Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : PO4

hejo
06-12-04, 19:22
Αγαπητοί συνχομπίστες,
αγόρασα σήμερα ένα τεστ φωσφορικών της JBL και έκανα την πρώτη μου μέτρηση η οποία έδειξε κάτι μεταξύ του 0,5 και του 1-δεν μπορώ να ταυτίσω ακριβώς το χρώμα του υγρού με τον πίνακα.Θα ήθελα να μου πείτε αν πρέπει να θεωρήσω ότι η τιμή αυτή είναι ικανοποιητική και γενικά κάθε πότε πρέπει να μετράω φωσφορικά και πότε να αρχίσω να ανησυχω για την άλγη που καραδοκεί.Λάβετε υπόψη ότι έκανα τελευταία αλλαγή το Σάββατο,το ενυδρείο κλείνει τον πρώτο μήνα ζωής και είναι αρκετά φυτεμένο κυρίως με φυτά γρήγορης ανάπτυξης.

nkarvounis
06-12-04, 21:15
τα φυτά θα σου ισορροπήσουν το PO4 (κάτω του 0,1), και λίγο μεγαλύτερες αλλαγές δεν κάνουν κακό :wink:

annivas2000
07-12-04, 03:03
Eλενη 0,5-1 ΡΟ4 ειναι οκ σε ενα πυκνοφυτεμενο ενυδρειο. Νικο 0,1 ειναι πολυ λιγο και αν ειναι οντως τοσο, μπορει να δημιουργηθουν προβληματα σε σχεση και με τα νιτρικα και την απορροφηση τους απο τα φυτα. Ελένη μετρα αμεσως μετα την αλλαγη αλλα και πριν την αλλαγη για να δεις αν το τεστ ειναι οκ και σου δειξει διαφορες.

ΥΓ. Καλυτερο ειναι το τεστ για φωσφoρικα της Sera.

lasal
07-12-04, 03:09
ΥΓ. Καλυτερο ειναι το τεστ για φωσφoρικα της Sera.
Και ενα ακόμα καλό της Red sea ;)

hejo
07-12-04, 12:55
Kατ αρχήν σας ευχαριστώ πολυ.
Το τεστ τελικά θα με τρελάνει.Μετράω σήμερα το πρωί πριν την αλλαγή πιστεύοντας ότι θα βρω ό,τι και χθες μια και δεν έκανα τίποτα στο ενυδρείο και βρίσκω 0-χθεσινή μέτρηση 0,5-1-.Αλλάζω περίπου το 1/3 του νερου ξαναμετράω και βρίσκω 0,5.....
Συμπέρασμα; πρέπει να πάρω και άλλο τεστ....

nkarvounis
07-12-04, 14:18
θα σου δωσω εγω για να κάνεις μετρήσεις :wink:

ASCCO1
08-12-04, 01:46
Kατ αρχήν σας ευχαριστώ πολυ.
Το τεστ τελικά θα με τρελάνει.Μετράω σήμερα το πρωί πριν την αλλαγή πιστεύοντας ότι θα βρω ό,τι και χθες μια και δεν έκανα τίποτα στο ενυδρείο και βρίσκω 0-χθεσινή μέτρηση 0,5-1-.Αλλάζω περίπου το 1/3 του νερου ξαναμετράω και βρίσκω 0,5.....
Συμπέρασμα; πρέπει να πάρω και άλλο τεστ....

ερωτηση κρισως κανε μια μετρηση στο νερο τις βρυσης ,,να δεις τι θα σου δειξει...... :wink: