Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : είναι σωστό για πλέκο?

dimitris_s
12-01-13, 22:13
Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενος ΡΙΟ 125 το οποίο τρέχει εδώ και 2,5 μήνες! Μέσα έχω έναν πλέκο (δεν ξέρω ποιός είναι) 12 εκ και 5 γκάπυ τα οποία μόλις γέννησαν! Τον πλέκο τον τάιζα μια ταμπλέτα καθε 4 μέρες και όλα καλά! Χθές τα γκάπυ γέννησαν 15 μικρά! τα ταίζω μια τροφή σε σκόνη 4-5 φορές τη μέρα! Το θέμα είναι ότι με το σπρει μπαρ όλα τα ψαράκια τρώνε από την σκόνη! Παρατήρησα σήμερα ότι απο τον πλέκο κρέμονται τα κακά του (περίπου 10 εκ μήκος) καθώς έχει κάνει και άλλα 2 από 10 εκ μέσα στο ενυδρείο! Ξέρω ότι ταίζω πολύ λόγω των μικρ΄ων! Είναι φυσιολογικό ο πλεκο ν ακάνει τόσα κακά? Γιατι δεν έκανε τόσο τους 2 μήνες που τον έχω

Nick74
12-01-13, 22:16
αυτο ειναι ενταξει, το προβλημα ειναι οτι ο πλεκο θελει εντελως διαφορετικες συνθηκες απο τα γκαπυ, και αν μιλαμε για τον κοινο πλεκοστομο που φτανει 30-40 εκατοστα δε χωραει καν εκει μεσα...

dimitris_s
12-01-13, 22:30
Γνωρίζω ότι ο πλέκο δεν κάνει για αυτά τα λίτρα αλλά έτσι τον κληροωόμησα και δεν είχα που να τον δώσω! Απλά ρωτάω αν έχει κάποιο πρόβλημα το ψαράκι που τρώει πολύ η έχει κάποια αρρώστια και κάνει τόσα πολλά κακά

Nick74
12-01-13, 22:55
Το οτι τρωει πολυ δεν ειναι προβλημα, τουλαχιστο αμεσο αλλα θα πρεπει τουλαχιστο στο μελλον ναδεις μηπως μπορεις να του παρεχεις κατι που να του αξιζει...

delta66
12-01-13, 23:55
Επισης πρεπει να ξερεις ποιος πλεκο ειναι γιατι υπαρχουν πολλα ειδη, και εκτος απο το μεγεθος εχουν και διαφορετικες απαιτησεις στη διατροφη.
Αν πχ ενας καθαρα φυτοφαγος πλεκο τρεφεται συχνα με πρωτεινικη τροφη θα εχει προβληματα.