουσιασω αυτο που εφτιαξα τελευταια αλλα τι να ανεβασω? :)
Νομιζα κι εγω οτι κατι εκανα με τα ξυλα και τους βακελιτες και τωρα βλεποντας αυτο "ντρεπομαι" :D:D:D (μα τοσο δυσκολο ηταν να σκεφτω να βαλω κατω μια βαση? )
Πραγματικα αψογη δουλεια...
Μια παρατηρηση μονο, ειδα οτι παρα την ξυλινη βαση εχεις βαλει και κοντρες.
Αν γεμιζες τη βαση με πολυεστερα δε θα ηταν αρκετο ωστε να μη χρειαζονται?
ευχαριστω φιλος,όλοι προσπαθουμε,αλλος πολυ,αλλος λιγω οσπουνα φτασουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα.για την βαση που παταει το ενυδρειο ενοεις; αν θελεις δες ολοι την παρουσιαση.
Xristos1978
16-10-13, 22:31
τοποθετηθηκε και η μπουκαλα,ο διαχυτηρας ειναι το συστημα που τοποθετητε στο σωληνα του εξωτερικου φιλτρου,και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.το co2 δουλευει με χρονοδιακοπτη,για κοντρολερ βλεπουμε στην συνεχεια
Χρηστο μεγεια! Εχεις την καλοσυνη να μας πεις απο που πηρες μπουκαλα και μανομετρα?
Xristos1978
17-10-13, 10:36
Χρηστο μεγεια! Εχεις την καλοσυνη να μας πεις απο που πηρες μπουκαλα και μανομετρα?
την μπουκαλα την πηρα απο τον ευοσμο,ειναι κοντα στον περιφερειακο,μεταχειρισμενη δικνηλη 25ευρω,και τα υπολοιπα απο το ebayολα μου βγηκανε 105ευρω
Xristos1978
22-10-13, 11:51
μετα την τοποθετηση της μπουκαλας, τα φυτα αρχησαν να περνουν χρωμα
Ομορφα πράγματα,
Ωραίο,
βάλε και ένα ματάκι για τους ζηλιάριδες
Ωραιος Χρηστο να το χαιρεσαι! Μολις κλαδεψω θα σου κρατησω christmas moss να βαλεις στα ξυλα.
Xristos1978
22-10-13, 14:39
ευχαριστω για τα καλα σας λογια
snakepanos
27-10-13, 09:27
Για να μη λεμε συνεχια τα ιδια και τα ιδια ,,το εχεις φιλαρακι ,,,,οντως τα φυτα αλλαξανε χρωμα,,,εγινε κουκλα το ενυδρειο σου,,,,ανεβασετο εδω εχεις πολλες πιθανότητες να κερδισης ,,,,info@petcumulus.gr εχει διαγωνισμο.
Xristos1978
17-03-14, 22:43
μερικες φωτο
Ωραία η ζούγκλα σου, τα φυτά σου αλλά και τα ψαράκια σου μια χαρά
Μπραβο ρε Χρησταρα. παρα πολυ καλή δουλεια. να τα χαιρεσαι;)
Φιλε μου οντως πολυ ωραιο μπραβο σου:smt038
Xristos1978
17-03-14, 23:18
ευχαριστω παιδια,για τα καλασας λογια
Πανέμορφο! Συγχαρητήρια Χρήστο.
Υπέροχο φίλε σκέτη ζούγκλα το ενυδρείο.
Ενα μεγάλο μπράβο και απο μένα φιλε μου.Σου αξιζουν πολλα συγχαρητηρια για ολη αυτη τη δουλεια,που μονο με αγαπη μπορει να γινει.
Xristos1978
18-03-14, 23:25
Ενα μεγάλο μπράβο και απο μένα φιλε μου.Σου αξιζουν πολλα συγχαρητηρια για ολη αυτη τη δουλεια,που μονο με αγαπη μπορει να γινει.
οντως φιλε μου,αγαπη γι‘αυτο που ασχολείσαι,και χρονο
Πανέμορφο!!! Μπράβο!!! να το χέρεστε!!!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
20-03-14, 22:34
Πανέμορφο! Συγχαρητήρια:)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.