Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Θολωμένο νερό-SOS

Αιμιλία
13-01-13, 18:48
Καλησπερα!!Ο φιλος μου ειναι φανταρος και προοσφατα εχασε τον πατερα του..Ετσι βρεθηκα με ενα ψαρακι που λυπομουν να αφησω να ψωφισει και αποφασισα να παρω το ενυδρειο του..

Στο θεμα μας λοιπον..Στο συγκεκριμενο ενυδρειο υπηρχαν 8-9 ψαρια,ημιαγρια(υποψιν ειναι γλυκου νερου) απο τα οποια καταφερε και επεζησε μονο το 1..Το νερο ηταν σε αθλια κατασταση και ειπαμε να το στησω απο την αρχη.Πηγα λοιπον σε ενα πετ σοπ και μου εδωσαν καποιες οδηγιες.
Το ψαρι εφυγε απο κει..Μου ειπαν να ριξω 2 κιλα αλατι για να σκοτωσει δε ξερω κ γω τι..Το αδειασαμε την επομενη,καθαρισμα μεσα εξω,φιλτρα κλπ κλπ..
Μου ειπε επισης οταν βαλω νερο θα βαλω 2 φαρμακα για 24 ωρες..
Ωστοσο το νερο ειναι ακομα λιγο θολο απο τα φαρμακα και σε περιπου 4 ωρες συμπληρωνεται το 24ωρο..

Οποιος γνωριζει ας με βοηθησει γιατι ειναι και κλειστα τα πετ σοπ και ειναι κριμα να το χασουμε το καημενο..:(

janickrules
13-01-13, 19:00
καλησπερα.

πες μας τι ψαρι ειναι αυτο.
τι φαρμακα εριξες;
για ποσα λιτρα μιλαμε;
τι φιλτρο εχεις;

βγαλε φωτογραφιες.

Αιμιλία
13-01-13, 19:06
Ναι σωστα...:p

Λοιπον! Το ψαρι αποτι μου ειπε λεγεται rainbow κατι.Ειναι ασημι και πανω ειναι ροζ.Σορυ δε με βοηθαει κ το google.
Το ενυδρειο ειναι 60L .
Τα φαρμακα που εριξα ειναι : -Tetra aquasafe(μετατρεπει το νερο βρυσης σε καταλληλο για ψαρια) και -Sera bio nitrivec
Το φιλτρο αποτι ξερω ειναι παλιο.Eheim

stelios816
13-01-13, 19:07
2 κιλα αλατι σου ειπαν να ριξεις ????:confused:

Αιμιλία
13-01-13, 19:09
Ναι!Οπως ηταν βρωμικο το νερο να ριξω 2 κιλα αλατι.Αν την επομενη μερα εχει ξεθολωσει μπορω να του βαλω καινουριο νερο με τα φαρμακα! :/

stelios816
13-01-13, 19:15
και εσυ τι εκανες??

Κουραμπιές
13-01-13, 19:19
Δεν νιωθω καλα......λιποθυμαω. Σε ποιο πετ σοπ πηγες μονο αυτην την απορια λυσε μας να μπει και αυτο στη μαυρη λιστα. Οσον αφορα το τι πρεπει να γινει θα σου απαντησουν οι εμπειροτεροι.

Αιμιλία
13-01-13, 19:20
Φφφφ.....Υποθετω δεν μου ειπαν καλα...Ειναι ενα γωνιακο στον Κορυδαλλο στην αθηνας...

nikolakis94
13-01-13, 19:22
Αυτη την (μεθοδο) δεν την εχω ξανακουσει.

Αιμιλία
13-01-13, 19:24
Καποια ιδεα για το το μπορω να κανω???
Δε νομιζω να μπορει να μεινει για πολυ ακομα το ψαρι ετσι..

stelios816
13-01-13, 19:24
στο ροδολφο εκει σου ειπαν κατι τετοιο μηπως δεν καταλαβες καλα?

πες μας ακριβως τι διαδικασια εχεις κανει τι εχεις πλυνει με τι νερο και ολα

chrisvari
13-01-13, 19:26
Δεν έχω εμπειρία.Σίγουρα η γνώμη κάποιων άλλων θα μετράει περισσότερο,αλλα σαν πρώτο μέτρο έκτακτης ανάγκης νομίζω πρέπει να βάζεις το nitrivec για να κρατάει χαμηλά αμμωνία.Απο εκέι και πέρα όλο και κάποιος θα σε βοηθήσει με μπόλι να μπει σε μια σειρά το φίλτρο σου!Το φίλτρο πώς το έπλυνες?Με νερό βρύσης?

Αιμιλία
13-01-13, 19:27
Μια γυναικα ηταν παντως.Αποκλειεται να μη καταλαβα καλα γιατι ημασταν 3 ατομα μεσα κ ακουγαμε τι ελεγε..

janickrules
13-01-13, 19:32
βαλε μια αγγελια εδω στο φορουμ για να δωσεις το ψαρι!
ειναι το καλυτερο που μπορει να γινει.

το ψαρι που το εχεις τωρα;

Κουραμπιές
13-01-13, 19:33
Τελωσπαντων στο δια ταυτα υποθετω οταν λες πλυναμε φιλτρα ενυδρειο μεσα εξω, το κανατε με νερο κατευθειαν απτη βρυση. Οποτε οτι βιολογια υπηρχε, πεθανε. Βαλε αγγελια για μπολι, χτες, μηπως υπαρχει καποιος να σου δωσει (μπολι ειναι υλικα απο στρωμενο φιλτρο και βρωμια που ειναι βιολογια για να ζησει σωστα το ψαρι) χωρις μπολι θα αργησει πολυ να στρωσει. Μεχρι να βρεις μπολι ταιζε λιγο, βαλε το ψαρι μεσα αφου δεν μπορεις να κανεις αλλιως, και κανε καθημερινες αλλαγες σε θερμοκρασια ιδια με αυτη του ενυδρειου. Αρα πρεπει να μαθεις και το ψαρι ειναι για να σου πουμε ποια θερμοκρασια πρεπει να ρυθμισεις τον θερμοστατη στο ενυδρειο. (εχει ετσι)

Κατι τελευταιο. Το αλατι τοχεις ειξει μεσα τωρα; Δηλαδη ειναι στο ενυδρειο που εχεις ριξει και τα "φαρμακα"; Εριξεσ και μαγειρικο αλατι κιολασ η ενυδρειακο; Αν ναι τοτε το ξανααδειαζεις ολο και το ξαναγεμιζεις προσθετωντας αντιχλωριο, και μετα το ψαρι μεσα.

Στην τελικη δεν ξερουμε και τι ψαρι ειναι, αν κανει για απλο νερο βρυσης, αν κανει για κρυο (στην περιπτωση που δεν εχεις θερμοστατη) αν αν αν. Αλλα ας προσπαθησουμε για το καλυτερο. Βρες τι ειναι.

Αιμιλία
13-01-13, 19:33
Το φιλτρο ναι με νερο βρυσης το πλυνα..Βασικα ολα με νερο βρυσης τα εχω πλυνει

stelios816
13-01-13, 19:34
μου κανει εντυπωσει γιατι ο συγκεκριμενος ειναι απο τα πρωτα ενυδρειακα μαγαζια που υπηρχαν και πολυ γνωστης στο αντικειμενο αν και δεν παω τελευταια γιατι η κορη οντως λεει καποιες μα@@@@ες :mad:
-------------------------
Το φιλτρο ναι με νερο βρυσης το πλυνα..Βασικα ολα με νερο βρυσης τα εχω πλυνει

μπολι επειγωντος περιοχη??

Αιμιλία
13-01-13, 19:38
Μια παρενθεση.Στο πετ σοπ μου ειπαν να βγαλω το ψαρι απο το ενυδρειο,πηρα μια γυαλα κ εβαλα μεσα το οξυγονο του και το θερμοστατη.
Το ενυδρειο ειχε μεσα βρωμικο νερο,βοτσαλα,φυτα.Ετσι οπως ηταν μου ειπαν να βαλω 2 κιλα μαγειρικο αλατι.Την επομενη αν δεν ηταν θωλο,το αδειαζα το καθαρισα καλα μεσα και αφου το ξαναγεμιζα να εριχνα τα 2 φαρμακα που εγραψα.Και σε 24 ωρες να βαλω παλι το ψαρι.Αλλα να προσεξω να μην ερθει καθολου σε επαφη το παλιο νερο με το καινουριο..
Κερατσινι μενω!

stelios816
13-01-13, 19:41
αρα για απολυμανση το ειπε και μετα να αλλαξεις νερο μονο που επλυνες τα φιλτρα με νερο βρυσης οκ δεν ηξερες και καταστρεψες τη βιολογια λοιπον σου στελνω για μπολι.

Κουραμπιές
13-01-13, 19:47
Ααα ρε στελιο μπραβο. :)

janickrules
13-01-13, 19:57
μπραβο!

Nick74
13-01-13, 20:13
τεσπα... απ ολο αυτο τον παραλογισμο η πιο ηλιθια απορια που μου καρφωθηκε ειναι...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΜΙΑΓΡΙΑ? :D+-8 (ηταν δηλαδη αναπαραγωγης αλλα τα βαλαν για καμια βδομαδα σε λιμνη να αγριεψουν? :smt080 )

stelios816
13-01-13, 20:17
παλιες συνομοταξιες νικο ημερα -ημιαγρια -αγρια ετσι τα χωριζαν παλια μην τρελενεσαι δεν ξερεις το ροδολφο εχει μεινει ακομα εκει οποτε ετσι ειπαν στην κοπελα ετσι ειπε.

delta66
13-01-13, 20:18
Αν του ειπε για απολυμανση, μονο αλατι, εκανε λαθος.
Θελει και δυο κιλα πιπερι κοκκινο.

Nick74
13-01-13, 20:24
Κατι τελευταιο. Το αλατι τοχεις ειξει μεσα τωρα; Δηλαδη ειναι στο ενυδρειο που εχεις ριξει και τα "φαρμακα"; Εριξεσ και μαγειρικο αλατι κιολασ η ενυδρειακο; Αν ναι τοτε το ξανααδειαζεις ολο και το ξαναγεμιζεις προσθετωντας αντιχλωριο, και μετα το ψαρι μεσα.

Βρε κουραμπιε, αν εχει μεσα 2 κιλα αλατι και βαλει το ψαρι αποτομα σε γλυκο νερο θα σκασει σαν καρπουζι απο το οσμωτικο σοκ...
Θελει τρελη προσαρμογη κατι τετοιο (αν και θα ειχε γυρισει στο πλει με τοσο αλατι αλλα τεσπα)
παλιες συνομοταξιες νικο ημερα -ημιαγρια -αγρια ετσι τα χωριζαν παλια μην τρελενεσαι δεν ξερεις το ροδολφο εχει μεινει ακομα εκει οποτε ετσι ειπαν στην κοπελα ετσι ειπε.

ναι το εχω ξανακουσει πολυ παλια.
ταξινομηση με βαση την επιθετικοτητα μαλλον αν δεν κανω λαθος...
Αλλα ΗΜΙ-αγρια...
Δηλαδη οκ, αλλα το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι καποιος που τρωει τα μαλια του, τα νυχια του, κανει στοματικο θεωρειται ημικανιβαλος? :smt080

Αν του ειπε για απολυμανση, μονο αλατι, εκανε λαθος.
Θελει και δυο κιλα πιπερι κοκκινο.

κι ενα κιλο τσιμεντο μετα :D

stelios816
13-01-13, 20:43
Βρε κουραμπιε, αν εχει μεσα 2 κιλα αλατι και βαλει το ψαρι αποτομα σε γλυκο νερο θα σκασει σαν καρπουζι απο το οσμωτικο σοκ...
Θελει τρελη προσαρμογη κατι τετοιο (αν και θα ειχε γυρισει στο πλει με τοσο αλατι αλλα τεσπα)

ναι το εχω ξανακουσει πολυ παλια.
ταξινομηση με βαση την επιθετικοτητα μαλλον αν δεν κανω λαθος...
Αλλα ΗΜΙ-αγρια...
Δηλαδη οκ, αλλα το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι καποιος που τρωει τα μαλια του, τα νυχια του, κανει στοματικο θεωρειται ημικανιβαλος? :smt080

xaxax παλαβωσες ρεεε:smt016:smt016

delta66
13-01-13, 20:51
Προαιρετικα :D

Λοιπον για πιο σοβαρα.
Ας μας γραψει η φιλη λιγο πιο ευκρινως τι νερο εχει μεσα αυτη τη στιγμη το ενυδρειο.
Με μπερδεψατε και δεν εχω καταλαβει αν εχει ψαρι μεσα τελικα.

Κουραμπιές
13-01-13, 20:53
Χαχαα. Χωρις το ψαρι τοβαλε το αλατι βρε νικο. Ετσι καταλαβα. Αν τοβαλε με το ψαρι τωρα θα μιλουσαμε για το πως να το μαγειρεψει κιολας.

stelios816
13-01-13, 20:57
τα ειχε βγαλει παιδια απλα επλυνε μετα τα βιολογικα και ολα τα πραγματα με βρυσης οποτε βιολογια:smt059:smt059 εβαλε μετα το nitrivec το μαγικο μπουκαλακι του νικου και θολωσε. πηρε τωρα το μπολι να βαλει και βλεπουμε. θα μαθει επεσε αποτομα στα βαθεια απλα.

delta66
13-01-13, 21:03
τα ειχε βγαλει παιδια απλα επλυνε μετα τα βιολογικα και ολα τα πραγματα με βρυσης οποτε βιολογια:smt059:smt059 εβαλε μετα το nitrivec το μαγικο μπουκαλακι του νικου και θολωσε. πηρε τωρα το μπολι να βαλει και βλεπουμε. θα μαθει επεσε αποτομα στα βαθεια απλα.
Το αλατι εχει "βγει".
Ξεπλυθηκε καλα ολο το ενυδρειο και ο εξοπλισμος?

stelios816
13-01-13, 21:04
ετσι ειπε σπυρο ελπιζουμε πως ναι .

Nick74
13-01-13, 21:05
εβαλε μετα το nitrivec το μαγικο μπουκαλακι του νικου και θολωσε.

+-8ολεεεε νιτριβεκ... εγγυηση παντου...

τι λεει το νιτριβεκ? οτι μπορει να θολωσει αναλογα την αμμωνια... ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ? :smt080
Θυμιζει κατι περιεργα -και καλα- antivirus που βρισκουν 127898174 ιους ακομα και μετα απο φορματ και ειναι τα μονα που μπορουν να τους εξαλειψουν :D

stelios816
13-01-13, 21:06
+-8ολεεεε νιτριβεκ... εγγυηση παντου...

τι λεει το νιτριβεκ? οτι μπορει να θολωσει αναλογα την αμμωνια... ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ? :smt080
Θυμιζει κατι περιεργα -και καλα- antivirus που βρισκουν 127898174 ιους ακομα και μετα απο φορματ και ειναι τα μονα που μπορουν να τους εξαλειψουν :D

μπουκαλοκυνηγος εχεις γινει ρεεε:smt016:smt016:smt016

Nick74
13-01-13, 21:08
μπουκαλοκυνηγος εχεις γινει ρεεε:smt016:smt016:smt016

οχι βρε, εγω μαζι τους ειμαι...
καπως πρεπει κι οι απατεωνες να βγαλουν λεφτα να ζησουν βρε παιδι μου, κλεφτες θα γινουν? :smt080

Αιμιλία
13-01-13, 21:14
Ολο το ενυδρειο πλυθηκε με νερο οπως ειπα.Το ψαρι δεν ηταν μεσα οταν εριξα το αλατι οπως παλι ειπα. Ημιαγριο το ονομαζουν οι πετ σοπαδες οποτε οι αποριες σας σε αυτους.

Μια τελευταια απορια..Με το μπολι που εβαλα,η ασπριλα που εχει ηδη μεσα θα φυγει?Μηπως να ξανααδειασω νερο κ παλι ξανα φαρμακα?Η να βαλω ξανα φαρμακα?

stelios816
13-01-13, 21:17
καμια αλλαγη τωρα ειπαμε αιμιλια θα φυγει μονη της αστο τωρα χαλαρωσε.1 φορα την εβδομαδα αλλαγη . μετρησεις δεν σε ρωτησα κανεις μπα εε?

ο νικος δεν λεει για σενα αλλα για αυτους που στο ειπανε τα ημιαγρια.

Αιμιλία
13-01-13, 21:24
Δεν πρεπει να ειχε για να κανει μετρησεις.Αυριο που θα ναι ανοιχτα θα παω να παρω.(Τι ζηταω ακριβως?)

stelios816
13-01-13, 21:26
τεστ αμμωνια -νιτρωδη-νιτρικα για αρχη αυτα ειναι τα βασικα για τωρα

Nick74
13-01-13, 21:26
Μια τελευταια απορια..Με το μπολι που εβαλα,η ασπριλα που εχει ηδη μεσα θα φυγει?Μηπως να ξανααδειασω νερο κ παλι ξανα φαρμακα?Η να βαλω ξανα φαρμακα?

πριν 2 αιωνες περιπου στην Αμερικη υπηρχαν καποιοι υποχονδριοι τυποι που θεωρουσαν πως τα φαρμακα κανουν γενικα καλο κι ετσι εζησαν ολη τη μιζερη ζωη τους χαπακωμενοι (επιπλεον επλεναν τα χερια τους 100 φορες τη μερα κτλ)
:D

Βρε αρρωστα ειναι τα ψαρακια για να τα φαρμακωνεις?
ενα αντιχλωριο θες, κι αυτο μεχρι να μαθεις να αποχλωριωνεις με πιο φυσικο τροπο, τωρα τα νιτριβεκ και τα υπολοιπα ειναι υγρα ξεματιασματος χωρις καμια ουσια και προφανως και χωρις αποτελεσμα. (η μαλλον με αρνητικο αποτελεσμα αφου σου θολωνει το νερο για να σε πεισει οτι στο ξεβρωμιζει:smt080:smt080)
Τωρα που πηρες μπολι διαβασε σιγα σιγα τα θεματα της κατηγοριας των αρχαριων για να μαθεις τ πρεπει να μετρας και πως να κρατας υγειη το ενυδρειο, πως να κανεις σωσστες αλλαγες κτλ, κι αργοτερα οτανθα εχεις μαθει τα βασικα μπορεις να μαθεις πιο εξειδικευμενα τι νερο θελουν τα ψαρακια σου και τι συνθηκες και να το φτιαχνεις οπως πρεπει.

Καλως ηρθες στο χομπυ, αν και με ...ημιπεριεργο τροπο :smt080

ChocolatePuma
13-01-13, 21:32
τεστ αμμωνια -νιτρωδη-νιτρικα για αρχη αυτα ειναι τα βασικα για τωρα

Προσοχή να πάρεις αυτά που σου είπε ο Στέλιος...γιατί οι "κύριοι" στο/α πετ σοπ είναι ικανοί να σου πουλήσουν καρχαρία για να καθαρίσει τη θολούρα! :D

Για οτιδήποτε έχεις αμφιβολία, καλύτερα πρώτα να ρωτάς στο φόρουμ και μετά να βάζεις το χέρι στη τσέπη ;)
Δεν είναι οι εποχές για σπατάλη χρημάτων... (όχι πως παλιά έπρεπε να δεχτούμε την κοροϊδία)

Αιμιλία
13-01-13, 21:33
Αντιχλωριο!Χμ!

Αποτι προβλεπεται,εχει περισσοτερο διαβασμα ακομα κ απο αυτο που εκανα για τις πανελληνιες...:mad:

Και οπως λεει η λογικη το ψαρι οταν μπει εκει μεσα συντομα θα ψοφισει..Οποτε μετα?Παλι αδειασμα νερου κλπ κλπ ?

Ημι-πανικος:confused::confused::confused:

stelios816
13-01-13, 21:36
Αντιχλωριο!Χμ!

Αποτι προβλεπεται,εχει περισσοτερο διαβασμα ακομα κ απο αυτο που εκανα για τις πανελληνιες...:mad:

Και οπως λεει η λογικη το ψαρι οταν μπει εκει μεσα συντομα θα ψοφισει..Οποτε μετα?Παλι αδειασμα νερου κλπ κλπ ?

Ημι-πανικος:confused::confused::confused:

οχι δεν αδειαζεις νερο αμα γινει κατι απλα αν δεν εχεις ψαρι μεσα θα ριχνεις 1-2 φυλαρακια τροφης καθε μερα για να διατηρησεις τη βιολογια ζωντανη .πανικος δεν υπαρχει απλα διαβασμα ειπαμε .

Nick74
13-01-13, 22:09
οκ αν δεν εχεις παρει αντιχλωριο (καλα σου δωσαν ολς τις ηλιθιοτητες του αιωνα και δε σου δωσαν το μονο απαραιτητο) παρε το prime που εχει ιδιοτητα να αποτοξικοποιει καπως την αμμωνια.

Αιμιλία
13-01-13, 22:14
Μαλιστα..Θα το ζητησω αυριο μαζι με αυτο το τεστ αμμωνιας.

Ευχαριστω λοιπον ολους για τις πληροφοριες ...
Αλλα μου ηρθε εντελως ξαφνικο κ δεν εχω ιδεα απο το σπορ! :rolleyes:

delta66
13-01-13, 22:18
Μαλιστα..Θα το ζητησω αυριο μαζι με αυτο το τεστ αμμωνιας.

Ευχαριστω λοιπον ολους για τις πληροφοριες ...
Αλλα μου ηρθε εντελως ξαφνικο κ δεν εχω ιδεα απο το σπορ! :rolleyes:
Μη τρελλαινεσαι.
Δεν ειναι εδω κανενας που γεννηθηκε να τα γνωριζει αυτα.
Οι περισσοτεροι μπηκαμε γιατι μας ψοφησαν ψαρια σε ενυδρεια/κρεματορια (απλες γυαλες ως επι των πλειστων), στημενα βαση συμβουλων καποιων πετσοπαδων.. ;)
(και κανωντας και του κεφαλιου μας πολλες φορες, ακομα κι αν τυχαμε σε κανενα εντιμο πετσοπα- για να μη βγαζουμε την ουρα μας απ'εξω)

Κουραμπιές
13-01-13, 22:51
Κατι που εμεινε πισω......τι ψαρι ειναι μαθαμε;!;!;! :D

maria p
13-01-13, 22:52
Αιμιλία, τα παιδιά που σου απαντούν ήδη γνωρίζουν πολύ καλύτερα απο μένα, εγώ απλά θέλω να σου πω μπράβο που ανέλαβες την φροντίδα με τόση υπευθυνότητα,
Αλήθεια το ψαράκι πως το βλέπεις στην προσωρινή του κατοικία? κι επίσης το έχασα λιγάκι, το αλάτι το έχεις αφαιρέσει ή όχι?
Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τον προστατευόμενό σου.

stelios816
13-01-13, 22:56

δεν εχει σημασια τωρα τι ειναι το ψαρακι θα φτασουμε και εκει χαλαραα!!:D:D

Αιμιλία
13-01-13, 23:15
Αιμιλία, τα παιδιά που σου απαντούν ήδη γνωρίζουν πολύ καλύτερα απο μένα, εγώ απλά θέλω να σου πω μπράβο που ανέλαβες την φροντίδα με τόση υπευθυνότητα,
Αλήθεια το ψαράκι πως το βλέπεις στην προσωρινή του κατοικία? κι επίσης το έχασα λιγάκι, το αλάτι το έχεις αφαιρέσει ή όχι?
Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τον προστατευόμενό σου.

Ευχαριστω! :) Και γω ελπιζω για το καλυτερο...Το ψαρακι δυστυχως δε θυμαμαι ονομασια..Ωστοσο μοιαζει με δολαριο,λιγακι πιο μικρο,ασημι και εχει ροζ πανω πανω..Κατι για Rainbow θυμαμαι να ελεγε αλλα δεν ειμαι σιγουρη.
Το αλατι ναι το εχω αφαιρεσει

Chris82
13-01-13, 23:27
Για rainbow tetra μου κάνει όπως το περιγράφεις..από αυτά (http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.fishlinkworldwide.com/fish/products_pictures/Colour-Tetra.jpg&imgrefurl=http://www.fishlinkworldwide.com/fish/index.php?categoryID%3D78&h=365&w=600&sz=34&tbnid=5pGm_TXT5YCRPM:&tbnh=74&tbnw=121&zoom=1&usg=__p3vQGIMdV71Qv6qAXlJENlQzU1M=&docid=qVXcNgsRJABbcM&sa=X&ei=_ybzUMWoDsjLsgaA1oCYBg&ved=0CDYQ9QEwAw&dur=2713) τα βαμμένα!

Αιμιλία
13-01-13, 23:36
Ναι!μαλλον τετοιο ειναι!

Nick74
13-01-13, 23:37

ημιαγριο :D:smt080+-8

delta66
13-01-13, 23:41
Για rainbow tetra μου κάνει όπως το περιγράφεις..από αυτά (http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.fishlinkworldwide.com/fish/products_pictures/Colour-Tetra.jpg&imgrefurl=http://www.fishlinkworldwide.com/fish/index.php?categoryID%3D78&h=365&w=600&sz=34&tbnid=5pGm_TXT5YCRPM:&tbnh=74&tbnw=121&zoom=1&usg=__p3vQGIMdV71Qv6qAXlJENlQzU1M=&docid=qVXcNgsRJABbcM&sa=X&ei=_ybzUMWoDsjLsgaA1oCYBg&ved=0CDYQ9QEwAw&dur=2713) τα βαμμένα!
Ναι!μαλλον τετοιο ειναι!
Παντα ειχα αυτην την απορια που μπορεις να μου λυσεις.
Οταν σκεπτεται καποιος να παρει ενα τετοιο ψαρι, περναει απο το μυαλο του καθολου, πως μπορει να επιτυγχανεται αυτος ο χρωματισμος του?

Nick74
13-01-13, 23:46
Οταν σκεπτεται καποιος να παρει ενα τετοιο ψαρι, περναει απο το μυαλο του καθολου, πως μπορει να επιτυγχανεται αυτος ο χρωματισμος του?

προσωπικα πιστευω πως αποκλειεται ο αρχαριος να γνωριζει για τα βαψιματα, τα καψιματα, τα χημικα, τα τατου κτλ κτλ...
Πιστευω πως απονηρευτοι το θεωρουν φυσικο χρωμα του ψαριου,οπως και τα παπαγαλοψαρα προφανως τα θεωρουν παραξενια της φυσης.

Αιμιλία
14-01-13, 00:12
Να στη λυσω την απορια σου λοιπον.Οχι.ενας εντελως ασχετος δεν υπαρχει περιπτωση να ξερει και ουτε μπορει να φανταστει..

Οπως πχ μπορει να μη ξερεις οτι απαγορευεται να κανεις ζευγαρωματα στα σκυλια,η να αγοραζεις απο πετ σοπ η πολλα αλλα...
Ο καθενας απο το 0 αρχιζει και μαθαινει σιγα σιγα...

delta66
14-01-13, 02:49
Μου λες οτι δεν μπορει "να ξερει και ουτε μπορει να φανταστει", αλλα δεν μου λυνεις την απορια.
Τι ειναι αυτο που φανταζεται, ηθελα να μαθω.

Μπορει πχ καποιος που βλεπει αυτα τα ψαρια (και δεν ειναι "ξανθος"),
http://www.fishlinkworldwide.com/fish/products_pictures/Colour-Tetra.jpg
να αποφασισει τελικα να τα βαλει στο ενυδρειο του, θαυμαζωντας το μεγαλειο τη φυσης που τα δημιουργησε?
Να σκεφτει οτι μπορει να υπαρχει ειδικος harmlesss φωτισμος στο ενυδρειο, που δημιουργει αυτο το παιχνιδι με τα χρωματα πανω στα λεπια των ψαριων?
Να σκεφτει οτι μπορει να υπαρχει μια ειδικη harmless τροφη (κατι σαν χρωμα ζαχαροπλαστικης), που βγαζει αυτα τα χρωματα στα ψαρια?
Κατι αλλο που δεν μπορω να σκεφτω?

..... Εκτος αν εννοεις (τωρα μου΄ρθε επιφωτηση για το προφανες), οτι πιστευει οτι οι μεθοδοι τεχνητου χρωματισμου των ψαριων που διεξαγωνται (απο "απλη" χορηγηση ορμονων για ενισχυση του χρωματισμου τους, μεχρι η μικρο-έγχυση θραυσμάτων γονιδίου για δημιουργια ψαριων που φωτιζουν σαν λαμπες φθορισμου), δεν ειναι δυνατον να μην απαγορευονται αν επιφερουν καποιο προβλημα υγειας στα ψαρια.
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=552746&postcount=47

ΥΓ ΟΚ, την πατησα κι εγω.
Δεν ηξερα οτι απαγορευοταν να αφησω τη σκυλα μου να ζευγαρωσει.

Nick74
14-01-13, 03:02
Δεν ηξερα οτι απαγορευοταν να αφησω τη σκυλα μου να ζευγαρωσει.

??? :confused::confused::confused: τι ειναι αυτα που λετε για την απαγορευση του ζευγαρωματος?
Βρισκομαστε σε αντιπαλοτητα με το ειδος των σκυλιων και αποφασισαμε να τα εξαφανισουμε η μιλατε για κατι διαφορετικο?

Σπυρο εγω πιστευω πως οντως ενας αρχαριος μπορει να πιστευει οτι τα χρωματα αυτα ειναι δημιουργημα της φυσης.
Οχι βεβαια τα τατου και τα καψιματα με τις καρδουλες τα σχεδια και τα γραμματα αλλα οσον αφορα το χρωματισμο γιατι να σκεφτει ο αλλος οτι παιζει ανθρωπινη παρεμβαση? (ειμαι ξανθος βεβαια αλλα δε νομιζω να ειμαι και "ξανθος")

Αιμιλία
14-01-13, 03:22
Το να μη σκεφτει -τιποτα- απο ολα οσα ειπες? Νομιζω μιλαω για την πλειοψηφια.Αυτο που θα πουν ειναι "α..κοιτα ωραιο χρωμα..." και τελειωνει εκει...Προφανως δε θα κατσει να σκεφτει α...Μηπως ειναι τεχνιτο βαψιμο?Μηπως κανουν τατου?Μηπως η γιαγια μου εχει ροδακια?

Οπως εγω και αλλοι τοσοι λοιπον δεν εχουν ιδεα για τα ψαρια,ετσι και αλλοι τοσοι δεν εχουν ιδεα οτι δεν πρεπει να ζευγαρωνεις τα σκυλια αν δεν ξερεις πληρως την κατασταση υγειας του αλλου σκυλιου,ετσι δημιουργουνται οι δυσπλασιες,τα ακαρεα κλπ κλπ..Αλλοι τοσοι δεν ξερουν οτι ειναι απαγορευτικο να παρεις σκυλο απο πετ σοπ.

Τα βλεπεις απο τη μερια σου γιατι σου φαινεται αδιανοητο μαλλον,αλλα δεν ισχυει..

Nick74
14-01-13, 03:32
αλλοι τοσοι δεν εχουν ιδεα οτι δεν πρεπει να ζευγαρωνεις τα σκυλια αν δεν ξερεις πληρως την κατασταση υγειας του αλλου σκυλιου,ετσι δημιουργουνται οι δυσπλασιες,τα ακαρεα κλπ κλπ..

Α... Πεστε το ντε κι αρχισα να ανησυχω για το αν η διαστροφη του ειδους μας που ηταν ηδη στο κοκκινο το ξεπερασε και ειναι τωρα στο υπερυθρο :D

τωρα βγαζει ενα σχετικο νοημα...

Αιμιλία
14-01-13, 03:34
Οχι οχι,μην ανησυχεις!Απλα ειναι βραδυ! :p
Ωστοσο πριν λιγο διαβασα τετοια διαστροφη που σκεφτηκες κ εφριξα..
Τεεελοσπαντων! off-topic αυτο! :rolleyes:

stav
14-01-13, 07:21
Το tetra aquasafe ειναι αντιχλωριο δεν χρειαζεται να αγορασεις αλλο,θα
ριχνεις την ποσοτητα που γραφει στις οδηγιες οταν κανεις αλλαγη νερου.
Αφου εβαλες μπολι ριχνε δυο με τρια φυλλαρακια τροφης για να ταιζεις
την βιολογια.Αφου εχεις nitrivek ριχνε και απο αυτο παντα συμφωνα με
τις οδηγιες θα ενισχυσει την βιολογια σου(που ξερεις μπορει να ξεματιαζει).
Παρε τεστ NH3-NH4,NO2,NO3,οταν οι μετρησεις δειξουν NH3-NH4 0,NO2 0
και NO3 υψηλα κανεις μια καλη αλλαγη νερου και βαζεις το ψαρι.
Επισης θελω να ξερεις οτι ολοι εμεις οταν ειχαμε ξεκινησει τα ξεραμε ολα,
δεν ακολουθουσαμε τις οδηγιες που μας εδιναν απο τα πετ σοπ,δεν σκοτωσαμε ψαρια και δεν αγορασαμε βαμμενα ψαρια.

leda
14-01-13, 07:40
,ετσι δημιουργουνται οι δυσπλασιες,τα ακαρεα κλπ κλπ...

...:confused:...σορυ αλλα..

:smt043:smt043:smt043

delta66
14-01-13, 12:10
ΟΚ τωρα εχω μια πιο καθαρη εικονα του τι μπορει να συμβαινει.
Το πιθανοτερο λοιπον καποιος που βλεπει αυτα τα ψαρια, να μη σκεφτει καθολου πως γινεται πχ να εχουν αυτα τα χρωματα ή να γραφουν I love you και μια καρδουλα στο πλαι.
Απλα τα παιρνουν και τα βαζουν στο ενυδρειο.
Οσο για τους σκυλους, καταλαβα οτι μαλλον εννοεις οτι ενδυκνειται να ζευγαρωνουν σκυλια μετα απο εξετασεις υγειας για αποφυγη προβληματων στους απογονους. Οχι οτι απαγορευεται με καποιο νομο, να ζευαρωσουν δυο σκυλια.

Παντως, και βαση της δικης μου λογικης, μου φαινεται τραβηγμενο, καποιος να σκεφτει πιο ευκολα, να κανεις γενικες εξατασεις στα σκυλια του για να τα ζευγαρωσει, απο το να μη περασει απο το μυαλο του οτι κατι τρεχει με αυτα τα παραξενα ψαρια.

Nick74
14-01-13, 18:55
ΟΚ τωρα εχω μια πιο καθαρη εικονα του τι μπορει να συμβαινει.
Το πιθανοτερο λοιπον καποιος που βλεπει αυτα τα ψαρια, να μη σκεφτει καθολου πως γινεται πχ να εχουν αυτα τα χρωματα ή να γραφουν I love you και μια καρδουλα στο πλαι.
Απλα τα παιρνουν και τα βαζουν στο ενυδρειο.

Αυτα με τις καρδουλες και τα I lοve you ειναι εντελως αλλο θεμα και τα βαμμενα ειναι κατι διαφορετικο.
Προσωπικα πριν μαθω σχετικα με το βαψιμο και ολα αυτα τα ευτραπελα οτι κι αν εβλεπα θα το θεωρουσα απλα θαυμα της φυσης (απο χρωματα εννοω βεβαια).
Δεν καταλαβαινω γιατι κολλας βρε Σπυρο τοσο σε αυτο... Στα νερα του πλανητη μας υπαρχουν τα πιο παραξενα πλασματα (κυριως στα αλατια βεβαια) δεν καταλαβαινω τι θα εμποδιζε καποιο ψαρακι να εχει ροζ φωσφοριζε χρωματισμο εκ φυσεως...

Αιμιλία
14-01-13, 21:24
Δε νομιζω να μιλησα για τα i love ,καρδουλες και οτι αλλο εχουν "βγαλει"..Μιλησα για τα χρωματα...Οπουδηποτε εχω παει εχω δει εντονα μπλε ψαρια,ροζουλια,πορτοκαλια...Ολα αυτα ειναι βαμενα?Αν ναι τοτε μπραβο τους γιατι με εχουν ξεγελασει πληρως...
και ξαναλεω τα σκεφτεσαι απο τη ΜΕΡΙΑ σου.

Εισαι ψαγμενος σε τετοια θεματα και μπραβο σου.Και μπραβο γιατι πλεον τα εμαθα κ εγω..
Αλλα αποτι βλεπω δεν εισαι και ποολυ ενημερωμενος για τα puppy mills...BYB...

Τελοσπαντων..ας μη το συνεχισουμε γιατι βλεπω εχεις κολλησει σε αυτο...
αλλα ΟΧΙ γιατι σημερα ετρεχα σε πολλα πετ σοπ,κανεις οταν εβλεπε τα χρωματα δεν ελεγε "μα πως εγινε τωρα αυτο?" Οσους ακουσα ειπαν κοιτα τι πλακα που εχουν αυτα...
Για οσους ενδιαφερονται τελοσπαντων..Το ψαρι ζει ακομα τουλαχιστον,το εχω βαλει μεσα στο ενυδρειο,το νερο ειναι καπως πιο καθαρο..
Κανει τις βολτες του μεσα,απλα αρκετες ωρες ειναι κρυμενο πισω απο τα φυτα του(δε ξερω αν εχει σημασια αλλα καθεται κοντα στο φιλτρο-θερμοστατη-αεραντλια)

Επισης.σε πετ σοπ που μου προτειναν καποια μελη(και τους ευχαριστω) μου ειπαν,οπως κ οι ιδιοι, οτι το νερο σιγα σιγα θα ξεθολωσει.Αλλα μου ειπαν επισης να βαλω νιτριβεκ για να αυξησω τη βιολογια του..

stelios816
14-01-13, 21:29
Δε νομιζω να μιλησα για τα i love ,καρδουλες και οτι αλλο εχουν "βγαλει"..Μιλησα για τα χρωματα...Οπουδηποτε εχω παει εχω δει εντονα μπλε ψαρια,ροζουλια,πορτοκαλια...Ολα αυτα ειναι βαμενα?Αν ναι τοτε μπραβο τους γιατι με εχουν ξεγελασει πληρως...

Εισαι ψαγμενος σε τετοια θεματα και μπραβο σου.Και μπραβο γιατι πλεον τα εμαθα κ εγω..

αλλα ΟΧΙ γιατι σημερα ετρεχα σε πολλα πετ σοπ,κανεις οταν εβλεπε τα χρωματα δεν ελεγε "μα πως εγινε τωρα αυτο?" Οσους ακουσα ειπαν κοιτα τι πλακα που εχουν αυτα...
Για οσους ενδιαφερονται τελοσπαντων..Το ψαρι ζει ακομα τουλαχιστον,το εχω βαλει μεσα στο ενυδρειο,το νερο ειναι καπως πιο καθαρο..
Κανει τις βολτες του μεσα,απλα αρκετες ωρες ειναι κρυμενο πισω απο τα φυτα του(δε ξερω αν εχει σημασια αλλα καθεται κοντα στο φιλτρο-θερμοστατη-αεραντλια)

Επισης.σε πετ σοπ που μου προτειναν καποια μελη(και τους ευχαριστω) μου ειπαν,οπως κ οι ιδιοι, οτι το νερο σιγα σιγα θα ξεθολωσει.Αλλα μου ειπαν επισης να βαλω νιτριβεκ για να αυξησω τη βιολογια του..

ειπαμε αστο νιτριβεκ δεν σου προσφερει κατι εκτος απο εξοδα.

nikolakis94
14-01-13, 21:30
Αλλα μου ειπαν επισης να βαλω νιτριβεκ για να αυξησω τη βιολογια του..

Το νιτριβεκ δεν προσφερει καμια βιολογια.Μονο κερδος στην εταιρεια.Δεν περιεχει (βιολογια) για ενυδρειο.Μπορει να στο εξηγησει ο ειδικος σε αυτα τα θεματα Nick74.:D

stelios816
14-01-13, 21:32
Το νιτριβεκ δεν προσφερει καμια βιολογια.Μονο κερδος στην εταιρεια.Δεν περιεχει (βιολογια) για ενυδρειο.Μπορει να στο εξηγησει ο ειδικος σε αυτα τα θεματα Nick74.:D

βακτηρια υποτιθετε νικολακη.

Αιμιλία
14-01-13, 21:36
Ναι αυτο μου ειπε αλλα δε θα ξαναριξω..

δε μου ειπαν κατι αλλο,απλα να περιμενω να ξεθολωσει..και σε καμια βδομαδα να κανω αλλαγη..Πανω κατω τα ιδια με εδω..

nikolakis94
14-01-13, 21:40
βακτηρια υποτιθετε νικολακη.

Βακτηρια εννοουσα, απλα το ειπα με την εννοια οτι τα βακτηρια συγκροτουν την βιολογια του ενυδρειου.Γι αυτο ειπα βιολογια.;)

stelios816
14-01-13, 21:42
βλεπουν καποια ατομα ομως που ακομα δεν καταλαβενουν καποιες ορολογιες αρα πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους;)

nikolakis94
14-01-13, 21:45
βλεπουν καποια ατομα ομως που ακομα δεν καταλαβενουν καποιες ορολογιες αρα πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους;)

Σωστο.

Αιμιλία
14-01-13, 21:47
:smt059 :D

Nick74
14-01-13, 21:51
Το νιτριβεκ δεν προσφερει καμια βιολογια.Μονο κερδος στην εταιρεια.Δεν περιεχει (βιολογια) για ενυδρειο.Μπορει να στο εξηγησει ο ειδικος σε αυτα τα θεματα Nick74.:grin:

Νικο δεν ειμαι ειδικος, ουτε καν βιολογος, αλλα ειμαι ορθολογιστης και ελαφρως σκεπτικιστης.
Επισεις οταν πλεον εχω κανει ο ιδιος πειραμματα, καθως και κανα δυο αλλα μελη και τα αποτελεσματα ηταν τα αναμενομενα (δηλαδη αποδειχτηκαν ξαματιασματοζούμια) ε καπου εδραιωσα τη θεση μου σχετικα με τα εν λογο θαυματουργα μπουκαλακια της παναγιτσας της βακτηριούσας, και οταν πλεον βλεπω και οι ειδικοι να λενε τα ιδια πραγματα http://www.seriouslyfish.com/cycling-an-aquarium/ -το κερασακι στην τουρτα- ε τοτε πλεον να δουμε οτι η εικονα για το τι περιεχουν -η μαλλον τι ΔΕΝ περιεχουν- αυτα τα θαυματομπουκαλα, ειναι εμφανεστατη για ολους (οσους θελουν να δουν τεσπα)
Ναι αυτο μου ειπε αλλα δε θα ξαναριξω..

δε μου ειπαν κατι αλλο,απλα να περιμενω να ξεθολωσει..και σε καμια βδομαδα να κανω αλλαγη..Πανω κατω τα ιδια με εδω..

αλλαγες κανε συχνοτερα, ειδικα τωρα που δεν εχεις ακομα τεστ αμμωνιας

delta66
14-01-13, 21:59

Kανε αλλαγη νερου 50%, ιδιας θερμοκρασιας και με αντιχλωριο (seachem prime αν ειναι δυνατον που πιανει και αμμωνια) .
Ταισμα με μεγαλη τσιγγουνια. Ενα φυλαρακι τις πρωτες μερες και σταδιακα, αν πηγαινουν καλα τα πραγματα, αυξανεις ποσοτητα.

Νομιζα, οτι εγινε κατανοητο οτι μιλουσα για ολες τις περιπτωσεις "περιεργων" ψαριων, αφου ανεφερα πιο πανω με τα λινκ μεχρι και ψαρια-λαμπες.
ΟΚ ομως, καταλαβαμε ολοι οτι ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβει ενας ασχετος με το χομπι, τι ειναι ικανοι να κανουν οι εμποροι στα ζωντανα για το χρημα. Καποιοι ισως, δεν θελουν ουτε να το σκεφτονται και προτιμουν να εχουν αγνοια.

Με τα puppy mills δεν ηθελα να ασχοληθω επι του παροντος, αλλα ειμαι ενημερος αρκετα χρονια και ενημερωσα κι εγω με τη σειρα μου οσο μπορουσα και τους αλλους.
Κοιτα την ημερομηνια (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29810) της δημοσιευσης μου.

nikolakis94
14-01-13, 22:03
Νικο δεν ειμαι ειδικος, ουτε καν βιολογος, αλλα ειμαι ορθολογιστης και ελαφρως σκεπτικιστης.
Επισεις οταν πλεον εχω κανει ο ιδιος πειραμματα, καθως και κανα δυο αλλα μελη και τα αποτελεσματα ηταν τα αναμενομενα (δηλαδη αποδειχτηκαν ξαματιασματοζούμια) ε καπου εδραιωσα τη θεση μου σχετικα με τα εν λογο θαυματουργα μπουκαλακια της παναγιτσας της βακτηριούσας, και οταν πλεον βλεπω και οι ειδικοι να λενε τα ιδια πραγματα http://www.seriouslyfish.com/cycling-an-aquarium/ -το κερασακι στην τουρτα- ε τοτε πλεον να δουμε οτι η εικονα για το τι περιεχουν -η μαλλον τι ΔΕΝ περιεχουν- αυτα τα θαυματομπουκαλα, ειναι εμφανεστατη για ολους (οσους θελουν να δουν τεσπα)

αλλαγες κανε συχνοτερα, ειδικα τωρα που δεν εχεις ακομα τεστ αμμωνιας

Συμφωνω μαζι σου. Δεν ειπα το αντιθετο, και εγω απατη τα θεωρω.Απλα εσυ εχεις τον τροπο σου να το επισημαινεις.
Π.χ
1 ξαματιασματοζούμια
2 μπουκαλακια της παναγιτσας της βακτηριούσας
3 θαυματομπουκαλα

Και αλλα πολλα επικα που εχεις γραψει κατα καιρους.

Nick74
14-01-13, 22:12
ΟΚ ομως, καταλαβαμε ολοι οτι ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβει ενας ασχετος με το χομπι, τι ειναι ικανοι να κανουν οι εμποροι στα ζωντανα για το χρημα.

Σπυρο γιατι εχεις κολλησει και γιατι σου φαινεται τοσο περιεργο κατι τετοιο?
Αν με ρωτουσες πριν 10-12 χρονια θα σου ελεγα πως μαλλον αυτα απαγορευονται δια νομου στο δυτικο κοσμο...
Εβλεπα μαλιστα στην Ασια το τι γινεται με τα ζωα που χρησιμοποιουνται αρκετα βαναυσα (δε λεω μονο για τους μονομαχους και τα κοκορια στις μονομαχιες αλλα ακομα και τα ζωα που εχουν για τροφη, σκοτωνονται πολυ βαρβαρα) και τους θεωρουσα "απολιτιστους κανιβαλους" και μαλιστα τους επεμενα οτι στη δυση (ετσι οπως τη φανταζομουνα στην κοσμαρα μου δηλαδη) υπαρχουν σφαγεια που τα ζωα εκτελουνται ανωδυνα η με πυροβολισμο στο κεφαλι η με χτυπημα που φερνει ακαριαιο θανατο (και να πω την αληθεια αυτο το πιστευα μεχρι περυσι που ειδα το "Γηινοι" και επαθα σοκ, αφου μεσα στην κοσμαρα μου πιστευα πως αυτα απαγορευονται, τουλαχιστο στα νομιμα σφαγεια)

Αιμιλία
14-01-13, 22:22
Πηγα και πηρα αυτο το αντιχλωριο σημερα και εριξα(πολυ λιγο ομως με βαση τη δοσολογια που λεει πισω)

(χαιρομαι που εισαι ενημερος,ελπιζω και για τους byb..γιατι κ αυτοι τα ιδια %^&%$ ειναι..)

delta66
14-01-13, 22:46
Αν βρεις αμμωνια στο ενυδρειο, μπορεις να βαλεις μεχρι 5πλη δοση prime.
1 δοση = 1ml ανα 40 λιτρα, για καθε 1 ppm αμμωνιας.

Nick74
15-01-13, 04:33
Συμφωνω μαζι σου. Δεν ειπα το αντιθετο, και εγω απατη τα θεωρω.Απλα εσυ εχεις τον τροπο σου να το επισημαινεις.
Π.χ
1 ξαματιασματοζούμια
2 μπουκαλακια της παναγιτσας της βακτηριούσας
3 θαυματομπουκαλα

Και αλλα πολλα επικα που εχεις γραψει κατα καιρους.

Η αληθεια ειναι πως χρησιμοποιω πολυ την υπερβολη στο λογο μου οταν θελω να τονισω κατι, αυτο μου βγαινει αυθορμητα.
ομως σκοπος μου παντα ειναι να τριγκαρω με ενα ερεθισμα τον αλλο να ψαχτει κι οχι να παρασυρω τη σκεψη του εκει που θελω εγω, οποτε θα θεωρουσα πολυ θετικοτερο να εβλεπα να δινεται περισσοτερο βαρος στα διαφορα επιχηρρηματα που προτεινω κι οχι στα "εργαλεια προπαγανδας" (μπορει να "το χω" αλλα θετικη κατευθυνση διαλεξα κι οχι τη δημοσιογραφια πχ η κατι παρεμφερες οπου η προπαγανδα ειναι αυτοσκοπος και εργαλειο που χρησιμοποιειται με σκοπο να φρεναρει τη σκεψη και να κατευθυνει τις επιλογες).;)
Με λιγα λογια ΔΕ θελω οι ανθρωποι να πειθονται απλα με τις λεξεις, αλλα απο τα επιχηρρηματα, τα αποτελεσματα και τον ορθολογιστικο (επιστημονικο) τροπο εξαγωγης συμπερασματων.
Ετσι σχετικα με τα μπουκαλοβακτηρια, αυτα δεν ειναι απατη επειδη εγω τα ονομασα θαυματομπουκαλα, αλλα τα ονομασα ετσι γιατι απλα τετοια ειναι κι αυτο εχει αποδειχτει πλεον και με 3 τουλαχιστο τροπους (1. χρηση λογικης, γνωσεων και κριτικης σκεψης, 2. προσωπικα πειρματα,πειραματα απο συγχομπυστες , 3. και με αναζητηση στις γνωμες ανθρωπων που ειναι οντως αυθεντιες);)
Αυτα ειναι τα εργαλεια που χρησιμοποιησα για να εξαγω τα προσωπικα μου συμπερασματα, και να πω δημοσια τη γνωμη μου καθως και να ασκησω τη σκληρη κριτικη μου απεναντι στις εταιριες που παραμυθιαζουν τον κοσμο με τετοιες αηδιες προκαλωντας προβληματα και θανατους σε εκατομμυρια ψαρακια στο βωμο του κερδους λεγοντας ψευδως οτι με τα θαυματοζουμια τους μπορει καποιος σε 24ωρες να βαλει ψαρια σε ενα αστρωτο ενυδρειο, κατι που ολοι οι εμπειροτεροι γνωριζουμε πως απλα δεν ισχυει και πως θα εχει κακο αποτελεσμα.

Manuel
15-01-13, 05:18
Μήπως το ψαράκι σου είναι rainbow shark;

Είναι καλό που ανέλαβε με υπευθυνότητα το ψαράκι του φίλου της, είναι κακό το πως πέσανε να φάνε τους πετσοπάδες, αλλά και να φάνε την ίδια τη κοπέλα, για την άγνοιά της για τα τεχνητά χρωματισμένα ψάρια. Δλδ πόσο νερντς είναι μερικοί;

delta66
15-01-13, 12:34
Δεν πας στη γωνια να δεις αν ερχομαι?

harmasn
15-01-13, 12:40
αν πεφτανε να την φανε δεν θα καθοντουσαν να κανουν ενα ποστ 3ων σελιδων και να προσπαθουν να την βοηθεισουνε αντιθετα με σενα δεν προσφερει κατι το ποστ σου και δεν μπορεις να το αποκαλεις "βοηθεια" αυτο που κανεις.....

stelios816
15-01-13, 12:55
Μήπως το ψαράκι σου είναι rainbow shark;

Είναι καλό που ανέλαβε με υπευθυνότητα το ψαράκι του φίλου της, είναι κακό το πως πέσανε να φάνε τους πετσοπάδες, αλλά και να φάνε την ίδια τη κοπέλα, για την άγνοιά της για τα τεχνητά χρωματισμένα ψάρια. Δλδ πόσο νερντς είναι μερικοί;

μεγαλε ωραια μας τα λες μας εβαλες στη θεση μας:smt080:smt080

Κουραμπιές
15-01-13, 13:32

Κλαιω αχαχαχαχαχαχ...:D :D
μεγαλε ωραια μας τα λες μας εβαλες στη θεση μας:smt080:smt080

Στελιο εσυ εισαι ανεκδιηγητος. Τολμησες να τις δωσεις ΚΑΙ μπολι. Δηλαδη ποσο νερντ εισαι;!

stelios816
15-01-13, 13:34
επρεπε να του τη στειλουμε να της δωσει κανα νιτριβεκ μαγικο ε ρεεε:cool::cool::cool:

Nick74
15-01-13, 19:12
καλα, ποιασε τ αυγο και καντου περμαναντ...
Παντου θα υπαρχει ενας "παγγαλος" ετοιμος να γινει μισητος για συμφεροντα αλλων (μπορει να εχει να κανει γενικοτερα με τη φυση καποιων ανθρωπων).

Ροδιτης
15-01-13, 23:07
Ε εισαι τρελος χαχαχαχαχαχαχαχ.. :smt082:smt082:smt082

Αιμιλία
16-01-13, 01:13
Γκουχ Γκουχ!!Ειρηνη υμιν παιδια!!
Σημασια εχει να σωθει το ψαρακι,βαμμενο η μη...(παρεπιπτοντως το βρηκα σε ενα πετ σοπ να το λενε"χηρα")

Το θεμα μας ειναι οτι φαινεται αρκετα πιο καλα..κανει τις βολτες του και δεν ειναι μονιμως κρυμμενο!
Τωρα μενει να κανω κ τα απαραιτητα τεστ,να περασει λιγο ο καιρος,να μαθω και καποια πραγματα και να μαθω κ τι φιλους μπορω να του βαλω!!

delta66
16-01-13, 01:21
Xηρες μπορεις (και πρεπει) να βαλεις. (Gymnocorymbus ternetzi (http://www.seriouslyfish.com/species/gymnocorymbus-ternetzi/))
Ειναι κοπαδοψαρα. Μινιμουμ 8 ατομα
Αβαφες εννοειται :cool:
Σταδιακα ομως, οχι ολες μαζι και δεν ανταπεξερθει η βιολογια στην αποτομη αυξηση ρυπων
Δεν ειναι τελικα "ημιαγρια". Ειναι ειρηνικα ψαρακια.
Μπορει να "εφυγαν" και λογω της βαφης, και να μην εφταιξε σε κατι το ενυδρειο.

YΓ αυτο που εχεις πρεπει να ειναι Fruit Loop/Fruit Salad/Strawberry/Blueberry Tetra
http://freshaquarium.about.com/cs/beginnerinfo/a/paintedfish.htm

Αιμιλία
16-01-13, 01:41
Οχι το ενυδρειο ειχε τα εξης μεσα:
2 αγγελοψαρα(ψοφισαν)
3 τιγρακια (δεν βρεθηκαν ποτε,κ αποτι φαινεται αλληλοφαγωθηκανε?!)
2 δολαρια(ψοφησαν)
3 απο αυτα που υποτιθεται καθαριζουν το ενυδρειο αλλα δεν εκαναν τιποτα
και αυτο που εχω τωρα..Ειναι ιδιο με την εικονα που μου ειχες δειξει(rainbow tetra) σε ροζ χρωμα.

Να σου πω αποτι φανηκε ηταν το μονο που αντεξε τοσο σε τοσο αθλιες συνθηκες...
Στο μελλον δεν εχω σκεφτει τι θα θελα να βαλω..

delta66
16-01-13, 01:49
Αααα ΟΚ. (Ειχες πει στο 5 ποστ οτι το ψαρακι ειναι "ημιαγριο").
Τελικα η βαφη το προστατεψε και επεζησε :D

Τοτε λαθος σου ειπαν για χηρα. Χηρα ειναι το "ελληνικο" ονομα του Gymnocorymbus ternetzi.
Το rainbow tetra ειναι η κοινη ονομασια του Nematobrycon lacortei (http://www.seriouslyfish.com/species/nematobrycon-lacortei/)

Αιμιλία
16-01-13, 01:58
Ναι μαλλον!!ανθεκτικη μπογια!!Αληθεια,κατι πολυ εντονα μπλε ψαρια,ειναι κ αυτα βαμενα?!

Οχι στο pet shop ειχε ενα ταμπελακι που ελεγε "χηρες" και ειχε μεσα και χρωματιστα

Nick74
16-01-13, 02:02
Gymnocorymbus ternetzi = >http://1.bp.blogspot.com/-15TTt3OEpqg/TZm5o_0L6mI/AAAAAAAACOo/XU2uZ03p1qo/s1600/gothic+sexy+widow+black+wig.jpg

κατι πολυ εντονα μπλε ψαρια,ειναι κ αυτα βαμενα?!

μαλλον σε τρελανε ο Σπυρος και οπου βλεπεις χρωματιστα θα νομιζεις οτι ειναι βαμμενα...
Μπλε εντονα υπαρχουν παρα πολλα ψαρια. Τα βαμμενα εχουν καπως αφυσικα χρωματα

Αιμιλία
16-01-13, 02:06

http://dailydoseofanimals.com/blue-fish/

αυτο εδω πχ εχει παραξενο χρωμα..Ειναι φυσικο?

Nick74
16-01-13, 02:10
φυσικοτατο αλλα δεν ειναι γλυκου νερου

Αιμιλία
16-01-13, 02:19
Κοιτα να δεις...Εμενα αυτο παλι μου φαινεται πιο αφυσικο απο το δικο μου ροζουλι...

Ναι το ξερω..Απο τα ωραιοτερα ψαρια παντως..

delta66
16-01-13, 02:23
Ναι μαλλον!!ανθεκτικη μπογια!!Αληθεια,κατι πολυ εντονα μπλε ψαρια,ειναι κ αυτα βαμενα?!

Οχι στο pet shop ειχε ενα ταμπελακι που ελεγε "χηρες" και ειχε μεσα και χρωματιστα
Μπορει να τα ειχαν περασει ασταρι (μονωτικο) πριν :D

Κοιτα υπαρχουν ψαρια με τρελλα χρωματα, αλλα τα βαμμενα φαινονται απο μακρυα. Τα κανουν κατι παστελ χρωματα, δεν πιανει καλα η μπογια και ξεφευγει (μαλλον δεν βαζουν χαρτοταινια στα σοβαντεπι) :grin: κλπ

Χηρες και με μπλε δεν γινεται.
Οι χηρες φορανε μαυρα.
Καποιος βαφεας ψαριων μπορει να εβγαλε νεα δικια του μοδα για τις κηδειες.
Kαποια ψαρια σε λευκη μορφη (White Skirt Tetra - αντι για Black skirt tetras που ειναι αλλη μια κοινη ονομασια των Gymnocorymbus ternetzi), ειναι απο επιλεκτικη αναπαραγωγη.
(Σε καποιες χωρες εχουν για πενθιμο χρωμα το ασπρο, γιαυτο μαλλον) :D

Καμια φωτο απο το ψαρι σου καθαρη και κοντινη θα βοηθαγε να γινει αναγνωριση του ειδους.
Κι εσυ πιστευω, απο το σχημα του και τα περυγια, μπορεις να κανεις ευκολα αναγνωριση (ασχετως χρωματος).

Nematobrycon lacortei (Rainbow Tetra)

http://verslun.tjorvar.is/images/Nematobrycon_lacortei_.jpg
Gymnocorymbus ternetzi - Black Widow Tetra

http://aquadomik.ru/wp-content/uploads/2008/03/Gymnocorymbus_ternetzi_5.jpg

Αιμιλία
16-01-13, 02:30
Εχω προσπαθησει να βγαλω αλλα το βλαμενο κουνιεται :mad:

Θα προσπαθησω να ανεβασω αυριο,να δειτε κ το ενυδρειο με το -ακομα- θολο του νερο...

Αλλα ειναι ιδιο με την εικονα που ειχες βαλει στο ποστ (#56)
αλλα μορφολογικα μοιαζει με το Gymnocorymbus ternetzi - Black Widow Tetra

delta66
16-01-13, 02:33
Αυτα που ειχα βαλει ηταν χηρες.
Φαινονται απο τα πτερυγια στη κοιλια και το υψος του σωματος

Αιμιλία
16-01-13, 02:39
Ετσι ακριβως ειναι.Ροζουλι..

delta66
16-01-13, 02:43
Ετσι ακριβως ειναι.Ροζουλι..
Κοιτα να δεις που τελικα δεν θα ειναι βαμμενο.
Τσαμπα η φασαρια :D

Μηπως ειναι White Skirt Tetra? (επιλεκτικη αναπαραγωγη για ασπρη χηρα)

http://animal-world.com/encyclo/fresh/characins/images/ColoredSkirtTetraWFCh_C2442.jpg

Αιμιλία
16-01-13, 03:05
Μμμ..νομιζω πιο πολυ μοιαζει με τα προηγουμενα..εχει ροζ στο πανω μερος του σωματος του...
(δεν ειναι βαμενα αυτα?)

delta66
16-01-13, 03:11
Ναι, βαμμενο, αν ειναι το πανω μισο.

Αιμιλία
16-01-13, 03:12
Ροζιζει και προς τα κατω,αλλα κυριως πανω..Οποτε βαμενο θα ειναι..Θα προσπαθησω να το ανεβασω αυριο!!
Οποτε δεν εγινε τσαμπα η φασαρια!:p

delta66
16-01-13, 03:41
Ροζιζει και προς τα κατω,αλλα κυριως πανω..Οποτε βαμενο θα ειναι..Θα προσπαθησω να το ανεβασω αυριο!!
Οποτε δεν εγινε τσαμπα η φασαρια!:razz:

.... τα βαμμενα φαινονται απο μακρυα. Τα κανουν κατι παστελ χρωματα, δεν πιανει καλα η μπογια και ξεφευγει (μαλλον δεν βαζουν χαρτοταινια στα σοβαντεπι) :grin: κλπ

;););)

Αιμιλία
20-01-13, 03:41
Ειχα υποσχεθει και κατι εικονες απο το ενυδρειο...Και επιτελους τα καταφερα!!

Αιμιλία
20-01-13, 03:51
(ps. Ναι ξερω πλεον οτι ειναι προτιμοτερο να εχεις κανονικα φυτα μεσα αλλα 1.δεν ειχα το χρονο να ασχοληθω μιας κ επρεπε το ψαρι να μπει αμεσα μεσα στο ενυδρειο,2. τα "φυτα" μου τα πηρε ο ιδιοκτητης του ενυδρειου κ δεν εχω ιδεα αν θα ηθελε να μπει στη διαδικασια να εχει αληθινα μεσα...Οποτε μη πεσετε να με φατε...:( )

delta66
20-01-13, 12:02
Ωραια. Τι θα κανεις απο απο εδω και περα?

kalmichalis
20-01-13, 12:40
συνταγη για ψαροσουπα σου εδω ο πετσοπας....

ChocolatePuma
20-01-13, 14:21
(ps. Ναι ξερω πλεον οτι ειναι προτιμοτερο να εχεις κανονικα φυτα μεσα αλλα 1.δεν ειχα το χρονο να ασχοληθω μιας κ επρεπε το ψαρι να μπει αμεσα μεσα στο ενυδρειο,2. τα "φυτα" μου τα πηρε ο ιδιοκτητης του ενυδρειου κ δεν εχω ιδεα αν θα ηθελε να μπει στη διαδικασια να εχει αληθινα μεσα...Οποτε μη πεσετε να με φατε...:( )

Καλησπέρα κι από μένα
Παρακολουθώ το θέμα απ την πρώτη στιγμή, είμαι κι εγώ το ίδιο αρχάριος με σένα...μερικά σύντομα σχόλια, με πραγματικά καλή διάθεση
1. Το ψάρι θα μπορούσε να μπει στο ενυδρείο, χωρίς τα πλαστικά φυτά. Δεν του προσφέρουν κάτι, δεν "ανοιγει" το μάτι του βλέποντας τα. Μόνο κακό κάνουν :cool:
2. Εφόσον εσύ ανέλαβες το ψάρι, νομίζω πως θα πρέπει να κάνεις εσύ την αποκλειστική διαχείριση. Αν υπάρχει θέμα με το ενυδρείο, ψάξε μέσω αγγελιών να βρεις κάποιο κατάλληλο ενυδρείο για το ψάρι. πχ υπάρχει σημερινη αγγελία στην οποια κυριολεκτικά χαρίζονται ενυδρεία!!!! :D
3. Δεν υπάρχει διάθεση από κάνεναν να πέσει να σε φάει. Το θέμα είναι να αξιοποιούνται σωστά οι πληροφορίες και η βοήθεια που υπάρχει μέσω του φόρουμ ;)

Καλή συνέχεια εύχομαι :D

delta66
20-01-13, 14:48
1. Το ψάρι θα μπορούσε να μπει στο ενυδρείο, χωρίς τα πλαστικά φυτά. Δεν του προσφέρουν κάτι, δεν "ανοιγει" το μάτι του βλέποντας τα. Μόνο κακό κάνουν :cool:

Διαφωνω.
Αν δεν επηρεαζει το νερο, κανει καλο και το ψευτικο διακοσμητικο.
Προσφερει κρυψωνα και μειωνει το αγχος σε καποιες στιγμες φοβου απο οποιαδηποτε αιτια.
Εκτος κι αν ειναι "τομαρι" το ψαρι και δεν καταλαβαινει τιποτα απο φοβο. (υπαρχουν και τετοια)

ChocolatePuma
20-01-13, 14:56
Διαφωνω.
Αν δεν επηρεαζει το νερο, κανει καλο και το ψευτικο διακοσμητικο.
Προσφερει κρυψωνα και μειωνει το αγχος σε καποιες στιγμες φοβου απο οποιαδηποτε αιτια.
Εκτος κι αν ειναι "τομαρι" το ψαρι και δεν καταλαβαινει τιποτα απο φοβο. (υπαρχουν και τετοια)

Σπύρο ορισμένες από αυτές τις πλαστικές "υπάρξεις" που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι πιο ακριβές από πολλά αληθινά φυτά

Μια δεμένη ανούμπια ή λιγο κερατόφυλο, παίρνουν λιγότερο χρόνο να τοποθετηθούν, απ όσο παίρνει μια πεντάδα πλαστικά φυτά

Η κρυψώνα χρειάζεται εφόσον υπάρχει λόγος. Το ψάρι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα και μοναδικό.

Επίσης είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν επηρεάζει το νέρο και επειδή στο χόμπι φυλάμε τα ψάρια μας, για να τα έχουμε ολα (κατά το "φυλαμε τα ρούχα μας, για να έχουμε τα μισα")...είπα το "καλυτερα χωρις πλαστικά φυτά) ;)

delta66
20-01-13, 15:22
1. Σπύρο ορισμένες από αυτές τις πλαστικές "υπάρξεις" που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι πιο ακριβές από πολλά αληθινά φυτά

2. Μια δεμένη ανούμπια ή λιγο κερατόφυλο, παίρνουν λιγότερο χρόνο να τοποθετηθούν, απ όσο παίρνει μια πεντάδα πλαστικά φυτά

3. Η κρυψώνα χρειάζεται εφόσον υπάρχει λόγος. Το ψάρι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα και μοναδικό.

4. Επίσης είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν επηρεάζει το νέρο και επειδή στο χόμπι φυλάμε τα ψάρια μας, για να τα έχουμε ολα (κατά το "φυλαμε τα ρούχα μας, για να έχουμε τα μισα")...είπα το "καλυτερα χωρις πλαστικά φυτά) ;)
1. Συμφωνω
2. Συμφωνω
3. Συμφωνω, εφοσον υπαρχει λογος. Στρες δεν δημιουργειται μονο απο τους συγκατοικους ομως.
4. Συμφωνω, αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι ολα τα ψευτικα ειναι σκαρτα. Διαφωνησα στο οτι τα "ψευτικα κανουν μονο κακο".
Σε μια καραντινα ή νοσοκομειο πχ που δεν μπαινει τιποτα απο φυσικη διακοσμηση (αφου ολα θα θελουν απολυμανση κλπ) ενα πλαστικο φυτο ή διακοσμητικο αναλογα το ψαρι, ειναι απαραιτητο

maria p
20-01-13, 16:52
επειδή είμαι άσχετη τελικά το ψαράκι είναι απο τα βαμμένα ή όχι?

delta66
20-01-13, 17:01
Το ψαρι σου
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=53778&d=1358646000

Κοιτα να δεις που τελικα δεν θα ειναι βαμμενο.
Τσαμπα η φασαρια :D

Μηπως ειναι White Skirt Tetra? (επιλεκτικη αναπαραγωγη για ασπρη χηρα)

http://animal-world.com/encyclo/fresh/characins/images/ColoredSkirtTetraWFCh_C2442.jpg
:cool::cool::cool::cool::cool:

Βαμμενο

Αιμιλία
20-01-13, 18:56
Λοιιιπον!Απο δω και περα τι θα κανω?
Αρχικα σκεφτομαι να το αφησω να στρωσει..Να γινουν τα απαραιτητα τεστ,να δω οτι ολα ειναι οκ για να μπορω να του βαλω φιλους..
Στη συνεχεια(αφου ρωτησω τον ανθρωπο αν θελει αληθινα) λεω να κατσω να διαβασω για τα φυτα..Εχουν κ κατι ονομασιες ρε παιδακι μου...
Μ αρεσει σαν ιδεα να εχει αληθινα φυτα,παρολο που δε ξερω τι,πως,που
Γιατι οταν ειχα ρωτησει "Γιατι δε βαζεις αληθινα φυτα?Θα γινει πιο ομορφο..." μου ειπε οτι ειναι ολοκληρη διαδικασια κ τωρα που εχω τα ψευτικα δε γινεται...

Παντως,μπορει να μην ειναι εντονο το ροζ χρωμα του,απλα το οτι το χρωμα ειναι κυριως στο πανω μερος σωματος με παει πιο πολυ σε βαμενο..
Α ξεχασα..Νομιζω οτι ακομα κ τα πλαστικα ναι ειναι απαραιτητα γιατι ναι ειναι απο τα φοβητσιαρικα...Τις πρωτες 1-2 μερες ουτε που εβγαινε απο κει πισω(σε σημειο που ελεγα οτι οντως ειναι στα τελευταια του)
Μετα εβγαινε δειλα δειλα..Στην αλλαγη νερου παλι τρομαξε κ κρυφτηκε για μιση μερα..κ τωρα παλι σουλατσερνει...

Nick74
20-01-13, 23:34
σε περιπτωσεις οπως καραντινα προτιμω ποτηρακια απο φελιζολ (τα καφε που εχουν στα Starbucks ειναι οτι πρεπει) η καποια κουπα, πιατο ...γενικα υλικα συσκευασιας τροφιμων κτλ κι οχι την πλαστικουρα του καθε κινεζου που θα πουλησει οτι να ναι ως ενυδριακο, και ο λογος ειναι πως ενα προιον που θεωρειται καταλληλο για τροφιμα ειναι σιγουρα -τουλαχιστο θελω να πιστευω- ελεγμενω και 100% ασφαλη ενω τα πλαστικα φυτα του κινεζου απλα μπορει να τα εισαγει οποιος θελει χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Αιμιλία
31-01-13, 23:32
Επανερχομαι μετα απο καιρο και διαφορα που ετυχαν για να ρωτησω για τα υγρα τεστ..Το ριμαδι το σετ API δεν το βρισκω -πουθενα-..Και επειδη δε μπορω να περιμενω αλλο να ρωτησω: Αυτα της Seachem ειναι αξιοπιστα?Εχετε να προτινετε κατι αλλο?Εκτος tetra που ειπατε οτι δεν ειναι και τοσο καλα..
tetra?! Sera εννοουσα! Σορυ! :p
Επισης μου προτιναν απο πετ σοπ και μια εταιρια Hagen αλλα ειπα να ρωτησω πρωτα πριν το παρω..