Επιστροφή στο Forum : προβλημα με γεννα apple snails
εχω ενα ενυδρειο 25 λιτρα, μονο με apple snails...επειτα απο καιρο και πολυ υπομονη...ανακαλυψα 4 τσαμπια...!!το προβλημα μου ειναι οτι τα τρια εξαυτων επεσαν απο εκει πουχαν κολλησει...το ενα εχει μεινει ακομα σταθερο...τα ειδα με το που επεσαν(ειναι διπλα ακριβως στο πισι!!!)τα συγκεκριμενα ειχαν κολλησει στο καπακι και μαλλον το ανοιξε-κλεισε...!!! τεσπα...πωσ μπορω να τα κρατησω και να μου γεννησουν...ταβαλα σενα καπακι απο μικρο ταπερακι αμεσως που επιπλεει στην επιφανεια του νερου,χωρισ νερο μεσα...ελαφρωσ βρεγμενα...δειχνει οτι θα κρατησουν μια υποτυπωδη υγρασια...εκανα καλα η υπαρχει καποια αλλη προταση...θελω πολυ ναχω γεννητουρια...
klipitiklopos
21-12-12, 00:48
Σε 25 λιτρα;:o
Δεν ειναι καλη ιδεα.
Αν υπαρχει αρκετη υγρασια μεσα στο ενυδρειο ετσι ωστε να μην ξεραθουν δεν εχουν αναγκη!!Μην αγχωνεσαι και το ενα που εμεινε ειναι αρκετο αν ανοιξει!!Αν το καπακι ειναι υγρο απο μεσα οταν το ανοιγεις θα ανοιξουν και τα τσαμπια,αλλιως δυσκολα!!Μην ανοιγοκλεινεις πολυ το καπακι για μερικες μερες!!!
Υπολογισε τις αναγκες σε νερο του applesnail, σαν ψαριου 7-10 εκατοστων.
Σε 25 λιτρα με το ζορι μπαινουν 1-2 ενηλικα apple.
Με πιο πολλα, θα υπαρχει προβλημα στο κεληφος τους, στο νερο κλπ
Ειχα γεννα apple σε 400 λιτρα και τα 200-250 μικρα που βγηκαν, με αναγκασαν να διπλασιασω τις αλλαγες νερου μεχρι να τα δωσω
εχω 5 μεσα...και τιποτα αλλο...με αλλαγες νερου καθε δεκα μερες...απο αμμωνια δοξα τω θεω ειμαι καλα...τελοσπαντων...με το που γεννηθουν...αν τα καταφερω...θα τα βαλω στο διακοσαρι καποια και τα αλλα προς χαρισμα σε φιλουςε συνχομπιστες...ΤΗΑΝΧ
GH ΚΗ pH βρυσης και ενυδρειου (πριν την αλλαγη εχεις μετρησει ποτε?)
Νο3?
λογω οικονομικων συγκυριων...πλεον μετραω μονο την αμμωνια επειδη μουχει μεινει μονο το συγκεκριμενο τεστ και ειναι κομπλε...παλιοτερα που μετραγα(αλλα αρκετα παλιοτερα) δεν ειχα εντοπισει κατι που εχριζε καποιας αλλαγης ...τα 5 apple snails συνυπαρχουν για να φτασουμε στην γεννα...τωρα που εγινε θα τοποθετηθουν καποαι εξαυτων στο διακοσαρι...οποτε φανταζομαι οπως τα λες θαναι οκ για το ενυδρειο η σαλιγκαροφορτωση...
Mη φανταζεσαι τιποτα.
Δανεισου κανενα τεστ και μετρα.
Τραβανε ολα τα μεταλλικα αλατα τα σαλιγκαρια.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.