Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φωτισμος σε ενυδρειο 80χ30χ40

jiasou
19-12-12, 16:23
Καλησπερα, εχω ενυδρειο με τις παραπανω διαστασεις.. με καπακι! Το καπακι εχει 2 υποδοχες για λαμπες Τ8 60cm. Επειδη τα φυτα που θα μπουν θα εχουν σχετικα υψηλες απαιτησεις θελω φωτισμο της ταξης των 70-80 watt, οποτε κ αυτες οι λαμπες μονες τους δεν επαρκουν! Ποια-ες προτασεις προτεινεται για να το καταφερω, οπως επισης κ ποια ειδη απο λαμπες φθοριου μου προτεινεται να χρησιμοποιησω (μαρκες κτλπ)?
Σε φυτα ειμαι αναμεσα σε Eleocharis parvula, cuba και Lilaeopsis brasiliensis.

jiasou
26-12-12, 21:05
Καλησπερα κ Χρονια πολλα σε ολους!
Επανερχομαι στο θεμα κ μιας κ δεν βλεπω να υπαρχει κατι.. θελω να ρωτησω την αποψη σας για 2 λυσεις που εχω βρει!

ΠΡΩΤΗ ΛΥΣΗ
Αγορα αυτου του φωτιστικου
http://www.quiko.gr/32D03D32.el.aspx
ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ
Στο ηδη υπαρχων καπακι 2 φθοριου Τ5 24W κ μια ταινια Led

Θα με βοηθουσαν πολυ οι υποδειξεις σας κ οι γνωμες σας..!

nikosn
26-12-12, 21:33
ποσα εκατοστα ειναι το ενυδρειο σου? σορρυ τορα το ειδα...νομιζω αυτο λεει ανοιγει μεχρι 60cm για ρωτα κιολας

maikl
26-12-12, 21:41
Πριν αγορασεις καινουρια φωτιστικα κ.λ.π δοκιμασε το να δεις πως θα παει με τις υπαρχουσες 2 λαμπες.Λογω χαμηλου υψους νομιζω οτι κατι θα κανεις και μ΄αυτες...;)

nikosn
26-12-12, 21:46
Πριν αγορασεις καινουρια φωτιστικα κ.λ.π δοκιμασε το να δεις πως θα παει με τις υπαρχουσες 2 λαμπες.Λογω χαμηλου υψους νομιζω οτι κατι θα κανεις και μ΄αυτες...;)

Επισης δες αν αναβουν ανα 2 οι λαμπες αν εχουν δλδ ξεχωριστο διακοπτη αλλιως θα εχεις προβλημα με τις αλγες

jiasou
26-12-12, 22:14

Το σκεφτηκα κ εγω αλλα με οσα εχω διαβασει εδω στο φορουμ θεωρησα πως ειναι δυσκολο να αναπτυχθουν τα φυτα με αυτο τον φωτισμο!

Οσο για τα εκατοστα ειναι τσεκαρισμενα ;)

nikosn
26-12-12, 22:16
Το σκεφτηκα κ εγω αλλα με οσα εχω διαβασει εδω στο φορουμ θεωρησα πως ειναι δυσκολο να αναπτυχθουν τα φυτα με αυτο τον φωτισμο!

Οσο για τα εκατοστα ειναι τσεκαρισμενα ;)

4x24 δεν ειναι αρκετα????:confused:

jiasou
26-12-12, 22:33
Εννοουσα το υπαρχον καπακι με τις 2 λαμπες!

nikosn
26-12-12, 22:46
ναι ειδικα τα 2 απο τα τρια εθελουν πολυ φωτισμο..παντως αν ρωτησεις για φωτισμο ενημερωσε γιατι εχουμε ακριβως τις ιδιες διαστασεις