Επιστροφή στο Forum : Φωτισμος σε ενυδρειο 80χ30χ40
Καλησπερα, εχω ενυδρειο με τις παραπανω διαστασεις.. με καπακι! Το καπακι εχει 2 υποδοχες για λαμπες Τ8 60cm. Επειδη τα φυτα που θα μπουν θα εχουν σχετικα υψηλες απαιτησεις θελω φωτισμο της ταξης των 70-80 watt, οποτε κ αυτες οι λαμπες μονες τους δεν επαρκουν! Ποια-ες προτασεις προτεινεται για να το καταφερω, οπως επισης κ ποια ειδη απο λαμπες φθοριου μου προτεινεται να χρησιμοποιησω (μαρκες κτλπ)?
Σε φυτα ειμαι αναμεσα σε Eleocharis parvula, cuba και Lilaeopsis brasiliensis.
Καλησπερα κ Χρονια πολλα σε ολους!
Επανερχομαι στο θεμα κ μιας κ δεν βλεπω να υπαρχει κατι.. θελω να ρωτησω την αποψη σας για 2 λυσεις που εχω βρει!
ΠΡΩΤΗ ΛΥΣΗ
Αγορα αυτου του φωτιστικου
http://www.quiko.gr/32D03D32.el.aspx
ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ
Στο ηδη υπαρχων καπακι 2 φθοριου Τ5 24W κ μια ταινια Led
Θα με βοηθουσαν πολυ οι υποδειξεις σας κ οι γνωμες σας..!
ποσα εκατοστα ειναι το ενυδρειο σου? σορρυ τορα το ειδα...νομιζω αυτο λεει ανοιγει μεχρι 60cm για ρωτα κιολας
Πριν αγορασεις καινουρια φωτιστικα κ.λ.π δοκιμασε το να δεις πως θα παει με τις υπαρχουσες 2 λαμπες.Λογω χαμηλου υψους νομιζω οτι κατι θα κανεις και μ΄αυτες...;)
Πριν αγορασεις καινουρια φωτιστικα κ.λ.π δοκιμασε το να δεις πως θα παει με τις υπαρχουσες 2 λαμπες.Λογω χαμηλου υψους νομιζω οτι κατι θα κανεις και μ΄αυτες...;)
Επισης δες αν αναβουν ανα 2 οι λαμπες αν εχουν δλδ ξεχωριστο διακοπτη αλλιως θα εχεις προβλημα με τις αλγες
Το σκεφτηκα κ εγω αλλα με οσα εχω διαβασει εδω στο φορουμ θεωρησα πως ειναι δυσκολο να αναπτυχθουν τα φυτα με αυτο τον φωτισμο!
Οσο για τα εκατοστα ειναι τσεκαρισμενα ;)
Το σκεφτηκα κ εγω αλλα με οσα εχω διαβασει εδω στο φορουμ θεωρησα πως ειναι δυσκολο να αναπτυχθουν τα φυτα με αυτο τον φωτισμο!
Οσο για τα εκατοστα ειναι τσεκαρισμενα ;)
4x24 δεν ειναι αρκετα????:confused:
Εννοουσα το υπαρχον καπακι με τις 2 λαμπες!
ναι ειδικα τα 2 απο τα τρια εθελουν πολυ φωτισμο..παντως αν ρωτησεις για φωτισμο ενημερωσε γιατι εχουμε ακριβως τις ιδιες διαστασεις
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.