PDA

Επιστροφή στο Forum : EΣΤΡΩΣΕ???!!

Ροδιτης
07-01-13, 21:28
Χαιρετω την ψαροπαρεα ειμαι στην ευχαριστη θεση να ανακοινωσω πως πιστευω επιτελους οτι εστρωσε το ενυδρειο μου αλλα δεν ειμαι κ 100% σιγουρος οποτε θα ηθελα καποιες γνωμες πιο εμπειρων.. οι τελευταιες μου μετρησεις σημερα ειναι οι παρακατω : αμμωνια 0 με 0,25ppm , n02:0,5ppm , n03:20ppm53468

53469

53470 Aκουω γνωμες :o

nazgul
07-01-13, 21:37
Ριχνεις αμμωνια για το στρωσιμο και ποτε εριξες πριν μετρησεις?

Λογικα δεν εχει τελειωσει η διαδικασια ακομα. Για να στρωσει, πρεπει να μετρας αμμωνια 0, νιτρωδη 0 και μετρησιμα μονο νιτρικα. Τα νιτρωδη σου (ΝΟ2), δειχνουν οτι εισαι ακομα στο στρωσιμο. Εκτος αν εριξες προσφατα αμμωνια και δεν προλαβε να μετατραπει σε νιτρικα.

Ροδιτης
07-01-13, 21:41
Αμμωνια ριχνω καθε μερα εδω κ 3 εβδομαδες περιπου.. Δεν ριχνω τυχεα ποσοτητα αμμωνιας ριχνω τοση ωστε να ειναι στα 5-7 mg/l ειχα ριξει τελευταια φορα 5-6 ωρες πριν..

nazgul
07-01-13, 21:49
Αφησε το λιγο και μετρησε αυριο το πρωι ή αργα το βραδυ παλι καλυτερα. Για να ειναι στρωμενο και ασφαλες, πρεπει να μηδενιστουν εντελως αμμωνια και νιτρωδη και τα νιτρικα να ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα, ισως και πανω απο 100. Μετα κανεις μεγαλη αλλαγη νερου, μειωνοντας ετσι πολυ τα νιτρικα και βαζεις ψαρακια. Ουσιαστικα, πρεπει ολοι οι ρυποι να μετατρεπονται σε νιτρικα, περνωντας απο αμμωνια σε νιτρωδη πρωτα.

Σε καλο δρομο εισαι παντως, σε λιγο τελειωνεις. :p

Ροδιτης
07-01-13, 21:52
Ξερεις τι ειναι να ταιζεις καθε μερα αμμωνια το νερο? Κ να τρεχει μονο του το ενυδρειο ετσι αψυχα? Αλλα τι να κανουμε αφου ετσι πρεπει λιγη υπομονη ακομα :D:D

Nick74
07-01-13, 22:01
Μετρα 24 ωρες μετα και απο τις μετρησεις υποθετω πως εισαι στα τελειωματα (2-3 μερες ισως)

leandros69
07-01-13, 22:17
μην βαλεις αμμωνια για 24 ωρες και κανε μετα μετρησεις.
αν δεις 0 αμμωνια,0 νιτρωδη, και νιτρικα στο φουλ εισαι ενταξει.
φυτα βρηκες; η θες να σου στειλω;

Ροδιτης
07-01-13, 22:27
Eιπε θα μου στηλει λιγο κερατοφυλλο ο nick74 κ τον ευχαριστω απο τωρα.. Αν εχεις να μου στηλεις κ εσυ θα χαρω ιδιετερα ψαχνω καμια ανουμπια κ βαλισνεριες αν ταιριαζουν γενικα οτι φυτο ευκολο μπορει να ταιριαζει με τον μονομαχο θελω

nazgul
07-01-13, 22:39
Ξερεις τι ειναι να ταιζεις καθε μερα αμμωνια το νερο? Κ να τρεχει μονο του το ενυδρειο ετσι αψυχα? Αλλα τι να κανουμε αφου ετσι πρεπει λιγη υπομονη ακομα :grin::grin:

Ναι αλλα ειναι ωραια να βαλεις τα ψαρακια σου σε ενα υγιες περιβαλλον, χωρις προβληματα και αρρωστιες ;)

Ασε που την ολη διαδικασια ειναι ωραια να την κανεις εστω και μια φορα.

leandros69
07-01-13, 23:12
μπορω να σου στειλω hidrofilla diformis ειναι ευκολο φυτο ταχειας αναπτυξης http://www.plantedtank.net/forums/myPlants.php?do=view&p=147&n=Hygrophyla_difformis_Hygrophyla_difformis,Rotala rotundifolia http://www.plantedtank.net/forums/myPlants.php?do=view&p=109&n=Rotala_rotundifolia_Rotala_rotundifolia,Bacopa monnieri http://www.plantedtank.net/forums/myPlants.php?do=view&p=41&n=Water_Hyssop_Bacopa_Bacopa_monnieri.
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=627&pictureid=4740
αυτη ειναι η μονομαχιερα μου στηθηκε αρχες ιουλη (μαρτυρας μου ο νικος) με τα παραπανω φυτα και την εχω κλαδεψει 3 φορες.αν θες στειλε μου με μυνημα τηλεφωνο και μολις κλαδεψω να σε παρω και να σου πω πως θα τα στειλω.
-------------------------
Ξερεις τι ειναι να ταιζεις καθε μερα αμμωνια το νερο? Κ να τρεχει μονο του το ενυδρειο ετσι αψυχα? Αλλα τι να κανουμε αφου ετσι πρεπει λιγη υπομονη ακομα :D:D
ξερεις τι ειναι να ξεκινας μονος και ασχετος χωρις βοηθεια και να αναρωτιεσαι τι παει στραβα;εμεις ξεκινησαμε με ενα βαζο ουσιαστικα 12λ και κανονικη κακαβια μεσα μολις τον ιουνη.οταν διαβασαμε 5 πραματα και χαρη στα παιδια εδω μεσα,για να μην αποχωριστουμε τα περισοτερα ψαρακια μας, φτασαμε σε 6 μηνες να εχουμε 3 ενυδρεια και σκαρωνουμε 4ο.

delta66
07-01-13, 23:40
Οχι δεν εχει στρωσει ακομα.
Εχεις νιτρωδη.

Ροδιτης
10-01-13, 09:50
Ενταξει τωρα ειμαι σιγουρος πως εστρωσε χθες το απογεμα εριξα αρκετη αμμωνια περισοτερο επο οτι επρεπε για να δω κ σημεραβτο πρωι που μετρησα ηταν ολα ετσι οπως τα ηθελα 0 αμμωνια,0 n02 k 80 n03.. Σε λιγες μερες θα κανω κ την παρουσιαση:p

delta66
10-01-13, 10:06
Ωραια.
Συνεχισε να παρεχεις ρυπους μεχρι να μπουν τα ψαρια.
Κανε καμια αλλαγη να μη γεμισεις αλγες με τοσα νιτρικα.
Πριν την εισαγωγη τν ψαριων τα νιτρικα να ειναι κατω απο 20, ιδανικα κατω απο 10.

Nick74
10-01-13, 11:28
ιδανικα κατω απο 10.

Θεωρητικα ετσι ειναι αλλα εμπειρικα ειδα πως τελικα ενα 10ρακι ειναι απαραιτητο. Απο κει και κατω αρχιζουν προβληματα με τα φυτα, και κατ επεκταση και στην υγεια του ενυδρειου.

Βεβαια δεν αποκλειω καποιος να βρει καλυτερες ισορροπιες, αλλα προσωπικα με τις δικες μου ρουτινες, και με τη δικη μου φυτομαζα (ζουγκλες απο ευκολα φυτα γρηγορης αναπτυξης κυριως) το 10ρακι ειναι η χρυση τομη

delta66
10-01-13, 11:32
Αναλογα το ενυδρειο και τα ψαρια.
Αν κανει την αλλαγη και ριξει στα 20 τα νιτρικα, ποσο θα φτασουν μεχρι την επομενη αλλαγη?

Nick74
10-01-13, 12:23
με ενα μονομαχο που θα βαλει δε θα πανε ουτε 25 αλλα κι εγω στο 10 προτεινω (αν και θεωρητικα το 20 ειναι αβλαβες, απο τη στιγμη που το 10ρακι ειναι οκ για ολα τα φυτα δε χρειαζεται παραπανω).
Απο κει και περα ο καθε ενας βρισκει σιγα σιγα τις σωστες ισορροπιες.

Ροδιτης
10-01-13, 14:54
Eγω μετρησα 40 n03 γιατι?? Αλλαξα το 90% του νερου, πιο πριν ειχα 80.. Το 40 ειναι βλαβερο για τα ψαρια? ΒΑσικα θα εχω 6-7 τετρα κ τον μονομαχο τιποτα αλλο

delta66
10-01-13, 15:01
Το τεστ τι ανωτερη τιμη εχει?

Ροδιτης
10-01-13, 15:06
Eιναι της api το τεστ.. Το μεγιστο που εχει ειναι 160

delta66
10-01-13, 15:10
Καλα. Κανε κι αλλη αλλαγη.

Ροδιτης
10-01-13, 15:14
Τωρα? 30 λεπτα πριν εκανα 90% αλλαγη.. Η να αλλαξω αυριο παλι?

delta66
10-01-13, 15:29
Τωρα? 30 λεπτα πριν εκανα 90% αλλαγη.. Η να αλλαξω αυριο παλι?
Αυριο.

Αφου εκανες την πρωτη μετρηση (80ppm), μετα εριξες καθολου παλι αμμωνια και μετα εκανες την αλλαγη νερου (90%) και μετα μετρησες 40ppm?

Ροδιτης
10-01-13, 15:52
Αμμωνια εριξα χθες απογεμα προς βραδακι αρκετη δοση ισως κ τριπλασια, το πρωι εκανα τεστ κ ηταν 0 αμμωνια , 0 νιτρωδη κ 80 νιτρικα κ αφου τα ειδα ολα ενταξει ειπα να κανω ολικη αλλαγη αφησα λιγο περιπου 10%, μετα απο την αλλαγη 30 λεπτα αργοτερα ξαναεκανα τα τεστ κ μου βγηκαν 0 αμμωνια ,0 νιτρωδη κ 40 νιτρικα.. Αμμωνια δεν ξαναβαζω γιατι θελω να βαλω ψαρια.. Ψαρι ποτε να βαλω??

delta66
10-01-13, 16:09
Αμμωνια δεν ξαναβαζω γιατι θελω να βαλω ψαρια.. Ψαρι ποτε να βαλω??
Ωραια.
Συνεχισε να παρεχεις ρυπους μεχρι να μπουν τα ψαρια.
Κανε καμια αλλαγη να μη γεμισεις αλγες με τοσα νιτρικα.
Πριν την εισαγωγη των ψαριων τα νιτρικα να ειναι κατω απο 20, ιδανικα κατω απο 10.
Μπορεις να βαλεις αμεσως (οχι ολα μαζι) μετα απο μια αλλαγη για να πεσουν τα νιτρικα.
Αν καθυστερησεις να βαλεις, θα πρεπει να παρεχεις εσυ τους ρυπους που θα διατηρουν ζωντανη τη βιολογια.

Ροδιτης
11-01-13, 08:48
Tα πηγα στα 10 ppm τα νιτρικα εριξα κ πριν λιγο (9 το πρωι) λιγη αμμωνια.. Το απογεμα παω για ψαρακι επιτελους κ οταν μου ερθουν τα φυτα θα σας κανω κ την παρουσιαση:p Τα φυτα ειναι χορηγεια απο lenadros99 k nick74 τους ευχαριστω παρα πολυ..

nazgul
11-01-13, 10:08
Βρε γιατι εριξες παλι αμμωνια? Δεν επρεπε.

Μη βαλεις τα ψαρια ακομα, βαλτα αυριο ή ξανακανε αλλαγη αργοτερα. Παλι αλλαγη θελεις, για να εχεις χαμηλα νιτρικα πριν κανεις την εισαγωγη.

Ροδιτης
11-01-13, 10:44
Ε μου ειπαν οτι πρεπει να ριχνω ρυπους εγω μεχρι την ημερα που θα μπουν τα ψαρια εξαλλου δεν ειμουν σιγουρος αν θα βαλω κ σημερα τα ψαρια οποτε εριξα καλου κακου.. Κ το απογεμα πριν παω για ψαρι θα κανω παλι μετρησεις κ αν δω κατι περιεργο αλλαγη νερου κ μετα..
-------------------------
ΥΓ.. Αν βαλω ψαρι θα βαλω αργα το απογευμα, αμμωνια εριξα 9 το πρωι οποτε θα εχει γινει η απονιτροποιηση γιαυτο εριξα κ παλι εβαλα ελαχιστο για να μην αφησω αταιστα τα βακτηρια :p

nazgul
11-01-13, 10:46
Ναι, να υπαρχουν ρυποι για να κρατας τη βιολογια σου, οσο μενει χωρις ζωντανους οργανισμους το ενυδρειο. Αλλα τωρα με την αμμωνια που εριξες, τα νιτρικα θα ανεβουν αρκετα παλι. Ουσιαστικα μετα την αλλαγη νερου και με τα νιτρικα γυρω στο 10 και ασφαλη, βαζεις τα ψαρακια.

Κανε αλλαγη μερικες ωρες πριν βαλεις τα ψαρια.

Ροδιτης
11-01-13, 11:17
Ποτε μπορω να κανω τα τεστακια ωστε να εχω τα σωστα αποτελεσματα? Δηλαδη 9 εριξα αμμωνια ποση ωρα μετα μπορω να εχω σωστα αποτελεσματα αμμωνιας,νιτρωδων,νιτρικων?

nazgul
11-01-13, 11:34
Αναλογα με την ποσοτητα και ποσο ισχυρη ειναι η βιολογια σου. Δοκιμασε σε μερικες ωρες, δεν υπαρχει κανονας.

Ροδιτης
11-01-13, 11:52
Ασχετο αλλα δεν υπαρχει μονομαχος στην Ροδο ελεος δηλαδη.. Σε μια με δυο βδομαδες αν ειναι δυνατον.. Καλη η επαρχια αλλα σε κατι τετοια υστερει πολυ.. Συγνωμη για το off topic αλλα καπου επρεπε να πω τον πονο μου :confused::confused:

nazgul
11-01-13, 11:58
Το καλο πραγμα αργει! :D
Υπομονη.

Μη νομιζεις...και Θεσσαλονικη δυσκολα μπορεις να βρεις αυτο που ψαχνεις στα περισσοτερα καταστηματα, εκτος μερικων εξαιρεσεων.