Επιστροφή στο Forum : Παρουσιαση reef
nikolaosbouk
20-01-13, 02:57
Για να μπω και εγω στην πάρεα 2 βιντεακια απο το ενυδρειο μου που τρεχει 1 χρονο.:p
https://www.youtube.com/watch?v=df7-1xC2aI4
https://www.youtube.com/watch?v=I2svNtUt8rA
Νικόλα καλώς ήρθες στην ομάδα :smt006 πολύ όμορφο το ενυδρείο σου φίλε
Καλώς όρισες. Όμορφα βιντεάκια. Κάνε μας μια αναλυτικότερη παρουσίαση από το ενυδρείο σου.
snakepanos
20-01-13, 21:49
Niko κάλος ηρθες στην παρεα μας και χαρήκαμε που σε γνωρίσαμε απο κοντα.
Τα λεγαμε για κανα 2 ωρες θα ελεγα ,και ηταν πολυ ενδιαφέρον οσα λεγαμε.
Παρα πολυ ομορφο το reef σου πολυ προσεγμένο και καθαρο.
Τα λεμε την επόμενη Κυριακη.
nikolaosbouk
21-01-13, 00:15
Διαστασει:250l reef(τρεχει απο 19/02/2012) χωρις sump,
70 χ 54 χ 75 (καθαρο υψος 60) ανοιχτο με 1 κοντρα επανω (παραγγελια)
deep sand bed 12cm,
27κιλα live rock με soft corals, zooathous ,open brain και 2 ανεμωνες.
Φιλτρο: Canister Hydor 4000,
Phosban reactor - two little fishes 150,
carbon reactor - two little fishes 150,
Κυκλοφορια: 2 resun 3000l/h and 1 vorteck mp10 wireless σε wave mode, συνολο(11.000λ/ωρα)
Ψυκτικο: chiller TECO 200,
Φωτισμος: 36power Led 3w50/50 white/blue(Vertec 12 power led φωτιστικο και 24 power led DIY φωτιστικο) and 1 MH 150watt 12000k,
Σκιμμερ : TMC skimmer V2skim hang - on(θα γινει αναβαθμιση με D-D mce 600 turbo - το εχω ηδη παραγγειλει)
Ζωντανα:
1 yellow tank medium
1 blue tang too small
4 clownfish occealaris
1 tomato clown
1 clownfish clarkii
3 damsei
1 bicolor
1 γαριδα καθαριστης
1 γαριδα κοκκινη
6 ερημιτες
1 κυπραια
1 αστεριας large
2 ανεμωνες(crispa and aurora)
3 αχινοι μεσογιακοι
8 στρομβοι μεσογιακοι
1 μυδι μεσογειακο
1 ζοοανθοι
3 σαρκοφυτα
1 open brain
3 apoikies xenia
2 coral finger
mushroom frang blue
ρουτινα:
αλλαγη 10% εβδομαδιαιος
1-2 φορες ζωο-φυτο πλακτον (εβδομαδιαιος)
1 φορα εβδομαδιαιος "χιονι"
μερα παρα μερα κατεψυγμενη διαφορα
3 φορες την εβδομαδα ταισμα ανεμωνες με γαριδα φρεσκια ή ψαρι φιλετο
Μετρησεις http://images.myreefstats.com/4265_4276.png (http://www.myreefstats.com)
και ακομη δυο με moon light
https://www.youtube.com/watch?v=n9aGh3vkS48
https://www.youtube.com/watch?v=hIocU3CMaCU
Ευχαριστω πολυ παιδια και χαρηκα που με καποιους τα ειπαμε σημερα ;):D
Alex_Salonica
21-01-13, 14:38
Πανέμορφο Νικόλα!
Ακόμα ένα απωθημένο μου! Να δούμε αν θα καταφέρω ποτέ να κάνω ένα ριφάκι :mad:
nikolaosbouk
21-01-13, 16:18
Πανέμορφο Νικόλα!
Ακόμα ένα απωθημένο μου! Να δούμε αν θα καταφέρω ποτέ να κάνω ένα ριφάκι :mad:
Θα σε ψησω που θα παει....;)
πανέμορφο!!! να το χαίρεσαι.
η άγνοιά μου δεν μου επιτρέπει ούτε να φανταστώ πως θα φτιάξω ένα τέτοιο ενυδρείο. δεν πειράζει θαυμάζουμε τα δικά σας
nikolaosbouk
22-01-13, 16:06
ευχαριστω πολυ.
Διαβασμα θελει και ολα γινονται...
Alex_Salonica
22-01-13, 16:59
ευχαριστω πολυ.
Διαβασμα θελει και ολα γινονται...
..και λεφτά ;)
..και λεφτά ;)
δυστυχως θελει αρκετα απο αυτα.το καλο στις μερες μας ειναι οτι η παροχη πληροφοριων μεσω των φορουμ ειναι τεραστια που σε βοηθαει να γλιτωσεις λεφτα απο λαθος κινησεις αλλα δεν παυει να εισαι με το χερι στη τσεπη.
καλη συνεχεια στη προσπαθεια και να το δεις οπως φανταζεσαι.
Πολύ ωραίο !!!!
Μπράβο και από εμένα.
Με τους αχινούς έχεις κανένα πρόβλημα στο βράχο....μήπως στον ξασπρίζουν ;;
:D:D
nikolaosbouk
22-01-13, 22:37
οχι ακομη.(τους εχω 8 μηνες)
ασχολουται με την αλγη στα τζαμια;)
harris samos
27-01-13, 16:31
να κανω 2-3 ερωτησεις
δεν εχεις αραγωνητη ??????
αμμο εχεις ?
ποια η διαφορα απο το να εχεις αραγωνητη ?
nikolaosbouk
28-01-13, 02:49
Φυσικα και εχω αμμο με αραγωνιτη. Μαλλον σε μπερδεψε η ονοματολογια (Deep Sand Bed).;).Αραγωνιτης καθαρος δεν υπαρχει. Ο αραγωνιτης ειναι μερος τις αμμου.
Στα reef προτιμειτε αμμος υψηλης περιεκτικοτητας σε αραγωνιτη(live sand)ή θρυμματισμενα κοραλλια επειδη δημιουργουνται πολλακις πολλαπλασιες βακτηριδιακες αποικιες απο την κοινη χαλαζιακη αμμο.
nikolaosbouk
05-02-13, 19:06
UPDATE
Αλλαγη σκιμμερ με το Deltec mce 600, για καλυτερο στοκαρισμα!
Στην φωτο φαινονται επισης και οι 2 ριακτορες(phosban κσι calcium)
οπως και ο κυκλοφορητης vorteck mp10 σε wavemode.
μεγιά το καινούργιο σκιμμερ :D
χρειάζεσαι ένα σαμπάκι φίλε με 20-40 ευρώ κολλάς ένα να κάνεις την δουλεία σου
snakepanos
06-02-13, 11:04
Να το βαλεις και στον Διαγωνισμό Νικο.
nikolaosbouk
06-02-13, 18:14
το εβαλα snakepanos
-------------------------
μεγιά το καινούργιο σκιμμερ :D
χρειάζεσαι ένα σαμπάκι φίλε με 20-40 ευρώ κολλάς ένα να κάνεις την δουλεία σου
κωστα οταν λες κολαω ενα τι εννοεις?
Πές να σου κόψουν 6 τζαμια να φτιαξεις ένα σαμπακι να τα βάλεις όλα κάτω , πες να σου κάνουν και τρυπες για υπερ και είσαι κομπλε
nikolaosbouk
07-02-13, 02:13
Πές να σου κόψουν 6 τζαμια να φτιαξεις ένα σαμπακι να τα βάλεις όλα κάτω , πες να σου κάνουν και τρυπες για υπερ και είσαι κομπλε
το σκεφτομαι καιρο τωρα...;)
εκανα κατοψη με τον χωρο που εχω στο επιπλο.
θα το αναρτησω να μου πειτε γνωμες.
ετοιμος ειμαι :smt067
nikolaosbouk
18-02-13, 23:48
68μηκος χ 24πλατος χ 50υψος = 86lit sump
καλο ειναι?
Πως να κανω τα διαμερισματα?
ποσα λιτρα αντλια επιστροφης να παρω? το κυριος ενυδρειο ειναι 250λιτρα
εγώ είμαι της άποψης να βάλεις το σκίμμερ ακριβώς εκεί που θα κατεβαίνει το νερό στο ίδιο διαμέρισμα να βάλεις θερμαντήρα και ριάκτορες και να κάνεις ένα χώρισμα για να ρυθμήσεις το ύψος του νερού στο σκίμμερ από την μία και από την άλλη να βάλεις το φλοτέρ της αυτόματης αναπληρωσης ,αντλία επιστροφής , και τα σωλινάκια της δοσομετρικής ;)
harris samos
09-03-13, 20:34
μεση κανε 2 χωρισματα πολυ πολυ μικρα για τα χυμικα σου
nikolaosbouk
21-04-13, 03:37
Παιδια εφτασε και η σειρα μου για εγκαίνια ξανα!!
Επειδη το ρεεφ το ετρεχα με ενα εξωτερικο φιλτρο αποφάσισα και ετοιμασα ενα sump (80 λιτρα) και θα σας κανω νεα παρουσιαση και με νεο στήσιμο (λογο του οτι εβγαλα τα damsel και το ξεστησα ολο:smt067) και πολλα νεα κοραλια - αλλα και ψαρια.
Πριν το ανεβασω ομως θελω την βοηθεια σας.
Επειδη εκανα χωρο και για καλλιεργεια αλγης αλλα δεν βρισκω στα μαγαζια, υπαρχει κανενας καλοθελητής να μου δωσει ή να μου στειλει λιγη(μια χουφτα με φτανει) αλγη chaeto (θεσσαλονικη)?
Με το αζημίωτο φυσικά,;)
νικο αμα δεν βρεις πες μου να σου στηλω εμεις την πεταμε καθε μηνα στα σκουπιδια:D:D:D:D
nikolaosbouk
22-04-13, 10:35
νικο αμα δεν βρεις πες μου να σου στηλω εμεις την πεταμε καθε μηνα στα σκουπιδια:D:D:D:D
ευχαριστω μακη;)αν δεν βρω θα μου στειλεις σιγουρα!
Σε ταχυδρομικο φακελο αλληλογαφιας με σακουλακι μεσα ανθυγρο και εισαι κουκλος:D
vasilis4x4
22-04-13, 18:51
Σε ταχυδρομικο φακελο αλληλογαφιας με σακουλακι μεσα ανθυγρο και εισαι κουκλος:D
Σε φακελακι με τις φουσκες καλυτερα :p
γιατί θέλεις να βάλεις μακροάλγες βρε νίκο ;; πιο πολύ ταλαιπωρία είναι imo
θα σου πω 2 λογους προς σκεψη φωσφορικα-νιτρικα απο τον σεμπτεβρη που τρεχει δεν εχω βαλει ποτε αντιφως και ειναι 0
ααααα θα σου στηλω εαν μου κανεις την χαρη και μου πεις την αποψη σου στο μηνυμα που σου εστηλα χεχεχεχεχε:D:D:D(εκβιαστης)
nikolaosbouk
23-04-13, 01:37
γιατί θέλεις να βάλεις μακροάλγες βρε νίκο ;; πιο πολύ ταλαιπωρία είναι imo
Κωστη με τον ριακτορα αντι φωσφόρου δεν εχω αλγες αλλα επειδη το εκανα το σαμπ ειπα να βαλω και μακροαλγες για καλυτερα... λες να βαλω δεντρακι μαγκροβια καλυτερα?
οι μακροβιες ειναι μπελας απο αποψη συντηρησης δεν βλεπω τον λογο να μην βαλεις μακροαλγες,εκτος και εαν ο φιλος μας πει κατι.παντως σχεδον ολοι βαζουν χωρις αυτο να ειναι απαραιτητα δεικτης ορθοτητας...;)
nikolaosbouk
23-04-13, 01:40
θα σου πω 2 λογους προς σκεψη φωσφορικα-νιτρικα απο τον σεμπτεβρη που τρεχει δεν εχω βαλει ποτε αντιφως και ειναι 0
ααααα θα σου στηλω εαν μου κανεις την χαρη και μου πεις την αποψη σου στο μηνυμα που σου εστηλα χεχεχεχεχε:D:D:D(εκβιαστης)
το παλιο μηνημα λες? γιατι αυτες τις ημερες δεν μου εστειλες κατι, παλιοεκβιαστη:D
μα καλά δεν κοιμάται κανένας :D ;; ταλαιπωρία εννοώ ότι χρειάζεται φως και κυκλοφορία έξτρα , το φως εκεί κάτω κάνει κοραλλίνες στα πιο απίθανα σημεία μου έπιανε μέχρι και μέσα στο σκίμμερ , την δουλεία για τα φωσφορικά την κάνει πολύ καλύτερα ο αντιφώφορος ..απόδειξη πως όταν τρέχεις παράλληλα και τα δυο ή μακροάλγη δεν μεγαλώνει και για τα νιτρικά καλό σκίμμερ και αλλαγές νερού με καλό νερό όσμωσης με παράλληλο σιφωνάρισμα της λάσπης από το σαμπ , είχα και εγώ μέχρι πριν κανά ενάμιση χρόνο και την κατάργησα
κοστα εγω ξερω οτι πηγα για υπνο και ησουν μεσα και ξυπνησα και εισαι ακομα μεσα :D:D:D:D:D:D το φως στο σαμπ ειναι καλο για πολλους λογους προσωπικα ειμαι κατα της χρησης ανθρακα και αντιφως οποτε βαζω μακροαλγες;)νομιζω οτι απο ενα σημειο και μετα ειναι καθαρα θεμα προσωπικης επιλογης νομιζω νικο οτι αφου εχεις παρει επ'ωμου τα υπομνηματα να κανεις ενα για τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα τον 2 μεθοδων;)και μετα να στο κλεψω.....:D:D:smt024:smt040
nikolaosbouk
23-04-13, 09:17
κοστα εγω ξερω οτι πηγα για υπνο και ησουν μεσα και ξυπνησα και εισαι ακομα μεσα :D:D:D:D:D:D το φως στο σαμπ ειναι καλο για πολλους λογους προσωπικα ειμαι κατα της χρησης ανθρακα και αντιφως οποτε βαζω μακροαλγες;)νομιζω οτι απο ενα σημειο και μετα ειναι καθαρα θεμα προσωπικης επιλογης νομιζω νικο οτι αφου εχεις παρει επ'ωμου τα υπομνηματα να κανεις ενα για τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα τον 2 μεθοδων;)και μετα να στο κλεψω.....:D:D:smt024:smt040
και μικρο-κλέπτω-υπομνηματάκιας χαχαχαχαχαχαχα:D:D:D:smt082:smt082:smt082
θα βαλεις και καμια φωτο να το θαυμασουμε οεο??? :D:smt067
κοστα εγω ξερω οτι πηγα για υπνο και ησουν μεσα και ξυπνησα και εισαι ακομα μεσα :D:D:D:D:D:Dαστα δυσκολη μέρα σήμερα
http://yoursmiles.org/tsmile/sleep/t2209.gif
nikolaosbouk
01-08-13, 00:29
Δυο τελευταια βιντεακια απο το reefακι μου με τα soft.(δεν ξερω τι εγινε αλλα μου βγηκαν ψιλοχαλια τα βιντεο...)
Πλεον εχει δημιουργηθει sump 80λ (οποτε ανεβηκαμε στα 320λ) με τρια χωρισματα καταρρακτη, υπερχειλιση tunze duo, και κυκλοφορητη sahem 3500λ/ω.
επισης εχουνε μπει δεντρακια mangroves (5) σε βαση απο φενιζολ που δουλευουν αντιθετα με το φως του ενυδρειου.
Ακομη η κυκλοφορια εχει ενυσχηθη με την τοποθετηση 2 vorteck (mp10 and mp40) που δουλευουν σε wavemode την ημερα (μετα τις 10 κλεινει η μεγαλη και δουλευει η μικρη για καμια ωρα ακομη με μικροτερο κυματισμο οπου και μετα μπαινει σε night mode λειτουργια.
Επισης ο φωτισμος εχει αναβαθμιστει εχοντας πλεον 48 3w/led σε αναλογια 50/50 και μια μετταλου 150watt στσ 20000K πλεον(την δουλευα στα 12000κ πρωτα).
http://www.youtube.com/watch?v=3itDpmYol9Y&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=U-1YJMvkTkI&feature=youtu.be
πολύ φως ρε φίλε imo ....επάνω τι είναι αυτό Νικόλα :D
snakepanos
01-08-13, 10:26
To εργοστασιο βλεπω μεγάλωσε και αλλο,,,,πω ρε φιλε τουμπανο ειναι.
Εμενα πάντως με αρεσει με τα χαμηλα φωτα ,,,ανεβασε και ενα video με τα χαμηλα να δουμε και τα χρωματα απο τα κοραλια βρε.
nikolaosbouk
01-08-13, 14:01
πολύ φως ρε φίλε imo ....επάνω τι είναι αυτό Νικόλα :D
Κωστή η μετάλλου είναι αυτό που βλέπεις επάνω, είναι τύπου καμπάνα.
Δοκίμασα και με λιγότερο φωτισμό αλλά έιχα θέμα με τα κοράλλια που βρίσκονται χαμηλά επειδή έχει καθαρό βάθος 75 πόντους μέχρι τον αραγωνιτη και δεν είχα καλή διείσδυση.
βρε κάτω από την λάμπα λέω επάνω στον βράχο :D
Ωραίο..! Είναι για να χαζεύεις ώρα μπροστά του..
Τι ψύξη έχεις για τα led?
nikolaosbouk
01-08-13, 16:16
βρε κάτω από την λάμπα λέω επάνω στον βράχο :D
:D:D μαλακο κοραλι ειναι τυπου finger leather
nikolaosbouk
01-08-13, 16:18
Ωραίο..! Είναι για να χαζεύεις ώρα μπροστά του..
Τι ψύξη έχεις για τα led?
απο δυο ανεμιστηρακια εχω βαλει. Μου τα ειχε στειλει και αυτα μαζι με ολο το πακετο.
nikolaosbouk
01-08-13, 16:23
Επίσης να αναφέρω οτι αλλαχτηκε και το skimmer TMC 400 V2 με το Deltec mce 600 (με την λευκη αντλια).
Αν παρατηρησατε στα βιντεο δεξια οπως βλεπετε υπαρχει μια τεραστια ανεμωνη που κανει host το clarkii μου, τις επομενες μερες θα γινει χειρουργείο για την διχοτομηση της.
Crazy_Beaver
01-08-13, 16:59
Στα σκληρά πότε πέφτεις;:D
ChocolatePuma
01-08-13, 19:57
Τέλειο είναι :D
Δυστυχώς απλησίαστο όνειρο... :rolleyes:
nikolaosbouk
01-08-13, 20:52
Στα σκληρά πότε πέφτεις;:D
Έχω πάρει τα πάντα και είμαι έτοιμος από Σεπτέμβριο!!! Πολλά από τα soft θα μεταφερθούν σε άλλο που ετοιμάζω σιγά-σιγά:-D
έλεγα πως είναι ακροπόρα χεχε
μπουκ φυσαει η ριφαρα!! :smt023
nikolaosbouk
02-09-13, 20:20
Δύο φωτο με το νεο σπιτι του μαύρου κλοουν μου(όχι του κλαρκι μου), ένα μεγάλο σαρκοφυτο!:-)
stelios816
02-09-13, 20:42
μεγια το νεο σπιτικο καλοριζικο :D:D
Sakisdraminos
08-02-15, 11:18
Νικολα πος παει το ενυδρειο??? λιγο φωτοθεραποια θα μας κανεις??
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.