PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατασκευη ενυδρειου με plexi glass;

andy1976
29-12-12, 15:02
Καλησπερα μετα απο αρκετο διαβασμα μπηκα στην πριζα να φτιαξω ενα ενυδρειακι μικρο αρχικα 40-60 λιτρα απο αυτο το υλικο!!Θα ηθελα να ρωτησω το εχει επειχηρισει καποιος αλλος;ποια ειναι τα υπερ και ποια τα κατα σε σχεση με το γυαλι;η εμπειρια σας πολυτιμη!!!

Skydiver
29-12-12, 15:16
Καλησπερα μετα απο αρκετο διαβασμα μπηκα στην πριζα να φτιαξω ενα ενυδρειακι μικρο αρχικα 40-60 λιτρα απο αυτο το υλικο!!Θα ηθελα να ρωτησω το εχει επειχηρισει καποιος αλλος;ποια ειναι τα υπερ και ποια τα κατα σε σχεση με το γυαλι;η εμπειρια σας πολυτιμη!!!

Χωρείς να το έχω δοκιμάσει ούτε να έχω δει κάτι ανάλογο, νομίζω πως δεν είναι καλή ιδέα :smt018 . Το plexy θα σου κάνει κοιλιές καθώς επίσης η διαφάνειά του δεν συγκρίνεται καν με αυτή του τζαμιού. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατή η συναρμολόγησή του όσο αφορά τις κολλήσεις. Τέλος δεν γνωρίζω πόσο λιγότερο κοστίζει από το γυαλί και αν τελικά κοστίζει λιγότερο. Αν όντως κοστίζει λιγότερο συμφέρει η διαφορά αυτή από ένα γυάλινο ενυδρείο; Η εικόνα πάντως νομίζω πως θα είναι απογοητευτική δίπλα σε ένα γυάλινο. Το μόνο υπέρ που μπορώ να σκεφτώ είναι το ότι δεν σπάει δεν ραγίζει. Αν φοβάσαι αυτό μπορείς να επιλέξεις πιο χοντρά τζάμια από αυτά που αναλογούν στα λίτρα - διαστάσεις που θες να το φτιάξεις.
Αυτά από εμένα. :smt002

ulisse
29-12-12, 15:39
:smt068:smt068:smt068:smt068:smt068:smt068

tsala
29-12-12, 16:02
πιο πολυ θα σου κοστισει..
Δεν πιανει το ιδιο καλα η σιλικονη , οπως πιανει στο τζαμι

nikolakis94
29-12-12, 16:07
Το plexi glass κολιεται με χλωροφορμιο οχι με σιλικονη.

Κουραμπιές
29-12-12, 16:26
Οχι δεν μπορεις με πλεξι συγκεκριμενα. Το πλεξι με τον καιρο κιτρινιζει και ειναι πιο επιρεπες σε γρατζουνιες. Μπορεις με ακρυλικο τζαμι το οποιο ειναι και αυτο επιρεπεσ σε γρατζουνιες πιο πολυ απο το τζαμι αλλα ειναι και πολυ πιο ελαφρυ. Αλλα δεν υπαρχει λογος, καθοτι το ολο νοημα του ακρυλικου ειναι να το ζεστανεις για μα κουρμπαριστει και να παρει οτι σχημα θελεις και οτι εχει κατα πολυ μικροτερη οπτικη παραμορφωση απτο γυαλι ειδικα οσο αυξανει το παχος παει εκθετικα. Αλλα αν δεν το κουρμπαρεις (θελεις φουρνο δεν γινεται απλα) δεν αξιζει τα λεφτα του.

andy1976
29-12-12, 16:35
Ειδα να κατασκευαζονται ενυδρεια για 700-1000 λιτρα απο το υλικο αυτο πολυ ευκολα!!!Για το κοστος δεν ξερω και για αυτο ρωταω μηπως ξερει καποιος!!οσο για την διαφανεια υπαρχουν ατομα που υποστηριζουν οτι ειναι πολυ μεγαλητερη απο το τζαμι!!Για το κοληση παντως δεν χρειαζεται σιλικονη αλλα χλωροφορμιο οπως πολυ σωστα εγραψε καποιος!
Απο οτι βλεπω μαλλον δεω το εχει δοκιμασει κανενας!!
-------------------------
Οχι δεν μπορεις με πλεξι συγκεκριμενα. Το πλεξι με τον καιρο κιτρινιζει και ειναι πιο επιρεπες σε γρατζουνιες. Μπορεις με ακρυλικο τζαμι το οποιο ειναι και αυτο επιρεπεσ σε γρατζουνιες πιο πολυ απο το τζαμι αλλα ειναι και πολυ πιο ελαφρυ. Αλλα δεν υπαρχει λογος, καθοτι το ολο νοημα του ακρυλικου ειναι να το ζεστανεις για μα κουρμπαριστει και να παρει οτι σχημα θελεις και οτι εχει κατα πολυ μικροτερη οπτικη παραμορφωση απτο γυαλι ειδικα οσο αυξανει το παχος παει εκθετικα. Αλλα αν δεν το κουρμπαρεις (θελεις φουρνο δεν γινεται απλα) δεν αξιζει τα λεφτα του.

Πολυ σωστα οσα λες,για τις γρατζουνιες μαλλον εχεις δικιο!!μια ερωτηση ακομα,ακρυλικο τζαμι και plexi glass δεν ειναι το ιδιο;