Επιστροφή στο Forum : Προϋπολογισμός κόστους
Έχω ένα 180 λτ που το είχα παλιά φυτεμένο και τώρα το έχω βάλει στην άκρη. Οι διαστάσεις του είναι 80Χ40Χ60 ύψος. Το όνειρο μου ήταν πάντα να πάω στα αλάτια, αλλά το μεγάλο κόστος και η έλλειψη χρόνου με απέτρεπαν. Η έλλειψη χρόνου, μετά από λίγους μήνες δεν θα υφίσταται.
Σκέφτηκα λοιπόν μήπως καταφέρω και κατεβάσω το κόστος σε επιτρεπτά όρια μαζεύοντας πράγματα από αγγελίες.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι, ενυδρείο, τζάμια για samp, φωτιστικό για θαλασσινό και chiller για ψύξη και θερμαντήρες για θέρμανση έχω.
Τι θα χρειαστώ και πόσο υπολογίζεται το κόστος. Γνωρίζω ότι κάποια πράγματα όπως το σκιμερ θα πρέπει να είναι ότι καλύτερο.
Για βοηθήστε λιγο την κατάσταση
Αν θα το κάνεις μεσογειακό δεν χρειάζεσαι και πολλά πράγματα σίγουρα το σκίμμερ είναι το Α και το Ω στο θαλασσινό ενυδρείο είτε είναι τροπικό είτε είναι μεσογειακό.Ένα καλό σκίμμερ και σίγουρα πολύ καλή επένδυση είναι το skimmer της Deltec MCE600, το οποίο είναι σαφώς για μεγαλύτερο ενυδρείο αλλά είναι κάτι που μένει και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αργότερα αν αποφασίσεις να κάνεις μεγαλύτερο ενυδρείο.Η τιμή καινούργιο είναι κάπου στα 360 ευρώ νομίζω αλλά μπορείς να το βρεις από αγγελία μεταχειρισμένο όχι πάνω από 200 ευρώ. Τώρα όσον αφορά τις κυκλοφορίες υπάρχουν πολύ φθηνές λύσεις όπως οι τουρμπέλες της sunsun(κινεζιές)που από petcumulus θα σου βγουν 10 ευρώ περίπου η μία(αν διαλέξεις την 5000lt/h έχει και μικρότερη με 3000lt/h το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι δεν έχουν μαγνήτη στήριξης αλλά βεντούζες) + τα μεταφορικά.Με δύο 3000 νομίζω για μεσογειακό είσαι καλυμμένος.Άμμο-βράχο θα πάρεις τσάμπα από την θάλασσα μιας και ψαροτουφεκάς είσαι απλά να διαλέξεις κομμάτια που να έχουν τρύπες-πόρους και όχι μεγάλα βότσαλα-πέτρες για να στηρίξεις την βιολογία.Ένα ακόμα που θα πρέπει να σημειώσω είναι ότι υπάρχει νομοθεσία η οποία προστατεύει τις ελληνικές θάλασσες από τις οποίες απαγορεύεται να συλλέγεις ζωντανούς οργανισμούς και μάλιστα με σοβαρές κυρώσεις.
Το κόστος έτσι όπως τα λές δεν είναι μεγάλο. Φανταζόμουν πολύ μεγαλύτερα νούμερα.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω ρίξει στο διάβασμα και το δουλεύω μέσα στο μυαλό μου
Ναι έχει και πιο ακριβές λύσεις όπως η αγορά Vorthech mp10 οι οποία κοστίζει πάνω από 250 ευρώ νομίζω αλλά έχει προγράμματα προσομοίωσης ρευμάτων και κυματισμών της θάλασσας. Ότι δίνεις παίρνεις.
anti για το ντελτεκ μπορεις να παρεις το αχιλεας ειναι ποιο φτηνο και καποιοι λενε οτι κανει πολλυ καη δουλια ο παναγιωτηςcr7 το εχει παρει και λεει οτι ειναι αστερι επισης μπορεις να δεις και τα nayos που τα εχω σε εκτημηση.αφου εχεις τα υπολοιπα απο κυκλοφορητες μπορεις να ξεκηνησεις με κινεζικους λογου κοστους μια χαρα κανουν την δουλια τους,μετα μενει ο βραχος και αραγωνητης η καλητερη ποιοτητα βραχου ειναι απο τα νησια φιτζι μπορει να κανεις υπομονη και να βρεις απο συνχομπιστα και τα δυο για λογο κοστους,μετα θες μια αντλια επιστροφης εαν κανεις σαμπ που για μενα σε αυτα τα λιτρα ειναι υποχρωτηκο.
Έχω πάρα πολύ χρόνο μπροστά μου να μαζέψω τον εξοπλισμό. Φαντάσου ότι δεν σκοπεύω να το κάνω πριν τον Αύγουστο. Απλά πρέπει να έχω κάνει την λίστα μου για να παρακολουθώ αγγελίες για τα πράγματα που θέλω.
Βράχο νομίζω υπάρχει δυνατότητα να βάλεις νεκρό και σιγά σιγά να τον ζωντανέψεις, έτσι δεν είναι. Χρόνος υπάρχει πολύς. Γίνεται όμως?
Βράχο νομίζω υπάρχει δυνατότητα να βάλεις νεκρό και σιγά σιγά να τον ζωντανέψεις, έτσι δεν είναι. Χρόνος υπάρχει πολύς. Γίνεται όμως?Θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο κομμάτι ζωντανού για να ζωντανέψει ο νεκρός, αλλα θα πάρει καιρό για να φτάσει σε σημείο να μπορεί να στηριξει το ενυδρείο.. και δεν μιλάω για μερικούς μήνες..
.Ένα ακόμα που θα πρέπει να σημειώσω είναι ότι υπάρχει νομοθεσία η οποία προστατεύει τις ελληνικές θάλασσες από τις οποίες απαγορεύεται να συλλέγεις ζωντανούς οργανισμούς και μάλιστα με σοβαρές κυρώσεις.
σ αυτό εντάξει δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος αλλά απαγορεύεται να τα συλλέγεις αλλά δεν απαγορεύεται να ψαρεύεις και να τα σκοτώνεις? πως γίνεται αυτό?
Έχει να κάνει με την καταστροφή του βυθού. Αν πήγαινε ο καθένας και ξήλωνε κομμάτια θα είχαμε θέμα. Άλλο να πιάσεις ένα ψάρι ζωντανό, και άλλο να σκάβεις το βυθό και να βγάζεις κομάτια ολοκληρα.
Έχει να κάνει με την καταστροφή του βυθού. Αν πήγαινε ο καθένας και ξήλωνε κομμάτια θα είχαμε θέμα. Άλλο να πιάσεις ένα ψάρι ζωντανό, και άλλο να σκάβεις το βυθό και να βγάζεις κομάτια ολοκληρα.
ευχαριστώ, καλημέρα
ευχαριστώ, καλημέραΚαι το ψάρεμα απαγορευεται χωρις αδεια..
εγω εχω αδεια....
ψαρια δεν εχει....
κλαψ κλαψ
στο θεμα τωρα, το μεσογειακο το σκεφτομαι και εγω...και αλαγες τζαμπα απο θαλασσα.
φιλε ignatios καλη επιτυχια στο ενυδρειο σου.
Γιατί ποιος σας είπε πως δεν μπορείτε να κάνετε με θαλασσινό νερό και στο τροπικό σας; Απλά θα πρέπει να κατεβάσετε την αλατότητα και βέβαια να προσέχετε από που παίρνετε το νερό.
Αυτο το ενυδρείο θα το κάνω όπως πρέπει να γίνει. Δεν θα βιαστώ και ας μου πάρει 1 χρόνο. Αλλαγές εγω δεν θα κάνω απο θαλασσινό νερό. Είναι 30κμ μακριά. Απλά θέλω να πάρω το σωστό εξοπλισμό απο την αρχή. Όχι τις ίδιες βλακείες που έκανα με το φυτεμένο μου
Μια ερώτηση να κα΄νω γιατί εχω θέμα.
με όσους μίλησα για το θαλασσινό, όλοι μου λέγαν για αυτό το κυκοφορητή.
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2362
Καταρχάς στο ενυδρείο μου στο πλάι και από τις 2 πλευρές έχω μόνο 3 εκ. αέρα. (είναι χωνευτό μέσα σε άλλο έπιπλο). Πως μπορώ να τον βάλω?
Και εκτός αυτού, γιατί είναι τόσο ακριβό αυτό το μαραφέτι? Τι παραπάνω έχει απο τα άλλα.
υπάρχει εναλλακτική λύση?
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2180
το τι εχει παραπανω ειναι αλλη κουβεντα εχει πολλα απο προσομοιση κυματισμου,ποιοτητα,δυναμη,ελενχο στροφων και πολλα αλλα,ειναι σαν να λεμε τι διαφορα εχει στην ασφαλεια η citroen me thn volvo.αλλα κατα την γνωμη μου ειναι πολλη εξιδηκευμενος για αρχαριο και για αρχη.;)
το τι εχει παραπανω ειναι αλλη κουβεντα εχει πολλα απο προσομοιση κυματισμου,ποιοτητα,δυναμη,ελενχο στροφων και πολλα αλλα,ειναι σαν να λεμε τι διαφορα εχει στην ασφαλεια η citroen me thn volvo.αλλα κατα την γνωμη μου ειναι πολλη εξιδηκευμενος για αρχαριο και για αρχη.;)και σιγουρα δεν ειναι απαραίτητος για να στηθεί ένα ενυδρείο;)
πόσο παραπάνω αν το προορίζεις για μεσογειακό(δεν έχει τόση ανάγκη σε κυκλοφορίες από ότι στο reef με κοράλλια)
τι διαφορα εχει στην ασφαλεια η citroen me thn volvo
όπα!!!! εκδηλώθηκε ο citroenάκιας!!!!!!:smt035
Δεν υπάρχει λόγος να την αγοράσεις(τώρα)υπάρχουν ποιο φθηνές λύσεις και σε καλή ποιότητα και απόδοση όπως αυτή:
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2061
ή αυτή:
http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/air-water-pump/stream-pumps/tunze-turbelle-nanostream-6025.html
(η tunze πολύ καλύτερη της grotech)
σιτροενακιας εγω???φτου φτου φτου εγω φιλε ειμαι της πισω κινησης και του old time school ford sierra cosworth και πισω.
:D εμένα μ' αρέσει να παιδεύομαι με αυτά έχω ένα xanthia 2
ωραιο ειχα μια φορα ενα τετοιο απο τα ποιο ανετα ταξιδια που εχω κανει και με τεραστια ρεζερβα ειχα το 1.8 8v.:D
nikolaosbouk
03-02-13, 01:35
Ναι έχει και πιο ακριβές λύσεις όπως η αγορά Vorthech mp10 οι οποία κοστίζει πάνω από 250 ευρώ νομίζω αλλά έχει προγράμματα προσομοίωσης ρευμάτων και κυματισμών της θάλασσας. Ότι δίνεις παίρνεις.
+1000:rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.