PDA

Επιστροφή στο Forum : γιατι πεθαινουν οι katalafilies?


nick tsel
27-11-04, 14:58
καλημερα σε ολουσ(δευτερη φορα σημερα).εχει κανεισ ιδεα γιατι δεν μπορω να κρατησω katalafilia(eixa πριν εξι μηνεσ και πεθανε σε τεσσερισ μερεσ ενω η τελευταια την εχω 10 μερεσ και εχει σχεδον πεθανει).τα υπολοιπα τα πανε αρκετα καλλα(efilia ancora,efilia torch,2 acropores,bubble,galastrea)κλπ.για φωτισμο εχω 5 arcadia φθωριου white marine kai 3blue actinic.δεν ειναι οτι καλυτερο εεε?

Discos
29-11-04, 15:54
.για φωτισμο εχω 5 arcadia φθωριου white marine kai 3blue actinic.δεν ειναι οτι καλυτερο εεε?

Τσου.....
:evil: πριν βγαλουνε γρηγορα συμπερασματα, θα ηθελα να μοιραστεις μαζι μας το set-up σου. Καθως και τις τιμες του νερου σου.

manosdr
29-11-04, 23:32
Πόσα watts είναι η κάθε λάμπα σου και πόσα Κ :?:
Η Catalaphyllia ή Meat ή Elegance coral είναι εκτός από ένα πολύ εντυπωσιακό LPS και ένα από τα δυσκολότερα σκληρά κοράλια τα οποία
δεν συστήνονται παρά για πολύ έμπειρους χομπίστες. :lol:
Θέλει μέτρια ροή νερού,τάισμα και μέτριο φωτισμό.Εάν έχεις καιρό τις
acropora και σου πάνε καλά τότε δεν είναι θέμα φωτισμού γιατί οι acropora
είναι πολύ πιό απαιτητικές σε φωτισμό.Απλά δεν έπρεπε να πάρεις catalaphyllia γιατί έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό απωλειών σε αιχμαλωσία. :wink:

Discos
06-12-04, 11:18
Στην Αμερικη οι Catalaphyllia εχουν σαν θνησημοτιτα περιπου 1 ζωντανο κομματι για καθε 4 που περνουν και μιλαμε για ενυδρεια που εχουν τις πλεον αψογες συνθηκες αιχμαλωσιας. Επισης ενα αλλο λαθος ειναι η λαθος τοποθετηση τους. Δεν θελουν πανω σε βραχο η σε σκληρο υποστρωμα.

Ζουνε σε βαλτωδη περιωχες οχι μεσα στον υφαλο αλλα διπλα αναμεσα στις φυκαιαδες και τρεφεται με πολυ με πλακτον. Θελει μετρια ροη νερου, οχι ανταγωνισμο απο αλλα κοραλια, σχετικα "μαλακο" υποστωμα , χωρο να μετακυνητε οταν το θελει, ενυδρειο πλουσιο σε πλακτον αλλα και σε τροφες με πλακτον και εδω οι γνωσεις μου σταματουν αφου δεν το ειχα προσωπικα ποτε.

Εχω δει ομως να χανωνται χωρις σοβαρη αιτια σε φιλους αλλα και σε πελατες διαφορων μαγαζιων που δκιμαζουν διαφορα γιατροσοφια οπως αντιβιωτικα μαζι με το dip που κανουν και τελικα 0 εις το πηλικον.

manosdr
06-12-04, 14:49
Συμφωνώ φίλε Μάριε και να προσθέσω ότι λόγω των υψηλών απαιτήσεων
σε τάισμα με πλακγκτόν επιβαρύνεται πολύ το νερό του ενυδρείου το
οποίο θα είναι επικίνδυνο μακροπρόθεσμα. :roll: :lol: