Επιστροφή στο Forum : Eρωτηση DIY CO2
Εκανα σημερα το μειγμα για το CO2 συστημα, σε ποσες μερες η ωρες θα αρχισει να βγαζει φυσαλλιδες ???
Κουραμπιές
07-01-13, 16:15
Εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Εμενα μουχει τυχει ενα τεταρτο μουχει τυχει 2ωρες, ακομα και μια μερα.
gianniwpopi
07-01-13, 16:16
μπορει να κανει και μια μερα να βγαλει φυσαλιδες... τι θερμοκρτασια εχεις στον χωρο γιατι θελει πανω απο 20 βαθμους για να γινει η ζυμωση
εχω 21 βαθμους, αλλα εβαλα χλιαρο νερο στο μπουκαλι, εχει μια ωρα περιπου που το εκανα και ξεκινησε δειλα δειλα να βγαζει παρα πολυ μικρες οποτε ειμαστε σε καλο δρομο, λογικα δεν χανει απο πουθενα!!
Κουραμπιές
07-01-13, 17:11
μπορει να κανει και μια μερα να βγαλει φυσαλιδες... τι θερμοκρτασια εχεις στον χωρο γιατι θελει πανω απο 20 βαθμους για να γινει η ζυμωση
Αυτο πωστο συμπερανες ακριβως!;!; Εγω 15 εχω και μια χαρα ζυμωση γινεται. Και λουκουμαδεσπου εκανα χτες με μαγια και εβαλα τη ζυμη στο ψυγειο μια χαρα φουσκωσε. Απλα πεφτει λιγο ο ρυθμος.
Yeast and Temperature
Question: How does temperature affect yeast?
Replies:
- Dear Alyssa,
At low temperatures (0-10 C) yeast will not grow, but not die either. At temperatures 10-37 C yeast will grow and multiply, faster at higher temperatures with an optimal growth at 30 or 37 C (that depends on the species). At higher temperature the cells become stressed, meaning that their content becomes damaged and which can be repaired to some degree. At high temperatures (>50 C) the cells die. The bacteria can survive freezing under certain conditions.
When baking bread all yeast dies during the process.
Dr. Trudy Wassenaar
- yeast is a unique type of fungi that grows quickly by rapid cell division. It grows best at about 100 degrees fahrenheit, colder will cause it to go dormant, much warmer could kill it
J. Elliott
http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/bio99/bio99693.htm
ChocolatePuma
07-01-13, 17:42
Το δικό μου την 1η φορά έκανε περίπου 20-25 λεπτά να βγάλει φυσαλίδες και τα επόμενα κάνουν περίπου 10-15' (πάντα να κρατάς λίγο από το παλιό νερό για "μαγιά"...της μαγιάς! :D)
Ισως το μυστικό να είναι πως χτυπάω τη μαγιά στο σεικερ...;)
Κρατάει πάντα πάνω απο 15 ημέρες. Πρέπει να προσέξεις τις αναλογίες και να βάζεις χλιαρό νερό
Το δικο μου εκανε 10 λεπτα για να παρει μπρος και κρατεισε για μια βδομαδα !!!
Κουραμπιές
07-01-13, 19:59
http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/bio99/bio99693.htm
Τοψαχνα και δεν τοβρισκα. Ακριβως αυτο δεν σημαινει οτι κατω απο 20 γιοκ. Την κατσαμε αν ισχιε χαχα.
Τοψαχνα και δεν τοβρισκα. Ακριβως αυτο δεν σημαινει οτι κατω απο 20 γιοκ. Την κατσαμε αν ισχιε χαχα.
Δεν αναπτυσεται καλα ομως.
Εκ πειρας (διαφόρων) εχει φανει οτι κατω απο 23-25 δεν παει τοσο καλα το συστημα.
Δεν θελουμε και φουλ ομως, 30C.
At temperatures 10-37 C yeast will grow and multiply, faster at higher temperatures with an optimal growth at 30 or 37 C (that depends on the species)
Κουραμπιές
07-01-13, 23:00
Το ιδιο λεμε συνονοματεεε :D
Μήπως το κόλπο είναι η φρέσκια μαγιά;
Μήπως το κόλπο είναι η φρέσκια μαγιά;
Δεν εχω δοκιμασει με φρεσκια.
Ομως αυτα που εγραψε ο ChocolatePuma, τα εκανα κι εγω (παλιααααα, οταν ασχολιομουν με φυτα :D).
Χτυπαγα πρωτα στη φραπεδιερα σε ενα ποτηρι χλιαρο νερο ενα κουταλακι ζαχαρη να λιωσει και μετα και τη μαγια (για λιγο μη καει κιολας), την αφηνα 10 λεπτα να παρει μπρος και μετα την εριχνα στο μπετονι με το ετοιμο χλιαρο μιγμα νερου και ζαχαρης.
Σε καθε ανανεωση του μιγματος, αφηνα δυο δαχτυλα κατω ιζημα, για "μπολι".
Εβγαζε σχεδον αμεσως φυσαλιδες
ρε παιδια καταλαθος βγηκε το σωληνακι και εχασε ολη την πιεση , θα ξανακανει το μειγμα co2 η θελει καινουργιο μειγμα να φτιαξω????
Θα ξανακανει, μη φτιαχνεις αλλο
Κουραμπιές
07-01-13, 23:54
Εγω παντα βαζω φρεσκια μαγια. Και δουλευει σχεδοοοοον αμεσως. Βεβαια ππως ολοι παω σε μπουκαλα και ησυχαζω. Εγω να πω την αληθεια δεν εχω κανει αρκετα μιγματα για να βγαλω συμπερασμα αλλα τωρα στο τελευταιο που στο σπιτι κανει κρυο οταν δεν ειμαι εκει (οχι οτι οταν ειμαι βραζει ο τοπος...) εβαλα την ιδια ποσοτητα με παντα και δουλευει το ιδιο...η μονη διαφορα ηταν οτι ειναι ολοφρεσκη δεν ξερω αν εφταιγε αυτο...
Οσον αφορα το σωληνακι οχι δεν εχει προβλημα παραγει συνεχεια απλα ξαναβαλτο και φροντισε να σφραγισει καλα!
MALAWI CICHLID BREED
11-01-13, 23:01
Γεια και απο εμενα!Να κανω μια ερωτηση για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα γυρω απο το diy co2...Γιατι πρεπει να αδειαζουμε το "παλιο" νερο και μειγμα και να να μην βαζουμε μονο μαγεια και ζαχαρη στο ήδη υπάρχων μείγμα?Δεν θα δουλεψει παλι με το ιδιο νερο?
Επειδη δεν ειναι σκετο νερο αυτο που μενει
MALAWI CICHLID BREED
11-01-13, 23:14
Ειναι νερο απλα με κατάλυπα απο την ζύμωση...Τελειωσε η ζαχαρη δεν εχει να "φαει" η μαγιά αρα σταματαει η παραγωγη...Τι θα πειραξει στο ιδιο νερο να μπουν παλι τροφη"ζαχαρη" και μαγια?
Να το εκφρασω καλυτερα.Ας παρουμε την τελευταια και καλα μερα που τελειωνει το μειγμα μας λογω ελλειψη της ζαχαρης.Την τελευταια αυτη μερα το νερο εκει μεσα ειναι καθαρο?ΟΧΙ!Εχει τα ιδια καταλυπα που θα ειχε και την επομενη μερα που θα βαζαμε παλι μαγια και ζαχαρη?ΝΑΙ!!Αρα πως γινεται ζυμωση την τελευτεα μερα που δεν υπαρχει νερο μεσα οπως λες?
Απλα ρωταω να δω μηπως εχει δοκιμασει κανεις να ριξει απευθειας τα υλικα στο ιδιο νερο και να μας πει τι εγινε...
MALAWI CICHLID BREED
11-01-13, 23:27
Πολλες αλκοολες=Δεν γινεται ζυμωση?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.