PDA

Επιστροφή στο Forum : Άσπρα στίγματα σε Ροδοστομους


Cristos
07-12-04, 23:28
Καλησπέρα. Παρατήρησα χθές ότι 2 από τους 6 ροδόστουμους ( συγνώμη αλλά αυτήν την στιγμή δεν θυμάμαι το ακριβές τους όνομα ) και σήμερα πήγα και πήρα φάρμακο. Το φάρμακο λέγεται ΕΧΙΤ της eSHa.Είναι κατά του ιch και της νόσου Velvet. Δυστυχώς δεν θυμόμουν τα φάρμακα που προτείνετε εσείς εδώ, οπότε βασίστηκα στον μαγαζάτορα. Μου είπε να ανεβάσω την θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Του είπα ότι δεν θέλω φάρμακο προς το παρών και ότι θέλω αλάτι για τα ενυδρεία. Όταν του το είπα αυτό μου είπε ότι αυτή είναι μια αρχαία μέθοδος και ότι δεν προσφέρει τίποτα. Επείσης μου είπε να του πω ονομαστικά πιο αλάτι θέλω. Επειδή δεν ήξερα πήρα το φάρμακο και έφυγα. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως μου κάνει κακό στα φυτά αλλά και στα βακτηρίδια η χρήση του φαρμάκου. Τώρα το έβαλα σε εφαρμογή και θα δώ. Ποιο αλάτι χρησιμοποιείτε εσείς?Πως να το ζητήσω?Ισχύει αυτά που λέει? Απ' ότι είδα εδώ μέσα σχεδόν όλοι χρησιμοποιείτε την μέθοδο ανεβάσματος της θερμοκρασίας καθώς και την προσθήκη αλατιού για την καταπολέμηση των άσπρων στιγμάτων.

netblues
08-12-04, 08:32
Το ick ειναι απο τις πιο διαδεδομενες παθησεις στα ενυδρεια και αρκετοι το εχουν βιωσει σε καποια φαση.
Η μεθοδος με το αλατι μπορει να ειναι αρχαια, ομως δουλευει, οπως παρα πολλοι εδω μεσα εχουν διαπιστωσει (εμου προσωπικώς)...
Εψαξα να βρω τι ακριβως ειναι το exit της esha αλλα δεν καταφερα κατι, οποτε θα σε παραπεμψω στις οδηγιες του.. Με τα φυτα ειναι απιθανο να σου δημιουργησει προβλημα, με το βιολογικο φιλτρο ομως υπαρχει πιθανοτητα μονο αν περιεχει αντιβιωση και θα πρεπει σε αυτη την περιπτωση να λεει οτι
η χορηγηση του φαρμακου γινεται με το φιλτρο σβηστο.
Επισης ΔΕΝ θα πρεπει να υπαρχει ανθρακας στο φιλτρο γιατι θα το απορροφησει.
Οπως και να εχει, τωρα το εχεις ΗΔΗ ριξει.
Καλου κακου, κανε συχνες μετρησεις αμμωνιας, no2 ωστε αν κατι δεν παει καλα με το φιλτρο να το καταλαβεις νωρις.
Το ανεβασμα της θερμοκρασιας στους 29 βοηθαει και συνισταται καθως επιταχυνει τον κυκλο του προτοζωου και κανει την θεραπεια γρηγοροτερη.
Ο κυκλος της αναπαραγωγης του προτοζωου ειναι 3 με 7 μερες οποτε η οποιαδηποτε θεραπεια πρεπει να διαρκει λιγο παραπανω για να ειμαστε σιγουροι οτι το σκοτωσαμε.
Για το αλατι τωρα, μιλαμε για Χλωριουχο Νατριο δηλαδη κοινο αλατι χωρις προσθετα. Υπαρχει χυμα σαν χοντρο τυροκομικο (εαν χρειαζεσαι μεγαλες ποσοτητες) Για τις δικες μας αναγκες η προμηθεια του σαν αλατι για ενυδρεια γλυκου νερου ειναι πιο ασφαλης.
Π.Χ DOC Wellfish's Aquarium Salt
Δοσολογια για το ick ειναι 1 με 2 γραμμαρια ανα λιτρο
Μπορεις να προσθεσεις αλατι παραλληλα με το φαρμακο, εκτος εαν οι οδηγιες του φαρμακου λενε κατι διαφορετικό.

Ενα καλο αρθρο για περισσοτερς πληροφοριες βρισκεται εδω
http://www.cichlid-forum.com/articles/ich.php

mikenuke
09-12-04, 13:52
Εγω προσφατα χρησιμοποιοησα το φαρμακο της SERA με μεγαλη επιτυχια.
Contraick νομιζω λεγεται?

nkarvounis
09-12-04, 14:01
αλατάκι και θερμοκρασία 30-31 oC :wink:

Όταν τα φάρμακα δεν είναι απαραίτητα καλό είναι να μην χρησιμοποιούντα.

Mikenuke, γρήγορα για την επόμενη δημοσίευση !!!!!


mikenuke

Ένταξη: 17 Μάϊ 2003
Δημοσιεύσεις: 666
Τόπος: Thessaloniki