Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : μια ερωτηση

giannis vih
23-12-12, 23:05
παιδια μια ερωτηση . επειδη θα φυγω για διακοπες 4-6 μερουλες πειραζει που για τοσες μερες δν θα εχω ανοιχτο τον φωτισμο ? επισης για τροφη πειραζει να ριξω ενα απο αυτα τα χαπια που κρατανε για πολυ και τρωνε απο λιγο καθε μερα (που ειναι για τις διακοπες αποκλειστικα)

nazgul
23-12-12, 23:08
Για τα φωτα καλο ειναι να παρεις ενα χρονοδιακοπτη και να τον προγραμματισεις να ανοιγει και να κλεινει σε στανταρ ωρες καθε μερα, οχι μονο τωρα που θα λειπεις. Αποσυντονιζονται τα ψαρια αν ανοιγοκλεινουν οποτε να' ναι τα φωτα.

Για φαγητο και καθολου να μην ταϊσεις αυτες τις μερες, δεν θα παθει κανενα τιποτα.

giannis vih
23-12-12, 23:09
α οκ ... αν το θεωρεις σημαντικο τα ψαρια μου ειναι γκαπυς και γενικα ζωοτοκα και εχω και μωρα μεσα στο ενυδρειο επισης ο χρονοδιακοπτης περιπου ποσο κοστιζει μπορεις να μου δωσεις ακαποιο λινκ?

manolischania
23-12-12, 23:18
στα IKEA με 2 euro

stelios816
23-12-12, 23:19
πηγενε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικα γιανακο 4 ευρο εχει επρεπε να το εχεις βαλει ειδη αγορινα.

giannis vih
23-12-12, 23:25
ok αυριο πρωι πρωι :)

maxmike
23-12-12, 23:26
tzampo με 4ε.μην βαλεις ταμπλετα θα βρομισει το ενυδρειο σου οπως σου πανε δεν παθαινουν τπτ.;)

antricos
24-12-12, 01:12
Γενικά έχε στο νου σου να πάρεις και μια αυτόματη ταΐστρα. Για παράδειγμα αυτή από το ebay έχει λιγότερο από 10€ και παίζει μια χαρά.
http://www.ebay.co.uk/itm/Automatic-Auto-Aquarium-Tank-Fish-Food-Feeder-Feeding-/270627475547?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3f02a7905b

Nick74
24-12-12, 06:26
ουτε ταιστρες ουτε τιποτα, καλο θα τους κανει λιγο αποτοξινωση μεχρι καμια βδομαδουλα, ουτε στη φυση τρωνε καθε μερα

Skydiver
24-12-12, 13:02
Και εγώ έχω διαβάσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα τροφής για τόσες ημέρες που λες. Ίσα ίσα κάποιοι λένε ότι που και που αν τους κάνεις διακοπή ταΐσματος για κάποιες ημέρες του κάνει καλό. Εγώ τους κάνω δίαιτα 1 φορά την εβδομάδα. Μια φορά το μήνα μπορεί να τους κάνω και μια δίαιτα διήμερη.
Και για εμένα μην πάρεις ταΐστρα για αυτές τις διακοπές. Τώρα αν το καλοκαίρι φύγεις για 10+ ημέρες αλλάζει....
Όσο για το φωτισμό πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε χρονοδιακόπτη. Όχι επειδή θα λείψεις αλλά για να έχεις πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκανες τόσο καιρό :confused: . Καθόσουν και περίμενες κάθε μέρα να πάει ας πούμε 16:00 για να τα ανάψεις και μετά στις 12:00 για να τα κλείσεις; Δεν έλειπες ποτέ από το σπίτι ή δεν σε κούραζε το να έχεις κάθε μέρα το νου σου να ανάψεις και να σβήσεις ακριβώς στις ώρες σου :smt017 :smt102 ;

Κουραμπιές
26-12-12, 18:54
Εγω ημουν ετσι για καμια βδομαδα που δεν πηγα να παρω διακοπτες οταν το πρωτοεστησα, ειχα λαλισει.

nazgul
26-12-12, 20:07
Και τα ψαρια σου περισσοτερο που ξημερωνε και νυχτωνε οποτε να'ναι.

Κουραμπιές
26-12-12, 20:42
Χαχα ισχιει. Βεβαια γιαυτο ειχα λαλισει γιατι τα ανοιγα νταν την ωρα που επρεπε αλλα με δυσκολευε, πχ ημουν εξω για καφε καποια μερα και επρεπε να παω σπιτι γιατι ειχε παει 12, για να κλεισω το φως. :D

Skydiver
26-12-12, 20:59
Χαχα ισχιει. Βεβαια γιαυτο ειχα λαλισει γιατι τα ανοιγα νταν την ωρα που επρεπε αλλα με δυσκολευε, πχ ημουν εξω για καφε καποια μερα και επρεπε να παω σπιτι γιατι ειχε παει 12, για να κλεισω το φως. :D

Εσένα παιδάκι μου δεν σε χαλάρωνε το ενυδρείο. Το αντίθετο θα έλεγα. Σε κράταγε σε εγρήγορση.... +-8 :D

nazgul
27-12-12, 19:39
Συμβαινει σε πολλους αυτο :rolleyes: