PDA

Επιστροφή στο Forum : Guppy νεκρό !!!


gemini_str
29-11-04, 09:34
Χθές το βράδυ και αφού πριν από λίγο ταϊζα τα ψαράκια μου παρακολουθούσα το ενυδρείο μου μιας και είναι από τις λίγες στιγμές χαλάρωσης που έχω. Μετά από κανένα τέταρτο συνέβει κάτι πολύ παράξενο. Ενώ λοιπόν όλα ήταν μια χαρά ξαφνικά ένα από τα αρσενικά Guppy γύρισε ανάποδα, κολυμπούσε ανάποδα και βέβαια πολύ "άτσαλα". Προσπαθούσε να γυρίσει αλλά τίποτα. Ακόμα και η έξοδο του φίλτρου που τον στριφογύριζε δεν μπορούσε να τον κάνει να γυρίσει, πάντα ήταν με την κοιλιά προς τα επάνω και τα μάτια του ήταν παράξενα γυρισμένα προς το φώς. Ενοώ ότι κοιτούσε κατευθείαν στο φως και λόγω της ανάποδης θέσης του φαινόταν παράξενα. Είπα λοιπόν να του κλείσω το φως για να ηρεμήσει αλλά όταν μετά από κανένα μισάωρο το ξανάνοιξα ήταν νεκρό στο πυθμένα.
Μήπως κάποιος από εσάς έχει παρατηρήσει κάτι παρόμοιο; Οι μετρήσεις του ενυδρείου ήταν όλες καλές

halvas69
30-11-04, 09:50
.......και τα μάτια του ήταν παράξενα γυρισμένα προς το φώς
I can see a light.......που λενε οι Αμερικάνοι ή ακόμα καλύτερα στα Ελληνικά "Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ".
Μην συνεχίσεις τις μετρήσεις του νερού.
Ήταν η ώρα του. :roll:

gemini_str
01-12-04, 00:03
δεν νομίζω να είχε έρθει η ώρα του ήταν μολις 4 μηνών

halvas69
01-12-04, 17:47
Δεν βλέπω να διαφωνούμε.
Το ότι ήρθε η ώρα του (πέθανε) δεν είχε να κάνει με την ηλικία του αλλά με το ότι είχε πάρει τον "δρόμο" του προς τον αγύριστο.
Από τις πολλές γέννες που έχουν δει τα ματάκια μου έχω να σου πω ότι θα το ξαναδείς το έργο.
Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του νερού, αλλά περισσότερο με τις αλλεπάληλες "αιμομιξίες" που καταλήγουν πολύ σε φτωχά (γονιδιακά) ψάρια.
Με αποτέλεσμα να βλέπεις κατά καιρούς τέτοιους "ανεξήγητους" θανάτους ή δυσμορφίες, παρ όλη την προσπάθεια σουν να κρατάς τον ενυδρείο σε καλή κατάσταση.