Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : καταναλωση νιτρικων NO3

mmamatsis
22-01-13, 21:00
καλησπερα
ηθελα να ρωτησω σε ενα ενυδρειο που δεν εχει φυτα τα νιτρικα πως "καταναλωνοντε" εκτος απο τις συχνες αλλαγες νερου.
το να εχεις καλη φιλτρανση βοηθαει και στην καταναλωση νιτρικων?
Πιστευω να μην ρωταω βλακειες :confused:

Σας Ευχαριστω

Φιλιππας
22-01-13, 21:44
Αμα δεν εχεις φυτα δεν καταναλωνοντε.
Ο μονος τροπος να τα ριξεις ειναι η αλλαγη νερου

MALAWI CICHLID BREED
24-01-13, 14:35
Υπαρχει ιδικο φιλτρο που κανει αυτη την δουλεια...Δεν αντικαθιστα την αλλαγη νερου απλα την κανεις σε πιο μεγαλα διαστηματα.Αυτο το φιλτρο λεγεται απονιτροποιητης ή Nitrate reactor...

Κουραμπιές
24-01-13, 17:23
Εγω απο οταν ειχα πρωτοξεκινησει να ασχολουμαι μουκανε εντυπωση οτι ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρος χομπιστας σε παρουσιασεις ενυδρειων και συζητησεις που εχω κανει, δεν ειδα να εχει Denitrator. Δεν ξερω κατα ποσο δουλευει αλλα αν ειναι να μπεις στην διαδικασια γιαυτο, καλυτερα να φτιαξεις ενα παρα να το αγορασεις. Πιθανολογω οτι ο λογος που δεν το χρησιμοποιουν ειναι και ο "δικος μου" λογος που δεν βαζω, αυτος οτι το νερο δεν εχει μονο h2Ο και νιτρικα μεσα, εχει και αλλα στοιχεια τα οποια καταναλωνουν τα ψαρια η τα χρειαζονται σε ενα ποσοστο, γιαυτο και οι αλλαγες εκτος των νιτρικων.

Kostas12
24-01-13, 18:19
Ένα πολύ καλό φίλτρο απονιτροποιητής είναι το eheim 2227, αλλά έχει σταματήσει να βγαίνει πλέον από την eheim, εάν το βρείς σε κανένα κατάστημα θα σου έλεγα να το πάρεις αλλά να ξέρεις δεν είναι τελείως αθόρυβο όπως το άλλα της εταιρίας, εάν μπεί σε ντουλάπι τότε δεν θα το ακούς.

delta66
24-01-13, 21:20
Στα γλυκου νερου ενυδρεια, δεν χρησιμοποιουνται φιλτρα απονιτροποιησης (φιλτρο αμμου κλπ) γιατι ειναι μεγαλυτερο το ρισκο.

This process can take place in an environment of very limited oxygen by anaerobic bacteria. This process is more common in Marine aquaria and takes place in fine #00 sand, live rock, or “aquarium mud”.
In freshwater aquariums this process often produces potentially dangerous Hydrogen Sulfide, but by maintaining an oxygen level above 1 ppm, this can be avoided.

http://www.americanaquariumproducts.com/nitrogen_cycle.html#denitrification (http://www.americanaquariumproducts.com/nitrogen_cycle.html#denitrification)