Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : κατασκευη για δωρεαν θερμανση ενυδρειου

thanasis76
29-12-12, 12:18
καλησπερα!!!
μιας και ετοιμαζομαι για το μεγαλο αλμα στα λιτρα του ενυδρειου σκεφτομουν πως θα κρατας την θερμοκρασια σωστα και χωρις κοστος συντηρησης.
μετα απο αρκετο ψαξιμο και λογο οτι βρισκομαι σε νησι αποφασισα να εκμεταλευτω τον ηλιο για να εχω σωστη θερμοκρασια στο ενυδρειο.

το σκεπτικο ειναι το εξης.
θα μπει στο ενυδρειο στυλ ενδοδαπεδιας θερμανσης και θα ενωθει με ενα πανελ ηλιακου ( αν χρειαστει στην πραξη θα μπει αλλο ενα ) ετσι με το που βγενει ο ηλιος το πρωι θα μου κυκλοφορει στο ενυδρειο το ζεστο νερο χωρις να χρειαζεται να καιω ρευμα!!! εννοειτε οτι θα υπαρχει ασφαλιστικη βαλβιδα, καδος εκτονωσης, παροχη νερου για αναπληρωση, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα.
αυτα με μια πρωτη ματια, στην πραξη με φιλο υδραυλικο θα δουμε τι αλλο χρειαζεται.
το μοιραζομαι μαζι σας για να συζητησουμε πιθανον λαθη η να μου πειτε κατι που ισως με βοηθησει πιο πολυ!!!!
ευχαριστω!!!!

stelios816
29-12-12, 13:46
το να φτιαξεις split για ενυδρειο ειναι πολυ το κοστος και στο τελος δεν θα εχεις αποτελεσμα .χωρις δοχειο αδρανειας και διαφορικο δεν θα δουλεψει. και το βραδυ τι παλι θα εχεις θερμοστατη ? δεν το βρισκω καλη ιδεα παρολο που τα βαζω κατακορον στη θερμανση αυτη την εποχη μεγαλο κοστος για το τιποτα κατα τη γνωμη μου θαναση μου.

Κουραμπιές
29-12-12, 15:35
Και μενα μου φανταζει μεγαλο το κοστος για το θεμα θερμανση. Ειδικα αφου μενεις σε νησι, και καλα κανεις και θελεις να χρησιμοποιεις τον ηλιο, αλλα αυτο ακριβως ειναι και το θεμα. Εσεις εκει στη συρο εχετε μπολικο ηλιο και μεγαλο καλοκαιρι. Να εμενες σε κανα νυμφαιο η τελωσπαντων βορεια και σε βουνο που παλι εχεις ηλιο αλλα και πολυ κρυο να πω ναι αξιζει η αποσβεση.

Nick74
29-12-12, 17:20
οκ, τη στιγμη που υπαρχει ο ηλιακος, και αυτο που θελει να κανει ο Θανασης ειναι να χρησιμοποιησει θερμανση με κυκλοφορια στο βυθο του κι οχι αμεσα με το νερο του ενυδρειου, βλεπω θετικα το ολο θεμα και πιστευω πως εχει μελλον

stelios816
29-12-12, 17:24
δεν εννωει αυτο νικο καμια σχεση με τον ηλιακο αυτο που λεει ο θανασης ειναι αλλο συστημα καμια σχεση φιλε.

κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-12-12, 01:45
και το βραδυ τι παλι θα εχεις θερμοστατη ? δεν το βρισκω καλη ιδεα μεγαλο κοστος για το τιποτα κατα τη γνωμη μου θαναση μου.;);)

Κουραμπιές
30-12-12, 01:57
Ειναι η ιδεα μου η εγραψες καρμπον οτι εγραψε ο στελιος στο τελος;! :D

platy
30-12-12, 02:30
ηθελε να κανει quote μαλλον Σπύρο.!

YΓ ειμαι σίγουρος οτι κατι εχει σκεφτεί και για την βραδυνή θερμανση ο Θανάσης..ίσως καποιο συσσωρευτη που θα λειτουργεί οπως στις μικρες ανεμογεννήτριες και τα ηλιακα πανελ για τα σπιτια(συνηθως μπαταρίες φορτηγού ή κατι αναλογο) που γεμίζουν και μετα σταματάει να δουλευει το φωτοβολταικό ή η ανεμογεννητρια μεχρι να αδειάσει η μπαταρία k.o.k

Κουραμπιές
30-12-12, 02:42
Ισως κατι πιο γενικευμενο να αξιζε περισσοτερο. Απλα για αποσβεση αυτουνου του κατασκευασματος μονο απτο κοστος της δεη για τον θερμοστατη, θα παρει χροοοονια. Ετσι πιστευω τουλαχιστον στον αερα ειναι οτι λεμε γιατι δεν εχουμε εικονα κοστους. Αν ομως το πανελ εχει αυτο ακριβως συσσωρευτες, με τον καιρο με προσθηκες φωτοβολταικων αναλογα τα οικονομικα του θα μπορουσε να εχει ενα πληρως αυτονομο σπιτι. Με τον ηλιο που εχει η συρος πιστευω αξιζει ασυζητητη.....

Α καλα που το θυμηθηκα. Πριν που ημουν στο αυτοκινητο, ακουσα μια διαφημιση για μεμβρανες μονωσης με μια τεχνολογια αν ακουσα καλα low in? υποσχεται λεει 45% μονωση στις γυαλινες επιφανειες. Το διαφημιζαν για τζαμαριες προφανως. Εχει κανεις ιδεα αν μπορει να μπει στο ενυδρειο;

platy
30-12-12, 02:50
λογικα στα πλαινα και στην πλατη μπαινει αφοβα (απεξω) απλα θα χάσεις οπτικη επαφη(σαν να ειναι βαμμένο ή ξυλινο το ενυδρέιο....εγω θα προτιμουσα να ντυσω πλατη και πλαινα με ξύλο πανω απο το τζαμι και καποιο υλικο ενδιαμεσα λεπτο ισως)

κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-12-12, 02:51
Ειναι η ιδεα μου η εγραψες καρμπον οτι εγραψε ο στελιος στο τελος;! :D

Δεν το εγραψα καν:D

Κουραμπιές
30-12-12, 02:53
Low e λεγεται η τεχνολογια και υπαρχουν και αχρωμες μεμβρανες λεει. Θα παω να το κοιταξω χωρις δευτερη σκεψη!!

κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-12-12, 02:59
λογικα στα πλαινα και στην πλατη μπαινει αφοβα (απεξω) απλα θα χάσεις οπτικη επαφη(σαν να ειναι βαμμένο ή ξυλινο το ενυδρέιο....εγω θα προτιμουσα να ντυσω πλατη και πλαινα με ξύλο πανω απο το τζαμι και καποιο υλικο ενδιαμεσα λεπτο ισως)

Μαλον ξυλινο θα ειναι!!!

platy
30-12-12, 03:11
κωστα λεω για αυτο που θέλει να βάλλει ο σπυρος ;) το ενυδρειο του σπυρου (κουραμπιες) ειναι γυαλινο..και αν βάλλει σκουρες μεβρανες θα γινει σνα να ειναι βαμμενο (θα φαινεται μονο η οθονΗ)

thanasis76
30-12-12, 08:29
ευχαριστω για το ενδιαφερον και χαιρομαι που θα ανταλλαξουμε αποψεις...
παιδια να τα παρουμε λιγο απο την αρχη γιατι νομιζω τα μπερδεψαμε λιγο και ισως δεν εξηγησα κι εγω καλα καποια πραγματα!!!

ξεκιναμε απο το οτι τα γυαλινα για εμενα εχουν τελειωσει καιρο τωρα.
αυτη την στιγμη τρεχω ενα ενυδρειο 2500 λιτρα ξυλινο, ενα 1000 λιτρα ξυλινο και 360 γυαλινο.
το ενυδρειο που θα ξεκινησω λογο λιτρων θα ειναι απο μπετον.
το σκεπτικο μου για την θερμανση βασιζεται στο οτι τα ενυδρεια μου λογο ογκου νερου και λογο πολυ καλης θερμομωνωσης κρατανε θερμοκρασια για πλακα... το 1000αρι το εχω με 400watt και το 2500αρι το εχω με 800watt. και εννοειτε οτι δεν αναβουν συνεχεια.
με το πολυ καλο αυτο αποτελεσμα σκεφτηκα στο μεγαλο να παιξω με πανελ απο ηλιακο + ολα τα παρελκομενα. καθε μερα στο νησι βγαινει ηλιος εστω και για λιγο με αποτελεσμα αυτα τα πανελ να ανεβαζουν στο νερο σε μικρο χρονικο διαστημα 100+ θερμοκρασια. αυτο το νερο απο τις 10 το πρωι μεχρι και 4 το μεσημερι θα το περναω με ενδοδαπεδια θερμανση στο ενυδρειο και θα ανεβαζω και θα διατηρω την θερμοκρασια στα επιπεδα που θελω. απο τις 4 και μετα το κυκλωμα θα κλεινει και το καλα μονωμενο ενυδρειο θα κραταει την θερμοκρασια μεχρι και την αλλη μερα σχεδον στα επιπεδα μου με μια μικρη πτωση.
την αλλη μερα παλι ξανα απο την αρχη και ετσι ειμαστε οκ!!!! να πω οτι ακομη και στην περιπτωση που δεν θα βγει ηλιος για 2-3-4 μερες ( πραγμα σπανιο ) η θερμοκρασια το πολυ να πεσει 1-1,5 βαθμο.... φυσικα θα υπαρχουν θερμαντηρες για ωρα αναγκης.
τελος για την κατασκευη που αναφερω και επιδη αναφερθηκε το κοστος και το ποτε θα κανω αποσβεση να πω οτι το κοστος δεν θα ξεπερασει τα 200-250 ευρω και θα κανω αποσβεση σε 2-3 μηνες σε περιπτωση που ειχε αντιστασεις...

περιμενω τα σχολια σας και να τα συζητησουμε!!!!

kouman
30-12-12, 10:47
καλημερα θαναση! και εγω ειχα τον ιδιο προβληματισμο και θα καταληξω στο εξης΄΄΄ εβαλα μια ηλεκτρομαγνιτικη βαλβιδα σε μια γραμμη που πηγενε στο σωμα του σπιτιου μου και απο εκει εκλεψα ζεστο νερο .δηλαδη να το εξηγησω αλιως, στο σαμπ θα κανω ενα σπιρωμα με φ16 λευκη σωλινα ( αυτην που εινα ασπρη μονομενη απο εξω και αλουμινιο απο μεσα) αυτην καταληγη στην ηλεκτρομαγνιτικη που περνει απο μια γραμμη ενος σωματος. η βαλβιδα θα παρει εντολη απο τον επιτιριτη θερμανσης-ψηξης .το ζεστο νερο του καυστηρα-ξυλολεβητα δεν θα ερχεται σε επαφη με το νερο του ενυδρειου φυσικα. ετσι με ενα κοστος 50 ευρο το πολυ εχω ενα κομπλε συστημα. φυσικα για λογους ασφαλειας θα εχω και τους θερμοστατες στους 20 βαθμους ετσι ωστε για οποιονδιποτε λογο δεν δουλεψει ο καυστηρας, να μην εχω προβλημα... αυτο που σκευτεσαι δεν νομιζω να κοστησει τοσο λιγο αν και σαν ιδεα μου φενεται πολυ καλη... στα υδραυλικα - ηλιακα δεν το εχω ψαξει και πολυ.... παντος μπραβο σου που θες να το μειραστεις μαζι μας.

stelios816
30-12-12, 11:01
οταν λες πανελ θαναση μιλας για ηλιοσυλεκτη υποψιαζομαι ? 200-250 ευρω? κατι δεν εχεις δει καλα φιλε ακομα και χωρις εργατικα αν σου βγαλω συνολικο κοστος με τιμολογια και οχι στα λογια θα δεις οτι τα 250 δεν φτανουν ουτε για σωληνωσης φιλε. και απο τροπο ελεγχου θερμοκρασιας τι εχεις σκεφτει?
-------------------------
καλημερα θαναση! και εγω ειχα τον ιδιο προβληματισμο και θα καταληξω στο εξης΄΄΄ εβαλα μια ηλεκτρομαγνιτικη βαλβιδα σε μια γραμμη που πηγενε στο σωμα του σπιτιου μου και απο εκει εκλεψα ζεστο νερο .δηλαδη να το εξηγησω αλιως, στο σαμπ θα κανω ενα σπιρωμα με φ16 λευκη σωλινα ( αυτην που εινα ασπρη μονομενη απο εξω και αλουμινιο απο μεσα) αυτην καταληγη στην ηλεκτρομαγνιτικη που περνει απο μια γραμμη ενος σωματος. η βαλβιδα θα παρει εντολη απο τον επιτιριτη θερμανσης-ψηξης .το ζεστο νερο του καυστηρα-ξυλολεβητα δεν θα ερχεται σε επαφη με το νερο του ενυδρειου φυσικα. ετσι με ενα κοστος 50 ευρο το πολυ εχω ενα κομπλε συστημα. φυσικα για λογους ασφαλειας θα εχω και τους θερμοστατες στους 20 βαθμους ετσι ωστε για οποιονδιποτε λογο δεν δουλεψει ο καυστηρας, να μην εχω προβλημα... αυτο που σκευτεσαι δεν νομιζω να κοστησει τοσο λιγο αν και σαν ιδεα μου φενεται πολυ καλη... στα υδραυλικα - ηλιακα δεν το εχω ψαξει και πολυ.... παντος μπραβο σου που θες να το μειραστεις μαζι μας.

αυτο ειναι πιο σωστο το συστημα αλλα ακριβω το πετρελαιο οποτε παλι σου ερχεται πολυ πιο ακριβα απο το ρευμα γιατι αν αναβει ο καυστηρας καθε φορα μονο για το ενυδρειο καηκαμε!!! η σωληνα αυτη που λες κουμαν λεγεται πολυστρωματικη και ειναι η πιο καταληλη για αυτη τι δουλεια που λες φιλε.

thanasis76
30-12-12, 11:17
παιδια γιατι νομιζετε οτι κατι εχς μπερδεψει με τις τιμες...????
δειτε ενα πανελ ποσο εχει.... ξεκινανε απο 110 ευρω

http://iliakoithermosifones.gr/products.html?p=56&c=3&l=1&category=%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3%CE%A5%CE%9 B%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%A3&title=%CE%A3%CE%A5%CE%9B%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%C E%97%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%9A%CE%99%CE%9D% CE%9F%CE%A3%20%201,5%20m

stelios816
30-12-12, 11:23
θαναση ο συλεκτης ειναι το μικροτερο κοστος παροτι ο συγγεκριμενος συλεκτης της εβηλ ειναι να ξερεις δεν κανει για σπλιτ γιατι ειναι με φ8 σωληνα και ειναι και ο χειροτερος του εμποριου .και να ξερεις οτι τα τετραγωνικα που θες ειναι συναρτηση με την αποσταση που εχεις μεχρι την ταρατσα και με της σωληνωσεις κυκλοφοριας .

thanasis76
30-12-12, 11:27
θαναση ο συλεκτης ειναι το μικροτερο κοστος παροτι ο συγγεκριμενος συλεκτης της εβηλ ειναι να ξερεις δεν κανει για σπλιτ γιατι ειναι με φ8 σωληνα και ειναι και ο χειροτερος του εμποριου .και να ξερεις οτι τα τετραγωνικα που θες ειναι συναρτηση με την αποσταση που εχεις μεχρι την ταρατσα και με της σωληνωσεις κυκλοφοριας .

εβαλα ενα παραδειγμα για να μην νομιζουμε οτι το κοστος θα ειναι τρελο... την τελικη αποφαση θα την παρουμε με τον φιλο μου υδραυλικο.
οσο για την αποσταση δεν θα μπει το πανελ στην ταρατσα αλλα στον τοιχο εξω απο το ενυδρειο... :) :) παντος σαν κοστος δεν θα ειναι τρελο, κι αν δεν ειναι 200-250 αντε να ειναι 300 +
συλλεκτης κατα πασα πιθανοτητα θα παρθει μεταχειρησμενος απο το νησι που μενουν απο ηλιακους...

stelios816
30-12-12, 11:33
ηλιοσηλεκτης σε 90 μοιρες η συλεκτες λειτουργουν απο 30 μεχρι 50 μοιρες και παντα στο νοτια να ξερεις .δεν ξερω ποιος σου εχει δωσει αυτη την ιδεα αλλα στο τελος απλα θα καταλαβεις οτι εχεις πεταξει τα λεφτα σου φιλε και αν καταφερεις να βγαλεις βεβιασμενο με 250-300 τοτε φιλε να το κλεισουμε απο τωρα :smt005:smt005:smt005

thanasis76
30-12-12, 11:39
ηλιοσηλεκτης σε 90 μοιρες η συλεκτες λειτουργουν απο 30 μεχρι 50 μοιρες και παντα στο νοτια να ξερεις .δεν ξερω ποιος σου εχει δωσει αυτη την ιδεα αλλα στο τελος απλα θα καταλαβεις οτι εχεις πεταξει τα λεφτα σου φιλε και αν καταφερεις να βγαλεις βεβιασμενο με 250-300 τοτε φιλε να το κλεισουμε απο τωρα :smt005:smt005:smt005

η προσοψη του μαγαζιου ειναι στη ανατολη του ηλιου και απο της 8 και μετα την χτυπαει ο ηλιος καθε μερα. 1-2 πανελ στο τοιχο με μια κληση προς τα πανω ( 30-40 μοιρες ) δεν κατααβαινω γιατι να μην μου δωσουν ζεστο νερο στο ενυδρειο...??? δεν ειμαι υδραυλικος αλλα θεωριτικα οταν ενα πανελ ανεβαζει 100+ βαθμους και με εναν κυκοφοριτη περναω το ζεστο νερο απο το ενυδρειο γιατι να μην μπορει να εχει το ενυδρειο στους 24+ ...???

kouman
30-12-12, 11:44
στελιο φενετε πως εισαι του επαγγελματος φιλε! ας το παρουμε απο την αρχη.. πως θα καταφερουμε ενα συστημα τετιο που θελει ο θανασης? τι πρεπει να προσεξει και ποσο το κοστολογεις? λογικα ενα τετιο συστημα θα χρειαστει και κυκλωφοριτη ε? εναν μικρο τουλαχιστον..επιδη πως εγραψα ξανα δεν το εχω με τα υδραυλικα - ηλιακα δωσε μας ιδεες! αν οντως υπαρχει τροπος να δωσουμε πχ 300 ευρο και μετα να ειμαστε ξενιαστει με το θεμα θερμανσης δεν μας χαλαει καθολου...

stelios816
30-12-12, 11:44
μα αναση μου το ειπες μονος σου ρε φιλε το βλεπει η ανατολη δηλαδη ποσο 2-3 -4 ωρες??

kouman
30-12-12, 11:48
ενα δοχειο αδρανειας κοστηζει πολυ? και ποσο μεγσλο πρεπει να ειναι? πιστευω με αυτο θα λυσει ολα τα προβληματα

thanasis76
30-12-12, 11:49
μα αναση μου το ειπες μονος σου ρε φιλε το βλεπει η ανατολη δηλαδη ποσο 2-3 -4 ωρες??

το βλεπει απο τις 7.30-8.00 εως τις 2.00-2.30....
απο οσο ξερω ενα πανελ σε κανα μισαωρο εχει ανεβασει φουλ θερμοκρασια.
οποτε γιατι να μην μπορει να συντηρησει ενα καα θερμομωνομενο ενυδρειο???
αν μπορεις εξηγησε μου τι σκεφτομαι λαθος και οπως λεει και ο kouman πες μας κατι παραπανω για το σκεπτικο μου!!!
ευχαριστω!!!!

stelios816
30-12-12, 11:52
στελιο φενετε πως εισαι του επαγγελματος φιλε! ας το παρουμε απο την αρχη.. πως θα καταφερουμε ενα συστημα τετιο που θελει ο θανασης? τι πρεπει να προσεξει και ποσο το κοστολογεις? λογικα ενα τετιο συστημα θα χρειαστει και κυκλωφοριτη ε? εναν μικρο τουλαχιστον..επιδη πως εγραψα ξανα δεν το εχω με τα υδραυλικα - ηλιακα δωσε μας ιδεες! αν οντως υπαρχει τροπος να δωσουμε πχ 300 ευρο και μετα να ειμαστε ξενιαστει με το θεμα θερμανσης δεν μας χαλαει καθολου...

αν καποιος εχει στο σπιτι του ενδοδαπεδια με δοχειο αδρανειας το βαζει και συμφερει αν δεν και για να το φτιαξεις ενα τετοιο συστυμα μονο για το ενυδρειο δεν το λεω καν το κουστουμι φιλε ειναι εξωφρενικο μιλαμε για να το υποστηριζεις 24 ωρες το ενυδρειο ετσι αναλογος την αποσταση οπως ειπα υπολογιζεις αρχικη 3900 και ανεβενεις .
το βλεπει απο τις 7.30-8.00 εως τις 2.00-2.30....
απο οσο ξερω ενα πανελ σε κανα μισαωρο εχει ανεβασει φουλ θερμοκρασια.
οποτε γιατι να μην μπορει να συντηρησει ενα καα θερμομωνομενο ενυδρειο???
αν μπορεις εξηγησε μου τι σκεφτομαι λαθος και οπως λεει και ο kouman πες μας κατι παραπανω για το σκεπτικο μου!!!
ευχαριστω!!!!

θα κρατησεις δηλαδη το ενυδρειο με 1 ωρα ηλιο την ημερα ακομα και με boiler να το ειχες παλι δεν φιλε δεν γινεται δυστηχως.

thanasis76
30-12-12, 11:57
Στελιο σε ευχαριστω που ασχολεισαι και μου γραφεις και θελω να ξερεις οτι δεν προσπαθω να στην βγω... απλα το ψαχνω με το σκεπτικο οτι το ενυδρειο οταν ειναι καα μονωμενο και στα πολλα λιτρα, εχει ελαχιστες απωλειες...
το βλεπω και στο 2500 που εχω τωρα...
λογικα με 1-2 ωρες ηλιο την μερα η μερα παρα μερα το ενυδρειο εχει πολλες πιθανοτητε να ειναι οκ...
παντος επιδη ειμαι της πραξης, η κατασκευη θα γινει και οτι αποτελεσματα εχω θα τα γραψω για να ξερουμε ολοι....;););)
παντος αν εχεις καποιο tips ευχαριστως να το ακουσω....

stelios816
30-12-12, 12:03
ενα δοχειο αδρανειας κοστηζει πολυ? και ποσο μεγσλο πρεπει να ειναι? πιστευω με αυτο θα λυσει ολα τα προβληματα

ξεκινανε απο 150και φτανουν τις 2500 λιτρα αναλογος τι θες να κανεις.
Στελιο σε ευχαριστω που ασχολεισαι και μου γραφεις και θελω να ξερεις οτι δεν προσπαθω να στην βγω... απλα το ψαχνω με το σκεπτικο οτι το ενυδρειο οταν ειναι καα μονωμενο και στα πολλα λιτρα, εχει ελαχιστες απωλειες...
το βλεπω και στο 2500 που εχω τωρα...
λογικα με 1-2 ωρες ηλιο την μερα η μερα παρα μερα το ενυδρειο εχει πολλες πιθανοτητε να ειναι οκ...
παντος επιδη ειμαι της πραξης, η κατασκευη θα γινει και οτι αποτελεσματα εχω θα τα γραψω για να ξερουμε ολοι....;););)
παντος αν εχεις καποιο tips ευχαριστως να το ακουσω....

θα μπωρουσα να σου πω αν σε εβλεπε ποιο πολυ ο ηλιος φιλε και χωρις κυκλοφοριτη μονο με 1boiler αλλα ετσι δεν προκειτε να σε παρω εγω στο λαιμο μου με τιποτα ακομα και εκει να ημουν παλι δεν θα σου ελεγα και ας εχανα λεφτα εγω .

thanasis76
30-12-12, 12:07
ξεκινανε απο 150και φτανουν τις 2500 λιτρα αναλογος τι θες να κανεις.

θα μπωρουσα να σου πω αν σε εβλεπε ποιο πολυ ο ηλιος φιλε και χωρις κυκλοφοριτη μονο με 1boiler αλλα ετσι δεν προκειτε να σε παρω εγω στο λαιμο μου με τιποτα ακομα και εκει να ημουν παλι δεν θα σου ελεγα και ας εχανα λεφτα εγω .

δεν ειναι θεμα να με παρεις στο λαιμο σου, εδω συζητηση κανουμε και ανταλλασουμε αποψεις... το προζεκτ θα το κανω και θα το δοκιμασω, οποτε τι μου δωσεις απο τις γνωσεις σου απλα θα με βοηθησουν... για να με δει πιο πολυ ο ηλιος μπορω να ανεβω στην ταρατσα αλλα εκει νομιζω δεν με συμφερει λογο υψους γιατι πανω απο το μαγαζι ειναι το σπιτι τις αδερφης μου!!! αν θελεις θα χαρω να μοιραστεις τις γνωσεις σου και να με βοηθησεις πριν ξεινησω με τον φιλο μου υδραυλικο...

stelios816
30-12-12, 12:49
θα σε βοηθησω εννωειτε αλλα καποια πραγματα ειναι απλα μαθηματικα αν δεν κανεις τις πραξεις που πρεπει δεν εχεις αποτελεσμα .και ακομα δεν μου εχεις πει τι τροπο εχετε σκεφτει για τον ελεγχο του συστηματος πως θα ελεγχεται το διαφορικο με τι κιαθεια που ειναι ολα χαλκινα? υπαρχουν καποια απαγορευτικα δυστηχως.

thanasis76
30-12-12, 12:56
δεν εχω σκεφτει κατι για ολα, το ανεφερα στον φιλο μου και μου λεει γινετε δεν ειναι τιποτα...
μου ειπε οτι θα χρειαστουμε ενα μικρο δοχειο αδρανειας, παροχη νερου για αναπληρωση, βαλβιδα εκτονωσης, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα... και εναν μικρο κυκλοφωριτη απο αυτους που εχω στο ενυδρειο και σωλινωσεις αν θυμαμαι καλα πλαστικες μονωμενες.... αυτα πανω κατω αν θυμαμε καλα...:D:D

stelios816
30-12-12, 13:05
πως θα ζεστανει το αδρανειας σε μιση ωρα δεν μας λεει ο φιλος και χωρις διαφορικο και αισθητιρια πως θα το ελεγξει δεν μας λεει αν δεν εχει αισθητηρια το μονο που καταφερνεις ειναι να εχεις το αντιθετο αποτελεσμα δηλαδη οταν κρυωνει το νερο στο ενυδρειο και ανοιγη η ηλεκτροβανα οταν δεν εχει ηλιο η θερμοκρασια θα πεφτει κιαλο αντι να ανεβενει ο φιλος εχει μαλλον μια γενικη γνωση αλλα αυτα τα συστηματα ειναι λιγο πολυπλοκα για να δουλεψουν σωστα. συνηθως τα περνουν οι υδραυλικοι και μετα σηκωνουν τα χερια ψηλα.

και σου ειπε κυκλοφοριτη απο αυτο που εχουμε στα ενυδρεια κιολας? με τη ροη εδω βαζουμε υδροστατικες στο 1 λιτρο τι λεει ο φιλος ??

Nick74
30-12-12, 13:10
Θαναση επειδη με ενδιαφερει πολυ το αποτελεσμα του ολου project, αν εχεις την ευχερια για μηχανολογικη κατασκευη μπορω να σου στειλω την ηλεκτρικη + ηλεκτρονικη μελετη για συστημα το οποιο δε θα ειναι σταθερο αλλα θα ακολουθει τον ηλιο (οπως θα επρεπε δηλαδη να ειναι ολοι οι ηλιακοι ωστε να εχουν μαξιμουμ αποδοσης)
Αυτο που θα χρειαστει βεβαια ειναι ενα πολυ καλα ενισχυμενο συστημα με ραγες 180 μοιρων.
Το μεγαλυτερο κοστος αυτου του συστηματος ειναι ο μειωτηρας βεβαια (το μοτερ δε χρειαζεται να ειναι πολυ μεγαλο )

thanasis76
30-12-12, 13:14
οπως σου ειπα δεν το πολυ συζητησαμε και δεν ξερω τι μπορει και τι οχι.
οπως λες ενας υδραυλικος ισως να μην εχει τις γνωσεις που χρειαζονται...
εγω επιδη παντα το ψαχνω καλα πριν ξεκινησω κατι και επιδη εχω μαθει να ακουω και να περνω γνωμες, γι αυτο και ανοιξα θεμα...
γιατι σιγουρα μεσα σε τοσα ατομα εδω καποιος θα εχει τις γνωσεις....
οτι θελεις μπορεις να μου πεις, η ακομη και μου δειξεις και καποιο σχεδιo...
ισως μετα το μεσημερι να υπαρχει ενα διακοπτης που να κλεινει την κυκλοφορια να ειναι οκ.... γιατι οπως το λες εχεις ενα δικιο...
Θαναση επειδη με ενδιαφερει πολυ το αποτελεσμα του ολου project, αν εχεις την ευχερια για μηχανολογικη κατασκευη μπορω να σου στειλω την ηλεκτρικη + ηλεκτρονικη μελετη για συστημα το οποιο δε θα ειναι σταθερο αλλα θα ακολουθει τον ηλιο (οπως θα επρεπε δηλαδη να ειναι ολοι οι ηλιακοι ωστε να εχουν μαξιμουμ αποδοσης)
Αυτο που θα χρειαστει βεβαια ειναι ενα πολυ καλα ενισχυμενο συστημα με ραγες 180 μοιρων.
Το μεγαλυτερο κοστος αυτου του συστηματος ειναι ο μειωτηρας βεβαια (το μοτερ δε χρειαζεται να ειναι πολυ μεγαλο )

ετσι οπως μου το λες ακουγετε να ξεφευγει στο κοστος πολυ.... κοιταω μηπος μπορεσω να φτιαξω κατι με ενα λογικο κοστος και να μας αποδιδει... :D:D

stelios816
30-12-12, 13:14
με ενα τετοιο κανεις δουλεια φιλε αλλα ακριβω

Nick74
30-12-12, 13:16
πως θα ζεστανει το αδρανειας σε μιση ωρα δεν μας λεει ο φιλος και χωρις διαφορικο και αισθητιρια πως θα το ελεγξει δεν μας λεει αν δεν εχει αισθητηρια το μονο που καταφερνεις ειναι να εχεις το αντιθετο αποτελεσμα δηλαδη οταν κρυωνει το νερο στο ενυδρειο και ανοιγη η ηλεκτροβανα οταν δεν εχει ηλιο η θερμοκρασια θα πεφτει κιαλο αντι να ανεβενει ο φιλος εχει μαλλον μια γενικη γνωση αλλα αυτα τα συστηματα ειναι λιγο πολυπλοκα για να δουλεψουν σωστα.

δεν ειναι πολυ πολυπλοκο σα συστημα (τουλαχιστο οπως το βλεπω εγω, αλλα ειμαι μηχανικος αυτοματισμων) αλλα σιγουρα θα χρειαστει κοντρολλερς και καλο θα ηταν κι ενα λιγο εξυπνοτερο μικροαυτοματισμο αν υπαρχει δυνατοτητα για κατι τετοιο

συνηθως τα περνουν οι υδραυλικοι και μετα σηκωνουν τα χερια ψηλα.

υδραυλικος σιγουρα δεν ειναι ο καταλληλος για ενα τετοιο συστημα, ομως ενας καλος ψυκτικος η ενας οποιοδσδηποτε μηχανικος δεν εχει προβλημα να το υλοποιησει (εστω αν δε θελει να ασχοληθει με τη "χαμαλοδουλεια" και την ολοκληρωσει καποιος υδραυλικος )

stelios816
30-12-12, 13:17

νικο αυτο ακριβος κανει ο διαφορικος ρε φιλε ελεγχει ποτε εχει ηλιο για να ξεκινησει τι αλλο εχεις σκεφτει κατι διαφορετικο? ελα να βγαλουμε λεφτα αγορι μου:p:p

thanasis76
30-12-12, 13:19
με ενα τετοιο κανεις δουλεια φιλε αλλα ακριβω

ναι ισως κανει δουλεια αλλα αν ξεφευγουμε, ειναι και αυτο ενα ζητουμενο!!!!
εγω με την απλη λογικη θελω να φτιαξω κατι να εκμεταλεβομαι την ζεστασια του ηλιου και να την μεταφερο στο ενυδρειο.
με το σκεπτικο οτι οταν το νερο ζεστενεται δημιουργει ροη απο μονο του. οποτε με λιγη ακομη βοηθεια να το περναω μεσα απο το ενυδρειο....
ξερω οτι τα λογια σε σχεση με την πραξη ειναι ευκολα αλλα ετσι ξεκινησε η ιδεα μου....

stelios816
30-12-12, 13:22
ναι ισως κανει δουλεια αλλα αν ξεφευγουμε, ειναι και αυτο ενα ζητουμενο!!!!
εγω με την απλη λογικη θελω να φτιαξω κατι να εκμεταλεβομαι την ζεστασια του ηλιου και να την μεταφερο στο ενυδρειο.
με το σκεπτικο οτι οταν το νερο ζεστενεται δημιουργει ροη απο μονο του. οποτε με λιγη ακομη βοηθεια να το περναω μεσα απο το ενυδρειο....
ξερω οτι τα λογια σε σχεση με την πραξη ειναι ευκολα αλλα ετσι ξεκινησε η ιδεα μου....

δεν μπωρεις να εχεις φυσικη κυκλοφορια αλλα μονο βεβιασμενη θαναση εκει αρα ομελετα χωρις να σπασεις αυγο δεν γινεται φιλε.

Nick74
30-12-12, 13:24
νικο αυτο ακριβος κανει ο διαφορικος ρε φιλε ελεγχει ποτε εχει ηλιο για να ξεκινησει τι αλλο εχεις σκεφτει κατι διαφορετικο? ελα να βγαλουμε λεφτα αγορι μου:p:p

σε τι τιμη το θελεις για να δουμε αν αξιζει?
εγω προσωπικα το κανω με ηλεκτρονικο Η-switch (δικης μου κατασκευης φυσικα) και δινω και ελεγχο κινησης.
Τωρα αν θες κατι απλα στατικο, σε τετοιες μικροεφαρμογες δε γνωριζω τι ετοιμο υπαρχει στο εμποριο και ποσο κοστιζει γιατι σχεδον παντα υλοποιω δικες μου σχεδιασεις (εχει χρειαστει σε αρκετες εφαρμογες να ακολουθω ηλιο η αλλα πραγματα και δεν ειναι κατι ιδιεταιρα δυσκολο)

stelios816
30-12-12, 13:28
δεν ειναι πολυ πολυπλοκο σα συστημα (τουλαχιστο οπως το βλεπω εγω, αλλα ειμαι μηχανικος αυτοματισμων) αλλα σιγουρα θα χρειαστει κοντρολλερς και καλο θα ηταν κι ενα λιγο εξυπνοτερο μικροαυτοματισμο αν υπαρχει δυνατοτητα για κατι τετοιο

κοντρολερ ειναι ο διαφορικος οπως σου ειπα.

υδραυλικος σιγουρα δεν ειναι ο καταλληλος για ενα τετοιο συστημα, ομως ενας καλος ψυκτικος η ενας οποιοδσδηποτε μηχανικος δεν εχει προβλημα να το υλοποιησει (εστω αν δε θελει να ασχοληθει με τη "χαμαλοδουλεια" και την ολοκληρωσει καποιος υδραυλικος )

το θεμα ειναι να κανει ενας τη δουλεια αν ερθουν 2 πληρονονται ανεβαινη το κοστος ο πελατης by by σαν το πουλακι τσιου :p:p
σε τι τιμη το θελεις για να δουμε αν αξιζει?
εγω προσωπικα το κανω με ηλεκτρονικο Η-switch (δικης μου κατασκευης φυσικα) και δινω και ελεγχο κινησης.
Τωρα αν θες κατι απλα στατικο, σε τετοιες μικροεφαρμογες δε γνωριζω τι ετοιμο υπαρχει στο εμποριο και ποσο κοστιζει γιατι σχεδον παντα υλοποιω δικες μου σχεδιασεις (εχει χρειαστει σε αρκετες εφαρμογες να ακολουθω ηλιο η αλλα πραγματα και δεν ειναι κατι ιδιεταιρα δυσκολο)

φαντασου η ariston το δινει χοντρικη 105 ευρα μαζι με αισθητηρες .

Nick74
30-12-12, 13:31
το θεμα ειναι να κανει ενας τη δουλεια αν ερθουν 2 πληρονονται ανεβαινη το κοστος ο πελατης by by σαν το πουλακι τσιου :p:p

εμ... δυστυχως δε μπορω να σκεφτω με την "οικιακη λογικη" γιατι προσωπικα στη δικη μου δουλεια ετσι κι αλλιως χρειαζομαι υποστηριξη απο ανθρωπους διαφορετικων ειδικοτητων και αρκετων βοηθων.
Τωρα αν πρεπει ντε και καλα ενας να κανει ολη τη μελετη και την εγκατασταση αυτου που συζηταμε, πρεπει να ειναι καποιος πολυ καλος ψυκτικος η μηχανικος, ισως μαζι με ενα βοηθο που να εχει ευχερια με οικοδομικες δουλειες

stelios816
30-12-12, 13:34
εμ... δυστυχως δε μπορω να σκεφτω με την "οικιακη λογικη" γιατι προσωπικα στη δικη μου δουλεια ετσι κι αλλιως χρειαζομαι υποστηριξη απο ανθρωπους διαφορετικων ειδικοτητων και αρκετων βοηθων.
Τωρα αν πρεπει ντε και καλα ενας να κανει ολη τη μελετη και την εγκατασταση αυτου που συζηταμε, πρεπει να ειναι καποιος πολυ καλος ψυκτικος η μηχανικος, ισως μαζι με ενα βοηθο που να εχει ευχερια με οικοδομικες δουλειες

ψυκτικος δεν εχει καμια σχεση ενας εξειδικευμενος μηχανικος-θερμουδραυλικος 12 στην ελλαδα εχουμε κανει τα αναλογα σεμιναρια στην ιταλια τα κανει ολα μαζι και συμφερει;);)

kouman
30-12-12, 13:41
πολυ μου αρεσει που γινεται κουβεντα πανω σε αυτο το ειδος...θα βοηθηθουμε παρα πολυ ολοι απο αυτο . ας κανουμε λοιπον μια σωστη μελετη και αν μπορει να γινει και καποιο σχεδιο για να το καταλαβουν ολοι...

Nick74
30-12-12, 13:55
φαντασου η ariston το δινει χοντρικη 105 ευρα μαζι με αισθητηρες .

αν στο δινει κομπλε με τις ηλεκτροβαλβιδες και τα μανομετρα οπως στη φωτο που ανεβασες δεν ειναι καθολου ακριβο.
Τωρα αν απλα σου δινει μια εξοδο ρελε τοτε μαλλον ειναι αρκετα τσιμπημενο

stelios816
30-12-12, 14:15
αν στο δινει κομπλε με τις ηλεκτροβαλβιδες και τα μανομετρα οπως στη φωτο που ανεβασες δεν ειναι καθολου ακριβο.
Τωρα αν απλα σου δινει μια εξοδο ρελε τοτε μαλλον ειναι αρκετα τσιμπημενο

διαφορικος ειναι αυτος νικο αυτο στην φωτω εχει 450 ευρω

stelios816
30-12-12, 14:17
πολυ μου αρεσει που γινεται κουβεντα πανω σε αυτο το ειδος...θα βοηθηθουμε παρα πολυ ολοι απο αυτο . ας κανουμε λοιπον μια σωστη μελετη και αν μπορει να γινει και καποιο σχεδιο για να το καταλαβουν ολοι...

δεν ειναι κατι που μπωρει να βοηθησει στα ενυδρεια μας βασιλη μου.

kouman
30-12-12, 14:21
δεν ειναι κατι που μπωρει να βοηθησει στα ενυδρεια μας βασιλη μου.

σακης! τι ειναι αυτοι οι μιχανισμοι που ανεβασατε? πια η δουλεια τους?

stelios816
30-12-12, 14:26
sorry ρε σακη μπερδευτικα αυτο λεγεται διαφορικος θερμοστατης φιλε και το προηγουμενο solar kit.

stelios816
30-12-12, 14:45
ενα σχεδιο στο περιπου τι χρειαζεται για να δουλεψει
+ σολαρ κιτ που δεν φενεται εδω.

Nick74
30-12-12, 14:47
σακης! τι ειναι αυτοι οι μιχανισμοι που ανεβασατε? πια η δουλεια τους?

συστηματα αυτοματου ελεγχου...
συνηθως τετοια πραγματα βρισκεις σε βιομηχανικες και marine εφαρμογες, ομως τα τελευταια χρονια αρχισε να ανοιγει καπως και προς το οικιακο κομματι ενα μερος τετοιων εφαρμογων...

διαφορικος ειναι αυτος νικο αυτο στην φωτω εχει 450 ευρω

να σου πω την αληθεια το να χρησιμοποιησεις ολοκληρο plc απλα ως ενα διαφορικο θερμοστατη το βλεπω σα να παρεις ενα θωρικτο για να πας για ψαρεμα...
Βεβαια οπως ειπες αυτο που ζητας ειναι απλα η συγκεκριμενη χρηση και τιποτα περισσοτερο, ειναι τεραστια τα λογικα κυκλωματα μπορουμε να εικονικοποιησουμε εκει μεσα (αυτο το μικρουλι plc πχ μπορει να υποστηριξει ανετα ολοκληρο το remote control μιας μηχανης πλοιου μαζι με το monitoring ή ενος μεγαλου ρομποτικου μηχανηματος τριων η και τεσσατων κινησεων μαζι με τα safety)

thanasis76
30-12-12, 23:17
πραγματικα αν και δεν ειναι η δουλεια μου αυτη δεν μπορω να καταλαβω γιατι παμε σε τοσο πολυπλοκα σχεδια με τοσο ακριβα μηχανιματα...
εγω στο μυαλο μου το εχω πολυ απλο και νομιζω οτι θα δουλεψει....
τι να πω... αν κανω τοσο λαθος...:(:(:(

Stivv27
31-12-12, 16:17
Επειδη ψαχνομουν και γω για κατι παρομοιο να σου πω τι θελεμε να κανουμε αλλα δεν εγινε λογο χρηματων!
Θα εμπαινε ενα πανελ στην τατσα και ενα μεγαλο μοιλερ στην αποθηκουλα του σπιτιου!Το νερο απο το μποιλερ στα πενελ θα κυκλοφορυσε με εναν κυκλοφορητη ο οποιος θα δουλευε με χρονιδιακοπτη ουτοσωστε να γυριζε νερο τις ωρες που εχει ηλιο!Ενας δευτερος κυκλοφορητης τωρα θα πηγιανε το νερο απο το μποιλερ στις σωληνωσεις του ενυδρειου ο οποιος θα αναβε απο εναν υδροστατη αποστασεως που θα εβλεπε την θερμοκρασια του νερου!Ενα καλο μποιλερ 200-250 λιτρων αν πιασει θερμοκρασια την κραταει για ωρες και ενα καλα μονομενο ενυδρειο κραταει την θερμοκρασια του!Απλα ειναι λιγες οι ωρες ηλιοφανεις πανω στο πανελ που λες !Οσο για την συνδεση με τα καλοριφερ το εκανα δουλευει μια χαρα εδω και 3 μηνες το ενυδρειο ειναι σταθερα στους 28,5 και ο θερμοστατης εχει ξεχασει να αναβει!Και ετσι ζεσταινω και 110 τετραγωνικα σπιτι και 1100 λιτρα ενυδρειο!

stelios816
31-12-12, 17:16
πραγματικα αν και δεν ειναι η δουλεια μου αυτη δεν μπορω να καταλαβω γιατι παμε σε τοσο πολυπλοκα σχεδια με τοσο ακριβα μηχανιματα...
εγω στο μυαλο μου το εχω πολυ απλο και νομιζω οτι θα δουλεψει....
τι να πω... αν κανω τοσο λαθος...:(:(:(

ευχομαι θαναση μου να με βγαλεις ψευτη σε αυτα που ειπαμε και να σου βγει απλα σε δυσκολες εποχες δεν πεταμε χρηματα απο αυτο προσπαθω να σε προφυλαξω φιλε. εισαι πεισματαρης ομως και θα τα πεταξεις σε βλεπω θες να παθεις για να μαθεις και εγω ετσι ειμαι ομως οποτε δεν σε αδικο περιμενω τα αποτελεσματα και οτι χρειαστης πες το ;)

κ.ω.σ.τ.α.ς.
31-12-12, 18:09
ευχομαι θαναση μου να με βγαλεις ψευτη σε αυτα που ειπαμε και να σου βγει απλα σε δυσκολες εποχες δεν πεταμε χρηματα απο αυτο προσπαθω να σε προφυλαξω φιλε. εισαι πεισματαρης ομως και θα τα πεταξεις σε βλεπω θες να παθεις για να μαθεις και εγω ετσι ειμαι ομως οποτε δεν σε αδικο περιμενω τα αποτελεσματα και οτι χρειαστης πες το ;)

Σοστοοοοοος:smt023:smt023

kouman
31-12-12, 20:51
αυτο που μας λεει ο stivv27 ειναι πολυ σοβαρο.. στιβ στην αρχη λες πως δεν το εκανες λογο οικονομικου και μετα στο τελος λες πως το εχεις κανει..μπερδευτικα...το εχεις κανει ή οχι? ζεστενεις σπιτι 110 τετραγωνικα με ενα πανελ και ενα δοχειο 250 λιτρα? υποβοηθαει καποιο αλλο συστημα? εξηγησε μας λιγο γιατι το βλεπω πολυ σοβαρο το θεμα,,,

stelios816
31-12-12, 20:54
διαβασε καλα το ποστ του στιβ σακη απο καλοριφερ λεει ο στηβ.

Nick74
31-12-12, 23:44
Πριν 3-4 χρονια ενας τυπος μου ειχε ζηησει ενα συστημα παρακολουθησης του ηλιου οχι για απλο ζεσταμα αλλα για κανονικη ατμοπαραγωγη παρακαλω!
Αν πετυχε η οχι δεν εμαθα ποτε μια και η ολη συναλλαγη εγινε μεσω τριτου, απο τον οποιο πολυ χοντρικα πληροφορηθηκα πως
"καποιος τυπος καπου στην Κορινθο πετυχε θερμοκρασιες ατμοπαραγωγης με κατοπτρα"

Τωρα οντως πετυχε κατι? Μπουρδες που μειναν στα πειραματα? ποιος ξερει?

stelios816
31-12-12, 23:49
νικο υπαρχουν ολοκληρες μοναδες με το συστυμα αυτο που λες γιατι να μην πετυχε?

thanasis76
01-01-13, 13:37

η αληθεια ειναι οτι εχεις δικιο και ειμαι πεισματαρης.αλλες φορες με εκανε να χασω χρηματα και αλλες να φτιαξω κατι καλο...
ξερεις πως ειναι αυτα οταν κανεις πατεντες...
να σου πω το σκεπτικο μου λιγο πιο απλα μηπος ξεκαθαρισουμε τα πραγματα λιγο.
ας πουμε οτι εχουμε εναν κανονικο ηλιακο που βαζουν τα σπιτια και με κλειστο κυκλωμα το περναμε μεσα απο το ενυδρειο.
με εναν ελεκτη θερμοκρασιας και ενα κυκλοφοριτη νομιζω οτι εχουμε κανει την δουλεια που θελουμε. ειναι τοσο πολυπλοκο οπως το λεω η κατι μου ξεφευγει....???

ελιοτ
01-01-13, 13:59
η αληθεια ειναι οτι εχεις δικιο και ειμαι πεισματαρης.αλλες φορες με εκανε να χασω χρηματα και αλλες να φτιαξω κατι καλο...
ξερεις πως ειναι αυτα οταν κανεις πατεντες...
να σου πω το σκεπτικο μου λιγο πιο απλα μηπος ξεκαθαρισουμε τα πραγματα λιγο.
ας πουμε οτι εχουμε εναν κανονικο ηλιακο που βαζουν τα σπιτια και με κλειστο κυκλωμα το περναμε μεσα απο το ενυδρειο.
με εναν ελεκτη θερμοκρασιας και ενα κυκλοφοριτη νομιζω οτι εχουμε κανει την δουλεια που θελουμε. ειναι τοσο πολυπλοκο οπως το λεω η κατι μου ξεφευγει....???

ενα ασφαλιστικο για την πιεση του νερου στο κυκλωμα, μια αναπληρωση νερου στο κυκλωμα.
2 ελεγκτες θερμοκρασιας που μαλων θα πρεπει να συνεργαζονται μεταξυ τους, ενας για την θερμοκρασια του νερου που ειναι στο πανελ και ενας για τον κυκλοφοριτη.
δεν ειμαι ο πιο αρμοδιος για αυτα, αλλα βαση λογικης νομιζω οτι αυτα, μαζι με αυτα που λες εσυ, ειναι τα ελαχιστα μηχανηματα που χρειαζεσαι.

thanasis76
01-01-13, 14:05
ενα ασφαλιστικο για την πιεση του νερου στο κυκλωμα, μια αναπληρωση νερου στο κυκλωμα.
2 ελεγκτες θερμοκρασιας που μαλων θα πρεπει να συνεργαζονται μεταξυ τους, ενας για την θερμοκρασια του νερου που ειναι στο πανελ και ενας για τον κυκλοφοριτη.
δεν ειμαι ο πιο αρμοδιος για αυτα, αλλα βαση λογικης νομιζω οτι αυτα, μαζι με αυτα που λες εσυ, ειναι τα ελαχιστα μηχανηματα που χρειαζεσαι.

δεν μας νοιαζει η θερμοκρασια στο πανελ γιατι το συστημα θα δουλευει απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 4 το μεσημερι. οποτε εκει ζεστο νερο θα εχουμε.
ασφαλιστικα, αναπληρωση νερου, ελεκτης εννοειτε...
αυτα που αναφερεις ειναι λογικο να υπαρχουν, απλα θεωρω οτι το κυκλωμα ειναι πολυ πιο απλο και πιο οικονομικο απο οτι ειδα πιο πανω...

kouman
01-01-13, 14:28
ναι ετσι απλα το σκευτομαι και εγω,,, ο ελενκτης θερμοκρασιας μας που εχουμε στο ενυδρειο ( εουελ) αντι να δωσει εντολη να δουλεψουν οι θερμοστατες,θα δωσουν εντολη να δουλεψει ο κυκλωφοριτης και να γυρησει εκει το νερο... ενας υδροστατης στο πανελ μπορει να αντιλαμβανεται τι θερμοκρασια εχει το πανελ για να μην ανοιξει ο κυκλωφοριτης αν εχει κρυο νερο στο πανελ... (κατι πιανω σαν ηλεκτρολογος ) αυτος ειναι ο λογος που σου λεει ο ελιοτ λογικα. αρα πιστευω με ενα δοχειο αδρανειας μπορουμε να πετυχουμε κατι πολυ καλο με λιγο κοστος... δοχειο θα χρειαστουμε πιστευω θαναση για να αποθηκευει νερο εκει και να μην νιωθει τπτ της ωρες που δεν εχει ηλιο...

ελιοτ
01-01-13, 14:42
για να λενε τα παιδια, που ειναι η ειδικοτητα τους αυτη, οτι το κοστολογιο ειναι μεγαλο, κατι δεν θα ξερουν παραπανω απο μας που βαζουμε μονο τη λογικη μας ?

thanasis76
01-01-13, 15:56
ναι ετσι απλα το σκευτομαι και εγω,,, ο ελενκτης θερμοκρασιας μας που εχουμε στο ενυδρειο ( εουελ) αντι να δωσει εντολη να δουλεψουν οι θερμοστατες,θα δωσουν εντολη να δουλεψει ο κυκλωφοριτης και να γυρησει εκει το νερο... ενας υδροστατης στο πανελ μπορει να αντιλαμβανεται τι θερμοκρασια εχει το πανελ για να μην ανοιξει ο κυκλωφοριτης αν εχει κρυο νερο στο πανελ... (κατι πιανω σαν ηλεκτρολογος ) αυτος ειναι ο λογος που σου λεει ο ελιοτ λογικα. αρα πιστευω με ενα δοχειο αδρανειας μπορουμε να πετυχουμε κατι πολυ καλο με λιγο κοστος... δοχειο θα χρειαστουμε πιστευω θαναση για να αποθηκευει νερο εκει και να μην νιωθει τπτ της ωρες που δεν εχει ηλιο...

καπος ετσι ειναι οπως τα λες και ετσι τα σκεφτομαι κι εγω. και για το δοχειο αδρανειας που λες σιγουρα θα μπει , αλλα δεν χρειαζεται κατι πολυ μεγαλο. οσο για το πανελ δεν ανυσηχω για το τι θερμοκρασια θα εχει γιατι και με συννεφια σιγουρα θα εχει παραπανω απο 24-25 που θελω εγω τον χειμωνα... :D:D:D
για να λενε τα παιδια, που ειναι η ειδικοτητα τους αυτη, οτι το κοστολογιο ειναι μεγαλο, κατι δεν θα ξερουν παραπανω απο μας που βαζουμε μονο τη λογικη μας ?

τα παιδια δεν λεω οτι εχουν αδικο η οτι εγω ξερω παραπανω απο εκεινους, απλα τα παιδια επιδη ειναι η δουλεια τους δεν θα ρισκαρουν να παιξουν με ενα συστημα που δεν ειναι σιγουροι οτι θα δουλεψει, ενω εγω που πειραματιζομαι θα το κανω πιο ευκολα γιατι δεν εχω να χασω κατι...
απλα επιδη ειμαι πεισματαρεις κατα πασα πιθανοτητα θα τα καταφερω. εξαλου στις πατεντες δεν πιανομαι...:D:D:D:D

stelios816
01-01-13, 16:36
καλη χρονια παιδια σε ολους.

παμε παλι θαναση τι δοχειο αδρανειας εννωεις και πως το φανταζεσαι ?να δεις που θα ερθεις στα λογια μου σιγα σιγα και στο κοστος εφυγες ειδη απο τα 300.
αλλαξες αποφαση για το που θα πανε η συλεκτες οποτε βρηκαμε ηλιο 7 ωρες στο νοτια τελικα ταρατσα και οχι τοιχο καθετα ? στην ουσια αυτο που ρωτησες πριν με το κλειστο του ηλιακου οχι ειναι αλλη λειτουργεια γιατι το καζανι του ηλιακου ειναι πιο ψηλα απο την πηγη θερμανσης οποτε εχουμε φυσικη κυκλοφορια .

παντα θα εχεις στο μυαλο σου οτι η ζεστη παει ψηλα αυτος θα ειναι ο γνωμονας σου και οτι οπου κανει σιφωνι διακοπτεται η οποια φυσικη ροη.

thanasis76
02-01-13, 09:58
καλη χρονια παιδια σε ολους.

παμε παλι θαναση τι δοχειο αδρανειας εννωεις και πως το φανταζεσαι ?να δεις που θα ερθεις στα λογια μου σιγα σιγα και στο κοστος εφυγες ειδη απο τα 300.
αλλαξες αποφαση για το που θα πανε η συλεκτες οποτε βρηκαμε ηλιο 7 ωρες στο νοτια τελικα ταρατσα και οχι τοιχο καθετα ? στην ουσια αυτο που ρωτησες πριν με το κλειστο του ηλιακου οχι ειναι αλλη λειτουργεια γιατι το καζανι του ηλιακου ειναι πιο ψηλα απο την πηγη θερμανσης οποτε εχουμε φυσικη κυκλοφορια .

παντα θα εχεις στο μυαλο σου οτι η ζεστη παει ψηλα αυτος θα ειναι ο γνωμονας σου και οτι οπου κανει σιφωνι διακοπτεται η οποια φυσικη ροη.

καλημερα!! σε ευχαριστω για οτι μου γραφεις και που προσπαθεις να με βοηθησεις.
οι συλεκτες δεν θα μπουν στην ταρατσα γιατι μου πεφτει μεγαλη η αποσταση απο το ενυδρειο, απλα ειδα οτι στον αλλο τοιχο που εχω κραταει ηλιο μεχρι το απογευμα οποτε μαλλον θα τους βαλω εκει αφου με συμφερει... για μποιλερ σκεφτομουν μηπος παω σε κατι τετοιο
http://www.robinhood.gr/categories.asp?catid=740
σε κατι μικρο οχι μεγαλο.
το μποιλερ σιγουρα θα μπει λιγο πιο πανω απο τους συλλεκτες γιατι το ξερω οτι ζεστασια παει ψηλα. αυτος ειναι και ο λογος που δεν θα κανω μια μικρι σερπαντινα μεσα στο ενυδρειο αλλα θα καλυψω ολο τον βυθο. θα εκμεταλευτω οτι η ζεστη παει προς τα πανω και θα πιανει αμεσως ολη την επιφανεια του νερου...
οσο για τα χρηματα ενδεικτικα ειπα οτι τα υπολογιζω 250-300. λογο της δουλειας μου ξερω οτι στην πραξη παντα βγαινει κατι παραπανω.
απλα θα προσπαθησω για οσο πιο χαμηλα. μπορει να φτασει και τα 400 αλλα αν σκεφτεις οτι το ενυδρειο θα ειναι 5000+ λιτρα φανταζεσαι ποσο ρευμα θελω τον μηνα για να το ζεστανω...?? σιγουρα κανω αποσβεση σε 1-2 μηνες...

stelios816
02-01-13, 10:15
δεν θα μπορεσεις με αυτο θαναση το boiler ειναι με σερπαντινα κατι σου ειπα για το σιφονι .χρειαζεσαι boiler με μανδυα για να το πετυχεις και η αποσταση συλεκτη boiler να μην υπερβενη το 1 μετρο να ξερεις 1 ακομα - η σωληνα που μπωρεις να βαλεις μεσα στο tank ειναι η πολυστρωματικη η το τουμποραμα αλλα να ξερεις οτι η απωλειες απο εκει θα ειναι τεραστιες δυστηχως δεν μπωρουμε να βαλουμε χαλκο αν γινοταν δεν φανταζεσαι ποσο ευκολοτερο θα ηταν το ολο projekt. αποσβεση θα κανεις αν γινει κατι σωστα σε αλλη περιπτωση δεν κανεις τιποτα φιλε.

thanasis76
02-01-13, 10:22
δεν θα μπορεσεις με αυτο θαναση το boiler ειναι με σερπαντινα κατι σου ειπα για το σιφονι .χρειαζεσαι boiler με μανδυα για να το πετυχεις και η αποσταση συλεκτη boiler να μην υπερβενη το 1 μετρο να ξερεις 1 ακομα - η σωληνα που μπωρεις να βαλεις μεσα στο tank ειναι η πολυστρωματικη η το τουμποραμα αλλα να ξερεις οτι η απωλειες απο εκει θα ειναι τεραστιες δυστηχως δεν μπωρουμε να βαλουμε χαλκο αν γινοταν δεν φανταζεσαι ποσο ευκολοτερο θα ηταν το ολο projekt. αποσβεση θα κανεις αν γινει κατι σωστα σε αλλη περιπτωση δεν κανεις τιποτα φιλε.

αν δεν κανει ο θερμοσυφωνας τοτε, οκ. δεν ηξερα πως ειναι εσωτερικα του.
τωρα με μπερδεψες... :D:D
οι συλεκτες θα μπουν στον τοιχο και απο πισω ακριβως εχω παταρι, οποτε δεν εχω θεμα με την αποσταση. αν μπορουσα να βαλω χαλκο πως γινετε πιο ευκολο... ??? και γιατι δεν μπορω να βαλω??? θα εχω θεμα με τα μπετα??

ελιοτ
02-01-13, 10:28

ανοξειδωτη δεν θα ηταν καλυτερα ? μεγαλυτερο κοστος, αλλα γρηγοροτερη θερμανση.

stelios816
02-01-13, 10:33
αν δεν κανει ο θερμοσυφωνας τοτε, οκ. δεν ηξερα πως ειναι εσωτερικα του.
τωρα με μπερδεψες... :D:D
οι συλεκτες θα μπουν στον τοιχο και απο πισω ακριβως εχω παταρι, οποτε δεν εχω θεμα με την αποσταση. αν μπορουσα να βαλω χαλκο πως γινετε πιο ευκολο... ??? και γιατι δεν μπορω να βαλω??? θα εχω θεμα με τα μπετα??

με μανδυα ειναι αυτα εδωhttp://www.solarpro.com.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%81/
ειναι παντα καθετα δεν μπενουν παταρι . το χαλκο εννωο οτι δεν μπωρεις να τον εχεις μεσα στο νερο του ενυδρειου να μην ερχεται σε επαφη τι εννωεις μπετα δεν καταλαβα?
ανοξειδωτη δεν θα ηταν καλυτερα ? μεγαλυτερο κοστος, αλλα γρηγοροτερη θερμανση.

οχι με τιποτα σε βαθος χρονου θα εχουμε προβλημα με μυκητες και στα ψαρια μας δεν θα αρεσει καθολου αυτο .μεταλο στο ενυδρειο ΠΟΤΕ.

thanasis76
02-01-13, 10:33
με μανδυα ειναι αυτα εδωhttp://www.solarpro.com.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%81/
ειναι παντα καθετα δεν μπενουν παταρι . το χαλκο εννωο οτι δεν μπωρεις να τον εχεις μεσα στο νερο του ενυδρειου να μην ερχεται σε επαφη τι εννωεις μπετα δεν καταλαβα?

δεν θυμαμαι αν το εγραψα αλλα οι σωλινωσεις του ζεστου νερου θα μπει αναμεσα σε μπετον και πλακακια...
για τα μποιλερ καταλαβα τι χρειαζομαι... απλα θα ηθελα κατι μικρο...:D:D
οταν λεω παταρι εννοω μαγαζιου, με 2 μετρα υψος...

stelios816
02-01-13, 10:39
δεν θυμαμαι αν το εγραψα αλλα οι σωλινωσεις του ζεστου νερου θα μπει αναμεσα σε μπετον και πλακακια...
για τα μποιλερ καταλαβα τι χρειαζομαι... απλα θα ηθελα κατι μικρο...:D:D
οταν λεω παταρι εννοω μαγαζιου, με 2 μετρα υψος...

ενα ενα με το τσιγγελι ρε κακος πελατης εισαι χαχαχ οποτε εκει λυθηκε κουλουρα χαλκο βαλε και εισαι προτος . στα 5000 θα χρειαστεις 20 μετρα περιπου .για μποιλερ αφου εχεις 2 μετρα υψος μπενει ανετα το 150αρι απο αυτα που ειδες αυτα συνηθως εχουν υψος 140-150

thanasis76
02-01-13, 10:49
ενα ενα με το τσιγγελι ρε κακος πελατης εισαι χαχαχ οποτε εκει λυθηκε κουλουρα χαλκο βαλε και εισαι προτος . στα 5000 θα χρειαστεις 20 μετρα περιπου .για μποιλερ αφου εχεις 2 μετρα υψος μπενει ανετα το 150αρι απο αυτα που ειδες αυτα συνηθως εχουν υψος 140-150

Σορρυ βρε Στελιο. νομιζα οτι το ειχα γραψει...
πες μου κατι αλλο... να μην το δοκιμασω το ολο συστημα
χωρις μποιλερ???:D:D:D:D και στα 20 μετρα χαλκο που γραφεις τι διαμετρος???

paco
02-01-13, 10:55
υπαρχει περιπτωση να περασουμε χαλκοσωλινα μεσα σε τουμποραμα
και αναμεσα τους νερο?

stelios816
02-01-13, 11:03
Σορρυ βρε Στελιο. νομιζα οτι το ειχα γραψει...
πες μου κατι αλλο... να μην το δοκιμασω το ολο συστημα
χωρις μποιλερ???:D:D:D:D και στα 20 μετρα χαλκο που γραφεις τι διαμετρος???

κοιτα θαναση χωρις μποιλερ δεν προκειτε να σου βγει να ξερεις οτι η χωριτηκοτιτα καθε συλεκτη ειναι 1.6 λιτρα εκτος αν παρεις μαιανδρο. μονο η σωληνωσεις σου θα εχουν 4.5 λιτρα και παραπανω αρα βγαλε συμπερασμα.οπου θερμανση σωληνα f18.
υπαρχει περιπτωση να περασουμε χαλκοσωλινα μεσα σε τουμποραμα
και αναμεσα τους νερο?

πολυ καλη η σκεψη αλλα οπως προειπα το τουμποραμα ειναι κακος αγωγος θα εχεις μεγαλες απωλειες αρα η οποια οικονομια χαθηκε.

thanasis76
02-01-13, 11:09
κοιτα θαναση χωρις μποιλερ δεν προκειτε να σου βγει να ξερεις οτι η χωριτηκοτιτα καθε συλεκτη ειναι 1.6 λιτρα μονο η σωληνωσεις σου θα εχουν 4.5 λιτρα και παραπανω αρα βγαλε συμπερασμα.οπου θερμανση σωληνα f18.

καταλαβαινω αυτο που λες για τα λιτρα που θα εχουμε διαθεσημα για ζεστο νερο. το λεω μονο και μονο για οικονομικους λογους ( μιας και τα μποιλερ ξεκινουν απο 300+ ) και επιδη το ενυδρειο θα εχει ελαχιστες απωλειες.
δηλαδη το βραδυ να πεφτει 1-1.5 βαθμο στην χειροτερη περιπτωση. οποτε την ημερα δεν θα μου το επαναφερει με το πανελ???
αν ειχαν πιο μικρα μποιλερ αρα και πιο οικονομικα δεν θα το σκεφτομουν καν.
δεν λεω οτι δεν αξιζει και οτι δεν θα μου κανει αποσβεση, απλα οι εποχες ειναι ζορικες και κοιταω οσο πιο οικονομικα....:D:D:D
εν το μεταξυ αν δεν δουλευει χωρις μποιλερ νομιζω οτι ευκολα παρεμβαλω μετα ενα, σωστα....???
υπαρχει μποιλερ μικρο γυρο στα 40-60 λιτρα...???
και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου και την ζαλαδα που σου εχω προκαλεσει....:D:D

paco
02-01-13, 11:16
πολυ καλη η σκεψη αλλα οπως προειπα το τουμποραμα ειναι κακος αγωγος θα εχεις μεγαλες απωλειες αρα η οποια οικονομια χαθηκε.

θερμοσυσταλτικο μακαρονι ισως?

stelios816
02-01-13, 11:19
καταλαβαινω αυτο που λες για τα λιτρα που θα εχουμε διαθεσημα για ζεστο νερο. το λεω μονο και μονο για οικονομικους λογους ( μιας και τα μποιλερ ξεκινουν απο 300+ ) και επιδη το ενυδρειο θα εχει ελαχιστες απωλειες.
δηλαδη το βραδυ να πεφτει 1-1.5 βαθμο στην χειροτερη περιπτωση. οποτε την ημερα δεν θα μου το επαναφερει με το πανελ???
αν ειχαν πιο μικρα μποιλερ αρα και πιο οικονομικα δεν θα το σκεφτομουν καν.
δεν λεω οτι δεν αξιζει και οτι δεν θα μου κανει αποσβεση, απλα οι εποχες ειναι ζορικες και κοιταω οσο πιο οικονομικα....:D:D:D
εν το μεταξυ αν δεν δουλευει χωρις μποιλερ νομιζω οτι ευκολα παρεμβαλω μετα ενα, σωστα....???
υπαρχει μποιλερ μικρο γυρο στα 40-60 λιτρα...???
και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου και την ζαλαδα που σου εχω προκαλεσει....:D:D

υπαρχουν κατι σκοπιανα στο εμπορια 80αρια αλλα ειναι για κλωτσες ειναι με μανδυα παλι καθετα στοιχιζουν περιπου στα 140 ευρω αλλα λιγο αερα αν σου περνει το συστημα στη φυσικη κυκλοφορια δεν θα δουλευει και μονιμα θα ψαχνεις να βρεις τι φταιει το κακο ξαναλεω δεν θα μπωρεις να το ελεγχεις ποτε θα σταματαει ποτε θα ξεκιναει αν εχει ζεστο νερο το μποιλερ μεσα η οχι γιατι αν περνει εντολη ο κυκλοφοριτης και το μποιλερ ειναι κρυο θα εχεις τα αντιθετα απο τα αναμενομενα αποτελεσματα αυτο βαλτο στο μυαλο σου.
θερμοσυσταλτικο μακαρονι ισως?

καλοοο χαχαχ αλλα θα τρυπησει πολυ συντομα ελληνα πατεντα αθανατη εισαι:smt016:smt016

thanasis76
02-01-13, 11:24
υπαρχουν κατι σκοπιανα στο εμπορια 80αρια αλλα ειναι για κλωτσες ειναι με μανδυα παλι καθετα στοιχιζουν περιπου στα 140 ευρω αλλα λιγο αερα αν σου περνει το συστημα στη φυσικη κυκλοφορια δεν θα δουλευει και μονιμα θα ψαχνεις να βρεις τι φταιει το κακο ξαναλεω δεν θα μπωρεις να το ελεγχεις ποτε θα σταματαει ποτε θα ξεκιναει αν εχει ζεστο νερο το μποιλερ μεσα η οχι γιατι αν περνει εντολη ο κυκλοφοριτης και το μποιλερ ειναι κρυο θα εχεις τα αντιθετα απο τα αναμενομενα αποτελεσματα αυτο βαλτο στο μυαλο σου.

καλοοο χαχαχ αλλα θα τρυπησει πολυ συντομα ελληνα πατεντα αθανατη εισαι:smt016:smt016

αυτο για τον Ελληνα ξαναπεστω... αχαχαχαχα δεν βλεπεις κι εμενα που σε εχω πριξει... το να βαλω μποιλερ που θα εχω προβλημα, δεν το βαζω καθολου αν ειναι... οκ... θα δω... σε ευχαριστω πολυ παντος!!!!! δεν εχω κατι αλλο για να σε ζαλισω... πιες καφε... :D:D:D

stelios816
02-01-13, 11:27
αυτο για τον Ελληνα ξαναπεστω... αχαχαχαχα δεν βλεπεις κι εμενα που σε εχω πριξει... το να βαλω μποιλερ που θα εχω προβλημα, δεν το βαζω καθολου αν ειναι... οκ... θα δω... σε ευχαριστω πολυ παντος!!!!! δεν εχω κατι αλλο για να σε ζαλισω... πιες καφε... :D:D:D

μπα τι καφε παω να τα χωσω στην ευδαπ μιας και σημερα καθομαι+-8+-8+-8

αν εχεις καλοριφερ κοντα εκει θα γλυτωσεις απο πολλα παντως .

thanasis76
02-01-13, 11:33
μπα τι καφε παω να τα χωσω στην ευδαπ μιας και σημερα καθομαι+-8+-8+-8

αν εχεις καλοριφερ κοντα εκει θα γλυτωσεις απο πολλα παντως .

καλοφιρερ εχω αλλα ειναι της αδερφης μου ο λεβιτας...:D:D
ειναι στα 7-8 μετρα απο το ενυδρειο...
εκει δεν θα χρειαστω περισσοτερα..???
και ακομη αν δεν αναβει η αδερφη μου καποια στιγμη το καλοριφερ δεν θα τρωει πολυ να αναβει μονο για το ενυδρειο με το σκεπτικο οτι το πετρελαιο περνει τις ανηφορες...???

stelios816
02-01-13, 12:05
καλοφιρερ εχω αλλα ειναι της αδερφης μου ο λεβιτας...:D:D
ειναι στα 7-8 μετρα απο το ενυδρειο...
εκει δεν θα χρειαστω περισσοτερα..???
και ακομη αν δεν αναβει η αδερφη μου καποια στιγμη το καλοριφερ δεν θα τρωει πολυ να αναβει μονο για το ενυδρειο με το σκεπτικο οτι το πετρελαιο περνει τις ανηφορες...???

περισσοτερα οχι δεν θες αλλα θα τα χρειαστης οταν βαζει πετρελαιο η αδερφη σου γιατι σε βλεπω γεια το νασοκομειο πες οτι δεν το ειπα αφου δεν ειναι δικο σου ξεχνα το φιλε .

Stivv27
02-01-13, 13:46
Αφου υπαρχει η δυνατοτητα να το κανεις με τα καλοριφερ κατευιειαν γιατι δεν το κανεις?Δεν χρειαζετε και πολυ περτελαιο για να ζεστανει το ενυδρειο!Με χαλκοσωληνα εναν υδροστατη αποστασης που θα ανεβει και μονος του καλοριφερ χωρις να χρειαζετε να αναψει η αδερφη σου εισαι οκ!Εμενα ετσι δουλευει και ειναι μια χαρα!Καιω 10-12 λιτρα πετρελαιο την μερα και για το σπιτι και για το καλοριφερ και εμεις εδω εχουμε καλα κρυα περυσι χωρις το ενυδρειο εκαιγα 8-11 λιτρα οποτε 2-3 λιτρα την μερα θες!

Αλλα η χαλκοσωληνα 20 μετρα δεν θα σε καλυψει!Εγω εβαλα για 1000 λιτρα 17 μετρα αλουμινοσωληνα και το πιανει ακριβως!Αρα εσυ μιλαμε για πανω απο 35 μετρα γιατι θα χεις και το πλακακι αναμεσα ενω εγω κατευθειαν το υποστρωμα!
Να δες εδω τι σου λεω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66465

thanasis76
02-01-13, 17:27
δεν ξερω ρε παιδια το σκεφτομαι... νομιζω οτι με τα πανελ θα ειμαι οκ αλλα αν δεν καιει πολυ πετρελαιο ο λεβιτας τοτε πιο καλα να το κανω ετσι... με την αδερφη μου δεν θα εχω θεμα τα εχουμε πολυ καλα!!!! ειμαστε πολυ αγαπημενοι!!!!

stelios816
02-01-13, 17:42
Αφου υπαρχει η δυνατοτητα να το κανεις με τα καλοριφερ κατευιειαν γιατι δεν το κανεις?Δεν χρειαζετε και πολυ περτελαιο για να ζεστανει το ενυδρειο!Με χαλκοσωληνα εναν υδροστατη αποστασης που θα ανεβει και μονος του καλοριφερ χωρις να χρειαζετε να αναψει η αδερφη σου εισαι οκ!Εμενα ετσι δουλευει και ειναι μια χαρα!Καιω 10-12 λιτρα πετρελαιο την μερα και για το σπιτι και για το καλοριφερ και εμεις εδω εχουμε καλα κρυα περυσι χωρις το ενυδρειο εκαιγα 8-11 λιτρα οποτε 2-3 λιτρα την μερα θες!

Αλλα η χαλκοσωληνα 20 μετρα δεν θα σε καλυψει!Εγω εβαλα για 1000 λιτρα 17 μετρα αλουμινοσωληνα και το πιανει ακριβως!Αρα εσυ μιλαμε για πανω απο 35 μετρα γιατι θα χεις και το πλακακι αναμεσα ενω εγω κατευθειαν το υποστρωμα!

στηβ μη συγκρινεις την πολυστροματικη που εχεις βαλη με την χαλκινη. η χαλκινη εχει τριπλασια αποδοση.οσο πιο πολλα μετρα ποιο πολη καταναλωση σε καυσιμο να ξερεις. αν ειχες χαλκο θα ζεστενες 1000 λιτρα με μολις 4 μετρα ανετα φαντασου σε ενα ηλιακο 300 λιτρα η σερπαντινα ειναι 2 μετρα και φτανει τους 75 βαθμους οχι 25 που θελουμε εμεις,

Stivv27
02-01-13, 17:46
Οκ τωρα που το ειδα εχεις δικιο!
Παντος πιστευω συμφερει να το κανει με πετρελαιο γιατι το κοστος για ολο αυτο να ειναι το πολυ 100 ευρω βαζεις και αλλα 100 ευρο πετρελαιο και εισαι κομπλε!

stelios816
02-01-13, 17:52
Οκ τωρα που το ειδα εχεις δικιο!
Παντος πιστευω συμφερει να το κανει με πετρελαιο γιατι το κοστος για ολο αυτο να ειναι το πολυ 100 ευρω βαζεις και αλλα 100 ευρο πετρελαιο και εισαι κομπλε!

τα παντα ειναι σχετικα φιλε λογω του οτι ο θανασης εχει αλλη αποσταση ειναι αλλιως τα πραγματα .

Stivv27
02-01-13, 18:00
Αποσταση απο τι απο τον λεβητα?Εγω μενω στον 4ο κσι ο καυστηρας ειναι στο -1.Αλλα η σωληνα που βγαινει απο το ενυδρειο μεχρι τον πινακα τον βανων να ειναι να ειναι 6 μετρα!

stelios816
02-01-13, 18:01
εχεις παρει απο το κολεκτερ οχι απο σωμα?

Stivv27
02-01-13, 18:07
Στην αρχη επαιρνα απο σωμα αλλα μετα το εβαλα κατευθειαν στον πινακα και για να ειναι ποιο ευκολη η προσβαση στις βανες αλλα και γιατι ειχα ακυρωσει το σωμα για να παιρνει μονο το ενυδρειο και με τα πολλα κρυα παγωσε ο κ...ς μας!

stelios816
02-01-13, 18:21
Στην αρχη επαιρνα απο σωμα αλλα μετα το εβαλα κατευθειαν στον πινακα και για να ειναι ποιο ευκολη η προσβαση στις βανες αλλα και γιατι ειχα ακυρωσει το σωμα για να παιρνει μονο το ενυδρειο και με τα πολλα κρυα παγωσε ο κ...ς μας!

απλα ανεβαζεις την καταναλωσει ετσι οχι οτι δεν δουλευει συστημα σου ποιο καλα απο καλοριφερ οπως το ειχες πριν ειναι η γνωμη μου .

ελιοτ
02-01-13, 20:53

αυτο που λες ειναι 4 ευρω την ημερα Χ 30 = 120 ευρω το μηνα, τα θεωρεις λιγα? δεν εβαζε θερμοστατες καλυτερα?

stelios816
02-01-13, 21:14
παραπανω ειναι αλλα ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα αλλιως βλεπεις το λογαριασμο της δεη που μπωρεις να υπολογισεις αλλιως το πετρελαιο που δεν ξερεις τι καις αν σου βγαλω μελετη στο τι μπορει να καις αστα.

Stivv27
02-01-13, 22:58
Κοιτα τα 120 που λες μπορει να ακουγονται πολλα αλλα περυσι με ποιο πολλα ενυδρεια και με θερμοστατες στο συνολο 3000watt πληρωνα τρελη ΔΕΗ και δεν ειναι μονο το κοστος της κιλοβατορας ανεβαινουν ολα σαν τρελα!Εγω παντος ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αποδοση του!ΚΑι σκεψου οτι ειναι 1100 λιτρα τι θερμοστατες θα ηθελα και τι ρευμα θα πληρωνα?

ελιοτ
02-01-13, 23:24
Κοιτα τα 120 που λες μπορει να ακουγονται πολλα αλλα περυσι με ποιο πολλα ενυδρεια και με θερμοστατες στο συνολο 3000watt πληρωνα τρελη ΔΕΗ και δεν ειναι μονο το κοστος της κιλοβατορας ανεβαινουν ολα σαν τρελα!Εγω παντος ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αποδοση του!ΚΑι σκεψου οτι ειναι 1100 λιτρα τι θερμοστατες θα ηθελα και τι ρευμα θα πληρωνα?

με 1200watt και να δουλευουν 14 ωρες την ημερα δεν ξεπερνας τα 2.5 ευρω την ημερα, δηλαδη 75 τον μηνα.

Stivv27
02-01-13, 23:37
θα μου το κρατουσαν 1200 βατ στους 29?Λιγο δυσκολα και θα δουλευαν και στα ορια τους οι θερμοστατες!και δεν ειναι η τιμη οπως την λες!Γιατι 2 φορες περασα τις 2050 κιλιβατορες το τετραμηνο και μονο και μονο για αυτο ολα στον λογαριασμο ανεβαιναν σαν τρελα!Πχ πληρωνα δικτυο μεταφορας 80 ευρο κλπ!!Επισης θα εχανα και το κοινωνικο τιμολογιο με αυτες τις κιλοβατορες αν τις ειχα τωρα!!!

ελιοτ
03-01-13, 00:18
φιλε ειχες 2.5 φορες μεγαλυτερη ισχυ σε πολλα ενυδρεια.
με θερμοκρασια χωρου 20 βαθμους κρατας ανετα 29 στο ενυδρειο με 1 watt ανα λιτρο.
τα 3 λιτρα πετρελαιο την ημερα σε κοστος ειναι υπερβολικα περισσοτερα απ οτι το ρευμα.
εχεις αποφασισει τον τροπο της θερμανσης σου και πολυ καλα κανεις, δεν θελω να σε αποτρεψω απο αυτην, απλα λεω την αποψη μου ετσι ωστε καποιος που θα παρει ιδεες απο αυτο το ποστ, πριν κανει κατι να εχει και μια αλλη γνωμη για να σκεφτει.

Stivv27
03-01-13, 08:53
εχεις αποφασισει τον τροπο της θερμανσης σου και πολυ καλα κανεις, δεν θελω να σε αποτρεψω απο αυτην, απλα λεω την αποψη μου ετσι ωστε καποιος που θα παρει ιδεες απο αυτο το ποστ, πριν κανει κατι να εχει και μια αλλη γνωμη για να σκεφτει.

Πολυ σωστα το κανεις και το λες ετσι αλλα οπως τα εβαλα εγω κατω και τα ειδα ειναι πολυ καλυτερα για μενα προσωπικα μιλαω παντα και με συμφερει γιατι εχω απο περυσι 2-3 λιτρα διαφορα στο πετρελαιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να ειναι μονο για το ενυδρειο και οχι και για καποιους λογους που μπορει να αυξησαν την καταναλωση μου!Αυτο θα το καταλαβω καλυτερα κανοντας τις επομενες μερες ενα πειραμα θα αφησω το καλοριφερ μονο στο ενυδρειο και οχι για το σπιτι οταν δω την καταναλωση του σε 3-4 μερες τοτε θα ξερω ακριβως να απαντησω!

the_passenger
03-01-13, 14:48
Πολυ σωστα το κανεις και το λες ετσι αλλα οπως τα εβαλα εγω κατω και τα ειδα ειναι πολυ καλυτερα για μενα προσωπικα μιλαω παντα και με συμφερει γιατι εχω απο περυσι 2-3 λιτρα διαφορα στο πετρελαιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να ειναι μονο για το ενυδρειο και οχι και για καποιους λογους που μπορει να αυξησαν την καταναλωση μου!Αυτο θα το καταλαβω καλυτερα κανοντας τις επομενες μερες ενα πειραμα θα αφησω το καλοριφερ μονο στο ενυδρειο και οχι για το σπιτι οταν δω την καταναλωση του σε 3-4 μερες τοτε θα ξερω ακριβως να απαντησω!

Νομίζω έτσι δε θα είχες σωστά αποτελέσματα. Αυτό γιατί απ'όσο ξέρω κάθε καυστήρας έχει βελτιστοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο για συγκεκριμένες θερμίδες κατανάλωσης από τα σώματα. Οπότε δε μπορούμε πχ να πούμε ότι ας πάμε να κλείσουμε όλα τα σώματα μιας πολ/κίας και ας αφήσουμε ανοιχτό μόνο ένα, μετά να μετρήσουμε την κατανάλωση κι έπειτα να πολλαπλασιάσουμε επί τα σώματα όλα για να βρούμε το σύνολο! επίσης υπάρχουν και οι απώλειες του ίδιου του καυστήρα κλπ..

Στην πράξη νομίζω ότι η ενέργεια που καταναλώνει το ενυδρείο είναι μικρή. Ίσως με ένα θερμιδομετρητή (μέτρηση της θερμοκρασίας του νερού εξόδου από το ενυδρείο) θα μπορούσε να βγεί πιό ασφαλές συμπέρασμα.

Ένα ίσως αρκετά αξιόπιστο πείραμα θα ήταν σε δύο διαφορετικές τυπικές κατά το δυνατόν χειμωνιάτικες ημέρες με ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας (σημαντικό αυτό), να δούλευε στην ίδια θερμοκρασία ο θερμοστάτης του καλοριφέρ, με τη διαφορά ότι στη μία θα σήκωνε και το ενυδρείο ενώ κατά την άλλη όχι (θερμοστάτες..). Η διαφορά σε χρόνο λειτουργίας του καυστήρα θα έδειχνε τον παραπάνω χρόνο που χρειάστηκε λόγω του ενυδρείου. Τέλος, ο υπολογισμός των παραπάνω αυτών λίτρων επί τιμή λίτρου, το πραγματικό κόστος.

Stivv27
03-01-13, 15:16
Ένα ίσως αρκετά αξιόπιστο πείραμα θα ήταν σε δύο διαφορετικές τυπικές κατά το δυνατόν χειμωνιάτικες ημέρες με ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας (σημαντικό αυτό), να δούλευε στην ίδια θερμοκρασία ο θερμοστάτης του καλοριφέρ, με τη διαφορά ότι στη μία θα σήκωνε και το ενυδρείο ενώ κατά την άλλη όχι (θερμοστάτες..). Η διαφορά σε χρόνο λειτουργίας του καυστήρα θα έδειχνε τον παραπάνω χρόνο που χρειάστηκε λόγω του ενυδρείου. Τέλος, ο υπολογισμός των παραπάνω αυτών λίτρων επί τιμή λίτρου, το πραγματικό κόστος.

Aυτο που λες θα μπορουσε να γινει και να βγει αποτελεσμα σε μια διαρκεια 10-12 ωρων?

stelios816
03-01-13, 15:47
τσαμπα θα παιδευτεις και δεν θα βγαλεις συμπερασμα στηβ μην κατσεις και παγωσεις το σπιτι σου φιλε .ειναι τελειος διαφορετικος ο τυπος που βγαζουμε μετρησεις τετοιες ειναι πολες συναρτησεις παιδια μην ταλαιπωριεσται αδικα.

thanasis76
03-01-13, 15:55
απο οτι βλεπω, ο λεβητας δεν συμφερει, η Δεη δεν συμφερει...
οποτε η παμε στον ηλιο η.... φτιαχνουμε μια κρεμαλα....:D:D:D

stelios816
03-01-13, 16:21
θαναση εσυ αφου εχεις 7 ωρες ηλιο και μπετα που ειπαμε κατι εχω σκεφτει απλα στον τροπο ελεγχου εχω κολησει πως θα ειναι πιο οικονομικος και εννωειτε ο συλεκττης θα ειναι 1χ2οχι 1χ1.5 οπως αυτος που μου εδειξες και θα ειναι σε βαση κανονικη 45 μοιρες και οχι στον τοιχο καθετα. ο ποιο οικονομικος τροπος ειναι ο ηλιος αλλα θελει κεφαλαιο για να πεις οτι θα καλυπτεσαι ολη μερα.

thanasis76
03-01-13, 16:40
θαναση εσυ αφου εχεις 7 ωρες ηλιο και μπετα που ειπαμε κατι εχω σκεφτει απλα στον τροπο ελεγχου εχω κολησει πως θα ειναι πιο οικονομικος και εννωειτε ο συλεκττης θα ειναι 1χ2οχι 1χ1.5 οπως αυτος που μου εδειξες και θα ειναι σε βαση κανονικη 45 μοιρες και οχι στον τοιχο καθετα. ο ποιο οικονομικος τροπος ειναι ο ηλιος αλλα θελει κεφαλαιο για να πεις οτι θα καλυπτεσαι ολη μερα.

:smt048:smt048:smt048

the_passenger
03-01-13, 17:18
Aυτο που λες θα μπορουσε να γινει και να βγει αποτελεσμα σε μια διαρκεια 10-12 ωρων?

πιστεύω ότι θα αρκεί ένα 24ωρο (τουλάχιστον) με όσο το δυνατόν ίδιες συνθήκες κατά τα άλλα.. ώστε το δείγμα των ωρών να μην είναι πολύ μικρό και αυξηθεί έτσι το σφάλμα στον υπολογισμό..

stav
04-01-13, 08:48

'H το κανεις με ψαρια κρυου νερου;)

the_passenger
04-01-13, 09:31

έχω την εντύπωση ότι αν ήδη χρησιμοποιούμε καλοριφέρ (όχι λέβητα μόνο για ενυδρείο) συμφέρει 100%

thanasis76
04-01-13, 11:40

Στελιο οποτε θελεις πες μου τι εχεις σκεφτει να το μελεταω.... :D:D

stelios816
04-01-13, 16:45
1 http://www.e-max.gr/Solar-Water-Heaters/SOLAR-COLLECTOR/apollon-al-2000-2-0-m2-_23980.php

2 http://www.bestgr.gr/kykloforites/158-kikloforites.html

3 http://www.telethermansi.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=7d4ce949-5900-4d64-b899-42070db46959#.UObmy-SUP6U oλο το πακετο μαζι με τους 2 αισθητητες

4 http://www.hvacsolutions.gr/default.aspx?tab=Commerce&CatTypeID=13&CatID=44&ProdID=AMI-S ενα στους 5 ποντους και ενα στους 15

5 1 φουσκα απανω για αναπληρωση αντιψυκτικου

6 αντιψυκτικο οχι αυτοκινητου αλλα προπυλενογληκολη ζητας

και εναν καλο μαστορα γιατι αν δεν μπουν και ρυθμιστουν σωστα ολα αυτα δεν προκειτε να δουλεψει. απο τον διαφορικο αν ηθελες θα μπορουσες να παρεις και απο το καλοριφερ και αν δεν εχει ηλιο να δινει εντολη στο καλοριφερ παντως να ξερεις οτι με αυτον τον τροπο θα εχεις ζεστη μονο οσες ωρες εχει ηλιο και οχι συνεφια της υπολοιπες παλι θες θερμοστατες μποιλερ μικρο δεν μπενει παρα μονο το 150 που ειπαμε . αν θες την αποψη μου φιλε ειναι υπερβολη το ολο εγχειρημα και δεν θα κερδισεις κατι το ιδιετερο δυστηχως τους θερμοστατες τους θελουμε χειμωνα και το συστημα αυτο και οπως ολα το χειμωνα ποναει γιατι 5 στις 10 μερες εχει συνεφια.

thanasis76
04-01-13, 17:24
1 http://www.e-max.gr/Solar-Water-Heaters/SOLAR-COLLECTOR/apollon-al-2000-2-0-m2-_23980.php

2 http://www.bestgr.gr/kykloforites/158-kikloforites.html

3 http://www.telethermansi.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=7d4ce949-5900-4d64-b899-42070db46959#.UObmy-SUP6U oλο το πακετο μαζι με τους 2 αισθητητες

4 http://www.hvacsolutions.gr/default.aspx?tab=Commerce&CatTypeID=13&CatID=44&ProdID=AMI-S ενα στους 5 ποντους και ενα στους 15

5 1 φουσκα απανω για αναπληρωση αντιψυκτικου

6 αντιψυκτικο οχι αυτοκινητου αλλα προπυλενογληκολη ζητας

και εναν καλο μαστορα γιατι αν δεν μπουν και ρυθμιστουν σωστα ολα αυτα δεν προκειτε να δουλεψει. απο τον διαφορικο αν ηθελες θα μπορουσες να παρεις και απο το καλοριφερ και αν δεν εχει ηλιο να δινει εντολη στο καλοριφερ παντως να ξερεις οτι με αυτον τον τροπο θα εχεις ζεστη μονο οσες ωρες εχει ηλιο και οχι συνεφια της υπολοιπες παλι θες θερμοστατες μποιλερ μικρο δεν μπενει παρα μονο το 150 που ειπαμε . αν θες την αποψη μου φιλε ειναι υπερβολη το ολο εγχειρημα και δεν θα κερδισεις κατι το ιδιετερο δυστηχως τους θερμοστατες τους θελουμε χειμωνα και το συστημα αυτο και οπως ολα το χειμωνα ποναει γιατι 5 στις 10 μερες εχει συνεφια.

ευχαριστω!!! θα τα μελετησω, γιατι σε λιγο θα σχολασω....:D:D

stelios816
04-01-13, 17:27
+ καποια ψιλοπραγματα ακομα ειναι αυτοματος πληρωσης και αλλα θα στα πει ο δικος σου αυτα .

the_passenger
04-01-13, 17:28
ώχ αμάν, μαζί με μαστορέματα, απρόβλεπτα κλπ μυρίζει 1000άρικο! :smt091

stelios816
04-01-13, 17:31
οχι τοσα κατι ποιο λιγο αν ο υδραυλικος ειναι φιλος αλλιως:D:D:D

thanasis76
04-01-13, 19:00
οχι τοσα κατι ποιο λιγο αν ο υδραυλικος ειναι φιλος αλλιως:D:D:D

κατι ποιο λιγο????? μονο...??? οχ θα με πιασει η καρδια μου....
:o:o:o:o:o

stelios816
04-01-13, 19:20
και λιγα ειναι φιλε :D μετα καμινετα γυρω γυρω χαχχαχ:D:D
το ρητο με τα μεταξωτα βρακια το ξερεις υποθετο ετσι?

thanasis76
05-01-13, 07:43
και λιγα ειναι φιλε :D μετα καμινετα γυρω γυρω χαχχαχ:D:D
το ρητο με τα μεταξωτα βρακια το ξερεις υποθετο ετσι?

τα ξερω τα μεταξωτα βρακια αλλα μαλλον λεω να ξεκινησω απο τα υφασματινα... :D:D:D
μηπος με συμφερει να παω στην ταρατσα εναν οικονομικο ηλιακο ( 400+ ευρω ) και να καθαρισω...??

stelios816
05-01-13, 08:56
καλημερα .

και τι θα κερδισεις ετσι θαναση ??παλι θες κυκλοφοριτη και συστυμα ελεγχου φιλε.

thanasis76
05-01-13, 09:34
καλημερα .

και τι θα κερδισεις ετσι θαναση ??παλι θες κυκλοφοριτη και συστυμα ελεγχου φιλε.

δεν ξερω εχω μπερδευτει λιγακι... :(:(
τα ειχα λιγο πιο απλα στο μυαλο μου και τωρα που πεφτουν πολλα...

stelios816
05-01-13, 09:40
αφου θα ειναι απο μπετο ρε αγορινα αν το μονοσεις καλα και δεν εχει πολλες απωλειες δεν θα εχεις τοση καταναλωση στο ρευμα σου πιστευω. :(:(

thanasis76
05-01-13, 12:22
αφου θα ειναι απο μπετο ρε αγορινα αν το μονοσεις καλα και δεν εχει πολλες απωλειες δεν θα εχεις τοση καταναλωση στο ρευμα σου πιστευω. :(:(

ναι το ξερω οτι θα εχω ελαχιστες απωλειες και γι αυτο σκεφτομαι για καποια πιο απλη κατασκευη με τον ηλιο... αφου τον εχω και μπορω να τον εκμεταλευτω...
εχω στο μυαλο μου ενα ευκολο λειτουργικο τροπο αλλα θα δειξει στην πραξη ποσο θα δουλεψει... και βλεπουμε...

stelios816
05-01-13, 12:29
δικο σου το μαχαιρι το καρπουζι και το πορτοφολι φιλε.;);)

thanasis76
05-01-13, 12:45
δικο σου το μαχαιρι το καρπουζι και το πορτοφολι φιλε.;);)

κοιτα θελω να κανω κατι οσο πιο καλο μπορω αλλα οικονομικα... και καταλαβανεις οτι το ψαχνω απο παντου.....

stelios816
05-01-13, 13:20
αυτο σου λεω πως οτι κανεις δεν πρεπει να παει χαμενο να μην πεταξεις λεφτα ρε συ .

thanasis76
05-01-13, 13:25
αυτο σου λεω πως οτι κανεις δεν πρεπει να παει χαμενο να μην πεταξεις λεφτα ρε συ .

οχι φιλε εννοειτε... τα βασικα δεν πανε χαμενα. τα βασικα ειναι κυκλωμα μεσα στο ενυδρειο και πανελ και αν δεν πετυχει αυτο που εχω στο μυαλο μου θα κανει συμπληρωματα...

stelios816
05-01-13, 13:34
αα εννωεις θα το πας κοματι κοματι ετσι ναι καντο ετσι μεχρι να δεις που θα εχεις αποτελεσμα. και οτι απορια θα εχει ο δικος σου μετα εδω ειμαι δε θα τον χρεωσω τιποτα :D:D:D

thanasis76
05-01-13, 19:24
αα εννωεις θα το πας κοματι κοματι ετσι ναι καντο ετσι μεχρι να δεις που θα εχεις αποτελεσμα. και οτι απορια θα εχει ο δικος σου μετα εδω ειμαι δε θα τον χρεωσω τιποτα :D:D:D

σε ευχαριστω πολυ για ολα!!!! και φυσικα οτι φτιαξω και οτι χρειαστω θα σου πω!!!! θα το παω βημα βημα και θα δουμε αν καταφερω ετσι οπως το λεω...