PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκαλάρια και γέννες

Νοτιοαμερικάνος
18-01-13, 20:07
Γεια σε όλους και όλες και Καλή Χρονιά.
Σε ενυδρείο ~100 λτ έχω ένα ζευγάρι σκαλάρια. Ο αρσενικός είναι περίπου ενάμιση χρόνο στο ενυδρείο ενώ τη θηλυκιά την έβαλα τον περασμένο Οκτώβριο. Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά από μόλις 10 μέρες γέννησε. Έκανε ~120 αυγά πάνω σε ένα φύλλο Anubias. Ο αρσενικός εντελώς άπειρος (έχει γεννηθεί σε ενυδρείο και τον έχω από μωρό) βρέθηκε σε αμηχανία μη γμωρίζοντας τι να κάνει και μάλλον δεν φρόντισε να γονιμοποιήσει τα αυγά αλλά προτίμησε να τα τρώει. Μάταια η θηλυκιά προσπαθούσε να τον αποτρέψει. Όσα αυγά γλύτωσαν δεν γονιμοποιήθηκαν και χάλασαν.

Μήπως την διαδικασία γέννας και γονιμοποίησης; Πότε θα ξαναγεννήσει; Πρέπει να πάρω κάποια μέτρα;
Υ.Γ. Οι φυσικοχημικές ιδιότητες του νερού είναι ιδανικές για ενυδρεία Ν. Αμερικής.

delta66
19-01-13, 02:12
Αν το νερο ειναι ΟΚ, το μονο που εχεις να κανεις ειναι αλλαγες και καλο ταισμα.
Θα μαθουν τι πρεπει να κανουν.

Οταν γεννησουν πια, θα εχεις να ανησυχεις για το πως και που θα μεγαλωσεις τα μικρα, και τι θα τα κανεις μετα :D

Νοτιοαμερικάνος
19-01-13, 13:29
Ευχαριστώ Σπύρο. Απλά θα ήθελα να ξέρω πότε θα ξαναγεννήσει και πως γονιμοποιούνται τα αυγά. Πάει ο αρσενικός από πάνω και αφήνει σπέρμα; Πως γίνεται; Αν είναι έτσι δεν τον βλέπω αυτόν και πολύ ικανό. Τέλος πάντων, θα δούμε με τον χρόνο.

Κάτι άλλο !
Τα μικρά κινδυνεύουν από τους γονείς; Αν γεννηθούν θα πρέπει να απομονωθούν;

gianniwpopi
19-01-13, 13:56
Ευχαριστώ Σπύρο. Απλά θα ήθελα να ξέρω πότε θα ξαναγεννήσει και πως γονιμοποιούνται τα αυγά. Πάει ο αρσενικός από πάνω και αφήνει σπέρμα; Πως γίνεται; Αν είναι έτσι δεν τον βλέπω αυτόν και πολύ ικανό. Τέλος πάντων, θα δούμε με τον χρόνο.

Κάτι άλλο !
Τα μικρά κινδυνεύουν από τους γονείς; Αν γεννηθούν θα πρέπει να απομονωθούν;

αμα ξεκινησε να γενναει δεν σταματαει...
τα δικα μου γεννανε καθε 15 μερες εδω και 3 μηνες...
μολις γεννησει η θυληκια παει πανω απο τα αυγα ο αρσενικος και τα γονιμοποιει.
κανει την ιδια κινηση που κανει η θυληκια ...
το ζευγαρι ακομα και μονο του να ειναι χωρις συγκατοικους μπορει να μην τα καταφερει κυριως λογω απειριας.... μετα απο πολλες προσπαθειες και οταν μαθουν θα τα καταφερουν...
τα μωρα αν καταφερουν να κολυμπησουν δεν τα πειραζουν οι γονεις....
το θεμα ειναι μεχρι να κολυμπησουν....
αν θελεις μπορεις να απομονωσεις και τα αυγα με μια αεραντλια για να εχεις πιο πολλες πιθανοτητες

Νοτιοαμερικάνος
19-01-13, 14:46
Μάλιστα. Το θέμα είναι όμως ότι όπως γράφω και στο αρχικό post μου, ενώ η θηλυκιά γέννησε 10 μέρες από την είσοδό της στο ενυδρείο, από τότε δεν ξαναγέννησε. Δεν είναι περίεργο; Τώρα βέβαια δείχνουν μεγαλύτερη οικειότητα μεταξύ τους.
Τελος πάντων! Θα περιμένω.

Κουραμπιές
19-01-13, 15:45
Να κανω μια ερωτηση, εσυ εχεις ζευγαρι, τα βλεπεις να κινουνται παντου μαζι στο ενυδρειο; Αν εχεις φυτα στα "δοκιμαζουν"; Πηρα χτες δυο αναπαραγωγης, ταβαλα και πηγαινουν συνεχεια πακετο. Παιζει να πετυχα αρσενικο και θηλυκο και μαλιστα ζευγαρι η ειναι κλασικη συμπεριφορα; Το ενα τσιμπολογαει συνεχεια απολα τα φυτα...μεχρι και τις ριζες απτο ποθο!!!

gianniwpopi
19-01-13, 15:52
Να κανω μια ερωτηση, εσυ εχεις ζευγαρι, τα βλεπεις να κινουνται παντου μαζι στο ενυδρειο; Αν εχεις φυτα στα "δοκιμαζουν"; Πηρα χτες δυο αναπαραγωγης, ταβαλα και πηγαινουν συνεχεια πακετο. Παιζει να πετυχα αρσενικο και θηλυκο και μαλιστα ζευγαρι η ειναι κλασικη συμπεριφορα; Το ενα τσιμπολογαει συνεχεια απολα τα φυτα...μεχρι και τις ριζες απτο ποθο!!!

το δικο μου ζευγαρι πανε παντα μαζι....
αν αρχιζουν να τσιμπανε ενα φυλλο συγκεκριμενο(το καθαριζουν) ειναι σημαδι οτι θελουν να γεννησουν

Κουραμπιές
19-01-13, 16:15
Παιζει να γεννησουν και σε καμπομπα και σε μοσ δηλαδη; Ακομα δεν ταβαλα και θα γεννησουν;;; Ειναι και οι καρδιναλιοι μεσα...ωχ. Αλλα ειναι μικρα τα δικα μου ρε συ. Απο τοσο μικρα;! :/ θα γινουμε μπαμπαδες μαζι χαχα.

gianniwpopi
19-01-13, 16:28
Παιζει να γεννησουν και σε καμπομπα και σε μοσ δηλαδη; Ακομα δεν ταβαλα και θα γεννησουν;;; Ειναι και οι καρδιναλιοι μεσα...ωχ. Αλλα ειναι μικρα τα δικα μου ρε συ. Απο τοσο μικρα;! :/ θα γινουμε μπαμπαδες μαζι χαχα.

dυσκολο σε καμπομπα και μοσσ... εμενα γεννανε στην βαλισνερια η στην ανουμπια....θελουν λεια επιφανεια...
παντος οταν ερθει η ωρα θα το καταλαβεις...
ξεκινανε και καθαριζουν ενα φυλλο συγκεκριμενο( και οχι ολα τα φυτα του ενυδρειου) μετα αρχιζουν και βγαινουνε τα γεννητικα τους οργανα..
στο θυληκο ειναι πιο μεγαλο και πιο χοντρο ενω στο αρσενικο ειναι μικροτερο και πιο μυτερο...

Κουραμπιές
19-01-13, 16:39
Οκ ωραια θα τοχω υποψην. Παντως κακα τα ψεμματα εχω ενθουσιαστει πολυ περισσοτερο αποτι με τους καρδιναλιους. Θα παρω κιαλλα και με βλεπω να δινω καμια 30αρια απτους 100. Ευχαριστω για το ινφο :)

Νοτιοαμερικάνος
19-01-13, 18:35
Πριν γεννήσει η θηλυκιά καθαρίζει συνήθως φαρδιά φύλλα, τα περιποιείται κ.λ.π. αλλά δεν τα τρώει. Εμένα γέννησε σε 10 μέρες από την είσοδό της στο ενυδρείο (τον περασμένο Οκτώβριο) πάνω σε ένα φύλλο Anubias. Έκτοτε όμως δεν ξαναγέννησε.

Νοτιοαμερικάνος
20-01-13, 19:17
Σε συνέχεια του προχθεσινού post μου, παραθέτω βίντεο με την ημέρα της γέννας και τις ερωτοτροπίες του ζευγαριού.
Εν τω μεταξύ ο αρσενικός είναι και λίγο βίαιος.
Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά ή όχι ;
Υ.Γ. Θα έπρεπε βέβαια να είχα βάλει το βίντεο από την αρχή. Συγνώμη.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=UdY2l2E6GiY

delta66
20-01-13, 20:19
Aυτο δεν ηταν ερωτοτροπια.
Μετριουνται τα ψαρια.
Φαινεται οτι δεν ειναι ζευγαρι.

Εισαι σιγουρος για το φυλο του "αρσενικου"?

Νοτιοαμερικάνος
20-01-13, 21:54
Σίγουρος με την έννοια να τον έχω δει να γονιμοποιεί αυγά, όχι. Αλλά σημειολογικά φαίνεται για αρσενικός λόγω του μεγάλου "καρούμπαλου" στο κεφάλι και του μικρού γονοπόδιου. 'Έπειτα αν δεν ήταν αρσενικός, η θηλυκιά γιατί γέννησε;
Τι εννοείς όμως όταν λες "μετριούνται" ;

delta66
20-01-13, 22:47
Εχει συμβει σε πολλα ενυδρεια να γεννανε μονα τους θηλυκα ψαρια, χωρις την παρουσια αρσενικου ή με παρουσια αλλά χωρις να ειναι ζευγαρια.
"Μετριουνται", για ξυλο ή ιεραρχια.

Οταν βαζουμε ενα ασρενικο με ενα θηλυκο σε ενα ενυδρειο, δεν σημαινει οτι θα βγει και ζευγαρι.
Δεν αποκλειεται και να γινει ομως στη συνεχεια, αν τα βρουνε ;)

Νοτιοαμερικάνος
21-01-13, 18:39
Σωστά. ΟΚ Σπύρο, αν έχω κάποια νεότερη εξέλιξη θα την ανακοινώσω. Τις εμπειρίες πρέπει να τις μοιραζόμαστε.

Κουραμπιές
04-02-13, 20:40
6haR-HEg6Zg

Νατα μααααας :D :D

delta66
04-02-13, 22:36
4'.28" :
- Τωρα αυτα θα ζησουν? θα μεγαλωσουν?
- Δεν ξερω, δεν ξερω, δεν εχω ιδεα. ....... Αμα ζησουν τον ηπιαμε
:D:D

exelix
04-02-13, 22:39
Χαχαχαχα! Κλαίω!!!!!!!!!!!!

:smt043:smt043:smt043:smt043:smt043:smt043:smt043

Κουραμπιές
04-02-13, 23:39
Ωχ. Ακουστηκε ε?? Χαχαχα εεεεε μα τι να πω. :D χαχαχα

bloskas
04-02-13, 23:45
4'.28" :
- Τωρα αυτα θα ζησουν? θα μεγαλωσουν?
- Δεν ξερω, δεν ξερω, δεν εχω ιδεα. ....... Αμα ζησουν τον ηπιαμε
:D:D

ενταξει με πεθανατε βραδυατικα! δεν υπαρχει. κλαιω :smt082:smt082

vaspiou
05-02-13, 00:03
Ωχ. Ακουστηκε ε?? Χαχαχα εεεεε μα τι να πω. :D χαχαχα

ποσο να βγαλει κανα λιτρο!!?? EPIC !!!:smt035:smt067:smt035:smt067

πολυ ωραιο το ενυδρειο σου το ζηλεψα...φτου φτουυυ!!
ωραιες γωνιες εχεις κανει!

Κουραμπιές
05-02-13, 00:14
Πωπωωω ακουγονται πολλα αν το βαλεις στο τερμα ε?? :D :D χαχαχα σε ευχαριστω πολυ φιλε μου νασαι καλα! :)